Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Markizmark

addikt

válasz Lauda #56140 üzenetére

Az csak növeli a fékhatást. Ha a fékerőszabályzás is hozzá van hangolva akkor csak javít a helyzeten. Én sokszor úgy érzem 5 személlyel, hogy combból kell taposni a féket egy-egy pályalehajtón, pedig minden betét egészséges. Egyszerűen ennyit tud a dobfék, eleve szerintem egy halott ötlet. Egy nagyobb fékezés után bemelegszik a dob, kitágul, utána állítódik a 2 pofa és amikor kihűl akkor se előre se hátra, mert rázsugorodik.

A nyári szett felpakolásakor valami Isteni sugallatra gondoltam egyet és leszedtem a dobokat hátul megnézni mi az ábra. Hát a jobb hátsó utánállító kampója ki volt akadva (ezért fogott csak a beltéri lámpa magasságában a kézifék), a bal dob alig jött le, tehát le kell szabályozni a vállát, és minden fékezéskor valami nyekergett is. Adtam a csuklópontoknak egy leheletnyi kúszózsír, az utánállítót visszaakasztottam és voilá, 2 kattintás után a 45°-os lejtőn is megfogja az autót a kézifék 5 emberrel is.

Szerintem a tárcsafék ennél egy sokkal egyszerűbb és hatásosabb szerkezet, és nem teljesen hülye aki inkább lecseréli tárcsásra a hátsó tengelyt, a lényeg hogy jól csinálja.

Új hozzászólás Aktív témák