Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
Én Dunlop-ot minden további nélkül vennék (most is az a télim), de itt van neked a szaktopik: milyen gumit?
-
Skizz
addikt
Most az idei ADAC teszten vizsgált gumiméretek közül (195/65 r15 és 215/65 r16) melyik áll közelebb egy 205/55 r16-hoz? 215/65 r16 esetén a Dunlop wintersport megint nagyon jót ment valami barbi dzsipp alatt, na de érvényes ez egy Hastrára is?

-
dhavady
csendes tag
Sziasztok!
Opel Corsa B autónknak van némi problémája. Az autó teljes gázon inkább visszafullad, gyengül. Néha emelkedőn, fix gázadásnál magától elkezd rángatni, amit a gázpedál állásának megváltoztatásával lehet csak megszüntetni. Ilyenkor általában a check engine is kigyullad. Első körben vezérléscsere volt, (X10XE), természetesen nem javult tőle meg az autó. Aztán utángyártott légtömegmérő lett beletéve, mert észrevettem, ha lehúztam a légtömegmérőt, jobban ment a kocsi, bár nem volt alapjárat. Ezzel sokkal jobb lett, addig kb. félgázig ment normálisan, aztán ha tovább nyomtam gyengült, fulladt. Többször visszatettem a régit, és egyértelműen jobb az újjal. Mivel még nem oldódott meg a probléma, lett bele új NGK lambda szonda véve. Ettől szintén javult a helyzet, most már kb. 90%-os gáznál kezd csak fulladni, és jobban is megy. Amíg nem volt kicserélve a lambda szonda, addig szegény keveréket írt hibának, lambda szakadással együtt. Azóta szinte lehetetlen előcsalni a check enginet, viszont az autó nem megy úgy, ahogy kéne neki. Eddig is, és most is fennáll az a hiba, hogy lejtőn üresben megemelkedik az alapjárat. Tehát állok egy lejtőn, majd elindulok üresben gáz nélkül és kb 1500-2000 fordulatszámon pörög a motor alapjáraton. Ez természetesen nem lejtő függvénye, gurulásnál ugyan ez a helyzet. Tehát összegezve: a motor 90% gáz fölött fullad, nem megy jobban. Gurulásnál megemelkedik az alapjárat. Néha rángat fix gázadásnál emelkedőn, tehát terhelésnél. Bónuszként zömében ugyan rövid távokon használva, de 10 litert fogyaszt.
Valakinek valami tipp?
-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Apropó.
Gyertya menetet megkenitek? Mi van, ha az előírt 25Nm helyett 28Nm-rel húzom meg?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
üzenetére
Én is megzsírzok minden csavart.A kerékcsavarnál se a menettel van gond,hanem a kúpos rész miatt tud cefetül megszorulni a csavar a felni kúpos felületéhez,de csak azért,mert a gumisok,szervizek a légkulccsal orrba,szájba szakadásig húzzák,amit a normál kerékkulccsal otthon,útközben szinte lehetetlen kicsavarni.Ha sk csinálod,soha nincs szorulásos
gond. -
törölt tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ez ok, de egy vékony zsírréteg nem árt a csavarnak! nekem minden kocsimon zsírozva voltak. és könnyen jönnek + sosem lazultak le. A központi tehermentesítőt is vékonyan meg lehet zsírozni.
Apám 88-ban felújított, összerakott egy traktort, és akkoriban minden csavar menetét ( tényleg mindent, még a műszerfalat is) vékonyan megkent zsírral(+lapos, rugós alátét) rakott össze. Ennek következtében majd 30 év után BÁRMIT le tudsz venni javítás céljából, mert a csavarok küllemét leszámítva a zsírtól újszerűek maradtak, és lazítás után kézzel tekerhetőek. Akár az alvázon végigfutó néha sárban forgó kardánról, vagy karosszéria elemeket rögzítő csavarról beszélünk. Vannak helyek ahová még menetrögzítő is kell, nyilván oda nem.
-
amargo
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Köszönöm én is a lehetőséget, sok hasznos információval bővült a repertoárom és persze azt is megtudtam, hogy mindenki jobban benne van ebben a kocsi témában nálam

Az, hogy az embert is megismerjük ki van a nick mögött, még ha csak pár mondat elejéig is, külön tovább növeli az összejövetelek értelmét / lényegét. -
kmarci25
veterán
-
nilrem
aktív tag
válasz
odorgg
üzenetére
Lidl cucc most van akcióban. Eddig jónak tűnik.
http://totalcar.hu/magazin/technika/2017/09/30/teli_kerekcserehez_hasznos_cuccok/Ilyesmire gondoltam hozzá:
https://www.conrad.hu/hu/hutotaska-adapter-230v12v-szivargyujto-halozati-adapter-atalakito-acdc-230-12v-5a-60w-voltcraft-sps12-75w-512669.html
Jó lenne tudni, hogy mennyi a max áramerősség amit a szivargyújtóra kiad a G Astra
-
B-L-A-C-K
titán
Ú de rég jártam erre, vagy 2 hónapja...

Kocsi kb azóta nem volt megmosva, be is hányok már kicsit, ahhoz képest hogy 1-2 hetente mindig ki volt vixolva, de vagy nem értem rá, vagy szar volt az idő...Baja szerencsére még most sem volt a kocsinak, ugye úgy volt jövő év elején megy el, viszont még marad vagy fél -1 évig (asszony úgy volt meggy vissza, és jön a céges kocsija, de végül még marad otthon fél - 1 évig).
-
trialboj
őstag
Üdv,
Eddig minden kínomra tudtatok ajánlani valami segítséget, jó lenne ha erre is lenne megoldás.
Nr.1 probléma: Hihetetlenül nehéz levenni a kereket. Csak szervíz végezte eddig, de ott is szenvedtek vele, extra hosszú karral bírták csak kilazítani a csavarokat, arról nem is beszélve hogy a kereket is feszegetniük kellett.
Az autó 2002es G astra - ez valami szériahiba, vagy csak én szívok vele? Nem tudom mi lesz ha egyszer defektet kapok

Nr.2 Probléma, a két első lámpa rettenetesen beködösödött, szinte alig jön már át valami fény az üvegen, van erre valami praktika, ami segíthet elkerülni a cserét?
Köszönöm.
-
ArthurShelby
addikt
Sajnálom srácok (gondolom nő nincs a társaságban), de én ma biztos nem tudok menni.
Esetleg egy képet majd tegyetek fel nyálcsorgatni (ebben a takony időben
) -
nilrem
aktív tag
Astra G szivargyújtóra maximálisan mekkora áramerőséget adhat le?
Mini kompresszort szépen meghajta a szivargyúhtóra csatlakoztatva aminek minimum 9 max 14 A erőséget vehet fel. 220 V hálózatba köthető átalakítót keresek a kompresszorhoz, de csak 5 A-t látok a neten. Leadna simán 9-et a szivargyújtóra? -
_seth_
veterán
Csepereg az eső, de nem vészes, lesz ma meeting?

-
Laleekiraly
csendes tag
Sziasztok! Van nekem egy Corsa C Z12XE motorkódú autóm.. Központi zárral lezárom, majd ha legközelebb központival nyitottam, ahogy nyitott a központi, azonnal elkezdett világítani az utastér világítás és a km számláló. Ez eddig rendben is van. A gond ott kezdődik, hogy opcom-al be akartam kapcsolni a karosszéria vezérlőbe a hazakísérő fényt, mivel angyalka lámpa van benne. Átírtam opcommal a karosszéria vezérlő kód indexét, variant kódot, mert van több lehetőség is, de az opció ami nekem kellett volna, továbbra sem elérhető. Így visszaállítottam az előző kód indexet ami 11 volt. Nos! Azóta nem működik központi nyitás után az automatikus beltérvilágítás és a km számláló világításom csak ha kinyitom az ajtót... Valakinek van valami ötlete? BCM-et reseteltem, semmi.. Akksi saru volt levéve, semmi.
-
-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem kell ezekkel a sérülésekkel foglalkozni.
Miután megcsinaltatta tuti meghúzzák majd a Lidl parkolóban... -
Szada85
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Amennyire tudom az elöbbihez sincs, én legalábbis még nem találkoztam vele.

Szerintem tudásban alapvetöen nincs különbség a két fej között, mondjuk nekem a G-ben CD Sem Volt meg a navihoz ( ezt mondjuk eladásnál mindenki kérdezte megvan-e, és erre akartak alkudni
), a Vectrához megvan, de nem nagyon használtam még. ( viszont eladásnál nem lehet erre hivatkozva alkudni, mert megvan, höhhö
).Az NCDC2013-nél egybe van építve a CD-tár a fejjel, emiatt 2 DIN-es, az 1500 pedig 1 DIN-es, külön CD-tárral, talán ezt mondanám legnagyobb diffinek.
Viszont mindkettönél megcsapolható a CD-tár vezetékezése egy aux-in kiépítéshez, ez egyformán elöny. -
válasz
Calogero
üzenetére
Nem történt semmi. Van egy Astra amit kinézet magának munkatársam. És a fotókon fel van tüntetve hogy mik szorulnak gondoskodásra.
Ez a kiszemeltje. Esetleg ha észrevesztek valamit akkor kérlek írjatok meg.
-
törölt tag
Milyen vezérlés alkatrész márkák ajánlottak x18xe1 motorhoz ? az 1.6-ba egyszer continental volt ha jól emlékszem .
-
-
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mi történt?
-
kmarci25
veterán
Ma este hallom. Motor felől alapjáraton néha egy csattanás. Nem túl hangos, pár másodpercenként, nem is ütemes. Gázadásra talán picit gyakrabban. Motorkód: Y17DT. Mi a fene lehet? Azonnal rohannak a szervizbe?

-
ArthurShelby
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én is keresek egy jó lakatost/fényezőt

Én úgy tudom, hogy egy fényezés elemenként netto 25ezer (azaz okosba ennyi, ez számomra elsőre nem volt magától érthető
).
Ezek alapján talán nem nagyon drága, de én még kezdő vagyok ezen a téren. -
wwhy
veterán
Srácok, egy kis segítséget kérek (ismét): egy haver haverja eladná az alábbi cuccokat, amely készletről azt mondja, hogy full kuplungszett, beleértve a kettőstömegűt is. Namármost, én nem nagyon értek hozzá, hogy mi micsoda, de a kódok alapján kerestem, és lendkereket nem nagyon látok:
Szóval mi micsoda ebben a szetteben?
-
Sziasztok! Segítségetekre van szükségem. Nos,bal oldali sárvédő ív fél tojás nagyságú benyomódása, annak kijavítása ,fényezése, plusz az első lökhárító fényezés, az megközelítőleg hatvan ezerből meg van igaz

-
HoaryFox
őstag
No, meg is van csinálva remélem jó sokáig a klímarendszer.
Ma 9:15-re vittem az autót a szakihoz, hogy akkor cserélje ki a roppantott csövet, ami ereszt. 14:30-kor már hívott is hogy kész, meg vissza is pótolta a hiányzó gázt, a 900g-ból maradt ~600g, ezt kb. 4 hónap alatt eresztette ki, szóval a következő nyáron biztos mehettem volna tölteni.
Reméljük máshol már nem ereszt

-
kmarci25
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ha jó áron el tudod adni a Yaris, akkor BMW i3.

Bocs.

-
diablo1984
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Asszonynak yarisa van, nem rossz, de nincs benne szervó, de lègkondi van, abs nincs. Azt szeretnènk valahogy olyanra variálni ami minden alap földi jóval tele van.
Annyi a keret rá, hogy a yaris ára+100 ezer max. Ha ennyiből nem jön ki, akkor marad a yaris....
Nagyobb autó nem kell, az is van, ez városi cirkálónak kellene 2 gyerek cipelèsèhez....
-
Milo629
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszi szépen, ma is tanultam valamit.

-
zolikaDB
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Dettó
Csak nem volt hiba.
Uraim! Valaki cserélt már G Astrában váltóolajat? Mik a tapasztalatok? -
Markizmark
addikt
válasz
Milo629
üzenetére
A kuplung mindig magasabb fokozatban csúszik meg.
Kis fokozatban (1-2-...) az áttétel miatt könnyű tekernie a motornak, tehát a kuplungnak sem kell akkora nyomatékot átvinnie. 4-5-6 felé amikor már kisebb az áttétel, sőt 5-6-ban már tuti, hogy gyorsító áttétel van, akkor nagyobb a motorra a váltó felől visszaható terhelő nyomaték, tehát a kuplungra nagy nyomaték hat és megcsúszik. Nálunk is így volt, 3-tól nagyobb fokozatban dombon felfelé ugrált a motor fordulatszám. -
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
En mondjuk oszinten megmondva egyiket sem vennem meg. Mennyi lenne ra a keret?
-
válasz
AMD Power
üzenetére
Nálam az 1.7 Isuzu is ilyen, igaz, a dízel nehezebben melegszik be.
Elindítom, 1-2 perc járatás után langyos levegőt fúj, aztán 5 km-nél kezd megmozdulni a vízhőfok mutatója.Van itthon egy 1.6 8V F Classic, abban ki kellett cserélni a gombát, mert nyáron 40 fokban sem ment 90 fok fölé.
Most az is frankó, 95 fok körül tartja a fokot a rendszer, gyorsan bemelegszik, brutál, már majdnem zsigulis meleget fúj. Esetleg ezt nézesd meg. -
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Pont aktuális neked...

-
ArthurShelby
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Egyébként az NCDC2013 van valami köze az NCDR1500-hoz? Mert utóbbira tudomásom szerint nincs Mo-i térkép. Egyébként érdekesség, hogy már akkor is volt On*Star.

Telefon vs. beépített gps:
A telefon mindig frissebb, illetve online is lehet (pl waze-nél ez nagy előny), míg a beépített általában régebbi, drágább/macerásabb frissíteni.
Viszont a beépítettnek mindig jobb a gps antennája/vétele, pontosabb a helymeghatározása. Egy alagútban, kevésbé dobja el a jelet, vagy egy körforgalomban is mindig biztosan tudja, hogy pontosan hol vagy és merre/mikor kell letérni.Szóval szerintem a tuti egy online androidos beépített jó vevővel.

-
AMD Power
titán
Mostanaban azt vettem eszre,hogy alig mozdul meg a vizhofok 7-8km utan. De meleget azt fuj a gep rendesen. Es most meg hideg sincs.

-
törölt tag
válasz
csabyka666
üzenetére
nekem nem ment szét egy sem , pedig B vekiben 4 van. és 2 autót csináltam meg.
nemtudom sajnos a csavar méretét így fejből.
-
-
törölt tag
válasz
csabyka666
üzenetére
le kell fúrni a csavar fejét, majd ki a búra és kicsavarni fogóval a maradékot, kb 10 perc, már többet is csináltam.
-
Üdv!
F Astra Caravan rendszámtábla világítása nem működik. Kicserélném, de bele van rohadva mind a 4 csavar. A kérdés, hogy a kárpit lebontásával el lehet jutni addig, hogy kicseréljem, vagy mi erre a megoldás?
Sajnos annyira ramaty állapotban vannak a csavarok, hogy a feje is töredezik szét, nem lehet ráfogni csavarhúzóval.Van valami ötletetek?
-
odorgg
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Értem. Köszi még egyszer!
-
diablo1984
veterán
Èn is ezt várnám egy kocsitól, de tènyleg az előző tulajtól sok minden függ!
mohabá, Laci: igen, de itt a váltó teteje is tiszta olaj volt, nem csak az alja! Azèrt gondolom, hogy fentről jöhet, de mivel minden tiszta olaj volt arról az oldalt, így nehèz lett volna kiszúrni, honnan jön, így meg lutri!
Autóban a 2 gyerek miatt csakis 5 ajtós jön be, 3 ajtós így számításba sem jöhet! -
mohabá 007
aktív tag
válasz
odorgg
üzenetére
lehetőleg maradj a gyári méret közelében.Nem tudom,mi az ami még belefér,neked kell eldönteni.A döntésben ennyit tudok segíteni:minél kissebb az ET szám annál szélesebb a nyomtáv,és fordítva.A méret mm-enkét válozik.
Példa:
Tegyük fel,neked ET35 a számod. = 0
ET40 = - 5mm felniként,azaz a nyomtáv 10mm-el keskenyebb,mint ET35-el.
ET30 = + 5mm felniként,azaz a nyomtáv 10mm-el szélesebb,mint ET35-el -
odorgg
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi a segítséget!
Csak este beszélek majd az eladóval. Et-nél mekkora lehet a max eltérés, ami még bele fér? -
törölt tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Opelnál az olajos váltó számomra nem jelent semmit. Nem láttam még olyat ebben a 2000 körüli szériában ami ne lett volna az.
Ahogy mohabá is irta simán lehet főtengely szimering vagy akár szelepdekli tömítés alól folydogáló olaj..
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem tudom mekkora összegben gondolkozol, de ez nem tűnik olyan rossznak.
-
Tikakukac
titán
Fékfolyadék emlékeim szerint 2 évente cserés, váltót igen azt ajánlott 200k-ban, na a lánc. Az igen. GM olaj volt benne mindig és egyszer Castrol. Én már ezer helyen kérdeztem miért van ez. Tippek vannak, de most hadd ne csápoljunk ki ezért egy motort és szedjük atomjaira.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
A szelephézag itt is automatice állítódik.Mivel nem néztél alá rendesen,hogy honnan szivárog az olaj,még az is lehet,hogy a főtengely szimmering engedi el.Kerüld el ezt a roncsot,alsó hangon is ráköltesz 200 ezret,mire gép lesz belőle.
-
wwhy
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére

nekem azt mondta a szerelőm, hogy 200e-nél cserélünk láncot, fékfolyadékot és esetleg váltóban olajat. Ez utóbbit már érzem, h kell, az 1-2 fokozat nem sima, kell egy kis erő neki (lehet, h az is közrejátszott, h a bnőm a nyáron 'kicsit' gyakorolt vele, de meg is lett elsőre a jogsi
)
Olajat kb. 12-15e km-nél cseréltem/cserélek mindig; GM - Castrol - Mannol ezek voltak.
5W / olaj ment bele? -
Egyhapsi
csendes tag
Nincs véletlenül valakinek elfekvőben egy féltengely gumiharangja, belülre?
Tehát váltó oldalra..
C Corsa Z12XE-hez
Ma kellene. Amit vettem, az nem jó hozzá. -
wwhy
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
2006-os, 12XEP, Corsa C, 2008-2017 között volt az enyém (családban maradt), kb. 130e km-et mentem vele, hegyen-völgyön, erdőn-mezőn (szó szerint).
Tapasztalatok:
- olaj: sokan öntenek bele minden sz@rt, utána meg csattog .... kizárólag Dexos2 5W/xy, és akkor 250e km is simán megvan
- ami elromlott rajta ennyi idő alatt: vízpumpa, ablaktörlő szerkezet berohadt, olajgomba idén júniusban elpukkant; szintén júliusban kapta a 3. aksit; bal oldali kormányösszekötő, hátsó ajtó teleszkóp, és szintén idén márciusban első lengéscsillapítók (Bilstein).
- fogyóanyagok: szűrők, olaj stb. Az olajat nem eszi/ette, soha nem kellett utána töltenem, most is van kb. 4 fél literes flakonom, amik megmaradtak olajcserekor
- rozsda sehol
- vízhőfok: kb. 3-4 km után már meleget fújSzerintem találsz nem ennyire lelakott példányt is, megéri keresni,
-
odorgg
addikt
Vajon 4x100-asR15 Honda acél felmegy a G astrára?
Lenne egy eladó jó gumikkal, de ha esélytelen, akkor inkább megspòrolnék egy utat.
-
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
2001ben mèg nem a sima volt! Mert a hátulján csak 1,2 volt, a twinportost külön szokták a seggèn jelezni, ès az 82 lovas, nem?
Èn is így gondolnám, hogy valahonnan onnan jöhet, a gazda szerint március óta 2 deci olaj kellett bele, hogy csipegeti, de mikor szoltam neki, hogy a váltó tiszta olaj alul-felül, nèzze meg, mondta, hogy nem èrt hozzá, de olajfoltot nem hagy a kocsi(pedig a váltó alján a csorgásnyom is menetet vágott a koszban).Elvileg láncot 2 ève cserèltek rajta, de az máskèpp csörög azt felismerem. Szelephèzag ezeken állítható, könnyen?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Amit néztél, az Z12XEP (twinport) motorkódú.Ezekre jellemző az,hogy az örvénylapátok,és a mozgató rudazat kikopik,esetleg törése, (műanyagból van) csörgő,zörgő hangot hallat.
Nézzél Z12XE motorkódút,az nem csörgős fajta.A termosztát nyitva beragadt,vezérlés biciklilánc,az olaj a zárófedélnél tud kijönni,ha a gumigyűrűt nem jól tették be,esetleg engedheti az olajat a ház tömítése is,mivel az a blokkra csavarokkal van rögzítve. -
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ha jól tudom ebben a lánc a gyenge pont. Ami nem egy olcsó mulatság ha baj van. Gyárilag vékony és sza*. Szelephézag miatt is kerreghet a motor.
-
Szada85
aktív tag
Sziasztok,
Amennyire megnéztem most az idöjárás-elörejelzést, a keddi napra nem jósolnak túlzottan jó idöt ( egész napos esö, záporral, zivatarral füszerezve ), szóval a javaslatom az lenne, hogy az eddig B Tervnek kikiáltott Savoya Park mélygarázsát hozzuk elöre A Tervnek, és az legyen a tali helyszíne.
( Az eredeti helyszíntöl párszáz méterrel van csak odébb )A képen a bal oldalon van az Auchan alatti rész, annak a bal felsö sarka állítólag elég üres szokott lenni ( ha mégis akkor lesz ott a sakkszövetség éves találkozója, akkor odébb parkolunk max, de célozzuk elsö nekifutásra ezt.
).Én egy ütött-kopott fekete Gsi-vel Leszek ( nemrég linkeltem ), azt úgyis könnyü megismerni.

Vélemény az érkezöktöl?
-
diablo1984
veterán
Sziasztok!
Az asszony yarisát gondolkozom, hogy le kellene cserélni, ma néztem egy C Corsát 1,2-es benzines 75lovas motorral, mire kell ezeknél figyelni? Amit néztem autót elég elhanyagolt állapotban volt, koszos, karcok rajta, belül a kárpit is koszos, ajtókról felválva a textil szövet, kormány koszos és kopott, de amin csodálkoztam, hogy ezen rideg tartás ellenére sem rohadt sehol sem(vagyis nem találtam még pöttyöt sem), indult szépen a motor, viszont hidegen olyan szelepcsattogásos hangja volt, ami 10 perc járatás után tompult, de nem múlt el. Viszont 10 perc és egy próbakör után sem moccant meg a vízhőfokmérő mutatója, gondolom ez a termosztát nyitva ragadását jelenti? A blokk váltó felőli felén, ahol az olajszűrő is van, lényegében az egész váltó tiszta merő olaj volt, oda vajon olajcserekor került, vagy tud onnan szivárogni valahonnan, mert a váltó alja is moslék olaj volt....
Láttam, hogy olcsó hozzá az alkatrész viszonylag, a yaristól egy kicsit tágasabbnak éreztem(20cm-el hosszabb), nem mozgott amúgy rosszul az autó, de tényleg elhanyagolt volt kívül belül, nem tudom, hogy a motorja mit kaphatott, 180e van benne, de ez a csattogás azt mondatja velem, hogy belül is ridegtartás volt....
Jól gondolom? Mire kell amúgy ezeknél vigyázni(1.0, 1.2 benzin), tudom a vezérműlánc eléggé gyengusz bennük, ebben biztosan nem az csörgött, tipikus szelep/hidrotőke hangja volt....
-
Szada85
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Van benne valami, bár pl. Vectra C-ben láttam már olyan típusút, ami színben is egészen passzolt a müszerfal színéhez, valamint a két tekerös megoldása miatt végülis a gyári rádióra is, szóval aliexpress-en, egyéb kínai oldalakon lehet szerintem találni alapos kereséssel valami olyat, ami kevésbé lóg ki a müszerfalból.

Én navigálni mondjuk mindig telefonnal navigálok, ha szükséges - bár pl. a hazaút már megvan fejböl is -, föleg mióta EU-Roaming van külföldön is bátran lehet adatforgalmazni, így pl a Waze-t szeretem, de van Here is, az mehet online/offline is, ha úgy hozza a sors.
Sima 2 DIN-esre szívesen lecserélném én is, hogy tudjak MP3-mat hallgatni, de a "nagynavis" NCDC2013-nál a BC is erröl van vezérelve, így ahhoz kellene egyszerübb kijelzö+BC-s kar+programozás is.Az pedig már túl sok igény lett volna, hogy olyan is legyen a Vectra, amiben egyszerübb BC van, így sem solt sétagalopp találni egy jót.

Szóval nekem marad majd a B-terv, építek bele AUX-In-t a CD-tár vezetéken át, és megoldom úgy.
-
elistvan
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen, az ember sajnos muszáj beáldozni a kinézetet a tudás oltárán ha modernebbet akar, viszont ha gyári kinézet kell az zsebbenyúlós.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Sosem értettem, hogy miért kell így kinézni a 2din-es rádióknak. Szerintem nagyon nem passzoltnak stílusban egy régebbi autóba (és szerintem 80% oda kerül).
Pl bmw-nél lehet normális kinézetet kapni. [link]
De pl egy audi/volkswagen/opel-nél már nem, vagy csak elvétve találni.A 2 din univerzális. Nem értem miért kell akkor csicsamicsa zongoralakk műanyag gombokat rátenni, mert így az összes elüt az összes autótól
-
Szada85
aktív tag
válasz
elistvan
üzenetére
Szia.
Amennyire pár belsös képet megnéztem, szerintem Volt belöle gyárilag navi-val szerelt verzió is, nem érdemes gyári rendszerrel kiépíteni esetleg?
Kérdezem ezt csak amiatt, mert a müszerfalban lejjebb van a rádió, ergo ha oda beraksz egy 7"-os kijelzös navis rádiót, akkor mindig le kell nézni a navigációhoz, amivel együtt lehet élni, kérdés, hogy nem zavaró/veszélyes-e esetleg.( De ez csak az én véleményem természetesen )A rádiók maguk kb megegyeznek egyébként a C Vectra rádióival, ergo kell hozzá egy beépítökeret pluszban ( a rádión kívül ), ami a müszerfalban tartja a rádiót, plusz persze a rést is kitölti.
Ahogy nézem a MM kínálatát, az butább ( csak rádió, MP3, USB ) 2DIN-es fejek is 50k körültöl vannak, ami multimédiás, pedig tényleg karcolja a 100 ezret ( Sony, Pio, Kenwood ), szóval ott nem olcsó.
De ha rákeresel, hogy "2 DIN navigációs multimédia" szerintem böven fok kidobni találatot.: Pl [akár itt], vagy akár [ezen az oldalon], itt akár egy Sony, vagy Kenwood fej is belefér a keretbe, hogy pontosan melyik kezeli a tolatókamerát, azt meg kell lesni.
Remélem valamennyit segített.

-
Tikakukac
titán
válasz
McDoug6lak
üzenetére
16cm a gyári szabad hasmagasság ha minden igaz, én is voltam ma lidiben, vettem töltőt motorhoz meg egy készlet bakot, nagyon régi szemetek vannak már otthon. A bakok is 365mm magason bírnak max tartani, elégnek kell lennie, 20cm-t nem fog kiengedni a rugós tag
Minden máshoz meg úgyis aknára állunk otthon vagy el kell menni csáposra. -
válasz
McDoug6lak
üzenetére
Csinos lett.

-
_seth_
veterán
válasz
McDoug6lak
üzenetére
A gyári emelő nincs meg? Az biztosan megfelelő hozzá, de a 375 mm is elég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- SSD kibeszélő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motoros topic
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 16 (2021) 16GB/512GB használt, karcmentes 87% akku, 191 ciklus
- AKCIÓ! 64GB Kingston Fury Beast RGB 6000Mhz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Intel Core i3-8100/ i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T /i7-10700 processzorok- számla, garancia
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G2 LTE WUXGA i5-1145G7 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

gond.

Minden máshoz meg úgyis aknára állunk otthon vagy el kell menni csáposra.