Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikoljan
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Megírod majd a tapasztalataidat a Vectra-val kapcsolatban, kíváncsi lennék rá. Köszi!
-
szkury
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Vki előrébb belinkelte az oldalakat:
"Mi a teendő, ha gépjármű megvásárlását követően derül ki, hogy a gépjárműnek rejtett hibája van?
Magánszemély eladó esetén csak 6 hónap a szavatossági idő, és ez a helyzet akkor is, ha a kereskedő bizományosként jár el, és az adásvételi szerződés a gépjármű tulajdonosa és a vevő között jön létre, ezért nagyon fontos az eladó személyének tisztázása."
"A szavatosság azt jelenti, hogy ha a fenti időn belül olyan hiba jelentkezik, ami már a vásárlás pillanatában is fennállt, és erről a vevőnek nem volt tudomása, akkor a vevő hibás teljesítés miatti igénnyel léphet fel az eladóval szemben. Ugyanakkor a szokásos, a gépjármű korából és elhasználódásából eredő hibák nem róhatók fel az eladónak."
"Az igényérvényesítés nem egyszerű, mert a gépkocsi adásvételkori műszaki állapotát kell bizonyítani egy későbbi időpontban, és ez sokszor még műszaki szakértő igénybevételével sem lehetséges."
A másik oldal:[link]
-
szkury
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Persze igazad bizonyos szempontból.
Igazából a vásárlót is szeretné védeni a "szándékos" rejtett hibáktól.
Amit sajna be tudnak bizonyítani a szakértők, azért te vagy a felelős, de itt nem a "kopó" alkatrészekre gondolok.
Pl. ha eladsz egy olyan autó-t ami 5 perc után megadja magát, és bizonyított, hogy a hiba fennállt a vásárlás időpontjában akkor te vagy a felelős. Erre mondják mindig, hogy állapotfelmérést kellene végeztetni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Declare
őstag
válasz
szkury
üzenetére
"A jogilag egyszerűbb eset amikor magánszemélytől vásárolunk használtautót. Ebben az esetben NEM fogyasztói szerződésről beszélünk, a jogszabály fél év szavatosságot ír elő amennyiben az adásvételi szerződésben ez nincs másképpen rögzítve. A hibás teljesítés bizonyítása ilyenkor a vásárló dolga. Magyarán szólva, ha a szavatosságot kizárták a szerződésben, akkor nincs esélyünk szavatossági igény érvényesítésére. Amennyiben nem zárták ki, akkor is elég nehézkes az igazunk bizonyítása." [link]
Googli elsö talalat. Ha maganszemely vagyok en azt es olyan formaban adok el barkinek, ahogy azt akarom. A cikk mondjuk 3 eves, de szoljatok, ha most mar maskepp van....csodalkoznek. En biztosan nem vallalnek semmire garit. Azert adom el basszus...mert hasznalt es barmi barmikor elöjöhet. Jo hogy fel evig meg en szervizeljem egy kitudja milyen modon, milyen botlabu ember altal hajtott regi automat

mod: nyilvan nem a mostani motorgeneralos esetröl beszelek...itt nyilvan valo a dolog...de az hogy nekem fel ev mulva valaki küldjön egy szamlat, hogy dpf et vagy kettöstömegüt kellett cserelni a kocsin....

-
szkury
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Neked is van magánszemélyként szavatossági kötelezettséged (6 hónap), de a vásárlónak kell bizonyítania (szakértő, bíróság, stb.), hogy a hiba már megvolt/lehetett a vétel időpontjában. Használt autóknál van amit nehéz, vmit nem.
Ha beírtátok az adásvételiben, hogy cserélni kell vmit vagy hibás, tehát tudott róla a vásárló, akkor sima a dolog. -
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Azert ez is-is szerintem. Egy kereskedö nagyobb esellyel tud profin atvagni...egy maganszemelynel szerintem erre kisebb a lehetöseg. A masik, meg hogy atnezetem az autot es utanna fizetem ki, ez a helyes sorrend, nem pedig a megveszem, hazaviszem, "kicsomagolom" es vakarom a fejem

(#58793) haddent mar miert terhelne barmilyen felelösseg is? Hasznalt valamit veszel, amiben benne van a pakliban, hogy tönkremegy....en nem vagyok bolt, aki garanciat vallal. Ha en eladok neked egy Tv t ami tökeletesen szuperel, 3 nap mulva tönkremegy, akkor vegyem vissza vagy mi?
Vagy a gyartot terheli felelösseg, ha 1 nappal a gari lejarta utan megy tönkre a cucc? Hiszen csak 1 nap...nem. -
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
"A masik, meg hogy mivel mezei user autohasznalo vagyok, nem kötelessegem hallani, hogy furcsa hangot ad ki a turbo, ami masnap megadja magat. Ezert alapbol nem lenne jogos engem felelösegre vonni. Nekem is megadta volna magat. Neked kell megnezned, atvizsgalnod a kocsit szvsz."
Rendben, az alól mentesülsz, hogy szándékos szélhámosság. Ettől függetlenül még akarva-akaratlanul terhel a felelősség, hogy nem bírt ki 300km -t az autó miután átadtad. Ez így azért akkor sem okés.

marci1250 szerintem követeld az azonnali teljes visszatérítést, vagy ha vajszívű vagy akkor vigyék a p***ba, javítsák, és hibátlanul várod 0Ft elköltése mellett. Te neked ne kelljen ezzel szenvedni!
Declare magánszemély lutri. Vagy vigyázott rá és hobbiszinten az élete volt, vagy egy büdös tróger. Utólag sokmindent nem lehet tenni szerintem. Kereskedő alacsonyabb áron seftel, utólag van valami kis esély a hisztire stb.. Ha át is ver, némi esély van rá, hogy úgy ver át, hogy nem lesz belőle gondod hirtelen. Pl. 300 ezer helyett 200 ezer km -rel adja át neked, de ez sokat nem számít ha amúgy jó
-
oliwire
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Azzal még az a helyzet, hogy telefonnal nem sikerült kapcsolatot létesíteni vele, a letöltött program nem találta, de a ledek szépen villognak az ELM-ben, ha jár a motor. A számítógépen még nem próbáltam, nem volt rá időm, de a mellékelt CD-vel 2 programot feltettem, de egy rakat van a CD-n. A köszörűs, csörgő hangra van ötlet?
-
Köszönöm a válaszokat, ezek szerint a leírásban ez tévesen szerepel, majd használom tovább az eddigi bevált Navon N670 Plus-at
Kyváncsi vagyok még mi lehet tévesen oda írva ami az autóban nem szerepel.
Elkezdem nézegetni
-
trassher
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szerintem ez nem navis. A CD70 az igen, de ez CD30.
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Egy Here Maps vagy egy jó IGO-al többét érsz majd!

-
F_Gergely
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
ebben nincsen navi....
mondjuk ha lenne se érnél vele kb semmit szóval sokat nem vesztesz. -
válasz
AMD Power
üzenetére
A GPS-t nézem, itt hogyan van, mert ez a DIN1-es fejegység szerintem, itt a középső kijelzőben az alsó sávban egy mondatban van ki írva? vagy a hangszórón keresztül történik a navigálás vagy hogyan jelzi ezt, és a középső konzolon hogyan van feltüntetve
El nem tudom képzelni. -
Declare
őstag
Ha en alairatom veled, hogy megnezted, megvetted szervusz es azt alairtad, akkor ez van. En maganszemelykent biztos, hogy csak igy adnek el autot, ebben egyetertek a Gergövel. Kereskedönek kötelessege szavatossagot vallalni, de maganemberkent, nekem nem.
(#58783) Fkris a masodik resze igaz
nem lennek jo ebben a szemtöl szembe vagjunk at valakit temaban szerintem 
Az elsö resze viszont szerintem nem. Maganszemelykent en olyan szerzödest kötök Veled, amilyet akarok. Itt nincs garancia, meg szavatossag, en nem kereskedö vagyok, vagy ceg.
A masik, meg hogy mivel mezei user autohasznalo vagyok, nem kötelessegem hallani, hogy furcsa hangot ad ki a turbo, ami masnap megadja magat. Ezert alapbol nem lenne jogos engem felelösegre vonni. Nekem is megadta volna magat. Neked kell megnezned, atvizsgalnod a kocsit szvsz.
-
Fkris
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Nem teheted meg jogilag, rejtett hiba esetén a hajadra kenheted mi van benne (jogellenesen) a szerzödésben, akkor is felelősségre vonható vagy.
Ez olyan, mint a távozás utáni reklamáció nincs és a szórakozóhelyeken a ruhatárnál a felelősség nem vállalása(kivéve érték tárgy).
-
-
marci1250
tag
Beszéltem a kereskedővel, azt mondta, önköltségen megjavítanák, de csak a saját műhelyükben. Nem tudom, hogy bízzak-e bennük ezek után
Megpróbálom még azt kibulizni, hogy 75%-át állják a szerelési költségnek és én megjavíttatom máshol. Szerintetek?(#58778) Luck Dragon Szerintem alapvetően nem rossz, hogy kitakarítják az autót, de a motortér kényes téma, olyan helyekről moshatják le a szivárgást, ami számodra sokatmondó lehet.
-
-
marci1250
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én láttam ezt az "apróságot" élőben, itt is néztem autót és ha már ott voltam ezt is megnéztük, szerintem szép állapotban van, az árát egy csöppet magasnak tartom. Egy apró dolog van, mosott motortér, tapasztalatból mondom, hogy az riasztó!
-
Ma amint tudok elmegyek megtekinteni ezt az "apróságot" , de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is egyaránt!

-
Kickass
őstag
válasz
marci1250
üzenetére
Ügyvéd, szakertői vélemény, illetve kezdetben normális hangnem azzal akitől vetted. Ha totális elzárkózás a reakció akkor lehet menni tovább, fogyasztóvédelem, per stb...
Stauffenberg: nincs olyan hogy trükkös szerződéskötés, mármint a megfogalmazás szintjén, hiába íratja bele a legtöbb zugnepper hogy megtekintett és kipróbált állapotban blabla stb..a szavatossági jogodról ezzel nem mondhatsz le. Ha csak nem írták bele kerek perec hogy az autó 1000km-n 3liter olajat fogyaszt akkor lesz jogorvoslat. Az már más kérdés, hogyha kereskedő és trükköznek a cégnévvel meg az aláírói jogkörökkel, adásvételin más ember/cég szerepel mint akik a telepen vannak stb...akkor lehet gond.
-
F_Gergely
őstag
válasz
marci1250
üzenetére
az fontos hogy mielőtt hozzányúltok a blokkhoz beszélj azzal akitől vetted. Mert ha már hozzányúltok, és megbontjátok nem fogja visszavenni. Illetve ne egy zug szerelő legyen, hanem hivatalos, rendes engedéllyel rendelkező szerelő. Először egyeztess azzal akitől vetted, hogy szerinte mi lenne a megoldás.
Az hogy eszi az olajat nem feltétlenül 300 ezer (bontott motor meg 50 ezer) 100-150 körül max megkéne álljon, valszeg gyűrűzni elég, de ez csak a blokk szétszedésével derül ki. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
marci1250
üzenetére
Itt le van írva, hogy mi a teendő ilyenkor: [link] és [link]
Az adás-vételi szerződés is lehet trükkösen megfogalmazott, ami azt sugallhatja, hogy tudtál a hibáról. Mindenesetre kérj a szerelődtől lepecsételt szakvéleményt, hogy a hiba mióta állhat fent és ezzel menj vissza a kereskedőhöz.
Az meg csak magánvélemény, hogy ne az asztal ráborításával indíts nála, inkább az együttműködését érd el.
-
Declare
őstag
válasz
marci1250
üzenetére
Elsökörben google
van sok cikk a temaban.Mivel van egy autoszerelöi velemenyed, hogy motorgeneralos a kocsi, ezzel batran viheted visszafele, hogy rejtett hiba (mivel ez gondolom nem szerepelt a kocsi leirasaban/szerzödesben, amit alairtal). Itt nem kell szakertö elsö körben szerintem. Aztan majd meglatod, hogy reagal a kereskedö, mennyira fair vagy harit es okoskodik.
A többit dönsd el Te. Szerintem visszaadhatod az autot es visszakerheted a vetelarat. Ha a szerelöd azt mondja erdemes megcsinalni es meg lehet jol, akkor el kell dönteni/meg kell beszelni a kereskedessel, hogy fizetik e a motorgeneralt vagy egy reszet....hogy mi a jo valasztas azt neked kell tudnod, meg a szerelödnek
-
Declare
őstag
válasz
marci1250
üzenetére
Kereskedötöl vetted? Akkor mindenkepp! Csak ne kezd el szereltetni! Van autoszerelöi velemenyed ez szuper, vasarlas utan közvetlenül (par 100km) nem lesz motorgeneralos egy motor
ez siman rejtett hiba....pontosan milyen lehetösegeid vannak annak nezz utanna, de vannak! Lehet hogy vissza is kerheted a vetelarat, vagy reszben vagy egeszben kifizettetheted a javitast szerintem.Ilyen hibaval meg a maganszemely eseten is kell hogy legyen jogorvoslat, ez mindenkepp rejtett hiba.
-
Declare
őstag
válasz
oliwire
üzenetére
+1 a Michelin cross climate re
gumis topicbna is jok a velemenyek, kerdezz utanna batran. 4 evszakos gumival ellentetben a cross climate megkapja a teli gumi jelölest is es ez egyedülallo, ezert nem is hivjak 4 evszakos guminak....en a hagyomanyos 4 evszakos gumit tuti nem vennek, meg keves km eseten sem. -
marci1250
tag
Sziasztok!
Sikerült belenyúlni a tutiba az autóvásárlással, elhoztam az autót és kb 300 km alatt megevett 0,5-1,0 liter olajat. Elvittem a szerelőmhöz(amúgy is szerettem volna mindenképpen átvizsgáltatni, de más lehetőségem eddig nem volt) azt mondta, hogy erre motorgenerált ajánlana 300k ért. Mit gondoltok ez az ár reális egy Z16XE-s 2002-es G Astrának? Vagy van esetleg valamilyen jogorvoslati lehetőség a kereskedő ellen?
Nagy segítség lenne a véleményetek, ne adja isten hasonló tapasztalatotok!
Köszönöm!
-
AMD Power
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Gyönyörű a beltere az új Opeloknak. K Astra , E Corsa.

-
haddent
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Koszi sracok mindenkinek a valaszt! Ma direkt kivartam, es egyhelyben allva is. Ugye gyujtas - vilagit a karacsonyfa, poccroff - elalszik minden, es utanna ra egyket masodperc mulva egy fel pillanatra felvillan aztan el is megy jo sokaig amig nem all huzamosabb ideig.
Olaj a szokasos mobil1 esp0w40, szuro mannfilter, lassan 9ezernel jar szoval lassan cseres. Azert remelem semmi komoly
-
NY_A
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nekem 6 éves az Insigniám, egyszer volt cserélve a szélvédő. Az repedés miatt. Rakattam bele Pilkingtont, arra már bekaptam 3 kavicsot amit javíttattam, de eddig még bírja. Igaz nem is igazán nagy hibák. A 4 szélvédő az tényleg durva szám. Bár autópályán komolyabb tempónál bekapni egy kavicsot biztosan megviseli a szélvédőt.
-
Calogero
addikt
-
zolikaDB
veterán
F_Gergely: a fiuk szerint igy kell az ablaktorlot feltenni
[link] -
oliwire
őstag
Sziasztok!
Régen voltam már itt, a napokban kezdtem újra visszaolvasni a topikot. Munkahelyváltás történt, az autó jól kiszolgált a költözésben, meg most is az ingázásban, de lenne pár dolog, amit meg akarnék benne csinálni.
Először is már voltam gumisnál, hogy lecseréljem a gumikat, mert jobban megnézve csak az első 2 volt téli, a hátsó kettő nyári. Mind a 4 el van már annyira kopva, hogy még egy szezonig nem érdemes megtartani. A gumis szaki azt mondta, hogy ennek a télinek is mindegy már, ha óvatosan vezetek, erre a nyárra is elvisz, de engem nagyon zavar már kanyarban a nyikorgása. Most kiadni rá 80-100 ezret a nyárra, majd télen megint ennyit a télire kicsit sokallom, meg nem akarnám a kocsit 4-5 évig megtartani sem, így egyszeri, középkategóriás 4 évszakosat gondoltam, ami így csak 1x lesz egy 100k-s kiadás. Erről vélemények?
Továbbá: Az alapjáratom még mindig nem tökéletes, de ezt aki régebben követte a topikot, emlékezhet rá. Jelenleg ez a helyzet: Hidegen tökéletes, ha hűvösebb árnyékos helyen parkoltam (nem viccelek). Ez után ha eléri az üzemi hőfokot a motor, akkor 1500 körül van. Itt jön a másik rész. Ha tűző napra állok mondjuk egy munkaidő erejéig, valami felmelegszik a motorháztető alatt úgy, hogy alapból lesz 1500 és meleg motornál 1900-2300.
2000-2200-as fordulatszámnál meg egy olyan hang is hallatszik, mintha valami köszörű hangja lenne, kissé mintha csörgős is lenne. De csak ott, se alatta se felette nem. Pl ha a meleg miatt az alapjárat arra áll be, akkor lehet huzamosabb ideig hallgatni.
Amit meg akarok javítattni rajta, és utána azt mondom, h utána egy jó kis kocsi lesz, az még az ablaktörlő szakaszos törlése, ne csak gyors legyen, a központi zár, EGR szelep, légkondi (remélem csak tölteni kell) Ehhez tudtok Nyíregyházán jó szakembereket? -
ALI_G
veterán
sziasztok,
Az egyik hátsó keréknél megjelent a rozsda, kb 5-10 cm lehet a hossza, ívet kellene rajta cserélni. Mi a normál ára egy kerék-ív kivágásának, pótlásának és festésnek pesten? opel astráról van szó,törtfehér színű. -
haddent
addikt
Szerintetek mennyire kezdjek el magamhoz híven paranoiásan túlgondolni és aggódni amiatt, hogy napi első indítás után ha egyből elindulok (értsd: indít, sebességberak, indul egyből) akkor egy másodperc töredékére bevillan az aladin olajlámpás? Ennyit tapasztaltam semmi mást
Z16XER -
sziku69
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Szia. A vectrához csak annyit, hogy én nagyon szeretem vezetni. 2-300 km vezetés után se fáradok el. Tolnám tovább is. Mondjuk vezettem már focust is. Macskaköves úton is jó volt vezetni.
-
Stauffenberg
nagyúr
"Így már érthető, Focust én sem vennék"
Az egyik rokonomnak volt első generációs Focus az 1.6-os benzinessel (nem tudom pontosan melyikkel) egyszerűen kiment volna a világból, ha nem rohad szét a hátulja. Belekerült 380 ezer kilométer és soha nem prüszkölt komolyabbat (mondjuk törődtek is vele). Csak rohadt a hátsó kerékívek felől, de azt nagyon. Hiába van vezetési élményben az Astra G fölött, a csúnya korróziós hajlam miatt mégis az Astra felé hajlok. A szomszédomnak van egy szép Focus Mk1-ese nulla rozsdával, gondolom ő előre gondolkodott és még új korában megcsináltatta a korrózióvédelmet. De az ilyen ritka, mint a fehér holló.
"na meg az a belső középkonzol egy ocsmányság"
A korabeli Fordok mind ilyenek, ezt lehet szeretni meg nagyon utálni. Cserébe az Astra G beltere is elképesztően ronda, de az meg máshogyan. Azt is szidták már a maga idejében, hogy öreges és nincs mit szépíteni, tényleg az. Múltkor ültem egy K Astrában, onnan visszanézve a G és F Astra beltere mintha ikrek lennének.
"Vezetési élményben egy ilyen is megállja a helyét"
Egy Vectra B? Én még nem vezettem, nem is ítélkeznék felette, de valamennyi tesztben a teljesen döglött kormányt, meg a családi autósan sima futóművet emelik ki. Pontosan mit értesz az alatt, hogy megállja a helyét vezetési élményben? Mert ha kell valahogy kipróbálom, de ezeknél is félek kicsit a korróziótól.
-
sziku69
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Majd csinálok a "helyszínről" egy fényképet. Hátha Te többet látsz rajta. Előre szólok, hogy korhatáros kép lesz, és csak erős idegzetűek nézzék meg.

-
Markizmark
addikt
Háj!
Meg tudja valaki mondani a csapott hátú F hátsó csillapítójának kinyújtott illetve összetolt méretét? Van otthon egy jó csillapító szett, csatlakozási pontjai is stimmelnek, de nem tudom milyen hosszú kell bele.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Igen,kettő,és úgy van,ahogy Directors írta,csak azért nem említettem,mert az Ő problémájához az Ecu-val dumcsizó jeladónak nincs semmi köze.De ha már így belemegyünk,akkor nem is kettő van,hanem három
Ő a "hőfokkapcsoló hűtőventi kllímához".(amiből neked egy van a hűtő tetején bekötve,egy meg vezetékestől szabadon lógott.) -
-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Igazából szinte teljesen megegyezik a manualis valtoval, a kuplungot kezeli egy elektromotor.
A fogyasztas emiatt nem no meg drasztikusan, de varosban dugoban jol tud jonni.
Az otthoni H Astraban ez van, uj kora ota hasznaljuk semmi baja nem volt eddig. (6 eves es 140e km van benne). -
-
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nekem volt 7 évig 1,4 H Astra Easytronic
Igaz hogy lassabban vált mint az automata, és jobban érezni a váltásokat, valamin hideg motornál jobban kíhúzza az 1-est. De rángatást soha nem tapasztaltam. De a 1.4 az vérszegény motor lehet hozzá jó volt.
Astránál már az 1.8-hoz csak manuál és 4 sebességes automata volt választható.A manuál módba te váltasz, csak nem kell kuplongolni. A téli üzemmódját szerettem (ez csak automata módban van)
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Én meg olyat mondok,amilyet eddig még senki.
Szerintem mindenkinek igaza van.Így is helyesen van feltéve,meg úgy is.(kinek hogy tetszik jobban) Akár felül van,akár alul a légterelő,csak az egyik irányba nyomja a szélvédőhöz kellő erővel az ablaktörlő gumit.( ha alul van felfelé,ha felül van lefelé töröl jobban )Én egy harmadik megoldást csináltam
Nem tetszett a gyári cucc,ezért az ablaktörlő karra tettem egy szélterelőt.(mert nekem meg ez tetszett,meg azonos a kocsi színével
)
Így oda-vissza egyformán nyomódik a szélvédőhöz az ablaktörlő lapát.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Na igen...az egyik szerelmem hahun. Fincsi darabnak tűnik, ha autót kéne vennem, tuti megnézném.
gban - A kormányközép színe kicsit elüt a kormány többi részétől. A kormányközép friss, fakóbb színe fiatal darabra utal, míg a karima és a többi rész ki van fényesedve kicsit a használattól.
-
-
zolikaDB
veterán
Tessek? 1.8-as G, 93e km, 500e HUF: [link]
-
zolikaDB
veterán
Koszonom! Problem solved!

-
zolikaDB
veterán
Urak! Talaltam a sufniban egy par Bosch ablaktorlot, ami par eve csikozgatott, most meg jo...

A legterelos resze jol van felrakva? [link] -
w333
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Így már érthető, Focust én sem vennék (rohad na meg az a belső középkonzol egy ocsmányság) ilyen áron ki lehet fogni normális G Astrát mondjuk kb. 1998 -tól 2004 -íg

A frissebb Calssic II már lengyel, jóval gyengébb felszereltséggel, kevesebb zajszigetelés (hangosabb), kipufogó is gyorsabban rohad, stb. !

BMW vonalon ilyen áron szerintem ez szerencse kérdése, mondjuk egy 1998 vagy 2000 évjáratút már ennyiért kapsz csak kérdés hogy milyen ? illetve E46 -nál nagyon oda kell arra figyelni hogy a műanyag küszöb alatt elég csúnyán rohad, kintről behozott autókra ez nagyon jellemző !

Illetve a 316i gyenge, a 318i valvetronik hibás az összes, 320i sor 6 a legcsendesebb, a legjobb a 325i sor 6 szóval ezek között nézelődj

Szerk.
Vezetési élményben egy ilyen is megállja a helyét ... Link, sokkal olcsóbb fenntartással, mondhatni azt is hogy aprópénz hozzá minden

-
-
beg
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ilyen ráncfelvarott cicás van a lakótelepen is német rendszámmal, sokkal jobban tetszik mint a kockásszemű. Szép állapotú, valami 2k+ motorral, néha megkívánom. Aztán eszembe jut, milyen kopogós az anyaghasználat belül

-
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Na igen, ebben az esetben a sima sedan is elég lenne, szerintem van 500L csomagtere. A kombi az tényleg hatalmas.

-
diablo1984
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
astrához képest a vectra természetesen nagyobb, a c veki kombi borzasztóan nagy csomagtartót rejt, már zavarba ejtő a nagysága. az alkatrész ára forma-forma, hisz ez is opel, nem űrrakéta!

-
válasz
diablo1984
üzenetére
És egy H caravánhoz képest mennyivel rosszabb vagy jobb, és az alkatrész árak hozzá viszonyítva?
-
diablo1984
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
semmi extra, csak kozmetikában tér el a szögletesebb lámpástól, műszakilag nem!
-
Petyyyyy
addikt
A Zafira és G Astra hűtőrácsa kompatibilis egymással?
-
A C vectrával "macska szemes"mi a tapasztalat? Eddig még nem is nézegettem őket, de minap egy bolt parkolójában egy ilyen mellé álltam, és megtetszett.

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Declare
üzenetére
"A GTC sportfutomüvel egesz jo uttartassal bir es annyira nem is öreg kinezetü még szerintem"
Nem tervezem, hogy háromajtós járgányt vegyek, időnként cipelnék hátul is utasokat, nem akarom szívatni őket.
Szóval a 600-700k körüli összeg mennyire reális egy normálisabb Astra G-re? Műszakilag, esztétikailag rendben lévő autót akarok (még ha nem is csillog már úgy, mint a szalonból kigurulva), klíma, ABS mindenképpen kellene, elektromos ablak jó ha van, meg a 4 légzsák sem árthat. Nem tudom ezek közül melyik volt alapfelszereltség és melyik nem.
A Classic II névre hallgató példányokkal mi a helyzet? Érdemes őket nézegetni?
-
Declare
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Esetleg kintröl egy H astra vagy H astra GTC? A GTC sportfutomüvel egesz jo uttartassal bir es annyira nem is öreg kinezetü még szerintem (bar en elfogult vagyok, mert nekem is az van
). 1.6 motorral, de ha esetleg egy 1.8 ast ki tudsz fogni, az meg jobb.E46 ilyen arban nekem gyanus....320i mindenkepp (az a sor6 miatt jo, szep hangja van) egy 318i/316i meg nem biztos hogy megeri a plussz penzt, ha nem vagy bmw fan es nem központi kerdes az auto.
Az auto az egyik legnagyobb penztemetö a vilagon, semmit nem vesztettel, hogy eddig nem szortad erre a penzed
ha nekem nem lenne szükseg, akkor en is tovabbra is a csaladtol kötnek el inkabb kompromisszumokkal egyet, ha kell 
-
Stauffenberg
nagyúr
"De azt lehet tudni hogy kb. mennyi összeget szánsz autóra?"
Már írtam korábban. De amúgy típusfüggő, nincs fix keretem. Ha az Opel Astra G, Ford Focus Mk1 vonalon indulok el, akkor első körben 600-700k HUF pénzt szánnék rá, aztán meglátom kifogható-e ennyiért egy tisztességes példány. Ezen párosok közül az Astra G felé hajlok, mert a Fordok rettenetesen tudnak rohadni.
Ha a BMW vonal felé megyek, akkor meg 2500-3000 EUR + behozatali költségek. Igen, mert ezt a neppereket megkerülve Németországból hoznám, szomszédom ebben tud segíteni, van bőven tapasztalata hozzá. Szóval egy E46-ra hajlandó lennék kicsit többet áldozni, míg az Astra G mellett szól, hogy egy nyaralás ára még a zsebemben marad.
Nem az a kérdés melyik a jobb autó, hanem az, hogy a komolyabb fun factor mellé el akarom-e viselni a magasabb költségeket (azt is mondhatnám, hogy beleférne, de nekem nem mindenem az autó, amit az is jól példáz, hogy így a 30 felé közeledve még mindig nem vettem sajátot).
-
sziku69
őstag
Én az F astrámhoz 2 éve vettem egy eredeti GM vonóhorgot a jófogáson, vagy OLX-en. 10k-volt postával együtt. Kicsit helyrepofoztam, lefestettem. Ezt felrakta egy karosszériás, bekötéssel együtt további 8k-ért. Le lett vizsgáztatva, úgy hogy papírja se volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Tőzsde és gazdaság
- Fejhallgatós találkozó
- Xbox tulajok OFF topicja
- Horgász topik
- Automata kávégépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen 1 FHD notebook - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD T2000 4GB W11
- Samsung Enterprise PM893 1,92TB/ SATA 2,5" SSD 4db/ számla-garancia
- HP ProBook 450 G6,15.6",FHD,i3-8145U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- RITKASÁG! Avexir Raiden DDR4 4GB/8GB ramok
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

El nem tudom képzelni.
nem lennek jo ebben a szemtöl szembe vagjunk at valakit temaban szerintem 
Megpróbálom még azt kibulizni, hogy 75%-át állják a szerelési költségnek és én megjavíttatom máshol. Szerintetek?

Nem tetszett a gyári cucc,ezért az ablaktörlő karra tettem egy szélterelőt.(mert nekem meg ez tetszett,meg azonos a kocsi színével