Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Azt gondolná az ember ami renndszer alatta van az hasonló.
-
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Egy 2007-es H-s Astra tulaja lettem tegnap, és van egy kis problémám. Van egy hangszóró a műszerfal felett középen, teljesen kint a szélvédő alatt. Na nekem azt kellene cserélni, mert csak sípol ha be van kapcsolva a rádió. Nem tudom hogy keressek rá. Google-n csak hangfalszetteket találok, amiben ez a hangszóró nincs is bent.
Válaszokat előre is köszönöm!

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Érdekes az Insibe nem kell ilyet csinálni, mikor kicseréltem a kulcs burkolatát, ugyan úgy ment minden.
-
-
HoaryFox
őstag
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Valamelyik nagy fényerejű izzót próbálnék ki, pl. GE Megalight Ultra +120% vagy +130%, de sokan esküsznek az Osram Night Breaker-re is
Sokat tud dobni a fényerőn.javorszky: Nyisd ki az autót manuálisan, tedd gyújtásra az autót, majd nyomkodd meg egy párszor a nyitás - zárás gombot, amíg benne van a gyújtáskapcsolóban. Utána működnie kell.
-
javorszky
tag
Sziasztok!Kicseréltem a slussz kulcsba az elemet.A leírtak szerint csinálok mindent de nem működik.Nem zár nem nyit.Segítene valaki ????S.O.S.!!!!!!
-
-
trassher
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Kérdés, hogy kell e nekem dízel.
Munkahely oda-vissza 32 km, ezen felül meg főleg városi használat, havi 1-2 alkalommal autópálya de az is csak 50 km-es szakaszon. -
diegho
nagyúr
Zafira A 1.8 benzin vásárlására adta magát barátom. Mit kell tudni? Típushibák, mire figyeljünk? Fogyasztás hogy alakul?
-
[-HERO-]
senior tag
Sziasztok!
Van egy uj vivaro combink, szeretjuk nagyon de borzaszto a lampaja, csereltem benne izzokat philips-re de sokat nek segitett.
A kerdesem az lenne hogy valami emberi vilagitas upgrade nem letezik hozza?
Home made ganyolas termeszetesen kizarva. -
-
-
HoaryFox
őstag
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
-
Szada85
aktív tag
Ez nem könnyü kérdés, elég sok tényezö befolyásolja.
Vállalod-e a hazavitel-papírozást, vagy a könnyebb utat választod, és egyböl otthonit keresel. Van-e valami spéci igényed ( fényezés színe, recaro kagyló belsö, felszereltség ), ami miatt egy kokrét darabot kivársz, vagy jó lesz az, ami aktuálisan a piacon van.Ha otthon nézed, akkor nyilván egyszerübb, mert nem kell az importtal, papírozással bajlódni.
Rápillantottam én is a HaHu-ra is, tényleg nincs most sok eladó, pár hónappal ezelött elég sok Volt fenn, 6-7-800 Ezer Ft körüli áron is.
Otthon most elég népszerü kezd lenni, ahogy elérhetöbb árba került, Opeles csoportokban a Fb-on látni, hogy elég sokaknak van most, jellemzöen a szívó változat, ergo most pörög a piac.Ugyan az általános érvényü válasz ilyenkor is megállná a helyét, hogy Németországból valószínü nagyobb választékból tud az ember, esetleg egy kicsit jobban karbantartott darabot találni ( itt is ki lehet fogni leharcolt darabot természetesen ), de ahogy most kerestem mobile.de-n, ott is gyászos a találati lista...
Gyakorlatilag 3800€-tól mennek a szívó motorosok elsö darabjai, de inkább 4-5 Ezer €, abban az ársávban pedig már találni több turbós autót is, az én Caravanom is ebben az ársávban ment el, szóval eléggé kezd kult-autó lenni ez is, ami meglátszik az áron. Plusz ugye az itteni árakra még rájön a regadó-papírozás, így érdemes számolni.
Esetleg Svájci oldalakon érdemes még keresgélni, az otthoni OPC-k jelentös hányadát Svájcból importálták, ergo lehet ott vannak szép darabok alacsonyabb áron.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Kérem?
Mondjuk a 125 pacissal lehet, annak kimondottan pályás az áttételezése (legalábbis a Corsában). De pl.a 100 nyúlmókust rejtő változatban csak 5 gang van és annak ellenére is tudja a 4 littyót pályán.Annak idején az 1.7CDTI G adatlapja 3,8l fogyit írt. Kinevettem. Erre faterom megcsinálta vele otthon - Svájc egy tankkal 1200km.
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
1 literrel kb.
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Miért? Nem azt mondtad ez is alig eszik?
-
-
-
trassher
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Csak bámészkodok, úgyis h astra caravan lesz a mostani után szerintem.

-
szabonagyur
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ez is azt mutatja eléggé jól tartja az árát. Újonnan 4,2M felett van az ára, szóval ez kb. ajándék áron van és valószínűleg 2 év alatt ennyi km pályán ment bele.
-
-
trassher
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Erre
Dolgoztam ma is, kicsit el vagyok csúszva a fórumozással. 
-
Szada85
aktív tag
Üdv,
Kasztni oldalról ugyanaz, mint a sima G, ergo alaposan bújd végig, hogy a lehetö legrozsdamentesebb legyen.
Müszaki oldalról valóban, ahogy írták, Volt a szívó motoros verzió, annak az optikája is szolidabb Volt, koptató, hátul kis szárny, OPC tükör ( ritka, szóval, ha hólyagosra rohadt, akkor alkudj pofátlanul, lévén bontottan 30-100 Ezer között mennek a szettek ), belül meg ugye Volt a sima sportos ülés, meg a Recaro kagylós belsö.
Az OPC2 pedig 2 literes blokk, csigával fújva. a hozzá való - közismert nevén - " Turbós optikával ", ez nyilván drágább, plusz a varázsa is oda, lévén minden mezei 1.2-es csillagrombolón már ilyen optika figyel, szóval a látvány már sokadlagos dolog lett..A sima 2 literes szívó-szopó turbó nélküli, ergo egy hibaforrással kevesebb, cserébe 40 lóval, meg egy halom Nyútonméterrel kevesebb, nem ad akkora tüzijátékot. Plusz mivel szívó Motor, ezért ahhoz, hogy menjen, kell neki a fordulat, akkor viszont kajál nahh, a fizikát, a mechanikát nem tudod megb@xni.

A turbós Motor pedig tudja a 200Le/267Nm-t, hamarabb jön a power is, cserébe nyilván a turbó egy plusz rizikó lehet, illetve kényesebb motor. Cserébe én az enyémmel Caravan kasztniban is eljártam 9 literes átlaggal, és nem csak a garázsban állt.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Logikusan nem kergetek álmokat, persze az jó lenne ha ennek beesne az ára, de persze azt még várhatom.
Szóval lesem a hahu-t, és majd lesz valami. 
-
-
dnelb
veterán
Sziasztok,
ezeknek a D-s OPC Corsaknak miért van ennyire nevetségesen alacsony áruk ? Van valami típushiba ami mostanság fog kijönni ezeken, vagy ennyire horror a fenntartás? Keresgéltem neten de nem igazán találtam semmi konkrétat.. Köszi -
szabonagyur
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Igazad van, kihagytam, hogy 2,5M-ért. Nézz fel Hahu-ra.
Beírtam, hogy 2,5M Ft meg mondjuk max 100.000 km, de gondolom neked ettől is kevesebb a max amit elvársz. Egyetlen feltételem volt, hogy klíma legyen benne.
Méretben írtad, hogy Kombi érdekel elsősorban, tehát a sok kis Swift, i10 és társai máris kiestek. Bent hagytam az egyterű, kombi és sedan típusokat, maradt kb 180 találat. Itt maradt egy rakat Dacia, pár Renault meg kis motoros Fabia. Ezt ha tovább szűrném mondjuk benzinre máris alig maradt.
Ami meg ebből is jó az még kevesebb.
Sajna ilyen a piac, ha jó kell vagy meg kell fizetni vagy lentebb vinni az igényeket (fentebb a korhatárt).
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
...semmilyen kategóriában/márkában nincs olyan ami újszerű meg keveset is futott egyben... - Ebben viszont kételkedem.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Akkor meg kell venni ami tetszik. 2M-ért kb. semmilyen kategóriában/márkában nincs olyan ami újszerű meg keveset is futott egyben.
Amúgy meg 2M-ért nem fogják odaadni neked szerintem.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Egy szóval sem írtam hogy nekem megér ennyit. Nekem a fent linkelt Astra, ha patent állapotban van, max. 2m-et ér, és akkor elvileg sok évig számíthatok rá. Viszont ami betonbiztos, hogy fiatal autót nézek, mindenképpen pár éves, kevés km-t futott darabra lenne igényem, amire bátran illik az újszerű jelző.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ha ennyire biztos vagy benne, hogy neked megér ennyit meg kell venni, nincs mese.
De 2,5M-ért 2012 vagy utáni, 100.000 alatt futott autót találnod nem lesz egyszerű, ahogy a többiek is írták inkább legyen 2010 körüli de jobb autó.
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nos ahogy írtam is rád bízom. Ha valós és tetszik, akkor a lehetőség adott. De én biztosan nem venném meg. De ez én vagyok. Egyetértek Blackkel.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Szerintem valós, de könnyen kideríthető, bemész egy Opel márkaszervizbe, és alvázszám alapján lekérdezed, onnan már tudsz következtetni valamennyire. Viszont én akármilyen legyen a kocsi 2.4-ért biztos nem H Astrát vennék, 2.5 körül már inkább egy J-t, mind1 hogy többet futott, de ég és föld akkor is.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Csak ez 4 évvel öregebb.

-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Akkor jobban felszerelt H astrát tessék megtekinteni. Példaként.
De rád bízom. -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Azt belekalkuláltam hogy esetleg nem úgy jött ki a lépés a tulajnál, esetleg elhalálozott, és így el kell adni, de persze ilyen kevés van, általában sumákság áll a háttérben.
Felszereltség: manuális klíma, tekerős ablak hátul. A km. foglalkoztatna a legkevésbé... Ennyiből inkább néznék J-t vagy Insigniat mint Black kolléga tette. - Tekerős ablak inkább előny mint hátrány, klíma meg szintén mindegy, ezek mind olyan "extrák" amik nem fognak meg túlságosan.
Ha mindenképpen H Astra akkor egy 2007-2008-at vennék 1,5-1,7M körül. - Nem mindenképpen, de 2012 évj. vagy fiatalabb autó a cél, bár főképp kombikat lesek.
#69742 Luck Dragon: Ennyiért ilyen állapot 1.6-os J Astra nincs!
-
SeatZola
GTC-n a gyári 17" kerék a karaván 16"-os képest hangosabb, és keményebb visszajelzést produkál vezetés közben, kisebb a gumi oldalfala, ezért a magyar átlag út minőségének köszönhetően, biztosan nem választanám. ár azaz 1"-ol is rengeteget számít. Legalábbis nekem ez a véleményem. Annyit nem ér a megjelenés ,hogy vezetés közben azt a mormogó ,pattogós visszajelzést kapjam vissza hosszú-hosszú úton át. Én úgy vagyok vele, hogy a 16"-ban is szépen mutat, és legalább komfortosabb is.Bodrik & SPF
Semmilyen rossz szándék nélkül írom ,de mi indokolja hogy ilyen rövid távokra autót használtok
2-4 km? Meg akkor sem érteném meg ha gyerekeket az iskolába kell vinni. mert ennyit még egészséges sétával is könnyedén megtehető, vagy akár vállalkozó szelleműek kerékpáron teszik meg.Tothgera30
Ezért az árért inkább J astra. Maga linkelt "szépség" ,mert önmagában nem az, a kilométer futásán kívül (ha egyáltalán valós fapad.. a legnagyobb extrája a manuális klíma.
Szabonagyurral egyetértek teljesen. -
zolikaDB
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Kerd le az adatait nyilvantartasbol. 600 ft-ot meger.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nem mondom, hogy tekerték, de vajon miért állt 2 évig csak úgy? Lehet pont törve volt vagy valami.
Felszereltség: manuális klíma, tekerős ablak hátul. A km. foglalkoztatna a legkevésbé... Ennyiből inkább néznék J-t vagy Insigniat mint Black kolléga tette.
Ha mindenképpen H Astra akkor egy 2007-2008-at vennék 1,5-1,7M körül.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ebben kételkedtem én is, hogy esetleg megtekerték. Ez is reálisabb darab lenne. Őszintén szólva még ha évi 10 ezer km-re venne is autót mint kis családunk, akkor azért egy 5 éves autóban 50 ezer km szerintem minimális.
Felszereltség miért kevés? Ez azt hiszem Enjoy néven ment, utána un. Classic III "egyensetup". Ilyen évj. ennyibe kerül, még mindig pár száz ezressel több egy jobban hajtott J Astra, ugyan azzal a motorral.
#69735 llwynog: Ez lenne az optimista eset. Hátha.
-
WP14
őstag
Mindent az okmányirodában kell fizetni, ha megvolt az adásvételi szerződés aláírása és az eredetiség vizsgálat is (amit általában az eladó áll, vagy felesben). Kalkulátor
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
A szervizkönyv szerint az elmúlt 2 évben nem mentek vele csak kb. 2000 km-t. Vajon miért? Mi lehet a gond vele? Első pár évben teljesen átlagos 10.000 km megy bele, majd 2015-ben meg berakják garázsba? Azért ez szinte 2 év állás, ez sem tesz neki túl jót.. olaj vajon volt benne cserélve vagy 2 éve az rohad benne olyan címszóval, hogy úgysem ment sokat?
Amúgy meg így nézve eléggé túlárazott, hiába a kevés km. eléggé fapados.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nekem valósnak tűnik, gyanús, hogy lízingelt céges autó volt annó, de akkor nem sokat használták.
-
Astra H - 2012/12 - 37k km - 2.38m. Ez mennyire lehet valós?
-
Off topic!
Autó eladásánál van egy adás-vételi szerződés, amivel igazolja az eladó, hogy eladta a kocsit, ezzel az új vevő bemegy az okmányirodába átíratni a nevére. Ezzel megtörténik az eladás, a régi tulaj nevén nincs kocsi, az új tulajnak pedig van egy kocsija.
A kérdés, ilyenkor adózás az hogy megy? Nem kell több milliós autók esetén is az eladás miatt adózni? -
SeatZola
őstag
Srácok!
Vettem egy Astra H Cosmo 1.7 cdti 125LE-s kocsit. Most gyári 5 dupla küllős 16"-os felni van rajta 205/55R16 gumikkal. A gyári adatlap szerint 225/45R17 gumival és 7 küllős felnivel adták ki. A kérdés: érdemes-e a 225/45R17-re cserélnem vagy jobb ha maradok a 16"-nál. Sokan mondják, hogy a 17"-al már nem jó az egyenesfutás, meg szétveri a futóművet. Viszont sokkal jobban is néz ki.... Meg a teljesítmény miatt lehet kellene rá a 225/45 a 205/55 helyett?
-
WP14
őstag
Régen nekem a V2000 vectrámnál épp fordítva volt, az olajam volt tiszta és a kiegyenlítő tartályban volt ez a mustárszerű anyag, nekem gátrepedéses volt, hengerfej csere lett.
Nem fogy a hűtővized? Mert a rövid távoktól ekkora mennyiségű pára szerintem nem képződik, a betöltő kupakján kissé habosodik legfeljebb. -
WP14
őstag
-
WP14
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi

-
WZP
aktív tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Az OPC1 meg OPC2 itt mit takar ? Mindkettő G ? Amit én néztem az 2000-es 2 lityós 160 lovas a X20XER motorral.
Egy ilyen nem túl pontos keresés szerint azért elfogadhatóak a fogyasztásadatok. Így is lemegy a torkán 8 az 1.4-nek...
Az említett fórumtársnak utánanézek, köszönöm.
-
Petyyyyy
addikt
Hajítsd be a kérdést a G-s fb csoportokba. Van itthon pár OPC.
Másfelől a szívó "OPC1" elég szomjas tud lenni, városban 12 simán lemegy. Ennél sokkal jobb választás lehet az OPC2 fogyasztásban és nyúlmókusok tekintetében is.
De keress rá Szada85 fórumtárs írományaira és rögvest megvilágosodsz. -
userM
csendes tag
Sziasztok! 99-es Astra F-en akarok komplett lámpatestet cserélni, és úgy láttam, hogy ehhez a hűtőmaszkot is meg kell bontani, mivel két távtartó műanyag elem a maszk mögött van. Aki szerelt már hűtőaszkot tudna segíteni a rögzítési pontokban, hol indítsam a bontást?
-
nrgia
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi...ez is egy lehetőség...hátha!
-
WZP
aktív tag
Sziasztok!
G Astra OPC 2.0-ról vannak valami vélemények tapasztalatok ?
1.4 16V-ben ülök most, és évjáratban downgrade lenne az OPC (2000 vs 2006), de +70 ló, és a gyönyörű kékség csábító

Amikor először megláttam elfogott a "must have" érzés.
-
-
AMD Power
titán
Megjött ma "teljesítmény" adóm. Csak ilyenkor jó az a 44KW. 3080Ft/fél év.

-
Matthisa
tag
Sziasztok!Valaki tudna segíteni,hogy milyen váltóval szerelték az y17dt g-s astrákat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

1-0 oda.
Mobile.de-n akad pár de főleg dízel motorral én pedig ráérek.

Ez már több mint a sok rövid táv hidegben. Szerintem.