Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Igen eleinte mindenki erőből nyomja, aztán ha rájössz a technikára, pofon egyszerű. Persze ehez egy párszor fel kell rakni meg le kell venni. Eleinte a 210 kilóval is birkóztam, most pedig a 270 is úgymond játszi könnyedséggel felpattan. És nem vagyok 100kg. Csak 78.

-
amdk7
aktív tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
az enyém: FZ6N S2 évj.:2007
az asszonyé: CBF600N évj.: 2006A CBF-en van hátsó doboz is, Givi platnival. A doboz már nem valami design-os, d a célnak megfelel (egyelőre).
-
polimorf
tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Jó kis masina az, a túránkon is szépen ment veled, Nekem egyáltalán nem tűnik csótánynak. Olyan mintha ezzel a névvel ledegradálnád szegényt, pedig jó kis gép az, nem érdemli meg ezt a csúnya lenéző nevet a minichoppered. Bár úgy hívod ahogy neked jólesik.
Én nem adtam nevet az enyémnek. Hívjam bálnának, mert nagy gömbölyded?
-
polimorf
tag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Az enyémet is (gyárilag szerelt sztender, és csak 124 kg a moci) is igen nehéz rá állítani, komoly fizikai erő kell hozzá. Azóta megszoktam. Rátaposok teljes testsúllyal plusz közben teljes erővel húzom a hátsó kapaszkodót magam felé. (mondjuk én elég satnya testalkatú vagyok...)
szerk: ha keményebbre állítanám a hátsó telókat, akkor könnyebb volna, de úgy meg utálok motorozni. Szeretem, ha lágyan veszi a kátyúkat... -
nem jó a sztender. Nem tudom kitámasztani,lépek rá de nem billen át. Hol a baj?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, nem vagyok egyedül az öreg csótányommal! HaHu-n most találtam egy frissen, külföldről behozottat (rendszám alapján legalábbis), nagyon szép állapotban.
szerk: mondjuk én pont fele ennyiért vettem, házhoz szállítással együtt is...
-
amdk7
aktív tag
Segítsetek már, pls!

Kicsit elveszettnek érzem magam a tartókonzolok, platnik és dobozok világában.
Hogy is van ez?
Minden (típusú) motorra van rá való dobozkonzol? (oldal - felső)
A felső dobozkonzolhoz bármilyen platni feltehető, de szem előtt kell tartani a vásárolt doboz felfogató részét?
Az oldalkonzoloknál ugyanez?Az hogy egy típusú konzolra mit lehet rátenni, azt a konzolgyártó weboldalán tudom meg?
Sokan csak ennyit írnak a hírdetésben, hogy Givi konzol. Erre minden Givi doboz felcsatolható?Teljesen elveszettnek érzem magam ebben a témában, gondolom ez a kérdésekből is kiderül.

-
polimorf
tag
válasz
csongi
üzenetére
3 rétegű színnel festettem rétegenként 3 sor.
Standox lakk 3 vastag soron, úgyhogy ebből lehet polírozni nyugodtan. Szerintem ez 3x vastagabb lakkréteg mint a gyári. Micronban nem tudom megmondani mert nem mértem le, de az eredetiségi vizsgálaton nemigen menne át hisz jóval vastagabb a gyárinál. De nálam a tartósság és a minőség volt a szempont nem a gyári vastagság elérése.
Hisz nem eladásra csináltam hanem magamnak. -
csongi
veterán
válasz
polimorf
üzenetére
Ez egyertelmu
. Nem azert kerdeztem.Csupancsak mint informacio, hogy milyen vastagsagot sikerult elerned igy? Foleg a lakk. Egy jo minosegu kello vastagsagu reteggel sok serules megoldhato polirozassal.A gyari laakkozasokat a menetszel megkarcolja es tul sokszor geppel nem kell felpolirozni mert leszedi a festeket is
. Mert annyira vekony a reteg. Kornyezet vedelmi szempontbol viszont oromteli a dolog 
Mosquito34:

-
polimorf
tag
Ma vittem el a fényezett cuccokat a szerelőhöz aki azzal örvendeztetett meg, hogy a motoromnak semmi nagyobb gondja nincs. Tehát csak a kötelező dolgokat kell cserélni gyertya, olaj, fékpofa, légszűrő stb. ami kb 100-150 euró körül lesz +munkadíj. Épp a karbit hangolta mikor odamentem.
Mondtam neki, hogy fehér kesztyűben, és mint a faberzsé tojást úgy rakja össze. Tavaszig van ideje de minden patent legyen, és nehogy lenyúzza valahol a festéket, mert bajusz akasztás lesz. -
-Mosquito-
őstag
válasz
TommyGun
üzenetére
Tóth Laci nekem 12eFt csinálta a következőt.
Én vittem a Wilbers progresszív rúgót amit betett,ő adta az olajat/szimeringet a ki/be szerelést. Kb 1 1/2 óra volt.Wilberst itthon is lehet kapni az X bike -nál. Az ára valami ~35eFt plusz olaj ~3eFt új szimering (drága náluk azt hiszem ~4-5eFt) és a szerelés kb 5-10eFt * lehet. Viszont szokott lenni náluk tavaszi akció is,ekkor vagy az olajat vagy a szerelés ajándék. (* gép függő)
(Teleszkóp olajat/szimeringert érdemes 2-3 évente cserélni)Ebayről jött meg a cucc. Innen lett rendelve [link] tavaly novemberben ez szállítással 30eFt volt. (itt is szoktak akciók lenni) Vagy érdemes a Burgman fórumot nézni hátha valaki rendelne,ekkor betársulsz így kevesebb lesz a posta is.
Előny.
Beszerelés után 10-15mm feljebb kerül az eleje a rúgó miatt. Lehet e miatt állítani is kell a lámpát. Fékezésnél nem ül össze,stabilabb az egész motor és az eleje is. Kátyúkat jobban elnyeli,kisimítja. Tényleg igaz a mondás mintha más motoron ülnél.
Hátsó rugó.
Nem lehet szétszedni és olajat cserélni benne max csak rogót!! Ebayról lehet rugót szerválni 30-40eFt-ba kerül. Biztos jó,de addig már nem jutottam el.Boogie:
Megkérdezzem neked?
-
polimorf
tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Láttad nekem mennyi cuccot kellett lefestenem, ehhez viszonyíthatsz.
A motorok álltalában 3 rétegű festékkel vannak festve 2 aláfújó es 1 fedő színnel, rétegenként 2-3 soron. Én az enyémre 4-4-4dl színt fújtam összesen 1,2liter +hígító, de nem spóroltam le semmit.
A lakkból amit 3 rétegben fújtam rá kellett majdnem 1liter+kötőanyag+ hígító. De abból sem spóroltam.
Persze ki lehet hozni kevesebből is de akkor nem olyan szép.
Aztán persze attól is függ mennyi és mekkora darabjaid vannak. -
No részemről befejeződött a korrekt hozzáállás.
Ha tegnap nem hívom fel a biztosítós fazont mikor jön akkor el is felejt. Ma délre ígérte, hogy hív és du megmondja mikor jön. Melóba meg jeleztem, hogy bocsi nem később érek be hanem korábban megyek el. 2 tájt írtam a mukecnek, hogy negyed 4-re hazaérek jöjjön. Se kép se hang semmi. Innentől nem állok vigyázba, DE ide nem jön csak ha én itt vagyok. Az márpedig ha nem zavarja le az éveben a dolgot akkor ritkán lesz. Tőlem fejre is állhat, csak ha én itthon vagyok. Sőőőt, hogy szebb legyen a téma a hétvégén az indexek is felkerülnek a szenderrel. Én mondtam, hogy jöjjön.
-
boogie84
veterán
Mit gondoltok, menni fog ennek még lejjebb az ára?
[link]
Bár már ennyiért is ajándék, de hátha...
-
TommyGun
őstag
Teleszkóp olaj szimering cserebe KB mibe fáj manapság munkadíjjal együtt? 15-25k?
Azon filózok ha ilyen 25 lenne (nálam ugye burkolatot is kell bontani a burgonyán) akkor lehet veszek újat vmi progresszív telót amit annó Mosquito ajánlott, a kettő együtt asszem vmi 40 ropi volt és jobb lesz tőle a burgi.
Hátsókat is meg kéne nézetnem, bár baj nincs vele de elehet azt is szétkapatom. -
canniball
nagyúr
válasz
maszekember
üzenetére
Így is fel lehet fogni. Meg úgy is hogy te is lehetsz (vagy nem) egy az ötvenből.
-
csongi
veterán
-
Daywalker
addikt
Még megvan, ma beszéltem vele telefonon vagy fél órát.

polimorf: Sajnos nem tudom. Az RS "genuine" színeket árul kawához (gyanítom ők kaptak színkódot), szóval akkor azzal kell javítani. Egyébként kérdezni akartam, egy idomos motorhoz hány liter festék kell? Mondjuk olyan esetben, ahol a metál festéshez speciálisan kell alapozni, ott hány rétegben kell festeni?
MOD: közben azért felleltem a kódokat a neten...állítólag 59-2214/4 ami a #3b02d6 kódnak felel meg, 3 base paint+szín+lakk. Másképp mutat a laptop monitorján
Ami nem csoda... -
maszekember
aktív tag
válasz
canniball
üzenetére
Lehet,hogy ez is valahány csillagos,de nincs letesztelve,így nem tudhatjuk. Sok ilyen van. De szerintem ez a csillagos mizéria túl van lihegve. Maga a SHARP is írja "Up to 50 lives could be saved each year if motorcyclists wore the safest helmets available to them."-tehát évi 50 élet lenne megmenthető,ha a legjobb sisakokat hordanák az emberkék. Egy hivatalos angliai statisztika szerint (bikelawyer.uk) 2011-ben (ez a legfrissebb amit találtam) 5,247 halálos vagy maradandó sérülésekkel járó baleset történt,egyéb sérülésekkel járó balesetekkel együtt pedig 20,150. Nincs lebontva,hogy mennyi a fejsérült belőle,de annyira nem számíthat a csillag,ha arányaiban ilyen kevés embert mentene meg. Főleg,hogy az ECE-R 2205 szabvány egyáltalán nem hülyeség és játék,komolyan veszik.
-
Pocee
senior tag
akartam kérdezni,hogy mi van persuval,rég nem láttam írni?
-
canniball
nagyúr
válasz
maszekember
üzenetére
"...akkor előbb feltételezem,hogy annyira nagy sz@rt nem adtak ki a kezük közül."
De nem jobb dolog tudni, mint feltételezni?"...a 30-40 ezer ft-os árkategóriában szerintem verhetetlen,legalábbis az RMC-nél..."
Ebben az árban van és ötcsillagos. Vagy ha ragaszkodunk a felnyithatóhoz akkor toldjuk meg 10k-val a keretet és szintén ötcsillagos. Fejed csak egy van, azon nem biztos hogy megéri spórolni.
(#29555) Pocee!
"...a linkelt motoron nagyon magasra van húzva a dob..."
Ahogy mondod, pont az nem tetszik rajta.
-
polimorf
tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Rendben de ha nincs színszám akkor mi szerint lehet javítani? Vagy fesse át a delikvens az egész motort? Meddig tart a gyártónak egy színszámot tartalmazó matricát beletenni? Egy új motor árába már egy matrica nem fér bele? Egyszerüen nem értem milyen gondolkodás alapján nem adják meg a javításhoz szükséges adatokat.? Ez olyan mintha a szelephézag állításhoz nem adnák meg az adatokat, és állítsd be ha tudod.
A Honda legalább ebben korrektebb. -
Pocee
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
nyilván ízlések és pofonok,de nekem ez a motor egy ikon,még ha nem is váltotta be a hozzáfűzött reményeket,tény hogy a linkelt motoron nagyon magasra van húzva a dob,de még mindig jobban bejön mint a mai trendeknek megfelelő kis csutorák...és számtalan rondább mai motor van...panigale...stb
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
maszekember
aktív tag
válasz
canniball
üzenetére
""Ő a Noxot ajánlotta,állítólag viszik mint a cukrot..."
Persze, Magyarisztánban élünk, mindegy mi csak óccsó legyen..." - mivel nála fizettem feltételezem,hogy a boltban dolgoz(ott)ik , tehát neki éppen hogy a picivel drágábbra érte volna meg rábeszélni engem.""Nem nyiklik-nyaklik,pontosan mozog,csukódik minden..."
Nem kötekedésképp, de ez mérce? Még szép hogy ilyen problémák nincsenek vele! Ha lenne akkor vajon mennyire védene egy esésnél...? " - ez szerintem fontos mérce,mert pölö haverom JET felnyithatósa már 1 hónap után is nehezen,nyik-nyikkelve járt . Tehát ha látom,hogy odafigyeltek a részletekre,mozgatható részekre (és odafigyeltek) akkor előbb feltételezem,hogy annyira nagy sz@rt nem adtak ki a kezük közül. Bár ezt csk egy esés tudná kideríteni. Természetesen van jobb nála,nem kérdés,de ebben a 30-40 ezer ft-os árkategóriában szerintem verhetetlen,legalábbis az RMC-nél (a 40 ropisakat is megfogdostam,megnézegettem,de specifikációk alapján ugyan azokból az anyagokból készültek,ugyan úgy voltak párnázva stb.) . Aztán nyilván mindenki másra esküszik. -
canniball
nagyúr
Állok elébe. Hogy néz már ki ezzel a kipuff rendszerrel...?
(#29547) dave93!
Nem ezt mondtam...van jól teljesítő sisak már ~25k-ért is. Mondjuk ha ragaszkodsz a felhajthatóhoz akkor valóban 50k környékén kezdődik a dolog.(#29548) maszekember!
"Ő a Noxot ajánlotta,állítólag viszik mint a cukrot..."
Persze, Magyarisztánban élünk, mindegy mi csak óccsó legyen..."Nem nyiklik-nyaklik,pontosan mozog,csukódik minden..."
Nem kötekedésképp, de ez mérce? Még szép hogy ilyen problémák nincsenek vele! Ha lenne akkor vajon mennyire védene egy esésnél...?
-
maszekember
aktív tag
válasz
dave93
üzenetére
Én szintén ezek között filóztam. Picivel drágább az Airoh,de amikor ott voltam semmi különbséget nem találtam a kettő között,így megkérdeztem egy ottani,motoros kabátos fickót. Ő a Noxot ajánlotta,állítólag viszik mint a cukrot,és nem is hozzák vissza őket garanciális okok miatt,szeretik. Azt vettem,és tényleg nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkezik. Nem nyiklik-nyaklik,pontosan mozog,csukódik minden,jól szellőzik. Bár Én fehérben vettem a láthatóság miatt.
-
-
csongi
veterán
"sikerült" kiolvasnia színt.(Aprilia Atlantic Titanic Grey) Hát még a festékes is nézett nagyot
Első olvasásra csak 83% pontossággal sikerült megállapítani a szín össze tételt. Majd némi adatbázis turkálás után sikerült 93% ig eljutni. A Mercedesnek van egy gyári színe ami a legközelebb van hozzá. Mivel helyi javítások lesznek, remélem túl nagy elütés nem lesz benne. Januárban többet tudok
hamarabb nem lesz időm kipepecselni a hibákat.dave93: Milyen motorozáshoz és motorhoz keresel sisakot?
-
Ezek a biztosítósok is komolyan mondom.... Bejelentem a melóba, hogy reggel nem megyek, majd ha elment a fazon. A fazon meg ígérte, hogy ma hív. Hát nem hívott, felcsörgetem, simulékony kis stílusommal megkérdeztem mi lesz? Háááááát őőőőőő ja igen. Holnap délben jelzek mikor érek oda. Fasza ha nem hívom reggel nem megyek dolgozni totál feleslegesen.
Tegnap jelentkezett a másik fél, hogy neki kész a kocsi. Azért 1 hónap átfutás elég kemény.
-
BoB
veterán
Ez is elég szép színű:

-
Mizsala
tag
Jaja, teljes mértékben igazad van, nem is sírok én, vagy igen, vagy nem, nem is tudom
Nem garis egyébként, csak 1 utcával lakok mellette, így erre esett a választásom.Na, lassan vissza is kapcsolok read only-ba, mielőtt "meglincsel a tömeg"
, majd köv héten beírom, hogy mi lett a végösszeg 
-
.mf
veterán
válasz
Mizsala
üzenetére
Sportmotor, tehát erre sem az olcsóbb fajta DID ment rá, mégis asszem 23k volt a lánc és a két lánckerék összesen. Egy másik fórumról ismerős arc cserélte nekem, egy bő órát szenvedtünk vele (túlságosan meg volt húzva az első lánckerék), de csak 3k-t kért érte.
Kuplungból a rendes, minőségi (csak épp nem az adott gyártó matricájával rendelkező) utángyártott sem ilyen drága.
Na hallod, jó vastagon fog egy márkakereskedés ceruzája
Garis még, vagy miért vitted oda? Ha már nem garis, másik szervizt keresnék. Biztos van a közelben más is, hátha tud még itt vagy másik fórumról valaki normálisat ajánlani. S legközelebb inkább előtte lenne érdemes körbekérdezni, mert akkor még tudunk segíteni... -
Daywalker
addikt
válasz
Mizsala
üzenetére
Szerintem kupungból bőven jó lett volna egy EBC szett, nem hiszem hogy annyival szarabb lenne. Bár ezen a téren nincs viszonyítási alapom. Mindenesetre a 530-as ZVXYZS mittomén milyen jelölésű DID lánc +lánckerekek (ha normálisak, tehát Sunstar meg JT) akkor ez a simán kijöhet 60 körül máshol is. Mondjuk az a + áfa...az rajta nekik a haszon, mert áfával is meg lehet annyiért venni.
Azt kellett volna csinálnod, hogy megveszed és odaviszed, nesztek ezt tegyétek fel. (akkor a munkadíjjal tudnak csak átkúrni
) -
Pont jókor jöttél

Most kezdődik épp a flame arról, hogy a Mizsala Fórumtársunk épp közel 300.000 Forintot "a karácsonyi bónuszát" készül rálocsolni a motorjára..... picit feljebb van mi mennyibe kerül
Ugye te is érzed, hogy tulajdonképpen ő kiállt egy-szál faszba a pofonos-láda ellen. Nem győznek a trollok végigszámolni mi mindenbe lehet kapásból belekötni...
--Mennyi ?
--Bónusz ?
--Megérdemli-e ? bezzeg én nem kapok semmit 10 éve. Pedig becsülettel lopom ami tudok a cégtől
-
Mizsala
tag
Hát igen, DID lánc sem mindegy, hogy milyen számú(típusú), vannak olcsóbbak meg drágábbak is ugye, az én szaromra(kicsikémre
) a drágább való.
Amihez nem írtam, hogy bontós vagy nem honda, az meg mind honda alkatrész. Pl kuplunghoz cucc lett volna utángyártott is olcsóbban, de nem 1-2 szezonra tervezek még a géppel, így mondtam hogy a gyárit kérem bele.
És igen, az indexkapcsoló az vicc, talán az fáj a legjobban a történetben, az a kis műanyag szar
Főleg a 45k-s új ára, a büdös k..... és a bontós is tudja sajnos, hogy mennyiért adhatja el 
Szerk: ja, ,egyébként Szfv a legdrágább város ahol eddig még megfordultam. Úgyértem albik, minden egyéb más full pesti áron mennek! Debrecen ehez képest olyan volt, mintha ukrajnában éltem volna
Mondjuk ott sokmindent be is lehetett szerezni onnan 
-
Ez újabb példa arra, hogy drága hobby.
-
.mf
veterán
válasz
Mizsala
üzenetére
200-250k-ra tippeltem volna, de úgy, hogy ez még csak nem is Bp-i árak, főleg durva.
"- DID lánc és valami nemtom milyen márkás kerekek hozzá 45k"
boltból ennek a feléért(!) vettem 2 éve
"- index kapcsoló bontós 15k
- hiperszuper givi tartó és szivargyújtó aljat bekábelezve biztosítékolva, 23k"Ez valami rossz vicc? A kuplungot is jó vastagon mérték...
Ha jól értelmezem, már beadtad szerelésre és már dolgoznak rajta? A helyedben még1x nem mennék oda. -
Mizsala
tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nem, ez Fehérvár, de még várjuk ki a végét, kb köv hét közepére lesz készen.
Na most félreértés ne essen, nem akarok én itt fikázni semilyen szervízt, ennyibe kerül és kész. Csak gondoltam megosztom, hogy milyen árak vannak.(Meg jól is esik kibeszélni magamból!
) Én is garázsban csinálok amit csak lehet(amiről úgy gondolom hogy meg tudom csinálni), de most olyan helyzetbe kerültem, hogy még egy villáskulcsom sincs, nemhogy egyéb szerszám. (mellesleg kuplungot amúgy sem birok szétborítani(úgy hogy össze is rakjam
), teló olajcserét végképp nem csinálom meg, valamint szelephézagot sem állítok. A kapcsolócserét meg olajcserét meg ilyesmit csak-csak megcsinálom ha muszáj, de most az vigasztal, hogy elrakom a garázsba jövőhéten, és az első napsugarakkal már ülhetek is rá! Csak jönne már el az a jó idő! )bogyo112: Mondjuk úgy, hogy kicsit átléptem a keretet
(köcsög mágikus gps tartó és társai
) -
KoVee84
senior tag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Mizsala
üzenetére
Annyi az év végi bónuszod, hogy ezt simán kiperkálod belőle? Irigyellek érte!
Szerintem nálunk idén is annyi lesz, mint tavaly meg tavalyelőtt is volt. Szép kerek szám: 0! 
(#29517) .mf: Volt közben egy kis high-tech kipufogó dugaszolás is. Polimorf topictárs megszépítette a motorját.
Valamikor kellene már a kenőanyagokkal is foglalkoznunk! (Persu imádná!!!) 
-
.mf
veterán
Két-három átmelózott hétig nem nézek a topikra és 500 hsz-t hordtok össze? Neszórakozzatokmár
Vki összefoglalná? Addig jutottam, hogy Symbian kifordult egy elsőbbséggel rendelkező kocsi elé, majd leálltatok félredumálni és trollkodni n+x-edszer akkutöltésről, motormelegítésről. -
Mizsala
tag
válasz
Mizsala
üzenetére
Na, sikerült lepattintani a melót 1 órácskára legalább, úgyhogy kezdem

Sajnos az anyag ár önmagában 200k körül mozog
- olaj 10k körül, olajszűrő 3100 + áfa
- szimering és porvédő 15 + áfa, + az olaj nemtom mennyi, de kb 1 liter fog kelleni.
- nitrogén töltés 3-4k
- DID lánc és valami nemtom milyen márkás kerekek hozzá 45k (a gyári honda did cucc 65k + áfa, mondtam inkább simán a did legyen, ne a hondás, mert úgyis csont ugyanaz)
- tank stekker 17k + áfa, sajnos nincs bontóban
- index kapcsoló bontós 15k (új ára 45k, de szerencsére ez volt bontóba)
- hiperszuper givi tartó és szivargyújtó aljat bekábelezve biztosítékolva, 23k (ezen spórolhattam volna bőven, de annyira megtetszett ahogy felpróbálgattuk, jó a marketingjük na
)
- kopó kuplung lamella 3300 + áfa, kell ugye 7db -> 23100 + áfa, valamint 4db rugó és nemtom még milyen csavar hozzá valamennyiért
- acél lamellák 15k a szett
- kb 10 óra munka, 60k + áfa
- egyéb apróság amit esetleg kihagytam
Így összeadva hamar kijön a 200-220 körüli összeg + áfa a nagyrészére, kaptam is egy 286k-s ajánlatot, amitől leesett az állam
Sebaj, évekig nem kell majd ráköltenem megint remélhetőleg, csakis a kopófogyóra. És hát Albániába nem mehetek égett kuplungal Vendingoval
(azért láthatatlanul ideírom, hogy kértem hogy ahol lehet alakítsanak az árakon
)Szerintem sufniban olyan 200-220-ra le lehetett volna nyomni a végét(főleg ha gps/szivarnak utánajárok neten, de ha már így szét van borítva a gép, akkor be is lesz kábelezve rendesen), de 150-re szerintem semmiképpen.
-
Mizsala
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy a karácsonyi bónuszt a motorra locsolom, így ma bevittem a hondához a gépet és az alábbi dolgokban állapodtunk meg(50k km-nél jár a kicsike):
- szelephézag ellenőrzés
- olajcsere, olajszűrő (légszűrőt 6k km-el ezelőtt cseréltem)
- első villákban olajcsere, szimering, porvédő
- hátsó rugóstag rendbetétele, nitrogénnel töltés és beállítás(mert nincs benne nyomás, és az is levegővel van felfújva nem nitrogénnel(felhívtam az előző tulajt
)), ráülök és majdnem koppig összeül!
- lánc, lánckerekek csere
- benzin visszajelző nem működik, el van törve a tank alatt a stekker, csak egyben lehet kapni a rendszert, cserés (javítani már próbáltam, sikertelenül, 5km után megint eltörött)
- index nem működik, tönkrement a kapcsoló, a fullos kapcsolóegységet cserélni kell (szétszedtük és nagyon gány belül, nem lehet javítani), ezen van a távolsági, fénykürt, vészvillogó, duda, így minden egybeöntve a műanyag házba, remek megoldás, horror áron...
- új szivargyújtó aljzat, új givi GPS tartóval (a régi egy tákolt cucc volt hilti szalagból, valamint 220-as kábellel behúzva az akksihoz, elképesztő tákolás, de tette a dolgát
)
- és egy általános átnézést kértem, fékek stb.
- kuplung csúszik, nagy fordulaton terhelésen(pl autópálya), cserések a kopó lamellák és a rugók tutira
- épp most hívtak, hogy szétkapták a kuplungot, a 7 acél lamellából is 5db meg van égve
Szóval azok is cserések.Kaptam egy ajánlatot, hogy mi lesz a vége. Ti mire tippeltek? Csak hogy tudjam, hogy nagyjából reális-e a dolog. 6k + áfa a rezsióradíj.
Asszem sírni fogok éjjelente egy pár napig

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Programozás topic
- Konzol Screenshot
- Vicces képek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Garis még, vagy miért vitted oda? Ha már nem garis, másik szervizt keresnék. Biztos van a közelben más is, hátha tud még itt vagy másik fórumról valaki normálisat ajánlani. S legközelebb inkább előtte lenne érdemes körbekérdezni, mert akkor még tudunk segíteni...