Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5051) Mezga Aladár válasza Zolee38 (#5050) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

http://homar.blog.hu/2009/01/05/az_ember_akinek_beleegett_az_rtl_klub_logoja_a_tevejebe

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#5052) janos666 válasza Mezga Aladár (#5013) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Minden plazma paneljük japánban készül. Most már mind egyetlen gyárban (egy nagy maradt, a többit bezárták).
Szerelni több helyen szerelnek, és most már több alkatrészt vesznek majd kínai gyártóktól, mint régen, de állítólag kézben tartják majd a minőséget.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5053) Mezga Aladár válasza Zolee38 (#5049) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Samsung PS43D490 Plazma TV
A termék ára: bruttó 200.000 Ft
helyett bruttó 118.470 Ft (447 €)

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#5054) Mezga Aladár válasza janos666 (#5052) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Legalább a lelke japán :D

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#5055) Zolee38 válasza Mezga Aladár (#5051) üzenetére


Zolee38
csendes tag

Ezt most nem értem hogy jön ide?

(5053) Ezt sem ?

[ Szerkesztve ]

Sakkozni bokszolókkal, bokszolni sakkozókkal szeretek.

(#5056) Ed Parker


Ed Parker
nagyúr

Sziasztok,

Tud valaki beállításokat pana vt30-hoz? :R

(#5057) Mezga Aladár válasza Zolee38 (#5055) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Te említettél holmi 250 e fotintot, csak jeleztem feléd hogy a te tv-d induló ára mennyi volt.
"És nem mindenkinek van negyed millája egy TV-re!"
Ez olyan savanyú a szőlő effektus. Nekem sem volt, de megvártam amíg akcióznak. :))

A másik, nem nagyon olvastam olyan durva beégésről pana esetében mint amit a samu tulaj leírt.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#5058) janos666 válasza Ed Parker (#5056) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Alapnak THX
Aztán lehet próbálkozni pl. a HDTVtest.co.uk által közölt beállításokkal, esetleg meg lehet próbálni eltölteni egy álló napot egy ISF mód műszeres kalibrálásával, hátha jobb lesz mint a THX.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5059) KTTech válasza Mezga Aladár (#5043) üzenetére


KTTech
veterán

Ha mellé raksz egy LCD-t láthatod, mennyivel mélyebb a fekete...

Én is teljes sötétségben nézem, nem zavaró a feketeszint... ráadásul mivel nagyobb felületen nézem, nekem még több is jut belőle :)

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5060) Ed Parker válasza janos666 (#5058) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Az színhelyes ill. Elfogadható?

A hdtvtest oldalon nem találtam sajnos.

(#5061) Mezga Aladár válasza KTTech (#5059) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Nem az aktív képtartalomnál tűnt fel hanem a fekete csíkokon, de ha van egy kevés fény akkor szubjektíve nem érzékelhető. A legtávolabbi sarokban egy 11w lámpa már bőven elég nekem.

[ Szerkesztve ]

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#5062) KTTech válasza Mezga Aladár (#5061) üzenetére


KTTech
veterán

A plazmánál csak aktív tartalom van :) a fekete sáv is effektíven aktív. Engem teljes sötétben sem zavar, ennél jobb elvileg csak a VT50 lesz... ígéretek szerint (illetve az OLED, Crystal LED kijelzők).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5063) Mezga Aladár válasza KTTech (#5062) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Azért értetted mire gondoltam :)

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#5064) janos666 válasza Ed Parker (#5060) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Általában kicsit zöldes a fehérpont, és túl meredek a tone response görbe a sötét környezethez, amiben legtöbben nézik.
De nehéz attól egyértelműen jobbat összehozni ISF módban záros időn belül.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5065) DM-Fan válasza Zolee38 (#5049) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nincs azzal semmi gond, ha nincs pénze az embernek negyedmilliós TV-re (hozzáteszem, hogy Pana G30-at is kapsz 180 eFt-ból és elég más kategória, mint az említett Samsung), azzal sincs gond, hogy megveszed a D490-et, mert alapvetően sokkal nagyobb élményt jelent egy ilyen TV-t nézni, mint egy 55 cm-es CRT-t (minden csak viszonyítás kérdése, ugye), de ettől még a tény tény marad: olcsó alkatrészekből, tessék-lássék módon összepakolt termék, aminek nem sok köze van a minőségi plazmához. Ezt nem bántásként írom, mert alapvetően még így is jóval jobb választás, mint egy hasonló árú LCD, ami aztán az esetek döntő hányadában extrán a szemét kategória, de azért tudni kell helyén kezelni a dolgokat. Erre utalt KTTech kolléga és sem ő, sem én nem mondtunk olyat, hogy hülye az, aki ezt veszi, mert alapvetően vállalható alternatíva, de ettől a tény tény marad: ez a plazma legalja és sajnos csak integethet egy középkategóriás terméknek, pedig még az sem feltétlen csak minőségi alkatrészekből áll össze, sőt! Mindazon túl senki nem mondott olyat, hogy csak a Pana létezik (olyan, mintha kisebbségi komplexusod támadt volna :U), sőt, magam is írtam, hogy a középkategória tetejétől fölfelé a Samsung cuccai is baromi jók.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#5066) DM-Fan válasza Mezga Aladár (#5063) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Jól beállított G30 esetében - és ha a kiszolgáló készülékek is megfelelő színteret használnak és a TV ezekhez van kalibrálva, akkor azért elég feketének kell lennie a film körüli sávoknak is - kis túlzással nem sokkal szabad világosabbnak lenniük a káva szintjénél, még teljesen sötét szobában is. Már a G20-nál is döbbenetesen fekete volt a fekete.

Get Moded!

(#5067) ZEN1TH válasza Ed Parker (#5056) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Már kérdezted egyszer tavaly is, akkor a FlatpanelsHD által közölt beállításokat javasoltuk, és ez ma sincs másképp. De alapvetően a THX is elég jó amihez hozzájön pár apróbb hiba amiket janos666 is írt.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5068) Mezga Aladár válasza DM-Fan (#5066) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Ez így van,de azért észlelhető.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#5069) Gabor970 válasza DM-Fan (#5065) üzenetére


Gabor970
addikt

véleményed szerint pl a samsung PS59C8000 másként van összerakva, esetleg drágább alkatrészekből, mint a 42D490? -természetesen nem vitatom, hogy mondjuk a kijelzője drágább- Én egy elég nagy elektronikai beszállítójánál dolgozom. Konkrétan a világ második legnagyobb EMS gyártója a Foxcon után. Biztos vagyok benne, hogy amelyik fajta kondenzátor alkalmas a D490-be használatra, annál semmivel sem fognak jobbat rakni a D8000-be sem. Csak kiragadtam egy példát, de mindegy mely részét veszem egy elektronikai eszköznek.
Ha a D8000-et odafigyeléssel szerelik, biztos lehetsz benne, hogy a D490-est sem összedobálják a gyárban. A dolgozóknak jellemzően foggalmuk sincs, mit gyártanak pl az AI soron (ez készíti az elektronikai paneleket, bemegy a nyák lemez (PCB) rákerül a forraszanyag, alkatrészek, lejön a sorról a beültetett panel) Mellesleg a szakértelmük nem is fogja befolyásolni a minőségét a panelnek, mert vagy készül egy hibátlan, vagy lesz egy selejt, egyre ritkább, hogy javítják, ha nem sikerülne hibátlanra.
No de nem untatnék senkit a részletekkel, reggelig tudnék mesélni.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#5070) DM-Fan válasza Gabor970 (#5069) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Egy plazma lelke a panel maga, illetve az azt kiszolgáló elektronika. A döntő különbséget a panel képességei határozzák meg, márpedig szerintem azzal kapcsolatban nem lehet vita, hogy mekkora különbségek vannak az egyes panelek között. Az egy dolog, hogy az ezeket kiszolgáló elektronikában vannak azonos beszállítótól származó mikrokontrollerek, tranzisztorok, stb., de attól az még nem lesz ugyanolyan kategóriás termék. Egyébként pont a Pana-val kapcsolatban tudom, hogy a magasabb kategóriás modellekbe más tranyók és kondik kerülnek, mint az olcsó szériákba.

"Ha a D8000-et odafigyeléssel szerelik, biztos lehetsz benne, hogy a D490-est sem összedobálják a gyárban."

Az a baj, hogy több Samsung-os ember is nyilvánult már meg, akik pont nem arról számoltak be, hogy túltengene náluk az odafigyelés. :U

"Mellesleg a szakértelmük nem is fogja befolyásolni a minőségét a panelnek, mert vagy készül egy hibátlan, vagy lesz egy selejt, egyre ritkább, hogy javítják, ha nem sikerülne hibátlanra."

Igen, pontosan erről beszéltünk eddig is: szarból nehéz várat építeni. Márpedig ha becsúszik egy gyenge minőségű alkatrészeket nyomó szállító, akkor az az érintett szériákra csúnyán rányomhatja a bélyegét. Igen nagy nevű gyártók is voltak már kénytelenek ilyen miatt visszahívni termékeket. Ekkor jön be a képletbe, amit mondtam, hogy a magasabb szériás modellek gyakran válogatott alkatrészeket kapnak: ilyen volt pl. több ASUS alaplapom is, ahol a deluxe változatokon minőségi japán fet-ek és kondik voltak, a simán meg a szokványos koreai vagy kínai.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#5071) slashing


slashing
senior tag

srácok!

aki életében dolgozott vagy csak részt vett gyárlátogatáson azt tudja hogy semmi különbség nincs az összeszerelésben(adott gyáron belül tuti) maximum az alkatrészeken, esetleg lehet különbség még a minőség-ellenőrzés komolyságán de mint minden gyárban inkább azon múlik a dolog hogy a dolgozónak milyen napja volt és az átmegy-e a minőség-ellenőrzésen...

(#5072) Ed Parker válasza ZEN1TH (#5067) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Ez így igaz,csak annyi történt közben,hogy beégett egy sor pixel az első vt30-on és kaptam egy újat,viszont az értékeket nem írtam fel és nem is emlékszem,hogy a geeks v. A flatpanels beállításait használtam,a kettő tök más.

(#5073) ZEN1TH válasza Ed Parker (#5072) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Értem. geekset nem venném alapul semmihez sem, nem szoktuk ajánlani hogy bármilyen formában is hagyatkozzon az ember az ott leírtakra. Szerintem a FlatpanelsHD beállításait használtad, mint írtam azt ajánlottuk.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5074) Mezga Aladár válasza DM-Fan (#5070) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Egyetértek, ha a beépített alkatrészek mondjuk 1 fabatkával kevesebbe kerülnek az a gyártónak, magas kihozatalt tekintve komoly nyereséget jelent.
A gyártó pontosan tudja azt, hogy a termékei milyen hosszú élettartamot fognak megélni adott termékkategórián belül, és ehhez illesztik az alkatrészeket minőségi paramétereit. Az hogy a szalagon milyen minőségben rakják össze az már egy másik történet. Tehát egy belépő szintű berendezés, szinte soha nem kap olyan minőségű alkatrészeket mint a magasabb kategória. Hogy mennyire kiszámolják ezt, arra egy példa: a sony pc-s cd irói a 2000 évek közepén általában 1 év egy-két hónapot bírtak ki, a gari természetesen egy év volt. :Y
Aztán valamit elszámoltak a gyárban és egy évet sem bírtak ki, hegyekben álltak a garis cd írók. :DD Másik példa 1994 csúcs s-vhs panasonic magnó. A mai napig tökéletesen müxik csak az óra elemét kellene cserélni,(és ment bőségesen) igaz akkor 300000 forint volt. :Y

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#5075) janos666 válasza Gabor970 (#5069) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

D szériánál tuti más a main-board, mert a 8000 a Samsung saját chipsetjével van szerelve, a kisebbek pedig a „jó ár/érték a középkategóriában” címmel hódító MStar5 chipsettel.

Azon túl egyébként a nagy méretű Samu PDP-knél van kétféle üveg: hagyományos ITO-s és „ITOless”, utóbbin sokkal kevesebb az IR, de lutri, hogy melyiket kapod.

A logic board is más a különböző méretek és típusok közt (itt is lehet típuson belül kétféle is, random mit kapsz).

A low level driver (ami áramot ad a celláknak) is máshogy néz ki a D550-ben, mint a D8000-ben.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5076) Ed Parker válasza ZEN1TH (#5073) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

A geeks oldalán annyira pancserek az ujságírók?

A flatpanels beállításai közt a +2 fényerő nekem nagyon világos, a geeks -7-et ír.
De ha aztmondod hogy a thx a nagyjából helyes beállítás,akkor azokból az értékekből indulok ki.

Remélem ez nem ég be 3 hét után.

(#5077) Tomika1981 válasza Mezga Aladár (#5074) üzenetére


Tomika1981
tag

Nem az a lényeg hogy a fickó akinek jó vagy rossz napja van hogyan rakja össze hanem az hogy a MEO-n átmegy vagy sem! Egy tucatterméknél ez úgy megy hogy kivesznek kb minden 100. darabot és átnézik. A prémium termékeknél meg minden egyes darabot agyonvizsgálnak és tesztelnek.

Tomika

(#5078) ZEN1TH válasza Ed Parker (#5076) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Nem tudom miért de én minden tesztjüknél ellentmondásokba ütközöm. Mihez kalibrálod a TV-t? Bejáratáson túl vagy már? 500 óra elteltével érdemes kb. kalibrálni, előtte még változik a panel. A THX-el nem lőhetsz nagyon mellé, kezdetnek megfelel.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5079) slashing


slashing
senior tag

ez az 500 óra nem sok?

Nálam pl. kéne vagy 5 hónap tuti, mivel tv adást sose nézek csak esténként valamit sz.gépről, ha csak napi 4 órával számolok az minimum 4 hónap ami nálam azt jelentené hogy minimum két-három film/nap ami lehet nincs meg nagy átlagban de talán kijön... ha 6 órával ami már elég sok azért, akkor is két és fél hónap..

(#5080) Ed Parker válasza ZEN1TH (#5078) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Mihez kalibrálom?
Ezt nem értem igazán,a szememhez állítom,ahol tesztik a szín,a fekete, a fényerő,de nincs semmi műszerem.
Bejáratás első hetében vagyok,van a tv-be kb 6 üzemóra :)

A másikban sem volt 300-nál több sztem.

Tomika: nem tudom milyen tucattermékre gondolsz,de aki így meo-zza a termékeit,az egy tróger cég,soha semmit nem vennék tőlük.
Ilyet max élelmiszeriparban tudok elképzelni,műszaki termékeknél nem igazán.

[ Szerkesztve ]

(#5081) janos666 válasza Ed Parker (#5076) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ja, párszor leírtam már én is, hogy szerintem be kéne őket tiltani (geeks).

A Brightness amúgy nem a max fényerőt, hanem a fekete közeli árnyalatokat szabályozza. Az a Contrast, amitől érdemben fényesebb lesz. Utóbbit 2011-es Panákon feltolhatod akár 60-ig is, durván 36 felett már minden érték ugyan azt jelenti, ha YCC-vel eteted. Full RGB-nél más, ott valahol 25-ig szabad tolni, aztán vág a gradiensekből (ehhez olyan +7 fényerő társul, míg YCC-hez inkább ~0).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5082) ZEN1TH válasza Ed Parker (#5080) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Úgy értem milyen eszközhöz.

slashing: ennyi az annyi a tapasztalatok szerint, sőt állítólag érdemes 1000 óránként újra kalibrálni.

janos666: +1 :DDD

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5083) ZEN1TH válasza janos666 (#5081) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Egyébként úgy néz ki nálunk nem lesz 24,576k steps of gradation, továbbá 2500 FFD sem. Hogy ez a gyakorlatban mit fog jelenteni arra kiváncsi leszek.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5084) Ed Parker válasza janos666 (#5081) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Ha jól emlékszem nekem 43 volt az első érték a második -2
Ezen volt elég sokáig.

Zenith: van egy pio BD lejátszóm és egy popia210-em.
Tegnap mikor gyári kung fu panda BD hez állítgattam a dolgokat,iszonyú jó kontrasztos képet sikerült elővarázsolni,szerencse hogy jó a forrás.

(#5085) eReL1 válasza Ed Parker (#5072) üzenetére


eReL1
tag

beégésre adnak garanciát? Mitől égett be?

Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

(#5086) eReL1 válasza Gabor970 (#5031) üzenetére


eReL1
tag

Tévéműsort is néztek rajta sokat?

Mert mi tényleg sokat haszálnánk, kb. napi 8-10-14 órát is akár, 80%-a tévéműsor, azaz logókkal, korhatárkarikákkal, meccsek eredményjelzőivel oldalsó fekete csíkokkal stb.

Ezek miatt bizonytalaodtam el a plazmavételen, pedig a jellemzők szerint azt lenne célszerű beszerezni: Tapasztalat híján nagyon tartok a beégéstől...

Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

(#5087) janos666 válasza ZEN1TH (#5083) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

50Hz-en fele lesz (ez most is igaz, innen az „50Hz bug”), de az is több, mint a 2011-es széria, és remélem hogy ha 60Hz-el etetjük az EU modellt (pl. játék közben), akkor ugyan úgy viselkedik majd mint az US.

A 2500-as téma viszont elvileg ugyan úgy meglesz (ez az új panel maghajtási elvre utal, ami rövidebb időt tölt fénykibocsátással egy frissítésen belül), és talán pont hogy az 50Hz esetére van kikalkulálva ez a szám (de ez amúgy is marketing, ha más jön ki 50Hz-re, az algoritmus elve szerintem marad, és arányosan ugyan azt jelenti, mint 60-on).

Nekem az nem tetszik, hogy elvileg csak a VT szérián nő érdemben a kontraszt, de nem lesz sokkal olcsóbb. (És lentebb is örüljünk, ha a GT50 közelebb lesz a mostani G-hez, mint a GT-hez, főleg ha nem lesz G).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5088) ZEN1TH válasza janos666 (#5087) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Kérdés hogy mindez a gyakorlatban mit fog jelenteni. Az utolsó mondatodat nem teljesen értem, jobbnak tartod a G30-at a GT-nél és nem is számítasz arra hogy a GT50 jobb lesz náluk?

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5089) slashing válasza ZEN1TH (#5088) üzenetére


slashing
senior tag

szerintem úgy értette hogy egy lépcsőfok kimarad így inkább azt a szintet viszik lejjebb mint ha lenne még egy lépcsőfok lefele....

(#5090) DM-Fan válasza slashing (#5079) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Egyáltalán nem sok az 500 óra bejáratás, pláne ha azt nézed, hogy hány 10.000 órát fog menni a TV-d az élete során. Az már más kérdés, hogy nálad mennyi idő alatt jön össze az 500 óra. A panel karakterisztikája ezen idő alatt szignifikánsabban változik, később már lassabban. Ezért kell jobban figyelni ebben az időszakban.

Get Moded!

(#5091) janos666 válasza ZEN1TH (#5088) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ja bocs, lemaradt, hogy: árban.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5092) DM-Fan válasza eReL1 (#5086) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Beégésre nem vonatkozik a garancia, a használati utasításokba is beleírják.

Az általad leírt felhasználás során azért meglehetősen sok kompromisszumot kellene kötnöd, nem biztos, hogy pusztán ilyen célra plazmát mernék javasolni.

Get Moded!

(#5093) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Azt az 500 órát le lehet nyomni 200-ra és két hétre, ha üresjáratban (mikor nem használod értelmesebb dologra) fehér képet teszel ki rá magasra állított kontraszttal.
Ez jó megoldás ha nem sajnálod az áramot, de belátható időn túl akarsz lenni a dolgon (és pl. kalibráltatni szeretnéd, hogy utánna már úgy élvezd a képét, ne kalibrálatlan TV-t nézz hónapokig...).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5094) ZEN1TH válasza janos666 (#5091) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Nem lesz közelebb, csak az ST :(

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5095) janos666 válasza ZEN1TH (#5094) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Azt tudom, hogy a nyitóár nem, de remélem később picit még újragondolják. (Most már kénytelenek lesznek kicsit igazodni a Samsung-hoz, mert fogy a részesdésük is.)

Állítólag az a stratégia, hogy magasan indít, hogy egyrészt lefölözzék azokat akik az első nap rohannak érte, de még inkább azért hogy később lehessenek vaskos akcióik (elvileg szerintük jobb akár pár hónap után nagyot akciózni, mint kedvesen indítani...ők tudják... és majd meglátjuk mi lesz ebből a végén...).

Engem most a magasabb precizitás mellett az YCC 4:4:4 és ha nem is túl nagy de látható kontraszt javulás (pl egy VT30 kontraszt a GT50-en, ami nem valószínű) motiválna együtt cserére (az sem az első héten, csak az első árcsökkenés után).
Illetve csak jobb volt az 51" és egy fikarcnyit azért hiányzik a 3D, szóval ha G30 árakhoz közelebb lenne GT50, akkor cserélnék idén 42G30-ról 50GT50-re.
De így valószínűleg inkább másra költöm el azt a pént, és marad még a G30 egy évet.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5096) ZEN1TH válasza janos666 (#5095) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Hát nem sok esélyt látok arra hogy akár év végén akár a következő év elején 300 körül kapható legyen egy 50GT50, pedig jó lenne.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5097) whappela válasza eReL1 (#5086) üzenetére


whappela
csendes tag

Nekem összvissz 2 hónapja van plazmám, tehát túl sokat ne adj a véleményemre, de én ilyen felhasználáshoz nem vennék plazmát. Tavaly év végén vettem egy Pana S30-at. Állítólag a Pana plazmái kevésbé ghostolnak és kevésbé hajlamosak beégni, ehhez képest tegnapelőtt első alkalommal zoomolgatás nélkül merészeltem kb. másfél órányi Welsh Open-t nézni az Eurosporton (frame-ek között logómentes reklám), aztán utána háromnegyed órán keresztül ott virított még a bal felső sarokban az Eurosport rohadt logójának a nyoma. Elég ideges lettem, és zavaró is volt film közben. (Eddig kétszázvalahány órát ment a tv, eddig szinte mindig teljes képernyőn járattam és zoomolgattam - szóval gondoltam, ennyi "bejáratás" után már nem fog megkottyanni neki másfél órányi önfeledt tévézés, de úgy látszik, ez hiú remény volt.) Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az ilyen kicseszett ótvar rikító logók miatt ezek után semmiképp nem merném szimpla tévézésre ajánlani a plazmát (legalábbis zoomolás nélkül - zoomolással meg egész egyszerűen szar tévézni).
Persze lehet, hogy más plazmák sokkal jobban bírják, és csak az én S30-am ilyen szűzhártya, nem tudom, de nekem ez elég kiábrándító élmény volt. Az, hogy azok a csatornák, amiket általában nézek, barátságosabb logójúak, valójában elég sovány vigasz... Ezzel együtt nem bántam meg, hogy ezt vettem, mert képileg tényleg nagyon fasza (és ennyi pénzért valami szarabbféle LCD-t vehettem volna csak), szóval filmezéshez szuper, viszont tévének a jelek szerint nagyon korlátozottan alkalmas csak. Azért bízom benne, hogy legalább valamicskét fog ez javulni még, bár elég szkeptikus vagyok.

(#5098) Tomika1981 válasza whappela (#5097) üzenetére


Tomika1981
tag

Nekem még nincs 2 hónapos a G30. Nálam a bejáratás annyi, hogy THX módra van állítva és Öko mód bekapcsolva. Annyit még meg szoktam tenni hogy kikapcsolás előtt egy 10 percre átkapcsolom egy olyan csatornára aminek nem agresszív a logója.

A superbowl-t elkapcsolgatás és logókizoomolás nélkül néztem végig a sport1-en. Még ghostom sem maradt utánna pedig 4 órát ment a sport1 piros logója. (reklám alatt tünt csak el de a spor1-en nem túl hosszú a reklámidő)
A 2 hónap alatt egyszer vettem észre hogy maradt ghost (Rtl klub logo) de az sem tartott néhány percnél tovább. (akkor látszott ha kb 15cm-ről kb 30 fokos szögből figyeltem)

Mióta megvan a g30, napi 2-3 órát biztos megy vegyesen tematikus csatornák, kereskedelmi tv-k, m1 és mkv filmek. Nem nagyítok és nem kapcsolgatom el a TV-t fél óránként hogy be ne égjen.

Én a helyedben biztos hogy felhívnám a panát hogy ez normális-e, mert szerintem 1,5 órányi Eurosport nézése után 45 percig virító, filmnézést zavaró ghost biztos hogy nem normális. Nem hiszem hogy a G30 és az S30 között ekkora különbség lenne beégés szempontból.

Tomika

(#5099) Ed Parker válasza eReL1 (#5085) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Talán rosszul fogalmaztam, elnézést.
Ez a sor kék alapon fekete maradt és 12cm hosszan kb, naná hogy cserélik pár hetes tv-nél.

Irtátok, hogy ettől a ghost dologtól tartani kell,kipróbáltam hogy statikusan kint hagyok valami képet, menüt, hogy mennyi idő után látszik, de fél óra után se marad nyoma.
Ezzel persze nemen biztatok arra senkit, hogy tesztelje, mert én egy cserés darabbal próbáltam,de a vt30 panel ja nem annyira érzékeny ezekre.

[ Szerkesztve ]

(#5100) DM-Fan válasza Tomika1981 (#5098) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Én a helyedben biztos hogy felhívnám a panát hogy ez normális-e, mert szerintem 1,5 órányi Eurosport nézése után 45 percig virító, filmnézést zavaró ghost biztos hogy nem normális."

Fölösleges emiatt felhívni a Panát, teljesen "normális" (legalábbis a plazmáknál megszokott) jelenség, hogy 1,5 óra után ghost-ol a EuroSport logója, nincs olyan plazma, ami ne tenné, még a G30-on is megmarad a nyoma - maximum nem figyeled intenzíven és nem tűnik fel, vagy mire feltűnne, addigra kimossa egy másik csatorna. Egyébként sem egy kategória az S30 panelt tekintve sem a G30-cal, ott még látványosabban megmarad a ghost, igenis nagy különbség van a két panel között ilyen tekintetben is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.