Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Amit ingyen adnak az szinte új, mármint látszatra, az hogy hány éves nem tudom.
2db leggagyibb gumi is újonnan 20k ami számomra sok, főleg hogy nem is én vezetem azt a rothadás autót.A 60 és 65 között 5 mm az eltérés? Volt már olyan hogy valakinél ellenőrizte a rendőr hogy megfelelő méretű az összes abroncs

Mellesleg nem Mo-on élek, szóval, többnyire csak a vezetésre és biztonságra vonatkozó hatásai érdekelnek, a rendőrök jelenleg nem képeznek tényezőt az egyenletemben.Ha azt mondjátok, hogy a 60 as nem vállalható a 65el, mert vezetéstechnikailag veszélyes akkor viszlát, de ha csak azért nem ok mert a rendőr nem díjazná, azt most nem különösebben hatna meg.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Brumi˘
üzenetére
Satuztam mar be 110rol 70rol 50rol 30rol, tisztaban vagyok a fektavokkal es ennek megfeleloen is vezetek. Azon kivul hogy szetkopik a teligumi semmi bajom vele, palyan 130al kanyarban picit nyulos de ennyi. Nem ajanlott, de nem tiltott nyaron teligumival menni.
De mondom tudom mekkora tavolsagon belul tudok megallni. -
HoaryFox
őstag
B2 Vekin hogy húznátok be egy jó hosszú USB-s szivargyújtós kábelt a szivargyújtó csatlakozótól a belső visszapillantóig? F Astrában az anyósülés és a műszerfal közötti rész - A oszlop - tetőkárpit alá bedugva vezettem el a kábelt, itt nem tudom hogy lehet megoldani.
Menetrögzítő kamerához kéne (sajnos felvétel közben kb. 5 mp-et életképes az akksija)Esetleg akinek van ilyen az autójában, megoszthatná velem a tapasztalatokat!
-
-
-
-
beg
veterán
válasz
trialboj
üzenetére
Közben megtaláltam:
(6/1990. KöHÉM rendelet: II. fejezet 36. §)
• Személygépkocsinál a felszerelt abroncsok szerkezetének (radiál vagy diagonál) az összes tengelyen meg kell egyeznie. (Nem elég tengelyenként.)
A méretet nem szabályozza csak a szerkezetet, de én biztos nem kockáztatnék.
-
válasz
trialboj
üzenetére
Külön méretet nem szabad használni. Rendőr is megbotoz érte. Egy-két olyan típus van ahol gyárilag eltérő méreteket használnak az első és a hátsó tengelyen, de itt most nem erről van szó. A 195/60R15 nem egy vészesen drága méret, nekem is az van, ha nagyon nincs pénz, egy barum bőven elég rá. Én innen vettem barátnőmnek a gumit, nagyon normális cég. [link]
-
trialboj
őstag
Az első két gumi szétkopott az autón, és mivel nincs pénzt újra, hátra rakni meg nem érdemes mert ennek annyi,találtam valakit aki ingyen tudna adni 2 másikat, a gond az hogy nem pontosan megegyező a méret.
Ami nekem van 195/60/R15, ez maradna hátul, amit kapnék az 195/65/R15, az autó 2002es G opel, habár ez annyira nem számít szerintem.
A kérdés nyilván az lenne, hogy van bármilyen egészséges módja hogy ezt a két méretet együtt használjam?
A nem ajánlott és a szigorúan tilos között van különbség, ha nem lenne különösebb hatással a fogyasztás/tapadás/fékezésre akkor bevállalnám.
A felejtsem el és vegyek zsír új gumikat, jelenleg nem opció, de azzal ami most van nem nagyon mernék többet járkálni.
Az autó amúgy szinte csak városban van használva.Köszönöm a segítséget.
-
trassher
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Én ezt nem tudom megmondani, g astra-nal ugye nem látszik mert ott fut végig a díszcsík.
F_Gergely: 173-at kaptam és mivel kiszámolta a kasztnis, hogy 117-ből megvan így elmentem a klímáshoz. 35-ért ment másfél hetet a klímám. + vittem neki 6000-ért a koptatót előre, aztán mikor odamentem mondja, hogy nem tudják megcsinálni a lököst, kell egy másik.
-
trassher
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem kell azon kapargatni semmit. Annyi rés kell amin átfűzik a drótot és körbevágják. Amúgy érdekes, hogy a két első ülésre tudtak tenni beülőt de egy puha akármit nem tudtak ráteríteni a motorháztetőre, sárvédőkre.
Holnap kész lesz az autó. 117 helyett 160 lesz a vége. Nem tudták meghegeszteni a lökhárítót, 6 darab csavar fogta belül össze, bal első sárvédő belül nagyon rozsdás volt így azt is kellett rá venni és lefényezni.
F_Gergely: Első alkalommal nem volt ilyen, mikor új került be akkor díszítették ki a sárvédőt.

-
F_Zolee
nagyúr
Mellettünk lévő kereskedés. Kár, hogy amikor nézelődtünk nem volt még itt. Kívülről elég patika.[link]
-
diablo1984
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Nekem ha lesz cserèlve (mert az ablaktörlő-kar lapát nèlkül bereprsztette) már előre sírok, hogy megkapargatják a festèst ès úgy hagyják, 2 èv múlva meg rügyezik a káva, mint a toyotámnál..... Addig húzom a cserèt ameddig lehet, nincs kedvem tetőlemezt lakatoltatni....
-
zolikaDB
veterán
vebbful, adorjant: koszonom! Szilent 1 honapos! Es ugyanaz csereli uh ennyivel kevesebb!

-
h3lios
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Akkor nem aggódom miatta, mert amúgy amikor jár a motor akkor nincs vele gond.
Megint kicsit más téma, ti ülés huzatot honnan vettetek ? A lehető legjobb az lenne, hogy nem csak a gagyi trikó effekt lenne, hanem méretre szabott huzat, ami a teljes ülést lefedi, mivel eléggé kopottas az eredeti. A hátsóra nem is lenne létszükséglet, de az elsőkre mindenképp szeretnék valamit. -
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem a 4 gatlo cserere 15-25 kozotti osszeget mondtak munkadijnak 3 kulonbozo helyen. Vegul 20k volt.
-
h3lios
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Hát ez tényleg sz.r helyzet, amikor önhibán kívül miatt kell ilyenekkel foglalkoznod..
Ma 1 olyan dologgal találkoztam megint, hogy hideg indítás után kicsivel ha lenyomom a kuplungot felpörög a motor, de csak addig ameddig nyomva tartom a kuplungot. Nem vészes, olyan 2 ezer környékéig. Ahogy bemelegszik a motor abba is hagyja és akkor már nincs ez a jelenség. Ti mire tippeltek ?
Vezérléssel lehet gond? Vagy más okozhatja, illetve ennek a motorra lehet-e bármi negatív hatása ? -
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Én is ilyen 2.1 - 2.2 körüli szoktam fújni.
-
F_Gergely
őstag
válasz
h3lios
üzenetére
En sajnos csak a szelvedot neztem, de az a baj hogy en nem tudom az autot nelkulozni, foleg igy hogy uj munkahelyem lesz, most erted nekiallok veszekedni veluk azt mondjak lefenyeztetik. Nem tudom nekik oda adni az autot, mert nincs idom ilyenekkel szarakodni. Uj melohelynel en csak autoval tudok kozlekedni mert autopalya mellett van, nincs oda se bkv se semmi csak autoval jutsz ki. Lehetne pereskedni meg szarakodni, se idom se energiam ra, be kell nyeljem es ennyi, nem tudok mast csinalni. Dolgoznom meg kell hogy tudjam locsolni a penzt ilyen kocsogokre....
-
zolikaDB
veterán
Nagyságrendileg toronycsapágycsere mennyit kóstál? Anyag + munkadíj.
-
-
F_Gergely
őstag
Most vettem.eszre hogy a jobb elso sarvedo elemet ossze vissza karcoltak a szelvedosok. Kbaxxott boldog vagyok... tobbet nem hozzajuk megyyek vagy legalabbis nem a szallas utcai szervizukbe

-
zolikaDB
veterán
Napi bugyi

-
h3lios
addikt
Ti hány bárra szoktátok fújni a kereket ? Lassan nem ártana nekem elemenni pumpálni bele, de nem vágom mennyi lenne az ideális nyomás. 2,5 bár ?
-
-
AMD Power
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Tényleg gyönyörű lett a K Astra belseje. Ami még szerintem nagyon szép lett az újak közül az E Corsa beltere. Szerintem a tervező is ugyan az volt.

-
gban
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Nem csak németektől lehet jót olcsóbban kifogni.
Én Klagenfurtból hoztam a J-t, tankolni nem kellett, még maradt is Pesten benne egy negyed tank, éves matrica rajta, ami plusz spórolás, hogy nem kell venni ha utazok, regadó 30k volt, és mind árban, mind kilométerben, állapotban nem összehasonlitható egy itthoni vétellel. És akkor még nincs eredetvizsga sem, igaz, van rendszám 8k, de még ott is spórolás van az eredetvizsgához képest.
Valamint itthon nem adják hozzá a zsir új téli gumi mellé (ami a legtutibb Continental) gyári alufelnin a nyári garnitúrát.
De itt is meg kell nézni, kitől veszed, nálam ez egy orvos volt, név, telszám leinformálható volt, a praxisa fent van a neten.
1 nap szabi meg belefért, reggel mentünk, kora este itthon voltunk. -
Brumi˘
addikt
Üdv urak!
Astra F '94 C14SE injektor O-gyűrűt, hol tudok vásárolni? Unix / Bárdi kínálatában nem találtam. (lehet csak rosszul kerestem). Köszi előre is.

-
Petyyyyy
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Én is dolgozom, simán kimennék.
Másfelől ki lehet menni vonattal is vagy ha azzal nem, akkor nyilván mindenkinek van ismerőse aki kint dolgozik. De ha ez sem, már szerveznek direkt ilyen utazásokat itthon is, hogy elvisznek autót venni.
Ha 1200km-re mész az akkor is egy tank oda és egy vissza - 1.7CDTI rulez.Ha meg sikerült kimenni, fel kell rakatni egy trailerre, amiről tudod hogy úgyis megy majd vissza és elhozzák ~ 40 rongy körül. Ha nem megy vissza rögvest, akkor 50. HR osztály vezetője ezt csinálja már egy ideje, de ilyenkor nála teli a négyes trailer. Leegyeztetsz 3-4 címet, megnézed, a nap végére megvagy vele.
-
-
F_Gergely
őstag
Elhoztam ma a szelvedosoktol az autot. Hat hibatlannak nem mondanam, kell majd vegyek ragasztot bal felso saroknal kicsit ala kell majd nyomjak a szegelylecnek. Felso szegelyt csereltek (ezt mondtak elore) 3000 huf volt szoval nem veszes. A kozepso tukor ugy loytogott az uj sinben hogy hasznalhatatlan volt, hazaertem, tukrot levettem, vagtam ki szuvacsbol U alaku format odaraktam a sinhez, rahuztam a tukrot most jo es nem is latszik a turpissag. Osszesen 16 ezret fizettem, meglatjuk mennyire lesz jo. Annyi kulonbseg van meg hogy felul a szines csik az kek es nem zold. Nekem a zold jobban tetszett....
-
trassher
addikt
válasz
h3lios
üzenetére
Azért egy jó signum-ért kimennék mert az itthoni felhozatal 0. Vagyis van de mind dízel automatával nekem meg egyik sem kell. Az, hogy valaki autókat hoz be az más dolog, nekem is van ilyen ismerősöm. Megmutatod neki az autót, kiszámolja mennyibe van neki behozni, odamegy, lealkudja amennyire tudja, neked csak a pénzt kell adni és ő már a magyar papíros autóval áll fel az udvarra. Sokan ilyet nem vállalnak, ő meg rájött, hogy neki nem éri meg telephelyet fenntartani hanem csak azt hozza be amire szerződik.
Luck Dragon: Faterom pár éve télen ment dolgozni és elcsapott egy nyulat. Berakta egy zsákban a csomagtartóba, este meg hazajött az autóval. Én mentem a pincébe begyújtani, a nyúl meg a kazán tetején, csontra fagyva. Megkérdeztem, hogy "Fater ezt most így honnan?" A válasz "Nem látod, hogy kisnyúl?"

-
-
h3lios
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Megérni megéri, de nem ilyen autókért. Volt kollegám Németbe járt ki VW-ért és felsőbb kategóriás autókért. Futóval 2-3-at el tudtak hozni, 11k euróval mentek és abból gazdálkodtak. Így megéri, viszont ezek mellett is kiégett a srác 1-2 év alatt. Mert gyakorlatilag nem aludt és folyamatosan vezetett, arról nem is beszélve, hogy rajtuk volt a felelősség, hogy haza is érnek az autók a tréleren és nem lopják le őket este.
Ha van ilyen ismerős és ő tud behozni, akkor kétség kívül megéri a dolog, viszont csak úgy kimenni autót nézni elég költséges és ahogy mondod kell tökéletes nyelvtudás és műszaki tudás is. Ha csak az egyik van meg akkor a másikat a hajadra is kenheted.
-
trassher
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Ez jól hangzik de aki dolgozik az nem fog kimenni autót venni.
Plusz akkor még kell valaki aki perfekt németből ha a vásárló nem tud. Ehhez számold ki az üzemanyagot de visszafelé már 2 autóra, matrica 2 autóra, piros rendszám, enni-inni-kávézni-kisnyúl. Pont múltkor számolgattam a signumra amit linkeltem, 5.400 euro. 1300 km innen, visszafelé 2 kocsival akkor 3*1300=3.900 km. Számoljunk 8 literes fogyasztással átlagban a 2 autóra. Benzin mai átlagára 345 forint. 39*8*345=107.640. Matrica kint nem tudom mennyi, 2 emberre legyen a kaja-innivaló 30K. Az autóra a regadó 144.000. A költségek összege durván 281.640. Ebben nincs benne se a matricák, se a piros rendszám ára. Innentől mindenki eldöntheti, hogy megéri e neki kimenni avagy sem. Én ha tehetném kimennék de más nem biztos. -
Petyyyyy
addikt
Biztosan elbagatelizálom a kérdést, de muszáj idetrollkodnom: ki kell menni németországba vagy svájcba és kell hozni egy rendesen felszerelt példányt G Astrából 1000-1500 juróért, de legyen 2000 és az már meg is szólal. Főleg az itthoniakkal összehasonlítva. Mire eléred a 800 ezret, addigra rendben is van teljesen. Az óracsoportra nézve pedig csak azt kell nézni fekete vagy fehér szamlapos-e, nem pedig az óraállást.
Legalábbis én tuti így csinálnám.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
Winkler is osztja, hogy a Ford nem tud belsőt tervezni: [link]
"A beltér, hát az olyan, mintha a Fordon belül ez a részleg lenne az ízlésficamosok elfekvője. Hogy mi bajom vele, órákig tudnék mesélni [...] A részketek (sic!) egyesével még oké, de együtt nagyon nem adják ki. Nem hasonlítanám mondjuk egy három hete oszladozó macskatetemhez, amit frissiben lehányt egy szalontüdővel túlzabált részeg, inkább csak zavaró, hogy ennyi pénzből lehetett volna valami rendezettebbet is rajzolni."

Mondjuk a Golf belseje meg halálosan unalmas. Szegény VW nem mer ingereket kicsikarni a belső térből, mert sokkolná a steril szobához szokott főorvosokat és fogászokat.
Nem tudom honnan igazolták le az Astra K interior designerét, de nem lennék meglepve ha francia vagy olasz lenne. Jelenleg szerintem az egyik legszebb a kategóriában.
-
AMD Power
titán
válasz
trassher
üzenetére
Gusztustalan ez a belső. De a többi Ford is egy hányadék.

-
trassher
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
trassher
üzenetére
Én 178 vagyok, de elférek a Focusban. Ráadásul kicsit jobbak is az ülések, mint az Astrában. De ez abszolút szubjektív, mindenkinek mások a testi adottságai meg az ízlése.
Én a Focus belterével nem vagyok kibékülve, legszívesebben lehánynám, de ez valamennyi azóta megjelent Fordra is igaz. Az Astra G csak nagypapásan jellegtelen belülről, az égvilágon semmilyen reakciót nem tud kiváltani és ez jobb is így.
-
trassher
addikt
Na uraim akkor csak arra lyukadtunk ki, hogy marad a g astra, japán vonalon meg a 7gen civic. Innentől kezdve annyit fognak írni az árcédulára amennyit nem szégyellnek. 1-es focus-t dícsérhetik itt-ott amennyire akarják, hogy ilyen jó a futóműve, nem férni benne. 184cm vagyok, koppra hátratolt üléssel 5 percet bírtam a bal1-ben.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
trassher
üzenetére
Én nézelődtem japán vonalon is, de a legtöbb mostanra már csúnyán rohad. Első generációs Toyota Avensisre meg a béka Corollára mondják, hogy agyonverhetetlen szerkezetek. A Corolla szerintem rettentően rusnya a legendás rally felfestés nélkül, Avensisből meg csak a sedan mutat úgy-ahogy, de a legtöbb hatchback, amik szintúgy nagyon rondák. Arról nem beszélve, hogy a legtöbb eladó példány lerúgott fos melós kocsi (vagy nem tudnak szépen öregedni). Mazdák ebben a korban már fél lábbal a bontóban vannak (rozsda, rozsda, rozsda), Hondából meg van nagyon régi Accord (mehh), meg Civic. Utóbbinál tipikusabb hülyegyerek autó nem létezik, ami 1 milla alatt van, azokat jellemzően már széthajtották (az egyéb, számomra ízléstelennek ható beavatkozásról nem beszélve).
Szóval a japán vonalat azt hiszem el is vetettem. Egy jó szívó benzines, nem túl öreg (7.gen) Honda Accordot be tudnék vállalni, de azokból a jobb példányok 1,5 millió felett indulnak.
Fent maradt a rostán az Astra G meg a Ford Focus. Utóbbit csak akkor vállalnám be, ha jó áron találnék egy nem rozsdás példányt (elég nehéz).
Amúgy meg Astra G az elsődleges kiszemeltem. A következő 3-4 évre tervezek csak vele, első saját autónak.
-
AMD Power
titán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Persze. De "sajnos" akkor is csak a G jön ki nyertesen azok közül amiket ki ad.
-
bear_
aktív tag
Sziasztok!
Merre található a 98-as G astrákban a kilométeróra jeladó?
-
AMD Power
titán
válasz
trassher
üzenetére
Ez viszont a másik oldal. Én ha beírom a keresőbe az elvárásásimat.
- Ár 500.000 - 900.000Ft.
- Min 2004 évjárat
- Klima , min 2db légzsák, szervó , centralzár
- 1.3-1.7 motor
- Maximum 200.000kmSok "értelmes" autót nem. Meg nekem az Astranal kisebb méretű autó nem jó és nem is kell.
Lacetti nem "jó". Sokan szidják. Pedig külsőre tetszik. Franciák kiesnek. Olasz szintén. Ignis, Polo ,Swift kicsit.
-
válasz
trassher
üzenetére
6gen-t már nem szabad venni. Elszállt az áruk, 700-ért nincs normális 1.4 belőle. Rommá hajtott, rommá rohadt, tákolt fos mind. Ami meg nem, azért olyan pofátlan összegeket kérnek, hogy el sem hiszi az ember. 7g civic aminek viszonylag normális az ára 750-1000k között kapsz belőle jó 1.4-1.6-ot.
-
trassher
addikt
Itt azért azt sem kéne elfelejteni, hogy a piac áraz. Ha ennyi az ára akkor ennyi. 800K környékén mondjon nekem valaki egy típust amit ilyen kicsi pénzből fent lehet tartani és hasonlóan megbízható. A következő szint már az 1,5M forint. Akinek nincs ennyije az miből válogathat? G astra, 1-es focus amiben vagy elfér egy ember méretű ember vagy nem. 4-es golf-ból egy értelmes darab bőven millió felett megy és a g astra-val azonos korú. Japán oldalon van még alternatíva de nem értek hozzájuk így nem írok se jót se rosszat. Amit tudok, hogy jó az a mazda 323 de az meg egy rozsdafészek. 6 gen civic-ből sincs szerintem jó 800K-ért de majd tboy93 leírja, ő van benne a honda témában.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
F_Gergely
üzenetére
Lássuk be, az Astra G egy dologban nagyon eltalált: Könnyű esztétikailag jó állapotban megőrizni, mert nem hajlamos a korrózióra és a fényezése is az átlagnál jobban ellenáll a szabadban tartásnak meg a kavicsoknak.
Az átlag vásárló odasétál a kereskedésbe, lát egy kitakarított motorteret, egy kitakarított belsőt, egy korához képest tényleg szép karosszériát, már csak az órát kell félmillióról 165 ezerre visszatekerni és a vásárló el van olvadva, örömmel csengeti ki a 800 ezret még egy fapadosabb modellért is.
De a fél milliós Astra G-t sem nehéz megtalálni. Rengeteg ilyet tugrottam már át Hahun, de ezek lepukkantabb példányok. Lehet műszakilag tökre rendben vannak, de mivel Dunát lehet rekeszteni a ragyogó külsejű Astra G-vel is, ezért a vásárlók rögtön tovább tekernek. Én is, mert számomra fontos, hogy esztétikailag is legyen rendben. Ha nem érdekelne, akkor inkább ragyás seggű Ford Focust vennék.
-
AMD Power
titán
válasz
Gergőke88
üzenetére
Pontosan! 1998-ben mutatták be. Az nem ma volt....
F_Gergely A haverod meg csak szimplán hülye. Semmi más baja nincsen.

Mondjuk ha abból indulok ki ,hogy egy jobb állapotú F is 400e akkor már talán az a 800e nem is olyan vészes. De persze csak akkor ha az valóban jó állapotban van és nincs benne 300.000 km.
-
F_Gergely
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
haver is 1,3 milláért akarta eladni az omegát, amin műszaki sincs, szélvédő be van törve, és kb 2 éve nem volt használva, áll az udvaron, festés le van pattogva, szóval lepukkant... Hiába jó a felszereltsége, sokat kéne rákölteni, és mondom neki ér kb 400-at max, erre "Dehát ez egy OMEGA, ez minimum 1 millát ér....
Vannak emberek akik nem fogják fel miben ülnek, ugyan igy a G astra is csak egy szaros astra ami 500-nál többet nem ér, akkor sem ha full extra, mert csak egy astra, nem több... -
AMD Power
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ez sajnos igy van. Egy normálisabb G Astra min 800e Ft. Ami ugye azt jelenti ,hogy ha nagyjából nincsen semmi baja akkor átírassál , illetékkel és egy alap szervizet számolva is 1 millió Ft. Az meg mocskosul sok érte. Szóval ennek tükrében az a H már nem is olyan dréga.

-
XP NINJA
őstag
Sziasztok, ismerősöm vett H Astrát, van BC, TID-es de nincs felprogramozva. Fogyasztást szeretnénk kijeleztetni vele. Van erre valami otthoni megoldás?
Külföldi fórumokat találtam többnyire. Köszönjük 
-
F_Gergely
őstag
válasz
gerisz23
üzenetére
Nekem a hatlapi karpit patentokkal van fent ezeket leszedve jon le a textil oldalt meg pici kampok fogjak ezeket ki kell akasztani. Csak hallasra tunik bonyolultnak, ha szetszeded latni fogod es tok egyertelmu, mit hogy merre, de en azon buktam ki hogy az a kis femdrot semmivel sem helyettesitheto, sima bringa bovden nem jo mert azzal csak huzni lehet, tolni nem. Nekem mazlim volt mert volt egy garnitura rossz ulesem es abbol kiszedtem, igazabol barmilyen szakadt, rossz ules jo.
De ha mazlid van, csak kiugrott belul a helyerol ez a drot es azert nem tudod donteni. Ha szetszeded latni fogod, nekem sajnos eltort (marha konnyen torik mert vekony, konnyen elfarad). -
gerisz23
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Hátul lemez van,annyira még nem akartam lefeszegetni a kárpitot,nem tudom hol lehet alányúlni úgy hogy ne tegyem tönkre.Ezek szerint a zár szerkezet tönkremenetelével ment tönkre a biztonsági öv is:S
Az ülést előre tudom dönteni,csak ki kell szednem a 2 torx csavart a csomagtartó felől,az sima ügy. -
F_Gergely
őstag
válasz
gerisz23
üzenetére
Szia, en ugyan igy jartam. Nincs jo hirem...
Maga amechnaizmus ugye ugy mukodik, van egy gomb amit a hattamlanal lenyomsz ekkor tudod donteni az ulest. Ha az ules dontve van a biztonsagi ov nem mukodik. Na az a gomb amit lenyomsz, az egy "rudazatot" mozgat es vekony fem drotot ami huzo es tolo funkciot lat el, es egy fem rudat mozgat ez oldja es zarja az ulest. Na nekem ez a vekony fem szal torott el, es onnantol kezdve nem tudtam donteni az ulest.
Megoldas? Kell egy ugyan ilyen bontott ules, szet kell belezni es atrakni ezt a drotot. A nagyobb melo inkabb az, hogy a nem dontheto ulest valahogy elore kell donteni es le kell hatul szedni a karpitot. -
gerisz23
őstag
Sziasztok!Opel corsa c-m van,osztott hátsó üléssel.A problémám az hogy a lenyitó része nem működik,ez a kisebb csak ritkán kell akkor meg kiveszem a 2 rögzítőcsavart a csomagtartónál,viszont az ülésben levő biztonsági öv nem húzható ki,ma szórakoztam vele kicsit,annyit sikerült elérnem hogy szorosabban fog mint eddig.Üléscsere vagy bontható ez valahogy?A kárpitot sajnálnám...még 1 ugyanilyen színű ülést nem kapnék rá...
-
Stauffenberg
nagyúr
Szerintem a G Astrák is viccesen drágák tudnak lenni, viszonylag hosszú gyártási időszak ide vagy oda. Amikre azt mondom, hogy király, azok sokszor 800-900 ezer körül vannak meghirdetve. Nem rossz teljesítmény ahhoz képest, hogy aki anno ügyes volt, szalonból is elhozhatta úgy klímával együtt, hogy a vételár még mindig kettessel kezdődött. A Föld - Mars távolságot többször lefutott, de kívülről még mindig szép, szemtelenül visszatekert ex-flottás területi képviselős kocsikról nem is beszélve.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest