Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoaryFox
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nekem még nem égett ki Megalight, pedig tavaly júliusban került bele az autóba, de én olyan vagyok, hogy mindig kapcsolom a tompítottat, bár azt azért bevallom, hogy kb. 8ezer km-t mentem még csak.
Ha meg a másik oldalról nézzük a dolgot, szerintem jobban megéri egy nagyobb fényerejűt teszem azt évente cserélni és ténylegesen látsz vele, mint betenni egy "gyertyalángot", de az elmegy 3-4 évet is. Nekem legalábbis a biztonság fontosabb

-
mephi666
nagyúr
válasz
zolikaDB
üzenetére
shell sima 95-ösével az elmúlt 2 év: (az a 848km előtte volt még 2014 nyarán: akkor 2000km belement a gépbe 10nap alatt... azóta meg évi 5000 körül... egyáltalán nem sok)

látszódik, hogy nyáron szoktunk nagyobb utakra menni és akkor a sok főút miatt normalizálódik a fogyasztás... egyébként hétközben városi 5-10km-es utak sorban, pár hetente hétvégente meg 1-1 50-es a jellemző
2016-ban kimaradt a nyaralás is... -
zolikaDB
veterán
-
mephi666
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
nálunk régi órával így nézett ki: 44 litert tankoltunk bele 99% főút után (ennél lejjebb nem is nagyon ment a mutató, mert fel volt akadva
) ...ez meg legutóbb 99% város után (37 litert nyelt el) ...télen/városban 400-500km-enként szoktam tankolni ilyen 40 liter környékén átlagban... (ilyenkor azért megeszik simán 8-10 litereket, ha pedig több a főút és jobb az idő, 6-7 liter)ui: jó poros a verda, ha meggyógyul, kap egy teljes külső-belső takarítást... az "új" óracsoport nagy előnye, hogy van szegénységjelző lámpa, ami utolsó litereknél világít
mondjuk ritkán jutok odáig, hogy pislogni kezdjenui2: ma gurítottam át a gépet szervizbe... beszéltem főnökkel a hidrotőkés elméletről... mondta, hogy bennevan, de szétkapják és ki fog derülni rövid időn belül, mi is az igazi baja... jó lenne hengerfej nélkül megúszni
reggel is néztem az olajat és nem sok hab volt a kupakon... ami képeket láttam neten, sokkal brutálisabban nézhet ki úgy, hogy mégse hengerfejes a gép
ami viszont fura volt: 5km után nyitom fel a motorháztetőt és enyhe gőz szállt fel a hűtőrács környékéről... ott ereszthetne? vagy csak egyszerű pára lehetett? -
KrAt
veterán
válasz
kmarci25
üzenetére
Ez egy jó kérdés, én anno voltam olyan hülye, hogy vízzel kimostam a benzintankot. (öregautó, felújításon esett át, és a tank belülről megrohadt egy picit..) Soha többet ilyen elmeroggyant ötletet..
Akkor is mentem vele annyit, hogy már fájt, mire végre leállás és rángatás nélkül tudtam használni az autót.. 
-
kmarci25
veterán
Ezért javasolta a szerelő is. Lehet, hogy ez történt, de akkor meg miért kellett még két teletank a denszesz szeánsz után?

zolikaDB: az ÖMV a lakástól kb. 100 méterre van, és minden nap kétszer útba esik, a Shell szintén, mert az a munkahelyem mellett van. A MOL-hoz kitérőt kéne tennem. -
ufonauta
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
55 évesen életem első új autója
De még odébb van. Papíron május 10-re ígérik. Állítólag március közepén kerül gyártásba, április elején-közepén pedig az országba. Így elképzelhető, hogy tényleg május eleje lesz belőle. Legalább októberig spórolhatok a téli gumi szettre. 
-
Petyyyyy
addikt
válasz
kmarci25
üzenetére
Pedig megfigyelhető a különbség.
Mondjuk nem nálam, én csak prémiumot tankolok, de egy húzzukki stiftes kollega mesélte, hogy általában ő is prémiumot tankol, három alkalommal történt, hogy simát kapott csak.
Prémium esetén indításnál feltolta a fordulatot ~2000-ig, majd finoman engedte vissza, finom volt az alapjárat. Simánál ez a löket nincs, az alapjárat darabosabb. Pályán előbbivel 120-140 gyorsításhoz is volt erő, utóbbival nem.
Ekkor világosodtam meg miért van indításnál, hogy fellöki 1300-1500 körülre a fordulatot és engedi le finoman az enyémen is.
-
amargo
addikt
válasz
javorszky
üzenetére
Valakinek egyszer már leírtam itt nemrég, ha sokáig tartott az elemcsere 30mp felett, de nem tudom a pontos számot, mert én anno már úgy kaptam a kulcsot, hogy rossz volt és én csináltam meg. Ilyenkor utána már csak opcommal lehet újra párosítani. Legalább is nálam ez volt és anno és utána is olvastam. Ez G astrara igaz.
-
AMD Power
titán

]Összebútorozva is független maradna az Opel és a Peugeot
A Peugeot megvenné az Opelt, de meghagyná függetlenségét - legalábbis egy ideig -
AMD Power
titán
-
kmarci25
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Na, ez az.
Az ÖMV-t most már meg fogja kapni, max nyaraláskor, külföldön fogok mást tankolni, vagy ha épp nagyon muszáj. A prémiumot azért sokallom, a fogyasztás nem csökkent annyival, és a menetdinamika sem nőtt, hogy megérje a +30 Ft-ot. Azt furcsállom, hogy pl. a Citroen vagy a VW motorja nem ilyen finnyás. -
-
kmarci25
veterán
Az lehet, hogy a 2004-es Y17DT Meriva ennyire kényes az üzemanyagra? Nyár végén jelentkezett apró rángatás, teljesen random, volt hogy pályán 130-nál, volt hogy városban 50-nél. Hideg motorral, meleg motorral, tele gázon, fél gázon, 180 kilométer alatt egyszer, vagy 25 km-en szinte végig. Bedadogott, nem tudom jobban elmagyarázni. Akkoriban tettem bele kb havonta egyszer Spurit, voltak vele jó tapasztalataim korábbi autóknál. Ezt kb. karácsony előtt hagytam abba. Hibalámpa nem gyulladt ki egyszer sem, szerelő is annyit mondott, hogy majd ha lesz hibajelzés, akkor szóljak. A legutóbb már egy másik szerelőt is megkérdeztem, ő javasolta, hogy tankoljam tele prémium ÖMV dízellel, plusz öntsek utána egy liter denaturált szeszt. Azóta az a tank elfogyott, kétszer töltöttem rá normál dízelt, szintén ÖMV-nél. (Korábban Shell és ÖMV kutaknál jártam kb fele-fele arányban.) És megszűnt a rángatás. Nem akarom elkiabálni, de a legutóbbi teletank óta, múlt hét szerda óta, nincs rángatás.
-
válasz
HoaryFox
üzenetére
A Megalight 130%-as hamar kiég, ugyan úgy mint a Laser. A 120%-os sokkal tartósabb, én egy jó ideje azt használom, előtte pedig Sportlight volt, nah az örök élet. Van még tartalékban Night Breaker Unlimited is, de az sem bírja olyan sokáig mint a Megalight 120%, viszont fehérebb a fénye.
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Pontosan melyik Mobilt használod?
-
-
tutis
addikt
vett most valaki a Lidl-be az akciós üléshuzatból?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Megrendeltem az olajat meg a szűrőt is. -
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Értem, köszi. Neked melyik típus van pontosan? Az autódra gondolok.
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi. Az 5W30 stimmel?
-
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy egy 1.6 benzines (sxi) H-s Astrába hány liter olaj kell? Azt jól tudom, hogy 5W30-ast kell keresnem?
Köszönöm!
-
-
WZP
aktív tag
Óbudán vagy a közelében tudna valaki jó (Opel) szervizt javasolni, ahol mondjuk meg is lehet várni a beavatkozást, illetve meg lehet tekinteni ? OPC-ig is egyben kéne tartani a gépet

-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor is nagy az árrés egy hasonló H-hoz képest. Példaként itt van ez a példány, ami szerintem tényleg korrekt.
"...valószínűleg 2 év alatt ennyi km pályán ment bele..." - Erről jut eszembe, hogy fater munkahelyén pár éves i30-as és új Megane 3-as cégautókat használnak. Ezek tehervasutak között igáznak, sokszor kiépítetlen, döngölt utakon, mégis belemegy legalább kettőszáz km minden nap, és autópályát nem nagyon látnak. Viszont rossz minőségű utakon vannak használva, bár én inkább módszeres gyilkolásnak nevezném. Ezért állítom azt hogy attól hogy flottagép volt, még semmit nem takar, meg kell nézni, az dönti el.
-
SeatZola
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Köszi! Remélem minden rendben lesz vele. Az Opel specifikus szerelőm átnézte, mindent rendben lévőnek talált rajta. Körbemértük, mindenhol eredeti a fényezése. Mindössze kisebb karcok és 1-2 kisebb 1-2 cm-es horzsolás van rajta. Kipróbáltam: futómű precíz, nem zörög, kettős tömegűnek nincs hangja, motor nagyon jól húz, nem vettem észre rajta semmi rendellenességet. Már nagyon várom....
-
SeatZola
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én pont egy ilyet vettem 3 napja. Annyi különbséggel, hogy xenon nincs benne és félbőr ülései vannak (mindkettőért hála a magasságosnak, mert volt más másik kocsimban mindkettő), 2007-es 148ekm, egygazdás, szervizkönyves, törésmentes és 1,4M volt. Kb. szerdán veszem át névre írva.
[link] -
Petyyyyy
addikt
Na, ez elég jól hangzik így elsőre.
Mákod van, leghasznosabbat mutatja.
De azért nem szabad elhinni neki mindent. Vágta már át az agyam, hogy 17km van még hátra, aztán egyszer sikerült is üresre autóznom. 
Azt mondanám hamar autózd ki belőle ami benne van, aztán egy kis prémium nyálat neki. Fogyi egyébként nagyon jó, városban is 5 liter körül tudsz vele suhanni, kint meg még ennél is kevesebbet eszik.
FB csoportot javaslom, 7K körül mennek a kapcsolók.
Ja amúgy nem tudom szereted-e a horrort, de ráérős idődben fontolj meg egy szívósor tisztítást.
-
adorjant
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Mivel nagyrészt G Astrára épül,ezért ugyanazokkal a dolgokkal lehet számolni.
Mindeképpen Z motorosat vegyen az jobban megy,és kevesebbet fogyaszt,mint az X. Sportváltóval országúton 7től felfelé,pályán 8.5-9 között számolhat 130nál. Érdemes kicserélni Vectráéra azzal bő fél litert lehet nyerni.
Mieneket lehet lecserélem,ha esetleg szóba jöhet,keressen-keress
-
WP14
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Tegyük fel, eladom a TV-met, akkor egy normális vevő kéri a bolti számláját, hogy tudja nem lopott árut akarok rásózni, az eredetiség vizsga kb. ilyen
Persze nem kötelező, eladó-vevő megegyezésén alapszik, én úgy vettem az autómat, hogy friss eredetiség vizsga volt hozzá 
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
üzenetére
Oooo ezzel kieggyeznek nagyon, de ehhez kepest a vivaro kanyarban sincs

Jovo heten vissza viszem egy lampa beallitasra, ha ugy sem javul akkor keresnem kell valami alternativat.
Sajnos eleg sokat megyunk sotetben es abszolut nem erzem igy a biztonsag komfortot a kocsiban
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
üzenetére
A baloldali vezeték neked azért van szabadon,mert nincs olyan kapcsolód,mint a képen.
Az,hogy a kapcsoló mi célt szolgál,nem tudom,de úgy tünik,mintha a motorháztető nyitása,zárása működtetné.(lehetne akár riasztó,motortér világítás,vagy nem tom.)
A jobboldali vezeték szerintem azért van szabadon,(csak tipp) mert ki van építve a vízhütő tartályhoz a hűtővízszint érzékelő elektromos vezetéke,csak a tartályba nincs beépítve a szintérzékelő,ezért nincs hova csatlakozni. -
dnl91
tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Köszi a linket, ez jól jött mivel német nyelvű kézikönyv van csak hozzá (ausztriából behozott autó), ezt azért jobban megértem mint a németet.
Nézek hozzá egy ilyen kapcsolót aztán meglátom hogyan tovább, az biztos hogy a fedélzeti benne van mert működik ez a Reichweite funkció szépen.Egy Hyundai Accent 2002 LS 1.5 benzinről váltottam, így még ismerkedek a dízellel, de így 2-3 nap után nagyon tetszik a "kicsike". Van benne ködlámpa elől hátul, multikormány, gyári rádió (nagyon kényelmes váltogatni a csatornákat/hangosítani/halkítani), xenon, légzsákok..
Minden szűrőt kicseréltettem, illetve olaj és váltóolaj csere is megvolt, remélem sokáig hibamentesen autózhatok vele. Csomagtér rolót kellett még vadásznom a neten, mert az hiányzott belőle, plusz még akkor ez az ablaktörlőkapcsoló ami kell.
Sokat sajnos nem tudok az előéletéről, ausztriából behozott autó és 187e km van benne (khmkhm ezt nem nagyon hinném), még az "ajándék üzemanyagot" furikázom belőle, de hamarosan lesz egy teletank aztán megnézem hogy alakul a fogyasztása, havi 15*70km minimum bele fog menni munkába járás miatt, remélem nem eszi le a gatyát is rólam.

Még egyszer köszi ezt a magyar nyelvű kézikönyvet, neki is látok majd átolvasni részletesen.

-
AMD Power
titán
Lenne egy kérdésem az F-s tulajokhoz. Kb 420-430km mentem már az utolsó full teli tank óta. A benzin mutató meg már lassan a piros vonal tetejét nyaldossa. Azt tudom ,hogy messze nem a legjobb és megbízható a mutatót ,de ez szerintetek "normális"?
-
Petyyyyy
addikt
Drakuláció és üdv a klubban!
Dehogynem találsz kapcsolót -> ablaktörlő kapcsolóján kell nyomkodni a megfelelő gombot. PDF olvasó szerint 20., amúgy 35. oldaltól - [link]
Szerk: Nem szóltam. Fura hogy nincs benne a kar. Ha mázlid van, elég a kart cserélni igen. Az alapinfó amit kiír az lesz, amin épp hagyod a lapozót. Tehát lehet az alap a pillanatnyi fogyi, átlag, megtett út, akármi.Infót, képeket minden mennyiségben.

-
dnl91
tag
Sziasztok!
Vettem egy 2003-mas Astra G Caravant 2.0 diesel (Y20DTH).
Van benne fedélzeti komp. ami jelenleg a "Reichweite" infót írja, viszont nem találok sehol kapcsolót amivel ezt lapozni tudnám. Ahogy néztem az ablaktörlő karon kéne lennie 2 gombnak amivel tudnám irányítani, ezek szerint ebben valamiért nincsen ilyen, csak sima ablaktörlő. Jól gondolom, hogy más módja nincs ennek a kütyünek az infói kinyeréséhez csak ha veszek egy olyan ablaktörlő kart amiben van kapcsoló is? Nincs valami trükk a lapozásra? Ez a Reichweite lehet az alapinfo amit kiír?
Örülnék, ha az átlagfogyasztás stb stb infókat is ki tudnám olvasni.Köszi a válaszokat előre is!
-
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ja ok, jó ez az oldal, majd nézegetek itt is !
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ez darab ár gondolom, amit feltettem az meg most 50-ért lenne 4 db
Te most linket cseréltél , vagy mi? mert én nem erre reagáltam

-
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Lehet, de az ár sem elhanyagolható tényező.
-
válasz
üzenetére
Pont ez a felni ami jól áll a vecinek. De ha meguntad ,akkor meguntad, de amiket mutattál felniket, szerintem nem a B vecikre való. Ha nem is gyárit teszel fel rá, valahogyan más állna neki jól.
Szerintem ezzel sokkal jobban nézne ki, és még korhűnek is mondanám.
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A mérettel nem lesz gond , bár biztosan nem tetszik majd pár embernek, de sokan tesznek ilyen felnit veki alá.
Haveromnak is volt, és nem volt vele gondja. Inkább a dizájnról érdeklődtem, mit szóltok hozzá műértő fórumtársaim

-
-
[-HERO-]
senior tag
-
B-L-A-C-K
titán
Szerintetek itt hogy kell értelmezni ezt?
Lényeg 18-as felnire 225/45-öt akarok majd nyári gumiban 245/45 helyett. Na most azt írja ott megjelölve a gumi mellett 7-es meg 8-assal, ami alul látható megjegyzésként, hogy csak nyári gumi, és/vagy XL változat. Azaz itt "és" ként kell érteni vagy "vagy" ként ezt a részt, szóval csak téliből mehet 225/45 és annak is XL-nek kell lenni (amúgy az XL megerősített oldalfalat jelent), vagy mehet belőle télivel is, vagy XL változat is ami lehet nyári is.
-
válasz
üzenetére
Még az elején én is szívtam ezzel a dologgal, vissza keresve lehet olvasni. Mind a két kulcsomban lévő elemek félholtak voltak. A kézi könyvében le van írva hogy az elem
típusa CR 2032-est szereti kizárólag. Vettem is Energizer 3V-os 240Ma-ast, mert lehetett volna ugyan úgy 3V-os ,de az kisebb Ma- lett volna ,mert vannak 180-asok is azt hiszem, így biztosara mentem, azóta, oké a dolog. Darabja 600-Ft volt, de lehet venni egy egységet is azaz 4Db- van benne így olcsóbb 1400-Ft ,de lehet akcióban vásárolni 1000-Ft is.Amióta ez van benne, kulcs észlelése gyorsabb lett. És nagyobb hatótávon észlel. Egyből zár,nyit. És a hideget is jobban bírja. Mert volt előtte egy made in china, az kb 1,5 hónap után feladta a harcot. Igaz az sos miatt lett.
Mikor az ellem csere meg volt, akkor jött a gond, hogy nem nyit,zár semmi, akkor kaptam itt a segítséget.
A távirányító szinkronizálásra.Elemcsere után a kulcsot a zárba helyezve a távirányítót
szinkronizálása a gyújtás bekapcsolásával történik. Elsőre nem ment, akkor mondták a 30-mp-benne hagyást, és a másodlagos próbálkozás lehetőségét, és utána gond nélkül üzemelt, a pótkulcs esetében ez már könnyedén ment újra, hála az első kulcs traningnek.Ui, ha bedöglik az elem , vagy nem jó benne, akkor meg ki írja, hogy Ispn-3-at a műszerfalon.
-
javorszky
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Új elem de nem most vettem vagy fél éve.Majd veszek egy frisset hátha azzal beindúl.Sajnos egy kulcs van.
-
-
javorszky
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!!!!Legalább manuálisan le tudom zárni a kocsit!Örök hála!A slusszal meg majd gyakorlok hátha elindul.
-
-
trassher
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Még ha 32 km lenne csak oda akkor elgondolkodtatóbb lenne de összesen 32 km oda majd haza. Cserébe az 1.8 ritkább, mobile.de-n találtam épkézláb példányokat. Hahun összesen 8 darab van, 1.99M a legdrágább de még abban sem olyan ülések vannak mint amilyeneket szeretnék. Ami még árnyalja a képet, hogy csak a frissített 140 lovas 1.8 játszik.

-
-
javorszky
tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Sajnos ezen nem működik úgy.Én se értem miért nem huzza le mindet ha bezárom a vezető oldali ajtót?
-
javorszky
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Manuálisan csak a bal első ajtót tudom becsukni a többi nyitva marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hétköznap reggel és este kb 30-30 km. És hétvégenként, ha megyünk anyósékhoz, akkor 180 oda és 180 vissza. Így jön össze az évi 25 ezer. Ezért is lett dízel (traktor
) a kiválasztott.

2016-ban kimaradt a nyaralás is...
) ...ez meg

Megrendeltem az olajat meg a szűrőt is.