Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghost364
senior tag
Köszönöm mindenkinek a tapasztalatokat, szerelőnél már voltam egyébként, ő azt mondta szerinte szelepszár szimeringes (mivel erő bőven benne, és a kompresszió is jó, folyni nem folyik sehol. Bár ettől függetlenül nagy eséllyel a gyűrűk sem az igaziak már) , de szerinte sem vészes ez az olajfogyasztás. Ha nagyon megnőne, akkor értelemszerűen generál, de szerintem ez a mennyiség még tűrhető. Értem a logikát a 10W60-ban, de sajnálok kiadni a 170 ezer forintos autóba 1x ezret olajra, pedig nem vagyok fillérbaszó típus
-
ghost364
senior tag
Sziasztok, van egy 460-as Volvom, 1.8-as Renault motorral. Legyegyszerűbb, 8 szelepes, központi befecskendezéses. Jelenleg A.Z Meisterteile 10W40 van benne, de ezt még az előző tulaj rakta bele, viszont esedékes az olajcsere. Sajnos fogy belőle, egy 7-8 deci 1000 km-en (bár 28 évesen ez az egy nagyobb baja van, nem sértődök meg
) .
Viszonylag ritkán járok vele hidegen, ha megyek is valahova az legalább 20 km. Egy Mannol 10W40 Molibden megfelelő olaj lenne, vagy érdemes ebbe az autóba is 5W40-et venni? Esetleg jóval többet kéne utántöltenem? Tudom, hogy nem ettől lesz jó vagy rossz egy olaj, de nem szeretnék ezrenként 2 litert beleöntögetni. Kézikönyv 10W40-et (az elmúlt 28 évben is ezzel ment, 200 pár ezer valós km van benne) ír, úgy látom igazán ezekből mindegyik viszonylag alap olaj, de az én igényeimnek (kevés hidegindítás, viszonylag hosszabb utak, ezek is csak pár naponta), megfelelne egy ilyen is? Évente nagyjából 7-8 ezret megyek, szóval ennyi lenne a csereperiódus.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Scooter 4
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller!
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest