Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajaki #33247 üzenetére
x16xel ?? enyém is rángatott amikor szar volt a kipufogó ! Bizakodj hogy megoldódik mert simán lehet. Én amugy még szentül hiszek abban hogy az alapjárati motor is okozhat rángatást. Tisztítás használ neki.
Ha csak ennyi a probléma akkor szerintem ez nem probléma mivel az 500 egy elég nyomott ár !
Hűtő mennyire gáz? enyém könnyezik vagy 1 éve. De nem tulajdonítottam még neki jelentőséget.
-
válasz
glutamin #33191 üzenetére
Hát ma orbitálisan beszopatott; segg sötét volt a munkahelyemen a parkolóban. Nosza rüki; parktronic bootol, szépen csorgok hátra alapjáratban; egyszer csak reccs, hátulról, majd a parktronic atom visításba kezd. Én csak rezignáltan megszólaltam; jókor b@zdmeg, neked kellett volna erre figyelned! Megvolt a beton virágláda
Úgyhogy lesz egy lökhárító fényezésem
És ezentúl nézem, nem hagyatkozok a technikára
-
bajaki
őstag
válasz
#81556480 #33244 üzenetére
1 hete vettünk egy 1.6-os Opel G Astra-t. 500-ért hoztuk el 4 darab téli gumival.
Vezetett szervizkönyv, elvileg rendszeresen olajcsere és vezérműszíjcsere volt nem rég.Az eddig feltárt hibák:
- lyukas kipufogódob, ~10000 Ft
- lyukas a vízhűtő, de lehet hogy javítható, holnap kiderül (ha nem ~17500 Ft)
- néha kicsit rángat, mintha rossz lenne az alapjárat....hogy a kipufogónak van-e hozzá köze nem tudom, de lehet hogy EGR szelepet is ki kellene takarítaniEnnyi.
-
törölt tag
válasz
trassher #33240 üzenetére
Én a héten kicsit anyagi zsákutcába futottam: kifogytam a pénzből, benzin nem volt, de dolgozni menni kellett. 4 napig jártam úgy hogy szemmel láthatóan nem mozdult a mutató. minden nap (4 nap) úgy voltam hogy ma valahol megállok becsukom és megyek tovább gyalog mert kitankol. 2km oda 2 vissza. 5. nap is szépen hazajöttem, majd még kimentem vele tankolni. Vezetés függő is. én 7 liter !!!! differenciát is csináltam már két fogyasztás között. 5min és 12 volt a max. tehát ezek a dolgok teljesen relatívak. A Te autód is eléggé vezetés függő milyen fogyasztást fog produkálni. Apáméknak a 8 szelepes 1.4 van ( hengerenkénti injektoros ) de ott nem tudom 8 fölé vinni a fogyasztást akárhogy megbántom a gázpedált. a 16 szelepes érzékenyebb erre. Autópályán (szerencsére ritkán járok) 5 személy fullon csomaggal 150-160 átlag = 12 liter. ( x16xel B vectra )
bajaki lemaradtam. milyen autót vettél? mik a gondok röviden?
-
bajaki
őstag
válasz
trassher #33240 üzenetére
Nekem konkrét tapasztalatom még nincs, de nekem is ilyen adatokat mondott az előző tulaj. Ha kivillan a benzinjelző akkor elvileg 80-100 km-t megy még, de nem próbáltam még.
De az üzemagyanyagszint-jelzőre én sem nagyon alapoznék. Elég érdekesen mér. Ma már a pirosban volt a mutató, de nem villant még ki a lámpa. A múltkor mintha már hamarabb kivillant volna.
Gergőke88: Nem vagyok benne biztos, de nagyon remélem. Most fog menni majd a szervizbe, sajnos vásárlás előtt nem tudtuk elvinni. Meglátjuk mi lesz.
-
trassher
addikt
válasz
#81556480 #33239 üzenetére
Tudom, ez csak következtetés volt.
Hetek kérdése és kiderül a mennyiség.
Azt viszont nem tudom ennél a típusnál hogy működik a "tartalék", amikor kivillan a tankolást jelző lámpa. Azt sikerült eddig kiguglizni hogy ha elkezd világítani akkor még 100 km-re elegendő az üzemanyag. Ezzel kapcsolatban milyen információitok vannak?bajaki: Annyi hibája bármelyik másik autónak lett volna jó eséllyel. Az enyémnek is vannak kínjai bár főleg esztétikai és pár utastérben lévő dolog amit sok ember nem venne figyelembe.
-
bajaki
őstag
válasz
AMD Power #33165 üzenetére
Hazaért a fater...most kapom a "jól bevásároltál" osztást. De szerintem adott helyzetben ő is ugyanúgy elhozta volna ezt az autót. És még mindig azt mondom, hogy inkább ilyen "kisebb" hibái legyenek, mintsem a motorral legyen valami gond. Ezeket szépen kijavítjuk és lesz egy pöpec járgányunk.
Csak ő abban a tudatban indult neki a kocsivásárlásnak, hogy elhozzuk aztán minden happy, csak menni kell vele. -
trassher
addikt
Én azt veszem nullának ahol épp áll. Suzukinál általában mikor mentem tankolni 3-4 liter volt benne. Megadtam a km-t és mennyiséget az app-nak az pedig kiszámolta. Jövő héten ha teletöltöm akkor még kell 2 hét mire újra tankolok szóval leghamarabb 3 hét múlva derül ki mennyi az annyi de erős a gyanúm az eddig tapasztaltak alapján hogy simán meglesz a 8L/100Km.
Egy-egy kútra járok itthon és kint is. A kinti kutat azért tudom hogy jó mert ezek voltak a tapasztalatok + nem véletlenül oda járnak itthonról több milliós dízel és benzines autókkal is. Első pár alkalommal nem értettem mit keresnek itt olyanok akik 1-2 éves 7-sel, a6-a8-al vagy épp s500-al járnak de utána megszoktam. -
válasz
trassher #33223 üzenetére
A mutató nem egyenletesen esik, a vonalak meg nem egyenlően vannak elosztva.
Ha nem akarsz kattanásig tankolni (megértem ha így van, én sem), használd az én módszeremet - akárhányan mondják hogy nem megbízható, kipróbálás nélkül, sokkal megbízhatóbb, mint a kattanásig tankolás, és ez tapasztalat, nem elmélet. (persze sok tankolásnál kijön a katanásos módszernél is a különbség, de ebbe nem mennék bele)
Én nem a telit veszem "nullának", hanem amikor épphogycsak elhagyja a féltank vonalát.
Mindig ekkor nullázom, nem tankoláskor.
Amennyit tankoltál, annyi fogyott a megtett kilométeren.
Valamint, egyre több kútról derül ki hogy csal az órájuk.
Több mint 10 évig tankoltam egy ilyenen, amiről felvetődött hogy jóval többet mutat az óra, mint amennyit kiad.
Belegondolva, amióta nem ott tankolok (persze másfelé is járok, már nem csak város), le is esett a fogyasztás.
Plusz kaptam megerősítő infókat is sajnos - ott soha többet.
Szóval érdemes megbízható kútnál tankolni - hogy melyik az, azt nehéz eldönteni, ez tény.
Nekem az Auchan bevált nagyon.
Kártyával fizetek a kútfejen, saját magam, nincs ennél jobb.
Emellett olcsó is, a fogyasztás meg hibátlan. -
trassher
addikt
válasz
deicide #33229 üzenetére
Pedig ha megnézed az arányokat akkor ennyire jön ki. 1/4-ed tank 13 liter, és ránézésre ennek a 4/5-öd része ment el ami 10,4Liter. Persze ez nem pontos csak következtetés. Még nem tolom tele mivel nem jött meg a zöldkártyám (ukrajnában tankolok). Nem kell meglepődni, semmi különbség nincs az ottani és itthoni minőség között. Konkrét kutakat tudok kint ahová MOL kamion viszi a naftát. Fele itthon, másik fele ott kerül ki a tartályból.
Gergőke88: Igen ez alapján. Már pár éve számolok csurig tanktól üresig csak épp telefonos appal. Ez most abszolút szemre belőtt mennyiség de azért úgy gondolom 85%-os pontosság megvan feltételezve az üzemanyagszint jelző pontosságát. De vegyük úgy hogy majd 1/4 tank benzin kellett 120 km-re. Akkor Egy tankkal elgurulok majd 600Km-t úgy hogy még rá is hagytam számolásban? 52 literből azért ez nagyon karcsú.
-
trassher
addikt
válasz
AMD Power #33219 üzenetére
Épp ez a gondom nekem is. 1.3-as swift 68Le-vel érzetre semmivel sem ment rosszabbul mint ez és cserébe 6 liter felett sosem evett vegyesben még akkor sem ha ütöttem vágtam. 2-esben 105-nél tilt, na ha olyanom volt akkor ezt simán eltoltam bármikor. Ehhez képest ez a 8.3 szerintem irreális de az opel fórumot olvasgatva 10-11 litereket írnak, ott a 8 körüli értékekre már azt írták hogy jó.
-
Mikuland
tag
Ne má!
Az Én 1.6 16 szelepesem is 7 liter körül eszeget vegyesben, ilyen tempónál meg még alatta is.
-
ququry
csendes tag
válasz
AMD Power #33217 üzenetére
Mi a baj a dízellel?
Nagyon erős. Igaz kicsit hangosabb és rövidtávon többet is fogyaszt. (sajnos)
Előtte G Astra volt 1.2 benzines kombi emelkedőkön kicsit szűkölt, de városban kijött 7literből hosszútávon pedig akár 5l is attól függ mennyire figyeltem a fogyasztásra. A legnagyobb hidegben is-15-20° azonnal indult.
Csak hiányzott belőle vagy 30Lóerő.
Ja és klíma is volt benne. -
trassher
addikt
válasz
INMOTEP #33208 üzenetére
Köszi a linkeket, az első szerintem simán elég lenne nekem.
G Astra 1.4 16V fogasztás
120Km-t mentünk ma este, ebből kereken 100Km főút 90-100-as tempóval. Bejelöltem a lopott képen hogy hol állt előtte és utána az üzemanyagszint jelző. 52 literes tank esetén ez ha jól mutat akkor 8,3L/100Km. Így számoltam kb vásárlás előtt a fogyasztással bár sokallom most kicsit. 90-100-as tempóval mentem főúton szóval még nem is nyomtam neki, városban nem volt se dugó, se más és még zöldhullámot is fogtam. Egy araszolósabb alkalommal simán lenyelne 10-11 litert ami klíma nélkül egy 90Le-s autótól a vicc kategória.
Csak én látom sötéten a dolgot és jobb ha kezdek vele barátkozni vagy van más ötletetek esetleg? -
ququry
csendes tag
válasz
diablo1984 #33214 üzenetére
Igen felvillan ~1 sec és már el is aludt. Próbáltam tesztelni OP-com-mal a relét, de nincs teszt eredménye.
igaz hibát sem ír ki.
De akkor mennyit vársz ki az indítással?
Ha elaludt rögtön indítasz? -
ququry
csendes tag
Sziasztok!
Van itt valakinek dizel Zafira B?Én nyáron vettem egy használtat. Eddig nem izzított indítás előtt. Azt mondták, hogy addig nem is fog még nem lesz hideg. Mostanában volt -2° is és még mindig nem izzít. Lehet hogy hibás az izzítórelé?
Hogyan lehet megállapítani? -
AMD Power
titán
-
trassher
addikt
-
Findzs
addikt
válasz
trassher #33204 üzenetére
valószínűleg a visszacsévélő rugó szedett össze piszkot vagy elfáradt, szétszedés pucolás wd 40 segíthet rajta 247. hsz -től [link]
iderakom külön ezt a linket egy g astra beltér szétszedéséről hátha valakinek segít valamiben
pl. sebváltó és kézifékkar szoknya cseréhez is jó segítség aki még nem csinált olyat
[link] -
trassher
addikt
G astra övtisztításra van valamilyen speciális módszer? Mindkét övet kihúztam, kitámasztottam. Fél vödör langyos víz + 2 kupak ariel. Szivaccsal átdörzsöltem majd mikroszálas kendővel megint tiszta vízzel. Az anyós oldali már megszáradt de közel sem vagyok elájulva tőle. Az vezető oldali kész katasztrófa, félszárazon semmivel sem ment vissza könnyebben.
-
Mikuland
tag
Szép napot Opelosok!
Lassan egy éve nálam szeretett zafirkám, kapott friss olajat ( kb 7500 km-t tettem bele... ), ránéztünk a vezérlésre és cserésnek láttuk, így jövő héten az is meg lesz.
Néha itt is belibeg az alapjárat, de még nem tartom veszélyesnek.
Akarta venni használt kipuffot az opeles fészen, de nem ért ide két hét alatt.
Azért az öcsém astrájához szereztem két első fényszórót, legalább az meg lett. Cromaxtól új ablaktörlők, mert ezek a hajlékonyak hamar feladták, két távirányító felsőrész is lett, hogy a kulcsok se legyenek leharcolva.
Fagyálló rendben, ablakmosó rendben, aksi ha feladja cserés lesz, télikerék fenn. Jöhet a zimankó!
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest