Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziku69
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ecseren van egy színterező. Egy Móczár nevezetű úriember. Ők homok fújnak is. Majd megkérdezem tőle, hogy mennyi lenne. Persze ha vállalja. Nekem is padkás egy kicsit sajnos.
Én náluk szoktam festetni. Igaz, nem alufelnit
-
zolikaDB
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Sajnos az utcán parkoló autóknak nehéz olyan lapátot adni, ami nagyon sokáig bírja. A kérdés az, h 2000 huf/db alatt melyik csíkoz azonnal, és melyik bír 3 hónapot
Én a Tescoban szoktam venni Valeot, az teljesen jó pár hónapig. De volt, h az egybelapát is elég szépen muzsikált. -
diegho
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Mert a kopott motornak jobb kenést ad.
-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Dizel kell

Nekem 55 ft kb a sajat excelem alapjan, ha elosztom az összes kocsi költseget, az összes kiadasaval. Viszont ebben benne van, hogy eves szinten több mint 300k huf a kötelezö + biztositas, de benne van a 200 ezeres valto szerviz is, meg minden

Csinaltunk most egy pragai turat, 4 ember, csomagtarto tele, klima, 140 tempomat a cseheknel, Nemeteknel 160-180 ahol lehetett es igy jött ki 6,5 litre az 1300 km re
egy benzinesnel itt befigyelne egy 2x es szorzo szerintem 
Olyan szep egyenletes megint a motor jarasa, semmi kis minimalis alapjarati ingadozas, meg semmi nincs, megy, mint egy kis doxa

-
HoaryFox
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
A gyári kézikönyv annyit köt ki, hogy első szám 0, 5 vagy 10, második meg 30 és afölött. Tehát szerintem nem lesz semmi gondja az 5W40-től. Annyi, hogy teljesítse a GM Dexos2-t.
-
Markizmark
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Én meg vettem 650-ért tesco-s egybelapátot, április eleje óta mentem 6000 kilométert, rohadt sok eső volt de már itt-ott csíkoz a sok fáról ráeső getva miatt, hiába rázom le mindig, na meg nyomot hagy a sok 120-nál keletkező bogárhulla is.
2 hónapig még jó lesz, addig nem zavaró.(#59877) diegho: Hiszek neked, de ha nem indokolt akkor minek térjünk el az eddig használt viszkozitástól fölfelé?
-
diegho
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Nézd meg az autód könyvében az olaj előírást. Nem egy viszkozitást ír elő, hanem legalább hármat, de ezektől nyugodtan el lehet térni, hiszen az nem előírás, hanem ajánlás. Az előírás az a GM Dexos2, vagy LL.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
az a baj hogy a 6.5k-s bosch is ugyan úgy szétmegy egy év után... Én gyárit vettem eddig (3500 huf), nagyon megvoltam vele elégedve majdnem 2 évet kibírt, hangtalan, nem csíkoz, hibátlan. A bosokoval nem vagyok elégedett, de hátra most kell lapát relatíve gyorsan, igy kipróbálom ezt a bosokót hátul mit produkál...
-
F_Zolee
nagyúr
Urak! Most jut eszembe, hogy itt sok a barkácsoló egyén. Hangszórót kellene cserélni jobb1nél de furkálni is kellene, mert nem csavaros a gyári megoldás. Valami keretet is kell hozzá szerválni. Van aki pest keleti részéről aki tudna segíteni ez ügyben? Már nem opelem van ha ez kizáró ok.

-
F_Gergely
őstag
válasz
h3lios
üzenetére
Petyyyyy kollegaval ertek egyet (mint rutinos bontott cuccokat kereso) ha megtalalod a megfelelo embereket bagoert tudsz venni alkatreszeket. Csak par pelda:
Feliratok 500-1000 huf
Komplett kormany 5-10 ezer huf atvezeto szalagkabellel, multimedia gombokkal.
En mindig ilyen helyekrol veszem a kocsihoz a cuccokat most szombaton ablaktorlo motort vettem 3k volt. Olyan embert kell keresni aki maszekban otthon bontja el az autot, nem fog magas arat mondani, mert neki az a celja minel elobb elvigyek a cuccokat, nem erdeke tarolni, halmozni (mint pl egy rendes bontoban). Szoval facebook, es siman beszerezhetsz barmit ami kell toredek aron... -
h3lios
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Nyomtam rájuk 1 joint, remélhetőleg sikerül beszerezni a fent említett alkatrészeket.
Középső elemet láttam sok helyen ilyen árban, de abból házilag kéne kiszerelni a légzsákot, majd visszacsomagolni az újba, ami viszont sosem 1 életbiztosítás. Ettől függetlenül a kormány tetején is eléggé kopottas a perem, szóval nem ártana 1 új abból is. Hamár ennyit rászánok, akkor már nem az a 10-es számítana.
Viszont a többiről rögtön gondoltam, hogy lehet olcsóbban is szerezni. 1 pár karakteres feliratért majd 8 k-t elkérni durván pofátlan.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
HoaryFox
üzenetére
Annyira rossz csak nem lehet,ha a gyártó (opel) követelményeknek megfelel./Dexos 2/ minősítés,és még olcsó is.Én is azt fogok beletenni.

Jelenleg ez van benne,semmi gond,de az árát soknak tartom.

"-..Egy adott motor kenésére az a motorolaj az optimális, amely megfelel a gyártó által előírt szabványnak. A gyártó az adott motort úgy tervezte meg, hogy bizonyos paraméterekkel rendelkező olaj használatát feltételezte.." -
Petyyyyy
addikt
válasz
h3lios
üzenetére
Na ne viccelődjünk.
FB-n tagnak kell lenni az alábbi csoportokban és elsírod magad, olyan bontásokat találhatsz.
Opel Astra-G bontott alkatrészek adás-vétel
Új Astra G alkatrész adok veszek
OPEL FANATIC
Opelosok Ide
Opel astra G
Opel alkatrészek, adok-veszekÉpp tegnap hirdettek feliratokat bagóért. Műanyag karok kesztyűtartóhoz Cromaxban 3k, zsír új, utángyártott kormányközepet meg 5,5K-tól kapni már.
-
h3lios
addikt
Autó csinosítással kapcsolatban nézegettem a neten dolgokat és elkeseredve látom az árakat. A legapróbb dolgokról beszélek, mint pl. 1 hátsó felirat, de már az is 10-15k lenne ha a teljeset pótolnám...
Ezen felül szükség lesz a kesztyű tartóhoz 2 műanyag zsanérra, mert sajnos a gyári le volt törve, ez tovább 5k. Korábban már említettem, hogy szeretnék 1 új kormányt (lékzsák nélkül), de ez is 10 ezres nagyságrend.
Nem gondoltam volna, hogy az ilyen mütyűrökért ennyi pénzt elkérnek. Tekintve, hogy 1 teljes tetőkárpit kijönne 6k-ból.
Nem nagyon jártam még bontókban, kérdéses, hogy hány G astra végzi ilyen helyen, illetve, hogy ha még rajtuk vannak az ilyen alkatrészeket mennyiért adják oda. Mert ha van annyi eszük és megnézik a neten akkor ott is csak arany áron jutok hozzá. Annyit meg nem ér akkor az egész, hogy csupa retek legyek, meg bontani kelljen, ha csak pár 100 forint a különbség a netes és a bontott között.Kicsit más: az autóban ma megnéztem, hogy hogy lehetne a rádiót beszerelni, de a középkonzolban lényegében csak 1 lyuk van, nincs hozzá tálca, amibe be lehetne csúsztatni.
Nagyon nem örülnék, ha a rádió mellé 1 komplett középkonzolt is venni kéne.
-
HoaryFox
őstag
Huhh tényleg, B Vekisek! TI milyen olajat használnátok Z16XE motorhoz? Elsősorban viszkozitásra gondolok. Szervizkönyv szerint 5W30-at pakoltak bele rendszeresen, maradhat?
Másik kérdésem: márkában mit keressek? Astrámban eddig Castrol Magnatec-et pakoltam, nem volt semmi gondom vele. Gondolkoztam még a gyári GM olajon is.
-
F_Gergely
őstag
Nah tegnap sikerult hatso ablaktorlo motort szereznem 3 ezer hufert most beraktam delutan mukodik rendesen. Persze hianyzott valami kis gumidarab nekem a tengelyrol de ezt is csak a bontott verdan lattam, ma takoltam oda egyet kupak takarja igy nem latszik

Ezer koszonet Petyyy kolleganak aki a srac kontaktjat adta, igy sikerult alkatreszhez jutnom.Nekem.most Bosoko lapatok vannak elol de nem jott be, maradok a gyarinal....
Átvétel Budaörsön: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 26.
Átvétel Székesfehérváron: 8000 Székesfehérvár, Új Csóri út 7.Ha esetleg valaki megy budaors fele egy 330 mm-es lapatra en is beneveznek...
-
M_o_g_y_i
őstag
BOSOKO ablaktörlők jó áron

És a motorolaj is, pl. a Total Quartz 9000-t néztem, szerintem olcsón mérik.
-
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Nekem 130 körülre. Előző hsz. -edre: igen, a 115 lovas 16xer h astra bőven elbírta volna viselni a 6os kézi váltót, ha nem is agyonpakolva dombra fel megindulva gyorsítva előzni, de sebességettartani "eco" módban simán jó lenne, meg nem a váltó hiánya szabná meg a végsebességet
-
Petyyyyy
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
A Vectrában már minden további nélkül el tudnám képzelni a hatos váltót. Az az autó kiált a pályázásért, míg egy Astra nem kimondottan.
AMD Power - Azt valóban csak elképzelni tudnád, nincs olyan.
Bár nem lenne rossz.Egyébként az öreg szerelő, aki tavaly rémisztgetni próbált, hogy de szar a dízel és milyen drága a szervízelése...beújított egy Octavia kombit. Dízelt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AMD Power
titán
válasz
Calogero
üzenetére
Akkor ez kimarad nekem.

Kiváncsiságból ki töltenétek ezt az Excel táblázatot ami ebben a cikkben van.
"Ennyi bevezetés után itt találod az excel táblázatot, használd egészséggel. Ha van ötleted, hogyan lehet jobbá tenni, oszd meg a kommentekben. Ha nincs, akkor küldd el a barátaidnak és ajánld nekik is ezt a blogot."
Kinek mi jön ki....

-
-
haddent
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Én meg azt értem amit te mondassz. És én is, meg családom is, barátnőm is, mindenki ezzel győzköd. És igazatok van? Nem tudom.. őszintén.. tényleg drága egy 140-200 lóerős sor6 -os szívóbenzint fenntartani? Tankolást ne nézzük, pusztán szerviz meg fenntartás.
Hátul kaparós miért nem kéne? Én már nagyon kiváncsi vagyok egy olyanra is. 6 -os váltó jó dolog, de ha nincs, hát nincs

-
Petyyyyy
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Én is sokat gondolkodtam a hatos váltón, nézegettem is a H Astrákat 1.7CDTI meg 1.9, de nem bánom, hogy nem spóroltam össze rá. Meglepően jó az attétel az F23 váltóval is az Astrában. Nem hiányzik a hatos - legalábbis itthon, szabályosan közlekedve tuti.
Az 1.9 Vivaróban pl nekem nem tetszett az áttételezés. Nekem rövidnek tűnt az ötös. A normális fordulathoz hatodikban - legalább 2000/perc vagy méginkább fölötte - már autópálya dukál.
-
F_Gergely
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Maradok a dizelnel, csakis kombi, inkabb az extrak, es a zajvedelem, biztonsag ami erdekel. Legyen egy turbo hogy pippantson ha kell de ennyi

Hatsokerekes mondjuk alapbol nem kene, meg inkabb csaladi auto.Hazudnek ha azt mondanam nem ertem amit mondasz, azert egy benyas valami kupet en is elfogadnek parszaz pacival, hatso kerekkel 6os kezivel, minden flincflanc nelkul csak nyers erovel. De ehhez se penzem se helyem ahol tarolnam, mint hobbi auto mert hetkoznapokra ertelmetlen, fenntarthatatlan

-
haddent
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Igen, ez igaz. Én is írtam, látod, biztonságosabb, bolondbiztos. És biztos tök fasza vele állatkodni. De ha annyi pénzem lenne akkor nem érdekelne, hogy évente kell kuplungtárcsát cserélni, vagy vennék bele csillapításmentes kerámiát aztán gyá neki
Nekem manuális kell.. én akarok dönteni.
Egy dolgot tudnék még elfogadni valszeg, a szekvenciális (de manuális!!!) váltót.De mindegy, tudom, hogy "nincs igazam", és ehhez kell egy beállítottság. Az a beállítottság ami most gyűjt egy E46 330i szedánra 3000 -es sor6 -os szívóra, ami jó esetben alul karcolja a 200 lovat, miközben egy 4 hengeres turbós 2JZ lehetne 1000 ló és úgy rugna hátba hogy leesne a vesém. Nem kell és kész

-
F_Gergely
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Ha ugy valtanal mint a rallysok eleg hamar szethullana a valtod es a kuplungod is.... nekik direkt kulon valto es kuplung van az autoban ami birja ezt a terhelest ami a valtassal jar.
En ha vennek egy hodaly nagy A8-at vagy 5os bomost, nem rajkodni akarok, hanem gondtalanul suhanni. En inkabb azert nem vennek automatat mert se berantani nem lehet, se megallva sebessegben hagyni. Motorfek, plusz valtas 2bol 4be nem.lehetseges. de ez inkabb csak a kifogas ha lenne ra penzem.es megengedhetnem kene egy jofele dsg.
-
haddent
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
A kormányfülváltós duplakuplungos csodák már biztosan jók, éppen csak 20x olyan bonyolultak mint a manuális és csak 10x kerülnek annyiba meg a javításuk. Ha lenne egy 600 lovas M4 -em amivel pályaidőt szeretnék döntögetni a ringen, akkor elgondolkodnék rajta esetleg. De akkor sem olyan érzés. Úgy akarok váltani, mint a rallye -sok, felnőtt férfiak, nem úgy mint a kis nyomorult 140 centis zsoké hülyegyerek gokart pilóták
-
Calogero
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
A mai automákkal te is tudsz váltani, visszaváltani... Mindegyiknek van manuális része is, csak itt elég fel-le felé irányba húzni a kart Ha meg van hozzá olyan olyan extra akkor válthatsz úgy mint Hamilton, a kormányról.
Múltkor egy az egybe akarták becserélni az autómat Opelnél egy 1,6-os automata full felszereltséggel szerelt 5 ajtósba.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Kickass
üzenetére
Legalább ez nem húzott le... Posta János klíma
-
F_Gergely
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
Tetot es az ajtokat szigeteltem eddig de le akarom az egesz autot csak ahhol szet kell szedni teljesen es eddig nem volt ra alkalom.
Oket tudom ajanlani, naluk mindent kapni, minoseg, es messze a legolcsobbak szerintem. Es van kulon uzletuk be tudsz menni, tanacsot kerni, megtudod nezni az anyagokat milyenek stb.
[link] -
válasz
AMD Power
üzenetére
Nekem mindegy hogy manuális vagy automata. Igaz eddig DSG és a bmw automatát vezettem és nem volt vele gond. De még opelt nem vezettem ami automata lett volna. Kíváncsi vagyok mivel jobb vagy éppen rosszabb. Egy ami Számomra érdekes amit régebben is írtam hogy a 4 fokozat nem kevés? Hisz a kiosztásoknál az 50 tempónál városi vezetésnél még mindíg egyesben van az autó és nagy fordulaton pörög, nem zavaró hosszabb távon? Igaz részemről ez egy fikció,de érdekelne. Amire gondolok azaz 1.8-as 4 fokozatú automata váltóval felszerelt csoda.
-
bandi0000
nagyúr
hülye kérdés, de aki szokott zenét hallgatni, esetleg méllyel, az mit mondana, melyikek azok az opelok amik nem rezegnek a mélyládától annyira? F-be volt nekem de a csomagtartó kegyetlenül zörgött
-
Kickass
őstag
Csak, hogy ne mindig a lehúzós sztorik menjenek:
Debrecen - Posta János féle műhely
Klímázásnál az utastérbe folyik a kondenzvíz. Dugulás volt az elvezető rendszerben, februárban megcsinálták, most hogy sokat használom a klímát látom a kicsorgó kondenzvizet. 5k fejében korrekt szerelés, bár se számlát semmit nem kaptam.Ja igen túl a 269000. kilométeren, újra olajcsere következik, vagy marad a Mobil 3000 X1 5W40 vagy kipróbálom a Fuchs Titan Supersyn-t (szintén 5W40)
-
haddent
addikt
válasz
h3lios
üzenetére
Az első esetben sajnos a versenyszellemű is kap egy szépet, még ha nem is húzza rá a hülyegyerek, akkor is rácsapódik biztosan..
Második: Audi, akkor lehet.. Rá van írva, hogy 170 lóerő, meg amúgy is turbós a tdi. Az nem jut el az agyáig, hogy 15 éves, a turbó már csak dísz-szélkeréknek van benne, ha meg lenne mind az összes ló akkor is 2 tonna az az űrhajó, amúgyse tud se vezetni, se váltani, de legalább négyesből indul meg. Sok ilyen van az utakon. Azt hiszik márka ad erőt. Jobb esetben azt, hogy a lóerő. Ritkán fordul meg a fejükben a súlyhoz is viszonyítani
Budapesten egyébként ez semmi.. naponta... tegnap kimentem kicsit vezetgetni a lakásfelújítás közepette. Hungárián megyek hát nem lassan, indexelek elkezdek behúzódni középre. Már másodpercek óta húzodom be indexelve amikor egy fasz elkezd rámhúzni. Az a szerencséje, hogy jó a látásom meg a reflexeim meg ilyenkor higgadt maradok különben fizetett volna (a szerveivel
).
Ugyanezen a napon: Lágymányosiról le Budán (nem jut eszembe az út neve), van egy motoros pár, játszunk. Megindulunk, gyorsulgatunk ilyenek. Ők az egyik sávban, én a másikban, szépen vigyázva egymásra, látszott rajtuk, hogy ők is a normális fajtából, semmi gond. Amikor látszott, hogy be fog kelleni engedni őket fékeztem, ők is ha fordítva.. Na, erre egyszercsak mögülem kibassza a bálna retek mergát a nyomorék, elkezd jobbról előzni, be elém és a motorosok elé akiknek fékezni kellett egy nagyot, át a piroson (ééépppenhoggy átváltott sárgára, most kezdett volna zöld lenni). Gratulálok..
Na még egy ugyanezen a napon: Jön a Golfos hülyegyerek, ül benne 3. Elkezdenek az előző mergával versenyezgetni. Én tisztes távból tartom a tempót kiváncsiságból. Na valami nem ment a nyomoréknak, következő lámpán amikor odalépett neki, akkor 100 méter hosszú tömény fekete szén, nem viccelek. És innentől így ment a tdi golf. "Ment", erősen idézőjelben, mert 5000 fölé nem kellett pörgetnem a kőkemény 116 lovat, hogy letoljam az útról, ha akartam volna
De amúgy jó a közlekedéskultúra

AMD Power felejtsd el az automatát, egy rendes (esetleg rövidített) kézi váltónál jó sofőrrel nem gyorsabb, max biztonságosabb, ha éppen 800 lovat kapcsolnál félre
Egyébként meg borzasztó érzés, hogy nem mindig pont azt csinálja mint amit te kitalálsz.. -
HoaryFox
őstag
X16XE meg Z16XE hátsó kipuf dobja között van valami különbség? Szedán B Vekire lenne, FB csoportban 10k-ért árulja egy illető.
-
-
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Van a csapagy tetejen egy muanyag tanyer (nem tudom mi a neve) na az es a kasztni kozott van egy ujjnyi hely. De lejjebb se megy mert a tanyer alatt ott egy anya ami miatt lejjebb se megy. Minden uj ezert nem ertem hol lehet a hiba. Uj melohelyen mar idovel ket muszakban leszek igy amikor delutanos leszek delelott el tudom vinni muhelybe hogy megnezzek.
-
AMD Power
titán
Astra kombi: Kényelmes, csendes családi Opel
Csak kár ,hogy automata. De családi autónak tökéletes!

-
h3lios
addikt
Szerintetek ha szerválok 1 új kormányt a netről, akkor mennyire biztonságos otthon házilag a cseréje.
Nézegettem a lehetőségeket, ha teljes kormányt veszek légzsákkal az ugyan az, mintha csak középső elemet vennék a beépített légzsákkal, árban nincs difi.Viszont ha csak burkolatot veszek küzépre (ami gányul néz ki most), az emblémával csak ilyen 5 ezres nagyságrend, viszont házilag kellene belőle kiszedni a légzsákot és átrakni a másikba. Szerintetek ez mennyire necces manőver ? YT-on van róla videó is.
-
trassher
addikt
válasz
HoaryFox
üzenetére
Jó kérdés mert nem rossz.
Passz. Nálam kb. 400km-t ment. Ez ilyen, ha beáll a kompresszor akkor lekeni magáról a kuplungtárcsát, hogy ne akassza meg a szíjat.w333: Ezt én vettem bontottan miután a gyári újat szépen leégették.
F_Gergely: Szerintem a kompresszor szíjtárcsájának a csapágya megégett mert amióta leszakadt azóta nyikorgás van.
AMD Power: A nagy sebességű forgómozgás nem játék.

Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- EAFC 26
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem gondoltam, hogy a tigra alufelnik ilyen jól mutatnak a g astra alatt.
![[link] [link]](http://www.gumiwebshop.hu/img/felnik/94.jpeg)

az nagyon döcögős lesz....
es klassz a kipufogo vege is
![[link] [link]](http://i.imgur.com/UugDbm2.jpg)
![[link] [link]](http://i.imgur.com/NRHANi1.jpg)
![[link] [link]](http://i.imgur.com/8LGnanM.jpg)

Durva környéken lakhatsz uram.