Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Igen az új Opelok nem jók... 3 különböző autó oldal véleménye alapján.

Astra Sports Tourer:
Alap, hogy a legjobb autó a cégautó, most pedig minden eddiginél boldogabb lehet, aki Opel Astra Sports Tourert választhat magának. Kipróbáltuk, bejött!
A flották több mint fele kombi lesz – megérkezett az Astra ST
Ennyi pénzért jelenleg nem igazán tudunk vonzóbb családi autót ajánlani sem a szegmensben, sem pedig az egész piacon, ami mindenképp óriási dicséret az új Astra Sports Tourernek, és tökéletesen jelzi, hogy mennyire jó autó lett. Minden elismerésünk az Opelé az új Astra kapcsán, amely immár kombiként is másodízben győzött meg minket.
-
BullKoxa
őstag
Most olyat kérdeznék bőröztetni szeretném a kormányt , és ideiglenesen milyen kormányt lehet felhelyezni amivel használni is lehet a kocsit amíg megjön a kormányom? Feleségem ezzel jár dolgozni!!
Nekem ez tetszik. 14.000 ft.
2. Kérdésem!! Ha gyújtást, vagy jár a motor akkor a rádióm recseg, zúg , ezt mi okozhatja ( amúgy jó gyújtás nélkül ) ?? nagyon idegesítő. Szeretném megszüntetni,
Köszönöm előre is a segítséget !
Üdv : Kornél
-
Vesztor87
senior tag
A G/H Astra fenntartása (szerelés, szervizelés, biztis, casco all in minden) között van jelentős különbség? Tudja valaki? Köszi!
-
trassher
addikt
Ma megnézte az autót a kárszakértő. Péntek estére mondta, hogy hívjam fel, akkora számolja ki az összeget. Azt meg vagy elfogadom és elutalják vagy azt mondom, hogy majd a javító számlákkal igazolja a munkát és kifizeti a biztosító. Érzésem szerint a második lehetőséget választom. Kimentem barátomhoz aki csinálja majd, azt mondta hogy korrekt a jegyzőkönyv. Épp egy r-line golfot csinált. Azt mondta gyorskárra 280.000-t fizetett volna a biztosító, az alkatrészek csak magukban kerültek 300.000-be.

[ Módosította: pepe091 ]
-
HoaryFox
őstag
Aki segített:
Na, megrugdostam egy picit a féket, mintha egy kicsit jobb lenne, de még így is kicsit süppedős. Álló motornál meg jó. Na mindegy, jövő héten megy vissza, úgyis ki kell cserélni a kézifék bowdent, szóval lesz mellé egy fékpofa készlet is hátulra.

-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
bazsimano
üzenetére
Igazán nincs mit.

Csak már elég rég "vacakolok"
a LED-es témával, ha tudok segítek a jobbat választani, ráadásul amennyiért itthon egyet kapsz, annyiból én pl. legutóbb 10-et vettem, és a jelenleg gyártott (egyik) leghatékonyabb LED-ekkel szerelt típusból.
Igaz ezek 39mm-es méretűek, C7W helyére kellett.
Bár hajlik annyit az a lemezke a kesztyű-/csomagtartó lámpatestben, hogy nem mozogna ez sem.
-
oliwire
őstag
Valami kis ördög biztos van az autóban. Mindegyik index jó, mindegyik lámpa jó. De ha mondjuk indexelek, akkor ugyanolyan ütemben pislákol a tompított is, meg belül a műszerfal is. Természetesen úgy, hogy mikor az index világít, akkor halványabb a többi. A generátor döglődik? A múltkori szervós történet sem volt azóta, de akkor is már generátorra volt gyanakvás.
-
Petyyyyy
addikt
Tudom...biztos megzaklatnának egy ilyen csudiszép sárga helyzetjelzőért is. [link]
-
F_Gergely
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
én már a szivargyújtót is száműzöm, nem szeretem a vezetékeket, legyen szépen minden elrejtve.
Nagyon babrálni sem kell biztosíték táblára be lehet kötni a fűtést, csak a vezetékeket kell elrejteni. Ebay-es ülésfűtés tökéletes, máshol is ugyan azt kapod csak drágábban. -
Markizmark
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Én különösebben nem babrálok már bele az autóba, nem veszek hozzá gyári fűtést, de egy külön, szivargyújtóst még majd veszek jövő télre.
2 évet még használom az autót, addig pont 20 éves lesz, akkor már nem műszakiztatom le valószínűleg. Most ősszel utoljára még igen, aztán ennyi, nem lakatolgatom.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
hát a watt számot nem tudom, nekem gyári amíg plüss ülésem volt leghidegebb időben is (-15-18 fok) 1-2 perc után már lehetett érezni a kellemes meleget, most bőr van ezeknek kell idő, de lehet csak a fűtőlap már nem az igazi. De amúgy percek alatt felfűti az ülést, nagyon hasznos és már utólag is beszerezhető.
-
Markizmark
addikt
Az enyém 4km után éri el a 90 fokot ebben az időben, akkor kapcsolom be a fűtő ventilátort, addig felesleges mozgatnia a levegőt. 90-nél kezdek fűteni, utána felmegy majdnem 100-ig a víz, ott láthatóan kinyit a termosztát, leesik 90 fölé, és onnan lassan beáll 95-re. Pályán nem is kell a fűtőventilátor, a menetszél küld be elég levegőt.
-
Markizmark
addikt
válasz
HoaryFox
üzenetére
Nálad olyan nincs hátul (meg a legtöbb autón), hogy üzemi meg külön kézifék pofa, a kettő ugyanaz. A kézifékkel is az üzemi fék pofáit nyomod szét csak bowdennel, szóval ha megég akkor csökken a fékhatás hátul. Lehet, hogy elfáradtak a dobfék rugói és ezért maradnak kint a pofák. Vennék a helyedben felújító szettet, a friss rugók talán jobban visszahúzzák a pofákat, plusz a bowden csere sem árt, hátha be van rohadva és szorul.
Ahogy Lauda mondja nem kell ahhoz 70-ről satuzni, hogy beálljon a fék, elég álló helyben is izomból lenyomkodni, sőt, ha álló motornál pumpálod és pár nyomás után felkeményedik és nem rugalmas akkor oké, nincs levegő.
-
válasz
HoaryFox
üzenetére
Rugalmas a pedal, vagy csak lent fog? Ha rugalmas, akkor meg levegos. Lentebb nem nagyon foghat a fek, mivel az osszes fek az autodon automatan utanallit. Ha allohelyben pumpalva nem valtozik semmi, akkor felesleges a menet kozbeni proba, nem fog valtozni semmi. Szerintem ki lett az legtelenitve rendesen.
-
w333
félisten
válasz
HoaryFox
üzenetére
Csak óvatosan ... akár egy parkolót is kereshetsz a művelethez, felgyorsulsz 60-70km/h majd nyomsz egy satuféket, ezt 2-3X megismételed és ha bekeményedik akkor nincs gond, ha viszont ugyan olyan puha marad akkor 99.9% hogy nem levegőztették ki normálisan a fékeket !

-
HoaryFox
őstag
-
w333
félisten
válasz
HoaryFox
üzenetére
Én kb. 1 éve nyáron cseréltem fékeket, legalább 3X volt ki levegőztetve minden keréknél és nem volt még így sem az igazi (pedig már levegő nem volt benne), majd fékeztem én is 2-3 durvábbat és egyből bekeményedett, szóval én erre tudok tippelni első körben

Ha már nagyon kopottak akkor igen, érdemes minél előbb cserélni őket !
-
HoaryFox
őstag
Oké, kipróbálom. Mondjuk jövő héten viszem vissza, szóltak, hogy nagyon lassan mennek vissza a kézifék pofák, meg is vannak égve, lehet azért esett be néha a fékem, mert felforralta a fékfolyadékot. Ezért előirányoztak nekem egy kézifék bowden cserét meg a fékpofák cseréjét.
-
HoaryFox
őstag
Most jött vissza F Astra fékfolyadék cseréről és hát eléggé lent fog, sokkal lentebb, mint előtte.
Ők csesztek el valamit (gondolok itt légtelenítésre) vagy keményedni fog a fék? Álló helyzetben hamarabb fog.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
bazsimano
üzenetére
Igen, kb. annyira jön ki, de van hozzá az illesztő csatlakozó is.

(#57638): az első linken lévő jobb LED-ekkel szerelt (az 5050 típus már felejtős)
, de lehet túl széles lesz oda 
A második "hibáját" meg írtam, az 5050-es típusokat engedd el...

Jaa!!! És tuti 42 mm-est akarsz?
Mérd meg, hogy jó-e oda, vagy 39mm-es kell. -
BullKoxa
őstag
Köszönöm a tegnapi segítséget!
Most olyat kérdeznék bőröztetni szeretném a kormányt , és ideiglenesen milyen kormányt lehet felhelyezni amivel használni is lehet a kocsit amíg megjön a kormányom?
Köszönöm előre is a segítséget !
Üdv : Kornél
-
bazsimano
őstag
-
Borokafa
őstag
-
-
haddent
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A 2 liter az már lassan 2 ütemű üzemmód, ha nem dízel... 1 lityó még csak-csak, de az is ha hajtva van.
Egyébként a 8 szelepes motornál nekünk pl. egy centiliter sem fogy 15 ezer alatt sem, szóval ez ilyen.
A Z16XER 16V meg megevett eddig 2 decit 8 ezer alatt. -
w333
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére
De mondom van akinek semmit nem eszik ... amit írtam már extrém körülmény !
(#57625) máyköl
Elvileg igen (ugyan úgy mint más autókban ez is egy idő után elromlik) de míg még működik le kell falazni és jó napot, motor teljesítményét egyáltalán befolyásolja ... csak annyit csinál hogy a kipufogógázt visszavezeti a motortérbe hogy még 1X égesse el a káros anyagot (így környezet barátabb) de az ECU -ban ki is lehet kapcsolni a működését így olyan mintha nem is lenne benne EGR szelep !

Itt a megoldás gyárilag ... de te is csinálhatsz ilyet hozzá !

-
7Sony7
addikt
Srácok, F Astrába jó másfajta ülés is, vagy csak a sajátja?
-
-
-
w333
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az szép ... nagyon sokat bírnak ezek a motorok, szerintem az olaj a legkevesebb (ennyi legyen a legnagyobb gond) azt meg hogy fél évente rátöltesz egy kis olajat szerintem kibírható, különösebb baj nem nagyon van velük, igazi tartós és elnyűhetetlen, km faló autók ezek

-
-
w333
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Kérdés hogy mennyi km van bennük, mikor cseréltek olajat, illetve EGR szelephiba vagy Katalizátor hibával használják az autót ... nagyon sok olyan embert ismerek akiknek a műszerfal úgy világít mint egy karácsonyfa a hibakódoktól és lesz*rják, addig használják amíg csak gurul, és csak akkor viszi el szervizbe ha már lerobbant vele valahol, szóval ezeket azért nem ártana tudni

-
-
w333
félisten
Haveromnak van igaza ... sz*rik a világra Portugáliában

-
Tudtok nekem mondani valami weboldalt, ahol C corsa robbantott ábrákat találok gyári cikkszámokkal?
Illetve egy kézikönyv is jó lenne hozzá, akár priviben is

-
w333
félisten
válasz
Jofi81
üzenetére
Ha szét van hajtva és kopva a motor ezt a mennyiséget egy VW is megeszi !
Különben több ismerősnek is volt már 1.6 (16V) Ecotec de nem panaszkodtak hogy enné az olajat ... fel van ez a dolog fújva szerintem nagyon !

Az meg hogy gyárilag max. 1000km / 0.7L olaj az nem törvényszerű hogy ennyit meg is eszik ... EGR szelephiba, Katalizátorhiba miatt szokták az olajat enni különben nem, de a VW szervizkönyvében is ott szerepel az 1000km / 1L olaj parancsolj

-
M_o_g_y_i
őstag
...vagy visszatölti a benyából, így nem csökken az olajszint
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez nem hót komoly, nem megkövezni érte!
Legutóbb én ettől féltem, hogy valami nem OK a mocival, de most úgy néz ki mégiscsak az.
Fogyasztás is rendben, legutóbb pl. tempósabb országút-város vegyes 6,5 körül alakul, pályán is olyan 7,2-7,5 között van, ha talpalom, akkor 8-8,2 körül. (pedig a tempomat is ráhúz pár decit, amikor a baromja beesik elém 90-100 körül és vissza kell fékeznem, utána eléggé padlózza a tempomat, míg ismét eléri a beállított 130 v. 140-et
)
De ez ugye egy 1400 (vagy még több) kilós járgány. -
w333
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha nincs széthajtva a motor és nincsen hidegen nagyon pörgetve akkor nem eszi jobban az olajat mint bármi más, nyilván némi olajat minden autó eszik ... itt a fórumban sokaknak van 1.6 (16V) és általánosságban kb. 10 ezrenként megeszik 1-2L olajat, normális használtat mellett !

Különben elnyűhetetlen autó, és az alkatrészeke is tényleg aprópénz hozzá !
-
F_Gergely
őstag
Jovok ma haza fouton, fel palyas lezaras felujitas miatt, tehat ket vegponton egy egy lathatosagis emberke kezeben piros/zold jelzotabla es iranyitjak a forgalmat. Szepen beallok a sorba mivel mi allunj szembesav halad, de elottem keresztezodes megallok meg elotte hogy a nekem jobbra levo keresztezidesben haladjon a forgalom. Mogottem ektelen dudalas, mondom wtf??? Kocsi uresbe kezifek, kiszallok mi a ku*a anyad dudalsz nem latod hogy all a sor? Asszondja menjek elorebb mert o jobbra kanyarodik! Mondom te seggarc ha elorebb megyek a szembeforgalom nem tud bekanyarodni, ha meg elindul a sor mi sem tudunk haladni mivel all az egesz. Ot ez nem erdekli takarodjak az utbol alljak be a keresztezodesbe! Az volt a mazlija hogy elindult a sor mert kirantom a kormanytol.... amugy is feszult napom volt de baz*meg a logika teljes hianya erted mert 2 percet varnia kell amig elindul a sor.... szivem szerintem nekitolatnek horoggal az ilyennek padlogazon aztan otthagyni az anyjaba....
-
Sziasztok, azt szeretném meg kérdezni hogy a G astra esetében az 1.6 benzines típusnál állítólag jobban eszi az olajat mint a többi motorral szerelt. Ez mennyire igaz?

-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
bazsimano
üzenetére
Ebayről csatlakozóval ennyi.

-
bazsimano
őstag
huuuuu...ilyen draga egy beepito keret?
pfff nem gondoltam volna... ej ej..
-
Szada85
aktív tag
válasz
marci1250
üzenetére
Üdv,
A képekröl valóban nem néz ki rosszul, de ez csak támpontot, ad úgyis.
Az pedig, hogy Németországból hozta be, még szintén nem garancia a hibátlan állapotra, bár tény, és való, hogy az utak állapota jobb, mint Magyarországon ( közel sem papírlap simaságú azért, gödrök, kisebb bajok azért itt is vannak ) így a futómü valószínü kevesebbet szenvedett, de igazából a tökéletes képet úgyis akkor kapod, ha odamész, alámászol, kinyitsz, bekapcsolsz, kipróbálsz mindent rajta.En is a közelmúltban vásároltam egy G Astra Caravant személyesen német magánembertöl, és az elsö negyedóra öntömjénezö (´'hátténmindentazonnalgyáriracseréltem' ) Hans a végére azért erösen vesztett az elözetesen beállított alapos-gondos tulaj képböl, ´nyilván nem általánosítanék egy darabos mintából, pusztán a németek közt se mindenki " idös-hétvégi-orvos " tulaj.

Igaz, én egy ritkább modellt vadásztam ( igen, tudom, a Petrolhead-ség ilyen esetben hátrány ), emiatt sok választási lehetöség esetemben nem volt, így a legkevésbé lestrapált darabot igyekeztem levadászni, de van még pár tétel a listán, mire olyan állapotba kerül az autó, mint amilyennek a tulaj állította

Én csak azt tudom javasolni, hogy ne sajnáld se a magad, se a tulaj idejét ( hiszen eladni akarja az autót ), és mindent alaposan nézz körbe, próbálj ki, és a próbakör se két gyorsításból, és egy kanyarból álljon, én majd másfél órát töltöttem az átnézéssel, és a próbaúttal.
-
gban
veterán
válasz
oliwire
üzenetére
Én az index kapcsolóra (vagyis a karra) tippelnék, az meg komplett csere, 3-4 ezres.
Az a baj hogy a villamossági szerelő nem tudja megmondani hogy hol a hiba ha épp nem reprodukálható.
Hülye megoldás, de meg kell várni míg teljesen tönkremegy.
Másik tipp, hogy egy izzó hülyéskedik, bár akkor a többinek elvileg menni kellene, kivéve ha ez ilyen hatással van a villogtató relére.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- Futás, futópályák
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MWC 2026: Rangos díjjal távozott az S26 Ultra
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- iOS alkalmazások
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- Képregény topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Watch S4,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB CM Masterbox MB311L ARGB 500W
- Pixel 7a Dobozában
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Annyi különbséggel ,hogy én ha meleg már a motor akkor sem kapcsolom be a fűtést.

, de lehet túl széles lesz oda