Hirdetés
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
WZP
aktív tag
Éééés ennyi. Ahogy jött a hang, úgy ment is. Ma reggeli indításnál már semmi nyoma nem volt. Ahogy semmi nyoma nem volt az előtt hogy hirtelen megjelent volna. Ilyenkor vattafak ? A feszítő haldoklik, vagy nem volt olajnyomás ? De jó hogy kispórolták ezekből az olajnyomás műszert

-
Feenyx
aktív tag
válasz
Doggy dog
üzenetére
Igen, hidegen neztem es a folyadekszint megfelelo. Kicsit olvasgattam nemet forumokat es azt irtak hogy a hutofolyadek szenzor rosszalkodhat, es hogy ez egy ismert hibaja. Ettol fuggetlenul megy szerelohoz, amit meg kell csinalni, meg kell csinalni

A hofok meg azert ijeszto kicsit mert amiket eddig autokat vezettem azoknal 90 fok volt a "normalis".
-
-
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Érdekes kérdés, vagyis inkább a válasz: azért néztem meg mert mondtad, de már egyszer rájöttem magamtól is

Most megnéztem a biztosítékokat és az elakadásjelző 20A biztije volt megolvadva, nem szakadt el csak a burkolat megolvadt és nem érintkezett hibátlanul. Kivettem, kicseréltem, na hova tegyem a régit, hogy eszembe jusson, hogy venni kell? Megvan, beteszem a könyöklőbe a felső kis kerek tárolórészbe... és ott volt egy másik szintén megolvadt amit még ősszel vettem ki ugyaninnen...
Tehát visszatérő probléma, majd ki kell deríteni, hogy mi okozza 
-
WZP
aktív tag
Amikor ilyen hangok jönnek gyanúsan a lánc felől, az sok jót nem jelent. Nem igaz ?

https://drive.google.com/open?id=0B_Wf-BeGgNyxVk1WaV8zR0ZhUlZZU0FkMEV1bmd0R2k2WEUw
-
Doggy dog
senior tag
válasz
Feenyx
üzenetére
Tartályon ami van felirat,ott a minimum. (hidegen)
Nekem is ez a motor,105 nem sok.Elmegy 109ig is,majd vissza 105re.@B-L-A-C-K: menne az avatarodhoz a kis OPC színe,megjelenése
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
baba kis városi gép@ mephi666: szoktam még néha vezetni a régi kis f-et,családban maradt.
abban van szervó,de korántsem olyan "finom" ,mint a H-ban.Nem is 1 liga,nem szép hozzá hasonlítanom.A fékeknél érzem amúgy a legdrasztikusabb különbséget.
De még ma is jó gép,szeretek beleülni és vezetni,ha úgy adódik! -
Feenyx
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi!
Mindenképpen megy szerelőhöz. Időpontot kell még kérnem. A vízszint rendben van, indulás előtt ellenőriztem. A hűtő is működik. A 100km-es úton hazafele nem is volt baja. Most a varosi kb 10km után jött elő.Kicsit visszaolvastam, és azt írták itt a fórumban, hogy a 105 fok az üzemi hőmérséklete az 1.6-nak. meg az Opel forumon is. Nekem eléggé szokatlan a G astra 90-95 fokja után. Az is 1.6
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Dehogy, azt majd te szépen megveszed tőlem...
-
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok,
Ma lettem egy Astra H Caravan 1.6 (Z16XEP) tulaj
hazafele nem is volt semmi gond, 100 km-t jöttünk. Hazaértem, leállítottam majd pár perc múlva újra elindultam, városi menet következett. Miután elintéztem a dolgom hazafele indítom az autót és a Check Engine lámpa égve maradt egész úton hazafele (5-6 km). Minden indításnál azt írja, hogy Prüf Kühlmittelstand. Ezt ellenőriztem mielőtt a kocsit elhoztam volna, normál szinten volt hidegen. A fedélzetiben megnéztem a vízhőfokot (Coolant temp) és 105 fokott mutatott amikor megálltam a ház előtt. Átvizsgáláskor rá lett dugva diagnosztikai műszer, ott nem mutatott semmi hibát. Komoly lehet a gond? Merjek így közlekedni vele amíg megy első szervizre, vagy az első út a szervizbe vezessen egyből? -
B-L-A-C-K
titán
Jövő év elején megy el az Insi mivel asszonynak jön vissza a céges kombi, így felesleges lesz, viszont nekem valami kis mászkálós majd kell, egyre jobban tetszenek ezek a kis Corsa D OPC-k...
-
-
trialboj
őstag
Üdv,
2002-es astra G-re lehet utólag vonóhorgot szerelni? Úgy értem hogy van kialakítva neki bármilyen felfogatás?
Ha igen, akkor az utólag felszerelt vonóhorog ugyan olyan stabil és biztonságos lesz mint a gyári? Van minőségbeli különbség a márkák közt?
Köszönöm
-
HoaryFox
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Azt sajnálnám, igen sokat segítesz itt mindenkinek. Csak mint érdekesség írtam le.

-
-
HoaryFox
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Gyors visszanéztem, de azért durva, hogy már 895 hsz-nél jársz ebben a topikban

-
-
-
HoaryFox
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Azért hosszútávon pl. egy autópályán vagy főúton a stabil sebesség azért tud hozni a fogyasztáson ha nem is litereket, de deciket biztos

-
-
HoaryFox
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én mostanában nem fogok autót venni, szóval inkább tetetek be tempomatot, mondjuk még nem néztem meg, hogy minden megvan-e (kuplung kapcsoló, vezeték a kormányborítás alatt, stb.), de az elektromos gázpedál már adott. Elvileg 28.000 Ft gyári rendszer.
-
Tempómat témához , nagyon szeretem, klíma után a második legjobb dolog az autóba. Ha lesz másik autóm, ez nem hiányozhat belőle. Amikor napi 150-.km teszek meg, mondjuk az 52-en vagy a 6-on , akkor egyszerűen bekapcsolom, és próbálok nem elmacskásodni.

Főleg, hogy újra tanultam a három gomb jelentőségét
-
ufonauta
aktív tag
válasz
amargo
üzenetére
2004. januári 1.4-es Astra G Sedanomat 135.000km-el Eurotax alapján 572e -ért vették volna be, amikor leelőlegeztem a J Astrát. De úgy, hogy akkor a kocsit nem is látták még, csak a pillanatnyi Eurotax adatot kérdezte le a kereskedő. Azért csak lekérdeztük, mert bátyám barátnője meg akarja venni. (ismerik az előéletét) Megígértem a bátyámnak, hogy annyiért megkapja, amennyit a kereskedő adna érte. Bátyám tudja, hogy törött volt, de azt is, hogy pöpecül lett megcsinálva.
-
amargo
addikt
Köszönöm mindenkinek!
Igazából ráér, a parkolóban elfér még, csak előzetesen akartam érdeklődni. De akkor kb tudom mi az irány ára, amiért érdemes felrakni.
-
Kickass
őstag
válasz
amargo
üzenetére
Beszámításnál jobban jársz ha eladod magad, még akkor is jobban jössz ki valószínűleg ha a piaci ár alá lövöd. A kereskedő ebből él, a piacon lévő legolcsóbbnál úgyse fog többet adni érte. Még ha kiemelkedően szép lenne valószínűleg beszámításnál akkor se kapnál érte többet 500nál.
Ha gyorsan el akarod adni felrakod 550-600ba, ha ráér 700kiló irányárba.
-
mdani01
aktív tag
Egy szép H OPC [link]

-
amargo
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Ezt a G-t cserélném le egy J Astrára.
Nekem is 140- 150e km van benne: [link]Mondjuk a 400e azért vicces, ezeket az árakat látva, de ezeket is nehezen hiszem el.
Szerk: Akkor most hol az igazság, a HaHu-nak nem lehet hinni és csak vágyak jelennek meg? vagy a kereskedő akar ennyit keresni rajta..?
gban: Jogos, elírtam ez egy hatchback, előtte pont sedanokat nézegettem..
-
zolikaDB
veterán
válasz
amargo
üzenetére
Mit mire cserélnél?
Nekem 2004 novemberi a kocsi, 1.4 sedan, úgy, ahogy az összefoglalóban látod, 2 éve (akkor volt 10 éves), akartak adni kereskedésben érte 400-at. 90e-ig vezetett szervízkönyves, most 150e km van benne, sehol szakadás, kopás, gyakorlatilag hibátlan... -
amargo
addikt
Sziasztok!
Lehet nem pont ide vág, de autó csere előtt vagyok és autószalonnál becserélnék a kocsit, de utána néztem picit a piaci árnak, de nem tudom mennyi a reális érte 700-900 között van (én a sérülések miatt, inkább a 700 környékére raknám, de 3-4 éve ugyan ennyiért vettem).
2003/09 havi 1.4 G sedan astra. Álmomba se gondoltam volna, hogy még ennyit érne: [link]
Ugyan nálam vannak kopások és ütődések a külsején, de talán aki látta és emlékszik a kérdéseimre, mindig a legjobbat rakattam bele.
Ellenben nyersen a képek van 1-2 karc, amit én raktam hozzá:
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép] -
válasz
_seth_
üzenetére
Jahh, kérem, nekem is új volt ez az alkatrész tavalyig, mert nem egy gyakori probléma (de ha rákeresel, azért nem is annyira ritka). A biztosítéktábla alatt van, oldalról tudod kicsúsztatni. Vigyázz, mert típusonként, felszereltségenként erősen más ez az egység. Én kerestem egy olyan donort, ami évjáratra, motorkódra, felszereltségre is stimmelt, a karosszéria lényegtelen volt, így rakattam át. Fél óra alatt megoldotta a "Mester", ha nem vagy a szereléshez - velem ellentétben - balf@sz, szerintem magadnak is ki tudod majd cserélni.
ÁPDÉT: Megelőztek a képpel, az meg külön vicces, hogy a kézikönyv is multiméternek fordítja!

-
kmarci25
veterán
-
mephi666
nagyúr
válasz
Doggy dog
üzenetére
f-ben nálunk még szervó sincs
nem is hiányzik különösebben... közvetlenebb így a gép... ahhoz meg nem megyek általában egyszerre sokat (volt mondjuk néha egyhuzamban 200-250km), hogy hiányát érezzem... meg tudom kényelmesebben támasztani úgy a lábam a gázon, hogy fixen tartom a sebességet -
válasz
_seth_
üzenetére
Nem, csak és kizárólag a multitimert. Előtte viszont a szerelő leszedte a műszerfalat, rámért mindenre, amit látott, kicserélte az összes rizsszem izzót, plusz vetetett velem egy világításkapcsolót. Majd széttárta a karját, hogy ez bizony kontakt. Valahol.
Ott jöttem rá, hogy téved, amikor észrevettem, hogy ha a gyújtás ráadása előtt kapcsolok helyzetet, akkor jó a műszerfal világítás, ha viszont már rajta van a delej, és úgy kapcsolom fel a lámpát, akkor soha nem világít sem a műszerfal, se más kapcsoló a környéken. Tetű egy hiba volt, az biztos, vagy félévig szívatott.
-
tresh
veterán
Hello urak!
C Vectra-t hajtó kollégák tudnának némi infóval szolgálni, van e valami extra nyűgje amire oda kell figyelni vásárláskor a típusnál ? 2005-2006 körüli dízel 1.9-el lenne véve.Azt tudom hogy elvileg ez az olasz jtd motor család (120,150LE) attól nem félek ismerem. Inkább rozsda,futómű felszereltségi szintek stb érdekelne. Köszi előre is

-
válasz
_seth_
üzenetére
Mielőtt a szerelőd taknyosra szopatna (mert nem találja a hibát, ezért kicserél és lebont minden sz@rt, majd úgy csavarozza vissza, hogy utána minden egyes kigyorsításnál rezonál az orrod előtt, és az ideg b@sz szét) javaslom, hogy szerezz be kölcsönbe egy multi timert. Nálam ugyanis ez okozta a műszerfal villogását, majd később teljes elsötétülését, igaz, a rádió és a műszerek rendben mentek. Az szinte természetes, hogy végül én mondtam meg a szerelőnek hosszas olvasgatás/keresgélés/ anyázás után a tutit, és én szereztem bontott darabot is 5 ezer jó magyar forintért...
-
tutis
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
mennyire szopás feltenni? Képek alapján elég babra munka. Van trükk amire figyelni kell?
-
_seth_
veterán
Műszerfal "villogás" okáról mintha korábban lett volna szó, hogy testkábel gond okozhatja, de hol érdemes nekifogni a hiba keresésének? Néha villog ha a fényszóró fel van kapcsolva, ilyenkor van, hogy a rádió is ki-be kapcsol, legutóbb a műszerfal mutatói is nullázódtak, majd beálltak ismét a megfelelő értékekre, persze az autó működésével kapcsolatban nincs gond, csak a műszerek vacakolnak.
Akkusarukat ellenőriztem, meghúztam alaposan, a toronynál lévő testpontokat is megnéztem, úgy tűnik rendben vannak.
B1 Veki az alany egyébként

-
-
törölt tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Mondom, valami olyasmit mondott, hogy a 100 Edition tartalmazza az elegance felszereltség extráit. Ezt állította ő. De én arra gyanakszom hogy ez nem igaz. Nem is érdemes rá több szót fecsérelni, elhiszem nektek ha nem igaz.

A tempomat téma sokkal jobban érdekel. Az nagyon kéne nekem. Nyáron bele kéne tenni.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Utólagos beszerelés viszonylag egyszerű, annak ellenére is hogy néhányan az ellenkezőjét állítják. Egy pesti srác (is) csinájla és még nem igazán ütközött akadályba.
És van? Mármint két felszereltség egyszerre vagy mi?Bodrik - No, csak nem találtál infót arra vonatkozóan is az oldalon?
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem kezdőbetű függő a tempomat, van az Y,X motorkódosokhoz is gyárilag. Felszereltsége válogatja.
Olyan meg szintén ki van csukva, hogy Elegance is meg 100 Edition is egyszerre. Gemüse.Az a tuti, ami ajtó díszlécbe van írva, vagy majd ez az oldal megmondja a frankót alvázszám alapján - [link]
Szerk: Az a baj, hogy még mindig egy nagy kérdőjel mi tartozott az egyes autók egyes felszereltségi szintjeihez. De Vér Istvánnak akkor sem hinnék.
-
-
törölt tag
B vectrában van gyári tempomat ? Milyen felszereltséghez adták ? Vagy külön feléras volt ha volt ?
Az enyém 100 Edition és az eladó szerint elegance is. Ilyen van ? Elegance- felszereltség nyomát nemigen látom
-
trassher
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Tudtommal nem. Amiben én ültem az egy 5 ajtós 1.7 cdti volt, gyárilag így hozták ki a szalonból.
-
válasz
AMD Power
üzenetére
Na de AMD Power, oda van írva, hogy ezeket is tartalmazza, tessék lefele is görgetni.
Ecoflex, wellness AGR vezetőülés, IntelliLink®1 csatlakozási lehetőségek, Watt lengőkaros felfüggesztés, AirWellness funkció, Opel Eye, Start-stop, parkolóasszisztenssel és tolatókamerák, adaptiv tempomat, -
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nekem egy ~2 hete már megjött, ~35 volt.
-
adorjant
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
ESP biztos nincs benne,de a hátsó légzsákok igazak lehetnek,2002től már szerelték a függönylégzsákokat,igaz a darabszámuk szubjektív,mert egybe nyílnak,ha jól tudom,nem külön-külön.
Fedélzeti mindenesetre nincs benne,kicsit próbálták kozmetikázni a leírást,az látszik
Egyébként szép, mondjuk azt nem értem miért nem sötétített B-oszloptól hátra,valamint a multikormány is hiányzik,szerintem az Elegancehoz tartoztak anno. -
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
6160Ft lett nekem az éves.
-
-
diegho
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én is úgy látom, hogy ez megnézésre érdemes gép. Remélem nem viszik el szombatig.
-
-
diegho
nagyúr
Erről a Zafiráról mi a vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- Hobby elektronika
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Tőzsde és gazdaság
- BIOS frissítés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Honda topik
- Star Trek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)