Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Skizz
addikt
Armster S vagy 2 Hastrába milyen felfogatással rendelkezik? Fúrós, vagy csak csavarozós?
-
Skizz
addikt
Lidlben autós napok jövő csütörtöktől, töltő meg miegymás, ha valakit érint.
-
JasL
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
Köszi a segítséget, egyelőre lemondtam a találkozót, mert megpróbálok közelebb is keresni. 600km-t kellene utazni oda-vissza érte, és mivel első autó lenne, elég macera megoldani.
A rozsdás csavarok engem is zavarnak, köszi a tippet! Lehet, hogy mégsem ezt fogom megvenni. Hmm, nehéz kérdés ez az autóvásárlás.
-
Petyyyyy
addikt
G Astra váltógombot cserélt már valaki urak?
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Megtudtam még ma nézni szerencsére. Ott volt valóban, könnyen hozzáférhető volt.
Viszont egyáltalán nem volt tele retekkel, amin meglepődtem. Cserébe biztos, hogy a szivattyúnak van hangja, egyértelműen onnan jött a zaj, még 1 méterre a kocsitól is hallatszott, amikor visszarakás után rápróbáltam. Szóval cserés lesz hamarosan.

-
_seth_
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
Reggel megvolt a beállítás:

Este pedig a teszt:
Saját és ismerősi vélemény is az, hogy erősödött a törés alatti "fénycsomó", de menet közben is egyértelmű a javulás, de értehető is, eddig a lencse szürkés-fehéresen világított mivel megtörte a fényt, most viszont a lencse nem világít kicsit sem, az összes fényt átereszti. -
Szada85
aktív tag
Az, hogy megvételre érdemes-e szerintem egyikünk sem fogja merni egyértelmüen kijelenteni így pár kép alapján.

Ami biztos, hogy frissen behozott autó ( ergo a futás valódiságát örök homály fogja fedni ), ezt az ügyfélkapun sem fogod látni, max amit most a rendszámozáskor beleírtak szerintem.
Külsöleg-belsöleg nem tünik túl leharcoltnak, söt egészen szép, a felszereltsége is elfogadható, az ülés nincs kiülve, kormány megkopva, valószínü, hogy nem kerülte meg 8-szor a Földet, tehát lehet, hogy valós a Km, de nem árt szkeptikusnak lenni, külföld Sem a régi már.

Valamint azok a motortéri borzasztóan rozsdás csavarok is engem személy szerint nagyon zavarnak, ezek után biztosan megemeltetném az autót, és megnézném a futómü állapotát is.
Illetve ugyan beikszelt a tulaj mindent, de pl. hátul középen nincs fejtámla, és alufelni sincs, pedig bejelölte, erre rá lehet kérdezni, ugyanis nem kevés pénzröl van szó szerintem.
Természetesen ez csak az én véleményem.

-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! 1.6 központi injektos f-astranal találkozott valaki olyannal, hogy üresen pörgött mint az állat minden gáz nélkül? Folytószelep zárva van, hibakódnak a 47 és a 35 jön elő, de az egr miatt már ezer éve égett az ecu lámpa. Köszi minden segítséget előre is.
-
JasL
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
-
JasL
őstag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? [link]
Érdemes lehet megvételre?
Hogy tudom lekérdezni hogy volt-e km érvényesesítése?
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Opel Astra H-hoz, ki melyik gyártó ablaktörlő lapátjait javasolja? (Első, illetve hátsó)
Köszi!
-
diegho
nagyúr
Mit láttam ma... Opel rekord, eredeti gyári állapotban, vajszínű, szépen kipolírozva, ott állt a kúton, de mire odaértem elindult, meg is álltam és csak lestem, ahogy elhajt. Az egyik legszebb Opel, ami valaha készült.
-
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm, meglesz a szombat reggeli program

-
Szada85
aktív tag
válasz
sziku69
üzenetére
Barátnömnek kettö helyen voltak biztik az Ö z10xe-s Corsájában, az egyik a motortérben, szemböl állva jobb oldalt egy elég termetes doboz, a másik pakk pedig az utastérben a kormány alatt balra lent, ahol az a kis tároló van, elvileg mögötte is találtam.
Hogy pontosan ez motortól, felszereltségtöl függ-e, azt nem tudom, de ezt a két helyet érdemes meglesni, és utána megnézni neten, hogy pontosan melyik biztihez tartozik a szivargyújtó. -
sziku69
őstag
Sziasztok! Corsa c-nél hol van a szivargyujtó biztosíték? Illetve milyen kell bele?
Ma reggel indultak el az asszonyék Bécsbe, és pont az indulás előtt nyomta ki az egyik(vélhetően zárlatos) telefontöltő. Van az autóban tartalék biztosíték, de utánuk kellene telefonálnom, hogy ki tudják esetleg cserélni. -
Skizz
addikt
1.7 cdtinél 3 literes alapjárati fogyasztás már dpf regenerációt jelzi?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
momo2828
üzenetére
Ez a tank,és ilyen a benne lévő szivattyú.

A hátsó üléssort kiveszed.A jelzett rész alatt van.

Ha nem sikerült megbontani,kiszerelni,írj privátot,segítek.
Mielőtt nekifogsz,az akku - kábelét vedd le,az a biztos.(ha a rádiókód kérés nincs törölve,újraindításnál valszeg kéri) -
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szerelőm úgy látszik a héten mégsem ér rá. Nem tudod véletlenül merre vagy honnan keressem? Nem szeretnék vele sokat várni, és ha én meg tudnám oldani itthon, akkor nekilátnék. Alánézni sajnos nem nagyon tudnék :/
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi!
Megnèzem holnap reggel! -
SPeti1984
senior tag
Nincs esetleg valakinek elfekvőben eladó Opel Corsa C facelift (2003-as az autó) előtti rádiója amit eladna?
-
bodojani
csendes tag
válasz
birozoli7800
üzenetére
Nálam úgy jelentkezett, hogy leállítás után kattant egyet. Vettem bontóba használt lendkereket kapott egy új kuplungszettet (hagyományos), ott meg is csinálták, utána semmi baj nem volt vele. Munkadíjjal, az összes alkatrésszel megvolt 150E ft - ból. Tavaly amikor eladtam extraként írtam, 2 nap alatt elvitték.
-
tutis
addikt
Óhogy tegyem bele, ez most komoly hogy az Astra H ablaktörlő felfogatása valami extrakülönleges? Vettem egy univerzális párat, de most nézem hogy kurvára nem illik a felfogatása...
-
Petyyyyy
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Tényleg nem értek - már - a lovakhoz ebben a témában, de felmerülnek olyan kérdések mint pl hogyan változnak a kényszererők 50 és 70/80 km/h mellett, főleg hogy valószínű csökkentett gördülési ellenállású gumik vannak az autón. Gondolnám, hogy ott csökken a tapadás és hátha az is beleszólhat, de ez már eléggé off.

-
Anno én is néztem az Octaviát de a piacon szinte csak 1.6-os volt. Azzal ki is próbáltam és úgy szálltam ki hogy ezzel a motorral soha! Szóval azt csak is 1.8 -tól kezdeném el keresni.
Ha kombiról van szó akkor meg pláne. Sőt ha Csókakő vagy hasonló erősen meredekes dombós vidéken kell sokat közlekedni akkor az 1.6 CR dízlivel kezdenék.H karavánnál szintén zenész ,csak ott 1.7CDTI-125 vagy 1.9-120 pacist.
Az 1.3-as CDTI kerülendő. -
-
AMD Power
titán
Ez egy jó story....

-
Calogero
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
H-nak volt hasonló Alu felnije is, de ez nem az.
Nézd meg a képeket nagyobb méretben, a felni szélén látszik a fém felnire rakott súly -
zolikaDB
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Pedig szerintem az
[link] -
kmarci25
veterán
válasz
odorgg
üzenetére
Digitális klímánál (2004-es Meriva) két páramentesítő gomb van, az egyik a hátsó szélvédőé - ami fűtőszállal párátlanít, és jelen esetben nem annyira releváns -, illetve mellette az első szélvédőé. Ez azt tudja, hogy a légbefúvást a maximumra állítja, bekapcsolja a klímát (ez fűtésnél is igaz, tehát meleg levegőt fúj be, de szárazat), és a szélvédőre irányítja a befújt levegőt.
-
odorgg
addikt
Manuális, vagy digitális klímás?
Manuálnál be kell kapcsolni a klímát(hűtés), és a fűtést addig tekerni fel, amíg neked megfelelő hőmérsékletű levegőt nem tol. Keringetés a külsőn marad, ablak ilyenkor fenn van. ventik ablakra irányítva.
Belső keringetés hidegben és melegben is jó, mert úgy csak a kocsiban lévő levegőt kell fűteni/hűteni, így elvileg gyorsabb a folyamat, bár szerintem tök mindegy, nem nagyon szoktam ezt a funkciót használni, mert külsőről is gyorsan melegszik, és le is hűl, ha arra van szükség.Digit klímához nem értek, nekem manuál van, de ahogy Luck Dragon írja fentebb, ott biztosan van páramentesítő funkció, így csak azt kell aktiválni ehhez.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A masodik linken a "gyonyoru alufelni" az nem egy struktur acelkerek disztarcsaval?
-
xtevo
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ez jó hír, képekről nem tűnik akkorának. Valóságban még mindig nem tudtuk megnézni...

Az a baj, hogy autós témában analfabéta vagyok... így a külföldi papírozásban szintén.

Nézelődök tovább. Asszony nagyon rá van állva a Skoda Octavia 2 vagy 2 FL-re, de az drága mulatság, meg kell győznöm hogy egy H Astra "jobb"... -
dkaro
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ezt megtaláltam totalcaron de sajnos azt se tudom, hogy lehet a belső és a külső keringetést váltani, illetve, hogy melyik mikor és miért kell használni.

Illetve akkor a légkondit kapcsoljam be ilyenkor és ne szellőztessek? -
A párásodás okozója lehet a fűtés- és/vagy klímabox kondenzvíz-kivezető csövének dugulása. Ilyenkor a doboz aljában megáll a levegő páratartalmából lecsapódó víz, ezt pedig a meleg légáramlat párologtatni kezdi. Ettől a befúvott levegő nedvességtartalma magas lesz, ezért csapódik le pára az ablakokon.
- Ha az autóban van klímaberendezés, ezt bekapcsolva a keringetett levegő páratartalmának jelentős része lecsapódik, így jóval szárazabb levegő kerül az utastérbe. A modern autók szellőztetőberendezése az ablakpárátlanító funkció bekapcsolásakor ezt önmagától megteszi.
- A legtöbb autó a szélvédő előttti esőcsatornából szívja a friss levegőt. Ha ennek vízleeresztő nyílásai eldugulnak, itt megállhat a nedvesség, ilyenkor igen magas nedvességtartalmú levegőt szív a ventillátor, amely szintén az utastérben fog lecsapódni. Ráadásul a pollenszűrő ilyenkor tisztességesen átnedvesedik, ami hosszabb időre is biztosítja a párás üveget.
- A párátlanítás szinte hatástalan, ha azt belső keringetésre kapcsolva használjuk. Ilyenkor a rendszer a lábtérből szívja a levegőt, ahol nedves szőnyeget, havas-vizes-sáros cipőket talál. Érdemes ilyenkor inkább a külső levegő beszívását választani, annak páratartalma hidegben jóval alacsonyabb.Mindamellett a párának valahol le kell csapódnia, és az a valahol az üvegen lesz. Ha semmiképpen nem tudja megfékezni a párásodást, irányítani még talán tudja. Ha páramentesítő szerrel kezeli az első és hátsó szélvédőket, valamint az első oldalüvegeket, a hátsó ajtók üvegei nyugodtan párásodhatnak. Ez kevésbé zavarja a kilátást, és ha néha egyszerűen ronggyal letörli, egész jól kezelhető helyzetet teremt.
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
Mint kezdő ne röhögjetek ki kérlek. Beköszöntött a hűvös idő és a kocsi(2007 Corsa) nagyon durván párásodik. Ma este ahogy jöttem haza kb 5 percenként le kellett engedjem az ablakot, hogy lássak rendesen.
Van valami trükk ami segíthet ezen? Fűtés vagy inkább légkondit nyomassam? Vagy maradjak az ablaklehúzásnál? Minuszokban azért az nem lesz vicces.
-
Nem nagyon ajánlott az easytronic , robotizált manuális váltó. De a szakik részletezik. Vagy manuális vagy rendes automata váltóval tessék venni.
Láb tér nagy, eddig nem volt rá panasz.
Második autó nem lehet rossz , bár az ilyen nemű külföldi papírokkal, eladókkal óvatos kezelnèm. Ha csak nem vagy benne jártas.
-
xtevo
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
-
xtevo
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Oksa, köszi a tippet!

Neked milyen motorral van szerelve, és milyen felszereltség?

-
Tempomat beépítésre tudtok megbízható szakit?
Pest környékén is jó.
Guglival találtam 29K-ért, amit kicsit sokallok.
A másik, hogy mennyi lehet a reális ára egy komplett elektromos ablakrendszernek bontottan?
(akár kettő, akár 4 ablakra) -
_seth_
veterán
Xenon, bal oldali a megtisztított lencse és projektor, a jobb oldali a koszos:

El akartam vinni foncsorozni, de felesleges lenne még, kb 99%-os mindkét foncsor.
Összeraktam, beraktam az autóba, de az egyiket újra szét kell szedni, mert az egyik rögzítési pont persze szétszedéskor eltört, megragasztottam, de láthatóan nem volt elég... legalább holnapra is kijut a jóból
Ha pedig kész lesz akkor már csak újból be kell állíttatni

-
tutis
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Én megvettem minden alkatrészt (levegőszűrő, pollenszűrő,olajszűrő,olaj) de most a szerelőmhöz viszem el, nem ide ahova írtam, nem bízok az idegen szerelőkben.
Ép azért nem mert nekem fura az alacsony ár. ráadásul 4 litert írnak, olajszűrővel történő csere esetén több megy bele, tehát tuti még 1 litert leszámláznak, márplusz vagy 3ezer ft. Aztán olajszűrőt leszámlázzák, 2500 minimum. többi szűrő is teliáras lesz, 5-7000 Ft. Máris 20ezer a 7ezres olajcsere
-
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Összesen 754,9 kilométert sikerült megtenniük, 40-50 km/óra közötti sebességet tartva, míg 25,5 óra után majdnem megérkeztek a célig.
Ezért bírta ez ilyen jól...
-
válasz
birozoli7800
üzenetére
Ahogyan mohabá is írja. De a leggyakoribb ha leállítása után "zörgő, picit fémes csörgős hangja van."
Bár nem tudom hogy azonos vagy sem de a Punto 1.3-as MJet mocija van elvileg a H-ban is. Csak némileg átalakításon eset át. És meg kapta az 1.3-CDTI nevét.
Persze lehet én tudom rosszul.
AMD Powe
De jó lenne ha igaz lenne a hatótávolsága.
Ha ilyen iramban fejlesztenek akkor lassan elérik az áhított ezer kilométert. -
AMD Power
titán
-
birozoli7800
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
"álló helyzetben a kuplungot enyhén benyomva remegés érződik rajta"
Azt hiszem ez az egy jelenség jelentkezik.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
birozoli7800
üzenetére
"...Hogyan lehet észrevenni azt, hogy a kettőstömegű lendkerék már a végét járja?..."
Személyes tapasztalat nincs,ilyeneket mondanak a szakemberek:
"….Hibajelenség többféle lehet. A motor zörög indításnál, zörög leállításnál, zörög alapjáraton, indításnál és leállításnál jellegzetes csattanó hangot is lehet olykor hallani,vagy álló helyzetben a kuplungot enyhén benyomva remegés érződik rajta…..."
-
birozoli7800
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Opel Astra H. 1.3 CDTI 2007-es évjárat. Nemrég elkezdett csúszni a kuplungom először csak 4-5-6-os sebességeknél 1800-as fordulat után, azonban már a 2-3-as sebességnél is ugyan úgy csinálja. Utána néztem nagyjából 100-110 ezer forint a kuplung szett cseréje kettős tömegű nélkül. Azonban sok helyen olvasom, hogy egyben szokták cserélni, viszont a lendkerék ára magában 240 ezer forint.
Hogyan lehet észrevenni azt, hogy a kettőstömegű lendkerék már a végét járja?(Kuplung szett + kettőstömegű csere majd 350 ezer forint lenne munkadíj nélkül. Nem esne túl jól a cseréje.)
u.i.: Az autó leállításnál 2-3 mp-ig furcsa búgó hangot ad nem tudom van -e hozzá köze.
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm

Csak járó motornál hallom, gyújtás alatt még nem, és szűrő simán lehet, hogy el van tömődve benne, mert benzin szűrő csere már volt mikor vettem az autót nemrég, és nagyon rossz állapotban volt már az is.
Szusszanni nem szokott sapka levételekor, így akkor nagyobb a gyanúm a benzincsőre. Valahol már olvastam, hogy ezzel szokott inkább gond lenni. -
Petyyyyy
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Én egyáltalán nem tudom, de a gazdája sem, hogy a W után milyen szám kellene álljon.

Ez itt a kérdés -
AMD Power
titán
Veszélyben lehetnek az Opel gyárai?
Kicsit hatásvadász a cím.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
momo2828
üzenetére
Ha a motor áll,gyujtás ráadva,sípoló hang folyamatos: az üzemanyagszivattyú reléje beragadt.
Ha csak járó motornál sípol,(mert erőlködik) nagy az esély,hogy a szivattyú szűrője nagyon el van tömődve.
A benzinszag akkor van, ha a tankszellőztető rendszer nem működik.(vagy el van tömődve,vagy a regeneráló szelepnél vannak elektromos gondok.Ha a tanksapka levételkor "szusszan",biztos ott a gond,de lehet akár a tanknál a benzincső is. -
Petyyyyy
addikt
Reggelt urak!
Ma én vagyok a napos: X16XEL milyen mézet igényel, 10W.....?
-
xTREem
tag
Sziasztok!
Édes kislányom az anyósülés előtti műszerfalon mosta le a körmeit acetonmentes körömlakklemosóval...
Mit lehet tenni ezzel, menthető még?Köszi
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Hasznos,jó kis írás
Az EGR szelep lefalazásához még annyit,hogyha kifordítva szerelik be,(szabadon mozog a levegőbe) nem kell a szoftverébe belemászni,mivel az ECU csak azt érzékeli,hogy mozog e az EGR.
Még egy apró megjegyzés:
"...A szóban forgó szívósor műanyag,.."
nem.A szívósor,szívócsonk,és a benne lévő lemezek anyaga is fém(lemez).A lamellákat mozgató rendszer műanyag.
A Z10XEP, Z12XEP, Z14XEP valóban műanyag.
-
Szada85
aktív tag
Az én szemem az eredeti árak jobban szúrják, Mobil 5W-30 27.000 Ft lenne, de most nyilván MEGAakciós 16.700-ért...

Csak viszonyításképp, megnézem a legkiterjedtebb német szervízhálózat ( A.T.U ) oldalát, és ott egy Mobil 5W-30 5 Literes kanna kerül 46€-ba (14 Ezer Ft ) polcról, teljes áron mindenféle szervízes kedvezmény nélkül... Érdekes.

Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% ÁFÁS!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mielőtt nekifogsz,az akku - kábelét vedd le,az a biztos.(ha a rádiókód kérés nincs törölve,újraindításnál valszeg kéri)

nem.A szívósor,szívócsonk,és a benne lévő lemezek anyaga is fém(lemez).A lamellákat mozgató rendszer műanyag.