- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Gondolom az se mind1 hol akarsz foglalni, nálunk sajnos ez van (BP. III. kerület).
-
Petyyyyy
addikt
To all: G Astra ködlámpájának búrája műanyag oder üveg?
Utóbbira emlékszem, de tuti ami biztos. -
Szada85
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Persze, lehet szerencséje az embernek, ha jó idöpontot fog ki, avagy ismer kevésbé terhelt okmányirodát, engem az nagyon bosszantott, hogy mikor az ügyfélkapun próbáltam idöpontot keresni, akkor sokszor hetekre elöre be volt telve az adott kerület, és egy órát válogattam a kerületek között, mire találtam idöpontot. Lehet persze nekem nem Volt szerencsém.

Amire én gondoltam, hogy itt kint a legtöbb adásvétel ( ha nem az összes ), új rendszámmal is jár, erre írtam, hogy ez az egész átírásos-rendszámkészítös folyamat mennyire pikk-pakk megy.

Adásvételivel a neten megkötöm a biztit, ha szeretnék " egyedi " rendszámot, akkor a területi "zulassungstelle " honlapján rászürök, hogy szabad-e, ha igen, már le is foglaltam ( 12,50€ ), okmányirodában papírokat odaadod, ügyintézö bepötyögi, kész a kis meg a nagy forgalmi és az "umweltplakett ", plusz a rendszámigénylö papír, kapsz egy plasztikkártyát, amivel az automatánál fizeted a díjat ( 48€ ), irodából ki, átsétálsz a szomszéd kis bódéba, ott az igénylö, és a blokk után kifizeted a rendszámok anyagárát ( 33€ ), az orrod elött macinyomdázzák, majd rákérül a müszaki és a tartományi matrica és csókolom.
-
javorszky
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
A kicsitől azért lejjebb van.Lehet látni,hogy egy kicsit feljebb kell neki hordani.
-
Szada85
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Köszönöm!

Ahh, ne tudd meg, mennyire olcsón lehet ( paintben ) ilyen egyedi rendszámot kreálni.

Mondjuk azt nagyon szeretem, hogy itt kint autóvásárláskor szemtelenül bagóért lehet - a tartományi jelölésen, illetve a darabszám kötöttségen kívül - egyedi kombinációt kérni, illetve milyen zökkenömentesen megy az átírás, ezt igazán eltanulhatnák a zokmányirodák otthon is
-
Szada85
aktív tag
Nem méricskéltem egyelöre nagyon, a netes adatok alapján nagyjából azt tudja, mint annó a Z20LET-es OPC, van amiben az gyorsabb, van, amiben ez. Hangra pedig kinek mi, nekem a sor4turbó hangja is tetszett, és a mostani V6 brummogás is mennyei.
Ami nagyon tetszik, hogy már alulról Sem halott, folyamatosan érezhetöen tol bele az ülésbe, nem csúszik a tarkódra a hajad persze, de szépen jön meg az erö.
@kmarci25:
Az nincs, de a csomagtartó jó nagy, oda még lehet tölteni nyálat, hogy legyen.

Nyilván hosszú távú tapasztalatom még nincs, de az eddigi átlag jelenleg 10,4-en áll vegyes használattal ( itt most nem város/országút, hanem normális gurulás/V6 zenélést jelent ), hosszabb távon meglátjuk majd, de az OPC Caravan 9,5 literjéhez képest élhetönek gondolom.
1500+kg, nagy köbcenti, csodák nincsenek, kell a zab a lovaknak.
@to all:
Ismer esetleg közületek valaki olyat, aki szerelt már NCDC2013-mas fejegységbe AUX bemenetet? Neten persze van sok videó, ami alapján nem egy ördöglakat, csak mielött nagy lelkesedéssel kinyírom magam a rádiót gondoltam megkérdem, hátha van ilyen téren jártas valaki.
Másik 2DIN-es rádió nem opció, ugyanis akkor ugrik a központi kijelzö, plusz vele együtt a Board Computer is, amit nem szeretnék, mert akkor hol tudnám nézegetni azokat a csodás értékeket padlónál.

-
javorszky
tag
Sziasztok!Hogy lehet az Astra h fényszóróján állítani le meg fel?Kicseréltem a bal oldalit de kicsit lehord.Lehet rajta feljebb állitani valahogy?
-
Szada85
aktív tag
A hétvégén megvolt a nagytakarítás, nekiestem a kárpitnak is, de még messze a szépség, ezt a részt lehet valami profi kárpittisztító szakira fogom bízni, biztos, ami biztos.
Ezittaz:

Amennyire beleástam magam a korábbi papírjaiba, extra Irmscher optikás kiadás, mondjuk kimerül az Irmscher Star felnikben és a hütörácsban, de valami gyári Irmscher szalonból lett véve az autó.

-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Akad olyan ember a topicban akinek K Astra van 1.4-es turbós benzinmotorral? Inkább 125lóerős érdekelne, de a 150-el sincs gondom.

Autóvásárlás előtt állok és K Astra-t is néztem, Dynamic felszereltséggel.Köszönettel,
Dani -
geleati
tag
Sziasztok!
Ebben tudna valaki segíteni?
link
Előre is köszönöm! -
AMD Power
titán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Áhh nem azét annyira nem vészes a helyzet. Mondjuk most csak ideglenes csináltam meg. Festék nem is került rá csak alapozó festék. Nem bírtam már így nézni. Sok apró helyen a rozsda. Csipi a szememet. Meg mint írtam is átrohadva vagy elrohadva sehol nincsen. Az alja pl patent.
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szép lett!!

Az enyém nem lett ilyen szép. De már nem is érdekel igazán.
-
Köszönöm mindenkinek.
-
forintuser
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Vagyis szerelőhöz kell vinnem..Köszönöm.
-
máyköl
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Hogyan csináltad pontosan?

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
forintuser
üzenetére
P0335 Főtengely helyzet szenzor A áramkör
Főtengely jeladó (A főtengely helyzetérzékelője )
"...Ez a közvetlen gyújtásrendszer mágneses főtengely-helyzetérzékelőt használ. Az érzékelő a tartójából kiemelkedve kb. 0,05 in. (1,3 mm) távolságra közelíti meg a főtengely mágneses ellenállását. A mágneses ellenállás olyan tárcsa, amely a főtengelyre vagy a főtengely szíjtárcsájára van erősítve, és 58 réssel rendelkezik, ezek közül 57 egymástól azonos, 6°-os távolságra van. Az utolsó rés szélesebb, és egy "szinkronizáló impulzus" gerjesztésére szolgál. A főtengely forgása révén a mágneses ellenállás rései változtatják az érzékelő mágneses terét, és feszültségimpulzust indukálnak. Az 58. rés hosszabb impulzusa a főtengely speciális helyzetét jelzi, lehetővé téve, hogy a motor-szabályozó modul (ECU) a főtengely helyzetét bármikor megállapítsa. Az így nyert információt az ECU arra használja, hogy megfelelően időzített gyújtó és befecskendező impulzusokat közvetítsen a gyújtótekercsekhez és a tüzelőanyag-befecskendező szelepekhez..." -
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Autót keresek és érdeklődnék az Astra J 1.4 140 Le motorjáról, hogy mennyire megbízható konstrukció? (láncnyúlás ha egyáltalán láncos, kokszolódás stb...).
Köszi! -
forintuser
őstag
Srácok.Gyújtó trafó, és gyertya csere után nem indul a corsa D-m.Csak tekeri, de nem kapja el.Hibakód P335.Nézegettem hogy valami sensor.De mi ez?Illetve mi lehet a megoldás?
-
Feenyx
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Rendben, akkor hülye kérdés volt

Most akkor már összeírom szerintem mit kell átnézetnem a kocsin, amik ezen hibát produkálhatják. Így egyedül nem merek nekiállni szerelni, nehogy többet ártsak a kocsinak.
-
AMD Power
titán
válasz
F_Zolee
üzenetére
En meg most lettem kesz. Szep nem lett. Nem vagyok fenyezo se lakatos. De idot lehet nyerni vele rohadas tekinteteben. Persze ez az auto evrol evre egyre jobban es tobb helyen rohad. Foleg kis par mm pontok szaporodnak. A fob helyeket most lekezeltem. De ezba rohadas tipusbetegseg. Osszel megint neki fogok esni. Inkabb legyen egy par helyen "festek foltos" az auto mint,hogy rohadjon. Az a feher szinnek nem igazan tesz jot. Igy se szalon auto , de a semminel jobb az teny. Jovo nyaron ha meg minden jol megy eladom. Addig meg kordaban tartom. Mivel nincsen sehol sem szetrohadva vagy atrohadva az uj tulaj egy jobb kezelessel meg nagyon sokaig fogja tudni hasznalni.
-
AMD Power
titán
En ma szerintem neki esek ezeknek a rozsda foltoknak. Vettem rozsda eltavolitot is elotte azzal is le fogom kezelni a feluletet.
-
-
-
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Feenyx
üzenetére
"...A középső kipufogódobom korrodált valamelyest. Megeshet hogy így a rendszer nincs tömítve rendesen, nem megfelelő az áramlás, és a lambda szonda rosszat mér? Úgy értem, hogy több oxigént mérhet a kipufogógázban?..."
Ha lyukas a középdob attól még nem lesz oxigén visszaáramlás a katalizátor,lambdaszonda,leömlő,kipuf szelepek felé.(jól néznénk miki
)Ennyi erővel a hátsó kipuf dob vastag csövén is szívhatna kedvére.Mivel a rendszerben túlnyomás van,a csőben úgy megy ki a kipuf gáz,mint a golyó.Ha közben lyukat talál ott is tűz kifelé.
Még az is lehet,hogy a (#71444) (#71446) hozzászólásokban leírtak neked is segítene. -
ufonauta
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi! Tuti megtakaríttatom.

-
ufonauta
aktív tag
Teljesen jogos. Csak az ember várna némi rángatózást, alapjárati gondokat, stb. De semmi ilyen nincs, csak az az időnkénti 1-1 torpanás. De a tisztításokat elvégeztetem, oszt úgyis eladásra kerül a járgány. Igazándiból a dolog február eleje óta jelentkezik. Akkor voltam 120 km-re egy hétvégi buliban oda-vissza M6-on 130-140-el megküldve. Noh utána vettem észre először ezt a torpanást. Igaz akkor olyan történt, ami velem még sosem, hogy hazafelé imádkoztam, hogy Érdig kitartson a nafta. Már gondoltam rá, hogy pl. akkor valami koszt felkapott. De azóta 2-szer tankoltam, tehát annak már ki kellett volna ürülnie.
-
WP14
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Vagy, akinek nem a "szabadba" van elvezetve a kartercső.

-
ufonauta
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi!
Ezt is ellenőrizzük.
A fojtószelepnél egyébként elég taknyos. Lehet, hogy egy fojtószelep tisztítás is ráférne. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
ufonauta
üzenetére
"...Igen pici gázadásnál majdnem mindig ugyanazon a fordulaton és ugyanannál az éppen csak lenyomott pedálállásnál jelentkezik..."
Ha már szerelőhöz viszed,nézesd meg vele ezt is,mert ettől is "bedadoghat"

"...Az ECU képes az üzemanyag-ellátást a fojtószelep szögének (azaz a vezető igénylésének) megfelelően meghatározni.A fojtószelep helyzetérzékelő (potméter) meghibásodása,(Pl:nincs megfelelő kontakt),vagy a fojtószelep tengelyén a fojtószelep kilazulása rendszertelen befecskendezést eredményezhet, mivel az ECU tévesen úgy érzékeli, hogy változik a fojtószelep helyzete.(ezért bedadoghat).."
-
B-L-A-C-K
titán
Városi rövid távú (5-20km) fogyasztásom a jó idő, illetve a nyári gumi hatására már 7.2nél jár, ami szerintem egy ekkora kocsitól nem rossz, főleg hogy nagy gumik vannak rajta. Lassan beindulnak a pályás vidéki látogatások, kíváncsi vagyok ott majd hogy alakul.
-
ufonauta
aktív tag
válasz
Dr. Gonzο
üzenetére
Igen pici gázadásnál majdnem mindig ugyanazon a fordulaton és ugyanannál az éppen csak lenyomott pedálállásnál jelentkezik.
Igazából eddig azért nem gondoltam EGR-re, mert itt általában azt olvasom, hogy akkor az alapjárat is ugrál össze-vissza, viszont nekem nincs gondom az alapjárattal. Olyan a motor, mint a Schaffhausen.
Viszont a te eseted szerint jó alapjárat mellett is lehet rossz az EGR. Vagy nálad az alapjárat is ingadozott? -
geleati
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a hozzászólásokat, de rákeresve sem találtam információt, ezért kérdeznék.
Gyál környékén tudtok megbízható, nem elszállt árakkal dolgozó Opel szervizt? Konkrétan egy C Vectra-ról lenne szó.
Előre is köszönöm a segítséget! -
WP14
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Jól bizony, Omega Lotus 0-300km/h

-
-
zolikaDB
veterán
A 0001-es sorszamu Lotus Omega elado: [link]
-
7s26c
őstag
Mikor bekapcsol a hűtőventillator, iszonyúan recsegő, berregő hangot hallok, mintha beleérne vmibe. De ha csak úgy forgatom, nem erzem, hogy akadna vmibe..mi lehet az ok? Köszönöm.
-
hódmaci
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm.
Azért kérdeztem mert nem voltam biztos benne,de hál istennek mert 170NM re emlékeztem vlmiért. -
Feenyx
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Fals levegőt elvileg nem szív. Szerelő megnézte járó motornál kicsit megfújkálva féktisztítóval és a vezetékeket átnézte, és nem talált erre utaló jelet. De holnap amennyire értek hozzá megpróbálom átnézni én is.
Lehet hülye kérdés lesz a következő. A középső kipufogódobom korrodált valamelyest. Megeshet hogy így a rendszer nincs tömítve rendesen, nem megfelelő az áramlás, és a lambda szonda rosszat mér? Úgy értem, hogy több oxigént mérhet a kipufogógázban?
Amúgy üzemmeleg állapotban enyhébb gyorsításkor jelentkezik a rángatás főleg 1-2-3-as fokozatban. Gondolom ez a szegényes keveréknek tudható be. Viszont mint említettem egy kövérebb gáztól abbahagyja (nem padló azért).
A szerviz azért kellene, hogy megcsinálják, mert én sajnos nem vagyok autószerelő

-
ufonauta
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Bár nem az eredeti kérdéshez szólnék hozzá, de hasonló gondom nekem is van a G Astrámmal. Z14XE Óvatos gyorsításkor olyan 1500-2000 fordulatnál főleg felfelé váltáskor néha ránt egyet a motor. (mintha a pillanat törtrészére levenném a gyújtást, majd újra ráadnám), aztán megy mint a golyó tovább. Gyertya csere volt az autóban, de az nem oldotta meg a problémát. Engem már kezd nem zavarni a jelenség, mert nagyon ritkán és általában melegebb időben jelentkezik. De szeretném eladni az autót és ismerős venné meg, így nem szeretném megszívatni, hogy x@rul adom át neki. Gondoltam gyújtótrafó hibára is, de legutóbb, amikor az meghalt és cseréltük, akkor a rossz trafó háromhengerezett. De itt ilyenről szó sincs. A gép pöccröff indul és megy, mint a veszedelem, csak néha ránt egyet.:eek:
Ja és hibakód nincs semmi. Tényleg nagyon esetleges a jelenség. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Feenyx
üzenetére
"..."Szegényes üzemanyag keverék" hibát olvasták ki a hibatárolóból..."
Az a baj,hogy semmi közelebbit nem tudtak kiszedni belőle,igy csak találgatni lehet.Többségében nem az üzemanyag kevés,hanem a levegő sok.
Át kellene nézni,hogy a vezetékeknél nem tud e valahol fals levegőt beszívni,nincs e valahol elrepedve,elöregedve.
A nem megfelelő üzemanyag/levegő arányt többek között az alábbi "cuccok" is befolyásolhatják:Beszívott levegő hőmérséklet érzékelő
Az ECU a beszívott levegő hőmérsékletének ismeretében tudja megfelelően vezérelni az előgyujtást,és a üzemanyag/levegő-arányt.
Lambdaszonda (Oxigénszenzor)
Adatot ad az ECU-nak,amelyből kiderül, hogy milyen a kipufogógáz oxigénszintje. Ha ez magas, akkor szegény üzemanyag/levegő keverék jutott a motor égésterébe
MAP szenzor
Az ECU ennek segítségével befolyásolja a gyújtás és a befecskendezés egyes paramétereit.A szívócsatorna-nyomást értékeli, és megfelelően beállítja a levegő/üzemanyag-arányt.
Ha hibás, a motor gyorsításkor, ill. motorfék üzemmódban rángathatjut eszembe:ha jól tudom,a H astrák már dobják a hibakódot,ha nyügjük van

Ha ez igaz,akkor minek ehhez szervíz? -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Opel astra j 1.6 diesel sports tourer.
Valaki meg tudná nekem mondani a felni csavarokat hány NM re kell meghúzni? -
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni egy Astra H 1.6 Z16XE1-el. Voltam szerelőnél a Check Engine-el kapcsolatban. Ismét a "Szegényes üzemanyag keverék" hibát olvasták ki a hibatárolóból. Az elhárítására nem csináltak semmit. Így biztos vissza fog jönni. Ha kigyullad a lámpa akkor üzemmelegen az autó elkezd kisebb gyorsításokkor rángatni, legfőkképp 1-2-3 sebességfokozatban. Nem folyamatosan, de időnként. De egy kövérebb gáz vagy elváltás megoldja. Tapasztalt valaki ilyesmit? Vagy van esetleg valami tanácsa/ötlete, hogy mitől lehet ez? Én még mindig az EGR csatornák elkoszolódására tudok gondolni. De a szerelő inkább a gyújtótrafóra gyanakszik. De kérdem én, akkor nem gyújtással kapcsolatos hibakódot kellene adnia? Teljesen tanácstalan vagyok
Esetleg Győrben, a környéken ismer valaki valami Opel szakit? Előre is köszi! -
-
Srácok!
Valakinek nem maradt felesleges 4 db kerékcsavar-kupakja? (cserélném csokira / sörre
vagy adok helyette VW-re valót
)
Fekete vagy sötétszürke színben keresek, ha nincs akkor rendelek 20-as szettet. Ilyesmit keresek.Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Linux haladóknak
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Facebook és Messenger
- Jófogás tapasztalatok
- Projektor topic
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- 0perces DDR5 4800 vadiúj Ramaxel 2x12GB memória 1 év garancia
- 27% - Acer CBA272H VA Monitor! 1920 1080 / 100Hz / 4ms / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5 Törésgarancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nekünk sok képet, Neked pedig sok balesetmentes km-t.