Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Rendben odafigyelek a jelzett dolgokra, köszi

A tárcsát lefújom előtte féktisztítóval gondolom az leoldja a cumót
A videóbol az sem derül ki, hogy a betétet lecsiszolta e a rövidebb oldalakon mint itt a képen látható:
[link]
Feltételezhető hogy mivel új volt a betét gyárilag le volt.Mivel én a használt betétet rakom vissza előtte le kell majd csiholnom ahogy a képen van.
Lehet veszek betétet is majd meglátom, hogy jön ki az unixnal a céges 49% kedvezménnyel az ára.Egyébként a cromax mintha drágább lenne manapság

Régebben onnan vásároltam mert olyan áron volt mint pl. unixnál kedvezménnyel.Tudom, hogy sok mindenen múlik de ha az első tárcsa csere érett akkor a dobfék még elvileg bírja mert ugye a tárcsafék dolgozik többet.
120 ezer van a kocsiban, bírna még a tárcsa pár ezret de most inkább van rá pénzem meg hát a műszaki miatt.. -
-
trassher
addikt
-
Findzs
addikt
Ezen videó alapján szeretném lecserélni a féktárcsámat magamnak:
[link]Nem tűnik bonyolultnak, valaki csinálta már?
A betétet nem akarom cserélni mert nincs hangja és elég vastag is.Egyébként a betétet mikor árulják hogy készletben akkor 4 db -ra értendő az ára?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gergőke88
üzenetére
Megnéztem ~8 ezer/db, de az se duplája meg ilyen hülyeségek. Szóval itt 30-40 ezrekről beszélünk így garnitúránál, ezt se nevezném soknak, ahhoz képet mennyivel jobban néz ki. De persze kinek mi, csak ha már van 2-5 milliós kocsink szerintem nem ebből kellene spórolni.
-
zolikaDB
veterán
Használ valaki 0W-30-as Castrol Edge Titanium olajat?
Tkp árban pont annyi egy kannával, mint a Mobil 1 ESP.Ja... Ma átültem egy német autóból egy franciába. Reggel. Régi szép idők

-
Gergőke88
addikt
[link]
Szerintem ezzel csak jól jártak az Opel központban.
Kiváncsi leszek az itthoni motorgyártásra. Bekerülnek e ezek a motorok később a francia vasakba is. -
amargo
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Én csak a két méret közti differenciára utaltam, hogy bizony 2x annyiba kerül a 17-re a gumi, mint egy 16-ra. Utána néztem az áraknak, hogy tudjam mivel szamoljak.
Bodrik, nekem Continental TS850 van télibe. Sajnos így a 3. év után, már nem ugyan olyan a tapadása, felkeményedett kicsit, pedig mindig leápolva tettem el fénytől védett helyre.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
amargo
üzenetére
Télibe eleve ott a 16-os acél neki így az nem is kellene, 17-es gyári felnit meg használtan is kilehet fogni, most így hirtelen 2 perc alatt ezt találtan, 30ért/db gondolom még alkudható. Gumiban meg nincs olyan hatalmas difi minden márkánál. Gumi inkább már 18-asnál gáz az ára, normális gumi itt már olyan 50-60e/db, nekem is ilyen, van, de én szerencsére olcsón megúsztam, alig használtat találtam 20-ért aminek az új ára 60e/db lett volna..
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Doggy dog
üzenetére
Meg is érdemled,legyen ez a tanulópénz.(nem basztatásként mondom
)Tudtad,hogy kell a jeladó,és kell egy torx kulcs.Ha nincs venni kell/ett volna/ egy készletet,jó ha van a háznál.A jeladóval együtt ez kb:10 ezer forint.A többi meló annyi,mint egy defekt esetén,kerékcsere,+ egy torx csavar kiszedés.(ehhez se kell szerelő),és ez a rész gyógyítva.A motortérről lőttem egy képet,bekeretezett résszel,ahol van kettő csati,amit fém rögzítőfül tart a helyén.Ezt kiakasztva kiemelhető a kábelköteg.Ezt csak a kontakt ellenőrzés végett(ecu) megcsinálni.Ehhez se kell szerelő.Mindezt ha te csinálod,bő egy óra,+ cigiszünet.(az csak hab a tortán,hogy végig kéznél van az autó)Most meg napokig nincs autó,meg még kituggya
mennyi pénzbe fog fájni. 
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
LantosBerry8
üzenetére
Ha már új +1 a K-rá.
-
Gergőke88
addikt
válasz
LantosBerry8
üzenetére
Jobban pakolható a csomagtartója abban biztos vagyok mint a sedannak.
De ha már eldontotted nincs kérdés.
Egyértelműen a turbós motorral, mert azzal a súllyal a szivo szenvedni fog.
(A K -150kg biztosan ami a fogyasztásban is érződik..)
Ami nagyon jó a K-ban az az Apple CarPlay (Android autó). Simán rakotom a telefont és megy a navi a nagy kijelzőn. -
-
Gergőke88
addikt
válasz
LantosBerry8
üzenetére
Nekünk jól extrázva 5.5 volt a K kombi (150le benzines)
5ajtos modellt 5korul már ki tudsz fogni (a 125 Lovas turbós motorral).
A K-bol valszeg nem is lesz már sedan. -
gban
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mindenhonnan ez folyik hogy 2020-tól nem lehet a tervek szerint dízelt újonnan eladni, utána meg benzinest, aztán idővel használni sem, de ezt erősen dumának érzem csak.
-
-
gban
veterán
válasz
LantosBerry8
üzenetére
Ha újat veszel, akkor én a K-t javasolnám, megéri ha nem sokkal többért (esetleg cserébe némileg kevesebb extrával, bár talán a K alapból többel is van alapáron is) ki tudsz fogni akciósat.
Sokkal jobb autó, sokkal jobban eladható lesz akár tizensok év múlva is (ha ugyan nem lesznek kitiltva, amit nem hiszek, bármennyire is mondják hogy tervezik).Írtad, bővül a család. A J kívül baromi nagy, belül viszont kisebb mint az F volt.
Elöl is, hátul is. -
Gergőke88
addikt
válasz
LantosBerry8
üzenetére
ha új akkor a K nem fér bele a keretbe?
Nem egy kategória a kettő.
Mellesleg a sedan parkolásra nem lesz a legjobb megoldás.. -
-
Gergőke88
addikt
válasz
LantosBerry8
üzenetére
1. Nehéz nagyon, ezért az 1.6-al szívás lesz, főleg ha meg is van terhelve.
2. A szivo motor egyszerű mint a faék, de a turbós motorral sem élsz problémád ha rendben volt tartva (olajcsere!). -
LantosBerry8
senior tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni Tőletek!
Jelenleg egy '01-es Mazda 626 GW (1.8 benzin) tulajdonosa vagyok.Bővült a család, ezért szeretném lecserélni egy legalább ilyen megbízható, de biztonságosabb teljesen új autóra.
Az egyik kiszemeltem az Opel Astra J sedan 1.6 szívó benzin vagy inkáb az 1.4 turbo motorral.
Kérdéseim a következők:
- mennyire megbízható a típus?
- mennyire szervízigényes?
- milyen fogyasztásra számítsak? /itt hangsúlyozom, hogy teljesen nyugodt természetű sofőr vagyok, aki szeret biztonságosan eljutni A-ból B-be/
- évente befigyelne 1-1 hosszabb Görög út, mennyire kényelmes/fárasztó benne a hosszú utazás?
- mik azok az extrák, amiket semmiképp ne hagyjak ki, és mik azok, amik nélkül lehet élni? -
-
AMD Power
titán
válasz
Szada85
üzenetére
Én konzervatív vagyok nagyon! Meg szeretem az egyszerűséget. A mostani autómat direkt úgy vettem .hogy minél egyszerűbb legyen. És hozta is amit elvártam tőle. De már itt a gyerek. Ráadásul utálja a meleget. Igy a klímát nem tudom elkerülni. A légzsák hasznos nagyon ,hogy ha szükség van rá. Bár inkább ne keljen soha. Amit jó lenne még ha távirányítós lenne a központi zár. Azt nagyon megszerettem! 
-
Szada85
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Félni nem kell töle, csak nem szabad siettetni a dolgot, akkor nagy baj nem lehet.
Elég népszerü típust keresel, gyakori motorvariánssal, ergo széles skálán fogsz tudni válogatni, emiatt pedig nyugodtan ott tudod hagyni azokat a találatokat, amiknél mégsem fogod érezni az " ez AZ "-t.
Ilyenkor kell arra gondolnod, hogy van még egy tucat ilyen autó, amik között fogsz jobbat találni.Én direkt szhopatom magam az ilyen " egyszarvú fehér holló " gyakoriságú változatokkal, de ez a benzinvérüség velejárója sajnos, már megszoktam.

-
AMD Power
titán
-
Szada85
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Igazán nincs mit.
Akkor esetedben szerintem Sem feltétlen nyersz egy Import autóval, 1.4-1.6-osból tényleg találsz otthon is böségesen, csak ki kell várni a megfelelö darabot, és megharcolni Murphy bácsival, én is ebben a fázisban tartok.
Amik eddig fennvoltak megfelelö darabok azok most, hogy elment a Caravan, és kerek a büdzsé már persze nincsenek, csak a hulladékok.
Tudom persze, ilyen játék ez...

-
Doggy dog
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Hát nem sikerült a vizsgamunka.
Fél 10kor hívom a szakit,mizu?
Direkt nem hívtam hamarabb,legyen idő elmélkedni.
Aszondja,még nem nézte hívjam 2 óra múlva.
12:02kor hívom,direkt később.Bal első abs jeladó csere,ezt tudtuk.
Most nézi a hűtőventi hibát.Mikorra kell az autó?
Na mondom dél elmúlt,1kor zár minden alkatrészes,ebből nem lesz semmi.
Mondom 7vége rá lett szánva,jó vasárnap.
Ír az asszony 4kor,itt a kocsi.Mondom
Erre,nincs kész. f@kf@kf@k
Nem volt alkatrész,majd 7főn hívjam,addig megnézi az árat.
7-10e ft,ezt tudom.
Hűtő ventillátor hibával sem foglalkozott.Majd abs jeladó csere után,lehet az zavar be. f@kf@kf@k
Itt nem érti a hibát,azt írja a harmadik fokozat nem megy.
Ez meg két fokozatú ventillátok.
Akkor most mivan??
Ugyan hány fokozatú az a k ventilláror? Megmondom neki!!!
Párom meg vidáman,már lebeszélte vele,hogy ő csinálja,mert rendes.
Nem is kért pénzt,majd ha kész. Mondom mivan????Hát ő mondta,hogy szombaton nem dolgozik.Mondom ő mondta,hogy vigyem.
Asszem elgurult a gyógyszerem a mai "szereléstől". -
WP14
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szívesen. Szerintem téli szettet lemez felnire kell tenni, az bírja a gyűrődést, a nyári szettet meg az alura, ennyire egyszerű vigyázni rá

(#70454) AMD Power Szívesen. Mindkét ajánlatomnál szaktanácsot is adnak kérésedre, érdemes meghallgatni a véleményüket.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
-
WP14
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Lehet fényezni is és szinterezni is. Utóbbi kicsit költségesebb, ellenben sokkal tartósabb is.
De 10 évet is kibír a gyári fényezése, ha nem kapja télen a sólét, óvva van a padkázástól, nem sérül a felülete és rendszeresen takarítva van a fékportól. Karbantartás kérdése minden esetben a tartósság. -
-
CsonkaImo
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Motorikusan ez is rendben van. Szép egyenletesen és csendesen jár a motor, húz ahogy azt egy 1.6-tól el lehet várni. Belseje is rendben van, egy hangszórót kellet kikötnöm, mert csak sípolt. 81200 mérföld van benne. 2007-es H-s Astra, 550 ezer forintnak megfelelő fontot fizettem érte.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
CsonkaImo
üzenetére
Mint itthon? Olyan hulladékok vannak itt is hogy szörnyű, vagyis mikor kerestem láttam pár csodát. Szerintem ez nem néptípus, hanem ember függő ki hogy tartja karban a kocsiját. Én is úgy vettem meg az enyém hogy a belseje egy gané volt, viszont jó állapotban volt a motor, az ülések, minden, csak koszos volt. Egyből kapott egy 25 ezres belső takarítást szagtalanítással, új gumiszőnyegeket...stb. Így meg olyan mintha pár éves lenne csak (amúgy 7 lesz nyáron).
-
WP14
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha télen nem használod, padkáktól kíméled, akkor tartós

-
CsonkaImo
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Az a baj, hogy itt kint nagyon igénytelenek az emberek az autóikra. Nem akkora érték mint otthon. Meg az Astrákat csak második autónak veszik, amire még kevesebb figyelmet fordítanak. Az egyetlen előnye, hogy kevés mérfölddel ki lehet fogni őket, meg az otthoni ár töredékéért megkapni.
-
Valaki a 70429-hozzászólásra?
-
CsonkaImo
addikt
Végre lecseréltem az olaját az Astrán. Darabokban volt a régi olajszűrő, nagyon örültem amikor megláttam.
Nem tudom mikor cserélhette az előző tulaj, de már nagyon ráfért az autóra. -
Findzs
addikt
Köszönöm a válaszokat
Nekem is még gyári tárcsa van jó fékbetéttel (az előző tulaj cserélte)Csak a tárcsa belső oldala már elég vékony és most fog menni műszakira márciusban.
Meg egyébként is szeretném ha rendbe lenne
-
Gergőke88
addikt
válasz
ufonauta
üzenetére
Tpms is kétféle van. Direkt-indirekt.
Sajnos az Opel fele drága mulatság.
De én a helyedben megfontolnam az alufelnit egész évre és csak a gumit cserélni.
(A tpms elméletileg 4 évet és kb 100e km-t bír ki, utána kuka...)
De az biztos hogy J-hét fogsz találni használt alut is, én a K hoz nem találtam így maradt az új beszerzése az Opeltol. (Árban meg jobb is mint más gyártók felnije...)
Molnarpeter: csak működjön is... -
ufonauta
aktív tag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Ehe... már eldöntöttem, hogy az első nyári szezonra marad a gyári szett. Októberben rárakatok 4 télit, oszt jövő tavasszal elválik, hogy alufelnire megy vissza a nyári, vagy marad a tavaszi-őszi gumiszerelés. A G-vel is így vagyok már több, mint 10 éve. Aki ezt a TPMS-t kötelezővé tette, annak száradna le a keze, de nincs mit tenni, ha kell hát kell. Bár személy szerint ennyi pénzért én inkább a tolatóradart tenném kötelezővé, de nem én szakítom a nagy lóvét ezzel.

-
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Meglesem, de úgy sejtem, hogy itt nagyobb lesz a baj

Ipad érdekesen javítja a szöveget

-
Ha már felni téma, Opelnél a könnyűfém keréktárcsa, ezüst bevonattal rendelkezőek mennyire ellenállóak hosszabb távon?
-
ufonauta
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Igazad van, de 16-os kerekekkel jön, így azt szerelném át az alufelnikre, a lemezfelniket eltenném a téli gumikhoz. Vagy vennem kéne 17-es gumikat is, ha 17-es felniket szeretnék és kiárusítani a gyári 16-os gumikat, de nem vagyok én sem handlé, sem ószeres, hogy cigánykodjak a gumiárulással. Lehet, hogy marad a gyári lemezfelni, hisz a G-n is megvagyok vele.
-
ufonauta
aktív tag
Akkor felni ügyben kérdeznék én is. Május elejére ígérik a J Astra Sedanomat és már megbántam, hogy nem kértem alufelnivel. Így a gyári 205/60 R16-os kerékkel lemezfelnivel jön. Nézegetem a 16-os alufelniket és találtam is olcsón nekem tetszőt, de nem tudom, hogy 5×105, vagy 5×115-ös lesz a gyári osztása. Neten olvasni ezt is azt is. Vajh melyik lehet a nekem jó osztókör méret?
-
javorszky
tag
Sziasztok!Asra H 1.4 2005-ös.Alufelnit meg gumit szeretnék venni rá.Mi a felni méret?4x100 a lyuk kiosztása????
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Szintén osztom a korábbi kommentek véleményét, G-böl akkor látom értelmét innen kintröl vinni haza, ha esetleg valami rikább változatot szeretnél, mondjuk 1.8 benzint, amiböl otthon nem sok eladó van.
Vagy, ha valami piszok módon teleextrázott változatot vadászol, azt szintén nagyobb eséllyel találsz.H-ból már nagyobb értelme lehet, tekintve, hogy azokból is pl az 1.8 benzinböl idekint halomban állnak az eladó darabok, otthon pedig kevesebb van. Kérdés a " kinek mi éri meg ". Van aki azért próbál importálni, mert akkor nyer pár százezer Ft-ot esetleg ( mert az aljáról választ idekint ), más pedig azért, mert esetleg itt jobban extrázott, nagyobb motoros darabok vannak, és olyat szeretne.
G-böl például ezek nagyon szépek - ugyan nem tudom, milyen kasztnival keresel -:
[például], [vagy akár Ö], [esetleg]. -
Findzs
addikt
Fektarcsabol jo a febi?
Vagy inkabb brembo? Azt hallottam hogy mar az is elkurvult
-
WP14
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Kiegészítem akkor, ugyanúgy számítógépes színkeveréssel töltenek spray-ket, autó színkódját alapul véve.
De még tudom ajánlani a Standox nevezetűt is, szintén profik.
-
mohabá 007
aktív tag
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Véletlenül bukkantam rá.Egy kicsi maszek egy személyes bolt,minden van ami az autó fényezéséhez kell.Az autóban lévő adattáblából kinézte ami neki kellett,kihozta a szinkódkártyát,megnézte melyik a jó szín,majd egy számítógép szerű valamibe beütötte amit kell, az meg megmondta neki miből mennyit öntögessen.
Igen,spray formában van,kb 1x1m-es felületre elegendő a festék.Fekete színben már fújtam vele,teljesen jól porlaszt,kb 10 perc után már hozzáérhetsz,nem tapad. -
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Gondolom szinkod alapjan kevertek be? Spray formaba? Hol csinaltattad?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)Tudtad,hogy kell a jeladó,és kell egy torx kulcs.Ha nincs venni kell/ett volna/ egy készletet,jó ha van a háznál.A jeladóval együtt ez kb:10 ezer forint.A többi meló annyi,mint egy defekt esetén,kerékcsere,+ egy torx csavar kiszedés.(ehhez se kell szerelő),és ez a rész gyógyítva.A motortérről lőttem egy képet,bekeretezett résszel,ahol van kettő csati,amit fém rögzítőfül tart a helyén.Ezt kiakasztva kiemelhető a kábelköteg.Ezt csak a kontakt ellenőrzés végett(ecu) megcsinálni.Ehhez se kell szerelő.Mindezt ha te csinálod,bő egy óra,+ cigiszünet.(az csak hab a tortán,hogy végig kéznél van az autó)Most meg napokig nincs autó,meg még kituggya
mennyi pénzbe fog fájni. 

De amúgy nekem "semmi" extra nem kéne. Sima 1.4 vagy 1.6 alap. 2 vagy 4 lufi, klíma, szervó stb.... szóval semmi extra. A H is jó lenne de ide a ház elő csillaggarázsba évi 8-9000km felesleges lenne.