Hirdetés
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kickass
őstag
Aki nem hisz az óratekergetésben nézze meg a most 2-3-4 éves kocsik mennyit futottak...
Pl J Astra jellemzően 150-200k között, és már lehet ezeket is moddolták 30-50k-val, hogy a mágikus 200 körül legyen.
Akkor mi az esélye annak, hogy egy tíz éves dízel (valószínűleg ex-cégautó) km állása ugyanott lesz?

Na hát ezért tekerik az órákat...
Ls a magánszemély se tuti, mert ott is max egy első tulaj szava ér valamit, a többi már lehet eleve tekerten vette csak nem is tud róla. -
vzsryl
nagyúr
-
diablo1984
veterán
válasz
Gergőke88
üzenetére
ja, én is szeretem, hogy alul is nyomatékos a verda, évi 5-8000ezer km-t megyek csak vele, mennék én többet is csak szinte sosem vagyok itthon. tudom, hogy egy benzines jobb volna erre a célra, de az csak magas fordulaton harap és akkor 2x ennyit enne városban(többnyire városban használom a verdát, mert ott van dolgom, 5,6 litertől eddig nem evet még többet).
hozzá teszem, hogy ős dti motorom van, adagolóval, egr lefalazva, kat kiszedve(már így vettem), se kettős tömegű, se semmi. ennek nem árt a város....
-
-
vaksi8
senior tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Olvass utána! Ne csak a kacsának dőlj be!
-Magyarországon újjonnan üzembe helyezettvzsryl A külföldi autóknál igen, egyértelműen meg tudják csinálni! De ott viszont (a vevők mint mi) nem a nepperek nem tudnak tulajtól rendszámot meg miegymást kérni, hisz azt sem tudják kié-mié volt az autó és feltehetőleg a kereskedő sz.rik elárulni
-
trassher
addikt
válasz
Gergőke88
üzenetére
Persze értem én, hogy valakinek jobban bejön csak nem tartom racionális dolognak. Ha valaki pályán jár jellemzően akkor is érthető de városban nem kínlasztanék egy dízelt csak ha otthon a garázsban ott van minden ami ilyenkor nagyobb terhelést kap.
vaksi8: Miért lenne ez hihetetlen? A netes adatbázis sem az első műszakiig visszamenően ad információt hanem csak 2010-ig. Külföldről behozott autónál pedig az első forgalomba helyezés dátumánál szereplő km óra állás a kezdő. Azt azért érdemes tudni, hogy műszakin - eredetvizsgán pont nem érdekli őket, hogy az előző óraállás mennyi volt. Beírják azt amit mutat az óra hiába látják, hogy az előző érték magasabb. A tulaj megmondja, hogy órát cseréltek a kocsijában és kész.
-
vaksi8
senior tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Mert ha évi 42 ezret megy , akkor két év alatt 84 ezer. Na már most, Ha valóban 440 volt benne akkor nem tekerheti 200 alá, mert az utolsó 2 évvel előtti műszakin rögzítve volt az akkori valós km. Ha tekeri is és az évi 42 ezerrel számolunk, akkor most csak 356 ra tudná tekerni!
-
-
trassher
addikt
válasz
vaksi8
üzenetére
Mert ki vesz dízelt évi 20.000 km-re? Senki vagy a helyi hülyegyerekek szmókendsárm matricával. Oké, barátom is csak dízellel jár de azért mert neki nem kell személyautó, ml merci benzines motorral meg elég drága lenne. Pont egy h astra-ról van szó ami mint tudjuk közkedvelt cégautó volt a maga idejében.
B-L-A-C-K: Évi 5.000 km-t megy dízel autóval? Semmit nem nyer az üzemanyagon ekkora futásnál. Fentebb írt barátom is évi 10.000 km-t megy de ő horgászni meg vontatni jár vele ezért a dízel.
vaksi8: Vagy belső ismerőstől van az infó vagy megkérdezték az eladótól telefonon a rendszámot és lekérdezték neten maguknak. Ha az alvázszámot kiadja kérésre akkor a rendszámot is.
-
vaksi8
senior tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
És azt honnan tudják a fész csoportban, hogy valóban ez az autó 440 ről van tekerve? Netán valakié volt, vagy valami infohóz hozzá jutott alvázszám alapján? Ha igen honnan? Csak azért érdekel, mert az enyém is külföldről hozott, szervízkönyve van, de az Opelben mégsem mondanak semmit a múltjáról, mondván volt tulajdonosi meghatalmazás szükséges
Ez szerintem vicc
Ha már az én tulajdonom miért nem szolgáltatnak róla infót? Rendes volt a szervízes, csak annyit árult el kb valós amit mutat az óra.. Kicsit azért megnyugodtamtrassher Elvileg nálam kb 10-15 között futnak az autók, tavasztól őszig motorral közlekedek. Miért ne lehetne elhinni, hogy van olyan aki nem azzal jár még a wc-re is
-
Petyyyyy
addikt
Heyho népek!
Help kellene. Nem tudom rendesen jelennek-e meg a CDR500 által küldött az infók a mid kijelzőn. Rémlik valami hogy meg lehet mondani neki 8 vagy 10 digites a kijelző, csak már nem tudom hol van a manual a rádióhoz.
Tehát aki CDR500 - MID kijelző kombóval nyomul, az legyen szíves hajítson már egy képet mikor a rádió szól. -
B-L-A-C-K
titán
Most olvastam egy fész csoportba ez le lett kérdezve és 440ről van visszatekerve, még jó hogy kilóméter garanciával hirdetik...

-
Gergőke88
addikt
"A kétezres évek közepére már minden valamire való benyás autó elfogadhatóan csendes, nem kell bele kétezer+ köbcenti hogy 10sec körül gyorsuljon, nem okád gyárkémény módjára(min euro3), megugrotta az 5 csillagos töréstesztet, és nem rohad szét 10 év után. Van ABS, esetleg ESP, és soksok lufi."
Akkor sorolom:
-összes mazda rohad 2000-es évek környékén
-mutass nekem olyan 1.6,1,8-os Opelt ami 10secen belül van 100-on? Na jó talán GSI C Corsa
1,8-as H astra is 10.x időt megy.
-A Fordos dolgot nem értem. Simán beletekernek a céges autókba 3-4 év alatt 200+ km-t ott már kijönnek a hibák, nem csak a Fordnál. De könnyen kiszámolhatod, hogy annyi idő alatt mennyi pénzt megsporoltak a kutnál.. -
zeg
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Pont ezért vettem szívóbenzint. A kétezres évek közepére már minden valamire való benyás autó elfogadhatóan csendes, nem kell bele kétezer+ köbcenti hogy 10sec körül gyorsuljon, nem okád gyárkémény módjára(min euro3), megugrotta az 5 csillagos töréstesztet, és nem rohad szét 10 év után. Van ABS, esetleg ESP, és soksok lufi.
A hiperszuper elektromos sz@rokkal teletömött autóktól a hideg kiráz, köszönöm de nem kérek a H Astra- D Corsa utáni generációkból, legyen az orrán bármilyen jelvény. Erre vannak a céges FordFókák meg Mondeók(2010-es trágyadombok jobban felszerelt példányai, a dízeltartás és parasztvakításra való bizb@szok minden sz@pásával). -
-
Skizz
addikt
Van itt bevált LED rendszámtábla világításhoz? Olyan, amibe nem kötnek bele, nem vakít, stb.?
-
Szada85
aktív tag
Tudom persze, mindenkinek más a fö szempont egy-egy autóvásárlásnál/autófenntartásnál, de sosem fogom megérteni ezt a kismotor-mániát, kövezzetek meg nyugodtan.

Olvasom a kommenteket itt, beszámolókat ott, 1.4-es, 1.6-os G Astrákkal sikerül 6-8 literek között eljárni, nyilván egy H Astránál a némiképp nehezebb kasztni miatt föleg megvan 7-9-10 is akár ( klímával, rövid utakkal satöbbi ), mert ahhoz hogy a gyengébb motor elvigye a kasztnit, ahhoz benya kell értelemszerüen...
És emellett látom a magam példáját, hogy a 2.0 Turbóval közel fél év után 9 - 9,5 közötti stabil átlagokat produkálok úgy, hogy nem figyelek oda, hogy mennyire tudom lenyomni a fogyit, elforgatom a motort 4-5 ezrekig, hogy halljam a turbót, pályázáskor tartós 160-200 közötti sebességekkel utazunk hétvégente, hétközben pedig tizenpár km-re járok munkába, plusz az " átlagos " felhasználás, városi rohangálás satöbbi, ugyanúgy klímával...
Persze, lehet mondani, hogy az 1,5 - 2 Liter ( mondjuk cirka 20-30% ) fogyasztástöbblet, viszont van az autóban boogie, és tartalék, ha a helyzet úgy hozza, márpedig a mai közlekedési trend alapján egyre többször jön jól, ha eröböl ki tudsz kerülni valakit, és nem csak reménykedsz, hogy most nem maradsz ott.

Természetesen nem bántásból írtam ezt, csupán mint véleményt, lehet vele nem egyetérteni.

-
trassher
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Itthon 0 a választék, németeknél akad bőven benzines, turbós, dízel is.

-
-
trassher
addikt
válasz
Gergőke88
üzenetére
Signum-ban kíváncsi lennék mire elég az 1.8 140le. Kint 2008 körüliek 5000 euro környékén vannak.
B-L-A-C-K: Ott van nyomaték alul is a kis turbó miatt, természetesen rugalmasabb mint ezek a szívó motorok.
Gergőke88: Ez mondjuk eléggé tetszetős. Mondjuk feketében minden jól mutat.

-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
trassher
üzenetére
Egy turbó tény hogy ráférne, most jelenleg egy céges 6-os golfunk van, kis 1.2-es turbós motorral 105le, de pályán, és városba is megállja a helyét, klímát meg meg se érzi.
Gergőke88: Csak az sokat eszik, mondjuk nem az hogy ne bírnánk ki azt a fogyasztás többlet, csak maga a tény idegesítene...

-
trassher
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Pont erre gondoltam, hogy nyáron ha mentek nyaralni 4-en cuccokkal, klímával akkor mi lesz. Kombi 1.8 tényleg ritka így más alternatíva nem nagyon marad. Ha nem gond a fogyasztás akkor jó lesz az csak majd ne lepődj meg ha télen városban elkéri a 10 litert.

B-L-A-C-K: Nem is a versenyzéshez kell a kakaó hanem a biztonságos közlekedéshez. 1.4 g astrával járok másfél éve. Az elején jó volt de már sokszor úgy érzem jobban jártam volna ha 1.8-ast veszek. Pályára mindenképp ideálisabb lett volna.
-
válasz
trassher
üzenetére
Szerintem akkor is vállalható lesz. De ha négyen leszünk benne, plusz csomagok és klíma, akkor lehet elfogy az erő. Az 1.8 kivitel pedig olyan ritka mint a fehér holló. Dízelben pedig nem gondolkodom ,mert sok kis táv is szerepet játszana a városokban , és másokból okulva hamar tönkre menne. Ezt pedig nem szeretném ,inkább úgy vagyok vele, hogy egyen egy kicsit többet.
-
válasz
trassher
üzenetére
Szerintem "most az én nevemben írom" az 1.6-os motor egészen vállalható. Főleg ha abból indulok ki hogy a jelenlegi 1.4 8V 70 LE autóm után szépen húzz. A méreteit is szokni kell. De én imádnám. Ugyan itt Szekszárdon kipróbálhattunk egy 1.6T-s j astra karavánt hát az egy veszedelem.

B-L-A-C-K Igen, te is karavánt keresel ahogy mi is.

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Végül szerintem nekem is ilyen H-s astra lesz a befutó, már vártam véleményed...Szerintem egy több mint 8 éves kocsinál amibe ~155 ezer van, nem vészes ha nem patika az ülés, ez benne van.
-
trassher
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha nagydarab ember használta akkor hamarabb lesz kiült, kopott.
Átvizsgáláson ha nincs nagy baja akkor szerintem egész jó vétel lehet. Azt viszont nem tudom, hogy kombiban az 1.6-os mennyire elég. Az az autó nehéz, nehezebb mint ami a forgalmiba van írva. -
Megnéztem a kis karavánt, nem volt olyan rossz az első spoiler nem lógott semmi gond nem volt vele, de viszont az ülések ahogy a képen nem látszódik annyira, kicsit kopottas. De lehet én vagyok ilyen "maximus"

-
Petyyyyy
addikt
Schiller kölcsönzőben dolgozói kedvezménnyel 11 helyett 7,5k lett volna a Bosch Aerotwin AR503S, míg interneton 6,5-ért megtalálom.

Gyüvőhétre talán sikerül is kézhez kapni. -
Gergőke88
addikt
válasz
Freeman007
üzenetére
A kinézett auto 2008-as tehat 2012 elott nem is jart muszakin....

(Hacsak nem taxi volt vagy kintrol hozott). -
Gabis
őstag
Sziasztok!
Hol tudok utána nézni, hogy egy motorolajnak milyen előírásoknak kell megfelelni egy adott motorral kapcsolatban?
Előre is köszönöm.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Na meg rendszám tudatában se ártana megnézni az állást.

-
Köszönöm szépen mindenkinek, holnap megnézzük, a km elírást mi is észre vettük, de majd kiderül.

diablo1984 A rést nem vettem észre! Köszi -
diablo1984
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
én nem láttam kivetni valót kép alapján, bár az első lámpák alatt furcsa a hézag, mintha kissé csüngne a lökös. belső tér kulturált ami látszik belőle, külseje egyben van, ára kicsit borsos egy 2008-ashoz képest, de alku lehet, ami még furcsa, hogy a képen az órában 155ezer, míg a hirdetésben 165ezer km van, ez vagy 10e km-el ezelőtti kép, vagy tekergették, vagy elírás....
messze van tőled? ha nem, akkor megérheti megnézni! ha messze, akkor te tudod, inkább magánszemélytől lenne az ilyen tuti vétel, közvetlenül az első tulajától, de akár még jó is lehet.
-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szépnek tunik. Mindenkeppen valahol nezzetek at.
Futomu milyen allapotban van, fekek, gumi.
Erdekes hogy a leirasban 165e km van a fotokon meg 155e valoszinuleg csak eliras. -
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Így képek alapján rendben van! Érdemes lehet megnézni. Bár ez a km nem tudom mennyire valós ami benne van.
-
61508# hsz-re valaki? Ha szépen kérem.

-
A TV szállítási témáról lapozzunk, köszönöm.
-
diegho
nagyúr
Ha le akarnám cserélni a Meriva-t egy kicsit nagyobbra, akkor szerintetek mit nézzek 1-1,3M között, ami nagyobb, mint egy Meriva és alacsony a fenntartási költsége? Zafira rendben, más?
Valamint mennyit érhet egy 2003-as Meriva? 1.6 Z16XE, Digit klímás, 8 felni, a téli már csere érett, a nyári még bőven jó. 144k km. Két "komoly" hibája van, egyik az olajszint jeladó, ami hibás (20-30000 között kapható) a másik a műszerfalon a jobb oldali index visszajelzője néha megy, néha nem, hang van, de zöld nyíl nem mindig. Külsején karcolások és egy helyen egy kis fakulás is látszik - már így vettem. Fújva 3 elem volt 160-as értéket mértem ott, máshol 90 környéke. A motor 10ezrenként olyan 1,2 liter olajat eszik, erre minden szerelő azt mondta ne foglalkozzak vele. 1 év műszaki, tavaly cserélve volt komplett vezérlés és minden folyadék, azóta volt EGR csere és vakolás, első futóműben axiál, toronycsapágy, stabilizátor szilent. Az autó nagyjából rendben van, de kicsit alá lőttem a méretet a 3 hüvelyeshez, mert pakolni azt tudnak, tehát vagy nagyobb egyterű, vagy kombi kell helyette.
-
Sziasztok, szerintetek érdemes megtekinteni ezt a kombit?

-
dsteve1
csendes tag
Üdv! H kombi astraban nincs áram a szivargyujtoban. Bizti megnezve, kicserelve (jó volt) még sincs nafta a csatlakozóban. Lehuztam róla, műszerrel rá mértem, semni. Vkinek vmi ötlet? Egyik napról a másikra romlott el... Köszi előre is!
-
Szada85
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Persze, nem is fogást kerestem az írásodon, csak egy olyan szempontot írtam le, ami esetleg nem mindenkinek ismert, mert idövel ezek a mai újak fognak felbukkanni az otthoni kínálatban is használtként, és érdekes pont lehet akár ez is.
Az új autó valóban bukó, én a lízinggel sem szimpatizálok, ha már pénzt fektetek bele, akkor annak legyen saját, kézzelfogható tulajdon a végén, de persze megértem, akinek az új autó fancy csillogása dob az egón, meg ha az otthoniak látják, hogy Ö igen, befutott...ilyenekre tökéletes.

A használtautóvásárlás pedig mindig is lutri lesz, és a tulaj hozzáállása határozza meg az autó állapotát, csak ezt sokan nem szeretik elfogadni.
De az is igaz, hogy kevés az olyan elmerottyant, mint akár Te vagy Én, akik a legapróbb képkockából is ki tudnak venni perdöntö dolgokat ( pl. otthon a rendszám is árulkodhat, akár a céges múltról, sok egyéb dologról - mondjuk az LSL-es fehér Fóka kombik ugye a kötelékböl, vagy a H Astrák.), míg az átlag valóban vagy átnézeti szervízben, vagy még azt Sem, mert úgye mindenki msc-s gépészmérnökit végzett autónepper szakirányon...Persze, az autóházas opció is müködhet, ezt én nem ismerem, nem is nagyon nézegetek új autókat, ahogy írtam is, max a konfigurátorban pofozom magam vissza a való világba kicsit, mert a " Petrolhead " verziók úgyis annyiba kerülnek, hogy arra csak használtan van esély, illetve az ilyen tizensok-huszonsok milliókat már nem nagyon tudom megemészteni sem, illetve a mai közlekedési/viselkedési normák miatt nem is tudnám nyugodt szívvel otthagyni egy parkolóban, fosva attól, hogy a szomszéd tulaj "véletlenül,3-szor" nekibaszarintja az ajtót, mert "rohaggyámegmernekedilyenvan".
Még a G-vel is általában leghátul állok meg, távol mindenkitöl, épp emiatt, barátosnö nem is érti, hogy egy 13 éves vassal minek
Hát még akkor egy drágább, ritkább modellel csinálja az ember ugyanezt. -
Declare
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
Nyilvan nem egyertelmü a kerdes, vannak elönyök/hatranyok.
Van egy olyan lehetöseg is, hogy pl Autohaustol vesz az ember autot, ahol berendelnek több tipust, több felszereltseggel/motorral stb es ott ha megtetszik egy konkret tipus, olcsobban veszed meg az autot, mint a kereskedesböl. Ez egy jarhato ut, de igy se tudod elkerülni, hogy hatalmasat bukj az elsö 1-2-3 ev alatt.
A masik, hogy a hasznalat az ember függö. Van aki üti vagja, van aki nem. En pl a ceges autoval sem banok maskepp, mint a sajatommal, egyik kollegam ugy szinten....egy masik pedig ugyan olyan erzeketlenül padlogazt ismerve vezeti csak mint a sajatjat. Ez ilyen, ez a riziko a hasznaltautoban. DE: szvsz hsznaltautot csak olyan vegyen aki raszanja az idöt es energiat, utannajar neten is, kinyomozza az adott tipus/motor gyengeit es azokat a vetel elött megnezi/megnezeti. Igy azert eleg jol lehet minimalizalni a rizikot. Ha valaki erre nem szanja ra az idöt/energiat, az vagy rizikozik egyet aztan vagy bejön vagy nem, vagy veszi az uj autot.
En km oraval nem foglalkozom....evjarat es allapot....de ez is pont hogy a hasznaltauto vasarlas tanulasi folyamatanak resze. Aki ott tart még, hogy huuuu ezt nem veszem meg, mert 110k km van benne, na a masik az a tuti, mert abban csak 80k van, annak megint csak nem erdemes hasznaltautot venni

A "nem törödöm az autommal" tipusu tulajokat is azert lehet picit szürni ha az ember sok hirdetest atragott mar. En olyan autot, ami mocskosan, homalyosan, 90 fokban elforgatva, belsejeben az anyosülesen heverö colas flakonnal van fenykepezve....stb meg se neznek szemelyesen.
Nyilvan az uj auto a legtutibb. Olyan amilyet szeretnel, szalonban konfiguralni, pezsgö/virag/elsö puki...nagyon kiraly....kerdes hogy azokat a milliokat amiket ezert elbuksz az auto elsö par eveben, azt szivesen kifizeted e ezert vagy sem. En most ott tartok, hogy biztosan nem.
persze ez mind szvsz erösen, lehet egyeterteni/nem egyeterteni

Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen program, ami...?
- Trollok komolyan
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xbox Series X|S
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- Új autó elsősegély doboz 2030 augusztusig jó
- LIDL akkumulátor és generátor teszter
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- WDH-870 FW 70l/nap wifis párátlanító használtan eladó
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most vett egy Mokkát, azt majd érdemes lesz megvenni...
Ha már az én tulajdonom miért nem szolgáltatnak róla infót? Rendes volt a szervízes, csak annyit árult el kb valós amit mutat az óra.. Kicsit azért megnyugodtam

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)