Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Van hővédő üvegetek? Akkor toll a fületekbe.

Aha...1.4 benzint pályára, mi? Akkor inkább gördeszkával megyek.
Jó, nem. Elvileg tényleg ott halkulnak el ezek is.
Az 1.7-ről azt tartja a fáma, hogy az Isuzu másolata. Az 1.9 viszont Fiat eredetű. Szvsz. karbantartás kérdése, mindkettő lehet tartós.
-
Declare
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Amint latod, itt is megoszlik a velemeny

Nincs altalanos igazsag....amelyikböl jobb allapotut talalsz....
en az 1.7 cdti met batran ajanlom. 
De mondom, havi 1000 km re az 1,8 benzinnel is jol jarsz szvsz. Kevesebb a varatlanul felmerülö költseg lehetösege es ennyi km el az üzemanyag költseg sem lesz sokkal több. Egy 8+ eves dizel autonal sok minden mulik az elözö tulaj/tulajokon.

-
Declare
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Eves km futas? 1000km irtal /ho....ha ez valoban annyi (mondjuk max 15k km) akkor 1.8 Astra H jo vetel lehet, de amint irtam az 1.7 cdti töl sem kell megijedni....csak azt jobban at kell nezetni vasarlaskor (valto, kettöstömegü, turbo)
Az elromlo dolgok miatti javitassal nehez kalkulalni. Benzinesnel mindenkepp kisebb a riziko....dizelnel jöhet par dolog. Ez a 15ezer km olyan lelektani hatar szokott lenni. Azt szoktak mondani, ez alatt nem biztos, hogy erdemes a dizel rizikot vallalni, mert akkora különbseg nem jelentkezik a fgyasztasban.
Szoval ha opelben gondolkozol a H astra (kettö szemellyel a GTC is szuper, annak sportutomüve van, ami jobban fekszi az utat/stabilabb es a formaja is kicsit fiatalosabb, lendületesebb, nem ilyen rendörauto feeling
) . 1.8 benzin vagy 1.7 cdti nezz körül mik vannak a kinalatban.
szvsz 
(#56695) Petyyyyy 1000 km/ho t irt kb....az mennyi palyan eltöltött ora? nulla kb
ott egy 1.4 benzin hangja sem lehet zavaro
. de az 1,8 benzine biztos nem- a 110 lovas 1,7 cdti hez is van 6 os valto

- hövedö üvegezes is

(nekem is ezek vannak)
-
Petyyyyy
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem akarlak elszomorítani, de az a gyanúm te az unikornist keresed.
- Biztonságos lehet
- Jó vétel esetén - igazolható előélet, számlák, stb. - kiszámítható lehet a fenntartás. Hacsak nem kell adagolót cserélni, hengerfejet levenni és hasonló finomságok, akkor maradhat 250k belül a javítás, ha valami kifekszik. Bontó látogatás rulez. A kezdeti szerelések az első egy éven keresztül fog kísérni, csak szólok.
- Csendes lesz az utastér ha dízelt veszel hatos váltóval. Pl. a 125 paci/280Nm 1.7CDTI-hez már hatos váltó jár
- 1,5 millerből ha ilyen időset akarsz, kapásból a H Astrát mondanám
- a listáról a hővédő üveg az, ami kiesik. A többire reális esélyed van. -
diablo1984
veterán
válasz
Declare
üzenetére
nekem is volt pl, valahogy rémlik hogy van még 1-2! a turbójára nem emlékszem hogy megfeküdt volna, a kulpungja az biztosan(nem a kettőstömegű miatt, hanem mert már fos volt és ment vele).
egyéb(mintha a kulpung az másban nem tudna elszállni) tipushibáról nem hallottam......
anno mikor az enyémet vettem utána néztem, tipushibája a szívósor elkormolódása, a generátor beszarása, egr elkoszolódása. nincs nagy hibafaktora, ezért is tartja az árát. az 1,7 cdti-nek is van ennyi, ha nem több tipushibája, azoknál is erősen jellemző az egr volnal, de az az összes benzines és dízel opelnél gondot okoztat, ha van neki olyan.....
-
BigBlackDog
veterán
De, akkor beírom ide is. Szóval a jelenlegi helyzet, elváráshalmaz az alábbi lenne.
- Biztonságos legyen a jószág.
- Kiszámítható legyen a fenntartása, jöhet dízel is akár. Oké, igényli a szerelőt, szervizt, megértem, de évi szinten örülnék, ha az elromló dolgok miatti javítási költségek ~200-250e Huf alatt maradnának. Ez mennyire irreális elvárás?
- Csendes utastér, 130-as tempónál ne 4000-es fordulaton üvöltsön a motor a rövid váltó miatt.
- Két személy részére lenne, szóval nem szükséges nagy dög, biztonság miatt nézegetek a nagyobb méretkategóriákban is
- Keret legyen ~1,5 milla Huf + kezdeti szerelések, átírás
- 8-10 éves kor legfeljebb.
- Klíma mindenképpen kellene.
(- nem számottevő, de néhány apróságnak örülnék, pl. tempomat, sötétített-hővédő üvegek, középső kartámasz, elektromos ablak)Szóval ezekből kiindulva egyelőre a H Astránál tartok.
-
-
Mikulásbá
nagyúr
Üdv!
Kis segítséget kérnék,hátha tud valaki.
ILYEN antenna talpat keresnék,igazából a gumitömités,ami tropa,vagy gyári tömítést hol lehetne kapni-ezért komplett antennát nem vennék,több,mint 10 ezer.
Nem muszáj ablakmosós.Vagy van-e ilyen után gyártottban,érdemes-e olyat venni.
A mérete 70x42 mm.
Vagy esetleg valakinek otthon a sufniban akadna.......
-
Calogero
addikt
válasz
Declare
üzenetére
1,9 egyik betegsége pl az örvényszeleprudazat leugrása.
"Oka a szívósorban kezd lerakódni a korom és szorulnak a kis lapátok amik elzárják az levegő útját. Így erőlködik a rudazat és leugrik. Majd a végén teljesen megszorul.....
Megoldása házilag:
Maga a rudazat, 4 db. normál 3-es rögzítő alátét (Fabory azonosító szám: 36230030001), egy kis ötvösmunka 1,5-es villanydrótból.
Egy 5mm átmérőjű fúrószárra rátekerünk egy darabot a 1,5-es réz villanydrótból és készítünk egy karikát. Erre a képen látható módon forrasztunk két párhuzamos drótot amit meghajlítunk. A két végső rögzítőnek természetesen csak két szára van.
Az elv az, hogy a szelep mozgató bütykére ráhelyezzük a drót "kalodát" majd rátoljuk a rögzítő alátétet ami ezután fölfelé már nem jön le! -
Petyyyyy
addikt
Sofőr oldali ülésfűtés kapcsolóm el van töredezve kicsit az aljánál. Amilyen kicsi, annyira piszkál.
Cserébe találtam 3 alapozott kilincset - 16K, és 4 ugy. alapozott díszlécet - 17K. Kitalálmányozom jó-e így nekem, van rá egy hetem.
-
bazsimano
őstag
sziasztok! megegy kerdest...
uhp modult honnan lehet szerezni? van valakinek valami infoja?
elore is koszi -
Declare
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
1.9 cdti hol van a topicban? En hdman astrajarol tudtam regebben egyedül es annak mind a kettöstömegü, mind a turbo kifeküdt böven 200k km alatt, ha nem csal az emlekem. Neki volt chipp is ha jol emlekszem, hogy az mennyiben befolyasolta ezt nem tudom.
Ugyan ezt talaltam viszont külföldi forumokon is, hogy az 1.9 cdti hamarabb megadja magat. En ezert örültem is, amikor megtalaltam ezt a gtc t a megbizhatobbnak mondott 1.7 cdti vel.
Aztan ezek csak netes infok, nyilvan nem relevans, de en ezt talaltam

(korom meg a gazolaj minösegetöl erösen függ....ez meg az autoszerelömtöl jön, neki azert jobban hiszek, mint barmilyen netes forumnak is akar
. Leirtam ezt mar nem egyszer, allitasa szerint egyertelmüen latszik, a dizel rendszeren, hogy milyen üzemanyagot kap).Varosban pöföges persze semminek nem tesz jot
max a villany autoknak 
-
Fater szenved az F-el. Tankolasnal folyamat lekattan, pedig ures a tank. 10L-t is kinkeservesen lehet csak beletolni, mi lehet a baja?
-
diablo1984
veterán
válasz
Declare
üzenetére
turbó hibát az 1,9nél vagy itt a topicban nem hallottam, így rendszerességről nem is beszélhetünk, pedig az öregebbje is már minimum 12 éves.
ezeknek a városi használat tehet be leginkább, mert városban is tud keveset enni, de hamar el kell váltani, akkor meg a korom mindenfelé lerakódik!
sok városi használatra egyik sem ajánlott, mert akkor maga a pokol lehet.amúgy én imádtam a c veki kombimat erő és fogyasztás terén, de még mindig azt mondom, hogy kritikán aluli az utastér összerakási minősége, a zörgő/rezonáló beltér piszok lelombozó tud lenni.....
-
Declare
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ugyanolyan hasznalat mellett szvsz nem fog jobban kormolodi az 1.9 sem, mint az 1.7. Ellenben a kettöstömegü a nagyobb nyomatek miatt gyakrabban bedobja a kulcsot, illetve a turbo is gyakrabban döglik meg. En anno ezt olvastam forumokon. Az 1.7 cdti re ezek kevesbe jellemzöek. (talan itt a motor teljesitmenyehez jobban sikerült meretezni az alkatreszeket, mint az 1.9cdti nel...passz...de nem rossz motor az sem
)Amiota nekem dizel van es utannajartam, aminek kell, mar egyaltalan nincs bennem ilyen nagy dizel retteges. En azt latom, hogy azok szivnak jobbara ezekkel a dolgokkal, mint tömödes, meg dugulas meg stb, akik ugy gondolkodnak, hogy dizelt vettem dragabban, na akkor most aztan "ingyen" legyen minden egyes km....Jo minösegü gazolaj, jo mnösegü motorolaj, gyakori csereperiodus, kis odafigyeles a turbora, kis odafigyeles a kuplungra....szvsz ezekkel a legtöbb ilyen rettegett dizeles horrorstory elkerülhetö

Hangja valoban kis varrogep, de nekem ez mar kedves hang

-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem tudnad esetleg osszefoglalni, hogy mekkora osszeget szansz ra (auto ara+vetel utani szervizek osszesen), ebbol mi tudjuk, kb mennyit kolthetsz az auto megvetelere. Dizel, benzines , vagy is is. Auto merete, corsa is jo, vagy astra/vectra inkabb.

-
diablo1984
veterán
válasz
Declare
üzenetére
az 1,9 cdti-re sem a turbó vagy motorhiba jellemző, sokkal inkább a szívósor elkormolódása és persze az egr ebben is tud szivatni és a kettőstömegű idővel(semmivel sem hamarabb hal meg, mint másban). részecske szűrő általában nem okoz gondot.
az 1,7 cdti-nél ha jól tudom az egr tud szivatni, de ebben is benne van minden földi jó, ami ugyanúgy behalhat.nem rosszak azok a motorok, de nem árt, ha 3-4 hetente pályáznak vele(és közben nem tolnak 5000km-t városban bele) és akkor kevésbé jön elő belőle a fájdalom....
(#56679) TasiA : dízelnek dízel mindkettő, az 1,9-nek dízelesebb hangja van, az 1,7nek varrogépesebb.
-
TasiA
senior tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
A H Astrát nem tudom, csak városban vezettem 1.7-est, illetve anyámnak van 1.4-es , de azt hagyjuk, nekem nagyon nem jön át. C Vectrát dízelben én a 120 lovast vezettem(2004-es békaszemű), nekem hangos volt a motorja.
-
Declare
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
1.9 cdti sem rossz, de az 1.7cdti talan megbizhatobb (turbo/kettöstömegü jobban birja, ahogy olvastam).
Nekem H astra van 1.7cdti vel, teljesen jo. Sokat palyazom vele es nincs ra panasz. Van 6 es van 5 sebesseges is. Palyazashoz mindenkepp a 6 os a jobb, sjanos viszont gyakori a 6 sebesseges valtonal a csapagygond, amit rendbe kell tenni. Jo esetben 160k km körül ez megtörtenet es nem lesz vele gond, viszont ha ilyen autot veszel a valtot nezesd meg szakival (egy hozzaertö megmondja, hogy mi van vele). Ha hibas es csapagyazni kell, 200k huf körüli mutatvany. Ezzel szamolni kell.
Nekem 220k km van az autoban es minden eredeti benne. Az EGR szelep kipufogo gaz hütö szelepe lett kiszedve, mert berozsdasodott....alitolag ez is jellegzetes hiba, par ezer forintos mutatvany es a motorra nincs hatassal, de a környezetvedelmi normakra is minimalis (hidegen kicsit jobban fog szennyezni a motor)
Viszont az 1.8 benzines is jo valasztas lehet, havi 1000km az nem sok es akkor nem kell a dizeles esetleges hibakkal kalkulalnod.
-
Markizmark
addikt
16v motoroknak jobban kell pörögniük, hogy meglegyen a nyomatékuk. Az én 1.4 8v-m 2800-nál eléri a maximális nyomatékát (103Nm), az 1.4 16v-nek 4000 rpm kell (125Nm). A 8 szelepes mélyről is húz, szóval nem biztos, hogy téged lenyomna egy 1.6 16v.

(#56667) AMD Power 5-ben mutató szerint 60-al még csak ~1500-at pörög a motorod, ilyenkor semmiképp se erőltesd, max tartsd vele a tempót, de ha gyorsítani kell akkor szúrd vissza legalább 4-be.
-
Egyhapsi
csendes tag
Adott a Corsámban már régóta egy probléma.
Balos kanyaroknál, nem nagy sebességű kanyarokra gondolok, hanem amikor pl- lassan kanyarodok mellékútra.
Szóval, hátulról egyfajta kattogó hang hallatszik.
Mondom hátulról, jobb oldalról.
A kérdésem, okozhatja-e ezt szerintetek a hídszilent ? -
TasiA
senior tag
Sziasztok!
F Astra, A Vectra minden csak nem halk autópályázáshoz. Nekem a B Vectra is ingerküszöböt súrolja, pedig az jóval halkabb mindkettőnél. Ha Opelről beszélünk, J Astra már elég halk, vagy C Vectra benzin turbóval, 6-os váltóval. Omega ami még jó, autópályázásra, de az meg megint öreg. -
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
mármint tengelyenként 1!

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
"..de nyomtáv csak egy van,"
Tedd fel a virsli pótkereket,és rádöbbensz.. 
-
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
én sem kötekedni akarok, de nyomtáv csak egy van, és nem oldalanként nézzük, mert a bal és jobb kerék együtt adja meg!

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Bocs a nem szóismétlős,szájbarágós fogalmazásért.
Gondoltam, az utolsó előtti mondatból ez a napnál is világosabban kiderül. ET 39= + 10 mm-el szélesebb a nyomtáv (oldalanként) -
Petyyyyy
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Így viszont azért a két centiért nem éri meg az ET-vel játszani, de köszönöm az infót.

-
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
2vel, mert mindkét oldalon 1-1 mm-el kintébb jön a tutófelület....
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
A kép ránézésre becsapósnak tünhet.

Ha az ET-szám nagy, akkor a felni felfekvési felülete a külsõ síkhoz egész közel van, vagyis ezt a kereket felszerelve keskenyebb lesz a futómű (kisebb nyomtáv). A kisebb ET esetén a felni jobban kilóg. Pl:
ET 49=0
ET 39= + 10 mm-el szélesebb a nyomtáv (oldalanként)
Az eggyel kisseb ET szám azt jelenti,hogy egy mm-el lesz szélesebb a nyomtáv.
-
hentes555
senior tag
Sziasztok

Tegnap megvettem életem első autójának egy Németből behozott 1.6 8V-s G Astrát. 1999-ben született.
Most 14-es téli gumik vannak rajta, majd le akarom cserélni nyárira. Azon gondolkodom megérné-e 15-ös gumiszett. Mi a véleményetek, van akkora előnye most bevásárolni egy szett 15-ös felnit meg rá gumikat, hogy megérje vagy annyival nem jobb a 14-hez képest? Bármelyik méret legyen is, biztos hogy minőségi gumikat kap. Conti Premiumcontact 5-öt néztem pl. -
w333
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Motorikusan egyáltalán nem rosszak, meg merem kockáztatni hogy egy 1.6 16V G Astra legyorsulja az én 2.0i 8 szelepes Vectrámat mivel valamivel könnyebb és 16 szelepes, viszont váltóban kissé rövid, tipikus városi amivel 4 és 5 fokozatban is lehet menni, míg az én Vectrámnak nagyon hosszú és inkább utazóautó városban alig bírom berakni 4 -be, 60 -nál már köhög és természetesen kéri vissza a 3 -t

-
w333
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Köszi
(és igen a régi 8 szelepesek csöndesek) 
(#56656) BigBlackDog
Akkor biztos lehetsz benne hogy a H Astra is ugyan olyan gangos lesz !
Egy C Vectrában azért sokkal több a szigetelés, Diesel pedig keveset pörög, amit linkeltem szerintem jó választás megbízható jó "kis" autó az !

-
AMD Power
titán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
120-nál még az én F is "halk" és lazán el van. Nem hinném ,hogy egy 1.8 H ez "gond" lenne.

w333 Nagyon szép lett! Gratulálok!

-
w333
félisten
válasz
BigBlackDog
üzenetére
A helyedben néznék egy ilyen C Vectrát érős, keveset fogyaszt, ez nem lesz hangos 130-140Km/h -nál, full felszerelt, és erősebb autó is ... érdemes lenne egy ilyenen elgondolkodni, de persze ezt te tudod !

-
w333
félisten
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Saját autó (videó) ... 2.0i !

Szerk.
Az 1.9 CDTi -t támogatom, járt hozzánk egy C Vectrával egy bácsi akinek ilyen motor volt benne és csak dicsérte, volt már benne legalább 300 ezer km !

-
BigBlackDog
veterán
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Hálás köszönet, akkor H Astránál is rövid váltó jár az 1.8-as motorhoz.

Viszont emiatt felmerül bennem az 1.9-es CDTI választása. Mennyire problémás motor? Napi ingázáshoz lenne használva, 1000 km/hónap bele lenne téve.
(#56651) w333: Nem, nem.
Szép autó, formára jobban bejön, de egyelőre maradok a H Astránál. Mondjuk érdekelne, hogy ezt milyen motorral produkálta (esetleg az 1.6-os szívó benzinnel)? -
w333
félisten
válasz
BigBlackDog
üzenetére
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
4000 körül.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy H Astrában az 1.8-as benzines motor mennyit forog 120-130-as tempó mellett? Mennyire viselhető el hosszabb távon ilyen sebesség mellett a zaj az utastérben?
-
AMD Power
titán
Ezek még autók voltak....

A nagybácsi mesebeli nyugati autója
Családi emlék: Opel Ascona 1.3 S GLS, 1984 -
F_Gergely
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Et42ig rakhatsz fel felnit alatta mar neccesebb, en a futomu miatt nem raknek fel. Gyari valtomeretek 195/205/215 de 225 is felmegy csak rugo kerdese ha nagyon puha akkor egy huplinal beleer a kerek az ivbe ez a rugo kemenysegetol fugg.
En nyomtavszelesitot biztos nem raknek fel, foleg ha sokat megy az ember. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
A párosítást, ezt az Op-Com is tudja elvileg. De mondom: a rádió az eleve a kocsiban volt, csak a kijelző jött hozzá, de a kezdeti "display safe" helyett most van ez az állás. Írtam az eladónak, hogy bizony ez nem lett leválasztva, úgyhogy gyorsan valami megoldást erre.
A kijelző gyártmánya azért nem mindegy, mert nem találtam a másik fajtához opciót az OpCom-ban.
Ugyanis ez sem mindegy, mint ahogy az sem, hogy pl. Blaupunkt, vagy Grundig a CD30.
Most sikerült egy újabb verziót elindítanom végre a gépen, abban lehet tudom azt is a rendszerhez illeszteni.
-
Petyyyyy
addikt
Azért ezek sem olyan összegek, amit ne tudna elverni másra az ember fia.
F_Gergely - Leginkább csak optikai "tuning" célzattal. Ahogy írtam korábban, még a 17" papucsokkal is néha úgy tűnik, hogy a hátsó tengelyen virslik vannak, mert akkora a kerékjárat, hogy szinte elveszik alatta a felni. De ha ez ilyen befektetésekkel jár, akkor lehet leteszek az ötletről.
-
válasz
Petyyyyy
üzenetére
C Corsara is max a 15 - os felni ajanlott. Elfer a 17-es felni is es olyan lesz az auto mint egy gokart [link], azonban szetszedi a futomuvet. Szilentek, toronycsapagy, mondjuk mast nem hallottam, hogy bantana. Persze ezek nem olyan nagy osszegek, hogy aggodni kellene miatta.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Azt mondták már, hogy 17-18 coll körül minden évet úgy kezdenek, toronycsapágycsere meg hasonló fincsiségek, de amennyit én hajtok, szerintem nem lesz nagy gond. Jobban kellene aggódnom?
diablo - Jó vagy rossz értelemben véve?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem akarok átesni a paci túloldalára, a 2 centi már teljesen elég lenne szerintem.
-
AMD Power
titán

-
diablo1984
veterán
válasz
M_o_g_y_i
üzenetére
tech2 kell hozzá, illetve az, hogy a gyári helyén ki legyen nullázva, tehát ott amelyik autóból kivették! rádiónál így működött, hogy a bontásra szánt cuccnál kinullázták(utána olyan, mintha vacsi új lenne a gépnek) és mikor a tiedbe berakják tech2-vel rá kell párosítani! canbus rendszer ilyen, a rádió egyben a fedélzeti központi egysége is, lehet ezért vált display-ról radióra, ez amolyan lopásgátlás, ha kilopják a verdádból a cuccot, akkor sem tudják másban használni, max dísznek.....
kijelző márkára szerintem mindegy a dolog, ha talál benne másik autó nyomát, úgyis hibára dobja, ha kivan nullázva, akkor is csak tech2 után hajlandó vele működni, készülj fel bármi ha elromlik belőle, így mennek ezek a dolgok.....
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ezt a részét még csak értem, ill. azt nem, hogy akkor most miért váltott át "radio safe"-re az üzenet, amikor az ha nem OK a kijelző, "display safe" kell(ene) legyen?

Viszont az elég fura, hogy amikor visszaraktam a TID-t, hogy levegyem a rádióról a lopásvédelmet (elvileg ekkor kellene utána elfogadni a másik kijelzőt, nem?
), akkor is volt "display safe"... 
Van egyébként egy másik GID-m is, de ahhoz nincs opció az Op-Com e verziójában, lévén ez nem eredeti...
1201-es Siemens ez a kijelző, amaz meg talán Delphi.
Tech2-vel össze tudják lőni szervizben?
Mert akkor nem sokat pöcsölök vele, csak jó lett volna, ha magam is meg tudom csinálni.
-
diablo1984
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
jó kérdés, hogy esetleg ha annyit szélesítel a verdán, hogy a pogácsa lesz az agyra csavarozva fixre és a pogácsához a gyári csavarokkal a felni! ez a szélesítés vastagságától és a mestertől is függ! túl hosszóú csavar alatt a vastag pogácsa nyírja már elég szépen a csavarokat, de tényleg szakembert kellene erről megkérdezni!
mennyit szélesítenél? 1-2 centit?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Az elég jól hangzik. De ezzel együtt is kellenek a hosszabb csavarok, nem?
-
diablo1984
veterán
válasz
M_o_g_y_i
üzenetére
mert hozzá kell tanítani a kijelzőt a canbus rendszerhez! nem csak annyi, hogy kicseréled és jóccakát, hanem a bontott cuccot először a saját autójában ki kell nullázni és a tiedhez hozzá kell párosítani, mint a rádiót is mikor cseréled! ezért írja ezt, mert nem a hozzátársított hardvert érzékeli és ezért b@szik működni!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Ha tudom a rádió kódját (nekem egy CD 30-as van, TID-vel vettem az autót, vettem hozzá GID-t), akkor miért nem fogadja el az új kijelzőt a rádió?

"Display safe" volt először, most meg "Radio safe" üzenet van, és persze sípol ilyen 10 mp-ként.
És érdekes, a bizt.kód számláló meg valamiért csökkent, pedig a jó kódot írom be neki, ami a CarPass-on van.
-
sasa58
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nekem is Classic III van és Bochumban készült az alvázszám alapján.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen, a főleg az F Classic változatokon érezni és szinte látni is, hogy olyan törékenyek, könnyebbek, mint a sokkal zömökebb nem Classic Astrák. De akkor már ezt is tudjuk.
zolikaDB - Ekkora nehézséget okozna a hosszabb csavarok beszerzése a nyomtávszélesítéshez?
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Az érdekes.... mert ugye az enyém Classic. De meg lett nézetve az alváz és motorszám. Bochumban gyártottak a motoromat, a kasztnit meg Rüsselsheimben.
beg G-ból 2004 utániak a Classic II kiadások.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
En lattam egy 5 ajtos G-n, eleg jol festett. Mondom en, aki szinten gondolkodik rajta, hatul tenyleg nagyon bent van a kerek. Vagy veszel ra valami ET20-as kereket.
De lehet esztergalok egy parat, kifurom-marom, aztan meglatjuk. A gond, h kellene 8db hosszabb csavar... -
diablo1984
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
igen
(#56607) Petyyyyy: így van, a classic elnevezést az mindig a még gyártott, de előző szériás astrák kapják, ami már nem a német gyárakban készül és nem is olyan felszereltségben, minőségben. az f astra is 94-ig magyarban is gyártódott, a classical ellentétben, abban van anyag, az ajtóban külön merevítés, classicból kispórolták amit lehetett, szegényebb volt a motorválaszték is!
-
AMD Power
titán
A F Classic is Lengyeleknél és nálunk készültek?
-
Petyyyyy
addikt
Ti urak!
Volt már valaki oly bátor, hogy nyomtávszélesítést hajtott végre G Astrán? Gondolkodom egy ilyenen hátra, mert néha olyan butácskán néznek ki - főleg a kombik, de a kupék is - még a 17" kerekekkel is. Elöl tökre oké, hátul meg olyan, mintha virslik lennének fent, mert elvesznek a kerékjárat alatt.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Vagy lehet átépített "simogatós" kilincs van beépítve.
-
gban
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ha csak úgy nem, logikus, köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ageia PhysX ppu - az első fizikai gyorsítókártya
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Linux kezdőknek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Jó, nem. Elvileg tényleg ott halkulnak el ezek is.

max a villany autoknak
Gondoltam, az utolsó előtti mondatból ez a napnál is világosabban kiderül. ET 39= + 10 mm-el szélesebb a nyomtáv (oldalanként)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
![[link] [link]](https://c2.staticflickr.com/2/1684/26389915242_0a3efc1429.jpg)
![[link] [link]](https://c2.staticflickr.com/2/1454/26456311826_9f47bbff8c.jpg)

Ugyanis ez sem mindegy, mint ahogy az sem, hogy pl. Blaupunkt, vagy Grundig a CD30.