- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Klaus Duran: 2025 dude
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
Sziasztok!Ford topikban kérdeztem, de inkább ide való a kérdés.
Van itt a topiktársak között aki használ Fordba GULF olajat? Erre gondolok: [link]
Ha igen, mi a tapasztalata? A Motul után/helyett érdemes erre váltani?
Van ennél a belinkeltnél olcsóbban is, de ez a hivatalos hazai forgalmazói oldala.
Azért kérdezem, mert errefelé nem igazán elterjedt ez az olaj márka. Véleményeket sem igen találtam erről az olajról vagy egyáltalán a Gulf olajokról. Szerelőm sem tudott semmit mondani róla.
-
Jenne
őstag
Ha már minden áron eredeti olajat akarok, akkor arra az Orlen a megoldás. Tutira eredeti és lengyel.
-
Jenne
őstag
Ha csak gyárit mindenből témához......
Ford gyári minősítésű alkatrészek az Omnicraft cuccok? [link]
Itt sem tudni ki gyártotta, mert mindegyiken az OMNICRAFT logó van.
Apósom 1.6 TDCi Fokájában egy OMNICRAFT akku van, 3 éves az akku, eddig tökéletes. -
Jenne
őstag
Válaszolok magamnak....
Tegnap voltam a farkasfilternél, aki pécsi az ismerheti, más ügyben és ott rengeteg motorolaj van különböző gyártóktól. Volt Motul is a polcon, megnéztem néhányat, bár ne tettem volna...mindegyik Made in France. Kérdeztem a főnököt, van ebből olasz gyártás is, vagy olyan ami nem francia? Azt mondta elképzelhető, mert van olasz lerakata is a Motulnak, de Ők eddig, amióta forgalmazzák, mindig csak Franciát kaptak.
Más: írtam arról, hogy Made in Poland gyártású MANN-FILTER WK 939 üzemanyagszűrőt kaptam a rendelésemre í(fékmestertől).
Kérdeztem, hogy van MANN-FILTER WK 939 üzemanyagszűrőjük most? Megnézte a számítógépen és volt. Bement a raktárba, kihozott egy ilyen Mann szűrőt, megnéztük és az Made in Germany!Ilyen az én szerencsén. Meg is vettem ezt a germanyt gyorsan, igaz 4 ezerrel drágábban mint a fékmesteré.
Nem lesz gond, szerelőmmel megbeszéltem, majd beépíti valakinek ezt a lengyel szűrőt és az olasz olajat. Van Fordos ügyfele néhány.
Meg is rendeltem a Fuchs Titan Supersyn F Eco-DT 5W-30 olajat (4 x 1 l) ez biztosan eredeti német, mert rákérdeztem a rendelés leadása előtt és megnézték nekem a raktárban. (olajweshop)
Most lehet mondani, hogy sz@rrágó vagyok vagy ilyesmi... -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Pár napja írtam, hogy a megrendelt Motul 8100 Eco-nergy 5W-30 4 literes olajos flakonon amit a rendelésemre kaptam/küldtek Made in Italy van gyártási helynek feltüntetve.
Lehet akadékoskodó vagyok de nem hagyott békén a gondolat és több olaj webáruházat is megkérdeztem email-ben, náluk hol gyártották ezt az olajat.
Mindegyik ismert és megbízható. Hát érdekes válaszok jöttek. A 7 (hét) megkérdezettből ketten írták, hogy jövő hétre megnézik és visszaírnak, mert ők csak ügyfélszolgálat és a raktáruk nem ott van, de tudomásuk szerint francia gyártás. Másik megmaradt öt webáruházból mind az öt azt írta vissza, hogy megnézték és Made in Francia van a flakonokon. Az 1 litereseken is, a 4 litereseken is és az 5 litereseken is.
Érdekes, hogy én meg Made in Italy-t kaptam. -
Jenne
őstag
Ezt értem, hogy szigorúbbak a minőségi ellenőrzések és a minőségbiztosítás is gyári termékeknél, ezt nem ragozom már tovább.
De...Én szoktam vinni cseréhez az olajszűrőt/olajat. Ford logós fehér dobozban gyári olajszűrő teljesen úgy nézett ki mint a Mann HU 716/2x szűrője. Szűrőpapír színe, a szűrőn a műanyag kereten a számsor teljesen azonos volt a Fordon és a Mann-on is. Sőt még a MannFilter is bele volt nyomtatva a Ford gyári szűrő műanyag keretébe. Mutattam is a szerelőnek.
Szóval a Ford adja ezt a szűrőt 8 ezerért, vagy éppen akcióban 6 ezerért, Filterabc-nél meg 2700 Ft!
Ezt szigorúbb minőségellenőrzést kicsit megkérdőjelezem...mert akkor feltételezhető az, hogy a Mannál a gyártásból lekerülő kiváló és hibátlan Mann szűrőt adják a Fordnak, a maradékot, ami kilóg egy kicsit tűrésekből azt meg a Mann adja saját néven? Ezt kicsit vitatnám azért. -
Jenne
őstag
Szia!
Gyárit?
A Ford "gyári" dízel üa. szűrőn ott díszeleg igaz halványan csak, MaxGear. Szóval legalább tudom, hogy ami az autóban volt azt ők gyártották, Ford csak a nevét adta hozzá. A 14k áron beszerezhető MaxGear szűrőt már Ford néven és Ford logós csomagolásban 31 ezerért szereli be a Ford, persze ehhez még az 50 perces rezsi óradíj is rájön. Találtam ezt: [link] Vajon ez az OmniCraft milyen minőség lehet? -
Jenne
őstag
Köszi.
Érdekes ez a gyártás kiszervezés...
Tavaly vettem Mann olajszűrőt is, HU 716/2x, annak a dobozán még Made in Germany volt, most amit vettem pár napja azon meg már Made in Poland...mint a gázolajszűrőn isFilterabc-től lettek vásárolva most is meg tavaly is.
Remélem nem romlott le a minőségük ezzel... -
Jenne
őstag
válasz
tboldi #14771 üzenetére
Szia!
Erre a pontos választ nem tudom, de a fentebb leírt gondolatot követve vélhetően az is osztrák lepárlás lehet.
Itt Pécsen a MOL Logisztika Pécsi Telephelyén van ismerős, időnként összefutunk és Ő mondta, hogy rendszeresen jönnek vasúti szállítással OMV logós tartálykocsik a telephelyre. Aztán itt lefejtik, tárolják, majd tartálykocsikkal közúton kiszállítják a dél-Magyarországon található OMV kutakhoz. Pécsen kettő is belőle. -
Jenne
őstag
"...Ez olyan, mint hogy itthon a MOL finomítóban készül a Shell benzin is meg az Orlen is de a saját (Shell/Orlen) adalékcsomagjával felturbózva..."
Annyiban kijavítanálak, hogy az OMV prémium dízel üzemanyagát azt nem a hazai MOL Százhalombattai finomítóban, hanem Schwechatban állítják elő és onnan szállítják hozzánk vasúton. Kettő különálló lepárlójuk van dízelolajra az arab olajhoz. Egyike a prémium dízel párolódik a másikon pedig a normál dízelolaj. Azon kívül még plusz kettő, ugyan ilyen technológiai okokból ha orosz vagy azeri olajból párolnak, mert ezeknek a nyers kőolajaknak más/eltérő az összetétele az arab kőolajhoz képest. És ezek csak a dízeloaj lepárlók, amiből sogoréknál 4 db van! MOL-nál egy lepárló van összesen a dizelolajhoz aztán technologiai megoldásokkal szétválasztják és kettő a benzinhez. Szóval van némi különbség sógorokéhoz képest. Ezt történetesen biztosra tudom.
A normal OMV dízel az már hazai lepárlás, + OMV adalékolással. Lehet, hogy a Shell prémium üzemanyagai sem itthon készülnek, de ebben nem vagyok teljesen biztos.Castrol hamisítási botrány anno... a lengyel Orlen volt érintett benne vastagon.
-
Jenne
őstag
Szia!
A képen a vonalkód mellett ott van a Made in Italy, tehát olasz gyártás.
Remélem nem valami klónozott olaj, mert eddig úgy tudtam, hogy német és Köln székhellyel. mondjuk az eddig használt Fuchs olajam az tutira biztosan eredeti német gyártás volt.
Vagy inkább átállok az Orlenre, mert az biztosan eredeti lengyel... -
Jenne
őstag
Meghozta a futár a Motul olajat, 4 literes. [kép]
Elég friss töltés...2025 március.
Majd az idő eldönti, de inkább majd az autóm, hogy érdemes volt-e váltani FUCHS TITAN SUPERSYN F ECO DT 5W-30-ról erre a drágább MOTUL 8100 ECO-NERGY 5W30-ra. Megérte-e a drágább olaj? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ha már fentebb megemlítettem a GULF olajat, van aki használ ilyen olajat?
Nézegettem a MOL olaját is és pl. a MOL Dynamic Star 5w-30 leírásában az van, Duális kenőfilm technológia [link]
Nem lehet ez rossz olaj, de nem igazán látni/olvasni felhasználói tapasztalatokat sehol. Lehet hogy nagyon kevés MOL olaj felhasználó van és többségünk inkább a külföldi olajokkal szimpatizál inkább. -
Jenne
őstag
A prémium kategóriás olajok (pl. GULF...) ehhez képest olcsó löttyök.
Van itt Pécsen egy szerviz (több is van persze) akikhez sok éven át jártam. Korrektek, jól dolgoztak és elfogadható áron is.
Aztán pár éve szerződtek az UNIX-al. Két éve voltam ott, komplett vezérlés csere lett volna. Kértem, hogy első sorban INA vagy ha nem tudnak beszerezni akkor SKF esetleg ContiTech készletet tegyenek. Válasz: csak A.Z.M alkatrészekkel foglalkoznak, és ne is kérjek mást mert ezek prémium kategóriába tartoznak. Rákérdeztem, hogy melyik gyártótól van vezérlés csomagban a készlet, de ezt nem tudták megmondani csak azt, hogy A.Z.M logó van a csomagolásokon, ez garantálja a prémium minőséget.Így meg hát ez egy tipikus zsákbamacska játék...szerintem.
Ettől kezdve elváltak útjaink, pedig a szervizvezetővel sok éven át nagyon jó volt a kapcsolatom. -
Jenne
őstag
-
Jenne
őstag
A fórumtársak közül van valakinek tapasztalata a Petronas olajakkal? Nekem max annyi, hogy a Forma1 közvetítéseknél látom a logójukat.
Nos tegnap összefutottam a volt garázs szomszéddal, Ford dízel Mondeo tulaj. Azt mondta, hogy váltott Petronas olajra és bárcsak már régen megtette volna. Előtte mindig a Ford gyárinak nevezett olaját használta, de elmondása szerint ettől a Petronastól csendesebb lett a motorhang (felesége is megerősítette ezt) érzésre "finomabban/puhábban" jár a motor, sokkal halkabb az a dízelekre jellemző kerregő hang is.
Hát lehet, hogy a következő olajcserénél bevállalok egy Petronas SYNTIUM 3000 FR 5W30 olajat a Fuchs helyett majd. Elég baráti áron vannak ahogy néztem: [link] --- [link] -
Jenne
őstag
válasz
2ozzmexy #14735 üzenetére
Szia!
Érdekes volt látni ezt a géppel való fékfolyadék cserét. Vettek mintát a fékfolyadékból, száraz forráspont vizsgálatra....178 °C volt csak. Eurol DOT4 LV volt benne, gyártól adat szerint a száraz forráspont 265.0 °C. Én sejtem mi lehet az oka, hogy ilyen alacsonyat mértek. Két éve amikor ez az Eurol lett beleöntve mint friss fékfolyadék, előtte a szerelőm lemérte az originál és akkor felbontott flakonban lévő száraz forráspontot, akkor volt 266 °C. Még a hagyományos lábpumpálós fékfolyadékcserés "technikát" használtuk akkor. Biztosan maradhatott a régiből, mert utána is le lett mérve (alapos és lelkiismeretes a szerelőm) és akkor már csak 241 °C volt a fél órával előbb mért 266 °C értékhez képest. Aztán most amikor a gépi csere volt, mondta is a szerelő, hogy a nem gépi cseréknél minden képpen marad a rendszerben a régi folyadékból 8-10 %. Ez ronthatta le nálam is az értéket. Valami ABS kockát is említett, amiben marad folyadék a régiből de én ehhez már nem értek.
Visszatérve a gépi cserére, azt láttam, hogy mind négy keréknél a feltettek egy üres műanyag flakont amibe kinyomta a gép a maradék összes régi folyadékot. -
Jenne
őstag
Lehet én vagyok maximalista, de én Pécsett a Farkasfilternél cseréltettem legutóbb fékfolyadékot. Géppel cserélnek, nem azzal a hagyományos lábpumpálós módszerrel.
ATE gépük van és ATE DOT 4 SL.6 folyadékot használnak. Igaz, hogy elég húzós áron csinálták (20.000 Ft), de ennyit nekem megér a biztonságom. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ha valaki tud segíteni, megköszönöm...
Fiestába néztem dízelüzemanyag szűrőt, kettő közül választanék a minőségük miatt.
[link] ...MANN
[link] ...Purflux
Most gyári Ford van még az autóban, és abban van egy előmelegítő egység is amit ha igaz és jól tudom, ki lehet venni és át szeretném majd rakni az új szűrőbe. Sajnos sehol nem találtam leírást, hogy ennek az előmelegítőnek megvan a helye ebben a két szűrőben. Alvázszám alapján a Purflux és a MANN katalógus is ezt a szűrőt dobja fel, de ott sem találtam utalást arra, hogy van-e benne előmelegítő egység vagy megvan-e a helye ennek.
Tudnátok ebben segíteni? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Az Eneos motorolaj valóban annyira szuper jó? Vagy csak túl van reklámozva?
Szerelőm akart rábeszélni, mikor nemrégen voltam olajcserén a Fuchs Titan Supersyn olaj helyett, mert jobb az Eneos vagy az Orlen Platinum maxexpert . (egyik márkának sem szerződött partnere egyébként...) -
Jenne
őstag
Szia!
Csak átfutott rajtam a kósza gondolat.
Ha én az ACEA A5/B5 olaj helyett (ez kell a Fordokba) A3/B4 -est tennék az autóba, ami elvileg ugyan az, csak magasabb a HTHS viszkozitása, akkor nagyobb lesz/lenne a fogyasztásom, de kisebb a motor kopásom? Nagyon laikus gondolat...bár a Peugeot és a Citroen a PSA 1.4 TDCi-kba az 5w40 olajat adja a gépkönyvek szerint és az ACEA A3/B3-at.. -
Jenne
őstag
válasz
Motion_Blur #14551 üzenetére
Jó kérdés, nem tudom. De az is érdekes, hogy az alig több mint liter/1000 forintos áron kapott eni olajat többszörös áron számlázzák.
De azt sem, hogy mi indokolja azt, hogy minden olajcserénél teljesen új leeresztő csavart is cserélni kell! Az alátétet, pontosabban a réz vagy bronz tömítést még csak megértem, de az is 300 Ft-os tétel és bármelyik autósboltban megvásárolható. Én anno a Marsonál vettem vagy 10 db-ot amikor a gumikat cseréltettem. -
Jenne
őstag
válasz
tibbike01 #14548 üzenetére
Szia!
Házban (10 emeletes társasház) az egyik garázs tulajjal éppen tegnap beszélgettem, olajcseréről hozta haza a Skoda Octaviat. Kombi. 2.0 literes DSG váltós 7 fokozat. Ennyit tudok az autóról és most volt a 3 éves olajcserén a márkaszervizben. Olajcsere olajszűrő csere és belső utstérszűrő csere (aktív szénbetétes) ez volt potom 127.640 Ft !!!
Nem semmi. -
Jenne
őstag
válasz
tibbike01 #14538 üzenetére
Szia!
Zalaolajker a Fordokhoz való Fuchs Titan Supersyn F ECO-DT 5w30-as olajat nagyker áron és ÁFA nélkül 1625 Ft/l áron adja, az eni i-Sint 5w30 szintén Fordokhoz való olajat az meg 1370 Ft/liter. Többek között ...autósboltok, gépjármű,- és motorkerékpár szervizek a vásárlóik. Ezt az olajat ha szerződésben vagy náluk, még 15%-al olcsóbban adják. Szervizek meg és például a Ford-FX az említett eni olajat literenként 6700 Ft-ért számolja.
2020-ban kértem egy ajánlatot olajcsere é olajszűrő cserére a helyi FX-nél, fiam fiestája az autó. 3,7 l olaj és szűrő. Ford és Eni olajra adtak ajánlatot, olaj 3,7 x 6690 Ft ( 5 évvel ezelőtti ár még !) Ford olajszűrő 6200 Ft, olajleeresztő csavar és alátét: 5700 Ft és a munkadíj: 1 óra és 20 perc (ez a listás idejük...) 28930 Ft és hozzá még a 10% veszélyes hulladék kezelés díja. Hozott olajjal nem foglalkoznak...Mondanom sem kell, hogy nem vittem oda az autót.
Az egyik pécsi Q-Service- 8 Mester Kft. szervizbe elvittem és ott én vittem az olajat Fuchs olaj, 13200 Ft/4 l és a szűrőt Mann Filter 1700 Ft. Ugyan ez a Mann szűrő van Ford logós csomagolásban is egyébként, csak ott Ford a neve, de a szűrőn ha megnézem, mann a gyártó. Nos ott a Q-Service ezért 12.550 Ft-ot kért összesen és nem volt 1 óra 20 perc a munka közel sem. Végig ott lehettem és beszélgettem a szerelővel, cserélték a leeresztő csavar alátétet, 340 Ft-ot számoltak rá, csavart nem kellett cserélni. Plusz még grátiszkét amíg folyt le az olaj, alánézett az autónak, a felfüggesztéseket, a szilenteket, az első féktárcsa betéteket, a fékcsövek állapotát megnézte. -
Jenne
őstag
Ma délelőtt voltam bevásárolni és útba esett haza felé az egyik Orlen töltőállomás. Bekanyarodtam és megkérdeztem, van-e Ford specifikus Orlen Platinum max expert F – 5W30 olajuk? Volt 12db 1 literes flakonnal és igen "baráti áron"
potom 5560 Ft/liter (!)
Neten rendelve ez 2900-3100 Ft között van literenként.
Még el nem felejtem, 14/02/2022 volt a flakonokon a dátumozás.
Tudom, hogy 5 évig felhasználhatók a bontatlan csomagolásúak, de ezt a 3 évet kicsit már sokallom. -
Jenne
őstag
válasz
grizlisandor #14394 üzenetére
Szia és köszönöm...
De ha már gyári oldal... [link] Jelenleg ez a motorolaj van az autóban.
-
Jenne
őstag
Köszi.
Nincs MOL appom sem és Orlen appom sem, én megátalkodott OMV "hívő" vagyok és náluk tankolok szinte mindig. Nagy ritkán MOL, ha úgy adódik. De egy próbát szerintem megérnek majd...
Nagy unalomban keresgéltem és megtaláltam az "ideális" olajat.
Mannol Ceramic 5w30 [link] A leírásban semmit nem találni, hogy milyen vagy melyik gyártói előírásoknak felel meg, csak annyi, hogy Ideális választás modern benzin- és dízelmotorokhoz -
Jenne
őstag
Én is azt hallottam, hogy jók a MOL olajok. MOL Dynamis Star 5w30 terméklap: [link]
Ha ez mind valós, amit itt írnak, akkor valóban egy egészen jó olaj lehet. Bár én nem MOL kutakon tankolok, de legközelebb benézek az egyikhez és megnézem mennyibe kerül egy 1 literes MOL Dynamic Star 5W-30
Neten is lehet rendelni tudom...
Az Orlen olajokról is jókat hallani egyébként. Nevezetes az Orlen Platinum max expert F 5W30 olajról több Fordos ismerősöm is jókat mondott. Van Orlen kút is itt nálunk, majd azt is megnézem. -
Jenne
őstag
Ma délelőtt jártam a marso szervizben (Pécs Pécs, Közraktár u. 12) és hazafelé 300 méterre mellettük útba esett az egyik független szerviz. Bementem és kértem (volna) egy árajánlatot a közeli nagyobb szervizre. Teljes vezérlés csere, olaj és szűrő csere, hűtőfolyadék csere, utastér szűrő csere,...stb. Aztán végül nem lett belőle semmi, mert beszélgetés alatt, már szinte rögtön az elején kiderült, hogy szerződött Unix partnerek és csak Unix termékekkel dolgoznak. Pontosítva A.Z.Meisterteile név alatt futó alkatrészekkel. Büszkén mondták, hogy bármi rendelnek, Unix 1 órán belül kihozza. Megkérdeztem, hogy ha én azt kérem, hogy INA vagy Dayco vagy Gates vagy Contitech (hirtelen ezek jutottak ott eszembe) vezérlés szettet tegyenek be, az A.Z.M helyett, azt lehet? Erre az volt a válasz, hogy csak A.Z.M.. mást nem. Remek és itt be is fejeződött a szerviz látogatásom.
Még a végén azt megjegyezte az ember, amikor kifele jöttem már az irodából, hogy és egyébként is a Contitech és a Gates az egy sz@r termék egyébként...
Unix - A.Z.M 5w30 Ford specifikációs olajat 4990 Ft/l áron számolnak... ott volt az irodában a táblán kiírva. -
Jenne
őstag
Szia!
"...Ami jo olajmarka: Ravenol, Motul, Liqui Moly..."
Csak hogy gonoszkodjak is egy kicsit ...
Kihagytad a felsorolásból a Zombori Antal nevével fémjelzett A.Z.Meisterteile olajakat. Ezek prémium kategóriájú kenőanyagok, legalább is a F1 közvetítések reklámjaiban...
Csomagolásán nincs feltüntetve ki a valódi gyártó, de más olyan termékeiken sincs, amelyek A.Z.M logósak. Legyen az például akkumulátor, vagy olajszűrő vagy egy vezérlés szett...Nem tudni ki a gyártó vagy a beszállító. -
Jenne
őstag
Szia!
Azt tudtam, hogy már egy ideje az euróoai picra készült olajakat nem Japánban gyártja az Eneos. A British Petroleum (BP) volt megbízva, de ott az utóbbi években már voltak belső gondok a cégnél (halálesetek a mexikói öbölben a tengeri kitermelésnél, indiai érdekeltség korrupcio, ukrán és orosz befektetők bukása, de ez még a háború előtti, többszöri teljes vezetőség váltás...stb. de nem sorolom). Ezen okok miatt Eneos kihátrált és kivette a gyártást a BP kezéből, az Orlen gyors volt és megszerezte az európai piacra a gyártást.
Viszont Orlenről több negatív tapasztalatot is hallottam, köztük éppen a szerelőmtől, aki egy ideig velük volt partneri kapcsolatban. Főleg Opel és VW tulajdonosok jelezték vissza, hogy valami lehet az olajjal, mert fura erős kattogó hangokat ad az autó olajcsere után. Mintha a hidraulikus szelepemelő (hidrotőke) nem kapna elég kenést.
Már nem Orlen partner a szerelőm.
Közben még ezeket írtam, azon gondolkodtam, hogy tudomásom szerint a Ford gyári olaját is a BP gyártotta már hosszú évek óta, de lehet, hogy már azt is átvette az Orlen? Mert múltkor láttam a Ford Motorcraft 5w30 5 literes flakonon, hogy Made in EU. -
Jenne
őstag
Köszönöm mindenkinek...
Azt mondta/kérdezte a szerelőm, hogy miért nem próbálom meg az Eneos olaját? Bár Ő nem szerződött velük, de nagyon pozitívak a visszajelzések, mindenki dicséri aki használta/használja. -
Jenne
őstag
Szia!
Melyik a prémium olaj? Mondanál párat?
Egyéb iránt, tavaly nyáron családdal voltunk nyaralni, összesen másfél hónapot. Boden-tó (3 hét) és a Comói-tó (3 hét) volt a helyszín. Ford C-Max 2.0 TDCi (103 kW) négy felnőtt, Thule tetőbox. Indulás előtt volt az olajcsere és olajszűrő csere, a fentebb általam már említett Fuchs olaj, hogy friss olajjal induljunk neki egy ilyen hosszabb útnak.
~3200 Km-t mentünk, és volt közte bőven autópálya szakaszok is. Vittem egy 1 literes tartalék olajat, de nem kellett után tölteni, majdnem a maximumon volt még az olajszint, talán 2 mm-el volt a max érték alatt a nívópálcán. Nem számottevő fogyás...szerintem.
Nálam két olajcsere között nem kellett eddig utána töltenem a Fuchs olajból...na de ez nem a reklám helye.
Eszembe sem jutott, hogy óvatosan menjek az autópályán ezzel az olajjal, mert esetleg nem bírja az igénybevételt...
(az biztos, hogy a gyári első feltöltés az Audiban Fuchs motor olaj és a többi folyadék is Fuchs, rokon dolgozik a hazai Audi gyárban, Ő mondta...velük vannak szerződésben, és az Audi az ugye már sorolható a prémium kategóriába mint autó) -
Jenne
őstag
Köszi a válaszokat.
Nem akartam Shell olajat venni, csak érdekesnek találtam a cikket és ezért kérdeztem rá.
Én továbbra is maradok a már bevált FUCHS TITAN SUPERSYN F ECO DT olajnál, bár most utoljára EUROL FORTENCE 5w30 olaj került az autóba, kivételesen, mert anno amikor kellett volna ez a Fuchs olaj, akkor éppen nem volt elérhető. Szerintem ez az Eurol is egy kiváló, prémium olaj, bár amikor a szerelő tavaly ezt beleöntötte, nagyon nézegette a flakonját, mert - mint később kiderült-, nem is hallott még erről az olajról. (az Orlent akarta nekem nagyon erőltetni) -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Találtam egy cikket, igaz már 6 éves (2019-es) , a Shell Helix Ultra olajokról. [link]
Nem is tudtam eddig arről, hogy a Shell már egy ideje a szintetikus alapolajait földgázból állítja elő és nem kőolajból. Ez jobb lenne mint a hagyományos technológia? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
A 2000-es évek elején (2002-2008 között) a Citroen a C3-ba, a Peugeot a 307-es modellekbe és a Ford a Fiestába ugyan azt a PSA tervezte 1,4-es dízel motort építette be az autóiba. Az utolsó csavarig, alátétig minden egyforma volt ezekben a motorokban, még a olajnívó pálca is...csak más megnevezéssel lettek. Ford-TDCi, Citroen-HDi...
Amiért ezen elgondolkodtam, hogy ezen három gyártó három különböző egymástól több értékben is eltérő specifikációt ad a motorokhoz. Például a Peugeot: ACEA C2, ACEA C3? Dexos 2 és 5w40.
Ford a másik két gyártótól teljesen eltérő, saját értékeket adott meg. Lehet, hogy a PSA dízel Fiestába akár egy 5w40-es A3, C3 olaj is megfelelő lenne? -
Jenne
őstag
Szia!
Köszönöm...
Éppen tegnap néztem rá, a fenti színskálán talán a 3-as szerintem, de annál nem sötétebb.
Jövő márciusban lesz azon a Fiestán vezérlés csere (is), meg még a többi folyadékcsere és szűrők cseréje, valamint műszaki is, így ezt is kérem majd a szervizben.
Tegnap mentem kicsit az autóval (fiamé) de könnyűnek tűnt a kormányzás.
Még egyszer köszönöm. -
-
Jenne
őstag
válasz
Gyula84 #14266 üzenetére
Szia!
Ha ez segít. Én a DOT4 helyett a DOT 4 LV jelölésűt használom. Az LV jelölés jelentése ( Low Viscosity= alacsony viszkozitású)
Eurol oldaláról másolva és lefordítva: Az Eurol Brake Fluid DOT 4 LV ABS, ESP és ASR fékrendszerekhez ajánlott. A hagyományos DOT 4 fékfolyadékokhoz képest alacsony viszkozitás különösen előnyös ezekben a rendszerekben.
Bővebben itt: [link] -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Fékfolyadékot rendeltem, igaz még tavaly, de vissza is küldtem azonnal a rajta lévő dátum miatt. Ti hogy értelmezitek a dátumot? Eurol Brake Fluid DOT 4 LV a fékfolyadék. [kép]
Megoldás: a gyártó (Eurol) a nap/hónap/év (NN/HH/ÉÉ formátumot használja. Rákérdeztem az Eurol Holland ügyfélszolgálatánál és ott megerősítették a dátumot, hogy ez egy 2017-es gyártású, már lejárt felhasználhatóságú termék.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Elnézést a kicsit offos kérdésemért, mert nem motorolajról kérdeznék.
A fékfolyadék flakonján (gyári bontatlan flakon) a ráírt/nyomtatott dátum az mire értendő? A felhasználhatósági időre, a dátumon jelzett ideig használható azaz beönthető új fékfolyadékként, vagy a gyártási töltési időre?
(Motorolajoknál tudom, hogy a dátum a töltési időt jelzi.)
Köszönöm előre is a válaszokat. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Azt tudom, hogy a szintetikus motorolajnak, gyári bontatlan flakonokban, az eltarthatósága/felhasználhatósága 5 év, de szeretnék minél frissebb gyártású olajat az autómba..
Neten tudok csak rendelni olyan olajat amit én szeretnék, FUCHS Titan Supersyn F Eco-DT 5W-30. Sajnos Pécsett egyik autósboltban vagy olajboltban sincs. Több helyen is rákérdeztem a neten, és ahol válaszoltak is, ott ebből az olajból a legfrissebb töltés az 2023.03 havi, a többi forgalmazónál, akinél kapható, ott már ennél régebbiek voltak. Volt akinél 2021.06 havi dátummal volt ez az olaj.
Olajcsere majd csak novemberben lenne, és az a kérdésem, hogy megvegyem az olajat vagy sem, mert novemberre már két és fél éves lesz a gyártási idő? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ma megtörtént az olajcsere, a FUCHS Titan Supersyn F Eco-DT 5W-30. Amíg tartott a művelet, nézelődtem a szervizben kicsit. Láttam több kék színű 60 literes hordót, közelebb is mentem és megnézve azt láttam, hogy WOLF Lubricants név van rajtuk. Az egyik hordón az adattáblán a Ford előírásainak és specifikációknak megfelelő adatok voltak, akár az én autómba is betölthető lett volna. Szerelő mondta, hogy jó olaj.
Még soha nem hallottam erről az olajról. -
Jenne
őstag
válasz
csiga8 #11035 üzenetére
Szia!
A mi két autónkba Ford szabvány szerint FUCHS TITAN SUPERSYN F ECO DT 5W-30 olaj kell, a GT1 5w40 nem jó bele.
(#11033) Lauda
Próbáltuk a Castrol Magnatecet, Ford előírásainak megfelelő olaj került anno (4 éve próbáltuk) az autókba, ACAE A5/B5 WSS-M2C913-C/D de érdekes hangja lett a két dízelnek. Mint a régi lábbal hajtós Zinger varrógépé úgy kerregtek. Egy idő után nem bírtuk füllel, nem is maradt benne sokáig. Utána próbáltuk az EUROL olajat ez nagyon tetszett, de nehezen beszerezhető lett.(#11034) Asbee
Total olajon már én is gondolkodom, 'C' terv lesz, ha nem sikerül a Fuchs vagy az Eurol akkor kipróbálom. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Régebben már írtam a Fuchs olajról, akkor alig 100 Km használat után, most 2600 Km van az olajban.
Dízel Fiesta és dízel C-Max autókban használjuk a családban. Előtte volt Castrol Magnatec, gyári Ford olaj, Valvoline olaj, mikor melyiket vettük. Ezeknél az volt a tapasztalat, hogy már 100 - 150 Km megtétele után a friss olaj teljesen fekete lett. Ez a hamar feketedési szín ez nem baj, mert dízeleknél ez így normális ...gondolom én mert ezt olvasom több helyen.
Most ezzel a Fuchs olajjal azt látom, hogy így a 2600 km körüli futás után is inkább sötét barna vagy barnás-fekete színű, mint fekete. Előtte a másik olajoktól határozottan korom fekete színű volt már 100-150 Km után.
Most akkor ez a Fuchs olaj, hogy nem feketedik be ennyi kilométer után sem ez nem igazán a jó olaj? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi.
Az autó egy Ford Fiesta 1.4 TDCi (2006-os gyártás).
Eddig Castrol Magnatec az első években, majd utána sokáig Ford olaj vagy Total olaj, a mostani olajcserét megelőzően Eurol olaj volt 2x benne. Most az utolsó olajcsere alkalmával, május közepén, FUCHS TITAN SUPERSYN F ECO DT 5W-30 olaj lett beleöntve.
Az eddigi sok éves tapasztalatom az az volt, hogy a friss olaj beöntése után már 70-100 km megtételénél teljesen fekete volt a friss olaj. Már sima városi használat mellett is.
Most ennél a Titan olajnál azt látom, hogy 1100 km után a színe az feketés-barnás csak, és nem az a korom fekete mint előtte mindig.
Kérdésem az lenne, hogy ez most így jó, hogy ez a Titan olaj ez "csak" ilyen barnás-feketés színű?
Állítólag a dízeleknél szinte rögtön az olajcsere után már azonnal fekete lesz a friss olaj is. -
Jenne
őstag
válasz
grizlisandor #9242 üzenetére
Szia!
Szinte teljesen azonos felhasználás volt. Biztosan be fog feketedni, csak feltűnt, hogy ennyi km után még nem annyira sötét fekete a színe az olajnak, mint addig mindig amikor olajcsere után ráellenőriztem az olajszintre.
(#9241) ricsmoka
Én sem szoktam nézegetni, csak időnként amikor ránézek ellenőrzés képpen az olajszintre.
(#9243) Qru
Tudom, hogy az a jó ha fekete az olaj színe a dízeleknél, csak most kicsit lassabban ér el oda feketeség...
Egyébként ha már olaj felhasználás, az én tapasztalatom dízel vonalon, két dízel van a családban, hogy az előbbi hsz-ben felsorolt Castrol, Total és Ford olajok közül a Castrol vált be (nálam) a legkevésbé. Azért váltottam több év után a Castrolról, mert kicsit megváltozott a dízel hangja, hasonlattal élve mintha beépítettek volna egy régi lábpedálos Singer varrógépet, olyan kerregő hangja lett.Amikor már a második Castrol olajcsere után is ilyen hang volt, lecseréltem Totalra. Azonnal eltűnt ez a hang. Hozzáteszem, hogy jobban is fogyasztotta a castrol magnatec olajat az autó, többször utána kellett tölteni. De a Ford olajnál sem jelentkezett ez a kerregő hang, így arra tippelek, hogy a Csatrol a hibás ebben valamiért.
A mostani Fuchs olajról nincs még tapasztalatom, ez az első csere még. Van ismerős több is, akik ezt használják és nagyon dicsérik. Ahol cserélték az olajat, Őket ismerem, évek óta oda járok, ott mondta a szerelő, hogy ez (szerinte) az egyik legjobb olaj.
Majd meglátom és köszönöm mindenkinek a válaszokat. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Érdekes tapasztalatom lett.
Van a családban sok éve már egy Ford Fiesta 1.4 TDCi autó (is).
Ebben az autóban az első években Castrol Magnatec 5w30, majd aztán vagy Ford Formula (újabban már Motorcraft néven) vagy Total Quartz 9000 FUTURE NFC 5W-30olaj volt használatban. Minden olajcsere után azt láttam, hogy már az első 60-100 Km megtételénél teljesen befeketedett a friss olaj. Bármelyik olaj is volt benne az előbb felsoroltak közül. Elfogadtam, mert gondoltam a dízelek ilyenek. Mostanáig.
Most, az utolsó olajcsere előtt váltottam olaj márkát, FUCHS TITAN Supersyn F Eco-DT 5W-30 olaj lett bele öntve.
Amit azonnal észrevettem, az első olajszint ellenőrzéskor, hogy az a nagyon hamar bekövetkező feketedés az olajnál (mint amikor már nagyon öreg/használt az olaj és azért fekete) az valahogy most nincs. Elment az autó a mostani olajcsere után a Fuchs olajjal már 920 Km-t, előbb néztem rá az olajra és a színe az inkább barnás-szürkés/szürkés-barna, de közel sem az a korom fekete szín ami eddig jellemző volt a többi olajnál már az első 60-100 Km megtétele után.
Tudom, hogy a dízeleknél hamar feketedik a friss olaj is, de ez most valahogy nem akar feketedni.
Lehet, hogy ez jó így vagy mégsem...? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ez az olaj mennyire jó? Használ valaki ilyet? Ford Fiesta 1.4 TDCi- be lenne, 2006-os az autó.
Totalról váltanék erre. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Régebben írta itt az egyik fórumtársunk, hogy Ő olyan utastérszűrőt használ, amin körben vékony szivacs réteg is van, a jobb tömítés végett. Sajnos akkor nem jegyeztem meg, de ha erre jár, beírná a gyártót, melyik az?
Köszi előre is.
Ford Fiesta-ba kellene majd. (2006-os 1.4 TDCi) -
Jenne
őstag
válasz
norrberth #7750 üzenetére
Köszönöm.
Neked is (#7751) Qru
Azért az érdekes, nézegetve az árakat, és például az olajszűrőt nézve, ami a Fiestába kell: a MAHLE - KNECHT, a MANN, a HENGST vagy a Purflux 2000Ft felett picivel drágább árkategória, az SCT, a Denckermann vagy a Nipparts meg még 1000 Ft sincsen. Ekkora lenne a minőségi különbség közöttük?
Mondjuk én amúgy a Mahle vagy Mann vagy a Hengst közül választok majd, ezeket szoktam használni. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Hol érdemes szűrőket vásárolni/rendelni (motor/aktív szenes pollen és olajszűrő)? Ahol kedvező áron van? Ford Fiesta 1.4 TDCi (2006)
Eddig éveken a pécsi partnerautónál vettem ezeket, de most valahogy nem megy nekem azon az oldalon a keresés egy ideje, amióta megújultak. Ősszel lenne aktuális majd a szűrők cseréje + olajcsere, olaj az megvan már. -
Jenne
őstag
válasz
TommyY2 #7469 üzenetére
"...Az előző szerelőm tavaly átállt az Orlen olajra, mondván, ő arra esküszik (nekem is azt töltött utoljára, 1000Ft/liter), amit egy-két hónap után le is cseréltettem (miután itt sok mindennek utána olvastam).."
Ennél már csak egy "jobb " olaj van, az A.Z. Meisterteile (Antal Zombori-Unix) olaj. Ezt is a lengyel illetőségű PKN Orlen (a lengyel MOL) gyártja mint ahogy az Orlen olajat is.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Régebben találtam egy olajos fórumot, már nem tudom melyik volt, ott olvastam a Mannol olajról.
Hát nem igazán kapott dicséretet. Használ valaki ilyen olajat? Tényleg annyira rossz lenne?
Mondjuk az ára az eléggé baráti. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Jelenleg az autóban (Fiesta 2006 1.4 TDCi) az olajszűrő MANN-FILTER: HU 716/2 X/TP.van,de hamarosan csere esedékes.
Helyette a MAHLE ORIGINAL: OX 171/2D/TP szűrő az megfelelő? Méretben és minőségben?
Aktívszenes utastérszűrőből a Filtron vagy a Sofima az mennyire jó márkának számít? Lehet ezekből betenni? Most Hengst van az autóban.
Köszi előre is a válaszokat. -
Jenne
őstag
Köszi.
Azért kérdeztem rá, mert eddig a cromax-nál vettem ezeket a szűrőket, de nagyon elszálltak az árakkal mostanra, így keresnem kellett másik lehetőséget.
Már csak az a "bajom" a kaufferrel, hogy az a motorolaj márka, amit én használok, azt Ők nem forgalmazzák.
De majd azt már megoldom. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ford Fiesta 1.4 TDCi (2006-os) nézegetek szűrőket. Olaj/pollen és levegő szűrő. Cromax árakhoz képest a kauffer-áruház lényegesen olcsóbb árakat ír elvileg ugyan azokra a termékekre.
Megbízható ez a kauffer az olcsóbb árai miatt? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Sajnos váltanom kell a kedvelt szervizemről, legalább is olajcsere, és szűrők cseréje téren. Eddig vihettem én a szűrőket, olajat, gyári Ford vagy Mann Filter vagy Mahle szűrőket, a Total vagy az utóbbi években már Eurol olajat, de sajnos a szerviz (független szerviz) szerződést kötött az UNIX-al és ettől kezdve csak az A.Z.Meisterteile olajait, szűrőit ..stb teszi csak bele az autókba. Megjegyzem drágábban mérik a szervizen ezt az olajat, mint például az 5w30-as Total vagy az Eurol olaj. A hozott minőségi olajat, szűrőket már nem fogad el.. Nekem ez a Zombori Antal által "fémjelzett" olaj meg nem kell.
(MOL gyártja egyébként ezt az olajat)
-
Jenne
őstag
válasz
Rocky975 #6539 üzenetére
"...A legnagyobb c5 guru csakis purfluxot ajánl a fórumon mindenkinek. Pláne üzemanyag szűrő ből..."
Hát kinek a pap kinek meg a papné esete...
Saját tapasztalat, fiam Fiestájában üa. szűrő csere (is) volt tavaly. Szerelő vett Purflux-ot, olcsóbb volt mint a Mann vagy még olcsóbb, mint amit én hoztam volna a Ford gyári, ami egyébként szintén Mann. Egy apró kis gond volt csak a Purflux gázolaj szűrővel. A Purflux-ban nem volt benne a fűtőbetét, le volt dugózva a lyuk ahol a helye lenne. Ez még nem lett volna gond, mert a régiből ki lett véve (ki kell csavarni) a fűtőbetét és majd át akarták tenni az újba. A gond az az volt, hogy azt a piros dugót kiszedve, ami csak simán bele volt nyomva, belül nem volt menet, amibe az eredetit kellett volna becsavarni és így nem tartotta meg semmi azt a fűtőbetétet.[kép]
Mivel jó viszonyban voltak az UNIX-al, így sikerült valahogy visszavetetni, hoztak helyette egy MANN-t, abból is azt amelyikben nincs benne a fűtőbeté, mert van az a változat amiben benne van, de az közel 8 ezerrel drágább. Érdekes módon pontosan illeszkedett és be lehetett csavarni a régi, kiszedett fűtőbetét az új Mann szűrőbe mert ott volt a menet benne. Fiesta azóta is jól van. -
Jenne
őstag
Bosoko jó. Egyszer, kényszerből, vettünk a családi Mazdára Marcaliban az OMV kúton. Sokáig bírta. Ezt a tecsós GY törlőlapátokat én is szoktam látni, de közelebbről még nem néztem meg. Majd legközelebb ránézek. Egyébként most jelenleg és már a második szett, Hella lapátokat használok, abból is a hagyományos kialakításút. Szerintem nagyon jók és sokáig kitartanak. Szépen, csíkozás mentesen és hangtalanul törölnek és nem csak új korukban.
-
-
Jenne
őstag
Nekem a Bosch ablaktörlő lapátokkal volt bajom. Régebben még jó minőség volt, több szettet is elhasználtam belőlük, de amióta kiszervezte ezeknek a tartozékoknak a gyártását a Bosch Törökországba, már nem az a minőség. Vagy én fogtam ki egy rossz sorozatot. De három autón és mindegyiken más-más méretű lapátokkal...?
Szomszéd esküdött a Bosch-ra sokáig, minden szűrője ez a márka volt a Skoda Octaviáján, de egy ideje már Ő is váltott mert azt mondja már nem az a minőség sajnos. -
Jenne
őstag
válasz
Motion_Blur #6521 üzenetére
Én ebből kivenném a Purfluxot, elég az első három márka valamelyike.
-
Jenne
őstag
Ezért viszem azóta az autót és a család másik kettő autóját is egy megbízható, független szervizbe. Ott állhatok akár végig az autónál, beszélgetek a szerelővel erről-arról. Ott az olajcsere az úgy történik, hogy amíg lefolyik az olaj, addig a szerelő végignézi a fékeket, alulról alaposan átnézi az autót, közben megiszunk egy kávét a kávéautomatánál, Ő elszív egy cigit. Ekkorra már nem is csöpög semmi a leeresztő csavarnál. Persze az olajszűrőt a leeresztés előtt leszedi, nem úgy mint a Ford szervizben, hogy csak már akkor cserélték az új szűrőt, amikor már felöntötték a friss olajjal. A régi addig végig benne volt. A Ford szervizben az olajbeöntő fedél sem volt levéve, csak már akkor amikor a friss olaj került beöntésre. Érdekes egy sorrend...Leeresztő csavar tömítést mindig cserélünk, de nem arany áron, mert alig 400 Ft sincsen egy olyan bronz tömítő gyűrű (Febi márka) és van az autómban pár darab belőle.
(#6494) wolperting
Nálam olajcsere után kell menni úgy 60-100 Km-t, utána lesz csak/kezd fekete lenni/sötétedni az olaj. Mondjuk amikor még Castrol Magnatec-et használtam, akkor nálam is előbb feketedett, már 20-30 Km megtétele után. A mostani olajjal szerintem szebben is jár az autóm, eltűnt az a zakatolós varrógép hang is, amit előtte már megszoktam.Még hiányoltam is azt a hangot egy ideig, miután átálltam erre a másik olajra, annyira ott volt a fülemben...
-
Jenne
őstag
Pár gondolat az üvegablakos szerviz "korrektségéhez"...
Régebben már írtam a tapasztalatomat, de most is megosztom. Első éves szerviznél..volt. Olajcsere leeresztése, még szerintem folyt volna ki fáradt olaj, amikor a szerelő már tekerte is vissza a leeresztő csavart. (az is egy érdekes, hogy felszámoltak új leeresztő csavart és tömítést 5600Ft-os áron, számlán ott volt)
Új olaj ele, de azt nem tudhattam milyen márka volt valójában mert elment a műhely másik végébe ahol az olajos hordók álltak és egy műanyag csőrös kiöntőjű kannában hozta onnan a "friss" olajat.
Na mind egy is, ez volt az utolsó, hogy én ott szervizeltettem. Utána már vittem a független szervizbe, és ott végig ott állhattam az autóm mellett és beszélgettem az egyébként tök jó fej szerelővel. Visszatérve az olajra...szerviz mellett van kábé 200 méterre a benzinkút. Utána oda álltam be tankolni, na mondok ránézek az olajra, mennyit töltöttek bele. Hát az olajszint az a max-on volt, de korom fekete az olaj színe. Dízel autó. Az nem lehet, hogy 200 méter után már ennyire fekete legyen az olaj. Vissza a szervizbe, de nem írom le mert két órás vitatkozás majd jegyzőkönyv lett a vége.
Más: a szervizkönyvben a szerviz történetek vezetése? Azoknak a bebélyegzése? Ismerek olyan neppert, aki vezetett szervizkönyvet adott a Nissan Note-hoz, közben meg szépen csak vissza lett dátumozva minden több évre. Csodás üléshuzattal, alatta meg redvás, rongyos gyári üléshuzattal.. -
Jenne
őstag
válasz
maximuss #6399 üzenetére
Ez olyan lehet mint a például a WÜRTH olaj.
-
Jenne
őstag
válasz
molnarpeter #6362 üzenetére
Nincs. Alig van olajfogyasztásom egyébként is, de nem ezért váltottam. A Castrol Magnatec 5w30 olajtól valamiért klattyogósabb és zakatolóbb(kicsit mint régi zinger lábhajtásos varrógép hang) lett a dízel hangja. Bocs a hasonlatért, de hirtelen ez jutott eszembe. Ezzel a mostani olajjal csendesebb lett és azonnal simábban is járt a motor és eltűnt az a klattyogós kerregős mellékhang is, maradt szép duruzsolós dízelhang.
És nem utolsó szempont, hogy tudja akár a megnövelt intervallumú csere ciklust is. 2 év vagy 30.000Km. Bár ezért az utolsó mondatomban tett kijelentésemért gondolom majd kapok itt hideget-meleget....
-
Jenne
őstag
Én erre az olajra váltottam a Castrol Magnatecről. Már harmadik éve ez van az autóinkban. Productinformation
-
Jenne
őstag
válasz
polonic #6294 üzenetére
A pollenszűrőn (aktívszenes) én is próbáltam egyszer spórolni, gondolván az olcsóbb sem annyira rossz.
Hengst aktívszenes volt benne már többször is, de rábeszéltek az egyik csere előtt egy Filtronra...Kár volt váltanom. A tapasztalat az volt a Filtronnal, aktívszenes volt az is, meg papíron bakteriális ölő meg ilyenek..., hogy tavasz elején (márciusban) lett betéve, de a nyár vége felé már érződött, hogy nem igazán szűr már. Kezdte beengedni a külső szagokat, mint az előttem haladó kipufogó gáz szag, meg hasonlók. Hengst-nél sosem volt ilyen. De főleg nem alig fél év használat után. Azt elég volt 2 évente cseréltetnem. Most is Hengst van benne. -
Jenne
őstag
Szia!
Cromax-nál például, a fiam Fiestájába a gyári Ford olajszűrő (ami egy az egyben Mann Filter mint már írtam is) az kerül 3487 Ft-ba, a Mann Filter kerül 3.263 Ft-ba, a Mahle Original 3.589 Ft-ba, a Hengst 3.263 Ft-ba. A teljesség igénye nélkül és csak a prémium kategóriából válogatva. Szóval elenyésző árban a különbség.
Az olcsóbb, standard minőségek közül például a Filtron 1.965 Ft, az UFI 2.330 Ft, a Champion 1.688 Ft, vagy a magyar Armafilt ami 1.429 Ft.Mondjuk én a szűrőket a pécsi Partnerautónál vettem anno, a Mann olajszűrő a Cromax árához képest volt 2.890 Ft!
-
Jenne
őstag
Nálunk a Fiestába a Ford szerviz által berakott Ford szűrőkön (szénbetétes pollenszűrő és olajszűrő) pontosan ugyan azok az azonosító gyártási számok szerepeltek, mint a Mann Filteren. Egy az egyben Mann által gyártott, csak az egyik Mann logós dobozban a másik meg Ford logós dobozban van. Sőt, a lecserélt gázolajszűrőn is, amit még a gyárban raktak bele az autó összeszerelésnél, ott volt a Mann Filter jelzés. Mann került bele a cserekor is. A Ford európai gyártású autóinak az első számú európai beszállítója szűrőkből a Mann Filter!
Én ilyeneken nem spórolok. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
A FEBI BILSTEIN szűrők (olaj/levegő/pollen/üzemanyag) minőségüket tekintve mennyire jók, megbízhatóak?
Közép-standard vagy ennél jobb, vagy prémium minőség?
Használ valaki ilyen márkájú szűrőket? -
Jenne
őstag
Egy apró adalék, minden féle előítélet és egyébb nélkül a Filtronról.
A Filtron a WIX Filtration Corp. anyavállalattal volt szorosabb kapcsolatban úgy 2015-2016-ig. A WIX az USA legnagyobb szűrőgyártója.
Ez idő alatt a Fltron 2007-ben felépített egy gyártóüzemet Ukrajnában, aztán 2010-ben felépültek az Oroszországi raktárai és egy szintén orosz a kereskedelmi iroda is.
Majd 2018-ban a WIX lazábbra engedte a Filtront. Okát nem tudni.
Ebben az évben felkarolta, pontosabban maga alá vonta (de szép megfogalmazás..a Mann+Hummel Filter.
Üzleti politikájuk a következő lett:
A MANN+HUMMEL cég 2019-ben alapos piaci elemzést követően az alábbi döntést hozta meg a csoporthoz tartozó márkák európai értékesítésére.
A FILTRON márka értékesítési és marketing tevékenysége a Közép-Kelet Európai (CEE)piacokra fog összpontosulni, ahol a FILTRON márka évek óta az egyik leggyakrabban választott márka.
A WIX Filters márka a nyugat-európai ügyfelek esetében továbbra is a közép szegmens fő márkája. A WIX Filters fejlesztésére összpontosuló értékesítési-marketing tevékenységeknél a nyugat-európai piacokra fogják fektetni a hangsúlyt.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Facebook és Messenger
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest