Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Declare
őstag
Ha a felsö kettö kis nyilacskat, ami kiindul a ködlampabol meghosszabitod, akkor az hova lyukad ki? A szemedbe x meter mulva

De nem is ertem miröl beszelgetünk....este nem jött veled szemben, vagy mögötted senki ködlampaval?
Akkor nem kellene itt miröl diskuralni...plusz megegyszer, akkor nem büntetne a rendör.(#79938) molnarpeter itt a nemeteknel eleg sok golf van es ugye abban is van mar led, de meg nem adaptiv. Na az nem valami faxa....palyan mar 2x is volt olyan, hogy tavolrol jött es vakitott mint az allat, meg kapcsolgatta magat össze vissza, aztan amikor elment lattam, hogy golf. Nem a mostani face liftes, hanem az elöbbi....ott valamit nem talaltak el tökeletesen
Az astranak viszont minden tesztben kihozzak, hogy nagyon faja.
Meg amugy egyebkent az opel lampa teren mindig eleg jo volt. Ami nekem van astra, annak is a kanyarkövetös xenonja sok ujabb tipust lever. -
Declare
őstag
Mi az hogy 100% ban az utra iranyul?
Plussz fenyforras, ami elörefele vetit (ahogy irtak is, kb 5 meteren mondjuk...na pont ezen az 5 meteren fogja a szembejövöt zavarni....vagy ugye esöben az ut csillogasa miatt meg jobban, meg messzebbröl). Nem veletlen büntetik.Amugy en is szoktam ugy nyomni, ahogy trassher irta. Ha nem forgalmas az ut es nem xenonos kocsival vagyok, en is kapcsolgatom a ködlampat....de ezert ha lehet magamnak nem szeretnek többet halogenes autot, mert a xenonnal nincs ilyen gond. Ott jut eleg feny oldalra es nincs szükseg ködlampara.
-
-
zolikaDB
veterán
Hááát

Nagyon sokat megyek rövid utakat városban, társasban lakunk, ott meg nem töltögetem
Hétvégente van egy oda-vissza összesen 70km főút. Tehát vidéken meg tudom tölteni, Lidl 3.6A-s okostöltővel.
Az 5 éves Exide-omon érzem indítózásnál, hogy van egy "döccenő" neki az elején, aztán indul.
Gondolom, a fenti üzem ennyi év után ezt okozza. -
trassher
addikt
Ugyanazt az izzót kaptam itthon is kifejezetten LED boltban, nincs új a nap alatt.
A kínai LED-ekkel semmi gond nincs, az osram-ban is ugyanaz a kínai alkatrész lesz mint a nevében is kínaiban. Összeszerelés minőségében van eltérés de maga a dióda, a panel, még akár a hővezető paszta is kínai. -
Szada85
aktív tag
Mindkét tengelyt kicserélték XEV tengelyekre?
Jellemzöen inkább csak a szívóoldali tengelyt szokták javasolni az XEV-böl, de ott is kiemelik, hogy a gyári vez.tengely kerekekkel nem fejti ki rendesen a hatását, szükséges hozzá állítható fokolókerék, mert fokolni kell az XEV tengelyt, hogy patent legyen.

-
motoflug
őstag
Tök mindegy, nem személyeskedni akarok.
Más coupe tulaj nem így fogadta a kérdésem, hogy "neked eszi-e az olajat az autód", hanem ellátott nagyon hasznos tanácsokkal, mivel neki is van ilyen jelenség. Illetve volt, de valami furatokkal a motortérben egy Opel szaki megoldotta. -
Szada85
aktív tag
Pedig tényleg nem Volt célom senkit riogatni, mea culpa.

Mondjuk ettöl még sajnos valid a dolog, de természetesen ezt is - mint ahogy az autó általános állapotát is - nagymértékben befolyásolja az elözö tulajok használati módja, illetve, hogy esetleg kapott-e egy felújítást valamikor pl. a Te csigád az idök folyamán ( van, amikor csak a középrészt cserélik, ha a házaknak nincs baja ), bár ezt az autó elött állva ránézésre még Frabato se mondja meg.

Amit meg tudsz tenni, amit talán írtam is, hogy a turbó környéki csövet lehúzni, és kézzel megnézni pl., hogy a turbó tengelye mozog-e, ergo lóg-e, plusz nem olajos-e a csövek beljese, turbó környéke.

Én azt gondolom, hogy egy LET-nél érdemes 8-10 Ezer körüli olajcseréket beiktatni, a turbó kenésénél is fontos, hogy rendben legyen az olaj, és is max 10k-nál cseréltem az OPC-nél. -
mohabá 007
aktív tag
Igen,tudnak, de az útszéli parkoláskor az autó valós helyzetét a baloldali helyzetjelzők határozzák meg (ezt még a 2T trabim is tudja
)Gumi témában ennyit tudok segíteni:Gumiméretek
Ha a váltószoknyát felhúzod,a sebvátókart mozgatva meglátod,hogy mi is van megkopva,mit kell gyógyítani.
A durva koszolódást féktárcsa tisztító sprével,kontaktsprével patikára tisztíthatod. -
Petyyyyy
addikt
F23: hogy kell érteni a holtjátékot? Váltófixálásban eléggé otthon vannak az urak lásd herr trassher megoldását [link]
Öregemnek F18 van, ott egyes mellett van hátramenet. Szerintem az élhetőbb, de mára megszoktam hogy a hatos helyén találom.
Az első két fokozat kapcsolása csak hidegen borzasztó, utána már szinte vajpuha kell legyen.Ha nem szakad le az ég, megyünk parádéra.

-
-
WP14
őstag
-
-
-
Szada85
aktív tag
Mindig csak a feltételek..

Nem emlékeztem ezekre a feltételekre, elnézést figyelmetlenségemért, ahogy most ránéztem mobile-n is 1 darab felel meg a feltételrendszerednek, nem lesz könnyű menet. Viszont, ha sikerül találni, akkor legalább egy ritkább verzió lesz a tiéd a sok szívó között.
-
Szada85
aktív tag
Dehogynem, ott a Caravanjuk, az turbós, és erötöl duzzad...

Bár szerintük a Caravan felnije is gyári BBS ( helyett Intra gyártmány ), biztos összekeverték a szívómotoros OPC felnijével, mert az tényleg BBS.
Gondolom a hosszú nap végén már nem fogott úgy a copy-paste.

Viszont jópofa, hogy van G OPC több verzióban is, Zafi OPC is, és H OPC-jük is, így tényleg ki-ki megtalálja a neki tetszöt. -
-
-
WZP
aktív tag
Éééés ennyi. Ahogy jött a hang, úgy ment is. Ma reggeli indításnál már semmi nyoma nem volt. Ahogy semmi nyoma nem volt az előtt hogy hirtelen megjelent volna. Ilyenkor vattafak ? A feszítő haldoklik, vagy nem volt olajnyomás ? De jó hogy kispórolták ezekből az olajnyomás műszert

-
-
Szada85
aktív tag
Ez nem könnyü kérdés, elég sok tényezö befolyásolja.
Vállalod-e a hazavitel-papírozást, vagy a könnyebb utat választod, és egyböl otthonit keresel. Van-e valami spéci igényed ( fényezés színe, recaro kagyló belsö, felszereltség ), ami miatt egy kokrét darabot kivársz, vagy jó lesz az, ami aktuálisan a piacon van.Ha otthon nézed, akkor nyilván egyszerübb, mert nem kell az importtal, papírozással bajlódni.
Rápillantottam én is a HaHu-ra is, tényleg nincs most sok eladó, pár hónappal ezelött elég sok Volt fenn, 6-7-800 Ezer Ft körüli áron is.
Otthon most elég népszerü kezd lenni, ahogy elérhetöbb árba került, Opeles csoportokban a Fb-on látni, hogy elég sokaknak van most, jellemzöen a szívó változat, ergo most pörög a piac.Ugyan az általános érvényü válasz ilyenkor is megállná a helyét, hogy Németországból valószínü nagyobb választékból tud az ember, esetleg egy kicsit jobban karbantartott darabot találni ( itt is ki lehet fogni leharcolt darabot természetesen ), de ahogy most kerestem mobile.de-n, ott is gyászos a találati lista...
Gyakorlatilag 3800€-tól mennek a szívó motorosok elsö darabjai, de inkább 4-5 Ezer €, abban az ársávban pedig már találni több turbós autót is, az én Caravanom is ebben az ársávban ment el, szóval eléggé kezd kult-autó lenni ez is, ami meglátszik az áron. Plusz ugye az itteni árakra még rájön a regadó-papírozás, így érdemes számolni.
Esetleg Svájci oldalakon érdemes még keresgélni, az otthoni OPC-k jelentös hányadát Svájcból importálták, ergo lehet ott vannak szép darabok alacsonyabb áron.
-
Szada85
aktív tag
Üdv,
Kasztni oldalról ugyanaz, mint a sima G, ergo alaposan bújd végig, hogy a lehetö legrozsdamentesebb legyen.
Müszaki oldalról valóban, ahogy írták, Volt a szívó motoros verzió, annak az optikája is szolidabb Volt, koptató, hátul kis szárny, OPC tükör ( ritka, szóval, ha hólyagosra rohadt, akkor alkudj pofátlanul, lévén bontottan 30-100 Ezer között mennek a szettek ), belül meg ugye Volt a sima sportos ülés, meg a Recaro kagylós belsö.
Az OPC2 pedig 2 literes blokk, csigával fújva. a hozzá való - közismert nevén - " Turbós optikával ", ez nyilván drágább, plusz a varázsa is oda, lévén minden mezei 1.2-es csillagrombolón már ilyen optika figyel, szóval a látvány már sokadlagos dolog lett..A sima 2 literes szívó-szopó turbó nélküli, ergo egy hibaforrással kevesebb, cserébe 40 lóval, meg egy halom Nyútonméterrel kevesebb, nem ad akkora tüzijátékot. Plusz mivel szívó Motor, ezért ahhoz, hogy menjen, kell neki a fordulat, akkor viszont kajál nahh, a fizikát, a mechanikát nem tudod megb@xni.

A turbós Motor pedig tudja a 200Le/267Nm-t, hamarabb jön a power is, cserébe nyilván a turbó egy plusz rizikó lehet, illetve kényesebb motor. Cserébe én az enyémmel Caravan kasztniban is eljártam 9 literes átlaggal, és nem csak a garázsban állt.
-
Petyyyyy
addikt
Hajítsd be a kérdést a G-s fb csoportokba. Van itthon pár OPC.
Másfelől a szívó "OPC1" elég szomjas tud lenni, városban 12 simán lemegy. Ennél sokkal jobb választás lehet az OPC2 fogyasztásban és nyúlmókusok tekintetében is.
De keress rá Szada85 fórumtárs írományaira és rögvest megvilágosodsz. -
urban racer
senior tag
Oldalirányú behatás maximum akkor van, amikor nekib*szod a padkának.
Fokozott igénybevétel:
Kormányszervó:A legnagyobb terhelést akkor kapja, ha száraz úton tekered állóhelyben a kormányt. Itt viszont egy forgó kereket mérsékelt tapadással forgatsz.
Kézifék: nincs tapadás, tempó alig.
Motor: terhelés nincs, fordulatszám nem magas, illetve nem tartósan magas.
Az elsőkerekes csúszkálásról a véleményemet nem fejtem ki... Maradjunk annál, hogy hátsókerekessel buli
-
mohabá 007
aktív tag
Kulcs a kézbe,és azokat a csavarokat,ahol engedi az olajat,óvatosan utánhúzni,hátha enged,ill mindegyiket leellenőrizni,hogy kb egyforma erővel lehet e beljebb csavarni őket.A tömítőanyagot vékony csíkban az egész felületre fel kell vinni,hisz csak így leszegyformán mindenütt tömítve,nem csak szakaszosan imitt,amott.

Legközelebbi cserekor kérdezd meg a szerelőt,hogy az elvégzett melóra vállal e garanciát,mert ha ereszteni fog visszaviszed. -
mohabá 007
aktív tag
Ez nem.
Ha már fujkáltad a csövet,gondolom azt is megnézted,hogy arrafelé is szelel e,ahonnan nehezen sikerült levenni.Ha szelel,akkor alapjáraton is van kartergáz elvezetés.A fojtószelepházon lévő olaj izzadás,(amit a képen láttam)akkor lehet,ha nincs a bilincs rendesen meghúzva,vagy a vastag gumikönyök szakadt.Másképp nem tud a trutyi kijönni,de így látod,(egy kicsit)milyen ganéjt eszik a motor a visszavezetéssel.Érdekességként,ezt a képet két napja lőttem,ezt a koszos löttyöt kapta volna folyamatosan a fojtószelepház,ha hagynám.
de nem hagyom. 

és még is sokan csodálkoznak azon,hogy mitől koszos a fojtószelepház,alapjátati motor.Hát az ilyen visszavezetett trágyalétől.

-
mohabá 007
aktív tag
"...az említett szelepfedélházról jövő keskenyebb visszavezető cső másik végét nem tudom leházmozni a szívósorról,.."
Ha neked az alapjárati kartergáz a szívósorra van visszavezetve,akkor nem tudom,hogy a csőcsonk milyen anyagból van,bírja e a feszegetéseket,csavargatásokat.Próbálj a csőbe WD40-et fújni,vagy kevés olajat beleönteni,és a csövet óvatosan mozgatni,hátha így könnyebben meglazul. Nem olyan vékony az a cső.

Ha a fojtószelephába van visszavezetve,akkor bátran cimbászhatod,tekerheted a csövet,mert annak az anyaga fém (spiáter) a csőcsonkja pedig rézcső,ami max kijön a helyéről,de visszadugható.Ez azért biztos,hogy így van,mert volt egy pár karbi a kezemben (van egy több mint 100 db-os gyüjteményem
) -
mohabá 007
aktív tag
"...olaj a pillangószelepház tetején..."
az azért van ott,mert a vastag könyökcsőről ami a fojtószelepházra(pillangószelepházra) megy,hiányzik a szorítóbilincs,így nincs normálisan lezárva,ezért a visszavezetett kartergáz (olaj,és vízpára) egy része itt csapódott ki,nem a motorral lett megetetve.
A másik képet elnézve,szerintem rendben,rendellenességet nem látok.".. Olajat fogyaszt a motor. Nem keveset.."
A túlzott olajfogyasztás nem feltétlenül kopott motor eredménye.Ez lehet akár a dugattyúgyűrűk beragadt, elkokszolódott állapota miatt is.
A motorod 1000 km-entént nem eszik 2 decit.Ez olyan rengeteg?Ez legyen a legnagyobb gondod. -
diablo1984
veterán
ratyi minőségű a kép, de jól tátom, hogy a vezérműtengely bütykein az a fémes felület kopott, vagy csak az árnyék szar? mert ha az kopott, nekem a kukás motor hengerfején nem volt kopás, az olajból kapja a kenést nem szabad kopnia....
és a jobb felső sarokban az mi? valami reszelék vagy por? mert egyiknek sem szabad ott lennie, a csavarfejeken lévő olaj színe is egy benzineshez képest elég sötét, az sem a sűrű olajcseréről árulkodik....
-
mohabá 007
aktív tag
A kicsi vékony alapjáraton vezeti vissza a kartergázt a pillangószelepházba,a pillangószelep alá.(azért alá,mert így nem zárja el a pillangószelep a kartergáz útját)Lehet ez van eldugulva,ezért a csövet mindenképp szedd le,tisztítsd ki,de ami még fontosabb,annak a csatlakozó csőcsonknak a furatát is tisztítsd ki.Arra figyelj,hogy ennek a csőcsonknak a kezdetén a furat nagyobb,kb:a közepétől leszűkül,max 2mm-es re.Vékony dróttal addig piszkáld,amíg könnyedén nem mozog,át nem jut a pill szelep házba.
-
diablo1984
veterán
első körben vastagabb olajat próbálnék....
egr és társai miatt nem eheti, az más tészta! még a kartergás visszavezetőt átmosnám helyedben féktisztítóval, bár az sem ok, hanem okozat! egy kompressziómérés az összes hengerben megmutatná, hogy mizu, lehet egy olajlehúzód van eltörve, vagy megtapadva! 93ezres motor is lehet szar, ha pl sosem cseréltek benne olajat, vagy 50ezret futott városi olaj kente a lelkét(évekig), akkor már nincs második dobás....
-
diablo1984
veterán
igen, egyértelműen nagy a kartergáz nyomásod, azért taknyolja ki az olajat, viszont sajnos nem itt tűnik el az olaj, hanem a gyűrűknél, amik kopottak(vagy gyűrűtörésed lehet, de inkább kopásra adnám a voksom), onnan van a kartergáz is! még a szelepfedelet olajálló szilóval le is lehet kenni és úgy felrakni, de a nyomás mindig megtalálja az útját, máshol fog távozni belőle.
mennyit futott a motor?lehet érdemes lenne a 10w40es olajat belepróbálni, hátha azt nem eszi.....mennyit mentél amúgy vele április óta?(-2liter)
-
Dr. Gonzο
senior tag
Azért mert sárgaságos lett, még nem kell lámpát cserélni. Én legalábbis a gyári lámpát ezért nem cserélném le. Lepolíroztattam, 2 évig jó volt. Újra kezdett sárgulni. Az párom kiment az autóhoz egy tubus fogkrémmel és egy darab ronggyal a kezében. 20 perc alatt gyönyörűre dörzsölte. 1 tubus fogkrém árából. Ha csak 1 évig lesz jó, akkor is megéri. Szintén G Astra, 2003-ból.
-
F_Gergely
őstag
9k darabja a sima ezust depo lampanak, 12k darabja a fekete foncsoros lampanak, es 20k darabja a xenonosnak. Van projectoros (gyari) az 50k darabja.
Nekem volt polirozva 15ert a fenyszorom, lakkozva meg minden, semmit nem ert siman visszamattult. Ha akkor tudok hogy 20 ezer a ket fenyszoro mar akkor kicsereltettem volna. -
F_Gergely
őstag
Nekem volt TYC lampam azt felejtsd el. Nagyon tre es latni se latsz vele. Mostani lampaim Depo lampak, nekem semmi bajom veluk, sot, szerintem kifejezetten jol vilagitanak. De en a depo hazai forgalmazojatol vettem nem unix es tarsai, nem tudom ez mennyire szamit. Hozzateszem naluk mindennel olcsobb, unixnal lett volna 16 en 11ert vettem darabjat.
Jottem haza palyan, mondom bakker eg refim? Nem, csak ennyire jo a tompitott, hogy latsz is vegre vele, ha meg ratolom a refit balatonig ellatok
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor nem kellene itt miröl diskuralni...plusz megegyszer, akkor nem büntetne a rendör.

Nem mintha tudnám mi van benne, de úgy rémlik kis chip, nagyobb cooler.

Ha már fujkáltad a csövet,gondolom azt is megnézted,hogy arrafelé is szelel e,ahonnan nehezen sikerült levenni.Ha szelel,akkor alapjáraton is van kartergáz elvezetés.A fojtószelepházon lévő olaj izzadás,(amit a képen láttam)akkor lehet,ha nincs a bilincs rendesen meghúzva,vagy a vastag gumikönyök szakadt.Másképp nem tud a trutyi kijönni,de így látod,(egy kicsit)milyen ganéjt eszik a motor a visszavezetéssel.Érdekességként,ezt a képet két napja lőttem,ezt a koszos löttyöt kapta volna folyamatosan a fojtószelepház,ha hagynám.
de nem hagyom.