Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4919) zsigus válasza DM-Fan (#4898) üzenetére


zsigus
őstag

Abban egyetértek, hogy egy médialejátszó egyszerűbb, de az, hogy egy HTPC-vel csak a nyűg van az nem igaz.

1, Már léteznek a különböző platformokra megfelelő disztrók. AMD Fusion, nVidia ION, Intel stb. Amikben a hardveres gyorsítás tökéletesen meg van oldva, és a VGA driver is fenn van természetesen. pl. Itt van egy ilyen, ha van két pendrive-od, készítsd el az egyikre a megfelelő változat telepítőjét (van Generic - általános verzió is, ATI-nV stb. driverekkel), majd telepítsd fel a másik pendrive-ra, és boot-olj onnan. Kipróbálni tökéletes, A teljes rendszer alig több mint 100 MB.

2, A lejátszószoftver miért is jelent problémát? Itt maga az XBMC a lejátszó, nem kell másikat külön feltenni. Van olyan ismerősöm aki Windows 7-et, és VLC-t használ a TV-n, és azt mondja, hogy ez egy HTPC. Hát nem. Van különbség egy TV-re kötött PC, és HTPC között.

3, A megfelelő beállításokat egy ilyen rendszer esetén kb. 2 perc alatt meg lehet oldani. Kell egy kis idő ameddig kiismeri az ember az XBMC töménytelen mennyiségű funkcióját és testre szabhatóságát, de egyrészt egy TV-t egy DVD lejátszót is ki kell ismerni, másrészt a nyílt forráskódnak és a szabadon telepíthető kiegészítők-alkalmazásoknak hála itt tényleg olyan szintű beállítási lehetőségek és testre szabhatóság van ami minden képzeletet felülmúl.

4. Biztosan nem azok panaszkodtak akik kipróbáltak egy előre elkészített, korábban linkelt disztrót. Hanem azok akik az XBMC Live-ot próbálták, ami egy haladó embernek igazi Kánaán, de mondjuk egy egyszerű ember elég nehezen boldogulna mondjuk egy hardveres gyorsítás felépítésével, parancssorban. És ahogy korábban mondtam ki kell ismerni. Mindenre van megoldás, csak akarni kell.

5, Már megint a fogyasztás. Egy HTPC nem asztali gép, ha ilyet épít valaki valószínűleg a kis fogyasztású alternatívák közül fog választani egyet (AMD E-350, Ion stb.)

6, Hálózati opciók? Most komolyan egy PC-nél (ami akármilyen op. rendszerre épül) melyik médialejátszó kínál több hálózati szolgáltatást?

XBMC:
Samba (Windows fájlmegosztás), AFP (Apple fájlmegosztás), SSH/SFTP, NFS (hálózati fájlrendszer), FTP, ZeroConf, UPnP, iTunes zenemegosztás, HTTP, HTTPS, TuxBox, médiafájlok streamelése PC-re és még sorolhatnám. Torrent is megoldható.

Félre ne érts, nem azt mondom, hogy a HTPC mindenben a legjobb, mert a több százezres lejátszók kép- és hangminőségben biztosan alázzák (szolgáltatásokban nem hiszem), de a hozzászólásod tartalma (amiket negatívumként említettél) nem igaz. Először talán próbáld ki egyszer a megfelelő rendszerrel, ha van egy felesleges PC-d, vagy ha nincs Windowon, ne úgy, hogy ránézel és azt mondod nem kell, hanem használd pár napig, és aztán mondj véleményt.

Bocsi, hogy hosszúra sikerült, de elgondolkozom azon, hogy nyitok egy komolyabb fórumtémát, mert itt nem igazán van olyan ami megfelelő képet adna a dologról, és ezért sok is az előítélet.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.