Hirdetés
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
A használt autók világában.
A héten rá leltem egy H Astra caravanra fekete színben, cosmos felszereltséggel 1.8-as motorral.
200E km futással, és az ára. 1,6M volt.
De most jön a de szócska. Valahogyan nem fért össze az ár és a benne lévő felszereltség közöse. Fogtam utánna jártam hogy le kérjem az autó adatait . És a rendszerben csak is az idei májusi műszaki vizsga volt bejegyezve!
Itt már sejtettem hogy valami nem jó.
Kis vizsgálódás után Kiderült hogy a személy gépjármű ausztriai & német határról érkezett Valamilyen Heinbergher városából. És az előéletét, mint km állását sem lehet bizonyítani hogy valós vagy sem.
Csak ha az ottanikkal felvenném a kapcsolatot. De ez Számomra nagy "cécó" lenne.Így a hozzá kitöltött magyar okmányok jól mutat, és könnyedén elcsábul az ember fia. De egy utánna nézéssel hihetetlen hogy mik is derülnek ki.
Tessék vigyázni autó vásárlás esetén, ahogyan többször is le lett itt írva. És mindíg érdemes utánna nézni az autónak. Mert sokat menthetünk a dologból.
-
F_Gergely
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Csoda hogy mast nem vagott haza....
Mindig van mibe belenyulni.(#59790) h3lios
Karpit a legkisebb nedvessegre is levalik, utana azt mar nem tudod visszatenni. Bontottan 5-8 ezer egy karpit legegyszerubb arra kicserelni. En is ezt tettem(#59788) zolikaDB
Ha nekem csak toronycsapagycserem lett volna orulnek mint allat... nem nagyosszeg. Viszont ha mesz szerelohoz kerdezd mar meg legyszi hogy az mitol van, hogy ki lett cserelve minden (lengescsillapito, toronycsapagy, stb MINDEN) azota a mind a ket csapagy fent van az egben. Szerelo szerint most a jo, szerintem meg nem mert nem igy kene alljon. Csak nem tudom ez mennyire gazos szitu. Meg mivel minden uj nem ertem miert all igy
-
h3lios
addikt
válasz
trassher
üzenetére
A kép amúgy nem adja át rendesen, mert az enyém metál kék, de lilával keverve. Nagyon érdekes, ha nem lenne csupa retek, akkor rohadt jól nézne ki.
Ahogy rásüt a nap nagyon adja ez a színkombináció. 
Az első jobboldali ködlámpa felett sajnos sikerült picit meghúznom a fényezést, amikor 1x nagyobb tempóval álltam be a garázs végébe. Nem szerette a szekrény lábát. :S
Az ilyennel viszont szerintem nem éri meg elvinni fényezni, mert elég speciális a szín, nem hiszem, hogy eltalálnák a fényezők, illetve 1 valag pénzt tuti, hogy otthagynék náluk. -
trassher
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
A szárítószűrőm zsír új, a hűtővel együtt érkezett. Na most ha azt is cserélik még nagyobb a bukta. Újonnan 102.000 az új a bárdiban, ha a szerelő veszi meg akkor is 56.000. Ma 30 fok volt, kb elpusztultam az autóban.
h3lios: Látom sikerült neked is egy ilyen szép színű jószágot kifognod mint nekem.
Egyik barátom hívott pont kedden, hogy mikre kell figyelni a típusnál. Egyik ismerősének segített autót nézni, az is ilyen színű. -
h3lios
addikt
Esti csendélet, kicsit koszos, de az enyém.

Annyit vettem észre, hogy amikor a klímát (nagy melegben) álló autónál, de járó motorral elindítom eléggé leakasztja a motort, majdnem le akar fulladni. Menet közben semmi ilyen nincs.Illetve a tetőkárpit a legvégén a hátsó ablak vonalában 1 csíkban foltos, arra gondoltam, hogy valaki mosatáskor direktbe az illesztésbe fújhatott be és 1 picit beázhatott akkor. Mert egyébként esős időben nem ázik a cucc, tapogattam, néztem és nagy eső után sem látszik semmi, nem is nedves a kárpit.
Most fogom majd elvinni 1 nagyobb pucolásra a kézi mosóba, 1x ráköltöm ezt a 4k-t, hogy teljesen ki legyen glancolva, akkor a tetőt is kitisztíttatom.
Autorádió utána következik, azzal majd elviszem 1 szerelőhöz, ha én nem boldogulnék vele.
-
F_Gergely
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Az a tre ha rendes klimashoz viszed garanciat csak akkor kapsz, ha cserelik a szaritoszurot is. Az meg plusz egy 10es...
Nameg igen, oke hogy 25 a kompresszor es mivan ha 2 honap mulva rotty es a felujitas meg 35 ezer? Nekem a meglevo kompresszorra mondtak 35 felujitas cimen, igy vettem egy zsir ujat 45ert (hella). De sajnos a szaritoszurot en sem csereltem nem maradt ra keret...
Nehez ugy, okosat mondani szerintem nem lehet, neked kell merlegelni, az a baj hogy jon a meleg klima nelkul megdoglik az ember. -
trassher
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Elektromos részéhez nem igazán értek bevallom. Kérdés, hogy a villamos szaki valóban jó e. Én benne lennék abban, hogy felrakják a kompresszor ami náluk van de mi van ha az is megadja magát? Az a 3 nap beszerelési garancia kb lófing, ez is másfél hétig ment aztán rotty.
-
F_Gergely
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Hat a ket kocsi mintha ikerteso lenne.... allandoan csak a szivas van, hol kisebb hol nagyobb.
Nekem elektromoshoz kell majd elvinnem, valami szivja az akksim de nem tudom mi. Pontosabban ha kiveszem a ket biztositekot ami az elektromos ablakokhoz van akkor nem. De olyan nincs hogy mind a 4 motor tre, otletem sincs mitol lehet. -
AMD Power
titán
válasz
Declare
üzenetére
Mint már 100x is leirtam sajnos Mo-n az autó az Luxus. Mint írják a cikkben is szinte mind1 ,hogy milyen autó de luxus termék. Főleg az itthoni fizuk mellett. Nekem nagyjából évi 350e ft kerül az autó. Benzinnel mindennel együtt. Ez kb két nagyon jó havi fizum. Így én még aránylag nagyon jól állok ezen a téren. De ahol tényleg 4-5 havi fizu elmegy egy évben az autóra az gáz. Főleg ha mellett 5000Ft nincs félrerakva. Se megtakarítás vagy nyugdíjszámla stb...
-
trassher
addikt
Testvéreim az úrban, a mai nap sem múlt el nyomtalanul. Nyíregyházára indultunk vásárosnaményból nővéremért. M3 felhajtó előtti körforgalomban jobb oldalról nyekergés. Pályára fel, 140-re felgyorsít, egyre erősebb morgó hang majd egyszer csak egy nagy ütődés az alváz felől. Lementem az első lehajtón, lássuk mi a gond. A következő kép fogadott:
A klímakompresszorról elszállt a mágnestekercs kuplungja. Klímást felhívtam nyiregyen, mondta, hogy 99% hogy megszorult a kompresszor. Már zárva vannak de menjek nyugodtan és megnézik. A bordás tengely simára kopott, kompresszor beállva. Van náluk most egy erre való kompresszor egy törött H astráról, ha gondolom elrakják. 25K az ára, 3 nap beszerelési garancia.
-
lsebestyen
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi! Akkor ma még este megy bele 0,7dl es akkor mar biztosan jo! Nem sokara ugyis olajcsere, szurok csereje kovetkezik.
-
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Wazzeg ez a sok egyforma avatar

Tenyleg, igazad van, 475 mm - latszik pentek van, melo total leszivta az agyam. Be is tolom a megrendelt pizzam es mara en mar off vagyok
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
10dl

-
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
De neked calibrad van

-
Baaraanz
tag
Hali,
G Astra-ban szeretnék olajat cseréltetni és klímát tisztítani/tölteni.
Tudtok megbízható szervízt ajánlani közép/dél pesten, ami szombaton is dolgozik?Köszi
-
F_Gergely
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
En 3 ev alatt se igazodtam ki a sajatom olajszintjet illetoen. Volt olyan leallitas utan fel oraval, 1 oraval is kihuztam a nivot es semmi, mint egy ml olaj se lenne benne. Utana meg tul sok az olaj...
Multkor is lecseszett a szerelo hogy tul sok volt benne az olaj. Reggel nezem inditas elott tokeletes, amugy meg ossze vissza mutatja. -
lsebestyen
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Köszi. Tegnap nezem h a min alatt van, ket nap allas utan (szoval tuti hideg motornal merve) . Mondom az jó, mert elozo heten meg kicsit alabb volt mint a min max kozott feluton. Ennyire nem szereti a palyazast? Masra nem tudok gondolni. Tegnap toltottem bele 2,5dl-t, ma neztem leallitas utan 20 perccel de meg mindig alatta van. Kicsit ugyan csöpög valahol de nem nagyon szoktam utanatolteni, foleg nem ennyit.
-
F_Gergely
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Fel max 1 liter. De sose tudom, mindig elfelejtem.
-
lsebestyen
addikt
F Astra 1.4 c14nz motornal az olajpalcan a min es max között hány dl a különbség?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Én is így vagyok ezzel. BMW E46 320i volt a kiszemelt azon a vonalon. Nem ámítom magam azzal, hogy az Astra is ugyanolyan jó lesz, de most inkább eldöntöttem magamban, hogy nem akarok ennyit költeni egy autó fenntartására, még akkor sem ha beleférne. Unalmasabb és szürkébb lesz? Igen. Többet megyek majd így nyaralni, többet költhetek új fotó objektívekre? Ó igen!
Most per pillanat ez fontosabb.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Bratyóm is egy 530d helyett vett Astrát, hiába keres "jól"
Felvilágosítottam mire kellett költeni az első időkben és belátta, hogy jobb lesz ez így.
A szerelőmet meg majd tájékoztathatnám, hogy minden hívás rögzítve van, de a fairplay mintapéldája, amit mi művelünk. Nincs szükség ilyesmire.
trassher - Ha BMW-je lenne, már nem lenne...

-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
jah, sorry...2010 es....a 10 maradt meg

Na de akkor ne vidd oda
Pont erröl beszelek. Ha meg odaviszed, akkor nem kell csodalkozni...ezek a szervizek a kenyelemböl elnek. A ceges kocsikbol, flottakbol, meg azokbol akik tojnak a dologra, ha 60 ezer egy akku, akkor annyi.....nem kell gondolkozni, skodam van, beviszem a skodahoz. Nem kell utannajarni, szerelöt keresni, szelhamos szerelöket elkerülni....markaszerviz, pecset, kenyelem. (minöseget nem irom azert ide....de a szükseges minimum megvan) -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
Lehet, hogy OFF, de arany keretbe foglalnám. Nem csak autóra érvényesek ezek a megállapítások, hanem mindenre, akár lakásra, mobiltelefonra is. Én az LG G4 topik gazdája vagyok, rengeteg kérdező jön, hogy hol tud legolcsóbban kijelzővédő üveget meg tokot vásárolni. Érted, elkölt 100+ ezer forintot és annyi sem marad a zsebében utána, hogy ne a 800 forintos, hanem a 2500 forintos, sokkal jobb minőségű kiegészítőt vegye meg rá.
De csak, hogy ON is legyen: Szerintem pont az Opel közösség az, ami sokkal racionálisabban vásárol autót. Talán emlékeztek még rá, hogy nálam BMW E46 is volt versenyben az Astrával szemben, de pont költségvetési okokból döntöttem el, hogy a BMW témát későbbre hagyom. Beleférne a BMW is, nem mondom, hogy vért kellene izzadnom a fenntartására, de egyelőre jobban vonz az, hogy több marad más dolgokra is (nyaralás, fényképezés, stb).
-
szkury
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
És sajnos nem csak hétvégére engedik ki az idiótákat!

-
szkury
aktív tag
válasz
diegho
üzenetére
Nekem ha bekapcsolom a klimát 2. fokozatban (kanyar, körforgalom) rezonál pár mp-t.
Ezt még meg kell oldanom h lesz idő.
Én úgy állok be, hogy jobboldali tükör be, és még lazán kiszállok a baloldalt.
Hátul 20 cm az ajtónál, elől még van hely, itt lesz a felnitartón a gumi tárolva. -
szkury
aktív tag
válasz
sziku69
üzenetére
2006/11. havi 1.8-as benzines Enjoy 1,8 milla volt, 146e km, a költségeket állta az "árus".
Opel Gymes-nél vettem Győrben. Nem hazai kocsi, a szervizmúltat megnéztük, de az állapot döntött.
Utána vezérműszíj, szűrők, olaj, gyertyák a helyi márkaszervízban 4+ akcióval..
Extrák (amiket már én költöttem plusszban):kárpittisztítás, gyári üléshuzat, acélfelni+téli gumik -
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Szvsz azert ez is-is.
Alapbol az hogy valaki belök egy 10 eves autot a markaszervizbe, hogy csinaljanak meg mindent, nem tünik fel, hogy sz@r az akku, meg akkor dobjanak hozza egy csomagtertalcat vagy mit, ez mind alapbol azt feltetelezi, hogy fogalmatlan az autoval kapcsolatban. Ami nem baj, sokan vannak igy, hogy csak hasznaljak...de akkor meg nem kell meglepödni, ha vaskos a szamla.
(#59742) kmarci25 en nem appozok, excelbe irom a dolgokat....sz@r latni, hogy mar bmw nel tartok árban és megeis astraban ülök

-
Markizmark
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A Volvo az Volvo ... akkor is, ha busz.
Az ilyet nem tudom sajnálni aki "asziszi...". -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
h3lios
üzenetére
"Audis paraszt fogja magát és a szembe sávból bevág elém és befordul a keresztben futó kisutcába..."
Ilyen "biztosan elférek, mert a Halálosabb Iramban is simán ment" jellegű idiótákkal van tele a forgalom. Vesznek maguknak valami 10+ éves erőgépet, alufelni, sötétítés, frincfrancok és rögtön az utak császárának képzelik magukat.
(#59743) F_Gergely: Pont akartam én is linkelni a múltkori téma miatt. Én ezért nem vagyok hajlandó ilyeneket telefonon keresztül megbeszélni. A hívást rögzíteni csak a másik fél engedélyével lehet, különben cseszheted egy jogi helyzetben, élből kizárják mint bizonyítékot. Ezzel szemben ami le van írva, az bármikor visszakereshető és bizonyításra felhasználható.
Én a társasházi közös képviselettel szívtam meg még két éve, telefonon arról tájékoztattak, hogy az előző közös képviselet valamit elszúrt és nagyobb összegű túlfizetésbe kerültem, így nem kell közműveket meg közös költséget fizetnem, amíg le nem lakom. Mondtam királyság, nem is foglalkoztam vele. Kiderült, hogy az istenbarmák elnéztek egy sort és a szomszéd lakásnak volt túlfizetése, nekem így viszont bő 160 ezer forintos hiány keletkezett. Letagadták, hogy telefonon nekem mit mondtak, nem volt semmi bizonyítékom, csak egy hivatalos felszólításom, hogy rendezzem a tartozást 8 napon belül, vagy jogi útra terelik a követelést (bérlem a lakást, ki is lakoltathattak volna).
Azóta semmit nem vagyok hajlandó telefonon letárgyalni, minimum azt kikötöm, hogy legyen írásban is megerősítve.
-
F_Gergely
őstag
érdemes elolvasni, leadja ügyfél szervizbe 150 ezer lesz, majd jön az átvételnél a sokk, hogy bocsesz 500 ezer lesz...
[link] -
kmarci25
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Ha már itt tartunk: okostelefonokra is létezik ilyesmi. a Car. Én azóta használom, mióta megvan a Meriva. Mindent írok bele és elég durva nézegetni, hogy mennyi pénz megy el az autóra. Viszont nagyon érdekes pl. a benzinköltség/ár változását figyelni, fogyasztást nézni, szervizintervallumokat követni.
-
diegho
nagyúr
válasz
F_Gergely
üzenetére
Külföldi fórumokon nem segített a tisztítás. Ez lenne az amúgy. Ez konkrétan egy semmi, haszna semmi, mindenki azt mondja, hogy baromság volt belerakni.
-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez egy nagyon jo blog
Nyilvan azert vannak olyan elethelyzetek, amik átirjak, de alapvetöen sokakra raferne, hogy olvasgassa.En pl itt Nemetorszagban szembesültem vele, hogy ezek a dolgok valoban tudnak müködni egy tarsadalomban, nem csak elmeletben....es ahogy a pelda mutatja valoban sokkal jobban müködik.
Otthon az emberek baromi kis resze eli az eletet ugy, ahogy az racionalis es esszerü lenne....többseg nem tudja kezelni a penzt, hitelez nyakra före, nincs megtakaritasa es az autoja a legföbb vagyona.

tök jo, h belinkelted...igazabol a milyen autot blogba is elferne

-
diegho
nagyúr
válasz
szkury
üzenetére
Én alapból kizártam, mondván nem fér be a garázsba. Beférne.
A Meriva-val nem tudom mit csináljak. Nagyon idegesít, hogy folyamatosan kivillan az olajszint jelző. Jellemzően rossz úton haladáskor, vagy vasúti átjáróban villan ki és úgy is marad, amíg meg nem állok és vissza nem hűl a motor. Az olajszintet hetente nézem emiatt. Nem látszik extrém fogyás, hidegen maximum közel van mindig, a felső rovátka és a max között, melegen pedig egyel alatta. 2000km van benne, 2dl körül öntöttem utána, ez Z16XE-nél még kevésnek is mondható, de egyszerűen idegesít, hogy állandóan jelez. Lehet emiatt fogom lecserélni az autót.
-
sziku69
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Akkor jóóó.
Már a gumissal is kibeszéltük ezt a helyzetet. Azt mondta, szerinte az a fél milliméter diferencia nem számottevő
.
Megvannak a felnik. Egy E30-as BMW-n voltak fenn. Kicsit helyre kell őket pofozni, de jól néznek ki amúgy. -
F_Gergely
őstag
válasz
HoaryFox
üzenetére
H7 a tompitott es H7 a refi is szoval ossz 4 db H7 kell. Helyzetjelzo W5W izzo.
Ablaktorlo merete 175, felmegy a 180 (most nekem is az van fent Bosoko), nekem nem jott be, a jobb oldali lapat belelog a szelvedo gumijaba pedig igy is feljebb van a kar mint kene. Maradok a 175nel azzal normalisan nez ki, torol rendesen es sokaig is birja. Cserebe 3500 az egy par.... -
HoaryFox
őstag
F_Gergely Veki-társam

Az izzócsere hogy működik? 2 teljes szett kell a lámpákba? Mert ugye külön van a tompított meg a refi is. Azt, ha jól láttam, akkor H7-es izzók kellenek bele.
Másik: mekkora ablaktörlő kell a kocsira? Mert Unixnál láttam 175-öst meg 180-ast is. -
AMD Power
titán
Kicsot OFF de baromi jó kis írás.

-
Borokafa
őstag
Sziasztok! Ma volt lehetőségem és mérlegre álltam az astrammal.(J sedan) tele tank + az én 90kg-om + az autó 1480kg!
-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Ja nem is 8 hanem 10 gumi - amikor lecseréltem a nyárit, az egyiket meghagytam pótkeréknek és a párját eltettem, mert igen jó állapotban van az még.
Oka pedig az volt, hogy ha szétmegy esetleg egy gumi, akkor valószínű nem kapok a másikhoz párt, és így a pótkerék (az egyik lecserélt kerék lett az a gagyi és pár nélküli pótkerék helyett) meg az eltett párja lenne egy pár, az egyedül maradt meg a pótkerék.
És még majdnem 5000 Ft-nyi benzin is maradt benne
Számolgattam is, bontva jobban megérné eladni.
De legjobb az lett volna ha legyalulja egy teherautó mikor nem ülök benne, tuti 200 fölött kapok, plusz egy garnitúra gumi is eladható lett volna![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Volt rajta némi rozsda, leginkább a tanknál, de nem vészes annyira.
Lengéscsillapítók gyáriak (de friss vizsga és azon simán átment, bár már cserés, tudom), kuplung is, 250k km (249.889-nél adtam át, nem nálam érte meg a negyedmilliót
), hűtőradiátor minimálisan eresztett (napi használat mellett fél év alatt evett meg 1 liter vizet), háttámlám széle kikopva (kis luk), bal első rúgóból 6 éve 3/4 menet kitört, hátsó kp-i zár néha csak sokadik nyitásra nyit, olajteknő tömítés cserélendő, olajcsere aktuális volt, vezérlés mondjuk még csak 30k-s de csak a szíj lett cserélve (mindig csak minden2. alkalommal cseréltem kompletten). Akku még bírja, de nem vennék rá mérget hogy a telet kihúzza - bár nem rossz ez egy 5 éves, Winny (Cora, 8990 Ft volt) akkutól.
Riasztó nem érzékeli az ajtónyitást. Lehet, csak kontakthiba, de hiba, nem értem rá megnézni.
Szerinted mekkora sikerrel magyaráztam volna el hogy soha nem hagyott cserben és messzi külföldre is mentem vele anélkül hogy aggódtam volna hogy bármi lesz vele?
És mennyi idő után, mennyit kaptam volna érte? Hány telefon jött volna hogy tesó, mennyié adod? 150?
És hány telefont kaptam volna utána ha nincs szerencsém, hogy ez szar, az szar ha bármi előjön?Így ő nagyon boldog, isteníti, és én is rövid úton megszabadultam tőle.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
sziku69
üzenetére
Várjál már!

Az 57mm teljesen jó!
Nincsen 0,5 diferencia.
Rosszul kérdeztél,(mekkora átmérője van a vectrára való felni tehermentesítőjének) erre írtam a méretét,mely 56,5mm.Egyszerűbb lett volna azt kérdezni,hogy mekkora a felni furatának a mérete,amelyik a tehermentesítő csapra megy. Ez 57mm. 
Ami sokkal lényegesebb,hogy azt mérjék meg pontosan,hogy az osztókör biztosan 100mm e.(a 4db kerékcsavar furatközepe),mert ez a lényeg,mert már pl:98mm sem jó.
-
h3lios
addikt
Itt történt az eset, a bal oldali képen látszik, hogy hol szűnik meg a sáv, kb. ott a piros nyílnál tudott bevágni elém az idióta...
A jobb oldali képen látszik merről jöttünk. A távolban látszik hogy a képen nekünk balról kanyarodtunk be. Mindketten besoroltunk a középső sávba, de a faszinak csak a végén esett le, hogy itt bizony mögöttem kell haladni, hacsak meg nem előz...Szerk: A körforgalomban már megszoktam, hogy senki nem tud indexelni, de hogy a paraszt ezerrel bevág elém, az már dühítő, le sem szarja, hogy nekem ott bent elsőbbségem lenne. Gyakorlatilag kiegyenesíti a cuccot, mintha ott sem lenne halad tovább "egyenesen". Ilyenkor csak attól parázok, hogy ha lefékezek akkor mögöttem belém jönnek.
-
gban
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Persze, tökmindegy hogy megszűnik, vagy sem, annak van elsőbbsége aki ott halad, a sávba bejövővel szemben, tiszta sor.
De itt csak parasztságról van szó, mert külsőben elhúzni nem szabálytalan, és be is fért, fékezést nem írt a kolléga, csak hogy ha rágyorsít, nem fér be a másik.
Szóval nagy bunkó de nem lehet rámondani hogy szabálytalan a leírtak alapján.
De én is gyűlölöm az ilyet, Dunakeszinél a nullás kihajtó után van ilyen, ott sokszor a felezővonalon mentem, mert a sok kötsög kívülről előzte a sort, a megszűnő sávban, majd pofátlankodott be azok elé akik egyből bementek a belső sávba.
Egyszer egy kis gyökér begurult és mutatta hogy elvágja a nyakam, én meg csak röhögtem, voltunk páran a sorban akik nem pont neki adtunk igazat.
De tudta is miről van szó, hamar lenyugodott, és nem is nagyon mert a seggembe jönni utána.szabonagyur: két sávos körforgalmat úgy sem tudja kezelni a magyar (tisztelet a kivételnek), jobb is így az

-
trassher
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Most keresnek újra mert felvettek egy mechatronikai mérnököt aztán rájöttek, hogy nem épp oda való.
Tudom, hogy csak a neve cseng jól de kezdőként 1 évet lehúznék aztán viszlát. Debrecenben ilyen téren nem nagyon van választék. Még a kite játszik jelenleg.Szerk.: A kezdő sok helyen nem kell, a tapasztaltat meg nem akarják megfizetni. Az fag-hoz pedig most boldog-boldogtalant felvesznek. Lassan épül az új gyár, szinte hetente lépnek le emberek.
-
szabonagyur
félisten
Gondolom a lényeg itt a megszűnő sáv lett volna és tippre ott előzőtt be ahol már nem volt sáv.
Tegnap én is találkoztam egy külön állatfajjal: megyek cégtől haza és be a városig van egy kb 4-5 km-s szakasz. Előttem kocsi, előtte busz. Forgalom kb nulla előttem levő megelőzi, gondoltam én is a buszt.
Erre a gyökér megelőzte a buszt, utána meglátta a lassíts táblát és bevágta a satuféket előttem kb. épp, hogy megálltam mögötte.
A legrosszabb ilyen megszűnő sávos történet szerintem Miskolcon van a felsőzsolcai körforgalomnál. Itt ugyanis 2 sávos lenne a körforgalom azonban lekopott a felfestés ezért mindenki mehet középen, szélén ahol éppen jól esik neki. A rendőrkapitány szerint is ez a normális.
-
F_Gergely
őstag
Na varja mert itt a szelso sav megszunt es ugy elozott be, itt viszont annak van elsobbsege aki a belso savban megy, es aki a megszuno savbol sorol be elsobbsegadasi kotelezettsege van. Tehat nem vaghat be csak ugy a belso savban haladok ele.
Van ilyen a jaszberenyin is, nem is szoktam ezeket beengedni mert en kivarom a sort, ezek a kocsogok meg elore sorolnak es bepofatlankodnak a sorba. Ha kell letolom de nem engedem be mert ruhellem az ilyet... -
máyköl
veterán
válasz
h3lios
üzenetére
Én ma robogóval megyek a buszsávba, mellettem a normál sávba áll a kocsisor, és a szembejövő sávból valaki meg akart fordulni, mindezt csak akkora ívben tudta megtenni, hogy a buszsávot is érinti. Nem is lett volna ezzel baj, de a baromja ki sem nézett, hogy bárki is jön -e a buszsávban, mert az olyan marha természetes, hogy ott sosem jön senki. Amennyire csak tudtam fékeztem, hát nem sokon múlt hogy ne hajtsak bele. Ha egy 3-4 méterrel előrébb járok amikor visszakanyarodott, tuti megtörténik a baj...
-
h3lios
addikt
Mai nap tanulsága: gyökerek az emberek...
2 necces esetem is volt ma, ahol csak rajtam múlt városban, hogy ne legyen baleset.
Az első esetben szépen korán lehúzódtam a megszűnő szélső sávból a belsőbe, erre 1 hülye paraszt ezerrel mellettem a sávban jobbról fogja magát és bevág elém. Jobbról előzni, megszűnő sáv végéről, kár hogy a rendőr nem jött mögöttünk, mert biztos megb.szta volna a csávót.Ha valaki akiben kicsit benne van a versenyszellem fogja magát és rágyorsít, az a csávó a sáv végén elszáll a francba, mert megállni már nem tudott volna és a fára tapétázta volna magát. Amit amúgy röhögve néztem volna végig.
Másik eset: megyek a kétsávos úton, Audis paraszt fogja magát és a szembe sávból bevág elém és befordul a keresztben futó kisutcába... Ha nem satuzok elviszem az autója hátulját.. Az ilyeneket nem értem, hogy gondolják az ilyen utolsó pillanatban bevetődős manővereket. A dolog szépsége az volt, hogy nem jött mögöttem senki és lazán elfért volna utánam...

Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 3M füldugó 50 pár (100db) eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és üdv. az Akril színű autók klubjában ! 
Ahogy rásüt a nap nagyon adja ez a színkombináció. 
![[link] [link]](http://prohardver.hu/dl/upc/2016-06/17/371292_wk61jaqa9czwaqst_13467635_1330173483678193_1965626055_o_jpg.jpg)

en nem ertem, hogy a francba van hogy mi allandoan szivunk a klimaval minden evben?

Az enyém ott van alul dőlt betűkkel.. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Már a gumissal is kibeszéltük ezt a helyzetet. Azt mondta, szerinte az a fél milliméter diferencia nem számottevő
), hűtőradiátor minimálisan eresztett (napi használat mellett fél év alatt evett meg 1 liter vizet), háttámlám széle kikopva (kis luk), bal első rúgóból 6 éve 3/4 menet kitört, hátsó kp-i zár néha csak sokadik nyitásra nyit, olajteknő tömítés cserélendő, olajcsere aktuális volt, vezérlés mondjuk még csak 30k-s de csak a szíj lett cserélve (mindig csak minden2. alkalommal cseréltem kompletten). Akku még bírja, de nem vennék rá mérget hogy a telet kihúzza - bár nem rossz ez egy 5 éves, Winny (Cora, 8990 Ft volt) akkutól.
Rosszul kérdeztél,(mekkora átmérője van a vectrára való felni tehermentesítőjének) erre írtam a méretét,mely 56,5mm.Egyszerűbb lett volna azt kérdezni,hogy mekkora a felni furatának a mérete,amelyik a tehermentesítő csapra megy. Ez 57mm. ![[link] [link]](http://prohardver.hu/dl/upc/2016-06/16/371292_ac1fpq15hrgzewqh_1_jpg.jpg)