Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5201) KTTech válasza medica (#5195) üzenetére


KTTech
veterán

Tehát az LCD-ket eddig a gyártási ár alatt nyomták, ezzel tartva alacsonyan az árakat... minő meglepő dolog... így közben sikerült nagyjából ellehetetleníteniük a konkurenciát (hiszen a többi gyártó is kénytelen nyomott áron értékesíteni, csak nem biztos, hogy van elég pénzük erre, lásd pl. a Sony, LG-Philips LCD gyártása), tehát a Samsungnak ez még így is megérte.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5202) Tomics válasza KTTech (#5201) üzenetére


Tomics
addikt

Idén 1 db LCD tv megy gyártásban, a 32E420 (32D400 utódja). Többi már full led lesz.

PH! addikt since 2004

(#5203) slick-adam válasza Tomics (#5202) üzenetére


slick-adam
aktív tag

a "led tv"-k is lcd tv-k. gondolom nem 1 modellre ertendok a fentiek.
valodi led tv majd esetleg a sony-tol jon crystal led neven.

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#5204) Ed Parker válasza slick-adam (#5203) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Mostmár csak elvétve találni ccfl világítást LCD tv-kben, mind ledes, de valóban sokak fejében a LED tv képzavar.

(#5205) izur


izur
csendes tag

Sziasztok!

Plazma tévét szeretnék venni. Elég régóta olvasom a fórumot, de azért még mindig dilemmázom. 42-s méretben (nem fér el nagyobb az adott helyen) c3 99ezerért vagy u30 109 ezerért ? A kérdés a nézési távolság ami 3méter fölött van. Van e értelme megvenni az u30-t ? Film (dvd) és tv (a tv miatt váltanék analógról) vegyes használatban. Melyik tükröződése a kisebb? Egy világos DNY fekvésű nappali tekintetében? Vélemény? Javaslat?

(#5206) bigdady válasza izur (#5205) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nekem ugyanez volt a dilemmám 3,5 méterről.
Meg vagyok elégedve a 42c3-mal. inkább számítsd be a különbözetet vmi medialejátszóba vagy ilyesmibe.
Tükröződni tükröződik mindkettő gondolom

[ Szerkesztve ]

(#5207) izur válasza bigdady (#5206) üzenetére


izur
csendes tag

Köszi, én is ezen gondolkodtam hogy beinvesztálok egybe.
http://www.digiarea51.hu/tv-kartya-digitalizalo/asus/asus-media-player-oplay-mini?vmcchk=1

(#5209) KTTech válasza Tomics (#5202) üzenetére


KTTech
veterán

Az is LCD, csak drágábban van eladva az olcsóbb (és sok esetben rosszabb) technológia...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5210) whappela válasza erdoke (#5199) üzenetére


whappela
csendes tag

Csatlakozom, nálam is így működik az Öko mód (S30), és nem hinném, hogy egyazon gyártó adott évi modelljeiben különféleképp működne. A bekapcsolt Öko mód a beállított profilhoz képest világosban megemeli a fényerőt/kontrasztot, sötétben pedig levesz belőle. (Ebből kifolyólag az Öko módnak világosban tényleg van némi értelme, normál tévénézési fényviszonyok között viszont kifejezetten szar.) Ezzel szemben a Takarékos üzemmód rejtély, hogy mit csinálhat, annak idején direkt próbálgattam (az Öko móddal együtt és külön is, mindenféle fényviszonyok között), de nem sikerült rájönnöm. (Hiába írja a manual, hogy a fényerőhöz van köze, abszolút semmi hatását nem tapasztaltam.)

(#5193) junkpod: "Amúgy a 2 órás eurosport ghost szerintem is durva túlzás."
Egyrészt nem kétórás ghostról volt szó, hanem fél-háromnegyed órásról másfél órányi Eurosport-nézés után (most akkor ki is túloz durván?:U), másrészt persze szíved joga azt feltételezni, hogy viccből direkt hazudtam. Amúgy természetesen felőlem is nyugodtan vegyen plazmát, aki 90%-ban és akár napi 8-10-14 órában tévének akarja használni... (Ennél hasznosabb tanács asszem már nem adható.:N)

Más, de maradva a ghosting-témánál. Érdekelne, hogy mit mondtok. Tegnap este (többek között már csak kísérlet gyanánt is) megint néztem az Eurosportot, ugyanúgy Welsh Opent, mint a múltkor, kb. ugyanannyi ideig, mint a múltkor, és persze megint zoom és mindenfajta elkapcsolás nélkül. És legnagyobb meglepetésemre utána ezúttal sokkal de sokkal rövidebb ideig tartó és jóval halványabb ghostja volt a logónak, mint egy-két nappal ezelőtt. Ez hogy lehet? Lehetséges, hogy azért, mert a múltkor a tévét bekapcsolva egyből az Eurosportot kezdtem nézni, most meg mielőtt odakapcsoltam volna, előtte megnéztem egy teljes képernyős filmet? Mert én csak erre tudok gondolni, tehát hogy nem mindegy a panelnek, hogy a statikus elem (a logó) közvetlenül a tévé bekapcsolásától kezdve van-e jelen mondjuk másfél órán át, vagy pedig azutántól kezdve, hogy már "bemelegedett" a panel. Ha valóban erről lehet szó, akkor ennek mi a fizikai magyarázata?

(#5211) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

nem kozvetlenul, de megis kicsit ide is tartozo kerdesem lenne:
1,5 m-es HDMI kabelt keresnek max 4-5e forintert.
ha valaki tud ajanlani, azt koszonettel fogadnam.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#5212) Tomika1981 válasza whappela (#5210) üzenetére


Tomika1981
tag

"És legnagyobb meglepetésemre utána ezúttal sokkal de sokkal rövidebb ideig tartó és jóval halványabb ghostja volt a logónak, mint egy-két nappal ezelőtt."

Az eurosport embléma most is a bal felsőben volt? Sokszor van a jobb felsőben is. Ha most nem a bal feésőben volt mint a múltkor akkor lehet hogy mégis nekem lesz igazam és valami nem stimmel a paneleddel?

Tomika

(#5213) lumpen_stex válasza medica (#5195) üzenetére


lumpen_stex
aktív tag

ez az oled olyan régen be van igérve, hogy valószinűleg semmi se lesz belőe...

(#5214) erdoke válasza whappela (#5210) üzenetére


erdoke
titán

Úgy tűnik, minket nem zavar este sem a levett fényerő, már ami a tévézést illeti. Legalábbis nagyon durvának nem érezzük. Filmezéshez természetesen kikapcsolom a funkciót.

A legjobb aláírás a héten

(#5215) Tomika1981 válasza erdoke (#5214) üzenetére


Tomika1981
tag

Megnéztem én is a öko mód működését. Mivel szinte csak leengedett redőnynél tévézek észre sem vettem hogy mit csinál az öko mód ha világos van a szobában. Valóban felemeli a fényerőt.

Tomika

(#5216) junkpod válasza whappela (#5210) üzenetére


junkpod
nagyúr

Öko mód: már miért venné fel a fényerőt az Öko mód világosban? Pont az a lényege, hogy kevesebbet fogyasszon a tv, ha fényerőt emel, akkor többet fogyaszt. A takarékos üzemmód az ami a fényerőt változtatja. (mindjárt megkeresem a manualban az eredeti angolt...)

Totálisan félreértetted amit írtam, lehet én fogalmaztam rosszul. :W
eredeti mondatom: "Amúgy a 2 órás eurosport ghost szerintem is durva túlzás."
Jelentése: "2 órás eurosport nézés után ghost-ot tapasztalni durva túlzás, nem üzemszerű működés"
Félreérthető, de sehol nem írtam azt, hogy Te túlzól vagy hazudsz. Megbocsáss ha kellemetlenséget okoztam neked. Ilyen szándékom nem volt. :O

Nem hiszem, hogy a ghost-ra való hajlam függ az előzetes képtartalomtól, sokkal inkább az utólagostól függhet (persze most nem arra gondolok hogy előtte már volt ott egy visszamaradás nem látszó módon, hanem amit itt írtál.

Box's don't touch!

(#5217) Tomika1981 válasza junkpod (#5216) üzenetére


Tomika1981
tag

"2 órás eurosport nézés után ghost-ot tapasztalni durva túlzás, nem üzemszerű működés"

Végre valaki egyetért velem. :C

Tomika

(#5218) amdk7


amdk7
aktív tag

No srácok, ha minden jól megy (a véleményetekre és a javaslataitokra alapozva) beújitok ma egy 42G30-ra.
Részleteket akkor, ha otthon a TV. :)

Viszont addig is valami beállítás ajánlást, vagy beállítási értékeket szivesen vennék.
Mint régebben írtam főként filmnézésre használom a jövőben.

Remélem minden gördülékenyen megy majd és valóban hazahozom a drágaszágot. :C

Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)

(#5219) erdoke válasza junkpod (#5216) üzenetére


erdoke
titán

Most írtuk le hárman, hogy mit csinál az Öko mód a tavalyi modelleknél. Mondhatnám, mit csinálj a manuallal, de annál jobb nevelést kaptam. :D

A legjobb aláírás a héten

(#5220) DM-Fan válasza janos666 (#5188) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Pedig a filmnek szerintem is alapvető eleme a zaj, pláne, ha régebbi, nem digitális technológiával rögzített anyagokról beszélünk. Utálom, ha steril, vagy a zajszűréstől egyenesen mosott a kép, az egészséges sejtes zajnak igenis ott a helye, úgy lehet, még részletgazdagabb-érzetet is kelt.

"A zajos kép nem jó, hanem szükséges rossz, mert jobb, mint ha utólag maszatolod el a zajt."

Én ezt nem így látom. Sok esetben eleve művészi kifejezőeszköz is, rendezői koncepció, adott esetben a hangulatkeltés eszköze is a zaj, sok ilyen film van, a legutóbbi egyik legtipikusabb példája a Fekete hattyú, ami eleve 16 mm-es szalagra forgott és mesterségesen zajos. Szerintem kifejezetten jól is áll a filmnek, passzol a témájához. De másik nagyon tipikus példa rá, amit már korábban is említettem: a Száguldó bombának ferdített Unstoppable c. Denzel vasutasmozi, ami pengeéles, ámde szemcsés képpel bír, némi felturbózott színvilággal és szerintem bitang jól néz ki.

"Én szeretem a drága digitális kamerákkal rögzített mozifilmeket, amiken minimális a zaj még sötét jelenetnél is."

Én is, de ahogy írod, ott is van egy minimális zaj. Amúgy nemrég gyűjtöttem be a Ben Hur felújított BD-kiadást (akciós volt) és nem akartam hinni a szememnek. Olyan részletgazdag, penge képe van, hogy simán elhinném, hogy ma forgatták, nem pedig 1959-ben. Valami döbbenetes. Mondjuk bele is került a felújítás valami 10 millió dollárba, de látszik, hogy kockánként restaurálták. Örülök, hogy a polcomon lehet ilyen minőségben.

madgie: "Nem, konkrétan nem csak xvid-ekbe törik bele a popi bicskája, néha meg nehezen megkerülhető a kókány kódolás (pl torrente 2 szinkronos, egy helyen találtam hd-ben, az viszont nagyon belezavar a popi leki világába)?"

Hát, pedig speciel pl. az általad említett filmből (minden részéből) is simán elérhető egy 7 GB-os 1080p felbontású, magyar-spanyol hangsávval és feliratnyelvvel ellátott verzió, ami olyan folyamatos az A-210-en, amilyennek lennie kell, teljesen hibátlan. Szóval az általad leírt esetben megintcsak a kókány kiadás okozza a problémát és nem a Popcorn.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#5221) DM-Fan válasza whappela (#5210) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Igen, alapvetően arra tudok gondolni, hogy nem mindegy, hogy hidegindítástól kezdve nézed az adott statikus képelemet, vagy már egy bemelegedett panelre nyomod rá, ennek simán lehet jelentősége.

junkpod:

"Öko mód: már miért venné fel a fényerőt az Öko mód világosban? Pont az a lényege, hogy kevesebbet fogyasszon a tv, ha fényerőt emel, akkor többet fogyaszt. A takarékos üzemmód az ami a fényerőt változtatja."

Nem azért, de ha már az elnevezéseknél tartunk: ha szerinted a "Takarékos üzemmód" műveli azt, amire a többiek az Öko módot írják (fényerőemelés), akkor azt miért is hívják "Takarékos üzemmódnak"? Azért, hogy az emelje meg a fényerőt és fogyasszon többet a készülék? Ettől takarékos ez az üzemmód? Akkor megkérdem: hogy definiálnád az "öko" és a "takarékos" szavak jelentését?

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#5222) DM-Fan válasza Tomika1981 (#5217) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Akárhogy is csűröd-csavarod, bármelyik plazmagyártó (de bármelyik tapasztaltabb plazmafelhasználó is) megmondja neked, hogy 2 óra statikus képelem után ne csodálkozz a ghost-on, legyen akármelyik modell a faladon. Attól, hogy Te nem látod, még ott van az! Én durván 5 éves plazmás tapasztalattal és igen sok megvizsgált TV-vel a hátam mögött mondhatom, hogy még nem láttam olyan modellt, ami ennyi idő alatt ne ghost-olt volna. Ez teljesen normális jelenség, az már egy másik kérdés, hogy sokan nem tartjátok annak és nem vagytok hajlandóak elfogadni, hiába írja a gyártó bele a manualba is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#5223) Hsanyika1


Hsanyika1
senior tag

2012 PANA PLAZMÁK :DD [link]

(#5224) DM-Fan válasza Hsanyika1 (#5223) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Megelőztél, pont most akartam linkelni. Annyira örülök, hogy a Pana is beállt a sorba és nyomja a 3D HD-Ready modellt az XT személyében. :W Ellenben sima G-széria tényleg nem lesz itthon sem, szóval aki igazán minőségi képet szeretne, az nagy eséllyel a GT-re kell, hogy pályázzon. Azért bízom az ST-ben is, hátha kellemes meglepetést hoz. Várjuk a teszteket.

Get Moded!

(#5225) Hsanyika1 válasza DM-Fan (#5224) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

bocsánat :B én is ST- re leszek kíváncsi :DD úgy látom idei modelekből ki marad a 46" méret!

[ Szerkesztve ]

(#5226) madgie válasza DM-Fan (#5220) üzenetére


madgie
titán

9.1 gigás kiadás, 1080p, 12-20 Mbps bitrátával, DTS hanggal. Biztos kókány, a PC-m meg sem érzi :)

Le kéne már kicsit szakadni a Popi istenítésétől, ugyanolyan bugosan kezel egy-egy fájlt, mint bármilyen hasonló árú és tudású mediaplayer. A nagy frissítési ígéretekből is annyit látunk, hogy 10 hónapja egy deka frissítés nem jött hozzá. Ne legyen igazam, de szerintem a flash-es menüt sem fogjuk megkapni, vegyünk A-300-at, ha az kell :(

(#5227) Ijk válasza DM-Fan (#5224) üzenetére


Ijk
nagyúr

Elég csalódás ez hogy kiölték a G szériát. Persze minden rendben lesz ha GT-t kapunk az árából, de úgy érzem hogy ez nem fog bekövetkezni.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#5228) DM-Fan válasza madgie (#5226) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha akad, akkor ott valami nincs rendben és teszek rá, hogy egy i7-es procival, 16 GB rammal ellátott PC-n megy-e (mert ha jól látom, ez muzsikál nálad) - nem ilyen vasra kéne release-t optimalizálni. Normális készítő leteszteli több asztali lejátszón is, mert ha a Popin akad, akkor gondolhatod, hogy a kisebb, belépő lejátszókon mit fog művelni. A 20-25 GB-os fájlok sem akadnak, ha normálisan van megcsinálva a kiadás. De mondom, ráadásul ott van az adott filmből az elérhető és tökéletesen működő variáns.

Tudtommal a frissítés már kész van (leírtam tegnap, hogy még miért nem lőtték fel online), másikat meg nyilván azért nem kaptál közben, mert a flash-essel bajlódtak. Egyébként sem igazán van rá nagy szükség, szerintem közel hibamentesen működik a készülék, legalábbis nálam, átlag user-nél simán. A flash-es is csak egy optikai tuning lesz lényegében, ami mondjuk ráfér, de szerintem még a mostani felület is bőven szebb a legtöbb médialejátszó által produkáltnál.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#5229) whappela válasza junkpod (#5216) üzenetére


whappela
csendes tag

Basszus, akkor bocs :B úgy látszik, front van, ami nem tesz jót az agyvelejemnek, és ezért értek félre mostanában mindenkit. Inkább visszaállok read-onlyba, azzal nem csinálhatok galibát.
"Öko mód: már miért venné fel a fényerőt az Öko mód világosban?"
Próbáld ki, majd meglátod, hogy így működik (bármit ír is a manual)!

(#5212) Tomika1981: ugyanabban a sarokban volt, mint múltkor, szóval a jobb felsőben :) (ha a múltkor balt írtam, akkor elírtam). Ettől függetlenül lehet, hogy a panellel van valami gebasz, franc tudja. Nekem még olyasmi jutott eszembe, hogy még az is lehet, hogy annak ellenére, hogy szemre semmi különbséget nem venni észre, valamiért esetleg egyszer erősebb-fényesebb logót tesznek be, máskor pedig egy fokkal barátságosabbat (?). Fingom nincs. Mindenesetre tényleg megdöbbentő volt, hogy most mennyivel szelídebb nyomot hagyott és mennyivel hamarabb felszívódott.

(#5221) DM-Fan: Akkor ezt majd kikísérletezem. Most már marha kíváncsi vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#5230) madgie válasza DM-Fan (#5228) üzenetére


madgie
titán

Való igaz, az optimalizáció sokszor elmarad. Számomra viszont legalább ekkora hajtépés BD ISO-nak csúfolni valamit, amiből kihagyták a menüt, extrákat, stb.

Remélem igazad lesz, és kapunk még frissítést. Egy jobban használható Jukebox eleve nem ártana, bár a mostani is elég macera (főleg sok BD-nél)

(#5231) junkpod válasza junkpod (#5216) üzenetére


junkpod
nagyúr

na jól benéztem, mindkét manual, angol és magyar is ugyanazt írja:
Eco mode / Öko mód: a fényszenzor alapján változtatja a panel fényerőt
Power save /takarékos üzem: csökkentett fényerőt használ szenzor nélkül is

Elnézést kérek a tévedésért.

(Csak azt nem értem, hogy miért működik ez nálam máshogy? Ha Öko módot kapcsolok, akkor mintha egy szürke fátyolt rakna a képre, kapásból fényerőt csökkent látványra, Illetve bekapcsoláskor látom ahogy fokozatosan visszaveszi a fényerőt kikapcoslt Öko módnál. ha hazajutok tesztelek...)

Box's don't touch!

(#5232) DM-Fan válasza madgie (#5230) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Egy jobban használható Jukebox eleve nem ártana, bár a mostani is elég macera (főleg sok BD-nél)"

Nekem egyetlen bajom a mostani Jukebox felülettel, amit már KTTech kolléga is említett korábban: viszonylag alacsony felbontású thumbnail-eket használ a filmplakátoknál, illetve kicsit lehetne jobban testreszabható az elrendezés. Amúgy szerintem nincs gond vele, gyors is, stabil is, ha jól nevezed el a file-okat, akkor megfelelően meg is találja mindenhez az infókat, posztereket.

Get Moded!

(#5233) Raga válasza Hsanyika1 (#5223) üzenetére


Raga
senior tag

Gyönyörűek!
Nagyon tetszik az új design!

(#5234) Tomika1981 válasza DM-Fan (#5222) üzenetére


Tomika1981
tag

Félreértesz. Nem azt mondtam hogy nincs 2 óra statikus képelem után, hanem azt hogy a 30percnyi zavaró ghost szerintem nem normális 2órányi tv nézés után. Példaként említettem a saját esetem miszerint 2 óra statikus tartalom után csak pár másodperces, esetleg perces ghost keletkezik.

1 kérdés: Neked van 30 percnyi zavaró ghostod 2 órányi statikus elem után? Nekem nincs.

Tudom hogy a G meg az S panele egész más de szerintem az s tulajoknál sem gyakori a 2 órányi tv nézés utáni 30 perces zavaró ghost.

"Attól, hogy Te nem látod, még ott van az!"

Elmegyek szemészetre a kedvedért bár idáig nem volt rá panaszom. Amúgy meg whappela azt mondta hogy film nézés közben is zavaróan látszott 30 percig. Egy zavaró ghostot meg talán én is észrevennék.

Tomika

(#5235) madgie válasza DM-Fan (#5232) üzenetére


madgie
titán

Ezt a kis felbontást már én is felhoztam hátránynak. Átnevezésekkel nem tudsz mit kezdeni, ha nem ISO-s BD-d van, akkor az összes fájlt végig fogja nyálazni :(

(#5236) DM-Fan válasza Tomika1981 (#5234) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"1 kérdés: Neked van 30 percnyi zavaró ghostod 2 órányi statikus elem után? Nekem nincs."

Nem tudom, mert alapvetően semmilyen tartós képelemet nem hagyok a panelen 2 órán keresztül, de egyébként simán reális az ilyen hosszan tartó ghost, sőt, az ettől sokkal durvább is. Azok alapján vonsz le következtetést, hogy van egy, a középkategória csúcsát képviselő készüléked, ráadásul attól a gyártótól, aminek a termékei köztudottan a legkevésbé ghost-olnak. Ez a hiba! Hidd el, nem hülyeségből írjuk ezt neked lassan 2 hónapja!

"Tudom hogy a G meg az S panele egész más de szerintem az s tulajoknál sem gyakori a 2 órányi tv nézés utáni 30 perces zavaró ghost."

Pedig hidd el, hogy az!

"Elmegyek szemészetre a kedvedért bár idáig nem volt rá panaszom."

Ha tudnád, hány olyan embernek mutattam már meg a ghost-ot a paneljén, aki azt mondta, hogy semmit nem lát rajta. :U

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#5237) Csabroncka


Csabroncka
addikt

Na egy kis összefoglaló tapasztalat p42 uX30-ról:

-először is, majdnem fejébe húztam az eladónak a csereakciós magnómat, amikor elkezdi ecsetelni, (miért is kössek biztosítást a tv-mre...stb) mert hogy ez egy alap modell és bármikor elromolhat!
-jót röhögtem. (igaz nem 5 év a gari csak kettő)

majd ugyan ez a "tortúra" az ügyfélszolgálatnál, komolyan már kezdtem azt érzeni, hogy sz@rt veszek... :N

Amit az első pár észrevétel: Azt írtátok, hogy nagyon tükröződik. Ezt részben erősíteném meg és kijavítanám annyival, hogyha nem közvetlen éri a napfény a tévét, semmiféle gondot nem okoz, az biztos, hogy a fekete tükröződik egy picit, de nem zavaróan.

Kép: éles, színek és a fekete terén a hasonló árkategóriájú LCD-ket lazán kenterbe veri!

Akinek nem kell médialejátszó, net, youtube..stb (csak DVB-t) annak tökéletes. Nekem a Sencor szobaantennámmal gyönyörűen jön a mindig extra (bár ez helyfüggő).

Egy kérdés: (még nem próbáltam), ha optikai kábellel viszem át a hangot a házimozi erősítőmbe, akkor ezt a készülék automatikusan érzékeli, és némítja a TV saját hangszóróit, vagy ezt külön be kell állítanom (egyelőre nem találtam).
Másrészt az optikai interfésznél mi a bánat a -8dB-9-10....Stb.. :F

"in medias res"

(#5238) madgie válasza DM-Fan (#5236) üzenetére


madgie
titán

" Ha tudnád, hány olyan embernek mutattam már meg a ghost-ot a paneljén, aki azt mondta, hogy semmit nem lát rajta. "

Ismerős téma :DDD

Plazmánál tudomásul kell venni, többé-kevésbé érzékeny erre. Ha nem megy, LCD-t kell venni (sz*rabb kép ide, vagy oda)

(#5239) DM-Fan válasza Csabroncka (#5237) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Egy kérdés: (még nem próbáltam), ha optikai kábellel viszem át a hangot a házimozi erősítőmbe, akkor ezt a készülék automatikusan érzékeli, és némítja a TV saját hangszóróit, vagy ezt külön be kell állítanom (egyelőre nem találtam)."

Nem némítja el, neked kell levenni a TV hangerejét. Az optikai kimenet a saját hangszóróktól teljesen független, azokkal párhuzamosan működő megoldás.

Get Moded!

(#5240) KTTech válasza DM-Fan (#5221) üzenetére


KTTech
veterán

"Nem azért, de ha már az elnevezéseknél tartunk: ha szerinted a "Takarékos üzemmód" műveli azt, amire a többiek az Öko módot írják (fényerőemelés), akkor azt miért is hívják "Takarékos üzemmódnak"? Azért, hogy az emelje meg a fényerőt és fogyasszon többet a készülék? Ettől takarékos ez az üzemmód? Akkor megkérdem: hogy definiálnád az "öko" és a "takarékos" szavak jelentését?"

Az öko mód azt takarja a Panasonicnál, hogy az adott beállítást minden fényviszony közt megtartja. Ha sötét van, leveszi a fényerőt, ha világos, akkor megtolja. Effektíven, így takarékoskodik az energiával (mivel általában sötétebb környezetben van használva). Remekül látszódik a fogyimérőmön, amikor tök sötét szobában Eco módban nézem a TV adásokat (a HDMI-n nincs aktiválva), és felkapcsolom a villanyt, szépen elkezd többet zabálni a TV (és egyúttal a kép fényereje látszólag nem változik).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5241) DM-Fan válasza KTTech (#5240) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én ismerem a Pana által alkalmazott megoldást, csak az elnevezésbeli (és a junkpod kolléga általi) következetlenségre akartam rávilágítani. :B

Get Moded!

(#5242) zhata válasza madgie (#5226) üzenetére


zhata
senior tag

Én sose istenítettem a Popit, bár el kell ismerni, hogy a túlzott melegedése mellett a hangja egészen jó volt - ezidáig.
Történt azután, hogy a számítógépemnek valami baja támadt, és az ennek a tetején trónoló Popiból - kikapcsolt állapotban természetesen - minden kábelt ki kellett húznom hogy onnan le tudjam venni, és a számítógéphez is hozzá tudjak férni. Hangsúlyozom, hogy a számítógépnek és a Popinak SEMMI köze sem volt egymáshoz, azonkívül, hogy a Popi rá volt téve.

A számítógép rendbetétele után a Popiba bedugtam a hálózati tápkábelt, majd a HDMI-t, majd az optikai hangkimenetet. Nem vettem észre, hogy a hálózati kábel bedugása után a Popi AZONNAL BEKAPCSOLT, ( :Y ) - ugyan minek, hiszen normálisan, csak a bekapcsológomra, illetve a távirányítóval lett volna szabad ezt tennie. (Jól is néznénk, ki, ha pl. ha egy számítógépet a hálózatra kapcsolok, és csupán ettől, magától bekapcsolna)!

Eredmény:
Azonnal elszállt az optikai hangkimenet. :((( (Még jó, hogy a HDMI nem).
Azóta a DVD játékosból húzhatom ki a koaxot, és dughatom be a Popiba, ha hangot is akarok belőle hallani.
(A HDMI meg ugye a TV-ve megy, annak meg a hangja emiatt kataszrofálisan szar.)
Ennyi.

(#5243) KTTech válasza zhata (#5242) üzenetére


KTTech
veterán

"jól is néznénk, ki, ha pl. ha egy számítógépet a hálózatra kapcsolok, és csupán ettől, magától bekapcsolna"

Nálam több PC is így van beállítva ;)

Az optikai hangkimenet, mint a nevében is van, nem elektromos csaltlakozós. Innen kezdve, ha elszállt, annak semmi köze ahhoz, hogy ki vagy be volt kapcsolva. Egyszerű hiba, amit a szerviz cserével orvosolni tud.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5244) Rosep válasza Hsanyika1 (#5223) üzenetére


Rosep
senior tag

Ezzel a dizájnnal bármelyik LG vagy Samu TV lehetne akár. :)

(#5245) DM-Fan válasza zhata (#5242) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Nem vettem észre, hogy a hálózati kábel bedugása után a Popi AZONNAL BEKAPCSOLT, ( :Y ) - ugyan minek, hiszen normálisan, csak a bekapcsológomra, illetve a távirányítóval lett volna szabad ezt tennie."

Elárulom: azért, mert sokan torrentkliensként, hálózati kiszolgálóegységként használják és így egy esetleges áramszünet után automatikusan újra elindul, boot-ol és ott folytatja a dolgát, ahol abbahagyta. A legtöbb komoly hálózati eszköz így működik.

Arról, hogy Te nem vagy tisztában a csatlakoztatás helyes sorrendjével, nem a gyártó tehet. Tanulság: mindig a tápkábelt csatlakoztatjuk legutoljára, minden készüléknél, függetlenül attól, hogy erre bekapcsol-e vagy sem.

Amúgy az optikai kimenet ettől pont nem tud elszállni, mivel az nem elektromos csatlakozás. Ergo semmi köze a bekapcsolt állapotbeli csatlakoztatáshoz az optikai aljzatod meghibásodásának. A HDMI már más tészta, az simán elszállhatott volna ennyitől.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#5246) whappela válasza junkpod (#5231) üzenetére


whappela
csendes tag

Ha neked netán sikerülne kiderítened, hogy mit csinál a "Takarékos üzem", tedd közzé légyszi!
Én arra gyanakszom, hogy ez vagy csak egy funkció nélküli Pana-hülyeség, vagy pedig csak üzleti módban működik (már ha működik egyáltalán). Vagy az is lehet, hogy placebóként működik: aki elhiszi, hogy ettől kevesebbet fog fogyasztani a tévéje, annak tényleg kevesebbet fog, de csak annak! :D

(#5247) KTTech válasza whappela (#5246) üzenetére


KTTech
veterán

A takarékos üzem erősebben változtatja a kontrasztot, a képtartalomtól függően. Elég egy világosabb felület (pl. egy nagyobbra állított fehér filmfelírat) és vissza is veszi a fényerőt (nálam helyből ki van kapcsolva...)

[ Szerkesztve ]

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5248) mohus válasza whappela (#5246) üzenetére


mohus
csendes tag

Nekem a kerek piros gomb hozza be a takarékos üzemet...

FPS-t, RTS-t Sturmovikot PC-n, a többit konzolon!

(#5249) slick-adam válasza whappela (#5246) üzenetére


slick-adam
aktív tag

remelem sikerul erthetoen kifejezni magam (nem vagyok tech guru):

szoval a takarekos uzemmod bekapcsolasa nem okoz semmilyen szembetuno valtozast, foleg akkor nem ha normalisan be van kalibralva a kepernyo. amit csinal (tulzo beallitasoknal vagy extrem esetekben), az az, hogy a nagyon vilagos / feher reszeknel leszabalyozza a feher max szintjet. ugye fehernel fogyaszt a legtobbet a plazma. ezt ajanljak egyebkent a panasonic-os emberkek az IR csokkentesere is. csodat nem muvel szerintem, de valamiert csak belekerult a rendszerbe...

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#5250) Rosep


Rosep
senior tag

Az létezik, hogy egy mai új TV-n nincs fizikai ki/be kapcsoló gomb?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.