Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doggy dog
senior tag
válasz
kotibus
üzenetére
Szia!
Opel Műhely Hibakódok a neve.
Play-en nincs fent.Takács Dávid csinálta.Opelos face csoportban osztotta meg,de lehet több helyen is.Ezt nem tudom.Egyenlőre net kell hozzá,tervezi offlinera megcsinálni.
Úgy tudom van Windows mobilra is.Ios akkor még nem volt kész,de lehet azóta igen.
Ha más is kérdezte,bocsi.Valószínűleg átfutottam felette.Sorry.
Luck Dragon tőled is!
-
Ferrari fan
tag
Sziasztok!
Egy 96-os 1.4 astra f büszke tulajdonosa vagyok és egy apróbb beállításbeli problémám lenne. Kiégett a középkonzol órájának a világítása, szépen utána is néztem mit hogy kell, sikerült is a csere viszont az órát sikerült 12 órás üzemmódba állítani és sehogy nem tudom 24 órásra visszaállítani.

Esetleg vki tudja?
-
kotibus
csendes tag
Szia Doggy dog!
Én is szeretném tudni milyen applikációt használsz a hibakódhoz? (78137) -
Hachiko95
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
A szilent csere után érezhető valami változás?
-
Skizz
addikt
Hello
Dízelbe való, alacsony hamutartalmú 5w40-esből Castrol vagy Mobil a jobb?

-
WP14
őstag
-
adorjant
őstag
Külön lehet venni a csapágyat és a szilentet.
Lengéscsillapítóból Monroe Reflexet és Sachs-ot ajánl a műhely,ahová járok, a sima Monroeról viszont rosszakat mondanak.
Eneos jó olaj, az hogy a motor mennyire szereti,majd kiderül
Az olajfogyasztást egyébként sem az olaj gyógyítja 
-
Markizmark
addikt
Kérnék képcserét az összefoglalóban, ha lehet.

Mindkét sárkány a háznál van, corsa a barátnőé.
F Astra Hatchback X14NZ 1998 Marseillerot, 257000km
és B Corsa City C12NZ 1996 251000kmAz astra most esett át lengőkar összes szilent cserén, a corsa pedig kb 2 hete teljes fék felújításon. Természetesen mindez a kezeim által.

-
Fkris
őstag
Sziasztok, rég jártam erre, egyszerűen nincs baja a GAstrának
Illetve eddig, most van egy apróság:vezetooldali
anyós oldalígy néz ki a két torony csapágy teteje, ezek már csereérettek, ugye?
Nemsokára a lengéscsillapítót is beméretjük, hogy milyen állapotban van, mert akkor egy kalap alatt azt is cserélni lehetne (2006os az autó).Három kérdésem van ezekkel kapcsolatban:
Toronycsapanynal csak a szilentet kell cserélni, vagy az egészet?
Milyen márka a javasolt? Az a cél, hogy még sokáig jó legyen.
Lengéscsillapító, ha már a halál völgyében járna, akkor milyet érdemes venni?A kényelmes autózás a cél, nem a csapatás.Nekem Civicben Koni str.t van, én elégedetten használom, Opelbe is jókat gyárt, vagy van más, tuti tipp?
Köszönöm a segítséget!
Mod:
ReadOnlyba írtam a kérdést, utána visszaolvastam kicsit, és olajtemahoz:
1.4XEP motorba Eneos PremiumHyper 5W30 menne, ezzel tapasztalat?A lánc szereti?
Nekem a Japánban 5W40 van, mert néha megkergetem, de teljes megelégedéssel használom, nem fogy semennyire.
Ebben az eszegetős XEP ben, GM olaj után mire lehet számítani?
-
adalbert1
veterán
válasz
Szada85
üzenetére
Amúgy is menni akarok toronycsapágy cserére novemberben, akkor szerintem ezt is megnézetem a szervizben - itt amúgy a vezetéket ki lehet mérni valahogy? Vagy ha szemmel láthatóan nincs megtörve, akkor honnan lehetne tudni, hogy rossz? Mondjuk most reggel is elég retek idő volt, de ma sem adta elő...

-
adalbert1
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Azóta mentem 2-szer 15 km-t, és nem jött elő - lehet, hogy tegnap reggel a párás/nedves idő miatt volt rossz az érintkezés?
-
-
kmarci25
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Pedig pont ezért kerestem gyárit, mert a noname-ekkel az a tapasztalatom, hogy egy kisebb kátyútól ripityára törnek, és dohatom ki.

-
-
kmarci25
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Aha, szóval először alaposan le kéne mosni mind a felnit, mind a dísztárcsát, aztán valami kenőanyaggal bekenni, és beküldeni a helyére. Ahh.... na majd, akkor hétvégén. Köszönöm, megpróbálom.

-
válasz
kmarci25
üzenetére
Azt tudom elképzelni, mint ami nálam van a struktur dísztárcsánál hogy baromira erős a rögzítő szál mind amellett nagyon méret pontos és alig akar a helyére menni. Főleg a több évnyi lerakódások után a maradékot hely kínálat ami ahhoz kell hogy könnyebben fel tudjuk tenni az is elvész. És ha az ember oda jut hogy végre. Az első kanyarnál vissza pattan az egyik része ahogyan te is írtad.
Nálam a gumis úgy oldották meg ,hogy előtte valami zsírral vagy nem is tudom mi volt a rögzítő húzalt és a felni találkozásánál bekente , majd jól neki veselkedve , határozott mozdulattal be ütögette. Amit én nem mertem volna. De a több évnyi tapasztalat látszódott az illetőn. -
kmarci25
veterán
Üdv Urak! Vettem az autóhoz használtan 4 acélfelni, és mellé négy Opel gyári dísztárcsát (ez utóbbi is használt). Az acélfelnik fenn vannak az autón, otthon felpattintottam a dísztárcsákat is, de már elve fura volt, mert nem simul olyan szépen fel a felnire, mint ahogy kéne. Rögzítettem gyorskötözővel, így nem tudom elhagyni, de kb. az első úthibán kiugrik mind a 4 tárcsának legalább egy része, ami nagyon kiáll, így meg baromi ronda. Elképzelhető, hogy valamelyik nem szabvány méret (15 col)? Már az is eszembe jutott, hogy a dísztárcsa 16-os... Elképzelhető, hogy azt fel lehet erőszakolni a 15-ös felnire? Fényképet most nem csináltam, de tudok mutatni.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
üzenetére
"....Z14XEP reggeli hideg indításnál 2-3 mp ig szólnak a hidrotőkék. Küzdött már ezzel a problémával valaki?..."
- "...Ajánlott a motor beindítása után annak terhelése nélkül azt az időt kivárni, amíg a kenőolaj minden szükséges helyre eljut. Egyes kutatási eredmények szerint ez a motor konstrukciójától és az olaj minőségétől függően 5 és 20 másodperc között van, feltéve ha jelentős idő telt el az utolsó leállítást követően..."
-
AMD Power
titán
válasz
csabyka666
üzenetére
Jobb az biztos! En vezettem 60Le klimas autot. Egy pokoli hulladek volt olyankor. Finoman fogalmazva.
-
-
-
robi-k
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez nem a PSA, hanem a GM f@szsága. Amúgy meg venni kell egy Volt e-t az USA-ban, és utána - kicserélve a lámpákat E-s jelzésűre - le lehet itthon vizsgáztatni. Van ismerősöm, aki így hozott be egy korábbi generációs Volt-ot, utána Ampera alkatrészek felhasználásával levizsgáztatta.
Én s kacérkodom a gondolattal... -
AMD Power
titán
-
elistvan
őstag
Opel Carpass kártyát hol/kinél tudok Borsodban és környékén a legolcsóbban csináltatni? (A rádiókód miatt)
-
diegho
nagyúr
Na megnézettem barátommal a küszöböt, azt mondta a 2 küszöb kifúrva, üregvédelemmel ellátva, az egy rozsdás lejavítva, lefújva 100€ alatt megáll bőven. Szerintem ezt még az ősszel megcsináltatom.
-
törölt tag
Várom ! Már nekem is esedékes az olajcsere
Ha jók a tapasztalatok mindenképp Mobil lesz. -
WP14
őstag
-
törölt tag
Z14XEP reggeli hideg indításnál 2-3 mp ig szólnak a hidrotőkék. Küzdött már ezzel a problémával valaki? Azt a tippet kaptam, hogy cseréljem ki az olajszűrő házat mert abba van egy visszafolyás gátló szelep és valószínűleg az engedi el az olajat. Van valaki akinek ez megoldotta a problémát?
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
ma az alábbi hibával találkoztam: 2-3 perce lehetek úton, mikor kivillan a check engine lámpa, és a motor se ment 4000-es fordulat fölé. Leállítás és újraindítás után jó volt minden.
A pedálteszt az alábbi hibakódot dobta:
ECN 032500
Az oplemuhely hibakód keresője szerint ez az alábbi:
Kopogásszenzor 1 áramkör üzemzavar (1. Hengersor vagy egyetlen szenzor) B-020
Motorkód: Z16XEP - olajszint majdnem maximum, üzemanyag sima 95-ös OMV.Ti találkoztatok már kopogásszenzor hibával? Ha tényleg hibás lenne az érzékelő, akkor nem kellett volna újraindítás után is egyből hibát dobnia? Mi legyen a következő lépés? Most délután még biztos hazamegyek vele, ez egy jó 12-15km, kíváncsi vagyok, hogy újból előjön-e.
-
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Plusz még valami, van olyan PDF amin a H Astra összes alkatrésze fel van tüntetve és a gyári cikkszámok szerepelnek

-
Sziasztok, ugye ez kell a torony csapágy védő elöregedett sapkák helyett?
Próbáltam vissza keresni, de nem leltem meg. Valaki egyszer linkeltem nekem, de nem találom.
Voltam bent a Unixnál és a Bárdinál is, de egyszerűen nem találtak ilyent a rendszerűkben, na meg az a nyamvadt cikkszámot kérik.
Ami persze hogy nincs meg.Meg ami felbosszantott,hogy egy beszállító srác ott okoskodott állandóan hogy ilyen nincs ,meg nem fogok találni meg csak maximum az opeltől gyárit.

-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ezt passzolom, a jellegzetes dízel kattogás mellett nem hallok semmi olyat, ami rendellenes lenne.
Közben mentem megint az autóval, és a töltéshiba a szíj miatt lesz szerintem, mert most egyedül voltam az úton, és 1-esbe illetve 2-esbe amikor gyorsítottam, csikorgott elég rendesen. a héten elviszem a szerelőhöz, hogy húzzon utána, aztán talán megoldódik ez a baj.
A fordulatszámmérő továbbra is rejtély, hogy miért nem megy rendesen. Azt vettem észre, hogy párás, hideg időben vacakol, nyáron a nagy melegben sose volt ilyen baja.
-
Szada85
aktív tag
Köszönöm a tippeket, hétvégén ha úgy lesz időm még lehet elidőzök velük, a súlyok ragasztói engem is nagyon zavarnak. A gumik még úgyis úton vannak, addig lehet vegyszeresen bohóckodni.
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata abban hogy ennek a cuccnak a tolató kamera kábelezését hogyan kell elvezetni? Egy Opel Astra G Caravanról lenne szó.
Köszi előre is!
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Alapjárati motort is kidzsuváztam, bár nem volt koszos. Most van benne 145.000km.

Igazából nem hullámzik az alapjárat, csak egyszer leáll.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
MunezXBK
üzenetére
Nézd meg az EGR szelepet.A vákum működtetésű is koszolódik,és ha nem zár rendesen, sok levegőt kap, a ford szám ingadozik,leáll.(olyan motor üzemállapotoknál is kipufogógáz kerül a motorba, amikor nem szabadna pld: az üresjárat során.) ezenkívül van egy hiányosságuk:
az ECU-nak "nincs tudomása" a szelep nyitva tartásának valós mértékéről,ezért nincs hibakód se.
Rossz alapjáratot,leállást okozhat,ha az evap tartály mágnesszelep elektromos része nem működik,vagy el van tömődve.
Az alapjárati motor tiszta,nem koszos?(lehet hogy a kosztól nem tud zárni rendesen, alapjáraton sok levegőt kap ezért leáll)
A fojtószelepház talptömítése rendben,a rögzitő csavarok rendesen meg vannak húzva?(fals levegő beszívás miatt kérdezem).Vákuumcsövek épek,nem repedezettek?
A légtömegmérőt ellenőrizheted,hogy jó e.Ha az elektromos csatit kihúzod,és úgy indítasz,az alapjárat hullámzik,nem egyenletes.Ha járó motornál húzod ki,a motor leáll.Ha neked is így viselkedik,a légtömegmérő jó. -
lsebestyen
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
Generátor milyen állapotban van? Bár a dízel hangos alapból, de azt lehet hallani ha már szét van kopva. Én a helyedben elvinném ASAP valami villamosságis szakihoz.
-
Üdv mindenki!
Adódott egy kis problémám, szükségem lenne némi iránymutatásra. Opel Astra F 1.7 Isuzu a szóban forgó autó. 4 hónapja van nálam, és az utóbbi időben, ahogy egyre hűvösebb volt reggelente, elkezdte azt játszani, hogy a fordulatszámmérő csak olyan 400 környékéig mozdult, és amíg nem melegedett be a motor, addig ebben a 4-500-as tartományban volt, aztán egyszercsak feléledt, onnan már mutatott rendesen. Különösebben nem foglalkoztam vele, használtam a kocsit.
Ma is mentem vele, és most már meleg motornál, menet közben is el-elfeküdt a mutató, de pár másodpercre csak, aztán megint tette a dolgát. Ez se lenne baj, viszont egyszer kb fél percig mutatott nullát, majd elkezdett világítani a töltésjelző. Húha mondom, na ez már nem jó...levettem helyzetjelzőre a világítást, mert messze voltam otthonról, de kb 10 másodperc múlva megint lett töltésem, azóta problémamentes az autó. Indul szépen, vizet nem forralja, olaj van benne, tudom ez pont a másik oldalhoz tartozik, de tényleg érzésre nincs semmi baja.Amikor vettem, kapott vezérléscserét, illetve minden szíj ki lett cserélve újra, azóta 5.000 km van benne. Hideg motornál mintha kicsit csúszna a szíj, de nagyon minimális tényleg, szerelővel beszéltük, hogy majd utánahúz kicsit. Nem tudom, ennek van-e köze a töltésproblémához, de ma hatalmas esőben mentem, nagy tócsákba is bele kellett hajtanom sokszor - nem lehet, hogy felvert valamennyi vizet a szíjra, és azért csúszott? Menet közben is hallottam csikorgást, de pont akkor sok autó volt körülöttem, nem tudom, melyiknek csikorgott.
A fordulatszámmérőt hogy mi hajtja meg, nem tudom, gondolom nem a gyújtásról veszi le a jelet, mivel ebben gyújtás nem igazán van...talán valami jeladó lehet a főtengelyen, de csak tipp, igazából nem zavar, ha nem működik az óra, de ez az el-elfekvő mutatós dolog még nem volt, és a töltésjelzőm se világított korábban.Van valami ötletetek? Mi okozhatja a problémát?
-
WP14
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Olcsóbb a felújítása, valószínűleg szimeringnél ereszti el a fékfolyadékot (ahogy nálam is, de csak szivárog), addig utántöltögetek én is. A felújítással szinte új lesz az.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Meg kell nézni pontosan,hogy TRW,vagy Delphi gyártású kormányművel van e szerelve.Mindkettő gyári beszállító.
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Mar benne is van. Ugy teker mint az allat. 720 inditoval.

-
törölt tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
A francba...pedig bíztam benne :-D
-
lsebestyen
addikt
-
törölt tag
SIGNUM 2.2 Diesellel kapcsolatban van valakinek tapasztalata. (Adagoló tudom, hogy beteges) de az 1.9 CDI motornál jobbnak gondolom. Ez lenne a következő kiszemelt.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Egyelőre után lett töltve, most rendben van átmenetileg egyelőre. Valaki nem tudja, hogy melyik gyártó a gyári kormánymű beszállító?
-
sharpner
csendes tag
Üdv!
Aki kicsit jártas (és segítőkész) ferdehátú G Astra első hangszórók cseréjében és hátsó hangszórók beépítésében az írna nekem egy privát üzenetet? Raktam már össze "ilyet", de a többit privátban...

-
bandi0000
nagyúr
Milyenek lettek ezek az új Insigniák ?
Nem mintha vennék most 6 milkáért
de pár év múlva esetleg...Néztem most őket, eléggé meglepődtem hogy a kis 1,5 literes motorból kihoztak 140 Le-t, mennyire hatékonyak ezek a motrok ha ennyire ki vannak sajtolva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- Honeywell DCR313N elemes kapucsengő
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ami persze hogy nincs meg.