Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dell Venue 8 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
vebbful és Petyyyyy: olajszint teljesen rendben van, szinte 2-3 naponta megnézem, és fel is tűnt, h a 0W-30-as Castrol szintje tkp állandó, míg az 5W-30-as Mannolra 10e km alatt rá kellett tölteni vagy 1-2-3 decit.
Füst sincs.
Ha hidrotőke, akkor az gondolom zsebbenyúlós...
Érdemes pl vezérléssel egyszerre csináltatni? Mert az is esedékes, és ha meg kell bontani... (laikusként kérdem, nem vágom a hidrotőkecserét.) -
ArthurShelby
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Anno az első insigniánál is voltak gondok, aztán a ráncfelvarrásnál javítottak. [link]
Szerintem az első szériás autók sosem a legjobbak, érdemes kicsit várni, de a legjobb egy ráncfelvart szvsz. -
Szada85
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Mindenképpen elötte tessék felíratni az orvossal napi 2x "Szú-szá" tablettát, biztos, ami biztos.

Az elsö pár napban lesz hívásod " fönök ", "tesó ", "figyuzzámán" kezdettel, sokan "már úton is lesznek az autóért", és sose érnek oda, mások "tegnap vettek 50 ezerért különbbet", hogy a sztenderd AAAKati-s SMS-t már nem is említsem, bár ezekre gondolom Te is fel vagy készülve.

A viccet félretéve, ha nem sürgös az eladás, akkor szerintem is az a jó út picit feljebb löni a dolgot, aztán abból jöhetnek az alkuhuszárok, majd lejjebb dobob idövel.
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Én is erre gondoltam. Felrakom majd egy kicsit magasabb áron , azt majd szépen lassan megy lejjebb igény és hívás arány tükrében. Én azért szívem szerint 350e alatt nem igazán szeretném eladni.
-
AMD Power
titán
Szerintetek ha nem sürgős, sőt igazából full ráérősen árulnám az Astrat mennyiért tudnám eladni? Nem kenyérre kéne az ára. A hasznaltauto.hu 320-tól indulnak olyanok mint az enyémet.
-
Markizmark
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha lenne már szép nagy családi házam, félre tett pénzem és ezen felül még 10-12 millióm autóra akkor de, Teslát vennék.
Szép a sor 6 dízel meg a többi nagy motor hangja, de már nem hoz lázba. -
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem hinném hogy az árából Teslát vennél.
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
12 millióért mondjuk mind1 milyen márka de egy ekkora autó vicc kategória.
-
zolikaDB
veterán
Uraim!
Z14XE, hidegindítás utáni csattogás minek köszönhető? (egyes emberek a 0W-30-as olajnak tulajdonítják, de mintha úgy emlékeznék én is, hogy 5W-30-nál nem volt, bár az lassan 10e km-el ezelőtti sztori).
Íme, a zaj: [link]
Ha egész éjjel állt, akkor is előjön, ha a melóban áll 8 órát, akkor is. De csak pár másodperc, és menet közben elmúlik. -
Markizmark
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Akkor már inkább Tesla Model 3, valamivel olcsóbb és egy elektromos autók terén tapasztaltabb gyártó terméke. Plusz ott van az önvezető rendszer, ami 700e-1m Ft-ért rendelhető extra.
Ha otthon akarna bárki 50kW-os gyorstöltőt használni, ahhoz 3×80A kellene, azaz nettó min. 600e Ft lenne a szolgáltatónál a teljesítmény bővítés ára (ha csak 1×32A van jelenleg). Csak mellékesen.

-
AMD Power
titán
Nem az ára miatt elérhetetlen a jövő Opelje
Ez a jövő. Ezt szekciót remélem nem kurja el a PSA.
-
wwhy
veterán
Megnéztem, széthúztam, és pár csepp olaj (!) volt mindkét szondában, lehet, h a pár hónappal ezelőtti olajgomba elpukkanása után került oda, nem tudom. Kipucoltam, amennyire tudtam, viszont a felxicső gyanús, hogy nem így kellene legyen, azaz az egyik vége nem megy be a 'lefogató' alá, mint a másik végén. Vagy ez ilyen?
-
Szada85
aktív tag
válasz
MunezXBK
üzenetére
Elvakult árak a legtöbb márkából elöforrdulnak, kérdés, pl. Omegából is látok 6-7 ezerért hírdetett V6-ot 150 - 200+ Ezer Km-rel, kérdés, hogy annyiért el is tudja-e adni, vagy csak hírdetni fogja.

Én is a V6-os C Vectrámat nagyjából hasonló áron vettem, erre is lehet mondani, hogy 3500€-ért drága egy 14 éves Opelt venni, de az én igényeim szerint felállított találati listában például az olcsó / elérhetö ársávban mozgott, illetve nekem a "racionális" Checkbox nem Volt bepipálva.

-
odorgg
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
3-4 órát eltartott a műtét, de szeretek szerelni, és így jelentősen olcsóbban ment a dolog, mint ha szerelőre bìztam volna.

A környezetemben mindenki hülyeségnek tartja, de szerintem jó dolog hogy nem kell mindíg a tompított kapcsolgatására figyelni, illetve a nem épp olcsó emelt fényerejű h7- eseknek is jót tesz, hogy nappal a nagy melegekben nincsenek feleslegessen hasznàlva.
Elégedett vagyok. Fényereje megfelelő, és kedvelem is a hideg fehér ledes megoldásokat

-
Ahh látom nem lőttem mellé olaj ügyben. Das Auto?

-
válasz
Szada85
üzenetére
Nagyon szép!
Gergőke88
A régi -új Insigniát azért vettem egybe mert ekkora összegből"nálam" mindegyike játszana. 2016-os jobban tetszik mint formára kívül és belül. De nem azt jelenti hogy az újjal nem békülnék meg, csak nem a cikkben említett motorral választanám.
Az új árát pedíg nem tudtam. K Astrával játszottam el gondolatban és néztem át az árlistát. -
w333
félisten
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ezt nem is tudtam ... köszi !

-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az a 12m Ft valójában max 10 ha bemész megrendelni. Nekünk a legnagyobb benzines, 4x4 automatára mondtak 12m Ft-ot (minden benne lenne).
Régi-új Insigniat ne vegyük egy kalap alá. Jelenleg pedig alig futott tesztautót találsz maximum. -
mohabá 007
aktív tag
Mert nincs is, az A Vectra még nem OBD-s. A 10 pines ALDL csatit a motortérben találod, szemben állva az autóval a jobb oldali lengéscsillapító torony mögött, az oktánszámállító csati mellett,vagy itt:

.. és ha a leírt helyen megtaláltad a csatlakozót, akkor az érintkezősor megfelelő 2 vezetékét rövidrezárva a műszerfalon a gyújtást bekapcsolva a "Check Engine", narancssárga műszerfallámpa levillogja a hibakódokat, ha vannak
Hibakód olvasás 10 érintkezős csatibol:szemből nézve jobb felső kettő érinkező/a-b/
öszezárása,gyujtást ráadni,várni,majd elkezd villogni a lámpa.12es kóddal kezd és mindent 3-szor ismétel.A12-es kódot pl: így jeleníti meg:1 villanás,szünet, 2 villanás.A hibakódok 2 számjegyűek.
(van hova dugni,csak akarni kell...
) -
zolikaDB
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nagyon koszonom! Hibakod tenyleg nincs, gondolom, Opcom-mal lehet megnezni, melyik a beteg.
Szoval, a lenyeg, ha a hiba tartos, veszek egy tipusomhoz/alvazszamhoz passzolo kerekcsapagyat, szerelo kimeri, es csak azt csereli!
Trassher: koszi!

Odorgg: ez gyorsan ment! Hibatlan, szep munka! Elegedett vagy vele?
-
w333
félisten
válasz
mohabá 007
üzenetére
Na igen ... de 93" -s Vectránál végig kell zongorázni, ott nem tudsz semmit rádugni, mert egyszerűen nincs benne OBD foglalat

-
w333
félisten
válasz
mohabá 007
üzenetére
Az érdekes mivel nekem van bal és jobb oldalt is jeladó ... Vectra 93"
Semmi csak félreértettem, vezeték van mindkét oldalt, magyarul teljesen mindegy melyik romlik el az ABS lámpa jelezni fog így végig kell zongorázni melyik a hibás !
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
"...Urak, most megkavarodtam: ez az ABS jeladós kerékcsapágy... Mindkét oldalon van jeladó?..."
Amelyikben nincs ABS,ott csak a bal első csapágy jeladós,mivel onnan kapja a sebességjelet.Ha ez bedöglik,nem rendesen működik a sebességmérő óra.(vagy semmit se mutat)
Neked van ABS-ed,az első kerékcsapágyak jeladósak,egyformák,nincs külön jobbos,balos.
A hátsó csapágyak is jeladósak,a jeladók itt is be van építve a csapágyházba.Ha a négy csapágy bármelyik vezetéke,jeladója meghibásodik,az ABS nem működik,lámpácska jelez.Várd meg, amíg a hibajelzés állandósul,akkor már okos műszerrel (nem kézrátéttel)könnyű megállapítani,melyiknél van hiba. -
bbubby00
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
2016/17 eu terkep 22e. Csak ha valakit erdekel.
-
Szada85
aktív tag
Azért mikre nem lehet bukkanni.
Ha az ember szeretne V6 bubogást, de a C Vectra FL elötti orra too much, esetleg a belseje túl vonalzós, akkor is van megoldás, íme. V6 is, ritka is, és a megjelenése se rossz.
[Opel Omega 3.2V6 Johnny Cecotto Edition].
Nyamm-nyamm.

-
-
válasz
AMD Power
üzenetére
Azért annyira nem húzták le. Ellenben ha van közel 12M , akkor nem egy 110-pacis mocival rendelkezőt választanék, inkább nagyobbat. Azért legyen akár milyen jó is, de azért a nehéz szekrényhez nem választanám.
Ha csak a múmusra gondolok (barna Insignia 2.0 biturbicsek)-re akkor meg mosolyogni van kedvem. És alig futott 2015-6 évjáratút választani legmagasabb felszereltséggel és így is maradna üzemanyagra abból a 12-ből.
-
wwhy
veterán
Magyarán sz@rjam le / lesz@rható(m)?
Semmi baja nem volt 165e km-ig, hibakódot most látok először; ma mentem kb. 300km-t, majd kávé után indítom az autót, és hát nem alszik el a sárga motor
A hátralévő 250 km alatt semmi rendellenest nem tapasztaltam, nem volt rángatás, semmi, ment ahogy kell.
Ha törli magát az jó lenne, mert utálom már látni is, hogy nem aludt el
-
beg
veterán
P0136 Lambdaszonda áramkör meghibásodás (1.hengersor 2.szonda)
Nem az első. A második a katalizátort felügyeli, keverékképzésbe nem szól bele. Tégy belátásod szerint, nekem már 3 éve félévenként felvillan
Vagy törlöm, vagy megvárom míg magától törli, mert nem állandó a hiba. -
wwhy
veterán
Srácok, P0136 látogatott meg ... ez = szondacsere? és hol találom? (Corsa C) Ha benézek a motortérbe, rögtön látok egyet, az lenne

-
bbubby00
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszi! Írtam neki, majd látjuk mi lesz belőle!

-
psalm69
csendes tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Diagmosztikai műszerrel ki lehet deriteni ,hogy melyik oldal a rossz, ha éppen fenn áll a hiba.Egyfele teszt inditsd be az motort es álló helyzetben mozgasd jobbra balra a kormányt,ha a km óra mutatója ugrál akkor a bal oldal,mert ott van sebességmerő a csapá
gyban.A kereket jobb leszedni,mert jobban hozzá lehet férni a csatlakozó hoz. -
bbubby00
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
DVD 800-al van szerelve.
-
zolikaDB
veterán
(#76835) vebbful: amit linkeltem csapágyat, abból csak egyféle van? Nincs jobbos, és balos?
(#76839) SPF: látok vami rugót, de mintha a kipuffhoz csatlakozna. Csak a habtestem nehezen tudom a kocsi alá bepréselni, a Lidl-s bakjaim meg vidéken vannak, anyóséknál.
(#76841) trassher: az ABS jeladó csatijához le kell venni a kereket, vagy elég csak kitekerni egy irányba?
(#76842) psalm69: köszönöm!Urak, most megkavarodtam: ez az ABS jeladós kerékcsapágy... Mindkét oldalon van jeladó? És honnan tudom, melyik rossz? Vagy azt majd a szerelő pajtás megjósolja kézrátéttel?
-
AMD Power
titán
110 ló bő 11,5 millióért? Opel Insignia teszt
Opel Insignia Grand Sport 1.6 CDTI Innovation teszt110 Le képest ez tényleg jó. Főleg a fogyasztás.
-
psalm69
csendes tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Szia!
Nekem is volt hasonló ABS hiba G astránál. Én is cseréltem csapágyat de a hiba jelenség megmaradt.A hibát nálam az összekötő kábel okozta(GM 09131387 MZ3), csere után megszűnt a hiba.( A kábel én is befújtam kontakt sprayvel de csak rövid ideig lett jó,kimérve a kábel mindig jó volt). Én elsőkörben inkább a kábelt cserélném ki.
-
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Kezdésképp húzd le az abs jeladó csatiját és fújd be kontaktspray-vel. Ha ezután is marad a hibajelzés akkor csapágycsere jeladóval együtt ahogy beg is írta.
vebbful: Utána megint cseréli majd ami kimaradt mert még elég vastag? Dupla munkadíj, meg ha csináljuk akkor csináljuk rendesen.

-
wwhy
veterán
Kinek is van 1,4T Astra J-je
? néhány kérdésem lenne, akár pü.ben. -
beg
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Azért azt a tesztörülményt megnézném mikor az egyik oldali betét szett hamarabb kopik mint a másik. Vagy ha így van, ott nem egyenlő a fékhatás.
-
-
zolikaDB
veterán
A fékerőszabályozó minden G-n ugyanott van? Mert hajbókolok a kocsi alatt, de nem lelem

Hát, ahogy mondod, a kerékcsapágy nincs ingyen... Febi, 19k. De ebből akkor csak ezt kell megvenni, vagy párban, vagy hogy?
Ugye, amik szimmetrikusak, azokat párban cseréljük... (futóműcuccok leginkább) -
zolikaDB
veterán
Amikor megyek rosszabb úton, nyikorog, nyöszörög nekem is a hátulja, G sedan... Én úgy voltam vele, h ez "ezt tudja".
Urak, másik dolog: az alábbi jelenséget mi okozhatja? Beindítom az autót, és ég az ABS visszajelző menet közben végig? Egyébként tökéletesen működik, leállítás és újraindítás után eltűnik.
Tegnap kétszer csinálta, de régebben szinte soha. Talán idén volt egy alkalom, amikor felvillant, majd 2 perc után eltűnt. -
beg
veterán
Hátulját hintáztatva nyekergő hang, mintha egy rozsdás rugó szólna? Alul a hátsó híd majdnem közepén, de inkább bal oldalra pozicionálva ott a fékerőszabályzó. Azt fújd be előről, hátulról, oldalról és elhalkul.
Ha kopog, akkor cibáld meg a kupufogócsövet, dobot nincs-e elszabadulva valahol és hozzáér valamihez. Továbbá a törött hátsó rugó is csinál ilyet, az alsó vagy a felső menet tud csendben letörni, nehéz észrevenni. -
SPF
senior tag
Nemrég említettem, hogy a kocsim hátulján kopog valami. Szerelő ismerősöm megnézte, és azt tanácsolta, Hogy a rugó alján és tetején található gumigyűrűket fujjam be WD40-nel. Sajnos utána is ugyanúgy nyekereg. Valakinek volt már hasonló gondja? Állítólag G Astránál ez gyakran előforduló a betegség.
-
senzaj
senior tag
Sziasztok!
Astra H GTC-re milyen alsó motortakaró burkolat lenne jó? Amit találok, ahhoz oda van írva, hogy csak OPC-re... (Z19DTH)
-
bbubby00
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Du meglesem, hol írja?
A gyári lemeztokon? -
diegho
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
A twinport a legjobb széria tudtommal, a Z18XE után persze. Ma láttam egy Z18XE Meriva-t, hát na... az elég komoly párosítás lehet.
-
Markizmark
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Viszont az XER-ek változó szelepvezérlésűek tudtommal, amivel szintén lehet gond. Nagyon olaj érzékenyek.
-
-
bbubby00
őstag
2011-es Insigniában szeretném frissíteni a navit. Van valakinek tippje, trükkje esetleg újabb szoftvere?
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Igen és igen.

-
Markizmark
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az nem a csapágyas fajta? 125 lovas 1.7 H astra is van?
-
beg
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Akkor nincs. Villanypedál.
Köszi
(keresem a magas alapjárat okát tovább) -
mohabá 007
aktív tag
Mondom amit tudok,Te meg eldöntöd,hogy neked van e.

A bovdennel működő gázpedálos kocsikon az alapjárati motor szabályozza az alapjáratot.

Az elektromos potméteres gázpedálosnál nincs alapjárati motor,ott a fojtószelep működteti az alapjáratot.
(miután megnyomod a potméteres gázpedált,az jelet küld a motor vezérlő elektronikához,majd onnan megy a jel a fojtószelep elektronikájához,és az állítja megfelelő szögbe magát a fojtószelepet) -
beg
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Apropó alapjárati motor, a Z14XE esetén nincs ilyen ugye?
-
mohabá 007
aktív tag
"... 3 szenzor gyíkja van. Lambdaszonda, Alapjárati motor és a főtengely jeladó..."
Így működik a motor, ha rossz a főtengely jeladó
Menet közben véletlenszerűen leáll,meleg motor nem indul,csak köszörül,ha lehűlt,beindul.(neked ilyet nem csinál)
Ha az alapjárati motor nem megfelelően működik,az alapjárat nem egyenletes,hanem ingadozik,hol magas,hol túl alacsony,esetleg a motor le is állhat.(neked ilyet nem csinál)
Szervizekben a CO mérésnél a mérőműszer méri a katalizátor hatékonyságát,és külön méri a lambdaszonda működését is,de oszcilloszkóppal is ki lehet mérni,hogy jó e.A meghibásodott lambdaszonda teljesítményvesztést okozhat,de megnőhet a motor fogyasztása is.
Mind a 3 cuccosnak az elektromos csatiját laza mozdulattal szét tudod szedni,így le tudod őket ellenőrizni,hogy jól működik e. -
pityaa23
senior tag
válasz
pityaa23
üzenetére
Korábban téma volt, hogy kerestem azt Astrába telefontartót. Jelentem a zolikaDB által ajánlott mágnes cucc bevált, még a függőleges lamellákon is rajta marad. Ez volna az.
Köszönöm még egyszer a segítséget!
-
adorjant
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én a leggyengébb 1.7-re szavazok,abban nincs részecskeszűrő.
Ha karcsú,akkor egy alap chip és kész
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB Burgundy Karcmentes állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Apple MacBook Air 13" M3 (2024) 16GB / 256GB asztroszürke
- Dell Precision 7760 i7-11850H 64 GB RAM NVIDIA RTX A4000 FHD IPS Garancia
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ettöl még a ritkább szériák tartják az árukat, egy Cecotto, gyári Irmscher Omegáért le kell rakni a kavicsot, ha olyant szeretne az ember.

A hátralévő 250 km alatt semmi rendellenest nem tapasztaltam, nem volt rángatás, semmi, ment ahogy kell.