Hirdetés
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Klaus Duran: RCS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz
Chesterfield
üzenetére
Ketpolusu Bosch, gyarival megegyezo minoseg.
Ha nem kesik, hetfore megnezem neked. En is innen vettem. -
diablo1984
veterán
válasz
Chesterfield
üzenetére
fékolaj szerintem szinte mind1, dot 4-5-ös jó, gyertyából nézz ngk-t, csak olyan oldalon mint az unix ott a motorodhoz szűkiti le a bele valót, ott lenézed a cikkszámot és a kovács autón azt megkeresed, mert náluk mindent hoz keverve, de a cikkszámok(tipusszám, azonosító) azonosak az unixéval.....
-
Chesterfield
őstag
Fékolajat és gyertyát is kéne cserélnem, tudnátok ajánlani ebből a webshopból?
(Mégegyszer 1.4 G astra twinport) -
sziku69
őstag
válasz
Chesterfield
üzenetére
-
válasz
Chesterfield
üzenetére
Valoszinuleg rosszul van kilistazva a mobil, az 1 literes arat latod ott. Bardinal kedvezmennyel 2300 literje, 4 literes 9100.
-
Chesterfield
őstag
ok, köszi mindkettőtöknek

-
zolikaDB
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Igy van, azokat! [link]
De ilyenkor mi van? Optikailag semmi gond, de mar bűn volt vele kozlekedni. Meg mondom, olyan amerikai autos volt a vezetes vele. Libeges, nyikorgas, pontatlan kormanyzas...Chesterfield: Mannol. A Mobil meg siman tobb, mint a duplaja nagyobb autos boltokban...
-
diablo1984
veterán
válasz
Chesterfield
üzenetére
a második tényleg gyanúsan olcsó, én a kovács autótól kaptam már hologrammos címke nélküli elf olajat, így nem tudom, hogy onnan érdemes-e rendelni....
amúgy a mannol az teljesen jó olaj, már amit hallottam róla, a yarisomba már itt van a toyotás féle mannol, az megy következőnek bele!

-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Melyiket olajat vennétek 1.4 twinport motoros astrába?
O.E.M. FOR CHEVROLET OPEL 5W-30
MOBIL SUPER 3000 XE 5W30 4L
Ez a második gyanúsan olcsóköszi
-
Petyyyyy
addikt
És? Egy vizitet megérne, csinos darab.
Tegnap hatkor lemostam a tütüt itthon. Tudtam hogy esni fog, de már nem érdekelt. Borzasztóan nézett ki. A felnik belső felén maradtég fékpor, de hiába keféltem felnitisztító kefével. Szerintem kevés volt a sima autósamponos víz. Meg persze van is egy lerakódás.
-
haddent
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Pont így vagyok vele. Már sokszor gondolkodtam rajta, hogy ki volt az a marha, aki kitalálta a dobféket... a tárcsafék sokkal egyszerűbb, magától értetődőbb ötlet. Hát arról nem beszélve, hogy könnyebb tisztán tartani, cserélni, és annyira egyszerű, hogy az már pofátlanság..
Talán nem voltak megfelelő anyagok még anno, vagy miért?
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Ezek szerint akkor a dobfeket minden nagyobb fekezes utan szet kell szedni, mert fog a fek?
(#56181) vebbful Ertem.Az elmult 20 ev uton toltott ido alatt rengetegszer fekeztem nagyokat es meg soha egyetlen feket nem kellett szetszedni, mert szorult volna. A corsaval is fekeztem mar olyat, hogy azthittem leolvad a fek es sose volt gond a dobfekkel.
Arrol nem beszelve, hogy a fekpofa is melegszik es tagul.
-
Markizmark
addikt
A dob nem csak "kifele" tagul, hanem minden iranyban, tehat a fekpofak fele is, ezert nem kovetkezik be amit irtal.
Nem nem.
Én ott voltam azon a fizika órán amin egy fém gyűrűt melegítettünk és annak bizony megnőtt a belső átmérője is. Ugyanúgy tágul, mintha a közepén is lenne anyag. Ezért az a fémgolyó ami hidegen nem fért át, az melegen simán átcsusszant.Amit írtam azt nem elméletben következtettem ki, hanem előfordul az olyan vasárnapi vezetőkkel, akik a hegyről nem motorfékkel jönnek le.
-
Zsolt!!
aktív tag
Kipróbáltam egy hasonló korú A4-est mint az én G Astrám (15év) egy rövid szakaszón.1.6-os motorral nem is volt katasztrofális különbség még a beltere se volt sokkal szebb, de a váltója az nagyon jó, ahogy megvan vezetve és szinte beugrik a helyére na azt irigyeltem kicsit.
-
sziku69
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Mondjuk elég fapados ennyi pénzért. Ha ennyi kilométer lett volna benne, amikor behozták. Felettébb gyanús

-
válasz
Mikuland
üzenetére
Tenyleg nagy segitseg ilyen dolgokban. Remeljuk el tudja donteni a tobbseg hol a hatar es nem all neki komolyabb dolgokat atalakitani hazilag.

---------------------------------
(#56151) vebbful En is a tarcsafek mellett vagyok, nekem csak azzal van gondom, hogy hazilag atalakitotta a dobfeket tarcsara.
Egy nagyobb fékezés után bemelegszik a dob, kitágul, utána állítódik a 2 pofa és amikor kihűl akkor se előre se hátra, mert rázsugorodik.
Ezen gondolkodj meg kicsit.
A dob nem csak "kifele" tagul, hanem minden iranyban, tehat a fekpofak fele is, ezert nem kovetkezik be amit irtal.
Szabalyozni pedig azert kell, mert kopik a dob anyaga is, ahogy a tarcsae is, azt is szabalyozzak, ket fekbetetgarniturat ki szoktak birni, azonban az elso utan le szoktak szabalyozni. A dobfek is egy nagyon otletes es jo szerkezet, nincs az a fekhatasa mint a tarcsafeknek es nincs ontisztulasa, azonban hatso feknek szerintem tokeletesen megfelel egy atlagos szemelyauton. 
-
sziku69
őstag
-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Arra a gumis cuccra gondolsz? Plasti dip? Jo dolog bizony, csak van "elevulesi ideje", meg ha megserul egy helyen akkor lekaparodik. De valoban, felnire (is) ajanljak. En viszont regimodi es "kobevesett" vagyok. Ha lehullik a sajat akkor megy szinterezesre vagy valami brutalis modszerre

koszi egyebkent, nekem is bejon. Izlesunk nem kulonbozik annyira, ha jol tudom csak annyi hogy te hangot nem szeretnel X szaz lo alatt, en meg diszkret izleses hangot akar 70 lotol is elvarok. Ja meg nem vagyok hanyattvagoeva attol hogy negy karika van valamin vagy egy villam
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
trassher bezony, fehernek all a legjobban de szvsz a matt feher felni egesz sokmindenen mutatni tud. Es mint esetben is, sima 15" felni messze nem peres, de sokat dob rajta (nekem). H Astra meg szvsz. (Nyilvan elfogultsag ..) eleg kulonleges, karakteres. Felepitese/szerelesemszamomra logikus es kezreesik, mig pl Fastra szenvedes. Egy jo kis mocival egesz dinamikus meglepo dolgokat tud, futomuve kemeny es massziv feszes, fekek pedig raccsingolas utan se szolnak egy rossz szot. Ma ejjel pl haverom A4 e mar nem birt megallni mert felegett
bar gyanitjuk valami utangyartott szar fekpofaja van. Mondom grat
na szoval roviden kategoriajaban araban sztem nagyon patent 
Calogero koszoni szepen, udv a himvesszos "ithengerezosnek"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zolikaDB
veterán
Alakulunk.
- tegnap a szaritoszuro tetejeben levo dugot es tomiteseket cserelte ki a klimas, amit kiszedett, az ugy nezett ki, mint ami szet van oxidalodva. Klima feltoltve, fel ev gari, jeges fuvallat.
- es ma az elso futomu szilentjei is ki lettek cserelve. Optikaliag a regi szilentek nem tuntek rossznak. Az uj szilenttel: nincs zavaro nyiszogas menet kozben, nincs enyhe behullamzas uthiban. Szemely szerint stabilabbnak erzem a kocsit, a hirtelen kormanymozdulatot pontosan, azonnal lekoveti, nincs az a nyulos, kisse bizonytalan "jaras"...
Letezne, h ennyit jelent egy pár friss szilent? -
w333
félisten
Ritkaság ... ennyi pénzért ez az autó ajándék !

-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Jó neked!

Veszek majd fékolajat is a fékek cseréjéhez..... abból mennyit kéne vennem és milyet? DOT-4 kéne nem?
-
Markizmark
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Jó hát, hidegen jobban szivattyúzható (jobb az áramlás és emiatt jobb a kenés (nem a nyomásnak kell nagynak lennie)), melegen pedig ugyanaz, mint a 10w40. Én is 5w40-et tettem bele 1 éve, csak Eneost. Idén már 10w40-et tettem bele mert mindig pályázok, be tud melegedni rendesen a hosszabb táv miatt.
-
AMD Power
titán
Ez jó lenne a gépembe nem? A sok rövid táv és hidegindítás miatt!?

MANNOL OEM for DAEWOO GM 5W-40 4 liter

-
Markizmark
addikt
Az csak növeli a fékhatást. Ha a fékerőszabályzás is hozzá van hangolva akkor csak javít a helyzeten. Én sokszor úgy érzem 5 személlyel, hogy combból kell taposni a féket egy-egy pályalehajtón, pedig minden betét egészséges. Egyszerűen ennyit tud a dobfék, eleve szerintem egy halott ötlet. Egy nagyobb fékezés után bemelegszik a dob, kitágul, utána állítódik a 2 pofa és amikor kihűl akkor se előre se hátra, mert rázsugorodik.
A nyári szett felpakolásakor valami Isteni sugallatra gondoltam egyet és leszedtem a dobokat hátul megnézni mi az ábra. Hát a jobb hátsó utánállító kampója ki volt akadva (ezért fogott csak a beltéri lámpa magasságában a kézifék), a bal dob alig jött le, tehát le kell szabályozni a vállát, és minden fékezéskor valami nyekergett is. Adtam a csuklópontoknak egy leheletnyi kúszózsír, az utánállítót visszaakasztottam és voilá, 2 kattintás után a 45°-os lejtőn is megfogja az autót a kézifék 5 emberrel is.
Szerintem a tárcsafék ennél egy sokkal egyszerűbb és hatásosabb szerkezet, és nem teljesen hülye aki inkább lecseréli tárcsásra a hátsó tengelyt, a lényeg hogy jól csinálja.
-
w333
félisten
válasz
Markizmark
üzenetére
Jah ... csak az F Astra 1000kg míg egy C Vectra majdnem 1400kg

(#56139) bandi0000
Az a 101 lóerő a gyenge, annak legalább egy egészséges 130-150Le kell

-
Mikuland
tag
válasz
Roli1988
üzenetére
Ahhoz kevés az " okosítás ", meg hosszan nyomás.
Én Dart vödör ( vagy mi a neve...) oldalán találtam leírást képpel, ebből csináltam meg az enyémen.
A vezérlőben kell két forrasztást átkötni dróttal ( persze forrasztva ) és működik a távirányítóval!
Bezár és felhúzza az ablakokat.
[opel okosságok] -
Markizmark
addikt
Nekünk mérnökirodásoknak a cégen belül van "saját" használatra egy nissan kubistar (olyan mint a renault kangoo), 130e km van benne, 2007 körüli évjárat 1.5 dci motor van benne, 70 lovas és elég jól húz, de néhány kolléga brutálisan leugrál a kuplungról váltáskor. Ha van benne kettőstömegű (mert miért ne lenne), akkor annak hamarosan lefő a kávé. Kátyúkat is leszarják a kollégák...
-
gban
veterán
Jó áron el lehet adni az F Astrákat.
-
beg
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Közös lónál igaz, de egyszemélyes cégautó is rengeteg van.
-
-
bandi0000
nagyúr
igen, csak sajnos sok embernek egyszerűbb beadni a kereskedésbe a kocsit, minthogy otthonról hirdetné, az meg sajnos elég ritka hogy öreg faszi első tulaj és csak a templomba járt a kocsival hétvégén

csak érdekesség képen vetettem fel, biztos itthon is lehet találni csak sok idő
olvastam arról hogy egy márkaszerviz belelát nemzetközileg az adataiba egy kocsinak, ergo ha pesten nézi át a szerviz és debreceni szerviz szerint több km volt benne az utolsó szerviz alkalmával akkor az tekert, de mi van akkor ha valaki nem viszi szervizbe az autót? ciki nem ciki mi sem vittük még a kocsit, van megbízható faszi bárdi kedvezménnyel és ő javítja mindig
-
w333
félisten
válasz
bandi0000
üzenetére
Kinti autó : megbízhatóbb állapotban van de rövid időn belül rohadni fog !
Itthoni autó : Laci bácsi tákolta okosba olcsón, cserébe nem rohad !
Mindkettő esetben természetesen van ellenpélda, de általában ez így van ...
Ott van pl. trassher kolléga példája aki belenyúlt egy tákolt nyugdíjas autóba, de neki sehol sem rohad !
És ott van Kickass kolléga akinek hibátlan az autója (kintről behozott) de már a sárvédőivel kezdenek rohadni !

Azt mondom hogy itthoni megbízható autót kell keresni, lehetőleg szervizkönyvel !
-
bandi0000
nagyúr
ha már ennyire belementetek a vásárlásba, akkor felteszem az 1 milliós kérdést
itthon vagy kintről érdemesebb venni autót? W333 kolléga kifejtette múltkor a véleményét, miszerint a külföldi utak jóval sósabbak vagy hasonló vagy az idő nem tudom, de azt mondta hogy kintről behozott pár éven belül rozsdásodni fog
meg úgy eleve, kint is ennyire tekergetik vissza az órákat? jobban odafigyelhetnek az autóra, vagy az is lutri mint itthon ?
-
#TOTTI
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Írhattam volna, 160-at vagy 300-at vagy 301 vagy 302 ezer kilométert is, nem akarom rád erőszakolni a véleményem veled ellentétben. Örülök neki, hogy minden rendben, nekem sem volt még semmi bajom az Opel dízelekkel igaz nekem a Fiat féle 1.9 CDTI volt és egy 2.0 DTL, ismerem őket, szerettem is. A kettőbe összesen mágikus 200 ezret tettem bele.
További baleset és probléma mentes kilométereket, nem szeretnék meddő vitát. Mert tényleg ahány ember annyi vélemény. Ne haragudj, ha esetleg neheztelnél bármely mondatom miatt. 
Én csak abból indulok ki, hogy ezek az autót, mármint az itthoniak, a válság idejében lettek vásárolva, és nagyon sokkal lehet olyan gond, hogy nem kapta meg azt a szervizt és törődést az elmúlt 5-6-7 év alatt ami járt volna, ez fenn áll benzines és dízel esetén is. Erre szerettem volna kilyukadni, nagyon nagyon utána kell járni, mert van kevés kilométeres is, csöpögő turbóval, nagyon rossz a tapasztalat a kínálatról, és tisztában kell lenni ha a kínálat aljáról választunk nagyobb a kockázat, arra kell törekedni, hogy minél kevesebb sebből vérezzen az autó.
-
ALI_G
veterán
Sziasztok,
nem feltétlenül opeles a kérdésem, de autós pumpát szeretnék venni, lehetőleg ikerdugattyús lábpumpa kellene. Tudtok valami elfogadható minőséget ajánlani 10k alatt? -
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Ritkán passzol az ízlésünk autó fronton
, de ez most tetszik! grat 
Van ilyen fújható fólia festék....nézz utánna neten, ha esetleg lekopik, vagy még jobbat szeretnél, azzal lehet még klasszabb
és abból befújhatod valamilyen színnel, majd ha megszárad és megunod lehúzhatod és nyomnélkül lejön és fújhatsz rá másikat. Ha ismerted, nem szóltam, én youtube-on láttam múltkor és nekem új volt....de jól nézett ki 
-
Declare
őstag
válasz
#TOTTI
üzenetére
Ez a varázs 200k km ....egyszer valki megírná, mi történik 200 ezer km nél az autóval ...
valaki ezt kitalálta és ezt fújja mindenki, mint egy szentírást...és ezért tekerik otthon az autókat, mert ez kell a vásárlónak.....nyilván a kevés km és fiatal autóa best...nem a zsír új, 0 km a best....azt kellene megérteni, hogy egy dízel autóba 30-40-50 ezer km lazán belekerülhet...ha a németeknél van pláne....és itt a sokkal jobb utakon, a jobb üzemanyagok miatt sokkal jobb állapotban lehet az egész autó sokkal több km el, mint otthon fele annyi km el.....nem véletlen hangoztatják ezt sokan velem együtt, hogy nem km-t veszünk, hanem állapotot.
egy 100k km es dízel vagy 300k km es dízel ugyan olyan üzembiztos állapotban lehet, mint egy egy 20k km es benzines. Ez semmi más, mint karbantartás kérdése. Egy dízelt drágább fenntartani, cserébe kevesebbet fogyaszt....ergo akkor térül meg, ha sokat megy vele az ember....namost innentől kezdve keresni a 6-7 éves 100k km futott dízeleket....nem folytatom.

én azért vettem dízelt, mert sokat megyek és azt is pályán és nem 100 al....így azt számoltam, hogy több, mint 300ezret takarítottam meg a dízel miatt, és az egr hűtőszelepén kívül más bajom nem volt motorikusan a kocsival (a váltó más kérdés, sajna széria hiba....opel, fiat stb...több kocsiban van). Persze én nem is abba a kategóriába tartozom, aki csak használja a kocsit és tankolja.....megkapja azt a szervízt, amit kell....és láss csodát, 220k kmel, (több mint 52k km óta nálam van) gyári turbó, injektor, magasnyomású....minden....és nem imádkozom és nem cidrizem, ha beindítom, mert tudom hogy minden rendben van vele.....durva nem?

Ez csak egy vélemény, a tieddel szemben, nincs személyeskedés.....sokan fújják ugyan ezt a követ....jobbára tapasztalat nélkül......ha átgondolod átgondolod, ha nem nem

-
válasz
Markizmark
üzenetére
Nalam nem latszik sehol, mert bele van kotve a szivokorbe. Csak ugy tudom megnezni, ha lehuzom az osszekoto gumicsovet.
-
Roli1988
csendes tag
Szevasztok. Opel astra g hez kérnék segítséget. A kulcsot a zárban eldordítva tartva felhúzza azbablakokat. Hogy tudnám a távirányítót feltanítani hogybgombra felhúzza az ablakokat? Előre is köszi a segítséget!
-
haddent
addikt
Csütörtök reggel felpattanok olyan érzéssel, hogy ma egy régi álmost kell valóra váltani. Úgyhogy el is mentem a festékboltba, és befehérítettem a felniket

Mindez 2flakon átlag méretű akril festék (~2500Ft) + némi csiszolópapír és jó sok munka meg fáradtság. Egyébként olyan 20 ezres munka általában 4 felni festése. Nem lett tökéletes persze, de elég szép lett. Csak a látható részeket "bántottam", a belső felületet hagytam gyárin, egyrészt nem látszik, másrészt mindig koszos fékporos és le se lehet tisztítani ha direkt nem szeded le kb.
Nekem tetszik, ha tartós lesz mindenképp megérte. Ha "széthullik", akkor megy a profi kezébe a 20asért és kidobtam 2 db festék árát
-
ateszka120
csendes tag
válasz
Declare
üzenetére
Köszi a választ!!!
Amúgy mennyit lehet egy ilyen autóért fizetni? A gyerek 1,2M-ért árulja ( -alku),de hiba is van... a sofőr biztonsági öv sipol meg hiba a műszerfalon /ennek mennyibe lenne a javítása?/ meg a multikormány bal oldala nemvezérel semmit /mondjuk nemtudom mitkéne.../ meg egy garázskapu a bal első sárvédőn,meg kell 4 nyárigumi meg fekete ami kényes... De a belső szép elég egyedi,pirosas betétek az üléskárpitokon meg az ezüst díszcsík is pirosas a műszerfalon meg az ajtókon. 191000Km az órába ja 5-ajtós... Sóval az 1,2M reális vagy keményen kéne alkudnom? 
-
1.7DTI motoron nezte mar valaki mennyi kartergaza van? Tudom ez igy hulye kerdes, mert hasznalat/km es olaj stb fuggo, csak kivancsisagbol. Ugye a szelepfedelbol bele van kotve a turbo fele meno csobe, igy ezt nem latom, hiaba veszem le a szelepfedel sapkajat. Le kene huzni a gumicsovet probakepp.
EGR-rol azt olvastam, hogy hiaba vakuumos, ki fogja szurni az ecu, hogy nincs nyomasvaltozas, miutan utasitotta az egr-t a nyitasra/zarasra/helyzetvaltoztatasra, bar ki kellene ezt is probalni.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
F_Gergely
üzenetére
Nem kód hiba, mert ha az kellene neki akkor kírná hogy safe mode vagy valami,+ as gomb+ bekapccsal be lehetne írni, arra gyanakszok hogy esetleg nincs rákötve a kijelzőre vagy nem ad neki jelet, de telorol meg nem tudom megkeresni most ennek a használatiját, tuti valami hibát jelez a villogó led
-
#TOTTI
őstag
válasz
Declare
üzenetére
A valós 200 más mint a tekert 200.

A személyeskedést, meg az általánosítást, kategorizálást kerüld légy szíves. Vehettem volna én is dízelt, de nem volt használható állapotú, megbízható, rendezett előéletű, pedig 2 gurigát szántam rá. Nem akarok 50 ezer kiloménterekként nyomásszabályzót cserélni, meg hasonlók és imádkozni, hogy ne üssön be valami komolyabb.
Nem erősítek semmilyen tábort csak nem a legaljához viszonyítok ha autó vásárlásról van szó, és akkor jöhetnék panaszkodni a fórumra, mert mindig tekerni kell valamit az autón ahelyett, hogy használod évekig probléma mentesen. -
bandi0000
nagyúr
Gyári car300 rádió csoda nem csinál semmit, vagyis ha be akarom kapcsolni akkor a piros led a code felirat alatt villog, aztán ha kikapcsolom elmúlik a villogás, de ennyi, valakinek tippje?
-
Declare
őstag
válasz
#TOTTI
üzenetére
"Szerintem meg igen, a jó szívó benzin 6-8 éves autóknál már drágább mint a dízel. "
ezt en nem tapasztaltam, amikor a sajatomat is vettem es en sem fogom olcsobban eladni, mint egy 1.6 benzint
nem veletlen....gazolaj olcsobb es kevesebbet eszik....ezert eri meg annak a dizel, aki sokat megy...nyilvan varosba, meg evi 10k km re en sem vennek dizelt, se ujjonan, se hazsnaltan.Az allapot az total igaz, amit leirtal.

Sajnos az, hogy a km vadaszok taborat erösited, az a Magyar valosag ma....de ezert tekerik is nektek az orat, nem kell aggodni

-
#TOTTI
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Szerintem meg igen, a jó szívó benzin 6-8 éves autóknál már drágább mint a dízel. Az árat meghatározzák de az értéket csak az állapot! A jó pedig összetett fogalom. Ismert előéletű/igazolható szerviz múlt akár valós számlákkal/valós kilométer/kor/felszereltség és fontos, hogy minél kevesebb sebből vérezzen, pl. ülés ne legyen kopott. Na de mindegy mindenki azt vesz amit akart egy 200 ezret futott dízelt nem vennék meg semmiképp, de ez egyéni preferencia, nem akarom senkire ráerőltetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 12/18 mag, 36 GB RAM, 512GB SSD - 27% ÁFA 0372AB
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium használt, karcos kijelző 91% akku - 6 hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4401
- DELL Alienware 16X Aurora AC16251 Csillagközi indigó 2029-ig garancia
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én ott voltam azon a fizika órán amin egy fém gyűrűt melegítettünk és annak bizony megnőtt a belső átmérője is. Ugyanúgy tágul, mintha a közepén is lenne anyag. Ezért az a fémgolyó ami hidegen nem fért át, az melegen simán átcsusszant.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Évi egy max 1000-1500km-t.