Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkury
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék ha van itt Crossland X tulaj, hogy a turbó benzines 131LE-s nincs "túlvezérelve"?
Mi a tapasztalat amúgy vele, érdemes a 110LE helyett választani ha van rá lehetőség?
Előre is köszi! -
szkury
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szinte az összesben benn vagyok!
-
szkury
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az a gondom még, hogy van fenn pár nagy arc is, akik nem igazán tudnak "segíteni". Hiába mondtam, hogy azért a motor nem egy tükör vagy kasztni elem. Lett volna egy 0 km-es motor is, de a száma miatt nem lehetett levizsgáztatni. A motorszám "eltüntetését" javasolták, amit nem mertem bevállalni!
Lenne még 1-2 motor, de nagy a távolság ill. a befürdés miatt kicsit már fenntartással kezelem azt a futárcéget. Nem nagyon van cég aki hozza viszi. -
szkury
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Sajna ott befürödtem már eggyel!
-
szkury
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tudtok ajánlani olyan helyet ahol lenne szakszerviz (jelenleg a kocsim opel márkaszervizben áll) által beszerelhető, megfelelő állapotú Opel Z18XER tip. motor, elsősorban Veszprém, Fejér, Vas, Zala, Komárom-Esztergom megyékben?
Sajna az FB-n belefutottam egy olyan motorba, amit futárral elküldtek (na a futárcég is érdekesen papírok nélkül hozta-vitte vissza), de a szervizeseken kívül is legalább 2 szerelő sem ajánlotta a beszerelését.
Előre is köszönöm!
-
szkury
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi ott is próbálkozok!

-
szkury
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tudtok ajánlani olyan helyet ahol lenne eladó jó állapotú és megbízható helyről származó Z18XER motor?
Előre is köszi! -
szkury
aktív tag
-
szkury
aktív tag
válasz
roberto211
üzenetére
Bármelyik barkácsáruház, de a Teco-nál is lehet venni
-
szkury
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ne aggódj, én is ilyen vagyok, sőt elől még van trikóhuzat is!

-
szkury
aktív tag
válasz
trialboj
üzenetére
Személy szerint nem vennék használtat.
Ki tudja, hogy tárolták, stb.
Opelnál csináltattam vásárlás után a vezérlés, gyertya, olaj, szűrők cseréjét májusban amikor váltottam F-ről Zafira B-re.
Néztek nekem a hálózatukban (3 kereskedés) téli gumit, és kedvezménnyel megvettem.
Utána kénytelen voltam nyárit is venni, mert 10 éves volt és "engedett", akkor is kaptam egy kis kedvezményt.
Mindkettő Barum márka. Így nincs gondom jó pár évig (remélem).
Eddig meg vagyok elégedve, már a téli van rajta.
Persze az anyagiak is döntők.
Szerencsére kártyával lehetett fizetni ill. biztonsági tartalékot raktunk félre (használt) autóvásárláshoz.
Holnap műszaki, remélem csak a díjat kell kifizetni.
-
szkury
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja vki véletlenül, hogy a Zafira B-nél milyen méretűek az ablaktörlők?
Előre is kösz! -
szkury
aktív tag
válasz
Szada85
üzenetére
Én a nyíltterű parkolóknál is családiba állok vagy oda ahol van 1-1 hely a széleken
.
Volt olyan régebben a T-s parkolóban (igaz, hogy céges g caravánnal voltam), hogy a csajszi "ráengedte" a bevásárlókocsit a kocsi oldalára. Aztán még flegmán kérdezte van vmi gond. Visszalöktem a kocsijának, és mondtam már nincs.
Ennyi gyökér ember van, aki sz*rik a máséra. -
szkury
aktív tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Én is a használtauto-ra raktam fel, 2 hét alatt elkelt (F Astra).
Beírtam a hirdetésbe, hogy x összeg alatt ne is keressenek ill. alkudni csak megtekintés után lehetséges.
-
szkury
aktív tag
Én azért vettem Zafirát, mert kinőttük korban is az F Astránkat.
A csomagtartó számított leginkább. (meg a márka
)
Kombit nem akartunk venni, nézegettük a többi autót is.
A Fusion szintén kiesett a többi mellett. A Merivát hátul kicsinek találtuk szintén, így maradt a Zafira.
Közel másfél év keresgélés után sikerült egy benzines B Zafirát venni.
Ha kiröppen a nagyobb gyerkőc elég lenne egy "H Astra" is.
Remélem lesznek még hasonló járgányok megfizethető árban.Jah és kb. 30 cm-el magasabb, mint a régi.
Szerintem is klassz vezetni így.
Azért nem leszek kamionos.
-
szkury
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
És sajnos nem csak hétvégére engedik ki az idiótákat!

-
szkury
aktív tag
válasz
diegho
üzenetére
Nekem ha bekapcsolom a klimát 2. fokozatban (kanyar, körforgalom) rezonál pár mp-t.
Ezt még meg kell oldanom h lesz idő.
Én úgy állok be, hogy jobboldali tükör be, és még lazán kiszállok a baloldalt.
Hátul 20 cm az ajtónál, elől még van hely, itt lesz a felnitartón a gumi tárolva. -
szkury
aktív tag
válasz
sziku69
üzenetére
2006/11. havi 1.8-as benzines Enjoy 1,8 milla volt, 146e km, a költségeket állta az "árus".
Opel Gymes-nél vettem Győrben. Nem hazai kocsi, a szervizmúltat megnéztük, de az állapot döntött.
Utána vezérműszíj, szűrők, olaj, gyertyák a helyi márkaszervízban 4+ akcióval..
Extrák (amiket már én költöttem plusszban):kárpittisztítás, gyári üléshuzat, acélfelni+téli gumik -
szkury
aktív tag
Szereztem egy GM-es tetőcsomagtartót a B Zafirámhoz, de sajna nem jó.
Nekem a tetősin belső részein 3-3 pár dudor van, nem pedig lyukak.
Ez a fajta a lyukas sinekhez való.
Nem tudjátok létezik esetleg vmi kit-adapter?

-
szkury
aktív tag
válasz
motoflug
üzenetére
F Astráknál a hátsó sárvédő, tanksapka környéke rozsdásodik gyakran.
Mindenképp egy ismerős aki ért az autókhoz.
Az opelnál van akció átvizsgálásra:link
A program keretein belüli vásárlás előtti átvizsgálás ára: akár 4 990 Ft
Ez az ajánlat kizárólagosan a potenciális vevő részére érvényes, amennyiben az autó eladója is jelen van.
A programban szereplő vásárlás előtti műszeres átvizsgálás tartalma:
- 24 pontos, megbontás nélküli vizsgálat
- műszeres fékhatásmérést
- műszeres lengéscsillapító mérés
- festékréteg-vastagság vizsgálat
- számítógépes diagnosztika
Ezen felül természetesen ellenőrizzük, hogy az autó nem érintett-e valamelyik műszaki átszerelési kampányunkban. -
szkury
aktív tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Jah nálam is inkább a csajok nyomkodják.
Most az "új"-ban a rádió szól, mert a régiben (F Astra) volt egy sony mp3-as fejegység és az szólt.
Bár néha elfelejtettük az előlapot vinni, és maradt a helyi (hátsó üléseknél) a kis mp3-as dobozhangszóró.
Gondolkodom a gyári hangszórók cseréjén. Van 2 db 130-as Sony Xplodom, asszem a hátsó ajtókban az van. -
szkury
aktív tag
Beültök, klima tesztelés.
Nem megy, akkor nem csináltak semmit.
Ez majdnem olyan, mintha rárakják a kereket, de nem csavarozzák be. -
szkury
aktív tag
-
szkury
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Vki előrébb belinkelte az oldalakat:
"Mi a teendő, ha gépjármű megvásárlását követően derül ki, hogy a gépjárműnek rejtett hibája van?
Magánszemély eladó esetén csak 6 hónap a szavatossági idő, és ez a helyzet akkor is, ha a kereskedő bizományosként jár el, és az adásvételi szerződés a gépjármű tulajdonosa és a vevő között jön létre, ezért nagyon fontos az eladó személyének tisztázása."
"A szavatosság azt jelenti, hogy ha a fenti időn belül olyan hiba jelentkezik, ami már a vásárlás pillanatában is fennállt, és erről a vevőnek nem volt tudomása, akkor a vevő hibás teljesítés miatti igénnyel léphet fel az eladóval szemben. Ugyanakkor a szokásos, a gépjármű korából és elhasználódásából eredő hibák nem róhatók fel az eladónak."
"Az igényérvényesítés nem egyszerű, mert a gépkocsi adásvételkori műszaki állapotát kell bizonyítani egy későbbi időpontban, és ez sokszor még műszaki szakértő igénybevételével sem lehetséges."
A másik oldal:[link]
-
szkury
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Persze igazad bizonyos szempontból.
Igazából a vásárlót is szeretné védeni a "szándékos" rejtett hibáktól.
Amit sajna be tudnak bizonyítani a szakértők, azért te vagy a felelős, de itt nem a "kopó" alkatrészekre gondolok.
Pl. ha eladsz egy olyan autó-t ami 5 perc után megadja magát, és bizonyított, hogy a hiba fennállt a vásárlás időpontjában akkor te vagy a felelős. Erre mondják mindig, hogy állapotfelmérést kellene végeztetni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szkury
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Neked is van magánszemélyként szavatossági kötelezettséged (6 hónap), de a vásárlónak kell bizonyítania (szakértő, bíróság, stb.), hogy a hiba már megvolt/lehetett a vétel időpontjában. Használt autóknál van amit nehéz, vmit nem.
Ha beírtátok az adásvételiben, hogy cserélni kell vmit vagy hibás, tehát tudott róla a vásárló, akkor sima a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)