Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
De tömör, ilyen:
de nem kaptam hozzá tömítést.
Az egr-t elfordítva az egyik csavarral rögzítettem (~90 fokkal el van fordítva a helyéről)
-
JiMN
tag
Sziasztok!
Insignia B-n hátsó fékbetét cserénél kell programozni valamit az elektromos kézifék miatt?
Vagy lehet simán cserélni? -
bazsimano
őstag
z16xer motornal mennyire nehez solenoidot cserelni? van rola video? en csak az elulsorol talaltam ...
12800 db solenoidnak cromaxnal es ngk/ntk katalizator elotti szonda fog belekerulni.az 29 ezer korul van...meg lehet bosch az 21ezer.
valoszinu eladas elott cserelem a lambdaszondat es a szolenoidokat. megprobalom sajat kezuleg.
ma elvittem klimashoz...ott ratoltottek es kitakaritottak...lassan elbucsuzom az autotol...
de ezeket mindenkepp meg akarom csinalni
-
mohabá 007
aktív tag
-
ChromeX
addikt
Üdv,
Dejó hogy ilyen csoport is van.

Remélem tud valaki tanácsot adni. Egy D corsám van 2009es. Menet közben nagyon kellemetlen kartergáz(benzin) szagot érezni.
Korábban volt egy kirepedt cső amit cseréltem de most nem tudok rájönni honnan jön a szag.Valakinek nincsen ötlete mit nézzek meg merre induljak egy ábra hogy melyik csöveket ellenőrizzem?
Előre is köszönöm!
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Csak ez a 2 tömítésem volt:
tömítés fojtószelepház és szívócső közé Opel 1.4, 1.6
szívósor tömítés Opel 1.4, 1.6 hengerfejhez
zárófedél EGR lezáráshoz Opelaz ucsó nem tömítés

Lehet a lezáró alá se ártana tömítés?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Az a fekete tartó a motor kiemelését könnyíti meg. Ide van beszerelve:

Érdekes, hogy neked csak 1 tömítésed volt.Megnéztem a cromaxnál, két tömítést adott:
1- szívósor tömítés hengerfejhez.[link]
1- szívósor tömítés alsó, és felső szívócső között. [link]Az üa csövet, 2 csavar rögzíti a szívósorhoz. Nem onnan maradt ki?
-
Pollenszűrőt cseréltem, ami után szerencsésen “behalt” a fűtőmotor.
Ami furcsaságot vettem észre, hogy a motor ezeket a feszültségeket kapja attól függően hányasra állítom a ventillátort:
7. 11.87V
6. 10.55V
5. 9.03V
4. 7.51V
3. 6.64V
2. 6.74V
1. 6.91V
0. 8.41V
Mindez lehúzott motornál persze. Elektronikai ismeretem kissé hiányosak de ezek az adatok csak szerintem furcsák?
Végül szétszedtem a motort amennyire lehetett, átmozgattam, nem találtam benne semmi hibát, összeraktam és azóta megy.
Nem is volt megszorulva, tehát nem igazán értem, amúgy valami no name utángyártott van már benne.
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szép lista, este átnézem őket. Ami tuti, h szívósor tömítés (a papír) az új a másik az nem (de az fém).
A szívósor alsó, felső része rendesen van tömítve?[
Végig van benne gumi tömítés. Vagy össze is kell ragasztani?
Az biztos, h nem lóg úgy ki a tömítés mint a képeden.És kimaradt két dolog amiket nem tudom hova mennek:

Egy rövidebb csavar (menet, fej ugyanaz mint ami a szívósort tartja össze de rövidebb) és az a fekete tartó...
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Ha felpörög, valahol nincs rendesen tömítve, ezért fals levegőt szív be. A szívósor alsó, felső része rendesen van tömítve?[kép]
Szívósor tömítés 2db, új? EGR, fojtószelepház tömítés rendben? [kép]
MAP a helyén van e, a befecskendező szelepek tömítései épek e, elektromos csatijaik is rendesen a helyükön vannak? A csatlakozó gumicsövek épek nics repedés?
Fojtószelep tengelye nincs megszorulva, könnyen mozog? -
bazsimano
őstag
Sziasztok!
valakinek van lambdaszonda kulcsa? egy cserere annyira nme vennek 3-4 ezerert.
udv
b -
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
jimmy5
aktív tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Mar nincs rajta szűrő. Azt mar levettem régebben.
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
-
racerx
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Egyértelmű
, csak azt hittem ugyanúgy mint a tpms, ez is kötelező az eu-s CO baromságokat miatt. Legalábbis nem láttam ilyen kocsit az utolsó pár évből. -
racerx
őstag
Hello. Opel Móka x vásárlás előtt kérdés : létezhet hogy 2018as 1.4 t automata a kiszemelt, (komolyabb felszereltséggel), nincs benne start stop? Nem láttam a kikapcsoló gombot, és nem is állt le...
-
adise
őstag
üdv!
nem tudom vett már valaki szönyeg rogzito patentot valahonnan a netrol?
[link]
Igazából a kérdés az lenne, hogy ezekhez az alja is van csak a képen nincs? Mármint ami a padlóba megy, mert az tört ki valahogyan. Vagy azt a részét simán csak rossz néven keresem. -
jimmy5
aktív tag
Sziasztok
Mivel kell megtisztítani a szolenoidokat ?
-
bazsimano
őstag
kerdes a nagy erdemunek

szoval...a16xer motor..nalam anno volt okoskerek csere. azota rendben volt a motor...uatan dobott egy 01345e hibat, ami ugye katalizator elotti lambdaszondara utal...ezt a hibat toroltem, azota nem jott elo...
de...teljesitmenyben nem pöpec, az autó...lomhább...és nagyon megugrott a pillanatnyi fogyasztasa...kiugro ertekeket mutat...továbbá most azt vettem eszre hogy amikor a klimat bekapcsolom akkor joval erosebb vagy mintha kapcsolasnal kattanna a motor...
probaltam leszedni az aksit 1-2 orara...de maradtak a tunetek.
mi lehet? tipp? eladas elott all az auto de igy semmikepp nem akarom eladni.
udv
b -
-
Lajos1966
tag
Na....akkor pontosítsunk!
Az első szériás szolenoidokon a szűrők el tudtak forogni és pont ez okozta a problémát,hogy ezáltal elzárta az olaj útját és nem volt meg a megfelelő olajnyomás.
A későbbiekben orvosolták a szűrők rögzítését,így nem forognak el.
Persze ettől még a szolenoidok úgyanúgy el tudnak romlani,mint bármely más alkatrész.Elég hozzá pl.egy rossz olaj vagy túl hosszú csereperiódus. -
bul07
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
Akkor te nem jársz kocsival nyaralni

(Biztos a magángépet részesíted előnyben
)Nekem a napi rekordom volt 970Km körül, egy F-es Astrával, jó kis 60lóerős motorral, mondjuk elég rég volt 2002-2003 nagy telén
Olyan hóban hogy sok helyen érte a kocsi alját a hó mert nem volt elég kapacitás a takarításaAkkoriban nem volt ritka a havi 6-7e Km se
Ó de szerettem azt a F-es Astrát, ha lekérdezek rendszámot mindig lekérdezem az ő rendszámát is és nézegetem kicsit a képeket róla
Nagyon sok jó emlék fűződik hozzá -
válasz
mohabá 007
üzenetére

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére

-
AMD Power
titán
Ebben a hónapban megdöntöttem az egy hónapban legtöbb km a kocsival rekordomat!
1145Km volt eddig a rekord. Ezt most kemény 20km megtoltam. 1165km.
Igy most átlépte az óra a kemény 179.000km.
-
-
Lajos1966
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nem csak az Opel,hanem sok más márka is ezen az elven műkődik.
Az okoskerekek pont attól kopnak meg,hogy a hibás szolenoidok nem tudják biztosítani számukra a megfelelő olajnyomást,ergo előszőr a szolenoid romlik el és ezt követik az okoskerekek! -
bazsimano
őstag
válasz
DjDanee87
üzenetére
Igen, első körbe megprobalhatod. Amugy azt Te is meg tudod csinalni, ha lecsekkolod a neten, hogyan kell kiszedni a solenoidokat. Eleg egyszeru. Aztan latni fogod hol van a szuro azt letorod vagy leszeded rola, es visszateszed...ha ajd ujra csinalja akkor ennyi...valoszinu egyre gyakrabban lesz traktorozo hangod...
ahogy mondod ez elso korbe egy olcsobb megoldas...egyéb téma: ha kicserelem a lambdaszondat valamit kell opcommal resetelni, vagy barmi? vagy csak csere es menjek?
-
Lajos1966
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
"A traktorozo hangnan nincs köze a szolenoidoknak"
Ezt meg,honnan vetted? -
Lajos1966
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Biztos vagy Te ebben?
Javaslom,hogy olvasd el az autó kezelési utasítását!Ebben világosan le van írva,hogy H Astra esetén az üzemmeleg motor leállítása után kb.5 perccel kell olajszintet ellenőrizni.
Ha valamit nem tudsz,attól még ne vezess tévútra másokat! -
DjDanee87
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Itt írta valaki, most munkából telefonról nem fogom kikeresni, hogy a szolenoidon előforduló szűrő okozhatja, amit ki is lehetne szedni elvileg. Ugye ez volna az olcsóbb megoldás első nekifutásra, de ők csak kitisztitották. Persze ha ez nem akkor akár okoskerék csere.
Majd lehet megnézetem mással ha lesz rá időm.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
DjDanee87
üzenetére
A traktorozo hangnan nincs köze a szolenoidoknak, ezt a hangot napjaban általában egyszer csinálja és ezt a napi első indittáskor mikor nincs olaj a kerekekben, aztán ha napjaban 30-szor indítód el nem hallod. Ha te azt mondod a szereplőnek öcsém ezt cseréld ki neki azt kell ki cserélni lényeg hogy te tudod a hiba okát és ő csinálja meg
-
DjDanee87
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ok köszi.
Amúgy nem oldotta meg a szolenoid tisztítása a traktorozást.
Mikor vittem a szerelőhöz a kocsit úgy beszéltük meg pont emiatt hogy előző nap hagytam ott, mert ha nem hallják nem tudnak rá mit mondani. Náluk nem úgy indult állítólag (vagy elfelejtették figyelni?). Mondtam hogy van róla videóm, amiben meghallgatható, az nem érdekelte őket, mert úgysem adja vissza rendesen a felvétel a hangot - szerintem elég jól hallható rajta, linkeltem itt már korábban. Ráadásul kinyomtattam itteni hozzászólást a hibáról és odaadtam nekik, amiben le volt írva mi okozza és milyen lehetőségek vannak. Aki a kocsit átvette mondta, hogy OK elteszi, de a szerelők úgysem fogják megnézni, értenek ők anélkül is hozzá.
Lehet mégis el kellett volna olvasniuk
Most ugyan ott vagyok, traktorozik indulásnál továbbra is.Szolenoidot kitisztitották, nekik jó volt utána és azt mondták ha mégsem, ne foglalkozzak vele amíg csak ilyen indulás utáni 1-2 mp-ről van szó.
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
NGK lambdaszondarol van velemeny? egy ket helyen olyat is olvastam hogy azzal is szoktak "kiadni" az oepeleket...ez mennyire lehet igaz?Tovabba ahogy emlitettem eladasra fog kerulni az auto ... de egy dolog piszkalja a "lelkemet", amikor volt okoskerek csere, ha jol emlekszem solenoidokat nem csereltunk, mert a szerelo azt mondta hogy rendben vannak. Lehet hogy inkabb ki kellene csereltetnem? -
válasz
mohabá 007
üzenetére
Akkor az "felesleges", megnyugodtam

Nagyon köszi
-
DjDanee87
addikt
Milyen körülmények közt kell nézni a motorolaj szintet?
Gondolok itt arra, hogy néztem azután, hogy hazajöttem egy rövidebb városi körről, még meleg motorral, amikor a Min és Max között volt pont középen. Másnap reggel ugyanúgy megnéztem és akkor meg a max fölött mutatta, kocsi végig ugyanott állt a garázsban. -
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
2010 -es Astra J -ből ki lehet olvasni a hibakódokat műszer nélkül (mint ahogy pl. a korábbi modelleknél "ki lehetett villogtatni" azt)? Egyik indításnál dobott egy "check right position lamp" hibát, de ránézésre az összes lámpa rendben volt elöl-hátul, majd aznap még menet közben felvillant egy "service ESP" felirat (az én fejemben ezzel a lendülettel meg egy "kellemes" 6 számjegyű összeget tartalmazó szerviz számla képe villant fel...) de 1-2 másodperc után el is tűnt, nincs semmi egyéb szöveg vagy ikon azóta se. A két hibaüzenet közt sok idő nem telhetett el, de nem tudom már, hogy le lett-e állítva az autó a kettő közt. Nem tudom mi volt ez, de most kellően ideges vagyok tőle...Köszönöm!
-
Sanki
addikt
Elég durva baleset lehetett a képek alapján..

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/frontalis-karambol-nyirbogdany-es-szekely-kozott-teljes-utzar-4079117/?fbclid=IwAR1kPclgyKtDeYnZmjr1DpK9xud6xpL8cD1qtA2FXpy2Yd_1JhgKUE8HBv8Nem semmi a két autó közti sérülés különbsége..
-
-
-
AMD Power
titán
Az első autóm – Opel Astra F
Enyém is ilyen szép volt amikor megvettem 2014-ben.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A motortetőnek van riasztója?
Mit riaszt? Ha nyitva marad?
És hova csatlakozik?
-
-
-
szszabo
csendes tag
Sziasztok!
Astra H kombim hűtőventillátora csak a legmagasabb fokozatban működik.
Van tapasztalatotok, javítható vagy csak csere?
Köszi! -
bazsimano
őstag
megbizhato klimast tudtok ajanlani? budapest eszak?
atvizsgalas, tisztitas...
elore is koszonom! -
FoLey-v
addikt
Én is berendeltem,nekem kell is,mert a vezetőnél levő szőnyeg kis része ki van szakadva.

-
athomi
veterán
A jobbik fajta Astra H 4db-os gyári szövetszőnyeg (1723056) 8.000,-Ft. [link]
Eredeti ára 20 körül van. Nagyon gondolkodok rajta. -
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Acél és alu, hát mit vártunk
-
Azt olvastam (jajj már megint) hogy a rendszámtábla világításra rákötve egy akkutöltőt ki lehet nyitni a központi zárat. Ez reális?
-
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Amúgy simán, persze. Én anno kulcs nélkül az autót is elindítottam. Az ajtó is szerintem tanulás kérdése és 20 másodperc alatt törhető.
-
BlacKSouL
addikt
Zafira esetében van e valami vészmegoldás, ha a távirányító nem nyitja (tartalék sem, tehát valószínűleg akksi lemerült), de valami oknál fogva a bedugott kulcs sem fordul el a zárban? A zár kívülről nem babrált, feltételezések szerint a nagyon ritkán használt zárszerkezet szorult meg. Zár, jégoldó, stb nincs kéznél egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Itt lesz a "kutya elásva" szerintem. 

Nem is volt megszorulva, tehát nem igazán értem, amúgy valami no name utángyártott van már benne.

. A MAP-ot se hagyd koszosan.