Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
FoBCRaistlin #22217 üzenetére
Az ASZ mindent kibir, ha törődve van vele. Ha hidegen nehezen indul érdemes kicserélni a PD elemek tömitőgyűrűit(vagy melegen néha ránt egy picit a motor alapjáraton), ezen kivül, 15 000ként cserélni az olajat, akkor kivisz a világból. Meg a PD elemeket beállitani 100 000km után, de ez csak ajánlott, nem kötelező.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
FoBCRaistlin #22217 üzenetére
Ott a pont 700euró. Én kérek elnézést.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
FoBCRaistlin #22210 üzenetére
Az első PD elem problémánál, azonnal elő kell venni a tápszivattyút, és letesztelni, mert az esetek 90 százalékában az vágja haza a PD elemet, Ha kevesebb nyálat nyom, mint kellene, egyszerűen besül a PD elem, és ha nem orvosolják a szivattyút, kinyirja a többi PD elemet is.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
FoBCRaistlin #22210 üzenetére
Egyik kedvenc motorom.
Saját részre vettem egy ASV-t, 81kw/235Nm, az még nem PD, de eu3-at teljesiti.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
FoBCRaistlin #22205 üzenetére
Akkor néhány példa, (akinek 2.0TDI je van BMR motorkóddal, az most fejezze be az olvasást)
2.0 TDI Passat 2008, DSG. 156 000km, Első tulaj, reggel nem indul. Assistance: kijönnek, felkapják, elviszik. Diagnózis: 1PD elem csere 700E fű alatt.
Autó indul, szépen megy. 2 hét, 1350km, reggel, nem indul. Diagnózis: 1PD elem csere.
újabb 700e. Hazafelé úton, rángat, fullad, leáll. A maradék PD elem cseréje. Siemens-ek a szentemék. A hiba forrása még mindig fenáll. Ki lett cserélve mind a 4 PD elem. Egy hónap csend. Egyik reggel nem indul. Már sejted mi lehetett a baja? PD elem meghalt.
Ezuttal nem márkaszerviz, hanem diesel műhely. Elektromos üszemanyagszivattyu cseréje, rendszer kitakaritása a vasreszeléktől, amit a pumpa nyomott a PD elemekhez. + 1PD elem cseréje. Javitás eddig:3800 euro.3 hónap csend.
Autópálya 160km/h 1 sipolás STOP felirat + Aladin piros lámpása. Turbó kuka, vezérmü tengely csapágyai szintén.
Van a 2.0 TDI ben kiegyenlitőtengely, ami az olajpumpát egy lekvárból készült tengelyen keresztül hajtja. a tengely 6 szögü, de gömbölyüre kopik 150 000km alatt.
Tengely ára 3,5 euro, a kár amit okozott 2400e. Ha ehhez hozzáadjuk amit a hozzáértő szerviz a PD elemekkel eljátszott, akkor az autó piaci értékének több mint a felét teszi ki.Itt lett eladva, mert az ismerős nem birta idegileg, ill.anyagilag.
Már cserés lett volna a DPF is, ujabb 1000e.1.9Tdi. ilyet nem csinál, ha törődve van vele. 1.9tdi PD ASZ motor, 130Ps 440 000km saját PD elemek, 2. turbó. 1.9 TDI AVB passat 300 000km, mindene a sajátja. 1.9TDI ARL, GT Golf4 400 000km, 1x turbó csere, 180ps az utolsó 200 000km alatt,csak a gászolajat fogyasztja, mega gumit
Taxi passat 1.9 TDI AVF 130PS 780 000km. 2 turbó, 1PD elem, PD elemek kábelei 2x, 1 vátó, 1 kuplung. Ezek csak amiket magam is vezettem, és ismerőseim ma is használják őket.
Minden árat euróban irok, mivel nekem igy könnyebb.
-
Templomegere
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #22207 üzenetére
hogy tudd mit is veszítesz
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
Templomegere #22206 üzenetére
Hopplá... akkor minek kipróbálni?
-
Templomegere
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #22205 üzenetére
omv-t akkor hamar próbáld ki , úgy hallom ki akarnak vonulni Mo -ról .
-
FoBCRaistlin
őstag
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Templomegere #22202 üzenetére
Legalább nem fogy el a szufla, bár komoly ára van.
-
Templomegere
senior tag
A6 Q 2.8 Triptronic
csak városban és csak rövid távon (1-2km) , és nem is tiposva (csak ritkán)
sikerült ezt összehoznom,
ha városban közlekedek és kezelgetem is akkor 100km / 22l
ellenben ha finomkodok akkor ki tudom hozni 14.6l /100km -re is
országút finoman 7.9-8.6 , terelgetve 11-14
ez van ezt kell szeretni
-
Balupapa
senior tag
válasz
FoBCRaistlin #22195 üzenetére
Olvastam. Az is hulye aki 650et koltott arra a fosra. Olcsobb lett vna 1 masik motor. Foleg ha a masikat utana eladja darabokban, turbo stb.
Shellben sem bizom annyira...
Mol?
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest