Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ma kapott friss olajat és szűrőt a gépezet (1.7DTI Corsa), 7000 kilométer után is ilyen volt az olaj a mociban:

Nálam a km amúgy nem teljesen mérvadó, mert télen a fűtés, nyáron a klíma miatt szokott járni álló helyben is a motor.
-
Egy hét elteltével, tegnap átvettem a csomagot, amiben saját készletes és extra gyors tételek voltak.
A castrol olajok 2025.05 és 2025.08 havi gyártásúak, ebben azért jó a kauffer, még sosem kaptam régi olajokat, többi alkatrész is rendben. Persze ez lehet máshol is pont így van, szerintem teszek majd egy próbát legközelebb. Az efféle bolondozások nem erősítik a bizalmamat egy cégben. -
Kauffer:
Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségért, sajnos az új dolgozónk nem lett betanítva még teljesen apró lépésekkel tudunk haladni.
Kezdem úgy érezni magam, mint a benny hill show-ban.
-
Előfordul ilyen, intersparban is keresték múltkor a csokikat, 1x darab volt készleten, csokik sehol.
Dolgoztam rengeteget az autóalkatrészes szakmában, mindig voltak eltérések. Semmi gond nincs ezzel, csak értesítsük a vásárlót. Ezen kívül ne nézzük már hülyének, hogy ki van írva, extra gyors készletről elérhető és szerintük ez tart napokig egy olyan szűrőnél, ami kis túlzással az első coop boltban megvásárolható. 
-
Az lesz, ma sem adták fel a csomagot.
Vicc, hogy ennyire beleszarnak az egészbe. Hétfőn reggel küldtem el a rendelést, mindenből volt nekik saját készleten. Innentől fogva számomra a kauffer a komolytalan és megbízhatatlan kategóriába került, ráadásul hülyének nézik az embert. -
Reagáltak a kauffertől.
sajnos CU3337-Man szűrő nincs a készletünkön, megrendeltük egy másik beszállítótól vélhetően délután tudjuk feladni önnek a csomagot.
Pár apróság azért van itt. Amikor rendeltem, volt nekik gyors készleten és most is van. Ha valami folytán mégsem lenne a termék, ez egy olyan elterjedt típus, hogy kb 1 óra alatt beszerezhető, nem három nap alatt. No és ha ez a helyzet, talán tájékoztatni kellene a vásárlót, mert ha nem írok neki, még ennyit sem tudok.El is engedem a kauffert, nem szeretem, mikor hülyének néznek. Max ha máshonnan nem beszerezhető valami.
Qru, Asbee Köszönöm szépen az ötleteket!
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Legutóbb is csúsztak, ott viszont külföldi készleten volt csak az egyik alkatrész, hívtak, hogy az egyiket nem tudják beszerezni, kiküldjék-e így a csomagot, vagy tegyen mellé valami mást. Ez rendben van, külső forrás miatt volt a gubanc. Itt viszont saját készleten vannak az alkatrészeik. Ezeket a csomagokat a cégek 98%-a aznap feladja. A DT-Xenon - tól rendeltem többször is, délelőtt megrendeled, 10 perc múlva a futárnál a csomagod.
Köszi a tippeket!
-
Kaufferrel mi történt? Hétfőn reggel rendeltem olajat, szűrőket, egyéb alkatrészt saját, illetve gyors belföldi készletről, direkt hogy minél előbb ideérjen, erre még fel sem adták a csomagot.
Azt hiszem keresek másik céget a következő rendeléshez, vagy lemondom ezt is. Tudnátok ajánlani, amelyik biztosan eredeti szűrőket, alkatrészeket és olajokat forgalmaz? Persze írok a kauffernek is, hogy mizu. -
válasz
molnarpeter
üzenetére
A szűrők típusát nem ismerem pontosan, keresgélve a neten, papírbetétes szűrőkről van szó. A rendszer nem tudom hogy van felépítve (tehát hogy bypass szűrős-e).
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
A motor mindkét oldalán 1 - 1 olajszűrő és nem egyformák voltak.
-
válasz
csiga8
üzenetére
Nagy az olajmennyiség, azonban egy 12-16 literes , hatalmas blokkot kell kennie és hűtenie. Visszaosztva a személygépkocsi blokkok hengerűrtartalmára és olajtöltetére, nagyjából egyforma a mennyiség. Valószínűleg az erre a célra tervezett olaj + felhasználási mód + megfelelő olajhőmérséklet biztosítása (elegendő olajhűtő beépítésével) lehet a magyarázat.
-
Ez így teljesen oké, van mögötte logika. Motorolajnál gyakorlatilag kijelenthető, hogy minél frissebb van benne, annál jobb. Emiatt a tulajdonos belátására és pénztárcájára van bízva, hogy mennyi idő/futás után cseréli.
Az én autómnál a motorolajnál egy év/30000 km az előírás. Régebben 2 évente cseréltem, 20 ezer km futás környékén. Szerintem ezt az egy évet annó nem is néztem. Az utóbbi pár évben keveset járok vele, így átálltam az évenkénti cserére, 6-7 ezer km futás van benne olyankor.
A levegőszűrőnél 4év/60 ezer km az előírás. Cseréltem már 33 ezer km és 8 ezer km után is. Legutóbb bent volt 5 évet, el is feledkeztem róla, körülbelül 22 ezer km - t futott és persze a rengeteg járatás a fűtés miatt, elég gányul nézett már ki:

Szerintem most majd cserélem kétévente, hiába nem mozog az autó, a motor jár, mikor fűtök/klímázok, emiatt a légszűrő is használódik.
A motor egyébként ereje teljében van így 205 ezer km környékén és nagyon szép a hangja.

-
-
Lecseréltem az olajat és elég durva azért hogy néz ki 7000 km után is az olaj. A képek az olajcsere előtt készültek:

Itt pedig a leengedett olaj: [link]
Dízelmotorhoz képest nagyon szép. Ráadásul nálam elég sokat jár a motor álló helyzetben is (nem szeretek fázni és megsülni
), szóval az üzemidő akár többszöröse is lehet az olajban. -
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Piros az is, csak sötétebb, mint a friss olaj. Amúgy ez egy cvt váltó olaja, aminél jóval nagyobb a használódás illetve az olajba kerülő, fémek kopásából származó idegen anyagok.
-
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
A váltóolaj nem feketedik be, mivel nem találkozik égéstermékekkel.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére

A bárdinál a kedvezményes árakat írom, mindenhol 100ft-ra kerekítek, gyártási helyet is jelzem.
4 literes német (mondjuk itt mindegy, szokott lenni belga is, német is) castrol edge bárdi 15.600, kauffer 13.700 . Hengst német olajszűrő (ezt most látom, hogy bárdinál picit olcsóbb lenne) 2800, kauffer 3100. Bosch német olajszűrő bárdi 2900, kauffer 2000. Mann filter spanyol gázolajszűrő bárdi 5200, kauffer 3600. A mann filter német pollenszűrő kb ugyanannyi mindkét helyen. A knecht mahle olajszűrő made in austria.
Majd a szűrőkről még később írok, az összehasonlítás miatt vásároltam be ennyi félét.

-
Ma délelőtt meg is érkezett a csomag.

Az olaj mellett rendeltem szűrőket és sonax terméket. Eszméletlen ez a kauffer. A dobozban minden úgy kibugyolálva, hogy ilyet számtech cuccnál is ritkán látni. Az olaj 2023 januári gyártású. Olvastam a topikban, hogy a szűrők doboza is szép, ez nálam is így van. Az olaj és a szűrők doboza is tiszta, nincs meggyűrődve. A sonax termék még külön befóliázva. Az árakat van ahol nem is értem hogy csinálják. A bárdinál max kedvezménnyel tudok vásárolni és így is minden jóval olcsóbb a kauffernél. Összességében minden a legtutibb, hamarosan rendelek is tőlük megint.

Köszönöm szépen a "bátorítást"!

-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszönöm szépen, el is küldtem a rendelést!
-
Kauffer ezek szerint megbízható motorolaj terén? A filterabc-től szoktam rendelni az olajat, azonban kauffernél 1600 forinttal kedvezőbb áron kapható a 4 literes fst titanium. Önmagában ez nem tétel, azonban ha ugyanarról a termékről van szó, teljesen felesleges érte többet fizetni.
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ez elég szomorú. Dolgoztam elég sokat a "szakmában" és tapasztalatom szerint az alco eléggé lent van minőségben.
-
válasz
Morris
üzenetére
Mindössze azt írtam, hogy téves volt a megállapítás.
Hogy ez most saját kútfőből született, vagy olvastad, mástól hallottad, arról nem foglaltam állást. Nem tudni a szervizfüzetet szerkesztők mire gondoltak (nem konkretizálták), hiszen a tények bizonyos esetekben (motor és olaj esetén) elég egyértelműen cáfolják az ott leírtakat.Mozgó alkatrészek között tökéletes illeszkedés nincs. Ezáltal kizárt, hogy az olaj ne érintkezzen az égéstermékkel.
Használhat a gyártó másféle adalékokat például, ami miatt lassabban feketedik. Azt nem gondolom, hogy a castrol az egyik legjobb olaját ne tudná hogy kell elkészíteni. -
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Szerintem engedd el ezt a magnatec olajat. Keress egy másik fajtát, amin rajt a minősítés. A berögződésen kívül nem indokolja semmi , hogy a magnatecnél maradj, találsz sokkal jobb olajokat. Edge - t ajánlanám első körben.

-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Változtattak a magnatecen. Hosszú ideig ezt az olajat használtam, majd 2020 - ban olajcsere után azt vettem észre, hogy keményebben jár a motor, nem volt szép hangja. Akkor néztem meg a dobozt és a dexos2 minősítés eltűnt róla, az olaj szaga is teljesen más volt, mint régen. Nem hagyott nyugodni és lecseréltem edge-re. Ennek az olajnak van dexos2 minősítése, a szaga is olyan, mint régen a magnatecnek és a motornak is visszatért a régi szép járása.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Annó az opel szervizben vettem a gyári szűrőket. Aztán egyik évben alco szűrő volt benne. Korábban egy ugyanilyen motorral szerelt céges kocsiban előfordult alco olajszűrővel, hogy a műanyag merevítőperem el volt deformálódva, így a szűrt és szűretlen olaj szabadon keveredett egymással, gyakorlatilag olajszűrés nem is történt. Persze lehetett az a szűrő gyári hibás, mindenesetre nekem nem azt sugallta, hogy ebben a márkában bízhatok. Korábban volt a gyári dobozban például mahle szűrő, így megkerestem a mahle-t a bárdinál és onnantól fogva azt használtam.
Mondjuk jól is jött, mert fele annyiért vásároltam a szűrőket (előtte a mahle szűrőt gyári dobozban kb. duplájáért vettem, mint később a mahle szűrőt mahle dobozban). -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jó kérdés.
Sajnos nincs már német mann filterem itthon az összehasonlítás céljából. Most vettem bosniait, jövő héten beruházok hengstből, boschból és knechtből, aztán amelyik szimpi lesz, azt használom fel idén. A többi majd alakul. 
Persze lehet az egész csak beidegződés. Másodsorban pedig a német gyártású hengstekre is voltak itt érdekes tapasztalatok, szóval nem egyszerű.
Mondjuk örülnék neki, ha legalább a szűrővel nem kellene xarakodni. Bár nemrég mesélték, hogy az skf csapágyon made in románia felirat volt. Persze tudom, hogy ettől még nem szabadna rosszabbnak lennie. Az viszont tény, hogy a magywr gyártmányú lampart konvektorom és a romná gyártmányú lampart konvektorom ég és föld. Mondhatnám azt, hogy a román egy határ kaka (elvileg ugyanazon gyártósor és technológia szerint készülnek kint is a konvektorok). -
A bosch szűrők ahogy nézem a legtöbb made in germany. Bár a hengst szűrőkkel is voltak itt gondok, szóval ez sem garancia semmire.
-
Az olajszűrőmből a bárdinál/unixnál is csak bosniai van, a levegő és pollenszűrő továbbra is spanyol illetve német gyártású. Tavaly előtt vettem még pluszban egy darabot , ezt építettem be tavaly. Nehéz kérdés ez, hogy elvileg nem lehet rosszabb minőség a bosniai szűrő, mint a német. Aztán ki tudja, hogy így van-e. Megnéztük a hengst és knecht szűrőket, azok német és osztrák gyártásúak. Hoztam egyelőre a mann filterből, szerintem veszek még a hengstből és a knechtből is, aztán majd eldöntöm melyik megy bele (vagy mind a három idővel
). -
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
Látom a mann filter szűrőknél egyre jobban terjed a bosniai gyártású. Levegő és pollenszűrőben is találkoztatok már vele? A bárdinál még azt írja gyártási helynek (a levegő és pollenszűrőmnél), hogy németország, persze ez lehet nem jelent semmit. Ettől még a szűrő lehet bosniai. Mondjuk max nem hozom el, más gond nem érhet. Nem tudom miben bízhatna manapság az ember. A mann filter egy stabil minőséget hozott, ha azt vásárolta az ember, nyugodt lehetett, hogy az egyik legjobb minőséget kapja.
Persze aztán lehet csak mi kombináljuk ezt túl, mert a mann filter pontosan ugyanazt a minőséget gyártja mindenhol (elvileg így kellene lennie).

-
-
válasz
raziel01
üzenetére
Elképzelhető, vagy rácseppent esetleg a fáradt olaj. Beszerelve biztos nem volt. Nem is őket hibáztatom, csak leírtam, min tapasztalatot.

Például a bárdinál az olajok amit használok, 2019-2020-as gyártásúak voltak. Gondolom ott "rohad" náluk a polcon. Még a fullos kedvezménnyel is drágábbra jön ki 700 forinttal a 4+1 liter olaj, mint a filterabc-ben. Oké, hozzáadódik a szállítás, postán maradóval 1200ft. Viszont össze lehet vonni olyan dolgokkan, ami nincs a bárdiban, például sonax termékek.
-
válasz
TommyY2
üzenetére
mi a véleményetek a Filter ABC-ről
Tavaly a szűrővel volt egy kis gubanc, mintha olajfolt lett volna rajt, nem értem hogyan. Visszaküldtem, az árát átutalták. Castrol edge olajat rendeltem vele, az teljesen eredeti volt. Idén is tőlük rendeltem az olajat, eredeti, hibátlan termék, 2021.9. havi gyártás. A sonax termékek is rendben vannak.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszönöm az ötletet!
-
Helló!
Filterabc rendben van még olaj ügyben? Castrol edge 2019-2020-as gyártású van bárdinál.
Legutóbb 6 hónapos gyártású olajat kaptam filterabc-től, szerintem tőlük rendelem most is. -
válasz
kisbalazs83
üzenetére
A filterabc hülyeséget ír, eleve ellentmondanak maguknak, mert azt írják kizárólag dízelbe való, alatt meg API SN, ami benzines teljesítményszint. Ezen kívül az általad linkelt oldalon azt írják az olajról, hogy ACEA: A5/B5/C2, API: SN/CF, amiből az A5 és az SN benzines teljesítményszint.
-
Erre így nem lehet válaszolni. Ehhez ismerni kellene a megtett kilómétert és az elfogyasztott olaj mennyiségét.
Állj meg vízszintes talajon és hidegen megnézed, vagy a meleg motor leállítása után várj pár percet és a nívón látod. Ha csak annyival van felette, nem gond, majd úgy is megeszi. Egyszer mikor véletlen túltöltöttem a corsa-t, ledugtam egy műanyag csövet a nívón és fecskendővel szívtam ki belőle. Viszont az én motorom észrevehető mennyiséget nem eszik meg, emiatt nem szerettem volna úgy hagyni.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szerintem teljesen felesleges, maradhat a gyárilag előírt periódus.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Az a helyzet, hogy ilyet bárdis mann filteres és gyári gm-es dobozban található mann filter szűrőn még sosem láttam. Dolgoztam a bárdinál is, pár ezer (tízezer) darab szűrőt láttam
, amik újak voltak és soha egyikiken sem volt ilyen. El sem tudom képzelni mi az ott. Nekem ránézésre olyan, mintha odacseppentenél egy csepp fáradtolajat és felissza a szűr anyaga. Mindegy, visszaküldtem, tapasztalat megvolt. Köszönöm szépen az ötleteket!
-
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Leveheted, semmi sem fog történni. A pálcán nálam mindig megállt az olaj, üzemmeleg motornál is, pedig az edge jó folyós.
Illetve cseppenik közben, azonban a szint leolvasható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Kutya topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Robotporszívók
- Spórolós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- További aktív témák...
- Eladó Apple MXQT2D/A Magic Keyboard Német / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HP ElitBook 840 G10 netbook / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az egr-t pár éve lekötöttem, azóta sokkal frissebb a motor és városi használat után sincs kormolás. Már régen meg kellett volna csinálnom. 
A castrol olajok 2025.05 és 2025.08 havi gyártásúak, ebben azért jó a kauffer, még sosem kaptam régi olajokat, többi alkatrész is rendben. Persze ez lehet máshol is pont így van, szerintem teszek majd egy próbát legközelebb. Az efféle bolondozások nem erősítik a bizalmamat egy cégben.
Azt hiszem keresek másik céget a következő rendeléshez, vagy lemondom ezt is. Tudnátok ajánlani, amelyik biztosan eredeti szűrőket, alkatrészeket és olajokat forgalmaz? Persze írok a kauffernek is, hogy mizu.

Mondjuk örülnék neki, ha legalább a szűrővel nem kellene xarakodni. Bár nemrég mesélték, hogy az skf csapágyon made in románia felirat volt. Persze tudom, hogy ettől még nem szabadna rosszabbnak lennie. Az viszont tény, hogy a magywr gyártmányú lampart konvektorom és a romná gyártmányú lampart konvektorom ég és föld. Mondhatnám azt, hogy a román egy határ kaka (elvileg ugyanazon gyártósor és technológia szerint készülnek kint is a konvektorok).