Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
amargo
addikt
Köszönöm mindenkinek

Ui képek lesznek, ha felkerül rá a gyari felni, azért azzal még is csak elég emberes

BLACK, ajanlására néztem turbóst, de 1.6 - ra elég véletlen akadtam.
Egyből egy kérdés, milyen telefontartót érdemes nézni bele, amit olyan helyre tudok rakni, hogy ne zavarjon a kilátásban, de a navigáció miatt lássam is.
-
-
-
AMD Power
titán
Ezt a Crossland X még midig nem értem.
A világpremier után máris beülhettünk itthon az Opel Crossland X-be
-
-
amargo
addikt
Sikerült lezárni az autó vásárlás projektet, indul az eladási helyette.
Végül Astra J 1.6 T sports tourer lett. Meg kell szokni, de jó értelemben, mert ez egy űrhajó
Ui: köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mert még nem vezettél még erősebb kocsit...

Turbósan már viszont jól mehetnek.
Zsolt!!: Normálisabbak 2.3 körül kezdődnek.
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ennyiért már nem biztos hogy H astrát vennèk bár elèg jól felszerelt meg keveset futott az tèny
J Astra mennyitől kezdődik? -
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Szerintem dinamikusabban vezethető autó még így is, fogyasztása sem lehet vészesebb mint a kis tesójának.
Elképzelésem alapján, nálam 7/100-as átlagot kihoznék belőle, ha még automata váltója is van.Anno mikor ugyanúgy 1.8-as automata váltós karavánt próbáltam, teljesen rendben volt, és az nehezebb mint a Sedan.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Kézi váltóval is csak fél másodperccel gyorsul jobban. és ugyan annyit eszik elvileg.
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mondjuk nem értem 140 lóval hogy mehet ilyen rosszul (Gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra: 11,4 s), és nem is eszik keveset.
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Haverom 1 éve vett Astrát és nem tudta h elöl is le van fóliázva(hátul rendes sötét) gondolom valami uv szürös fólia. Műszakin kérdezték h fóliázott? De mivel ismerték igy lehúzták az ablakot és betettek egy sablont a helyére úgy fotóztak azt hittem lefordulok a székről mikor mesélte .

-
e.vid
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
HoaryFox
őstag
Hát nem jött össze a nagy ABS elektronika cserebere

Múltkor megvettem, most rászántam magam, hogy megcsinálom. Tágulási tartály arrébb, veszem ki a csavarokat és az egyiket úgy szétnyalták, hogy egyszerűen nem tudtam megindítani semmivel

Szóval majd ha megy szerelőhöz, akkor majd azt is cseréljék, nekik biztos van hozzá megfelelő szerszám.De legalább az ABS jelenleg (még) működik, nyomtam egy 50-0 satut, egy pillanatra nyekkentek az első gumik, de utána szépen dolgozott.
Szerk.: Ja, és azért a német mérnököknek is van humoruk, az elnyalt csavarnál azért volt egy kis akadályozó tényező, ugyanis a bal egyhez menő fékcső az pont útban volt, még a csuklós csavarhúzó betéttel sem fértem hozzá rendesen

-
odorgg
addikt
Itt van lassan az olajcsere ideje is, maradjak az 5w40-nél, vagy megnézzem az 5W30-at? 9000km alatt egy deka olajat nem evett. Z14XE.
-
csukasi
tag
Sziasztok
Tudna valaki tanácsot adni? 2007-es Opel Astra G 1.4 Z14XEP benzines, LPG beszerelve 2012-ben, most 122 ezer van a motorban. Semmi baja nem volt idáig, mostanában nagyon ritkán van használva, télen egyáltalán nem üzemelt, azaz 2-3 hetente járattam pár percet. Két hete indítani akartam, a motor dadogott, gázpedálra alig reagált pár másodperc után leállt. Szóltam egy közelben lakó ismerős autószerelőnek, nézte, a gyújtást stb, majd megnézte a kompressziót műszerrel, és semmit sem mutatott. Leszedte a szelepfedelet, és rögtön észrevette, hogy a vezérműtengely alól azok a kis emeltyűk (bocs de laikus vagyok) 4 drb el volt fordulva. Azt mondta ez a szívósor, és minden hengerről 1-1 darab szívószelep emeltyű fordult el, ezért nem volt kompresszió a hengerekben. Szerinte szorulhatnak ezek a szelepek, vagy a szelepvezetők lehetnek hibásak. Visszatette a helyükre ezeket a kis emeltyűket, utána egyből beindult a motor. Újra megnézte a kompressziót, 18-19 között egyforma volt mind a 4 hengerben. Megnézte a laptoppal, semmilyen hibakódot nem jelzett. Ezután minden nap mentem az autóval, egyből indult, ment rendesen. Aztán 3 napig nem használtam, és reggel megint nem indult. Megpróbáltam délután is indítani, egyből beindult. Szervizbe nem merem vinni, mert ott egy vagyont elkérnek, ha a blokkot meg kell bontani, pedig lehet, hogy csak azt a 4 szelepet, esetleg a szelepvezetőket kellene cserélni, ráadásul, ha látják, hogy gázos autó, több helyen nem is nyúlnak hozzá. Az ismerős meg most nem tudja bevállalni, mert munkahelyi, meg egyéb sűrű elfoglaltságai miatt. Rokkant nyugdíjasok vagyunk, a feleségem betegsége olyan, hogy csak így tudom vizsgálatokra hordani, ezért tartjuk az autót. Valakinek volt már ilyen hibája? Mennyibe kerülhet egy ilyen hiba javítása. Megköszönném ha valaki válaszolna.
-
odorgg
addikt
Kifeküdtek a csomagtér ajtó gázrugói. Milyen márkát vegyek?
-
e.vid
senior tag
válasz
üzenetére
Megfelelő szerszámmal otthon is kiszedhető. Csatlakozó le, egy torx csavar tartja, kihúz, szűrő letör, majd vissza az egész.
Netes képek, ott a két mágnesszelep:De ez csak akkor lehet orvosság, ha hidegen indítva rövid ideig kattog. Itt jól halható ez a hang és az is ahogy elhalkul, majd újra indítva nem hallható: [link]
Itt pedig már igen beteg a vezérlésmódosító kerék: [link]
-
zolikaDB
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Nincs olyan, h vékony olaj. Hideg és melegoldali viszkozitás van, csak a magyar szerelők jó része még a turmixgépbe is 10W-40-et öntene, mert az van a legjobb áron. (viszonylag)
Astra G Z14XE-be megy, kis távok, és a könyv is ezt az olajat írja elő (pár másik mellett).
Miért beszéltek le a Castrol-ról? Sose használtam még, ez lesz az első töltés.(#71043) trassher: Lidl-s magasnyomású, Wolf aktív hab, és ez a fej a szett! Mindenképp teszek fel valami anyagot róla!
Megvan még az eredeti habosítója is, de az ilyen kicsit habos vizet sprickol magából, úh felejtős. -
diegho
nagyúr
Rendben. Nekem is van 2 érdekes hangom indításkor és után. Indításkor kb fél másodpercig traktorhang, azt mondták, amíg nem veszi fel az olajat addig hallani ezt, általában csak hosszú állás után jön elő, mondjuk 2-3 nap. A másik indítás után, ha kiállok a garázsból és 3-4 percet jár a motor, akkor az autó elé állva bal oldal lentről jön egy tak-tak-tak hang kb 3-4 percig, utána teljesen elhallgat, szervizben azt mondták, hogy a klímakompresszorom csapágya csinálja, letesztelték és levett szíjjal nincs hang. Ez lehetséges?
-
e.vid
senior tag
válasz
CsonkaImo
üzenetére
Netes képek, de jól látszik, hogy a szűrők el vannak fordulva a szelepen:
Szűrők nélkül:
Itt a hiba leírása és a megoldás: [link]
A szerelő, ha van neki, TIS 2000-ben a "Helyszini Hibaelháritás 2511" alatt kereshet rá.
Ha időben vagy és nem ment tönkre a vezérlésmódosító kerék, akkor ez is elég lehet. Nem egy nagy javítás, fél óra alatt elvégezhető.
Ezt szerintem azoknak is érdemes elvégezni akinél még nem jelentkezett ez a hiba.
-
Daffchy
őstag
válasz
Findzs
üzenetére
Igen ez lenne a legegyszerűbb, csak jelen pillanatban ez nem lehetséges (nem részletezném miért).
Ő a szelepeket magyarázta, de nem bírok rájönni.Akkor semmilyen lánc nincs a kocsiban igaz?
Elég hülyének éreztem magam, hogy nem tudtam róla mikor ketten is magyarázták, hogy csörög a lánc...
1-2 nap és rátudok majd kérdezni nála, csak addig is kíváncsi voltam, hogy miről beszélhetett.

-
-
trassher
addikt
-
törölt tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Ezt is jó tudni
De én most a motor hang + erő + tisztaság szempontjából kérdezem.Itt a helyi benzinkút minősíthetetlenül szar, 30km-re szoktam MOL-t tankolni, hosszabb útra meg annak a drágábbik benzinét ami nemtudom mi

x18xe1 a motorom, hihetetlenül csendes és jó járású, végig opel alkatrészekkel opel szervizben szervizelt német csoda ( egy gazdás, OPEL DIETZ-nél vásárolt) 180.000km-es verda. Ha jót tesz neki, nyomnám bele folyamatosan a drágábbik benzint, csak tudnám melyiket.
-
törölt tag
Olvastam itt elvétve néha benzinről. na most akkor mi az ajánlott jó minőségű prémium benzin ?
-
e.vid
senior tag
válasz
CsonkaImo
üzenetére
Azt a dízelszerű hangot, amit hidegen hallasz 1-2 másodpercig, okozhatja a hibás vezérlésmódosító kerék vagy a hibás vezérlésmódosító szelep (mágnes szelep). Legalábbis sokszor a szervizek ezeket cserélik ki, nem kis pénzért (300k körül). Mindkettőből 2-2 van, szívó és kipufogó oldali… Előfordulhat, hogy van erre már hibakódod is, érdemes lenne megnézni, nem biztos, de lehet. Ha van, abból kiderül, hogy melyik oldali.
Ha szerencséd van akár egyszerűbben és olcsóbban orvosolható ez a probléma és megszűnik a dízel hang, megfelelő lesz az olajnyomás.
Nálam is jelentkezett ez a traktorhang és volt hibakódom ECN 001463, ha jól emlékszem ez a kipufogó oldali hibára utalt. A netet túrva találtam egy, az Opel által kiadott szervizutasítást (ezt anno elmentettem, de sajnos most nem találom), amiben leírták erre a megoldást:
"Ki kell venni a vezérlésmódosító szelepet és az azon lévő két szűrőt le kell venni. Ezekre a bejáratás után nincs szükség, nyugodtan eltávolíthatóak"
Ha minden igaz ezt a későbbi modelleken már módosították vagy talán ki is hagyták. Ezek a szűrők eltudtak mozdulni így hibásan működött a szelep.
Én mindkét oldalról leszedettem a szűrőket, azóta nem jelentkezett ez a hiba, nincs traktorhang… Ennek lassan 3 éve, akkor járt az autó 66000km körül.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
E-bay-en találtam hozzá alkatrészt, persze ez még nem jelent semmit. Lehet az eladó nem tudja mi a helyzet, de a leírásban benne van a Z16XER is.
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Van egy 2006 Opel Vectra C GTS 1.9 CDTi (Z19DTH) autónk, amelyen a hétvégén vezérlés csere történt.
Szerelő utána mondta, hogy a lánc eléggé zörög már.
Furcsán néztem rá, nem értettem milyen lánc, amikor szíjas a vezérlés és most cserélte le.Azt mondta, hogy a szelepeket vezérli (?) egy rövidke lánc és az csörög, jó lenne cserélni azt is (valószínűleg már én sem pontosan emlékszem a meghatározására).
Én erről nem tudtam, hogy van benne (persze ettől még lehet így) és nem is találtam róla semmit sem alkatrészoldalakon sem google barátom segítségével.
Felvilágosítanátok, hogy pontosan mi ez (mi a pontos neve, mert Unixnál nem találtam meg)?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Szép lassan haladgatok az autó javítgatásával. Már megvolt az olaj csere (Eneos 5W30 Hyper Premium Dexos 2), összes szűrő (levegő, pollen, olaj), első tárcsa + betét. A hűtőfolyadék vízszintjelzőt nem kellett cserélni, kicsit szét volt csúszva csak a csatlakozó.
Viszont a Check Engine-em mindig visszajött. Előszőr szegényes üzemanyag keverékre panaszkodott. Gondolta a szerelőm, hogy cseréljünk egy üzemanyag szűrőt, de mint kiderült a tankba van beépítve (Z16XE1). Úgy hogy elvittem egy autódiagnosztikával foglalkozó műhelybe, ahol kiderült, hogy az egyik vákumcső ment tönkre. (Valószínűleg fals levegőt szívott ezért is írta a szegényes üzemanyagkeveréket először) Ki lett cserélve, mentünk egy nagyobb kört (~10km) rádugott diagnosztikával, nem dobott hibát, lefuttatta mégegyszer a teljes diagnosztikát és nem talált semmit. Viszont vezetés közben elöjőtt az eddigi probléma, hogy kisebb fordulatról kis gyorsításnál elkezd dadogni a motor, amit egy kövérebb gáz vagy elváltás megold. Javasolt egy gyertyacserét és egy üzemanyagszűrő cserét (itt megkérdeztem, hogy nem a tankban van? Mondta, hogy nem. Érdekes). Azóta mentem vele 300 km-t kb, de a Check Engine nem jött vissza, viszont ez a dadogás bemelegedés után jelentkezik még. Remélem megoldódik a gyertya csere után.
Közben elvoltam futóművesnél is és cserélni kell az axiál csuklókat, és a hátsó - első hídszilentet, utána futóműbeállítás.
Ezen kívűl még érik egy kuplungcsere is lassacskán.
Viszont ami miatt még írok, az a rozsdapöttyök a szélvédő körül pár helyen. A szélvédő cserés volt, ezt vételnél tudtuk, gyári került bele. Előre leszögezem, nem volt törve, körbe lett mérve festékvastagság és szinte konstans értéket mutatott mindenhol. Valószínűleg a kavicsfelverődés miatt lett cserélve a szélvédő, és ezekből a kavicsokból kapott az A oszlop és a tető első éle is. Illetve csere során is megsérthették a fényezést. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ezeket lehet javítani egy kis finom csiszolással és utána javítófestékkel történő lefestéssel?
-
-
beg
veterán
válasz
üzenetére
Nekem már folyamatban van a komplett 2 első gátló szett megrendelés, de most a hűtő, hátsó rugók stabpálca, szilentek és munkadíjak, felmérések mellé már nem maradt "kedvem" azokat is megvenni.
Így is műszakival és mindennel együtt 110 Matyi megy a szekérbe. Viszont ha következő hónapban bepattannak az új lengők is, onnantól én leszek a szerpentinek réme.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Csak ne felejtsek el visszaváltani hármasba emelkedőn az 1.4-es erőműnek
) -
CsonkaImo
addikt
Azt megköszönném.
Az a gond, hogy a mostanival együtt még 3 hétig nem tudom nélkülözni az autót. Kb. 2 hete cseréltem olajat, a leengedő csavar nem szedett össze fém reszeléket vagy sorját, pedig az autót már így vehettem. Eddig ment a ventilátor, így bentről nem hallottam. Sógorom szólt, mert kívülről hallotta egyik indításnál. -
HoaryFox
őstag
válasz
forintuser
üzenetére
Remélem téged nem egy nyest látogatott meg.
Gyújtótrafó és/vagy gyújtógyertya cserét szoktak ilyenkor javasolni.
-
beg
veterán
Naszóval. A tegnapi 27/30 kuka lengéscsillapító mérés margójára. Elmentem másik helyre, leengedtem 2.1-re a kereket (a 2.7-ről amivel az első helyen megrázatták
), mind a 4 gátló megfelel a 40%-os vizsgahatárnak. Hátsók 50, elsők 40/45. Fékek tökéletesek, kézifék 20%-os félrehúzással (hibatűrés 30).
Szóval már beljebb vagyok kb. 50 ezer forinttal, amit nem most azonnal kell belapátolnom műszakira, ettől függetlenül ki lesznek cserélve apránként. Ami még kell: 2 kutyacsont, szilentek.Csak azt nem értem miért a 17 éves autóval közlekedőt kell megszívatni kőkemény guminyomással mérési eredményt lobogtatva + hümmögtek, hogy a fékek sem jók lehet cserélni kell őket... Ja és legelső helyen 7500-ért végezték el azt a felmérést amit most egy másik szaki megcsinált 4000-ért számlával. Mindegy, oda már nem megyek többet.
-
forintuser
őstag
Sziasztok.Kaptam ma a Corsa D-re egy hibakódot.P0355 gyújtótekercs primer/ szekunder...
Néztem YouTube videókat, de nem tiszta igazán hogy mit is kell cserélnem/cseréltetnem..Mert valahol kivették a gyertyát is, valahol mást cseréltek.Felvilágosítanátok?

-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Z16XER 1.6 benzines H-s Astra indításnál (hideg motor esetén) diesel motor szerű hangot ad 1-2 másodpercig, majd elhallgat. Illetve alapjáraton is hallható magas hangú kotyogás, vagy klikkelés. Mi lehet a probléma?
Tippeket előre is köszönöm!
-
zolikaDB
veterán
válasz
üzenetére
Teljesen jók. A Lidl-ben nehéz szar cuccokat venni.
Amit a profi Wolf keréktisztító tud, annyit a Lidl-s is fog tudni, pláne 500-ért, úh abból veszek is!
Bakot vettem, azóta az olajcsere egy "álom", de legalábbis nem para, kendők jók, ablaktörlő (MTS van rásajtolva és szélterelős!) hozza a Valeo szintet (mondjuk az most nem lesz), és ahogy nézem, vannak újdonságok, polírok, karceltávolító - ezen az áron simán vállalhatóak! -
Ferike81
senior tag
válasz
HoaryFox
üzenetére
Öröm így kezdeni a tavaszt!

Megnézettem a Vectrában én is a klímát, mert eladósorba kerül. 2003. évi. Mikor hoztuk el a szalonból bekapcsoltam rajta a klímát, és csak egy szíjcsere után volt kikapcsolva vagy 3 órán át. Majd 14 éve megy folyamatosan. Azt mondta a klímás srác, hogy semmi baja, jó a nyomás, minden faxa. Valószínűleg azért mert folyamatosan keringett benne a gáz, így nem száradtak ki a tömítések, nem szállt el a gáz. -
HoaryFox
őstag
válasz
ufonauta
üzenetére
Egy nulla eltávolítva

Más: Most jöttem a klímástól, egy laza 56.000 Ft-os számla elé fogok nézni jövő hónapban, mindkettő nyomáskapcsoló gatya, az egyik kicsit engedi a gázt, a másik jobban, valamint alul van egy roppantott cső, ahol szintén szivárog a gáz, ezért az is cserés.
-
-
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Igen, most jól jönne az asszonynak majd. Szeptembertől megy vissza dolgozni. Eddig itthon volt a kisebbik gyerkőccel így elég volt 1 autó.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Újságpapír?

Mikroszálas törlőkendőnek esélyt sem adsz? -
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Facebook és Messenger
- Milyen okostelefont vegyek?
- PH! Darts
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Thermalright Assassin X 120 V2
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Jöhetnek a képek...

Hétvégén megnézem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)