Hirdetés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
oliwire
üzenetére
A lambda es a map szondát kimérte, azt mondja azok jók.
Nem tudja, mi lehet a baj, a szerelő semÖtletek? /Keress hozzáértő szerelőt./
Többek között volt/van ez a két hibakódod:
0105 (Szívócsonk abszolút nyomás (MAP) érzékelő alacsony)
0130 (O2 érzékelő áramkör szakadt)Hirtelen felindulásból lementem,és széthúztam a lambdaszonda csatiját

Autó beindít,lámpácska pislogva jelez,hogy gond van. Dobott 2 hibakódot:
P0130=Lambdaszonda áramkör (1.hengersor 1.szonda) funkció-rendellenesség
P0135=Lambdaszonda fűtés áramkör (1.hengersor 1.szonda) funkció-rendellenesség
Csatit összedugtam,pislogás megszünt, minden oké.A légtömegmérő csatit kihúztam

hibajelzés van, hibakód:
P0100=Levegőtömeg- és levegőmennyiség-mérés funkció-rendellenesség
Az a véleményem, hogy a szelelő azt se tudja,mi hol van. Ha ott,és azt mér amit kell,a hiba is meglenne.
Az EGR-ed 99%,hogy rossz.
A légtömegmérőt ki kell alaposan tisztítani. (lehet,hogy csak koszos)
Van ilyen hibakódod: 0200 (Üzemanyag befecskendező áramkör(ök)
Kérdezd meg a szerelőt,van e külön befecskendezőszelep relé,(hibakód alapján)vagy csak üzemanyag szivattyú relé van,és az hol található.Azt furcsállom,hogy a szerelő tanácstalan,Te adsz neki ötleteket,hogy még mit is kéne még megnézni,
(felhívom, hogy ezt a tippet kaptam, nézzen már rá)mert neki se,ötlete,se műszere.
-
Doki16
addikt
Van valakinek leirasa vagy videoja arrol, hogy egy 2010-es Astra J-nel hogyan lehet kivenni a fenyszorokat?
-
oliwire
őstag
válasz
oliwire
üzenetére
Nem tudja, mi lehet a baj, a szerelő sem. Az a gond, hogy a diagnosztikai eszköze csak a hibakódot tudja olvasni, a szenzorok jeleit elő adásban nem. Kipróbálta egy másik alapjarati motorral, azzal sem jo. A lambda es a map szondát kimérte, azt mondja azok jók. Ötletek?
-
Petyyyyy
addikt
Hidrotőke problémára valóban elegendő az alábbi?
Megoldás: a vezérműtengely házának leszerelése, a hidrotőkék kiszerelése, szétszerelése, ellenőrzése és oldószeres mosása. Ugyanekkor a hengerfej olajnyomás szabályzó szelepének tisztítása, ellenőrzése. A javításkor ki kell tisztítani a porlasztót és az alapjárati rendszert. A vákuumos szabályzó ellenőrzése után beállítani a motor gyújtását, valamint megfelelően beállítani a porlasztón az alapjáratot és a CO-értéket.
Nem tudom van-e ilyen bajom, mert szerintem csak dízelesen csattog hidegen, de mindenképp megnézetem majd.
-
goldblum
csendes tag
Megtörtént a termosztát cseréje. Jól következtettem, tényleg az volt a hibás alkatrész. Az előzmények röviden: ECN 011515 (hűtőközeg szenzor v. áramkör) hibaüzenet, igen gyenge fűtésteljesítmény és 50-56 foknál feljebb nem emelkedő hűtőközeg-hőmérséklet.
A kiszerelés után jól észlelhető volt a hiba: a hideg alkatrészen oldalt keresztül lehetett látni, illetve belefújva akadálytalanul átáramlott a levegő rajta. A mellékelt fényképen nyíllal jelölve látható a kb. 2-3 mm-es állandósult rés. Javítás után felmelegedve szépen beáll a 100-105 fok körüli üzemi hőmérsékletre a rendszer, a fűtés pedig szükség esetén szinte forró levegőt fúj. Azt hiszem, ez az eset is egy újabb érv amellett, hogy butaság volt az Opel részéről elhagynia a műszercsoportból a hőmérőt... -
sziku69
őstag
Nemzetközi Autó, Motor és Tuning Show. Ma indul. Megy valaki?
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi standot. -
sziku69
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Melyik lehet a kilométer óráé?
-
sziku69
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm Mohabá

-
aero.
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Automata nem adhat padlógázt mert akkor visszaváltana és szétforgatja a motort, azt meg a tempomatot használó júzer nem akarja.

Manuálisnál nekem is padlóval gyorsít, kuplungra, fékre egyből old. Ha gázt adsz és elveszed visszalassul a megadott értékre és tartja. Tehát manuálisnál nem érdemes hamar belőni a fordulatot, mert váltás után megint vissza kell tenni. Ez nem neked szólt.

-
yoleeka
tag
Meg tudja valaki mondani, mennyibe kerül sacc per kb egy 2003-as Corsa C teljes (első-hátsó) futómű felújítás? értem ezalatt szilentek, rugók, esetleg teleszkópok cseréjét....
-
HoaryFox
őstag
Kedves Sokmindenki!
Ideje lenne leváltani 175/70R13-as téli gumi + lemezfelni kombómat. Nagyon nézegetem most a Zinternetet információ gyanánt, hogy mit is kéne feltenni. Vagyis az megvan, hogy négyévszakos + alufelni kombináció lenne, csak a gumiméret miatt vagyok tanácstalan.
Ezekkel kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem:1. Mennyivel térhetek el a gyártói gumimérettől, hogy ne fogjon meg se süni, se NKH? Gondolok ilyen, re hogy a gyári méret 175/65R14, én meg 175/60R14-et szeretnék? (Ez csak egy példa)
2. Gyári alufelnit vagy inkább jó minőségű új lemezfelnit?
3. És a lényeg: a fenti gumit milyenre érdemes cserélni, ami nem változtatja meg radikálisan az autó menettulajdonságait, de kicsit peresebb, "eye candy" faktor lvl up?
Ami gumiméretet néztem: 175/65R14, 185/60R14
Kinek mi a véleménye?
Előre is köszi mindenki!

Szerk.: Hupp, ez kimaradt: '92 Astra F C14NZ motorral
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
opelek és legtöbb autó 3 km/h sebességgel adagolja, én mondjuk ha megyek 70-el és 50-es tábla jön egyszerűen motorfékkel belassulok 50-re majd benyomom a tempomatot hogy tartsa a sebességet. HA folyamatosan nyomod a + gombot nyilván padlógázként érzékeli, mondjuk nálam ilyen sosincs
Én csak megjegyeztetem vele a sebességet, arra visszagyorsítok vele, vagy csökkentem, vagy növelem de akkor is léptetem, nem folyamatosan nyomom.
Automatából egy DSG-t szívesen kipróbálnék, de alapvetően én szeretek váltani. De kipróbálnám milyen ha nincsen kuplung csak le-fel léptetem a fokozatokat mint egy motornál. -
Declare
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Automaval meg en nem tudom, hogy probaltam e mar....

Ha az ember nyomogatja (huzogatja
autofüggöen
) elvileg az szokott lenni a "mondas", hogy kb 5 km/h val növeli a sebesseget egy leptetes. Akkor nem igazan erezhetö, hogy mi törtenik, az ugy viszonylag finoman adagolhato. Ha viszont pl mesz 100 al palyan majd gyorsitani akarsz 130 ra es elkezded nyomni a "+" gombot, akkor az padlogazzal fog gyorsitani (vagy ha elöre be van allitva a 130 es mondjuk 100 al mesz es ranyomsz, hogy akkor tempomat "on", akkor is padlogazzal gyorsit).Nem igazan tudom elkepzelni, hogy automata valtosba masfajta tempomatot epitenek be

Erdekes amugy ez a manual vs automata kerdes is
egy jo automata tud kenyelmes lenni es sportos is....de biztos hogy lenne olyanom, hogy hianyozna az, hogy kuplung es valtas
meg amiota a masik topicban a visszavaltasnal gazfröccsröl beszeltünk, sokszor jatszadozom ezzel is, hogy milyen finoman szepen lehet visszavaltani. Mondjuk az 1.7 dizel azert nem indokolja, mert nem szakit szet semmit a nyomatek
meg szerintem a H astranak annyira lomha a gazreakcioja, hogy hihetetlen, de azert ha gaz "föccsöt" nem is, gaz "hosszulepest" (
) lehet adni es akkor szepen siman vissza lehet tenni pl 100 nal 4 be 
-
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69
üzenetére
lehet biztosíték is (legalábbis én jártam már igy) de ha kiveszed az óracsoportot rá tudsz mérni a két szálra hogy van-e jel, lehet az óracsoport hibás. De első körben nézd át a biztosítékokat.
Jelet egyébként a motorvezérlőtől kap. Hogy aztán az honnan kapja nem tudom. -
sziku69
őstag
Tudja valaki, hogy a B Vectránál merre található a sebesség jeladója? Valamint a fordulatszám jeladója.
Még nem tudom miért, de a fordulatszám, és a kilométeróra, nem mutat semmit. -
Calogero
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Ezt a padlógázas gyorsítást én nem figyeltem még soha, nálam az Astra is és a Volvo is szépen lassan nyomta neki és váltogatott szépen felfele.
Manuális váltó + tempomat kombinációt nem vezettem még. Sőt igazából holnap lesz 20 éve hogy utoljára manuális váltóval szerelt autóval közlekedtem huzamosabb ideig (1 hónap)
-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ha tempomat vs "racsing on" tempomat nelkül nezzük a dolgot, akkor nyilvan nyer a tempomat
de ha direkt a fogyira jatszol labbal is, akkor okosabban lehet haladni tempomat nelkül.Nyilvan az mas kerdes, hogy aranyat er, amikor mondjuk keresztülmegyek Berlinen, vegig 70 es tablaval a belsö "gyorsforgalmin", kanyar kanyar es alagut alagut hatan (kb 45 perc az a kisvaros
)....tempomattal a sebesseggel nem kell foglalkoznom, csak a manöverezessel
vagy Praga ugyan ez....50 es szakasz emelkedö/lejtö/kanyar fix trafikkal....kincs a tempomat 
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
"Ha tempomattal gyorsitasz az padlo gazzal gyorsit, nem finoman."
Ez igaz is meg nem is. Példának a 40-ről 50-et mondtam, 45-ig gyorsít után a maradék 5 km/h sebességet "lassan" adja hozzá szépen adagolva. Pályán ugyan ez, mondjuk megyek 90-el és 130-ra van beállítva 125-ig "padlógázzal" gyorsít a maradékot pedig hozzáadagolja.
Az emelkedővel egyet értek, ezért szoktam röhögni mikor látom pályán hogy mindenki belassul én meg megyek tovább ugyan úgy.Én simán adok nektek igazat, nálam a tapasztalat az hogy tempomattal vezetve -1 liter a fogyasztásom. De ha a ti gondolatmeneteket követem akkor tempomat nélkül 4 litert kéne egyen az autó ha tempomattal eszik 5 litert

-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Nekem es mindenki masnak is, akik nem keveset hasznaljak hosszu palyas etapokon a kocsit ez a tapasztalat, de logikus is. Ha tempomattal gyorsitasz az padlo gazzal gyorsit, nem finoman. Tehat ha pl elkezdem a sebesseget tempomattal felnyomni, akkor az padlogazzal gyorsul. Az összes autoban igy volt ez amit eddig vezettem.
Meg csak logikusan belegondolva is, ha van egy kis pukli az utban, a tempomat azt nem latja. Ö tartja a fordulatot minden aron. Jön a kis emelkedö ö elkezdi nyomni a gazt, majd vege es jön a kis lejtö, elkapja a gazt. Te labbal meg tartod egyenletesen kb es a pukli nem zavar be.Legujabb audi fejlesztesekben olvastam ezt, hogy figyeli a domborzatot a tempomat gps el meg stb, hogy optimalizalja a fogyasztast

-
Gabis
őstag
Sziasztok,
lenne valakinek ötlete, hogy mit ellenőrizzek vagy próbáljak meg azért, hogy érzékelje az immobilisert?
Levettem a kormányburkolatot és próbáltam a chipet közelebb tenni a vevőhöz, de semmi.
Járt esetleg valaki hasonló cipőben
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
én nem BC alapján nézem, hanem mindig tele tankolom, és úgy visszaszámolom

Mondjuk telefonon van erre program, meg az naplózza a tankolásom is, de mindig szoktam én is ellenőrizni.
Én is takarítottam a szívósort, de szerintem előbb fog elbomlani az autó magától mint hogy az újra ilyen legyen. Legalábbis nem tervezek vele újbóli 250 ezret beletenni.
Pont azért vettem dízelt hogy ne pörögjön a motor totál felesleges, minek? Utazó tempoban ahol se gyorsítani semmit nem kell csak gurul az autó minek pörögjön 2 ezret? Nekem ezért nem kell benzines sem. -
Petyyyyy
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Hol van nekem szabad 2 órám?

Mondjuk nem tudom mennyire hiteles a dolog, mert ha azt nézem hány km-t utaztam el vele, akkor tökre nem úgy jön ki az átlagom. Most 178km-nél tartok és tegnap délután hazafelé ért a pirosba - negyedig volt a tank, mikor nulláztam a napi számlálót. Ebből az a kb 50km ami főút, a többi város.
Meg én jobb szeretem 1750 vagy fölötte járatni a gépet, főleg mióta láttam a szívósorom. "Sajna" csak 2.0 az olajkályha, de csak a maxxmotion megy itt is.Declare - Ez nekem is feltűnt már. Hogy van ez, hogy ha lábam tartom pontosan mondjuk 90-nél akkor ír pl 3,6 litert, míg ha tempomatot bekapcsolom, felugrik 5 literre is. Érzésre olyan, mintha akkor is adná a gázt, ha nem kell vagy nem akkora kell.

A visszaállás az adott segességre teljesen jól történik, egészen emberszerűen gyorsít. Nem ad túl sok gázt és túl keveset sem, ez a része ügyes. -
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
furcsa mert mástól is hallottam már ezt a sztorit de pont hogy fordítva van, ha a gázpedált nyomod mindig adja a gázt de sose egyenletesen. Ha tempomattal mész beáll egy fix értékre és kész, azon tartja. nem hintázik az autó. (nem hirtelen hanem fokozatosan, egyenletesen adagolja a gázt, ezt akkor a leglátványosabb ha beállított értékre gyorsul vissza az autó. Mondjuk 40-ről 50-re példát nézve 45-re érezhető, majd a maradék 5-öt szépen finoman hozzáhangolja nem hirtelen felugrik 40-50-re és azt tartja.
Én akit ismerek szintén B vekis ismerős neki is kb 1 literrel kevesebb a fogyasztása ha tempomattal megy. Én pályán, városban, mindenhol azzal megyek. -
Gondolkodom gepjarmuvedelmi rendszeren. A pajzs fele technologiat szereltette mar be valaki kozuletek?
Koszonom!
-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Tempomat pedig rosszabb a fogyasztas szempontjabol, mivel hirtelen adagolja a gazt, nem latja elöre a domborzatot, stb. Autopalyan jopar deci plusszt jelent ha tempomattal mesz.....mas kerdes, hogy a labam leszakadna, ha nem lenne tempomat, igy nem kerdes, hogy megeri e

-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Pedig nem nagy durr, annyi hogy a csomagtérajtó kárpitját leveszed, akkor látod a vezetékeket, kihúzod őket, átfűzöd a gumiharangon és visszarakod. Egy kicsit pepecs meló de másfél 2 óra alatt lazán megvan.
Fél városon keresztül autózom délután már én is a csúcsban megyek. De ez a 5,7 még sok mikor vettem a kocsit 5,4-el jártam csak rászokott gyorsan a lábam a bugira.
Egyébként nem nagy tudomány, én tempomattal járok, azzal gyorsítok és azzal lassítok, fékre csak akkor lépek ha nagyon muszáj. 1500-nál váltok, és az utazó fordulat 1300-1500 között van.
Ja és maxxmotion dizel, sima dizellel több a fogyasztásom az kb 6,5.Meg neked 2.2-es dizeled van nem? az többet fogyaszt de kb 7 literre levihető az is.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Megnyugtató, de szerintem ezt sem én fogom megcsinálni. Nyuszi vagyok és McFly. Hogy sikerült ilyen jó átlagot autóznod? Én a reggeli csúcsban közlekedem kb. mindig vagy a délutániban hazafelé. 9,2-t írt a bc. Délután voltam tárnokon, lement 8,6-ra. A pillanatnyik rendben vannak pedig. 3,8 és 5,6 közt mocorogtam végig.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Ajtot nem kell levenni csak a kabeleket kell atfuzni rajta (karpitot leszeded es hozzafersz mindenhez.
Na sikerult most varosban 5,7-es fogyasztast produkalni 902 km 52 lityko gazolajjal. Klimam nem megy szoval ez klima nelkul ertendo. (Jovoheten megy szerelohoz).
Kormanymu temahoz:
25ert ujitottak fel, 1 ev garanciaval es 25 volt a munkadijj, cakkpakk 50bol megvolt. A kormanymu meg plombat kapott, tehat ha hozzanyulsz le kell vagni es igy ugrik a gari. Jellemzoen a gumiharangoknal szokott elfolyni az olaj, de celszeru megcsinaltatni mert ha total kilyukad kb fel perc alatt elfolyik az osszes szervo olaj es hiaba toltod utana az is egybol elfolyik. -
diablo1984
veterán
-
Petyyyyy
addikt
Vótam ma tárnokon a mesternél. Kellett állítani a fényszóróm magasságán, nem kicsivel lejjebb hordott a jobb oldali, mint a sofőr felöli. Az, hogy az egyik erősebbnek látszik a másiknál, az meg a foncsor balhéja lehet. Majd egyszer ha elfárad, cserélem mindkét lámpatestet, oszt jóvan.
Másrészt nem örülünk. Asszem csak ajtó levétellel lehet cserélni ezt a gumis takarót. [link]
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Az előző 1,4(90) után komoly előrelépés. Sokkal nyomatékosabb. Viszont tényleg nem egy rakéta, ha a turbós erőgépekhez hasonlítják, de reálisan nézve azért mindenre elég. 1-2-3-ban nagyon megy (ez kb.160-at jelent) 4-5-ben már nem annyira virgonc azért. Jól megrakva 4szem+ csomagok sem nyüglődőtt, simán bírta a tempót a haveromék diesel Zafirájával a nyáron Görögbe menet. Ami érdekes, hogy alig volt különbség fogyasztásban. Gyorsulni nagyon tud úgy 140-ig. Alapvetően elégedett vagyok vele. Persze mint a legtöbb autó ez sem tökéletes

-
g.gergo
senior tag
Üdv,
Újabb kérdésem lenne felétek. Évek óta probléma, hogy lassan, de csökken a szervóolaj szint. Van vmi típushiba, hogy hol engedheti el? Továbbá ebbe milyen kell, Dexron mennyi? Holnap csak rátölteni lesz idő, aztán utána lesz nézve a dolognak. Köszi. -
Vesztor87
senior tag
-
haddent
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Ahogy mondod, mihez képest. És még ott is tud meglepetéseket okozni. Z16XER (ugyanaz, mint az A és a B kezdetű csak a régebbi) -rel H -ban igencsak szorongatom mindig haver A4 -sét (2.0tádé nuku csipsztuning), néha kap is ha épp nem kapja el az ütemet. Persze egyik sem egy versenygép
Egyébként meg megpakolva, kondival is élhető teljesen értelmes. Nagyon le van nézve / alá van becsülve. 
Vesztor87 semmit nem jelent. F Astránk 1.6, 8 szelepes benzin is elmegy bármelyik seb.fokozatban úgy, hogy berakod, kuplung felenged és semmi gáz. Gyorsul és tartja, nem csuklik, megy előre mint a gép..
-
Vesztor87
senior tag
válasz
oliwire
üzenetére
Azért az jóval nagyobb fordulatot jelent
Csak én is hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy a dízel autónál engedem fel a kuplungot, pici gáz mellé, és szépen elindul, semmi csuklás, frsz visszaesés
Sőt, ha nem nyomok gázt akkor is elindul, csak lassabban (na jó, szántóföldön futóval kellett gáz bőven
).
Sőt, ha beteszem V-be akkor gáz se kell neki, alapjáraton elmegy majdnem 50-el XD -
Vesztor87
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére

Öcsémé volt, ideadta hogy menjek vele egy kört itt Szegeden. Nem magyarázkodásképp, de nem volt könnyű normálisan elindulni
Jó, ebben a tapasztalatlanságom is benne van vastagon, nincs még autónk, amikor vezetek após dízel fókuszát vezetem, az meg tddi. Swift meg kb. majd akkora súly 4 fővel.... fura mikor látod hogy megemelkedik a fordulatszám az alapjáratról (kb 1000 környékére) és még úgyis lefullad :S
Mondta is Öcsém hogy a Swifttel folyton lefulladt az elején, fél év elteltével is néha sikerült, az 1,4-es H Astrával meg nem fullad le sosem, valahogy más a kettő
Most hogy ment ki osztrákba dolgozni nézte a fogyit, pár km város, aztán pálya 120 körüli tempóval, normálisan hajtva 5,9 lett végül. Azért ezen meglepődtem, sztem ez nagyon jó. -
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa
üzenetére
nálam a régi rossz motorral 300kmen 7 literes volt a fogyasztás, igaz abban nem keveset volt a kocsi járatva, mire kiderült, hogy mi a baja, utáne meg jöhetett a motor+adagoló+minden generálja......
jó is az az 1,6 benzin, az nem jár így mint ez a dízel! nem tudom, hogy mennyire lehet lomha(mint írják sokan), de én nem hinném, max egy turbós benzin/dízelhez viszonyítva! a fogyasztása az jó!

-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Sajnos az elmúlt hónapok városi fogyasztása 8l körül volt....
Haddent: Igen, a motor meg B1,6XER -
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa
üzenetére
én is szaladgáltam gyűjtve a km-eket az új motoromba(bejáratós), az első 600km alatt most tankoltam vissza a verdát 5,51l-re jött ki a fogyasztás.... nem mondom, hogy elégedett vagyok, hisz dízel, új motor, bár volt járatva/melegítve, 200km város, 400km főút 100-as tempó, ennek fényében sokallom kissé...
de az általam leírtak miatt pontosan a tied fogyasztása több mint baráti!

-
Borokafa
őstag
Most volt az ünnepekben egy Győr-Zsámbék-Győr utam. Kíváncsi voltam a fogyasztásra pálya nélkül. Azért ahol tehettem legalább 100-110-el mentem. 5,8 lett a fogyasztás
-
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Na végre valaki aki tudja, hogy kell megindulni
de egyébként igen, minden autóval el lehet indulni 
Szerintem az a fogyasztás nagyon baráti, nekem 8 alá nem sikerült még becsúszni nagyon a 116 lovas 1.6 -tal, sőt azt vettem észre, hogy ha bizonyos fordulat alá megyek, nagyon spórolni akarok (~2500 -at is már sokallnám), akkor elkezd felfele menni a fogyasztás. Tehát ésszel, szépen, de azért értelmes fordulaton tartva nekem a 8 a reális. De persze szídom is azokat akik ötösbne indulnak meg és piros a lámpa mire megindul. És nem "szegény erre futja", mert a 8 szelepes F Astrával is lehet dinamikusan menni, simán
Borokafa J Sedan ugye? motorkód mi is? A16XER?
-
Vesztor87
senior tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Hát jó
Annál jobb, ha astra tulaj leszek ősszel akkor legalább ennyivel kevesebb a kiadás vele.
Az 1,4-es G Astra egyébként mennyire jól használható a mindennapokban? 1,3-as új Swiftet vezettem, azzal küzdöttem az elején, mert nagyon nehéz volt úgy elindulni vele hogy ne 3000 rpm legyen a frsz, vagy ne fulladjak le
Gondolom a 0 nyomaték miatt.
Fogyasztás terén mik a tapasztalatok? Mondjuk úgy ráérős, nyugis vezető esetén? Országúti 5,5-6 vidéki város 7 az nagyjából úgy reális?Ill még valami, 100/130 körül mennyit forog? Mennyire használható pályán?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Vesztor87
üzenetére
van pár opelos ismerős (Omega, vectra) de még senki nem cserélt láncot...
Enyémben 250-60 ezer körül lehet de még nem nyúltunk hozzá. Nem tudok olyan esetről, ahol elszakadt volna a lánc. Ha szakad annak van előzménye, van hangja, és esetleg ugrik is egy egy fogat a lánc. -
w333
félisten
válasz
lafaty80
üzenetére
Ha nagyon csörög akkor megnyúlt a lánc, de ennyi km alatt szinte lehetetlen !

Szakadni biztosan nem fog, mivel nagyon erős

Van egy-két ismerős, de mindenki mást hall. Van aki szerint nincs hangja még, van aki szerint már van hangja.
Szerelők vagy csak úgy rámondták

Egy láncos autónak minimálisan hangosabb a hangja, de ez még nem jelenti az hogy cserélni kell a vezérműláncot, hidd el ha majd oda kerül a sor akkor nagyon hallani fogod hogy csörög a motor és kell cserélni vezérműláncot (de addig ne foglalkozz vele) !

-
Vesztor87
senior tag
Opelnél nem egy tipikus gyenge pont a lánc? Vhol írták hogy max 150e km után ajánlott cserélni, mert ez nem örök élet+1 nap. Ha opelünk lesz lehet le kell cserélnem, mert nem tudom milyen az amikor csörög, és inkább legyen lecserélve, és amíg nálam lesz nem lesz akk gond vele... szval engem is érdekel mi pénz lehet

-
oliwire
őstag
válasz
oliwire
üzenetére
na a holnapi nap reggel tudom majd vinni a szerelőhöz a kocsit, akkor majd csak kiderül, mi is ez a sok hibakód, és reméljük mindent sikerül rajta megcsinálni.
Megrendeltem közben egy ilyet is, hogy későbbiekben már jobban tudjam mi is a probléma a kocsival, hibakód törlés után mik jönnek vissza, mit mutatnak az érzékelők, stb..
-
lafaty80
addikt
Sziasztok!
96'-os 1.0 12V corsa b-nek (~22ě km, láncos) 0 mennyibe fáj egy komplett vezérlés csere, milyen márkát érdemes nézni bele?
Köszi
-
Gabis
őstag
Én két napja próbálom rávenni a masinát, hogy érzékelje már az immobilisert, de sikertelen.
Látom másnak meg másért nem indul
-
bear_
aktív tag
Sziasztok,
Olyan poblémám van, hogy az astrám nem akar beindulni egyik napról a másikra: /
Az önindító forgatja a motort, de ennyi. Annyit már sikerült kiderítenem, hogy az AC pumpa nem megy.
Maga a pumpa jó, mert ha a relén kap 12V-ot akkor elindul. Viszont hiába indítok rá ilyenkor, a kocsi nem indul
A relé is jó,csudajól kattog.
Találkoztatok már hasonlóval? Remélem nem az ECU döglött be
-
w333
félisten
Az a baj hogy ilyen áron már lehet beleülnék egy ilyen Pug. 406 -ba

Volt ilyen autóm csak egy 2003 -s 2.0Hdi ...és ismerem minden porcikáját, mint autó rohadt kényelmes + nagyon megbízható (nekem a motorral voltak gondjaim azért adtam el) de benzinesben azt mondják hogy verhetetlen, ezen kívül soha semmi gondom nem volt vele

Amennyi hibát olvastam az elmúlt hetekben itt a topikban, hát kicsit elment a kedvem tőle ... és mindenképp valami 1.8 vagy 2.0i kell ami nagyon ritka

B Vectrától félek hogy rohad, C -re pedig nincs pénzem !
Ha japán akkor csak Honda a megbízhatósága miatt ... viszont nagyon drágák !
VW családot pedig megint csak nagyon drága !
Franc se tudja már hogy mi legyen majd, naponta őrlődök rajta ... de komolyan

(#54915) trassher
Franciáknál csak a fehér és piros az Akril ... a többi mind metál, ez is az

-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a ferde hátúaknál gyakori a csomagtér beázása? Van egy 95-ös astránk amelyik beázik. Valahol a hátsó lámpából fentről csepeg a víz. Úgy láttam, hogy a lámpa külső burkolata a szigetelésnél hibátlan. Honnan folyhat be a víz? Ja még annyi, hogy csak az udvarban áll az autó. 2 napja van nálunk.
Van egy vectra is. Az is beázik. Valahol a rendszám alatti résznél belülről láttam vizesedést.
Találkozott már valaki ezzel a hibával? -
sasa58
tag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Nincs semmi baj a Classic II-vel, én 8 évig hajtottam, 2 - 10 éves koráig, a kopó alkatrészeken (olaj, szűrők, fékbetét) kívül semmire sem kellett költenem. Nem egy erőgép, de nem is gyenge, első autónak teljesen jó.
Kicsit kevésnek tűnik az az 56 e. km, de ha ismered az előéletét, akkor jó. 60 ezernél kell gyertyát cserélni, a fékbetétet pedig állapot szerint, más komolyabb gond elvileg nem lehet 100 ezerig.
Persze, ha 30 ezrenként cseréltek olajat, a vezérműlánc (csöröghet) és a hidrotőkék (csattognak) nem köszönik meg. A twinport szelep kattogása szokott még esetleg előfordulni.
Árát tekintve 1 - 1,2 millát megér szerintem, ha tényleg jó. Nézesd át valaki hozzáértővel, esetleg márkaszervizben pár ezer Ft-ért! -
Vesztor87
senior tag
válasz
Declare
üzenetére
Mióta haver 2,0-ás Clióját /rs/ vezettem azóta azt vallom hogy nem szabadna annál gyengébb mocit belepakolni. Azzal komolyan jó volt lassan is menni, V-be 60-ról szépen húzta felfelé. Ha előzni kellett, akkor szükség esetén vissza 3-ba 90-nél, és mindjárt 120-nál járt a mutató, nem volt vele nagy dolog előzni....
Mostanában apósom Focus /mk1 -tddi/ kombijával mentem keveset... hát azzal szörnyű előzni. 90-nél forog 1800-at, semmi erő, 4-ben meg már bőg, de nem túl sok van benne... -
Declare
őstag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Pesze, viszonyitas kerdese
Mindenesetre plane csaladdal, babakocsival felpakolva....hat azert az 1.4 H astra azt en nem eröltetnem, csak ha valami tenyleg kiemelkedöen jo vetel jön szembe. 1.6 motor az azert kell bele.H astra megis csak ujabb, szvsz formailag is joval modernebb, mint egy G es biztonsag teren is erösebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Óvodások homokozója
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Formula-1 humoros
- Minden ami Orange Pi
- További aktív témák...
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- PXN V9 Gen 2 Kormány+Pedál+Váltó BONTATLAN!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4678
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem tudja, mi lehet a baj, a szerelő sem

felhívom, hogy ezt a tippet kaptam, nézzen már rá

akkor lehet valami mashogy van megis