Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghost364
senior tag
Sziasztok, van egy 460-as Volvom, 1.8-as Renault motorral. Legyegyszerűbb, 8 szelepes, központi befecskendezéses. Jelenleg A.Z Meisterteile 10W40 van benne, de ezt még az előző tulaj rakta bele, viszont esedékes az olajcsere. Sajnos fogy belőle, egy 7-8 deci 1000 km-en (bár 28 évesen ez az egy nagyobb baja van, nem sértődök meg
) .
Viszonylag ritkán járok vele hidegen, ha megyek is valahova az legalább 20 km. Egy Mannol 10W40 Molibden megfelelő olaj lenne, vagy érdemes ebbe az autóba is 5W40-et venni? Esetleg jóval többet kéne utántöltenem? Tudom, hogy nem ettől lesz jó vagy rossz egy olaj, de nem szeretnék ezrenként 2 litert beleöntögetni. Kézikönyv 10W40-et (az elmúlt 28 évben is ezzel ment, 200 pár ezer valós km van benne) ír, úgy látom igazán ezekből mindegyik viszonylag alap olaj, de az én igényeimnek (kevés hidegindítás, viszonylag hosszabb utak, ezek is csak pár naponta), megfelelne egy ilyen is? Évente nagyjából 7-8 ezret megyek, szóval ennyi lenne a csereperiódus. -
7Sony7
addikt
Üdv. 1.6 hdi/tdci fap/dpf motorolaj milyen az ajánlott?
-
BlacKSouL
addikt
Nnna. Pont az elmúlt kb.30-40 hsz miatt is fogok lehetőleg továbbra is a Toyo-Roki Thailand által a Hondának gyártott oem levegőszűrőt venni, és Purflux France gyártású oem olajszűrőt. Drága, de nem kell gondolkodni hogy vajon ugyan milyen a minőség...
-
Jenne
őstag
Egy apró adalék, minden féle előítélet és egyébb nélkül a Filtronról.
A Filtron a WIX Filtration Corp. anyavállalattal volt szorosabb kapcsolatban úgy 2015-2016-ig. A WIX az USA legnagyobb szűrőgyártója.
Ez idő alatt a Fltron 2007-ben felépített egy gyártóüzemet Ukrajnában, aztán 2010-ben felépültek az Oroszországi raktárai és egy szintén orosz a kereskedelmi iroda is.
Majd 2018-ban a WIX lazábbra engedte a Filtront. Okát nem tudni.
Ebben az évben felkarolta, pontosabban maga alá vonta (de szép megfogalmazás..a Mann+Hummel Filter.
Üzleti politikájuk a következő lett:
A MANN+HUMMEL cég 2019-ben alapos piaci elemzést követően az alábbi döntést hozta meg a csoporthoz tartozó márkák európai értékesítésére.
A FILTRON márka értékesítési és marketing tevékenysége a Közép-Kelet Európai (CEE)piacokra fog összpontosulni, ahol a FILTRON márka évek óta az egyik leggyakrabban választott márka.
A WIX Filters márka a nyugat-európai ügyfelek esetében továbbra is a közép szegmens fő márkája. A WIX Filters fejlesztésére összpontosuló értékesítési-marketing tevékenységeknél a nyugat-európai piacokra fogják fektetni a hangsúlyt. -
Jenne
őstag
Fiam fiestájában dízel 1,4 TDCi, amikor cseréltünk olajszűrőt, gyári ford dobozosat is egy hozzá való Mann-t is vettem tartaléknak. A ford logós dobozban is mann szűrő volt, minden számsor megegyezett a ford szűrőn a mann dobozban lévő Mann szűrőével. A szűrőpapír színe, bordázata ..stb is azonos volt.
-
A minőséget a gyártó szabja meg, nem a hely. Az előírt minőséget mindenhol hoznia kell a gyárnak, ezen belül lehetnek eltérések, aminek a felhasználás szempontjából nincs jelentősége. Egyébként az, hogy valami ausztriában vagy németországban készül még nem jelent semmit. Ismerek olyan céget, ahol a magyar gyárban készülő termékeket a német gyár cimkéjével jelölnek és úgy szállítják ki, mert a német nem tudja ezt a minőséget produkálni, így ott van amit nem is gyártanak (ez most pont bútor, de a lényegen nem változtat). Persze a hans kölnben azt hiszi, hogy megvette a príma haza gyártású fotelját.
-
bul07
nagyúr
Hogyne lenne jelentősége, még egy azonos termék esetén is és még ha az alapanyagok ugyan azok is, viszont a gyártósor nem ugyan az és ki tudja mennyire kopott mennyire dolgozik precízen, lehet hogy a minőségi tűrésbe belefér amit gyárt az adott gyártósor de másik gyártósor mégis jobb minőséget hoz.
Mint ha egy autót több gyárban is gyártanak nem mindegy hogy hol mert lehetnek összeszerelési különbségek, akárhogy is próbálnak ellene tenni
(#5986) alpenwetter
Elég keveset megyek a kocsival évi 6000Km környékén, így ha azt nézzük én két év alatt nem megyek egy normál 20-30e Km-es csereperiódust, így nem kap olyan nagy terhelést nálam a pollenszűrő
Kocsi garázsban áll nem ázik be, és pollenszűrőre se folyik vízAllergiás meg nem vagyok, sose voltam (bennem még van anyag
), gyerekoromba rendszeresen szórakoztunk azzal hogy derékig érő gazban gurultunk le a véd gát tetejéről aludtunk a fűben szénában
-
A mahle original például 160 helyszínen gyártja a termékeit. A szűrő is készülhet kínában, indonéziában, németorságban, ausztrában stb stb.... Természetesen ennek semmi jelentősége.
A knecht mahle ugyanúgy készül ausztriában, ahogy bulgáriában és még lehetne sorolni hány helyen, aminek szintén nincs jelentősége..
A minőségéről azt tudni, hogy kiemelkedő, több gyár beszállítója. Itt a mahle azt állítja, hogy 7 márkája képviseli az innovációt és a kompromisszumok nélküli minőséget, köztük a knecht is.
-
bul07
nagyúr
Mahle Original ezen az van Made in Austria és simán lehet hogy a Mahle Knecht-et valahol máshol gyártják másfajta anyagból másfajta minőségben
Én ezután Mágus ajánlását fogom követni UFI és BOSCH üzemanyag szűrővel, bár az nem mostanában lesz kell vásárolnom szűrőt(Bosch üzemanyagszűrő meg olcsóbb is mint a többi 4250Ft)
Mert a terveim szerint legkésőbb tavasszal fog bekerülni ez a Mahle Original üzemanyag szűrő
Amúgy azért rendeltem Hengst-et mert most is az van benne és sokkal olcsóbb volt mint a többi mikkor elsőnek vettem és most nem is néztem rá hogy alakult az ár, mert régen a Mahle Original 6870Ft volt míg most 5430Ft és így már sokkal közelebb került a HENGST mostani 4733Ft-os árához (régen úgy volt hogy 6870Ft Mahle Original és a Hengst 4136Ft nagy különbség volt)Olajszűrőm van egy jó Hengst, ez most ősszel fog bekerülni, hogy utána milyen
Levegőszűrőben sincs sok, vagy 4-5e Km az még kibírja 2021 őszig , ez is Hengst
Pollenszűrő most ősszel lesz két éves, ez is megvan tervbe is van a csere csak majd holnap majd jövő héten
Azt viszont ne kérdezzétek hogy miért rendeltem most szűrőt mikkor sokkal később akarom cserélni, de megnyugtató hogy van itthon, főleg az üzemanyag szűrő esetén
-
Köszi, hogy megosztottad a szerviz tapasztalatait!
Közben gondolkodtam és nem tudnám biztosra mondani melyik szűrőt használom (knecht vagy original), KX78D való az autómba ezt tudom. Én még hasonlót sem hallottam a knecht szűrőkről, pedig dolgoztam is elég sokat autóalkatrészekkel. De hát a tapasztalatok már csak ilyenek.
-
Jenne
őstag
Személy szerint én nem tudom mi a különbség, nem vagyok szaki, szerelővel beszélgettem anno amíg szervizben volt az autóm, és szóba került. Ők is a Bárditól vagy ritkábban az Unixtól rendelnek, szinte mindig Mahle Original olaj/levegő/pollen és üzemanyag szűrőket vagy MannFilter-t rendeltek és tették alapból az autókba, ha csak az ügyfél nem kért másik gyártótól.
Aztán elkezdték küldeni a megrendelt Mahle Original helyett a Mahle-Knecht logóval ellátott szűrőket, és ami addig sosem volt, az olajszűrőknél voltak velük problémák. Egy-egy méret kis eltérése, megnyomódott szűrőpapír a dobozban, sérült vagy deformálódott körgyűrű vagy éppen nem volt a dobozban tömítő gyűrű vagy a szűrő (papír szűrő, nem a fémházas) belső átmérője eltért vagy hossza több volt mint kellene. Lezárt, originál Knecht dobozok. Gyári előírásoknak megfelelő szűrőket rendelnek, gyári katalógusuk van.
Jelezték is a boltnak, így már csak vagy eredeti Mahle Original logós vagy MannFiltert rendelnek. Ezekkel soha nem volt probléma.
Cromax is levette egy ideje már a Mahle-Knecht kettős nevet, már csak Knecht-Eu. imp. néven árulják. Talán nem is véletlenül. -
Jenne
őstag
Szia!
Én pár éve már a Hengst szűrőit használom, olaj/levegő/aktívszenes pollen szűrő, de eddig egyikkel sem volt sosem gond. Igaz személyesen vettem át mindig a pécsi partnerautónál, (akár busszal is mehettem volna mert városon belül vannak), de sosem néztem bele a csomagolásba, eszembe sem jutott. Mindig hibátlan termékeket kaptam, azaz hibátlanok voltak a csomagolás alatt.
Sajnos a pécsi partnerautó úgy látom váltott, így majd más beszerzési forrás után kell néznem, pedig elég baráti áraik voltak akár olajokban vagy bármi tartozékban.
Viszont például (szerelőm mondta) a Mahle Knecht (nem a Mahle Original!!) a Knecht Mahle csoport tagjaként üzemel, de sajnos mégsem azonos minőség. A Mahle Original és a Mahle Knecht logós olajszűrő nem ugyan az minőségre. Az utóbbival (Knecht) már többször volt gondjuk. Mahle Original-t használnak ha lehet, de volt hogy csak a Mahle Knecht volt az alkatrészboltban raktáron...azt hozta ki a futár. -
bul07
nagyúr
Na volt a futár meghozta a újabb üzemanyagszűrőt
MAHLE ORIGINAL KX 220D átnéztem tüzetesen semmi hibát nem találtam, ez már maradÖsszegezve
Múlt hét hétfőn jött meg az eredeti rendelés, és azóta volt két hibás termék cserém futárral, egy hét alatt, a harmadik lett nyerő
Korrekt ügymenetRemélem nem kerültem fekete listára Kauffer-nél
HENGST termékeket egyenlőre hanyagolom, max személyes átvétel
-
8
senior tag
Mindenhol mást szidnak, nemzeti sport valamit szidni, és ettől komolyabb, tapasztaltabb szakembernek tűnnek a laikusok szemében, olyannak, aki "ért" hozzá, közelebb kerül az igazi "szaki" sztereotípiához az ügyfél fejében.
A fikázás elengedhetetlen funkció az ügyfélkapcsolatokban, mert a laikusok szemében aki bennfentes (-nek látszó) információt súg meg, az biztosan nem veri át. Ő biztos tudja, hiszen nap mint nap ezzel dolgozik, lehet adni a szavára, ha valamit szid, az úgy is van, nem egyéni véleményként, hanem szakmai alapigazságként csapódik le az ügyfélben, a bennfentesség érzetét keltve. -
Jenne
őstag
(#5973) Tothgera30 ... #5974) Asbee
Mannolra és SCT-re tett kijelentésemet visszavonom.
Nem szeretnék vitát generálni belőle.
Azon gondolkodom közben, hogy lehet, hogy áttérek egy adott típusra szűrőkből, így egyszerre megoldva a dolog.
Hajlok a Filtron felé, bár még gondolkodom rajta...Más: Nektek is nehezen jön be a fórum? Én több mint egy percet vártam míg nagy nehezen bejött, majd utána nagyon lassan tudtam csak belépni is.
-
-
Jenne
őstag
Üdv megint.
Ha valaki nem olvasta volna, bár több mint 3 éves már a cikk. Olaj szűrőkről írnak benne. [link] -
Jenne
őstag
válasz
Dluinet #5968 üzenetére
SCT-Mannol azért érdekes, mert nagyon sok jó termékük van.
Inkább úgy helyes a megállapítás, hogy nagyon sok olcsó termékük van.
Én ahova járok szervizbe, ott felejtősek a mannol-SCT cuccok, szó szerint sz@rok, ezt mondták a szerelők.
Autókozmetikában sem látom, hogy lenne ott ezekből ...
Nah de mindegy is. Aki olcsót akar venni annak adott a lehetőség... -
Jenne
őstag
válasz
Dluinet #5966 üzenetére
A weboldalon rendeltem bolti átvétellel. Nagyon baráti áron voltak.
Hengst és Mann szűrőket (olaj, pollen, levegő) és Total vagy Castrol olajat hosszú évek óta itt vettem eddig a család autóiba.
Sajnos nem forgalmaznak minden SCT-Mannol terméket.
Felőlem forgalmazhatják az összes terméküket oda-vissza, meg tized áron akár, mert részemről az SCT-Mannol vonal nem érdekel... -
Jenne
őstag
Ismerem Őket, de a Partnerautó helyben volt és személyes átvétellel szoktam ott vásárolni, mert ha valami mégsem úgy volt (egyszer volt csak ilyen) akkor ott helyben intéztük. Eddig...
Mondjuk Mannol olaj nem kell, jó nekem az Eurol is, de SCT szűrő sem kell...(#5963) molnarpeter
A mannol régóta így van...
Ha beírod a böngésző keresőjébe www.partnerauto.hu (ez volt eddig) akkor a mannol oldalára visz már, de a telefonszám az pécsi szám, ugyan az ami eddig a Partnerutó-é volt. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Vidéki lévén évek óta Pécsen, a partnerutónál vettem a szűrőket az autóinkhoz. Mann, hengst vagy Mahle levegő-olaj és utastér szűrőt, nagyon baráti áron voltak elérhetők a termékeik és mindig voltak készleten. Azon kívül elég széles választékban volt motorolaj is, meg sok-sok más fontos dolog az autó karbantartásához.
Sajnos most nagy szomorúan tapasztalom, hogy profilt váltottak, más lett a web címük is [link].
A választék meg .... -
grizlisandor
veterán
Pirosba(Seat Altea 1.6 benzin) w333 tanácsára most TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY 5W-40 ment bele, szerintem következőleg is ez fog menni bele, teljesíti az előírásokat, Kauffer-től eredeti jön.
Tegnap tudtam meg, hogy az egyik helyi bmw szervizben, Total olajat töltenek bele.
-
válasz
zeus_2k14 #5951 üzenetére
A linkelt Castrol való bele, cserélje 15, max. 20 ezer kilométerenként. Az olajszintet rendszeresen ellenőrizni. Valószínűleg eszi az olajat.
Benzinből jó le bele a Shell/Mol/OMV sima 95-ös. Levegőszűrő minden második olajcserénél (30-40 ezer km), Mann Filter.
Problémák: láncos vezérlés, koksz, olajevés.
-
Asbee
veterán
Total olajokkal mi most a helyzet? Quartz 5w-40. Havernak Golf 5 be 1.6 benzin , gyakran cseréli fél évente kb, 99% város. Jó áron van 5 liter neten 6 ezer körül.
-
zeus_2k14
senior tag
válasz
molnarpeter #5954 üzenetére
Ezt az olaj evést én is hallotam már. 5w40-ből mi az ajánlott?
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Írtam ide pár nappal ezelőtt egy Seat Altea XL 1.8 TFSI BYT , motorkóddal és 199.000 km-el.. Most elő kerestem a szervíz könyvét, legjobb helyen volt .. ( csomagtartó
, ezért nem találtam ) . Na mind1. Abban azt írják, hogy a Benzinmotorhoz ezek az osztályok a jók : VW 501 01 / VW 502 00 / VW 504 00 .
Ezek közül ti melyiket ajánlanátok? Én 5w30-as olajon gondolkodom bele , ennek a táblázatnak a leírása alapján : [kép]
Eddig , nem tudom milyen volt benne, mivel nemrég került hozzánk, kintről.Ezt a 2 olajat néztem , szerintetek?
Illetve, hány liter kell bele?
Köszönöm.
Gergő
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest