Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Azt a tippet kaptam hogy itt kérdezzek, a Saab-Opel-Cadillac kapcsolat miatt. Tud valaki hibakód olvasót ajánlani, egy 2007-es, automata váltós, Cadillac BLS 1,9-es dízelhez?
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ezért nem csinálunk ilyen videót és ezért küldjük laborba az olajat, ha már nagyon okosak akarunk lenni.
Nyilván nem a GM olaj lesz a mindennek a teteje, én is azért álltam rá csak, mert annyival drágább lett a Fuchs, hogy inkább 7,5k km után dobom ezt, mint azt 15k után. -
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Fuh de nehéz az élet.
A kocsi mikor 25k km volt benne és Castrol akkor is fekete olajat engedett le, 15k km-nél a GM is az volt és azóta is ha Mobil, ha Fuchs, ha GM kerül bele, mind fekete lesz. Mert bammeg a korom az fekete és ezek a motorok bizony nem villanyautók.
-
zgospel
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nincs ebben semmi, hülyeséget beszél amiket nem támaszt alá sem mérésekkel, sem érvekkel. Néhány napja lett kivesézve pont ugyanez a hülyeség [link]. Nem a színétől függ.
-
törölt tag
GM olajból én csak a 10W-40-et próbáltam még nagyon régen, de az kegyetlen rossz volt tényleg. Hogy valódi volt-e vagy hamisított, nem tudhatom, de boltban vettem, számlával. Opel Vectra B-be került, X20XEV motorba. Alapjáraton fölgyulladt az olajnyomás lámpa, ha pedig meg volt hajtva a motor, utána égett szagot éreztem a motortér felől, és durván fogyott is az az olaj. Ki is lett cserélve viszonylag hamar, és se előtte, se utána többet nem volt se olajfogyásom, se égett szag, se az olajnyomás lámpa nem gyulladt többet föl járó motor esetén.
Ezzel nem azt mondom, hogy minden GM olaj rossz, de az a konkrét flakon biztosan az volt, amit én akkor kaptam.Egyúttal jelezném, hogy az a mendemonda, hogy minden Ecotec motor eszi az olajat, az nem igaz, mert nekem kb 15 évnyi B Vectrázás során sem kellett soha olajat utántöltenem, két olajcsere között 2-3 decinél soha nem fogyott még több.
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Cseréld le a nem GM olajat is 10k km után és az is fekete lesz. Sőt, cseréld 5k km után és akkor is az lesz.
-
ricsi8800gt
addikt
Ebbe azért van valami [link] De azért hozzá teszem egy olyan kocsi mind ami a videóban van és az olyan opelok amibe már több van mind 220e Km azok hamarabb el is használják az olajat szerintem.Én 10e km-ként cserélem és tényleg fekete ez a GM olaj
-
ArthurShelby
addikt
Nem értem, hogy miért jobb a 1.6cdti a 2.0-hoz képest. Az előbbi újabb motor, jobb adatokkal (fogyasztás, környezetvédelmi besorolás), viszont a tartósság szerintem lehet pont fordítva van. Nekünk 2.0dízel van, szóval lehet elfogult vagyok
Mi most tartunk 236ezer km-nél, és motorikusan semmi baj nem volt még vele (nem volt turbó gond, sem részecskeszűrő, sem kettőstömegű még), csak a izzítógyertyákat kellett kicserélni (egyesével, de mára már mind a 4-et, ebből 2 szenzoros, ami drága: 45ezer kb egy db) -
Lacko32
tag
Sziasztok.
Kiszemeltek közt van az Opel Zafira Tourer, ami kifejezetten tetszik is, tágas is, és szép is.
Viszont az Opel motorokhoz nem igazán értek...Melyik motorral érdemes venni ezeket?
1.4 1.6 turbo benzin
Vagy inkább dízel? Közelemben van egy 1.6 cdti, ami szép is (így képről persze) [link]Köszönöm!
-
98bja
senior tag
Sziasztok!
Első autóm vásárlása előtt állok. Több típust nézek, ezek között van a G Astra Coupe is. 1.8-as vagy a 2.2-es benzines motorokkal. Ajánlott, jó konstrukciójúak ezek? Milyen egyéb dolgokat érdemes figyelni ha esetleg élőben is megnézek 1-2 ilyen autót? Jómagam nem értek az autószereléshez, pár alap dolgot tudok, de semmi extra. Mindenféle véleményt szívesen meghallgatok.
Köszönöm előre is! -
bul07
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Igen ő tépte meg
De tényleg GM olajat tett bele utoljára mikkor a olaj teknőt leszedte, 2020. febr. 10. [link]
De tényleg most ezzel a olaj videójával nagy öngólt lőtt

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
zgospel
üzenetére
A videóban ugye azt mondja a nagytudású,
hogy a motorba előzőleg GM dexos2 olaj volt, ami szerinte ezért,meg azért nem jó,...bla..bla..bla..Az a szép az egészben, hogy egy évvel korábban is ő csinálta az olajcserét, a leeresztő csavart is ő tépte meg úgy, hogy mostmár nem tudta kulccsal kivenni, de nem is GM dexos2 olajat töltött bele, hanem ezt:

[link]
-
H-ASTRÁS
friss újonc
Sziasztok urak és hölgyek, van egy H astra 1.4 es z14xep 2005 évj. Az egyik gondom, hogy hideg indításkor az alapjárat le fel ingadozik dizeles szelepcsattogással jár egészen addig hogy majdnem lefullad, a másik amikor bele teszem a kulcsot és indítani akarok semmi nem történik valami búgást hallok elölről, tolásra pöci - röfi és utána kulcsal is múxik tudnátok adni tanácsot mielött költségekbe verném magam?
Előre köszi a segítséget! -
-
zolikaDB
veterán
Használ itt valaki Kleber Krisalp HP3 gumikat? 195/65 R15-ben elég jó ára van. (17k ingyen szállítással)
Kéne egy szett a kocsira, mert a 4 éves Firestone Winterhawk nem nagyon akar az úton maradni
-
zgospel
őstag
válasz
Ferrari fan
üzenetére
A kommented miatt megnéztem ezt a videót, bár ne tettem volna.
Szóval azért szar az olaj, mert rossz a színe?
Esetleg még szagmintát vehetett volna, mintegy megerősítendő eme szakvéleményt.Az olaj minőségét nem a színe határozza meg, de ha ezt szeretné megállapítani, akkor miért nem viszi el egy laborba a leeresztett olajat? Ott kielemzik az olaj tartalmát és minőségét, amiből a motor állapotára is tudnak következtetni, és megkapja az egész dokumentációt és szakvéleményt kinyomtatva.
Mérések és konkrét adatok nélkül ilyet kijelenteni és terjeszteni, az nagyon meredek szerintem.A Dexos2-es GM olaj API SN besorolású, ami bő egy évtizeddel frissebb, mint amikor ezt a motort kitalálták és leírták, hogy mi kell hozzá.
Az is tipikus - és különösen beszédes - beleszakad a leeresztő csavar, mert nyomatékkulcs használata helyett beletépte korábban, másrészt meg ahogy látom se tömítőgyűrűvel, se csavarral nem készült az olajcseréhez
És ilyen emberek magyaráznak arról, hogy mi a szar olaj. Szín alapján. Zseniális
-
zolikaDB
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Valami sz-r van a palacsintában. Kézenállva sem tudtam ma produkálni a jelenséget.
Vagy ez ilyen? Egyszer jó, egyszer nem, aztán a végén beadja a kulcsot?
Tapostam, és szépen lustán emelkedett a sebesség és a fordszám, ahogy egy 1.4-nek illik, semmi fordszám ugrás, bőgés, csak komótosan. -
Tikakukac
titán
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Kopp ilyen volt a Castrol meg a Fuchs is, szóval a színnek pont örülni kéne, esélyesen mosódik ki a korom a verdából.
-
Ferrari fan
tag
válasz
ldn218
üzenetére
Pont most nézem én is, a "GM olajat ne használd"...Hmmm Hmmm merész kijelentés....miközben ki tudja hogy volt előtte használva és karbantartva a kocsi, csak most hogy kap egy kis törődést tisztul a rendszer stb...Majd az új olajjal kíváncsi leszek lesz e különbség ugyanennyi km után.
-
zolikaDB
veterán
válasz
HoaryFox
üzenetére
Köszi!
Hát, ha teljesen kinyomom, akkor tudom sebességbe tenni.
Van másik ilyen autó a családban (korban, motorban ugyanez), csak abban 140e km van, ebben 205e km, hasonló az érzés.
Nem lóg, nem puha, nem kőkemény, nem fent fog, olyasmi mint egy "rendes" kupplung.
Haladok, pl főúton, kihúzatom 4-ben 70km/h-ig, 5-be teszem, gáz vissza, fordszám elszalad, de nem gyorsulok, fordszám leesik kicsit, és onnan gyorsul innentől rendesen. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám: Z14XE G sedan.
Nyomom a gázt, fordulatszám elszalad, de a kocsi "nem követi, nem veszi a lapot" ezzel egyidőben.
Jól gondolom, hogy kupplung kuka?
Ha igen, márkából milyet, és honnan? -
ldn218
tag
https://www.youtube.com/watch?v=DgBv2f2AxwY&ab_channel=PistiSzerel
-
Ok, akkor irány a bontó
-
Honnan lehetne rendelni csomagtartóhoz gumi kédert?
Ebből vettem de kb. köze nincs hozzá:
UNIVERZÁLIS KÉDERGUMI SZEMBŐL ZÁRÓDÓ (PL. CSOMAGTÉR) AJTÓKHOZ
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Reggel mértem odb-vel, tényleg csal egy 5 fokot
Az analóg kevesebbet mutat -
mohabá 007
aktív tag
válasz
totyino77
üzenetére
A te termosztátod más tészta.
Neked fűtött termosztátod van. Ez 105°C-on nyit, és 120°C-on nyit ki teljesen. Az ECU vezérli a hőérzékelők, és a motor terhelésétől függően. Az ECU tudja, hogy különböző terhelések mellett mi az ideális vízhő a motornak, és az alapján kapcsolja a termosztát fűtését, hűtését. -
totyino77
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nálam 110 foknál kapcsól be a ventilátor, z16xer motornál
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Neked eddig az volt a gondod, hogy : ….Megálltam pihenőben pár percre (nem állítom le), felment 90+ fölé és bekapcsolt a venti….
Erre írtuk, hogy a műszerfali óra nem pontosan mutatja a hőfokot.
A vízhűtő körbe van beépítve a vízhő jeladó vízhőmérő órához Tőle tudja az óra a vízhőfokot, amit az óra nem pontosan mutat, és a hűtőventit se ez működteti.

Az óra pontatlanságát a topiktárs is megerősítette:… Most rádugtam az obd-t……Ide oda mentem a városban,…. tényleg 80-85 körül volt….Megálltam, kicsit járattam….és felment szépen lassan egészen 100-ig, ott bekapcsolt a venti és vissza 90re…Ami fura, az autó visszajelzője megállt 90 foknál, tehát 100 fokos obd visszajelzésnél is 88-90-en állt. Ami biztos 100 fok mert elindult a venti….80-90 között pontosan mutatta, efölött már nem...
Nekem is bekapcsolt 90°C-nál, ezért cseréltem a termosztátot, mind a 3 vízhőfok érzékelőt, de a helyzet változatlan.
Olyan pontosan mutatja a vízhőfokot, mint az üa szintjelző a benzinszintet. 
-
válasz
totyino77
üzenetére
A régi 92 foknál még meg se mozdult az új már nyitva volt bőven (lehet teljesen, nem tudhatom, h az a ~5 mm elmozdulás mit takar, de tovább nem főztem). A régi egy nevesincs vmi (motorad) az új meg febi
#97844mohabá 007:
nem biztos, h bekapcsol mivel mostmár elengedi hamarabb a vizet a radiátor felé. Gondolom a régi is kinyitott valahol (vagy résnyire mindig nyitva volt). Este megfőzöm rendesen azt a levest
mostmár csak a régivel#97843Tikakukac
Még nem tudtam tesztelni, de a melóhelyre vezető hatalmas 8 km-es távon (+ pár perc alapjárat -6,5 fokban) már feljebb ment a víz mint 80 fok. Eddig ügye nem érte el a 80at tartós terhelés mellett sem csakha megálltam (dugó) ment fel 100 körülre és kapcsolt a venti.#97846ncc1701:
vmi gyanta vagy miszösz van benne ami kitágul a rugó meg visszatolja a helyére ha kihűlt - valahogy így olvastam
Egyébként amit kiszedtem a rugója is fele olyan erős volt mint az újnak. -
nrg.960
tag
Astra G Classic II (2008) -t szeretnék "multikormányossá" alakítani. Még annó dobtam bele egy Kenwood KMM-BT306-ot. Így a rádió elvileg tudja ezt a részét.
Multikormány, kormány átvezető, és egy kenwood-opel adapter beszerzésén kívül van még valamire szükségem? Csak összedobom és ennyi? Nem vagyok túl nagy szaki.Köszönet
-
ncc1701
veterán
válasz
body007
üzenetére
Termosztát az nem digitális, h vagy nyit, vagy zár, de ha 90 fokos a cucc, és annyi a víz, ott azért már nyitnia kéne.
Egyébként sok belőle a vacak, szerelő havernál, mikor voltam, egy fiattal a srác már a 3-ik termosztáttal ment vissza. Asszem harmadjára megvette a gyárit, mert elege lett. -
Tikakukac
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
A teljes autó?
-
-
válasz
totyino77
üzenetére
Szerintem nincs, ha annyira kuka az akku hogy nem zár le, akkor nem is szabadna nyitnia, de ha mégis akkor zárni is tudna. Nem a kulccsal volt gond? Próbáld meg a belső gombbal lezárni ilyen esetben, anyós oldalról, mert úgy zárva is marad ha csukod az ajtót, csak a kulcsot ne hagyd bent.
Ha meg töltöd az akkut, akkor tessék lekötni, addig nem nyílik a csomagtér. -
totyino77
tag
jaja a csomagtér ajtó, mert mondom a szitut 1 hetet állt az autó, kinyitottam az ajtókat kulcs gombal de már nem indult be a kocsi annyira hogy már nem is birtam visszazárni kulcs gombal az ajtókat, a 4db oldalsó ajtokat lebirtam manuálisan zárni ahogy a videon is volt de a hátsó csomagtér ajtót nem tudtam zárni meg nyilván a tanksapkát sem, azért kérdem hogy van e valami módja
-
totyino77
tag
-
totyino77
tag
hello srácok tudja valaki astra h kombinál, hogy zárom le a hátsó ajtót manuálisan ha pl: lemerülne az akumlátor?
a 4 ajtót letudom zárni a kulcsal de a hátsó ajtóra nem jöttem rá
-
Zolabol
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Igen mondtátok, csak azt nem gondoltam, hogy egy bizonyos tartományban hamis, hanem úgy összességében :)
Túráztatás úgy történt, hogy álló helyzetben pörgettem 1500-3500 között.
Kb 5perc kellett, hogy beinduljon a ventilátor.
Ha ez gond, akkor szerinted mi lehet a baj?UI. Fűtés letekerve, nem ment.
-
törölt tag
válasz
Zolabol
üzenetére
Járó motor mellett nekem a B Vectránál is kb 100C foknál indul a venti, azonnal nyomja is le a hőfokot. 100C fok fölött csak akkor láttam az autót, amikor hengerfejes volt, meg amikor sérült volt a venti egyik vezetéke, és kis fokozaton nem tudott elindulni, hiába is küldte a hőgomba a jelet. (Leállított motor mellett nem tudom hány foknál kell indulnia, de szükség esetén olyankor is be szokott kapcsolni, majd automatikusan le is áll. Amikor sérült volt az egyik vezeték, akkor az sem kapcsolt.)
-
Zolabol
tag
Közben teszteltem a hűtőrendszert, mondtam, nem megy a mutató nagyon felfele, megáll 80-85 körül.
Most rádugtam az obd-t. Ide oda mentem a városban, nem túl nagy forgalom, tényleg 80-85 körül volt.
Megálltam, kicsit járattam, picit túráztattam, és felment szépen lassan egészen 100-ig, ott bekapcsolt a venti és vissza 90re. többször ismételtem, működik.Ami fura, az autó visszajelzője megállt 90 foknál, tehát 100 fokos obd visszajelzésnél is 88-90-en állt. Ami biztos 100 fok mert elindult a venti.
80-90 között pontosan mutatta, efölött már nem...
-
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Sajnos ha vmit (jól) meg akar csinálni az ember azt lassan tényleg magának kell "kitanulni". Hálisten, tele a youtube tutorial-okkal így csak idő / kedv (nameg szerszám) kérdése
Én most rendeltem a kínaiktól egy gömbfej / szilent szerelő szettet, kb. egy lengőkor átszerelésének munkadíjából kijött, innentől annyi szilentet szerelek amennyit akarok
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata az utóbbi években a Zafira Tourer-be is beépített 1.6 turbo benzines motorokkal (136-170-200 le-s variációkkal volt szerelve)? Ha igen, mennyire megbízhatóak ezek a motorok? Mire érdemes odafigyelni ezeknél ha ilyet szeretne vásárolni az ember? -
Tikakukac
titán
válasz
adorjant
üzenetére
Igen, ide tart. Egy egyszerű festő-kőműves annyit nem tudott megoldani, hogy a falnál derékszög legyen. 1m-en van benne már 4cm. Sarokbútorunk van/lesz, direkt kifejezetten kértem, hogy dolgozza meg a falat, mert már a 60-as derékszögemmel látom, hogy nyílik szét a két fal egymáshoz képest.
Nem sikerült megoldani. Pedig ez egy főtengely szimmeringhez képest elég egyszerű feladat. -
HoaryFox
őstag
B Vectra Z16XE-nél is olyan 82 fok körül áll a mutató télen-nyáron, na jó, városban nyáron fel tud kúszni 90-ig.
Beszéltem ex-Opel kereskedés vezetőjével, azt mondta, ezek új korukban is ilyenek voltak, ez nem bug, ez feature
-
adorjant
őstag
válasz
adorjant
üzenetére
Csak hogy más is okuljon a dologból, úgy fest, meglett a hiba oka...
Lekerült a sebességváltó, és egyből szemet szúrt a hiba:
Eredetileg valóban főtengely jeladó hiba történhetett, és a kiszedésekor, vagy a javítás közben a rögzítő csavar és annak környezete eltört. Ez a főtengely szimmeringen van, tehát egy szimmering cserével meg lehetne oldani. Hát persze, majd emiatt leveszem a váltót, még mit nem, gondolhatta a szerelő, aki okosba' VISSZARAGASZTOTTA A DARABOKAT, majd szépen betette oda az új szenzort. Persze sokáig nem maradt egyben ez az "alkotás", így a szenzor több millimétert tudott mozogni a helyén, ami így nyilván ki tudja milyen jeleket vett a póluskerékről és továbbított a motorvezérlőnek...
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
Van ilyen? Tényleg erre tart a világ?Most rakják össze, a rengeteg tesztelés és próbálkozás, és a váltó le-fel szerelése, és persze a járulékos költségekbe (ha már lent van, váltóolajcsere, generátor csapágy,stb.) bele sem merek gondolni, pláne a hiba okának tükrében...
-
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nem tudok olyan dologról amiért gond lehetne belőle, ergő simán cserélhető. Viszont nem szeretek biztosra menni és nem költeni feleslegesen egy centet sem.
Na jó, végülis ez csak két vezeték, ami zár vagy nem zár, a végén mi van az nem fontos. Jól van, meggyőztem magam.
Már rémeket látok a mai tech piacot elnézve (apple) -
(Bicska) kulcs két mikrokapcsolóját kicserélhetem, nem lesz belőle semmi gond? Forrasztani tudok, csak az immo miatt kérdem.
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
z16xe1, nem kellett semmit csinálni valóban, feltölt, pár kör a faluban, rátölt, ha a felesleget kinyomta.

c14nz-nél viszont volt egy kis becsavarható érzékelő egy saruval, az a vízkör legmagasabb pontja, ott simán megszorult a levegő, kicsavartuk és megvártuk míg odaért a víz. Ennél még nyomkodtuk a csöveket hogy tuti legyen.
-
Ezeket már nem lehet / kell légteleníteni, nem? Mondjuk azt nem vágom, h csinálják meg maguknak... De mikor feltöltöttem utoljára fagyállóval, masszíroztam a hűtő és a blokk közötti csövet (még a zsigulinál rémlett, h úgy csináltuk). Az a cső egyébként felmelegszik ha bemelegedett a motor. De úgy rémlik, h régebben forróbb volt (alig lehetett megfogni)
Új hozzászólás Aktív témák
- Warhammer 40.000
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hardcore café
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Xiaomi 5 Max szinte új, 28 hó garancia + 210W gyorstöltő, 100% akksi
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

hogy a motorba előzőleg GM dexos2 olaj volt, ami szerinte ezért,meg azért nem jó,...bla..bla..bla..