- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Gurulunk, WAZE?!
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
WP14
őstag
válasz
kmarci25
üzenetére
Így nem jutunk el a megoldásig.
Teljesen hétköznapi emberek, hétköznapi vásárlásaik miatt vetettem fel, hogy mindenki osszon-szorozzon, hogy neki mi éri meg, érdemes-e arányaiban több pénzt kiadnia, ha kisker árat kell kifizetnie. Számomra az olcsóbb megoldás tovább tart, mert próbáltam a Bosch ablaktörlő lapátot is és nem tartott annyival tovább, mint amennyivel drágább, nem bírt 2 évet se nálam. Na, de mindenki számoljon utána mennyiért tud és milyen minőséget venni. 
-
amargo
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
szerk:
Már mindent leírtak róla előtte. J-be nekem ilyen kell gyárilag. -
kmarci25
veterán
Oké, nincs ezzel gond. Ezeket a dolgokat én simán elfelejtem. Törlöm a pufferből, pillanatok alatt. Arra emlékszem, hogy a legutóbb nyár elején cseréltem. Azért használom ezt, mert a bolt, ahová járok ezt forgalmazza. A tulaj pedig kvázi családtag, így nem is kerül ötször annyiba...
-
WP14
őstag
válasz
kmarci25
üzenetére
Nem is percre pontosan kérdeztem.
Gondoltam hozzávetőlegesen azért mindenki tudja, hogy pl. tél végén lecseréli és következő télig kibírja, hogy tudjon más is viszonyítani az olcsókhoz képest mennyire éri meg a drága. Nekem a linkelt 700 ft/db árú 1 évet általában bír, tehát, ha az ötször drágább nem bír ötször annyit, számomra nem éri meg. Remélem érthetően fogalmaztam. 
-
Petyyyyy
addikt
Jut eszembe: hogy is működik a G Astra xenon szintezője volume1.
Egyetlen szintező található a hátsó tengelyen, plusz kettő darab állítómotor a fényszórók hátulján. A szintezés már a gyújtás ráadását követően megtörténik, ilyenkor hallani is a motorokat ahogy dolgoznak. Ezt követően végig figyelnek a szenzorok és minden percben ellenőriznek valamint utána állítanak ha szükséges.
Derült ki mindez egy jó fél óra munka és másik fél óra deakkormiazanyjap.csájabajaanhogynemszintez??? hívómondat 1,5 oktávon történő emlegetését és a gyújtás+tompított kapcsolgatását követően, amit már csak egy végső elkeseredésben megírt fb bejegyzés követett. Az alatt született meg végül a nyugtázás: már gyújtás ráadása után beállításra kerül a fényszóró.
Ezt remekül teszi az enyém is az állítómotorok cseréje után, szóval jól kiröhögtük magunkat, amiért elpocsékoltunk fél órát.

Közérdekű közleményt olvastak.
-
dkaro
őstag
Ablaktörlőből van vmi márka amit érdemes venni? Látok 5-20-ig árakat. 2007-es Corsa D
-
Markizmark
addikt
Köszi mindenkinek. Lehet télen cserélek egyet ...
-
diegho
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
A Toyotában azt használtam, 90k km volt a csereperiódusa, de 90k után is úgy nézett ki, mint az új. Most sima K20TT került bele, tegnap át is cseréltem, ugyanolyan, mint a dupla pólusú NGK-val.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Az eredeti gyertyákkal anno jól teljesített, és akkor jött a gond amikor csere idő beérkezett. Egyszerűen nem lehett a kábelokat levenni róla. Volt vele szenvedés. Majd ezek kerültek bele, azóta a kábeleket le lehet venni, és szebb is az alapjárat. Röviden ennyi.
-
WP14
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Én BOSCH FR5KI332S platina elektródás gyertyákat használok, csak ajánlani tudom. Irídium/platina elektródások sokkal pontosabban adják a szikrát és alapjárat is stabil.
-
Markizmark
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Milyen tünetekben jelentkezik, hogy bevált?
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha ez számít , Fiatomban az van, bevált.
-
szabog74
aktív tag
Astra H hátsó ajtókárpitot mennyire nehéz leszedni? Nem szól a bal hátsó hangszóró, remélem nem a rádió vagy a kábelezés döglött meg. Tekerős az ablak.
-
dkaro
őstag
B&D NV1200AV a típus. Nem volt rossz a nagyját felszedte a szemétnek de nem kell tőle csodát várni.
MunezXBK: Ha nem akarsz elgurulni benzinkútig és nincs áram a parkolóban akkor jól jön ez.
BTW nem az volt a kérdés, hogy milyen meg melyik jó hanem hogy hogy kell használni, így ha valaki még erre keresné a választ annak szól h nem járó motornál kell használni.
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
Ismét egy bugyuta kérdés. Kitakarítanám a Corsám és van egy szivargyújtóról használható kis porszívóm. Ezt csak járó motor mellett használjam? Ha nem jár a motor leszívja rögtön az aksit? Vagy van ezek használatára valami best practice?
Köszi!
dkaro -
zolikaDB
veterán
Tegnap csereltem olajat, es beleneztem mar a kodlampaba, ha ugyis az auto alatt fetrengek (G Astra).
Lehetseges az, hogy maga a foncsor szabadon mozgathato kezzel?? Ugyanis a jobbost tudtam forgatni le es fel (mintha a ket szele egy tengelyen lett volna). Plusz ejszaka felkapcsolva nem sok valtozast lattam, uh kodben ezzel nem sokra megyek ezentul - lehet pont emiatt, h mozgolodik.Tud vki segiteni ebben, hogy mikepp tudnam fixalni?
-
diegho
nagyúr
válasz
zolikaDB
üzenetére
A pólus teljesen lényegtelen, 1 pólussal is meg lehet oldani egy 2, vagy akár 4 pólusu teljesítményét, nem a pólus a lényeg a gyertyánál. Amikor az 1AZ-FSE kódú 2.0 D4 avensisem volt és a Unix listájában szereplő gyertyák egyike sem volt az autóba való (pedig a Unix ajánlotta hozzá), akkor nagyon belementem ebbe a gyertya témába, több tíz levelet váltottam az NGK-val és a Denso-val arról, hogy mit ajánlanak mi a fontos stb, mivel akkor itthon hivatalosan csak a Toyota márkaszervizben lehetett megvenni a belevaló gyertyát 8800/db áron (nettó ár, most nem tudom IK20 vagy VK20 volt), végül a Denso adott egyértelmű helyettesítő terméket és beszerzési forrást (bár nem ott vettem meg) és 5k/db áron sikerült megszerezni (facebookon egy srác csak Denso gyertyákat árult akkoriban és nála vettem) a bele való iridium magosat. Azóta, ha gyertya, akkor csakis Denso (most azért volt benne NGK, mert barátomék a vásárlás utáni nagyszerviznél ezt raktak bele, rájuk bíztam mindent). Az NGK is teljesen korrekt volt a Toyotás ügyben és segítettek (NGK-t írt bele a Unix, de maga az NGK is azt mondta vegyem ki azonnal) adtak is ajánlást az autóhoz, de csak ebay-en volt baromi drága postázással, itthon semmi.
-
Imy
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ez a másik tippem. Ennyi idő alatt nem vetemedhetne meg a tárcsa.
-
odorgg
addikt
Ha csak fékezésnél ráz, akkor még mindig ott kell legyen a probléma. Nálam is volt ilyen probléma G-nél, de én betétet tárcsát is egyszerre cseréltem. Azóta jó.
Egyébként az egyik betétem ketté volt törve, amit nem lehetett ránézésre észre venni, csak amikor kiszerelésnél feszegettem, akkortünt fel hogy nem fasza. -
-
Imy
veterán
Opel Astra J:
Valakinek valami ötlete?.... Probléma: Már nyáron jelentkezett, hogy autópálya tempónál fékezve beremeg a kormánykerék, és a kocsi is.... A tanács, és a szerviz szerint féktárcsa... Ki lett cserélve az első tárcsa és a betét... Azóta nem pályáztam, majd egy hete hétvégén pályáztam, és megint rázott, de már nem annyira, de még mindig. Gondoltam akkor lehet még a felnikben van valami. Elvittem, és 20-15-20-25 gr-ot kellett variálni. Ma megint kipróbáltam, de ráz.... Szerintetek mi a fene lehet? Attól félek, hogy még műszakin is kibukna, és mellesleg zavaró. -
Pityke85
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2003-as Z20LET Zafira OPC-m. Nagy valószínűséggel a turbó eszi az olajat. Nem vagyok nagy szakértő a témában, de tudtommal, a B Zafirában található motor (Z20LEH) szinte ugyanaz a motor mint az én A Zafirámban a Z20LET, csak egy két kis különbség van.
Ha már úgyis cserélnem kell a turbóm, akkor megérné egyből az erősebbet LEH turbót feltetetni? Lehetséges ez, vagy eleve kizárt dolog? Köszönöm a segítséget.
-
-
diegho
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nem webshopból keresem a gyertyát, hanem itt: [link]
Mindenesetre most a régi NGK van benne, persze 16-os csőkulcsom nincs, így 17-essel szedtem le és szenvedtem ki a helyéről, visszarakás már nem macerás, majd tesco-ban, vagy obi-ban veszek ehhez való gyertyakulcsot, mert persze fogalmam sincs hová lett a régi.
-
diegho
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Mondjuk olyant raktam bele, ami belevaló...

-
diegho
nagyúr
Na megvolt a szokásos olaj, szűrők, plusz gyertya. Eddig 2 pólusú NGK volt benne, most 1 pólusú Denso. Ezt írta a Kovács Autó webshop. Hazafelé furán viselkedett, alapjárat 1200, na mondom visszarakom a régit, visszarakom, azzal is szar, egy kis levegő cső lecsúszott, emiatt volt ez... Most rakhatom vissza az újat megint.
-
Tikakukac
titán
válasz
zolikaDB
üzenetére
A sötét nem jelent semmit. Az csak a lebegő koromrészecske amit az olaj felvett, ami egyébként jobb is, hogy az olajban van és nem lerakódva máshol. Dízelben meg 5km után koromfekete

Az olajminőség mérésére szem-orr-2ujj és egyéb dolgok nem nagyon alkalmasak. Ha valódi eredményt akarsz akkor azt be kell vizsgáltatni
Egyik égéstérben volt erről szó, Göbi ebből írt szakdolit és el is mondott pár klasszikus tévedést. Én ezért is kajtatok már egy ideje egy rendes autószerelőt aki ilyen vonalon ment el egyetemen akár, hogy átlássam végre miért pörögnek úgy a láncok a motorban, mintha szíjas lenne, mert eddig olajnyomásra panaszkodott mindenki, azt pedig 0-s olajjal lehet leghamarabb felépíteni. -
Willie
őstag
Sziasztok!
Astra G-nél (Z16XEP, 2006, Classic II) találtam egy sárga színű csatlakozót a kesztyűtartó kiszerelése után. Minek lenne a csatlakozója? Fotót esetleg holnap tudok készíteni, de hátha tudja valaki anélkül is.

szerk.: Googleben találtam: [link] [link]
A fotók bal felső sarkában látható a csati.
-
HoaryFox
őstag
Folytassátok kérlek privátban, de itt OFF-oljuk az OFF-ot! Köszönöm!
-
-
WP14
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ezt mondom, számomra ez mind életszerűtlen.
Szerintem kenyéren és egyéb péksüteményeken kívül minden mást elég több naponta vásárolni, ha pedig már a kis táv ellenére autóval mennek, akkor be kellene iktatni egy kicsit nagyobb kitérőt, hogy melegedjen fel legalább a motor és töltsön vissza generátor, az az 1-2 liter benzin még mindig olcsóbb, mint a szerelési- és anyagköltségek.
Legalábbis szerintem. 
-
Tikakukac
titán
Én rengeteget, nagymuter másik utcában lakik, de nem messzebb, mint 120-130m. Rendszeresen menni kell kaját vinni-hozni, mindenféle vásárlások és egyebek. ez simán van napi 3 alkalom. Plusz a gyógyszertár, a 3 bolt, mert egyikbe az nincs emebben meg amaz és ezek szó szerint egymás mellett vannak, de átállnak egyikből a másikba. Ha én viszem pölö mutert, akkor ilyenkor le sem állítom a kocsit. Hiába fér a cucc a robeszba is amúgy, vettem rá szép nagy dobozt vagy egy brinyóra, autó lesz belőle, mert hát apámat én életemben nem láttam bringával, anyámat talán kétszer, valamiért a robogót akkor hajlandó mindenki használni, ha valaki elvitte a másik 2 kocsit. Ne kérdezd miért, nem tudom. Bukó fel, kapu villanyos, gombra indul a gép, de nem.
Ehhez képest ez a szegény Astra maximálisan bírja a tempót, de idéntől 0-as olajat öntök bele, főleg mert az a qrva Trabant még mindig ott áll felbakolva a garázsban.
-
Tikakukac
titán
Nem tudok mit tenni. Amit ki lehet hozni a dologból, azt kihozom. Vettem robogót, megcsináltam azt is, rengeteg terhet le tudna venni a kocsiról, nyáron én is azzal mentem mindenhova a városon belül, kocsiba alig ültem. De nem tudom, nekik így lett megszokva, valamiért ez maradt meg. Nem azt mondom, belüket kidolgozzák, szóval nem sajnálom, csak nyáron is saját tárcából vertem bele egy csomót pénzt, hogy rendben legyen a kocsi, mert ők annyira nem akarják elfogadni, de ha kiesne a melóból a gépsas, akkor fater második melója ugri és esélyesen muter állása is karcolna, mivel a szocszolgáltatóknál nincs semmilyen jármű és azt is a miénk látja el. Szívem szerint rakatnék webastot, de jelenleg én is alig bírom a fejemet kint tartani a vízből, nem még haza is csorgatni.
-
WP14
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Számomra nem baj, ha valaki ennyire lusta, de akkor legyen a csomijában mindig egy feltöltött tartalék akksi és ne panaszkodjon, ha 2 havonta cserélnie kell pl. a gyújtáskapcsolót, vagy önindítót, esetleg generátort is fel kell újítani, nem beszélve szerencsétlen motorról, hogy sosem kerül üzemmeleg állapotba, ami ugye nem kicsit élettartam csökkentő...
Ellenben az autószerelők, szervizek áldják az ilyen jármű bitorlókat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#77839) vebbful Hogy ez a jelző ne legyen rám jellemző, ezért van ám nekem egy bringám is, amit akár 8 km! távra is használok (én balga).
-
Tikakukac
titán
Ezt baromi sokan csinálják, tudok egy E mergát, ami naponta nem megy többet 500m-nél, ezt pedig szó szerint 3 köpés távokban többnyire. Annyi mák van nálunk is, hogy heti 1 nagyobb út befér és így 7-8 hónapig nem kell besegíteni akkuban. Nem véletlen lett már indítómotor gariban is cserélve és most rakom be a 3. szett gyújtáskapcsolót, mert szétkopott.

-
WP14
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Igazad van, bocsánatot kérek, mert azt mertem feltételezni, hogy rendeltetésszerű használatról van szó.

Aki 30 m-ért képes beindítani egy autót, hogy ezt a kimondottan hatalmas távot megtegye, azt nem jellemzem. Életemben (fél évszázadnyi) nem találkoztam még hasonlóval sem, de lehet velem és ismeretségi körömmel van a baj.
"...és szó szerinti 100m-es indítózás" - Nem sejthettem, hogy ez alatt 100 m-nyi megtett utat kell érteni, azt hittem benzintakarékos üzemmód és önindító tekeri 100 m-en keresztül a verdát.

-
Tikakukac
titán
A generátort a 2 kicsi kezemmel mértem ki, tökéletesen működik
Az akksinak sem volt még sosem jobb kedve.
Az ősök vezetési stílusával és autóhoz való hozzáállásával van a gond első körben. Második körben meg azzal, hogy egy kiló cukorhoz óránként hiába öntök --optimális esetben-- 65 dekát, ha kiveszek közben 66-ot is 50 pici részletben. Ha így jobban átmegy miért van szopó faterék flottájában is az új Rangerekkel, ami ráadásul csillaggarázsos és dízel is, tele tömve minden vacakkal és van, hogy meg van állítva 30 méterenként.
vebbful:
Vagy túl rövideket mennek a géppel.Végre valaki aki elolvassa amit írok, nem write only

-
WP14
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Akkor ott a "szerencsétlen" generátornak véres a torka, mivel, ha az egyik leggyengébb, de egészséges generátor van is benne, akkor az 70 A-os, azaz egy 65Ah-s akkumulátort vígan tölt. De szerintem az 1.4-esekben 100A-s generátor van, ami a 100Ah-s akksival is elbír.

-
Tikakukac
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
1. VIK-en szerinted mennyire ismertették meg az elektromosság fogalmát?

2. Értelmezd amit írtam. A szabad-lehet-érdemes, tudja-bírja-tilos és egyéb szavak közötti nagyon markáns részekre koncentrálj
Ha példa kell, akkor pont a muterék brümmmbrümmje lesz a tökéletes, amibe a világ összes akksiját belerakhatod, télen mégis havonta rá kell tölteni, mert nem bír annyit visszatölteni szerencsétlen generátor, mint amit kivesz a fűtés, pilács és szó szerinti 100m-es indítózás

-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ennyi... Nekem az Astraba gyarilag 36Ah aksi kell. Kb 65Ah hasznalom.

-
HoaryFox
őstag
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
"....Méretben egy idő után nincs értelme fentebb menni, mert töltéssel nem győzi majd a generátor..."

"....- Az új akku tárolóképessége nem lehet kissebb, mint a gépkocsiba gyárilag beépített akkumulátoré! Nagyobb viszont lehet, ha az edény méretei nem okoznak gondot beszereléskor. Akik nem ismerik a tárolóképesség fogalmát, azoktól gyakran hallani, hogy nem szabad nagyobb tárolóképességű akkumulátort betenni, mert az tönkreteszi a gépkocsi villamosberendezéseit, vagy a gépkocsi forgó áramforrása nem tudja utántölteni.Az ilyen tévhiteket könnyű eloszlatni. A gépkocsi villamos berendezéseit a névleges feszültségnél nagyobb átfolyó áram teszi tönkre. Ilyen nagyobb áramerőséget csak nagyobb feszültség és nem nagyobb tárolóképesség tud létrehozni. Szintén nem probléma az utántöltés...."
-
zolikaDB
veterán
Hááát

Nagyon sokat megyek rövid utakat városban, társasban lakunk, ott meg nem töltögetem
Hétvégente van egy oda-vissza összesen 70km főút. Tehát vidéken meg tudom tölteni, Lidl 3.6A-s okostöltővel.
Az 5 éves Exide-omon érzem indítózásnál, hogy van egy "döccenő" neki az elején, aztán indul.
Gondolom, a fenti üzem ennyi év után ezt okozza. -
WZP
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
72-eset egyébként tényleg csak akkor javasolok ha nagyon sokat égeted valami miatt a tompítottat, hallgatsz rádiót(esetleg mélyládával), töltesz telefont/notebookot álló autónál és/vagy nagyon sokat mész nagyon rövid utakat városban, és nincs lehetőséged otthon rátölteni néha konnektorból az akkura, mert amúgy szerintem erős overkill.
-
Tikakukac
titán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Méretben egy idő után nincs értelme fentebb menni, mert töltéssel nem győzi majd a generátor. 65-öst vettem ősökébe, de a gyári is valami 45-ös volt. Bőven elég egy kis hurka benzines 1.4-es négyhengereshez. De hely az van még dögivel szerintem 2 lépcsőt még lehetne fentebb menni, bazi nagy a tálca.
-
zolikaDB
veterán
Koszi mindenkinek, ertem

Megmerem a talcat holnap mindenkepp, de jelenleg egy 62-es Exide van bent, es van meg hely mellette, ez Z14XE.
Valaki Electric Power akksikkal kiserletezett mar, vagy felejtos? -
WZP
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Tuti hogy motortér kialakítástól függ, mert nekem a Z14XEP mellé legfeljebb 61Ah-s Exide Premium EA612 fért. Ez 242mm hosszú. De ebbe az autóba ugye gyárilag 44Ah-s van azthiszem...
Ellenben az OPC2-ben meg valami Varta van, ami nem tudom hány mm, de azt tudom hogy 72Ah-s... szóval ebben tuti nagyobb a tálca.
Indítóáram meg azért a nagyobb a jobb, mert ez mutatja mennyire hamar tudja leadni az akku a benne lévő kakaót. Főleg hogy nagy hidegben nem is tudja azt ami rá van írva. De amennyire tudom mint a kapacitásnál is, itt is inkább a nagyköbcentis benzin és dízel motoroknál van jelentősége(főleg dízelnél az izzítás miatt) mert ilyen kisköbcentis benzineseket kb minden beindít.
De majd a kollégák kijavítanak ha tévedek.

-
Skizz
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Hát mert akkor vagy bebiztosítva, ha van erőtartalék. Ha az akku gyári kapacitása egészséges állapotában is épp csak elég, akkor hidegben, amikor csökken a leadható teljesítménye, vagy csak merülőfélben van használat módja miatt, akkor jöhet meglepi. Gondolom ezt laikusként.
Szerintem mérd le az akkutálcát, mekkora fér el. Általában írják webshopban a pontos méreteket. -
zolikaDB
veterán
Uraim!
Ket kerdesem van:
- Astra G-be fizikalisan max mekkora akku fer?
- miert mondjak, h a minel nagyobb inditoaram jo? -
Lajos1966
tag
válasz
dhavady
üzenetére
Az természetes,hogy némileg jobbnak érzed a tüneteket,hisz a rossz alkatrészeknél még egy utángyártott is jobb.De 15 év Corsa használat (és rengeteg szerelő tanácsa után én azt tanácsolom) mindenképp gyárira (vagy Bosch-ra) kell váltani.Azért,mert ezek tudják a gyári paramétereket teljesíteni igazából.
Az Opel autók általában az alábbi alkatrészekből többnyire a gyárival teljesítenek a legjobban:
-gyertya
-légtömegmérő
-EGR szelep
-lambdaszonda
-trafó.
Biztos elmennek más gyártók termékeivel is,de sok-sok tapasztalat ezt mutatja.Valószínűleg az alkatrészek listája sem teljes. -
dhavady
csendes tag
válasz
Lajos1966
üzenetére
Köszi a választ, a gyári lambdaszonda mindenképpen rossz, mert áramkör szakadást írt a vezérlő, az újjal ezt nem produkálja, a légtömegmérőre én is tippeltem, mert a gyári árnak konkrétan kevesebb, mint 1/5-öde volt. Viszont furcsa nekem, hogy fokozatosan lett jobb az alkatrészek cseréjével....
-
lsebestyen
addikt
Tudja valaki esetleg, hogy F Astrán a hővédő lemez aluból van-e?

-
odorgg
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nekem is ez a célom vele. Múlt héten jártam úgy, hogy mire hazaértem fullra leengedett a jobb első, és elnyalta a gumi oldalát teljesen. Sötétben már nem volt kedvem az út mellet kereket cserélni, illetve a pótkerék is lapos volt mint utólag kiderült.
Mivel max 1 szezont bírt volna már csak a téli, így nem akartam már csak két társat venni a kopott polaris 3-ak mellé, így be kellett ruháznom egy új szettre. Hankook winter icept rs2 w452 lett. Eddig sokkal jobbnak érzem mint a polarist, sokkal stabilabb az úton, és nem nyávog minden körforgalomban. A többi majd télen kiderül. -
-
Lajos1966
tag
válasz
dhavady
üzenetére
Magam is sokat szenvedtem ilyen hibával,igaz nekem X12XE-s motorom volt,de csak 1 henger a különbség.A hibát ott vétetted,hogy gyári helyett utángyártott légtömegmérőt vettél (soha nem lesz jó).Csak és kizárólag gyári vagy Bosch légtömegmérőt kell venni!!Abból is kizárólag a te motorodhoz valót,mert ugyan elmegy a C Corsa légtömegmérőjével is,de nem lesz tökéletes!Ugyanez igaz a lambdaszondára is!!Bontókat és használtakat messze kerüld (én 3x futottam bontós légtömegmérőbe és 1 sem volt jó).Tudom,hogy kissé drága,de nincs jobb megoldás.Próbálj valakit keresni esetleg,akinek van kedvezménye.Én lehet,hogy visszatenném az eredeti lambdaszondát,mert a szegény keverék oka is nagy valószínűséggel a légtömegmérő lesz.
Plusz én még a helyedben az EGR szelepet is kitakarítanám.Az is szokott rángatást,kihagyásokat okozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Konteó topic
- Energiaital topic
- Végre hivatalos, mikor lesz az S26 hivatalos
- Áramkiegyenlítőt fejlesztett a modern GeForce-okhoz az Aqua Computer
- Xbox Series X|S
- Sorozatok
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- M2 // NVME // 64GB // 128GB// 256GB // 512GB //
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10875H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T2000 W11
- Baseus Inspire XH1 ANC headphones BOSE!!!
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány- és Pedálkészlet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Teljesen hétköznapi emberek, hétköznapi vásárlásaik miatt vetettem fel, hogy mindenki osszon-szorozzon, hogy neki mi éri meg, érdemes-e arányaiban több pénzt kiadnia, ha kisker árat kell kifizetnie. Számomra az olcsóbb megoldás tovább tart, mert próbáltam a Bosch ablaktörlő lapátot is és nem tartott annyival tovább, mint amennyivel drágább, nem bírt 2 évet se nálam. Na, de mindenki számoljon utána mennyiért tud és milyen minőséget venni. 

Legalábbis szerintem. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)