Hirdetés
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
beg
veterán
válasz
vzsryl
üzenetére
Én attól kapok hidegrázást, mikor megy a downsizing ezerrel és ecobiosaver vagyunk, majd büszkén verik a mellüket, hogy a 3 hengeres 1.2-es turbós motorral vegyes használatban 6.5-7 literrel elmennek.
Taps.
Régi fatüzelésű szívó 1.4-es 16v pedig ugyan ezt tudja, csak ez megéri a 300e km-t cserébe nem platós barkasz hangja van és kb. 40%-al kevesebb elromló alkatrész szerepel benne.
-
AMD Power
titán
válasz
vzsryl
üzenetére
"Ezért ha több pénzed áll az autódban, mint a nyugdíj-előtakarékossági számládon, akkor én mondom neked, valamit nagyon-nagyon rosszul csinálsz. Szerintem a vagyonod 10%-át tartsd maximum autóban és ez a tíz százalék sem az legyen, amit a nyugdíjadra kellene félretenned."
Baromi jó kis cikk volt.

-
vzsryl
nagyúr
Amíg nem keresek annyi pénzt, hogy egy éves fizetésemből tudjak venni egy új házat vagy egy új bömbit, addig úgy vagyok vele, hogy csak szívó-benzin, és max. 2005-ig, hogy minél strapabíróbb darabot fogjak ki. Ezektől az új, 200k km-re hitelesített, 1-1.2-es, 100+ LE-s, turbós csodáktól a hideg is kiráz. Hogy lehet ilyet kigurítani egy gyárból?! (Költői kérdés.)
De ha úsznék a pénzben, akkor is félnék ezektől, mert 1 billiárd hibalehetőség közül biztos kijönne valami a sötét éjszakában, valamelyik erdőn átvezető út közepén... Tegnapi szösszenet a bmw-s topikból: [link]
Nem viccnek szánta a fórumtárs.(#61197) AMD Power: Pontosan.
-
beg
veterán
válasz
vzsryl
üzenetére
Azért hihetetlen mit bírnak ezek a vén csatalovak, amikor vettem, a szervótartály nem a minimumon volt, hanem konkrétan porzott az ürességtől

Amikor észrevettem akkor borítottam nyakig és érdeklődtem a javításról. Aztán kiderült, hogy ez ilyen hosszú és lassú szivárgás, csak az előző tulaj nem ért el sosem a tűzfalig megnézni.
-
vzsryl
nagyúr
Van már olajam, kb. 2 havonta, 2k km-enként kezd el sercegni, ha teljesen elfordítom a kormányt. Akkor rátöltök egy kicsit, és megint el van egy ideig. Együtt élek ezzel fél éve.

Ha 90-100k-t kéne egy alkatrésze költeni, azonnal eladnám vagy kivonnám a forgalomból és futnék autókereskedésbe egy másikért. Egy 200k-s autónál nem adok 100k-t egy alkatrészre. Ez egy elv nálam.

-
beg
veterán
válasz
vzsryl
üzenetére
Látatlanba a szervóolaj szivárgásra azt mondom, hogy ne csináltasd meg. Veszel egy liter GM szervóolajat 4-5-6 ezerért, az elég lesz pár évig, nálam 3 éve kitart és még van benne.
Szervó nem javítható csak a komplett kormánymű felújítható, 90k-100k HUF. Gondolhatod, hogy akor a gyári új mennyi lenne
Inkább élj vele így és pár havonta ellenőrizd. Persze ha ennél szomjasabb a szervó, akkor elkerülhetetlen a felújítottra cserélés.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Találtam egy nagyon jó kis szervizet. Azonnal bevállalták a fék és lengéscsillapítót. De mindent megcsinálnak, ha kell, de jövő hétig nem érek rá a többire, mert sok mindent meg akarok nézetni még, javíttatni (szervó olaj is szivárog, tömítéseket cserélni kell, szilentekre is rá kell nézni stb...). 24 éves autó... 184k km van benne elvileg, de gyakorlatilag szerintem a világ összes kilométere, kétszer.
-
lawin
csendes tag
válasz
Markizmark
üzenetére
X16XEL a motorkódom és sosem hallottam búgó hangot csak annyit hogy elől a motortérben kattan a relé.
-
lawin
csendes tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Újat tett bele mert láttam. Nincs semmilyen búgó hang nem is volt soha mióta nálam van az autó. Furcsállom is.
-
zseko
veterán
Az F-es sedan astrában hogy lehet lebontani a csomagtérben lévő kárpitot? A benzinbeömlőnél kellene javítani a kasznit, de azt a hülye műanyag csavart sehogy nem tudom kiszedni. Letörni meg nem szeretném, ha van más megoldás is.
-
trassher
addikt
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy g astránál fel lehet tenni klíma nélküli ékszíjat a kompresszor levétele nélkül? Ugye mióta beállt a kompresszorom cincogás hallható a motortérből, valószínűleg a kompresszor ékszíjtárcsájának a csapága égett meg és az ad hangot, legalábbis szerintem. Idén nyáron már tuti nem veszek kompresszort mert egy időre elegem lett a klímából de a cincogás zavar.
-
mohabá 007
aktív tag
"...Mostanában nem akart indulni ezért elvittem a szerelőhöz és kicserélte a benzinszivattyút. Hazahoztam az autót, másnap reggel indulni indult csak nagyon nehezen.."

Jót tett bele?Tett bele egyáltalán másikat,vagy csak mondta?( ugyanolyan xar )
Ha jó a benzinszivattyú,a gyujtás ráadása után kb:2-3mp ig hallható a benzinszivattyú halk búgó hangja,üzemi nyomás alá kerül a rendszer.Ha nem hallasz búgó hangot,a benzinszivattyú nem működik rendesen.Ha ez haldoklik,menetközben is leállhat.Melegen azért nincs probléma,mert a rendszerben a nyomás több óra elteltével lassan esik vissza.Az ilyesztő hangot pontosan meg kéne nézni,honnan jön.(lehet,hogy az üzemanyagszivattyú reléje krepeg,döglődik.)Ez is lehet hibaforrás. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
vzsryl
üzenetére
Tudom,senkit,semmire nem lehet kényszeríteni,ha nem vagy a pénzed ellensége,szánj az autódra kb:15 percet,és ellenőrizd le a termosztátot.Semmi szerszám nem kell hozzá,csak motortető felnyit,
A termosztát működését ellenőrizni legegyszerűbben házilag úgy tudjuk megtenni, hogy a hidegen beindított autónak megfogjuk a vízhűtőhöz menő vízcsöveit, és figyeljük a hőmérsékletüket.
Normális működés esetén a termosztát nyitása előtt az alsó cső (hűtőből kimenő) alig melegszik, a felső (termosztátból a hűtőbe menő) hőmérséklete pedig szép lassan emelkedik. Amikor eléri a nyitási hőfokot (ilyenkor a felső cső még éppen megfogható kézzel), akkor megindul a keringés a vízhűtőben is, ezért az alsó cső meglehetős gyorsasággal "hozzámelegszik" a felsőhöz. Némi különbség persze lesz közöttük, de álló autónál ez nem lesz jelentős. Így működik egy jó termosztát.
Ha elromlott, és nyitott állapotban megragadt, a fentiek annyiban változnak, hogy az alsó vízcső kis késéssel követi a felsőt, és már a hidegebb tartományokban is csak kicsivel hidegebb tapintású, mint a felső. Ha ezt tapasztaljuk, a termosztát megérett a cserére. -
vzsryl
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Mennem kell másik szerelőhöz, mert ez kb. szart bele a dologba. Annyit mondott, hogy lemérte a vízhőfokot, és pár fokot csal csak a mérőm (ami általában ugye meg se mozdul, de mindegy is...). A radiátor valószínűleg régebben kapott tömítő anyagot, amitől állítólag az Opel radiátorok megdöglenek idővel. Most rendes szervízbe kell vinnem, ahol majd jól lehúznak, de legalább van rá 50% esélyem, hogy meg lesz csinálva valami.

-
lawin
csendes tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Gyertyákat nem cseréltem még, mert az autószerelő azt mondta hogy mind szinte új. A szívató rendben van.
-
lawin
csendes tag
Üdv. Egy kis segítség kellene. Sok helyre írtam már, tippeket kértem de eddig semmi válasz. Van egy '98-as 1.6 16v vectra b opelem. Mostanában nem akart indulni ezért elvittem a szerelőhöz és kicserélte a benzinszivattyút. Hazahoztam az autót, másnap reggel indulni indult csak nagyon nehezen. Azóta is csinálja a problémát. Ráadom a gyújtást, fények kialszanak, kulcs elfordít és csak teker teker teker kb 5x6x mikor nagy nehezen belekap. Ha abban a pillanatban le is állítom akkor már másodjára pöcre indul. Melegen szintén nincs ilyen probléma. Jah és amikor hidegen elindul akkor a motor térből jön egy elég ijjesztő hang, mintha az ékszíj megcsúszna vagy valami ilyesmi de kb 1-2 másodpercig lehet hallani. Ékszíj most volt cserélve.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
vzsryl
üzenetére
..."Na fejlemény. Radiátort kell cserélni, meg lehet, hogy gombát is..."

Mit mondott a szerelő mi indokolja a cserét?
Hűtőt akkor kell cserélni,ha lyukas,vagy el van tömődve,nem tud rendesen keringeni a hűtővíz,ezért felmelegszik,felforr.A Te gondod pont az,hogy nem melegszik fel üzemi hőfokra,mert az egész rendszerben kering a víz,(ezért van csak langyos levegő).Szerencsétlen "vízhőfok jelző vízhőmérő órához" cuccos is csak alacsony vízhőfokot mutathat,úgy néz ki,ez is jó.Szerintem ezek cseréjét semmi nem indokolja.A különbejáratú véleményem
az,hogy a termosztátod van nyitott állapotba beragadva,ezét nem tud a rendszer üzemi hőfokra felmelegedni.Azt,hogy jó e a termosztátod,Te is lazán ellenőrizheted,nem kell hozzá szerelő,no meg leellenőrizni,nem levegős e a rendszer. -
Markizmark
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Nincs semmi probléma, kösz a tájékoztatást, de tuti jó ez így. Még a vadizsír helyközi buszokon is együtt világít a kettő (gyári DRL), ráadásul szerintem dimmerelve sincs, mert egy ideig azt hittem, hogy a ködfényszórója ég.
Én ezt a leírásnak megfelelően kötöttem be, baj nem lehet. Ha mégis kifogok egy túlképzett rendőrt akkor egyszerűen nem ismerem el és mehet a feljelentés, amit pedig el kell küldeni a lumenet-hez, mert vállalják a dolgok intézését. -
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Az E az csak arra vonatkozik, hogy beepithetö. Azert mutattam, mert olvastam regebben es ha ez a jelenlegi szabalyozas, akkor e szerint föfenyszoroval együtt nem kellene egnie. Csak mutattam

-
Markizmark
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Szabályosnak kell lennie, mivel a vezérlő modulja gyárilag ilyen. Bekapcsolt tompított mellett már csak dísz fénye van. Tegnap megvolt este a főpróba is, mert a rendőr nem jött utánam.
"E" jel van, kesztyűtartóban ott van az NKH állásfoglalása kinyomtatva, amit a lumenet a DRL-lel együtt küldött. 
-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Jo lett

viszont ha jol tudom, ez igy nem szabalyos, mert a föfenyszoro bekapcsolasakor a DRL nek ki kell kapcsolnia
-
w333
félisten
válasz
Markizmark
üzenetére
Mondjuk annyiért nem volt rossz vétel ... ha van rá garancia is !

Kicsit lehetne hidegebb fénye, szerintem nincs az 6000K !
Szerk.
Akkor tényleg megérte !

-
Markizmark
addikt
14700Ft volt minden kedvezménnyel együtt. A motor nem tudom meddig húzza.
Hol klattyog hol nem.
Egyre inkább erős a gyanúm, hogy a himbáktól jön a zaj. Ha nyakon öntöm friss olajjal és nem várom meg amíg lefolyik, hanem "áznak" benne a tőkék és a himbák akkor babán jár.(#61172) w333 5 év gari van rá.
Képen tűnik melegnek a fénye, amúgy kékes. -
w333
félisten
válasz
Markizmark
üzenetére
22 ezerért ?
annyiért már lassan teljes motort is kapsz bele ! 
-
Declare
őstag
válasz
RocknRoller
üzenetére
Nem ismerem a G astrakat, de azok alapjan, amit leirtal, ha nem irod a vegere, akkor en irtam volna, hogy valoszinüleg egy lelakott, szethajtott peldanyhoz volt szerencsed. Sajna barmilyen autot le lehet nullazni, egeszen rövid idö alatt.....egy G astra eseteben meg azert böven volt ideje a tulajnak/tulajoknak.
Pl egy gyenge fek az függ a fekektöl, gumitol. Volt rajta valami sz.r fekrendszer egy 10 eves teli gumival nyilvan nem fog lassulni az auto. Ha alatennel egy EBC feket + jo nyarigumit, akkor a G astraval veszfekezve is a szelvedöig nyulna a szemed

A 2 dti adagolos ha jol tudom, de gyari adat szerint 12 sec alatt 100 on van. Ez nem raketa teljesitmeny, de feltünöen lomha nem lehet, plana 1,9 pdt ivel összehasonlitva. Ugyanakkor motorhangolason persze sok mulik. Nekem 1,7 cdti van es pl haverom amikor ment vele az ugyan olyan 1,6 benzin H utan, akkor kimeresztette a szemet, hogy hu ez hogy huz
, pedig nem futja gyorsabban a 100 at, de a turbo es a motor hangolasa miatt 2000 körül tenyleg szepet tol. Masik haverom 1,6 dizel quashquai ja hasonlo teljesitmenyü, de egesz mashogy van hangolva (nyilvan az suv), az sokkal inkabb szivo karakterisztikaju....na de lenyeg, hogy feltünöen lomha nem lehet, ha nem 200+ loerös autokhoz vagy szokva.Szervo az mas kerdes. Pl a fiatokban baromi nagy a szervo rasegites....nekem pont az a tré, mert nem ahhoz vagyok szokva. Nekem a H astraban is azert meg kell fogni a kormanyt, ha tekered....ez ilyen, megszokas kerdese.
valto sem lehet ennyire rossz.
Keress olyan G astrat hahun ami tetszik es szep allapotu es azt probald ki inkabb....legalabb most mar latod, milyen a rossz

-
vzsryl
nagyúr
válasz
vzsryl
üzenetére
Na fejlemény. Radiátort kell cserélni, meg lehet, hogy gombát is. Közben még történt:
-hátsó fékmunkahenger ereszt
-megoldás: jövő hétfőn párban csere, és párban hátsó dob felújítás, mindennel együtt 30k
-ma délután a jobb hátsó lengéscsillapítóm elkezdett kalapálni az úthibákon (leszakadt a gumigyűrű)
-megoldás: holnap visszaviszem, de valószínűleg párban lengéscsillapító csereRaditátort lehet őszre hagyom, mert ezek munkadíjjal együtt benne lesznek kb. 60-70k-ba... Idén nem nyaralunk...

-
w333
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Az !

-
w333
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Hát ez az ...

Ismerős 1.2 (C) Corsa de már a lelke is ki van taposva, tiltásig nyomja !

Ő róla van szó igen aki köpköd ...

-
RocknRoller
aktív tag
sziasztok
két héttel ezelőtt jártak nálunk rokonok, akiknek van egy kombi g astrájuk 2.0 DTI-vel szerelve, és mivel autót szeretnék venni a közeljövőben, természetesen kaptam az alkalmon és mentem vele egy szép karikát, hogy kipróbáljam.
Hát mit mondjak, amilyen nagy lelkesedéssel és reménnyel ültem be a volán mögé, olyan nagy csalódással szálltam ki. Előre szeretnék szólni, hogy nem fikázni szeretném a típust, leginkább meg szeretnék győződni arról (a ti válaszaitok alapján), hogy nem mind ilyen.
Ott kezdeném, hogy amikor elindultam, alig tudtam rükvercbe tenni. Tolatás után raktam volna neki az egyest, de eltartott egy ideig, mire meg lett a fokozat (kereszteződésben ahol egyesből kellett indulnom volt olyan, h sokat tököltem mire meg lett az egyes). Jó pár autóhoz volt eddig szerencsém, de ennek a váltója kritikán aluli volt, lifeg össze vissza, rettentő pontatlan volt. Ez jellemző a G astrákra, hogy ennyire fos a váltó, vagy csak ebben volt elhanyagolva a szerkezet?
Elvileg szervós, de kellett a kenyérgőz a kormány tekeréshez rendesen birkóztam vele.
A fék rettenetes volt, főúton kipróbáltam egy vészfékezést (természetesen mögöttem nem jött senki se) de nagyon gyenge volt a fékerő.
én ugye 1.7 DTi-s verziókat nézegetek (mert elvileg ez a legmegbízhatóbb), kíváncsi voltam mit tud a kétezres. Bevallom, nem vártam tűzijátékot, de sztem egy ekkora löktérfogathoz képest nem gyorsult valami jól a kocsi (1.9 pdtdi 105le hozzá képest rakéta).
Index kar mintha műanyag kanalat kapcsolgatnék fel-le.
ajtó zsanérjnál valami irdatlan nyikorgás hallatszott, aztán láttam, hogy ki van lazulva (lóg) egy tartó elem (meg nem mondom a nevét...)
Hozzá kell tennem, ahogy elnéztem, ez egy elég rendesen lelakott, nem dédelgetett és kevés törődést kapott példány volt.
Ami tetszett: forma, ülés, meg h vezetve olyan nagy autós érzés fogott el, holott tudom, ez nem számít nagy kocsinak.
kérdések:
-Váltó tényleg ennyire kuka a G astrában?
-Motor valóban ilyen erőtlen? Milyen lehet akkor az 1.7-es?!
-Kormányzás valóban ilyen halott? Nem Ferrarihoz vagyok szokva, én hétköznap Pandával megyek, hétvégén meg otthon néha szüleim S-maxával.
-mindegyik ilyen csúnyán öregszik, h majd széthullik? Mindegyik G Astrában látom a szétrongyolódott szoknyát, kilukadt duda gombot, meg a lógó műanyag kezelőgombokat... -
w333
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Kicsit h*lyén van megfogalmazva ...

Így kellett volna kiírni " Próbakör csak a pénz felmutatása után lehetséges" de különben is ki olyan időmilliomos hogy kamuból próbálgatja a használt autókat (szerintem ilyen nincs)

Valószínű hogy sokan kipróbálták már és rájöttek arra amire én is a képek megnézése után ... törve volt, sokkal több km. van benne, 1.4i + nagy kidörgő = szét van hajtva, friss kárpittisztítás volt az autón és próbálták eltüntetni a hibákat, de 8 év kozmetikás múlttal már a képekről levágom a turpisságot !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#61159) Fkris
Ha vállal rá 3 hónap garanciát hogy nem hullik szét alattam !

-
AMD Power
titán
Érdekes szöveg van a hirdetés végén.

-
lsebestyen
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Na közben rájöttem, h szerintem a forgalmiban.
Csak én mindig addig olvastam, h C14NZ.. 
-
Szada85
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Esetleg annyit tennék hozzá az egyébként teljes műveleti leíráshoz, amit kaptál, hogy mindent hideg motornál csináljátok, illetve, hogy az új gyertya betekeréskor - a Te motorodnál odafér kellemesen a kezed - én kézzel szoktam betekerni a gyertyát, sokkal jobban lehet érezni, hogy szépen elkapta-e a menetet, nem ferdén tekered-e be, volt már szerencsém ilyenhez, hogy a user lelkesen, ahogy sikerült kulccsal betekerte a gyertyát, nem figyelt rá, hogy rosszul kapta el a menetet, és gyakorlatilag tönkretette a menetet, ami nem vidám dolog.
Nyilván nehéz ennyire szétbarbárkodni, mivel az esetek nagy többségében rendesen elkapja, de mivel az írásod alapján nem vagy egy minden hétvégén szerelős fajta, ezért gondoltam megosztom, hogy nehogy ott érjen meglepetés.
-
Szada85
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
Nagyon szépen néz ki a képen, nekem az OPC-n ugye a karima alsó része kb 4 és 8 óra közötti szakaszon szürke bőr, onnantól körbe végig ilyen perforált.
Még mindig nem döntöttem el, mert nagyon tetszik úgy, mint itt is, hogy alul felül fekete, viszont a " gyáriság ", valamint, hogy eladáskor is talán vonzóbb a gyári kinézet miatt valószínű nekem az eredeti színkombinációban lesz újrahúzatva.
Akkor jól sejtettem, hogy az a gyári könyöklő, jólvan. És ez miként van rögzítve, mert arról nagyon képet nem találni, a Recarokat pedig nem szívesen lékelem meg

-
Gabis
őstag
Sziasztok!
Takarított ki már közületek valaki fojtószelepet?
Ha igen, megosztaná velem a tippjeit, trükkjeit?
Előre is köszönöm.
-
Gabis
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Totalcar idézet:
"Az Opel 1995 júliusáig - egészen pontosan 02BF1475 vagy 19241622 motorszámig - "egypólusú", alátéttel tömítő gyertyákkal (például NGK BPR5ES) szállította ezeket a motorokat, ezután pedig "kétpólusú", kúppal záró gyertyákkal (például NGK BKR5EK).
Az óriási különbség tehát nem a testelektródák számában, hanem a tömítésben van. A teljesen eltérő kialakítás miatt szigorúan tilos felcserélni a két különböző gyertyát, ezzel ugyanis akár véglegesen is tönkreteheti a gyertyafurat tömítőfelületét."
-
Hihetetlen hogy az egész országban nem lehet találni G astrát ami 2006 utáni gyártású és 1.6 twinportos 103-le.

-
lsebestyen
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi szépen. Ismerosnek van gyertyakulcsa, vele fogom majd megnezni, en inkabb nem piszkalom.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nem rossz a Bosch.Nekem úgy rémlik,hogy a gépedbe nem két pólusú kell,de azt is beteheted.A képen úgy látom GM gyertya van.Én is azt tettem bele,aztán 20km után úgy vágtam ki,mint a macskát xarni.
(egy gyári hibás volt)Ment vissza az NGK.Kapd ki a gyertyákat,és meglátod milyen van benne,és azt is látod milyen a gyertya.(olajos,őzbarna,világos fehéres szinű) Az is lehet,hogy neked nagyobb kulcsnyílású van.Ha így van,nagyobb kulcsnyílásút vegyél,mert a hengerfejben a gyertya felfekvési felülete a vastagabbhoz van kialakítva,és ez nem véletlen.
(úgy rémlik,hogy 94 közepéig gyártott motorokba egypólusú,nagyobb kulcsnyílású gyertya való) -
lsebestyen
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Illetve az mitől függ, h egypólusú vagy kétpólusú kell?
-
lsebestyen
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi ismét!
A Bosch az jó gyertyából? Bár azt hiszem itt mindenki az NGK-ra esküszik. Csak olyanból kétpólusút nem látok.Ezt nézem, C14NZ a motorkód. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
A gyertyák megértek a cserére.Ha a jelenlegi tipussal meg vagy elégedve,ugyanolyat vegyél. Húzd le a gyertyákról a kábelt,és akkor meglátod,hogy az az egy miért nem akarja az igazságot,miért nem akar rápattanni a gyertyára.Nem az idő miatt zabál többet,de szerintem a többletfogyasztással jelez,hogy valami nincs rendben.Végig kellene ellenőrizni a gépet szabadidőben(szerelő csak anyagilag jó lehúz,szarik rá)Nem könnyű orvosolni,ha úgy érzed normálisan megy minden oké,"csak többet zabál"
/Gyertyakupak kihúz, gyertyakulcs be,óra járásával ellentétesen teker míg ki nem jön,és örül./

-
Declare
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Fütes miatt nem ehet többet majd 1 literrel...telen a szivato miatt fogyaszt többet, nem azert mert füt...az egesz minimalisan jelentkezhet csak szerintem eszrevehetetlen kb. Most viszont nincs olyan hideg azert, hogy megdobja a fogyit
kicsit sportosabbra vetted a figurat biztos

-
lsebestyen
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi! Ilyen problémám van vele. Hiába nyomom be, nem megy vissza a helyére. A többi szépen bent van a helyén. Kihúzni nem mertem. Ez miért lehet, hogy kijött a helyéről? Igazából nem tudom mióta van így, de én azért észre szoktam venni, ha valami rendellenes. Ma olajszint ellenőrzéskor tűnt fel. Nem szeretném, hogy beázzon, vagy valami.
pont 5 éve voltak cserélve a gyertyák, majdnem 50k km-rel ezelőtt.
Ideje lenne cserélni, jól gondolom? 
Másik: az lehetséges, h a fűtés + kicsit hűvösebb idő miatt 1 literrel többet eszik a verda? 29 litert toltam bele, nagyjából mindig ennyit szoktam, ha tankolok. Eddig 6,5 körül volt, most 7,4L lett. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Igen.

-
Szada85
aktív tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Nekem egyelöre csak ezzel van tapasztalatom, így nem tudok átfogó képet adni

De nekem tetszik a kialakítása, kellemesen húsos ( mondjuk nekem elég nagy tenyerem van, kisebb kézzel lehet nem ennyire jó ), jól vannak formázva a " sportosítások " rajta, jó fogni. Meg hát ez volt benne, most mit csináljak?

Nem vagyok benne biztos, hogy pusztán csak azért veszik, mert jobb fogni, egyszerüen mert mutatós, ritka, és lehet vele mutatni, hogy nini, nekem ilyen is van.
De egy gyári könyöklöt még én is szeretnék bele vadászni, az a valóban ritka extra, plusz a hosszabb utazások alatt sokat javít a komforton. De azt például használtan ilyen 40k körül adták, én például arra sokallottam az összeget.
-
Petyyyyy
addikt
-
Szada85
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
Én is csak a netröl tudok/fogok tájékozódni, olvastam cikkeket, amiben elvittek valami Renault-t talán, és 2-3 óra alatt elkészült, valami ilyesmi megoldást szeretnék majd, gyári fekete-szürke kombinációra.
A zsákokat az elözö ízlésficamos cserélte kék-fekete kombinációra, amiben az a jó, hogy semmivel sem harmonizál az utastérben, de cserébe hányadékul néz ki

Az enyém is fényes bal oldalt, alul pedig a szürke rész kopott 7-8 óránál, látható, hogy állandóan ott fogta valamelyik elözö tulaj, nem igazán értem, hogy lehetett kényelmes úgy neki...
Na mindegy elsö a turbófelújítás plusz a futómü rendberakás, illetve a Parrott rendszer a mostani hazalátogatáskor, utána jönnek az ilyen fancy dolgok
-
trassher
addikt
-
Szada85
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
Ahol van is, borsos ára van, felnézel pl a Kleinanzeigen.ebay.de oldalra, ott több darabot is hírdetnek, de a kopottabb darabok is kb 20 - 25 ezertöl mennek, egy-egy nagyon patent állapotúért pedig szemrebbenés nélkül elkérik a 45 ezret.
Plusz ugye erre még rájön a szállítási költség, szóval ez sehogy Sem olcsó.
Engem is elfog a vágy, mikor egy-egy szépet feltesznek, de aztán mindig oda lyukadok ki, hogy inkább újraböröztetem a meglévöt, akkor garantáltan vatta új lesz. -
Szada85
aktív tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Egyetértek, ez ilyen állapotban ennyi pénzért ha nem is ajándék, de erösen jó vétel, tekintve, mennyire ritkaság azért ez.

Ez Németo.ban még drágább is szokott lenni, Zafira ülésszetteket is 400+€-tól kínálnak, ilyen szett most pont 600€-ért van fenn, és a fullbör szett is legalább 600€-s áron szokott lenni, ha nem több.Ami kibaxhatja az ember szemét az a D Corsa OPC Recaro üléspárok 1300-1400€-s áron

A turbós kormány pedig akkora slágertermék, hogy akármennyit kérhet érte, elöbb-utóbb úgyis elviszik.

-
Declare
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
A mai vilagban sok minden elvaras aztan megis sokszor meglepö dolgokkal talalja szembe magat az ember

Olvastam regebben en is ezeket a cikkeket...erdekes. Nyilvan a töresteszt is olyan dolog, hogy fel lehet ra kesziteni az autot, de ettöl meg lehet talalni gyengebb pontokat. Azert tovabbra sem ülnek be rettegve egy S60 volvoba
meg a K astraba is nyugodt szivvel süppednek 
Valahogy a müszerfal/cockpit nem jön be annyira, az a vw ben nekem jobban tetszik, bar elöben nem lattam meg
-
Calogero
addikt
válasz
Declare
üzenetére
A mai világban és ennyi pénzért ez az elvárt minimum, hogy így teljesít
De azért itt is megnézném az eredményét: [link] [link] [link]
zeg: A kettőstömegű lendkerékkel már számolni kell benzines autóknál is. Pl H Astra esetén a 1,6 Turbó és a 2,0 Turbó motorral szerelt példányokba is van. J és a K Astra esetén is a turbó motoros változatokba is benne van.
(#61103) AMD Power Ezért vagyok tanácstalan én is. K Astrát kétféle motorral szerelik automatával. 1,4 Turbo (150LE) illetve a 1,6 Diesel (136LE). Teszt vezetés során vezettem mindkettőt. A olajkályha jobban bejött,csendesebb volt, és jobban mozgatta az autót a városban.
-
lsebestyen
addikt
válasz
kmarci25
üzenetére
Ez a kereszteződés katasztrófa. Sokszor járok arra, de valaki mindig a szembe sávban próbálkozik, nem direkt, nyilván. Amikor meglett a jogsim, először mentem erre, bevallom én is elrontottam.
Szerencsére nem volt ott senki. Most felújították, de én biztosan átszerveztem volna az egészet. Bónusz, hogyha átérsz a Keresztúrira ott neked lenne elsőbbséged, de aki jön a Pesti út felől ezt rendszerint benézi...
Agyrém, kerülöm is amikor csak lehet. Persze ha sorompót kapsz az életben nem mész már át ott. -
-
kmarci25
veterán
Tényleg a cseppek miatt tűnik horpadásosnak, és sofőr is volt benne. Ami durva, hogy egy gyerek is hátul az ülésben, anyuka meg a sofőr. Ha meg gyerekkel van, akkor meg tényleg nem értem a helyzetet... Ezért is fényképeztem.
Közel jársz, de nem. Ez a Jászberényi útról a Keresztúri útra átvezető vasúti átkelő (egész pontosan itt), és szerintem sem volt szembe a forgalommal. Azt nem értem, hogy ha már tilost mutatott a lámpa, akkor miért hajt tovább? Mert szerintem csak így állhat elő egy ilyen...
-
Declare
őstag
válasz
kmarci25
üzenetére
A lenyeg, hogy megallt a sinek elött
ennek is örülni kell sok esetben 
(#61107) AMD Power nyilvan elvaras is azert ez, de megnezve ezt a videot, valoban nem egy összenyeklö kasztni
amugy egyre többet latni belöle. Nyilvan egyelöre kölcsönzös es cges formaban, majd kivancsi leszek a statisztikakra, hatha lesz....hogy alakul a privat/üzleti eladasok aranya.(#61109) vebbful elöször en is azt hittem, hogy agyon van nyomva, de zoomolva latszik, hogy csak a szep juliusi nyari idöjarasban latszik megnyomottnak a kocsi

-
válasz
Markizmark
üzenetére
Jobban megnézve, tényleg

De szembe megy és kész -> akkor majd lesz lezúzva
Bár jobban megnézve szembe se megy - ez nem a Gyömrői - Kőér sarkán levő sorompó? Ott ilyen káoszos a megoldás. -
-
Declare
őstag
Egesz massziv kis jargany

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
roberto211
üzenetére
Corsa C vezérműlánc szettel szerelt motorok : (Z10XE, Z12XE, Z10XEP, Z12XEP, Z14XEP)
-
gerisz23
őstag
válasz
roberto211
üzenetére
1.2 es láncos 1,0át meg ne vegyél mert más motor van bent és állítólag rosszabb konstrukció.
Új hozzászólás Aktív témák
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Microsoft Rewards
- Goddess of Victory:Nikke
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 12 Mini 64GB fehér / 12 hónap jótállás
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Dell Latitude 5520,15.6",FHD, i5-1145G7,16GB DDR4,256GB,WIN11
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)