Hirdetés
- hcl: Amúgy mi a terv?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- arabus: Sokkal rosszabb mint gondoltam,készletes 256Gb memória ára az 10400euró jelenleg
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Gergely
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Elegem lett, egy penztemeto es most borult el annyira az agyam hogy azt mondjam eleg. Elegem lett hogy tolom bele a penzt es semmi eredmenye semmi haszna, semmi latszata nincs. Rakoltottem 1 millat (vagy tobbet) de semmi latszatja. Elegem van hogy zorog minden szar a belsejeben. Nem elvezem azt hogy van, egy szuksegtelen rossz, egy szarhalmaz amibol most lett elegem.
Nem tudom mi lesz helyette, egyenlore valoszinuleg semmi. Sporolas es masfel milla korul egy fiatalabb valami fullextras nagydizel. Ami nyilvan lehet ugyan igy penztemeto, de erre barmennyit koltok csak egy szaros vectra marad ami csorog zorog es havi szinten tolom bele a penzt. Nem, eleg volt, vigye valaki vagy felgyujtom. Eleg volt belole.
-
Petyyyyy
addikt
Kerepesiről Érd, majd onnan Móricz: 54 km. Átlag: 4,8, Abs. átlag: 2,7.

357 volt a nyál...mi folyik Gyöngyönsön? -
ElRamos
tag
Sziasztok!
Holnap lesz egy hosszabb utam, az ügyben kellene segítség, hogy egy Opel Astra H Caravan 1.7 CDTI Enjoy típusú személyautónál mekkora az ideális guminyomás (elöl és hátul is)?
A gumik mérete 205/55 R16. Az autóban 4-en leszünk!
Köszi!
Üdv: ElRamos
-
sziku69
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Nehéz ügy. Ha ezt eladod ezen az áron, hát nem is tudom. Legalább mégegyszer ennyit rá kell tolni, ha azt akarod, hogy minden igényednek megfeleljen. Csak ott kezdődik a probléma, hogy hiába próbálod összehangolni az igényt, az autó vásárláskori megtekintett/átvizsgált állapotát, nincs rá garancia, hogy nincs rejtett, vagy (mint az én esetemben) elrejtett hiba.
Megtetszik az autó. (felszereltség, márka, szín) Elmész megnézni. Ha lehet kell vinni egy karosszériást, egy autószerelőt, egy villamosságist, + egy látnokot! Nagykáta környékét messzire kerüld el!!

Ha drágán veszel autót, sajnos nincs rá garancia, hogy jó is lesz. Haverom tavaly tolt 450k-t a Fordja adagolójára. 8 éves autó.
Minden zsákbamacska sajnos. Kevés az olyan eladó, mint Te, hogy mindent leírsz az autóról.
-
lsebestyen
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Most cseréltük ki az ac pumpa -t (aki esetleg rákeresne így megtalálja), a legagyibb fos volt benne.
Most Mapco ment bele, elvileg ez egy jó márka, következő szint a Delphi lett volna. Cromaxnál érdemes nézelődni, bár helyen körbe néztem, de sokkal drágább volt mindenütt. Érdekes, h maga a szerkezet pont nem fér bele, így a szűrő kicsit meghajlik a kiegészítő tartály alján, de a régi is már ilyen volt amit kiszedtünk. Cserénél érdemes rongyokkal felszerelkezni, ablakokat lehúzni, mert elég benzinszagú lesz minden, meg kifolyik mindenhová. Érdemes belenézni a tankba is, h nincs-e nagy redva az alján. Szerencsére ebben nem volt. Végre újra le lehet padlózni a gépsárkányt, és nem zúg az a vacak. 
-
-
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69
üzenetére
Forgolodom miatta ejjel, miota felraktam hogy biztos jo otlet-e eladni, de nem tudom... meg nezelodok mit vennek helyette, de unom hogy mindig van vele gond, es a kasztnira is kene kolteni... meg 200 ezret nevetve lehetne ra kolteni en meg nem akarok. Inkabb akkor mar atulnek masba. Viszont az is teny hogy minden ki lett rajta cserelve, tehat muszakilag, motorikusan hibatlan. De az hogy zorog a belseje kiidegel, utalom. Inkabb ulnek egy passatban, egy audiban, vagy bomosben. Oke hogy az is lehet szoporoller de ha a kasztni rendben van, mar jobb a helyzet, plusz nem zorog, csorog a belseje. Csak nemtudom mi a fenet keressek helyette...
-
-
sziku69
őstag
Húúú, gyerekek ez durva. Opel Dakar Team balesete.
-
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Opel Astra H hűtőfolyadék cseréjére tud valaki felvázolni egy hülye biztos tutorialt?
Köszi szépen,
-
sziku69
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ok, de nem a kiszedésen van a hangsúly
Ha lehet meg kéne javítani. A Tiéddel is gond van/volt nem? Az az érdekes, hogy féklámpa se világit az ablakban. Pedig a kábelek azok rá vannak tűzve, és az izzók is jók. Lehet hogy a test nem jó? Gondolom a csomagtartó ajtón valahol le van testelve. Nem ? -
sziku69
őstag
Azért az nálam is játszott, de nem akartam beleírni ilyen b**megolásokat, meg k**va anyukázást. Tegnap este amikor nekiálltam csepergős időben, szidtam mindent ami szent, mert sz*rrá áztam a végén, a semmiért.

Ma reggel aztán majdnem napsütéses időben, frissen, nekiálltam.
Még a hátsó ablaktörlő lesz, meg a fékek, meg.....
Szóval nincs még vége.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
pistike666
üzenetére
Párom unokatesója adta be a kereskedésbe (1m-ért számolták be). Nekik van mellette egy dízel kombijuk, az elmúlt 2-3 évben kb. csak kis távokra használták, ha használták. Előtte anyósának a cégese volt. Csak mire megkapta jóformán már ment is nyugdíjba.

-
realmadrid
aktív tag
Lassan mindenkiről kiderül...
-
sziku69
őstag
válasz
sziku69
üzenetére
Szóval.
B Vectra '97-es. Bal oldali elektromos ablakemelő beépítés.
Belső nézetből, szemben az ajtóval. Ahogy én csináltam.
Az ablakemelő szerkezeten nem volt menetes rögzítési pont a négy csavarnál. Csak szegecselni lehetett volna. (lehet is) Én 5-ös metrikus anyákat hegesztettem fel a furatok mögé. Így már csavarozható. Én csak úgy tudtam betenni az emelőt, ha alsó holtpontra volt állítva.
Beraktam, és felcsavaroztam a négy csavarral. Elég passzentos az ajtó furata.
Rádugtam a dugót az aljzatra. Felemeltem az emelőt addig a pontig kb. ahol a fix (baloldali emelőrúd) emelőrúdon a műanyagot már látni lehet a baloldali nagy nyílásnál.
Leengedtem "manuálisan" az ablaküveget. A jobb oldali nagy nyílásnál legalul, ha teljesen lent van az üveg, a rajta levő sín közepénél van egy gumi ütköző. Ezt jobbra eltolva ki lehet csúsztatni, majd hátrafelé ki lehet venni.
Ha kivetted, keresd meg a jobb oldali emelőt, a végén a műanyag papuccsal. Az üvegetfel kell emelni (kézzel) és meg kell billenteni oldalra. (jobbra lefele a sarkát) ki fog jönni a vezetősínből, de nem baj mert vissza lehet tenni.
A sín közepén levő nyílásba ekkor be lehet csúsztatni a jobb oldali műanyag papucsot.
Ezután meg kell nézni, hogy a bal oldali papucs tengelye párhuzamos legyen a sínnel, (meg persze síkba is legyen vele) Ha ez is megvan, akkor már lehet látni a tolás irányát. (balra, kicsit felfele kell tolni az üveglapot. Így már benne van mindkét papucs a sínben.
Ha ez megvan, a bal oldalon lévő függőleges horony mögött már látni lehet a menetes rögzítési pontot. Ha nem, akkor picit meg kell billenteni balra felfele az üveget. Közben be lehet csúsztatni a vezető sínekbe az ablaküveget. (én ezt nem csináltam, mert nem vettem észre, és a jobb oldalon nem csúszott bele)
Ha ez megvan, akkor bele kell hajtani a csavart a bal oldali horony mögötti anyába. Elvileg meg is lehet húzni, ha az üveg jó helyzetben van.
Már le lehet motorral engedni alsó holtpontra, ahol vissza lehet pattintani a gumi ütközőt.
Párszor meg kell járatni. Ha kotyogást észlelsz, akkor valószínű, hogy rossz helyzetben van még a horonynál a csavar.(minél lejjebb van annál feszesebb az üveg)Fontos! A sínbe nem árt ha nyomunk gépzsírt a kenés miatt.

Ennyi. Nálam így jött össze.
Köszönet Gergelynek, az előzetes instrukciókért!

-
-
sziku69
őstag
Összejött az ablakemelősdi.
Majd leírom hogyan. -
F_Gergely
őstag
ide jön valaki holnap? [link]
-
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69
üzenetére
Jokat kerdezel....
Az ablak ha kint van, az emelo szerkezetet leviszed a legalso allasba, utana lassan feltolod kb negyedet es utana kezded el bejatszani bele az uveget. Elvileg csak egyfele keppen tudod betenni, nem tudod elrontani. Ha egy muanyagot mar beilesztettel, picit feljebb nyomod az emeloszerkezetet, es ugy jatszod bele a masikat is. Ha belulrol szemben vagy az ajtoval, akkor eloszor a bal oldalit rakod be (ami a B oszlopnal van) es utana jatszod be a jobb oldalit (A oszlop). -
sziku69
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Most már megoldottam a rögzítést. Anyákat hegesztettem az emelőre, így már tudtam csavarozni.
Az emelő a helyén van, de esőben kellett volna rávarázsolni az üveget. Egyenlőre sikertelen az akció.Arra emlékszel, hogy az alsó, vagy a felső állásnál mentek be a "görgők" ? Vagy az egyik itt a másik ott? Mondjuk nekem az alsó állás szimpatikusabbnak tűnik.
-
sziku69
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Jól látom, hogy a hosszú nyulvány amiben az egyik műanyag papucs csúszik, és ez a nyulvány csavarral rögzítve van. Ez valami állítási lehetőség rajta? Mert egy hosszúkás nútba megy bele a csavar része. Így ott 1-2 centit lehet állítani fel-le. Vagy ez arra szolgál, hogy üveg cserénél ezzel lehet a műanyag papucsokat kiakasztani az üveg alján lévő sínből?
Mert ha az emelő testét fixre befogatod négy csavarral, ott már nem tudsz állítani semmit.(főleg mint nálam, ha szegecselni kell)
A képen a jobb alsó sarok felé álló szár végén van a menetes rész. -
-
F_Gergely
őstag
B vekinel hozzalehet ferni, kozponti zarat is pikk pakk lehet cserelni ha tudod hol merre mit... nekem kiszedtek az uveget meg szetbontottak a fel ajtot, holott felesleges volt, otthon nekialltam ket csavarral tobbet kellett kihajtani cserebe siman tudtam motort cserelni. Neki kiszedtek a komplett ablakmozgato cuccot mindennel egyutt, gondolom cseres volt az ajto es uresen tettek vissza akkor szokott ilyen lenni, bar eleg nagy pursag...
-
w333
félisten
válasz
sziku69
üzenetére
Ez ... benne van az ajtóban ? mert ez tarja az ablakot !

Mert ha ez el van törve és már nem tartja az ablakot (ezért gondolom hogy ilyen barbár módon oldották meg) mert ajtóvágás nélkül szinte biztos hogy nem lehet kicserélni, mivel nem férsz hozzá

Normálisabb autóknál ennyire lehet hozzáférni ... Link !
Opelnél meg ennyire, hozzáférhetetlen sz*r megoldás

Én a központi zárat javítottam, van 2 kisebb kivágás aztán old meg ... hatalmas nagy sz*pás, nem a szerelők kedvence ez a megoldás

Szerk.
Talán még mázlid van és valahogy bele lehet varázsolni nagy szenvedés árán és nem kell ajtót vágni, de nálam pl. az A Vectránál szinte lehetetlen !

-
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69
üzenetére
ha nagyon nem boldogulsz vele hozd el aztán összerakjuk. Mindegyik műanyagnak a sinbe kell mennie bár én csak kettőre emlékszem

Annyit tudok, hogy volt olyan "széria" ami nem csavarozva hanem szegecselve volt a cucc, tehát le kellett fúrni hogy levedd visszarakásnál meg újra kellett szegecselni, vagy raktál már be csavart.
Enyém csavaros azt tudom, de volt aki rácsodálkozott és mutatta az övé meg szegecselt volt. Szombaton ha lesz tali elhozhatod csak szólj akkor viszek szerszámos ládát.
Kárpitot meg hasonlók én már becsukott szemmel szedek le/rakok fel, tetőkárpitot a kombiban 20 perc alatt cseréltem
Első lököst 5 perc alatt veszem le
-
sziku69
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Az egyik sínben benne van a műanyag, és csúszkál is benne. De van még rajta kettő asszem. Azzal mit csináljak?
Nagy nehezen betuszkoltam a nyíláson
Ott se ment bele akárhogy. Jaa, csavar helyek már vannak, de semmi menet sincs egyik helyen se. Ilyenkor mi van? Talán valahogy bele tudok varázsolni csavart, a másik oldalon meg teszek rá anyát. De gyárilag biztos nem így volt fenn.Ráadásul most csillag garázs van jelenleg, és mindjárt szakad az eső. Lehet inkább napolom, és utána nézek hogy van.
gban: Az oké, hogy szétszedem a másik oldalt, de épp elég lesz ezen az oldalon is visszarakni a kárpitot.

Petyyyy: Elektromos ablakemelő hiány lépett fel a kormány felőli oldalon. Az eladó annó azt mondta, hogy valamiért nem működik.

-
Vesztor87
senior tag
Nemrégiben azt hiszem pont itt került szóba, hogy a sas szemmel megáldottak kiszúrják a gyanus dolgokat.
Egy kérdés, erről mi a véleményetek?
Csak azért, mert ismerem az autót, utána megmondom mi az igazság
-
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69
üzenetére
sajnos szereltem már ilyet a sajátomon vezető oldalt, az a műanyag papucs egy fém sinbe megy bele és csuszkál ahogy az üveg le fel mozog. Viszont abba a sinbe azt a műanyagot berakni na az halál, mikor már azt hiszed jó, hopp és kiugrik. Elég idegfeszítő tud lenni, de lehet csak én voltam béna.
-
sziku69
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Van egy ablakemelőm amit tegnap hozott a futár. Még szerencse, hogy nem a habokra álltam neki szerelni. Kipróbáltam a "futárosat", mivel a kanóc ott lógott árván az ajtóban. Szerencsére "petró" van benne. Működik. Most már csak azt kéne kideríteni, hogy volt benne az eredeti, meg hogy volt összekötve/odafogatva az ablakhoz. Van az emelőn valamilyen műanyag papucs szerűség, de nem néztem még hogy van összefogatva az üveggel.

Kíváncsi vagyok ezekután még milyen meglepik lesznek.

-
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69
üzenetére
azt a kiba**ott ku*va életbe

Mintha az én kocsim meg Trasher kolega astrájának gyereke lenne
Ekkora sufnituningot én még nem láttam, beszarás mekkora parasztság... Hihetetlen komolyan! Kérdés hogy mit tudsz berakni, elektromosat vagy manuálisat, bár gondolom ha a többi működik akkor elektromos.(#58131) Petyyyyy:
látod hogy 10 literrel több az omega
Vectra csak üléseket lehajtva bár nem igazán értem, mert méretben az omega nagyobb, meg szerintem jobban is pakolható. -
sziku69
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Már így vettem. Tudtam miatta alkudni, de most már meg kéne csinálni. Szereztem egy bontottat, de ha nem muszáj az egészet cserélni, csak az elektromos részt cserélném. Még nem bontottam ajtókárpitot, meg se néztem ezt hogy kell.
A hibajelenség az, hogy nem megy semerre. A kapcsolója világít. Vagyis elvileg áramot kap(hat). -
sziku69
őstag
Cserélt itt már valaki elektromos ablakemelőt? B vektra. Beszokott ez ragadni, azért nem működik általában, vagy inkább elektromos bibije van?
-
adorjant
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Én azt mondom a saját tapasztalataim alapján,hogy elég ez a motor úgy is. Mi bejártuk már az egész országot, sőt sokat járunk a Mátrában is,és soha nem volt olyan érzésem,hogy ez lepkefing ide,amikor egyedül vezetem,vagy amikor 6-7en megyünk vele. Kellemes az ereje, van elég tartalék a hétköznapokon előforduló helyzetekre,pályán is be lehet állni a belső sávba,amikor sodornak a céges dízelek

Persze,üresen jobban megy,de ez más autóra is igaz.
Fogyasztásban sem nagyon érzékelem hogy gazdasági katasztrófa közelít
Nekem nagyon bejött vele a számításom,igaz én eleve csak 1.8-at kerestem (mert tudtam,hogy mire számíthatok), mindenki hülyének nézett,hogy miért nem dízelt,de hát van nekem elég bajom anélkül is, nemhogy még azzal is kínlódjak ugye 
A Zafira majd húsz centivel magasabb,mint egy C Vectra, az azért nem kevés 1634mm vs. 1460mm,ott már tolni kell a levegőt

-
Köszönöm,akkor maradók az astránál.
-
adorjant
őstag
-
Kickass
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ilyen kombit csak dízellel vennék. Ha ki is akarod használni (4ember, csomagok) nagyon kevés lesz bele az az 1,8-as benzines motor.
-
Erről mi a véleményetek? És ezek a C vectrák is vannak olyan megbízhatóak mint az astrák ,már mint szerkezetileg? Nem ismerem őket.
-
F_Gergely
őstag
C vectrában volt már olyan szélvédő fűtés, hogy a szélvédőben magában vannak az apró fűtőszálak? Írom össze a listát mi legyen benne, és ez az egyik, de nem tudom opelnek van-e ilyen megoldása és ha igen mely típusokban.
-
w333
félisten
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Meg is van ... pontosan ez kell neked ?

-
n0rbert0
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Jaaa, értem mire gondolsz, de ez szerintem nem kombihoz való.
(#58106) Mikulásbá Köszönöm a lehetőséget, de a talp egyben van.

-
n0rbert0
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nincs. Mert van olyan, aminek van? Nekem az ablak felett van egy kis szóró fej.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.."

Most várom a jobb időt, hogy ne essen az eső. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)