Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zgospel
őstag
válasz
ntomka
üzenetére
Az eddigiekhez még hozzátenném a Müller Autót, Opelhez kb mindenük van. Bár kicsi bolt, és a webshopjuk sem tartalmaz mindent, de ha valami kell és máshol nincs akkor itt tuti lesz, és azt is tudják ha telefonon kérdezek, hogy mit akarok
1-2 hónapja a szívótorok előmelegítő cső csatlakozója tört le. Sehol nem találtam ilyen csövet, se a korábban említett boltoknál, se a Wallisnál. Végül a Müllernél volt. -
ncc1701
veterán
AF-40 automata váltóba keresek alkatrészt, honnan tudom meg, mi a cucc gyári száma, h tudjak rendelni? Az olajleeresztő csavar kellene, meg az a szintbeállító bigyó, amibe a kis csavar belemegy.
-
ncc1701
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Á, köszi, elengedtem a témát. Úgyis harmadik, kirándulós autó, nem megyek vele rövideket, és úgyis jelez gondolom, ha regenerál.
-
ntomka
nagyúr
Kell majd egy nagyobb javítást csinálni az autónkon amihez már fakultatív javításokat is hozzácsapok, ha már lúd alapon. Apránként összeszedném az alkatrészeket, hogy ne legyen sok egyszerre. Milyen áruházakat érdemes figyelnem?
-
ncc1701
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Jó a memóriád.
De a 115 ájró az nem az az összeg, amit kiváncsiságból kiadok érte. -
realpopek
tag
Sziasztok!
2010-es Meriva B 1.7 cdti autómon kuplung és kettőstömegűt kellene cserélni, tudnátok ajánlani normális szervizt Pest vagy Heves megyében? Ja még annyit hogy erről az oldalról rendeletetek már, milyen tapasztalatok vannak:https://www.autoalkatreszonline24.hu/luk/15802266
Köszi,
Jani -
ncc1701
veterán
F1 pls.
2011-es Insignia A, A20DTH motorkód. Elm327-es ODB2 csatira csatlakozó kékfog kütyü. Tudtok olyan appot, amivel ki lehet olvasni a DPF állapotát?
DPF info, DPF monitor lite még a kütyühöz sem tud csatlakozni, más diagnosztizáló progi (torque monitor pro) viszont tudja használni. -
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Mi a véleményetek, Z14XE motorkódú motorral szerelt C corsába mennyire mehet 10W 40.es olaj? Köszönöm.
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Richard!
üzenetére
Keresd ki a számát, és úgy tuti dob a google
[link]Megtettem volna neked, de nem tudom mi a az a D Korzika 2011,
Nem ismerek minden Opel fajtát, Korzika nem is rémlik(Képről se tudtam azonosítani)(#97472) gban
ÓÓÓÓÓÓÓ
Én meg azt hittem hogy valami latin piacra, vagy Korzikára szánt egyedi Opel
Na akkor megpróbálom kikeresni
-
-
kerxy
őstag
Sziasztok!
Ha minden jól megy, akkor egy-két héten belül csatlakozom a csoportba egy 2016-os J Astraval.
Vásárlás előtt szerelő átnézte az autót és a szokásos kis szervizen kívül (olaj, szűrők) a termosztátot ítélte cserésnek. Olvastam, hogy ez típushiba, de azt nem tudom, hogy milyet érdemes venni és hogy kb mekkora költséggel számolhatok. Ha jól emlékszem, akkor ilyen 75k körül említették...
Köszi előre is!
-
-
Czimby
addikt
Zafira B 1.9 2010, M32-be cserélném a váltóolajat, de csak 17.L jött le.
A kocsi vízszintbe van, de próbáltam már jobbra balra dönteni is, nem jött le több.
Valaki járt már így? -
válasz
cappa72
üzenetére
Nálam mondjuk indokolt volt, szét volt égve a foglalat annál az egy érnél.
Kitágította a lukat, kábelt forrasztott a levágott rész helyére, áthúzta az ellendarabon, és egy saru került rá.
Így kapcsoló cserénél húztam ki a kábelt a kapcsolóval, le a saru, fel az újra, majd toltam vissza azt az egy kábelt.
Én ellendarab cserénél nem mókolnék rajta elsőre, vagy a régi ellendarabnál csinálnám meg, vagy adnék neki egy esélyt, hátha jobban sikerült az az ellendarab mint a gyári.
Bár ugye az enyém is 2000-es volt, addigra már lecserélhették volna a hibás sorozatot a gyártáskor, de ezek pont utolsó szériásak, még azt se lehet mondani hogy az első szériák betegsége. -
Tikakukac
titán
Úgy tűnik tényleg lesz egy termosztás csere. 80 fok fölé nem megy a víz ha megbolondulok se.
Fűtőmotor ellenállás meg cserélve, úgy tűnik revízió váltás volt a franciáknál (hehe, Opel, mi) és a kis bagettzabálók talán most nem dobnak ki olyan alkatrészt, ami a gyári élettartamának a hetedét se bírja ki.
-
Villamosságis kábelre + sarura cserélte azt az egyet, utána sokkal tovább bírták a kapcsolók.
Hm... jó ötlet! Lehet, hogy még beépítés előtt lecserélem (ha már egyszer szétkapom...)
Remélem meg tudom csinálni; ha már sikerült óracsoportot is cserélni kábelbehúzással egyetemben, meg a rádió csatijánál is megcseréltem a pin-eket.
Köszi a tippet
-
-
Mivel nem nálam esett le, nem is vette észre senki... szóval nem tudjuk hol van.
Úgyhogy vettem egyet. 1600Ft-os tétel volt (jövő hétre várom).Na... meg közben fiam szólt, hogy a világítás sem megy...
Kapcsoló és kapcsoló-ellendarab csere is lesz.
A kapcsoló ellendarab elég ramaty állapotban van; megolvadta a középső csatlakozónál a foglalat.Hát... nagyon öregszik szegény.
De legalább még elfogadhatóan fogyaszt. (ha én vezetek akkor 6-6.6, ha más, akkor 6.5-7) -
-
Astra F, 2000-es: leesett az index lámpabúra búra része. ~21 évet bírt (vélhetően gyártástól számítottan).
Fura volt, hogy olyan másképp csillog... szemüveg nélkül nem tudtam kivenni távolról, hogy mi.
Közelebb érvén látám, hogy mi lett.
Sebaj. csere... -
Ha szeretnétek derülni (saját írás)

-
berek21
őstag
Sziasztok. Pár sorban leírnám a történetem, talán más is jár hasonló cipőben.
Az alany egy 2011-es Meriva B, 1.4 120 lóerő, 14NEL. 37000 km.
A tünet az volt, hogy fogy a víz. Rövid utakon bemelegedés nélkül is deciliter mmennyiségben fogyott. Olajbeöntő kupak belső fele taknyos, kívülről a csövek, csatlakozók, blokk oldala tiszta. Miután a látható helyeken nem találtuk a hűtőközeg nyomát, már tudtam hogy bontás lesz.
Olaj leereszt, és meg is volt a víz. Viszont a vízben (kiegyenlítő, csövek) nyoma sem volt olajnak, ezért a "hengerfejes" tippet figyelmen kívül hagytam. Pár nap robbantott ábra tanulmányozás után, döntöttem arról, hogy vezérmű láncig lebontom, és a vízpumpa környékén kezdek nézelődni. Előre beszerezve olaj, szűrő, generátor szíj, vizpumpa, és vezérműfedél tömítés, szelepfedél tömítés. Utóbbira nem is igen lett volna szükség, mivel a kis futásteljesítmény miatt jó állapotban volt. Biztonság kedvéért egy új kiegyenlítőtartályt is vettem. Szükség lesz még egy vezérlés illesztő szerszámkészletre is. Akciós volt 14k (csak az asszony meg ne tudja)
.
Hobbiszerelők vagyunk, ezért a műtét szombat reggel 8-tól, este fél 10-ig tartott. Szemből balról indulva minden jött ki. Szűrőház csövekkel, motortartóbak, generátor, klimakompresszor (csak félrehajtva mindkettő) feszítők, és bégül a vízpumpa. Ezen az oldalon minden rendben volt, tehát menni kellett tovább. Trafó, gyertyák, szelepfedél, ami így nézett ki.
GGázolajjal, ecsettel könnyen tisztítható. Végülis sikerült leszedni a vezérműlánc fedelet. Kiékeltük a tengelyeket, levettük a láncot, beállítottuk a fogaskerekeket, és végre kezünkben volt a tömítés. Összehasonlítottuk az újjal, és hamar meg is lett a hiba. Valszeg gyári hibás lehetett.
Remélem hogy másnak ilyen gondja nem lesz, de ha igen, errefelé is érdemes nézelődni.
-
válasz
Szada85
üzenetére
Aham. Akkor ha jól értem a konzolnak az lenne a dolga, h a tárcsához pozicionálja a nyerget. Ergo ha megtudom, h a konzol mekkora tárcsás autóról való (és akkora tárcsát veszek) akkor még jó is lehet. Megleszez

VAUXHALL VECTRA B 95-02 PAIR FRONT 308MM BRAKE CALIPER CARRIERS, UPGRADE KIT NEW
-
mrx1212
tag
Szerintem termosztát cserém lesz! A Pierburg márkáról esetleg van valakinek vélemény,a hűtőfolyadék pedig tömény Dex-Cool 1 liter GM (piros,3liter + desztillált víz) ez így rendben lenne?
-
Szada85
aktív tag
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nem láttam még kiszedve sajnos Pesten vagyok pont a buszhoz vittem ki magam, amikor anyám megjegyezte, hogy amúgy nem megy a venti. Már kapcsoltam 4-esre és ment. Mondom faja.
De mivel ez nem atomfizika, így sajnos csak azt tudom rá mondani, hogy szutyok a minőség, sokan szenvednek ettől. Mindegy, ha javítható, akkor ezt is megcsinálom és a gyári is megvan még valahol, akkor rotálni fogjuk.
-
Ha előre nagyobb tárcsát szeretnék tenni annak mi a módja? Azért kérdem mert van itt egy 2.0 veci amit elbontanának és nézegettem az első féknyergeket, h felhasználnám. De a 7zap-on meg nem látok külön kategóriát nekik, csak a tárcsa mérete változik (256, 288, 308 mm) a nyereg ugyanaz. Szóval, h kerül a kisebb tárcsa helyére nagyobb?
-
mrx1212
tag
Pár napja azt vettem èszre hogy lassabban melegszik fel az autó (fűtés) Ránèztem a rejtett menüben a hőmèrsèkletre 20km alatt 71C fölè nem megy! Ez normális? Vagy termosztát lehet? (Astra H 1,6 benzin) Valakinek esetleg vèlemèny,infó?
-
7Sony7
addikt
Srácok, Bosch mechanikus adagoló hidegalapjárati patront lehet kapni valahol?
-
Tikakukac
titán
Fűtőmotor előtét ellenállás: gyári bírta 14 évig, szintén gyárira cserélve 1.5-et.
Azért b@sszák már meg na...
-
ncc1701
veterán
Sziasztok,
2011-es Insignia A, A20DTH motorkód. Szeretném az olapumpa szívócső tömítést cseréltetni, nehogy elmenjen az olajnyomás. Mi pénzekért vállalják ezt?
-
ntomka
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Jó, fordítva írja ki, de a hiba hasonló. Mármint magamtól is rájöttem, hogy a második szondával lesz valami.
Töröltem a hibakódot, utána nem jött vissza. Álltunk járó motorral, indulásnál picit bebillegett a kocsi, akkor dobta. Érintkezési hiba, oxidáció? -
mohabá 007
aktív tag
válasz
ntomka
üzenetére
A hiba a készülékedben van. Keveri a szezont a fazonnal.
Aszongya:P0136 = Fűtött oxigénérzékelő (HO2S) 2.hengersor 1.szonda áramkörének meghibásodása

(Amúgy ez a P0150 hibakódja lenne.)Ilyen hibakódod nem lehet, mert az autódba Z16XEP motor van, és annak 1 hengersora van.
P0136 hibakód jelentése: Fűtött oxigénérzékelő (HO2S) 1.hengersor 2.szonda áramkörének meghibásodása

-
Tikakukac
titán
Papíron 100kg, maradjunk annyiban Opeléknek olykor 300 kilóval is sikerül eltérni a forgalmitól
És el sem hiszed mennyit számít az, hogy azonos pacimennyiséged van 3 euro normával fentebb.
De te tudod, van a flottában Insignia amit a cég szívóval vett, én értem, hogy az is megy, de a nonstop padló és gázfröccsös váltogatások szerintem inkább a rallyba jó
-
kerxy
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Köszi az újabb válaszokat, erre reagálnék.
Jelenleg egy 17 éves elmúlt Peugeot 307 1.6-ost használok, teljesen meg vagyok vele elégedve. Ez 1587 cm³ / 80 kW, tömege 1269/1850kg.
Az Astra 1598 cm³ / 85 kW, tömege pedig 1362/1995kg. A difi tehát kb 100 kg.
Nyilván mivel előbbi egy sokkal régebbi motor (amúgy EURO3-as) így nem csak a papíron levő adatok számítanak, de szerintem óriási különbséget nem fogok tapasztalni, és ha a Peugeot-val eddig jól elvoltam, akkor valószínűleg az Astra is be fog válni.
Ami még tényleg érdekelne, hogy mit érdemes megnézni a tesztkör alatt avagy mire érdemes rákérdezni. A szervizkönyv vezetve van, azt természetesen átnyálazom.
-
diablo1984
veterán
Én próbáltam j kombit 1,6 116lovas motorral, kicsit lomha, de használható. De ne felejtsük el, hogy volt ebben a kasztniban 1,4 benzin is 100 lóval. Én jelenleg egy kombi autót nyüstölök, majdnem 1,3t és 80 lovas az 1,4-es motor benne, de elvagyok vele, nyaralni is azzal mentünk, túléltük, utánfutózni is lehet vele menni...
Én simán venném a j-t 1,6 benzinnel.. -
kerxy
őstag
válasz
hdanesz
üzenetére
Köszi a válaszokat mindkettőtöknek!
Igen, azzal teszteket olvasva már találkoztam, hogy elég súlyos (bár a fl-esen faragtak) de szerintem az 1.6 elég lesz nekem, mostanában nem száguldozom 4 hónapos babával :)
A motorkódja B16XER-el kezdődik, bár nekem ez semmit nem mond.
-
-
hdanesz
őstag
Hello,
Szerintem az 1.6-os motor kevés lesz hozzá. Majdnem másfél tonnás az autó. Bár attól függ milyen a vezetési stílusod és hol használnád leginkább. Anno a Totalcarban megmértek egy 1.6-os dízelt ebből a típusból...és a valóságban még nehezebb volt a kocsi mint ami a forgalmiban volt. Volt róla videó is...de most nem találom.
A lóerő alapján úgy tippelem ugyanaz az 1.6-os benzines motor van benne mint a 'H' Astrában is volt. Nekem anno annyit mondtak amikor H Astrát kerestem szívó benzines motorral...hogy mindenképp a 116 lóerőst vegyem..ne a 105-öst.
De az más tészta...az még kicsivel könnyebb autó.Ötös váltó van benne, én már ezért sem preferálnám. Ha van szervízkönyve (hihető módon vezetett legalább....) és nem 30 ezrenként cseréltek benne olajat, akkor szerintem nagy baja motorikusan nem lehet. Gondolom A16XER vagy Z16XER motor van benne. Többet nem tudok segíteni....érdemes egy hozzáértő szerelőhöz elvinni aki ránéz, rádugdossa gépre meg ilyenek.
-
kerxy
őstag
Sziasztok!
Autót szeretnék vásárolni (igények: kombi, benzin) és kaptam normális ajánlatot egy 2016-os, facliftes Astra J Sports Tourer 1.6 szívóbenzines autóra. Magyar üzembehelyezetés, első tulaj (flottás volt), nagyrészt pályán használva, most 95e km van benne.
Természetesen át lesz nézve vásárlás előtt szervizzel, de azért szeretném megkérdezni, hogy hátha van valami tippetek arra vonatkozóan, hogy miket érdemes nagyon megnézni rajta, milyen típushibái vannak ennek a modellnek (nagyon nem értek az autókhoz).
Előre is köszi!
-
hódmaci
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Köszönöm.
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Nálam most elég sok volt e 2-3km illetve a max 5-6 km táv. Óvoda, edzőterem stb....
Új hozzászólás Aktív témák
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fotók, videók mobillal
- Óra topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Napelem
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro FX570
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 83% (1év Garancia) ESIM-es változat!
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).
Irány a bontó!
A keresést pedig köszönöm. Sajnos én nem találtam. 

Olaj leereszt, és meg is volt a víz. Viszont a vízben (kiegyenlítő, csövek) nyoma sem volt olajnak, ezért a "hengerfejes" tippet figyelmen kívül hagytam. Pár nap robbantott ábra tanulmányozás után, döntöttem arról, hogy vezérmű láncig lebontom, és a vízpumpa környékén kezdek nézelődni. Előre beszerezve olaj, szűrő, generátor szíj, vizpumpa, és vezérműfedél tömítés, szelepfedél tömítés. Utóbbira nem is igen lett volna szükség, mivel a kis futásteljesítmény miatt jó állapotban volt. Biztonság kedvéért egy új kiegyenlítőtartályt is vettem. Szükség lesz még egy vezérlés illesztő szerszámkészletre is. Akciós volt 14k (csak az asszony meg ne tudja)
Valszeg az lesz berendelem a legnagyobbat azt majd kitalálom, h kerül fel