- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kókuszdió: Tápegység – hova jutottunk 5 év alatt?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Pont azt néztem ,hogy a Chevi Lacetti 5 ajtós hosszabb (4 295 mm) mint az 5 ajtós G Astra (4 110 mm), cserébe viszont a tengelytáva meg kisebb.
Az Astra: 2 606 mm a Lacetti meg csak 2 600 mm. Persze az a 6mm nem egy nagy eltérés de ha azt nézem ,hogy több mint 185mm hosszabb ahhoz képest meg fura. Jah és a másik lényeges szempont. Astra 370l csomagtér a Lacetti meg 275l.

-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Rendbe lesz téve akkor, a "fülétől a farkáig"
.
Ha rendszeresen,hosszabb távon használod az autót,akkor valóban szinte semmi nem gyűlik össze.
Én csak városban,rövid 4-8km távon hidegben,kb 1200km-en bő 2,5 decit kicsapattam.(épp most tettem tisztába)
Ennyit számít a rendszeres rövid táv.

-
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Lehet kibírna meg több ezer kilométert, de pl egy eredeti melle tárcsa van benne, az kb mindenoras a beszerelése óta, idén meg a karosszériát és a motor füstöléset is rendbe kell tenni, a futóműben is van már pár cseres szilent, így legalább a kuplunggal nem lesz baj egy darabig, a munkadíj pedig kb fix a szerelomnel, így legalább megdolgozik érte

Olajlevalaszto, anno építettem a kadettembe (c20ne), de nem gyűlt össze benne szinte semmi sem, a Vectraba pedig csak azért került bele mert láttam bontoban egyet és egyszerűen be lehetett építeni

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
"...a szívótoroknál még így is van olaj, tehát nem választja le..."
Ott lesz is olaj,mert az az olajleválasztó (kartergáz lecsapató) "részmunkaidős"csak az olajteknőben keletkezett kartergázt szűri mielőtt a gáz a szelepfedélbe jutna.Kartergáz meg máshonnan is bejut a szelepfedélbe.Onnan meg az elmenő kartergáz egyenesen vissza van vezetve a szívótorokba,meg alá.
Meggyőztél,
nem kell,tökéletesen elég az nekem amit csináltam. 
-
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szett: sachs 5*
Munkahenger: sachs 5*
Csapágy: valeo 5*Drágább van, jobb nem biztos, remélem amíg meg lesz az autó már nem lesz gond a kuplunggal

-
-
Findzs
addikt
válasz
javorszky
üzenetére
Biztos hogy cseres a hidrotoke?
Nekem is csatogott mikor megvettem a mostani g astramat de szepen el is mult.
Korabban kb. 1 eve volt errol szo itt a topikban.
Az elozo tulaj varosban hasznalta kis tavokra. Meg 10w40 es olajat rakott bele. (szervizkonyv szerint 2x , ez volt az oka hogy vezerlest is cserelnem kellett)
Tele volt olajsarral a szelepfedel. Azota (4eve) minden olajcserenel ontok bele motorter tisztitot es kap rendes 5w40 es eneos olajat.Nekem is volt 1.4 h astram es a vezermulanc kinyult csatogott. (Opelnel azt mondtak hogy tipushiba)
Volt olyan szerelo aki azt mondta ra hogy hidrotoke lehet mert nagyon hasonlitott ra a hiba elejen. -
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Azóta ismét feladta a harcot, utolsó hozzászólásban írtam is, de egy ötletnek jó volt, a buborék sem segíthetett a működésben.
Amit linkeltél webshop, onnan rendeltél már? Olyan jó áron van minden, hogy mindjárt megrendelek mindent a kuplunghoz

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
A buborék az extra
Ugye azért szóltam,hogy mielőtt szétszeded nézd meg nem levegős e.Szerencsére,csak levegős volt.A kuplung munkahengere is a főfékhenger tartályából kapja a fékfolyadékot,azzal működik.Ha fogyna a fékfolyadék,bárhol elfolyhat,az meglátszik.(csak a szintre kell vigyázni,de jelez,ha alacsony)Ha a légtelenítés után is időnként rakoncátlankodik,jelzi,hogy csereérett lett,ha ismét belevegősödik,egyértelmű.Nézd meg, nem e levegős megint.
Megvenném a kuplung főhengert a kezébe adnám,és csak ennek az alkatrésznek a beszerelését kérném.(hacsak nem akarod sk megcsinálni.)
Szerencsére a kuplung részbe nem tud belenyúlni,csak bontással,de ne hagyd neki, hogy kárt okozzon.
A sebváltót felfogató 2-3db csavart fesd meg valami buta színű festékkel,ha hozzányúlt kulccsal a csavarhoz,látszik a festéken.
Ha van kedved,végig bogarászhatod a képet,(tájékozódás képpen ) minden benne van, ami kell:
-
törölt tag
válasz
_seth_
üzenetére
kicsit félinformációim vannak, mert nem mindent olvastam a problémádról, de az hogy leállítottad meg beindítottad nem biztos hogy közrejátszik, csak az hogy előtte már egyszer benyomtad vagy 2x és ezzel felpumpáltad. Szerintem az eddigiek alapján simán elszállt a munkahengered.
yrtad korábban : kijött 1-2 buborék de semmi extra - de az lehet "extra" mert egy ilyen rendszerben 1-2 bubi is sok. Az már lehet hiba jele.
-
_seth_
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
Kezd átmenni tragikomédiába

Nemrég ismét autóba szálltam, és már indításnál észrevettem, hogy nem emelt ki a kuplung teljesen... leállítottam, újra indítva viszont már jó volt. Tehát maga a kuplung szettnek nincs baja, vagy a pedálnál lévő munkahenger vagy a kinyomócsapágy ami megszorul néha. Szerelőm is említette, hogy előfordulhat, hogy csak néha csinálja ezt a szorulást, beakadást, persze ő is inkább cserélne mindent a hibakeresés helyett ami részben érthető is, csak ha pl a pedálnál a munkahenger halott ami kb 20e - kedvezmény és ennek ellenére is kicserél mindent az kapásból 80e - kedvezmény... Jó persze előbb-utóbb minden cserés lesz

-
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Sikerült! Légtelenítettem, kijött pár buborék, de semmi extra, ellenben most tünetmentesnek tűnik az autó
Köszi a segítséget
Megjavítottam volna? 
Olyan tippet kaptam még, hogy figyeljem a fékfolyadék szintjét, ha eresztené akkor a kuplung munkahenger lehet a ludas. + Amit eddig nem kapcsoltam ide: a kuplung pedált ahogy lenyomom már régóta van egy kis nyöszörgő hangja, mivel én eddig úgy gondoltam, hogy bowdenes a kuplung benne, így nagy jelentőséget nem tulajdonítottam neki, viszont kiderült, hogy hidraulikus, és, hogy a pedálnál van a kuplung fő munkahenger, létezik, hogy az a nyöszörgés jelezte már régóta, hogy cserés? Nehéz kicserélni?
Visszamentem a bontóba ahonnan a váltókulisszát hoztam, a korábban hiányzó váltón lévő csavart is sikerült pótolni.
Olajleválasztó: szép, jópofa, de a szívótoroknál még így is van olaj, tehát nem választja le

-
-
javorszky
tag
Bocs elírtam. 1.050.000 na így már jó.2005 novemberi.1.4-es.Annyi van vele,hogy hidrotőkét kell benne cserélni.
-
#TOTTI
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
Ferike81
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Na meg a csavar hossza. Mert ugye az a lényeg. Az alufelninek általában hosszabb csavar kell, mert vastagabb a az anyag a furatoknál.
-
-
mohabá 007
aktív tag
-
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Holnap még ezt is meglesem, hátha... milyen tömlő használható vajon? Gondolom átlag háztartásban nem lapul ilyen sehol sem

-
_seth_
veterán
válasz
adorjant
üzenetére
Van aki F23-at mond, fújtam rajta ide-oda féktisztítót, de pont a felirata nem látszik, korábbi rendeléseimben olyat találtam, hogy a benne lévő kuplungtárcsa az még F astrába és G astrába is passzoló darab.
A feliratot keresve láttam meg, hogy egy csavar hiányzik a kulisszát a váltóval összekötö szerkezet rögzítéséből, egy pedig teljesen ki volt tekerve, csak a gravitáció tartotta a helyén, a meglévőt meghúztam alaposan.Képek alapján is F18, az F23 jóval nagyobb, ducibb darab, de holnap kitapogatom a pontos feliratot.
Kicseréltem a kulisszát kompletten, mentem vele pár kilométert városban, váltottam gond nélkül, maga a váltókar nagyon finoman jár és lötyögés nélkül. Leparkoltam, 20 perc múlva elindultam, az első pár váltásnál nem volt gond, de utána ismét előjött, hogy nem tudom járó motornál sebességbe rakni, így maradt a motor leállítása majd végig kettesben autókázás (városban annyira nem probléma éppenséggel, de azért kellemetlen). Ha teljesen benyomom a kuplungpedált és sebességben van akkor nem emel ki teljesen és mintha csúsztatnám a kuplungot megy is az autó, ha pedig lefékezem akkor persze jön az autó remegése, hiszen olyan mintha sebességben lenne járó motornál, de álló autóban

Végülis csak teszt út volt, a kulissza legalább jó lett, de a probléma maradt, hangja nincs egyébként. A kuplung tárcsa 75e kilométert futott, a szerkezet és a kinyomócsapágy pedig 136 ezer kilométert biztosan, de inkább többet (én mentem 136 ezret az autóval).
Westlake, borg&beck, breda, jp group melyik márka ajánlott és melyik nem?
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Lassan majd olajat kellene cserélnem a kocsiba. Eddig 10W-40 volt benne, viszont most rengeteg rövid távot teszek meg a kocsival. Érdemes lehet 5W-40-re váltani ?
C12NZ motor
-
-
WP14
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Pl. nem mindegy, hogy hogyan és hányszor van hajtogatva benne a szűrőanyag, továbbá milyen minőségű az az anyag. Ahogyan két másolópapír közt is nagy különbségek vannak/lehetnek. Az üzemanyag minősége is sokat számít, egy olcsóbb, gyengébb minőségű szűrő a "szennyezettebb" üzemanyaggal nehezebben bánik el, akár át is engedhet bizonyos méretű szemcséket (mikronokról van szó). Stb...
(#70643) zolikaDB A Dexos2 minősítésben bízhatsz, bátran tedd bele azt az olajat, jó lesz!

-
zolikaDB
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ezt most olyan furán írod... Ismered ezt az olajat, vagy miért?

-
-
zolikaDB
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nagyon sokat. Plusz dexos2 ez is, és gondoltam kellemest a hasznossal, meg sosetudjukmeg... Ha nem próbáljuk ki.
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Ilyesmit gondolok én is, de...
Most fiúk komolyan. Mi történik másképp a két szűrő közt? Többet nem engedhet át egy Filtron, SCT sem... Vagy igen?
Lassan meglenne a kovácsautós pakkom, és azért kérdem
Végül Castrol Edge Titanium FST 0W-30 mellett kötöttem ki... Lássuk, mit tud?! (oké, olaj és olaj közt azért lehet különbség, de nem két nyomorult préselt papír...?!) -
trassher
addikt
Azért nem kell hasra esni a mann-tól.
A filtron ugyanazt fogja tudni az alatt a 10.000 km alatt pláne egy 90 lóerős motornál. -
zolikaDB
veterán
Ugyan mi a különbség egy 1200 ft-os Filtron és egy 2500 ft-os Mann légszűrő közt, az árán kívül...?
-
crabi
tag
Sziasztok, van egy h astra 1,7 dizel. Tegnap volt olaj csere, meg üzemenyag szűrő csere. Hazahoztam tegnap este, ma el mentem vele munkába, meg haza jöttem mentem vele kb. 30km -t. Most akarok vele menni, beinditom, és fél perc mulva leáll. Probálom újra, és csak pörgeti, de nem indul el. Valami ötlet?
-
zolikaDB
veterán
válasz
Jofi81
üzenetére
Alá kell feküdni, meg függőlegesen áll benne. Idén szeretném én is megvadítani vmi sárgával meg a kapcsolót két nyomógombosra alakítani

Lidl-ben vettem tavaly bakot, arra ráengedem a kocsit és kényelmesen tudok olajat cserélni, meg ilyesmiket szerelni.
Ugyanis utólagos ködösöm van, egy gombbal. Sajnos csak azt nem tudom, h meddig húzta be az első ködös drótját a szerelő anno... -
_seth_
veterán
Vectra B 96, X20XEV autóban F18 vagy F23 váltó lehet? A teteje olyan koszos, hogy nem tudtam elolvasni

-
Jofi81
őstag
G Astra ködlámpában egyszerű az izzócsere?
-
realpopek
tag
Sziasztok!
OP-COM beüzemelésben tudna valaki segíteni?Privátban keressetek.
Köszönöm előre is.Jani
-
-
Doggy dog
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Írtam hétvégén,hogy sajna nincs.Hétfőre (03.13.) tudja vállalni leghamarabb.
De köszönöm a kitartó segítségedet!
-
WP14
őstag
-
AMD Power
titán
válasz
Doggy dog
üzenetére
Nagyon vegyesek a vélemények róla. Vagy nagyon dicsérik vagy pedig nagyon lehúzzák. Szerintem ez megint az a típusú autó amit nagyon ki kell fogni.
Luck Dragon Arra én nem vágyok köszönöm!

llwynog Még jó pár évig biztos független lesz. 2020-vagy 2022-ig biztos. Azért mert Crossland kap egy Peugeot alvázat még nem lesz francia.
-
HoaryFox
őstag
Francia témához: véleményem szerint amíg külön márkaként fogják kezelni az Opelt, addig nem lesz itt gond. Majd ott kezdődik el a gond, amikor vegyítik az alkatrészeket és jönnek az öszvér megoldások.
-
Doggy dog
senior tag
válasz
dsteve1
üzenetére
H-nál típushiba a hátsó ajtóknál a vezetékszakadás.
@ AMD Pover helyi topikban van egy srác,ő bérautókkal is foglalkozik. Csak Lacetti kombiból áll a "flotta".
És mind benzin-gázüzemű! Rengeteget megy velük ő is.Igazi országjáró,van hogy napi 1000km felett megy.
Nagyon meg van velük elégedve.Holnapján még kifejezetten reklámozza az autógáz költséghatékonyságát!Gyors kikerestem:
" Az átlagos fogyasztás gázból szabálykövető tempó esetén
9.5 liter/100km, azaz 200Ft/ liter árral kalkulálva (Szinte egész Európában lehet ennyiért tankolni)1900Ft/100 km költség, jelen áron számolva "@ Luck Dragon sajna hol ez hol az jött a H-nál,de pozitívan állok hozzá!
Csak bosszantó. Eddig ez a harmadik hibája! Az előző kettő kijött 60ból,ami azért nem olcsó,mert megmaradhatott volna zsebben,de nem is drága.Mostani problémánál is remélem,egyenlőre úgy is tűnik,hogy nem lesz drága mulatság.
Jobb,mint egy olajfaló motor,kettős tömegű,vagy DPF probléma! -
Findzs
addikt
Sosem voltak szimpatikus autok a franciak.
Ismerosnek csaladtagnak is volt mar nem egynek es mindig csak szidtak es bantak hogy megvettek.
Es mint auto javito cegnel dolgozo en is azt latom hogy azokkal van a legtobb baj.Ezek utan hogy oruljek neki hogy pont a franciak vettek meg az opelt?
A k lesz az utolso normalis astra
Csak azt nem ertem hogy lehetett veszteseges mikor hazankban is mindig eleg jol szerepelt az eladasi listakon.
Talan tul sok a vezeto beosztasu penznyelo munkatars? -
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Főleg az enyém... mind a kaszni mind a motor eredeti német Opel.
WZP Elhiszem ,hogy tartós. De a szépség szubjektív. Ott látszik egyedül a G Astran ,hogy 1998 adták ki belőle az elsőt.
-
diegho
nagyúr
A kulcsos kérdés folytatásaként tehát, ha megveszem ezt a belső részt és ezt a házat akkor csak ki kell vágatnom valahol, beteszem a gyújtáskapcsolóba és már mehet is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Beperelte a BYD Amerikát
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- BestBuy topik
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LIDL akkumulátor és generátor teszter
- 2 kazános Jura Z5 V2 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- Philips EP5441/50 automata kávéfőző - Patika állapot - Philips garancia 2027.03.19.
- Eladó egy teljesen új Dahua kamera rendszer szett 9 kamera és rögzítő egység
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 4500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1650 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

.

nem kell,tökéletesen elég az nekem amit csináltam. 

Köszi a segítséget 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)