Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz
gabor128
üzenetére
OMV az egyetlen kúthálózat idehaza, akiknek nem a MOL a beszállítójuk. Mindenki más a MOL-os etanolos naftát tartja, a kis kutak pedig még pancsolják is a benzint, hogy több maradjon. Pont pénteken beszéltem erről a bajai Suzuki Marine márkaszervizesével, és mutatott egy két szétbontott karbit, meg befőttesüveg benzint. Azt mondta, ő akár örülhetne is ennek, de igazából már rogyásig van melóval...
Az OMV-t ő is megerősítette, mindezt úgy, hogy neki is van saját kútja, tehát mondhatni képben van!
Mutatott valami stabilizálót is, de mivel nekem eddig az OMV bevált, így nem nagyon figyeltem oda...
Mondjuk most augusztus vége óta áll a motorom, kezdek aggódni, mert a fene sem emlékszik már, hogy hol tankoltam utoljára...
-
Chris0321
veterán
válasz
gabor128
üzenetére
Hello.
A benzinben lévő etanol miatt rozsdásodhat be a tank annak ellenére, hogy tele tankolva lett eltéve ősszel. Nekem egy öreg Trophy-m van, jelenleg felújítás előtt. A tankja elég rozsdás mert benne maradt a benzin, én elküldöm egy céghez ami gyantával vonja be a belsejét így a tank rozsdásodásától nem kell majd tartanom. Érdemes kijáratni teljesen a rendszerből a benzint ősszel. Ebben a cikkben írnak valamilyen üzemanyag stabilizálóról, egy próbát megér.
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék megkérdezni valamit újoncként! A motor téliesítésénél én anno azt olvastam, hogy az üzemanyagtartályt full tele kell tölteni, hogy télen ne csapódjon ki a belső fém felületen pára és ne rozsdásodjon. Viszont most egyik barátom mesélte, hogy neki rozsdás felület lett a tankon belül vélhetően az üzemanyag alacsony minősége miatt. Azt mondja, hogy kb. ha fél évet áll a motorban az üzemanyag akkor valami kicsapódik belőle és a mai üzemanyagok minősége már nem a 10-15 évvel ezelőtti. Azt mondta, hogy olyan festéklemosó szaga lesz. Neki sajnos fullra ki kellett tisztíttatni az üzemanyagtartályt. Most azon gondolkodik, hogy hogy szedje ki az üzemanyagot és full üres tartályjal rakná el télire.
Nektek mit a tapasztalatotok? Hogy érdemes a tartályt téliesíteni? Vagy tankoljak bele 95-ös helyett V-powert télire?
-
Novics
senior tag
válasz
vlevi
üzenetére
Egyelőre jövő szombatra a mostaninál is jobb időt mondanak. Persze addig még bármi is lehet.
A hétvégén toltam ~450 km-t, hazamentem szüleimhez, és barátaimmal elmentünk motorozni. Balatonfenyves - Tapolca - Badacsony. Aztán ma jöttem haza Paksra.
Jövő héten meg megyek Kaposvárra osztálytalálkozóra. Én még nem fáztam a motoron, napközben elég jó idő volt. -
vendingo
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Nekem elég jól terel a plexim, de most eléggé fáztam.
Szerintem idén már nem nagyon fogom elővenni, max kisebb utakra, aztán megtankolnom, kijáratom a benzint a pumpából, aztán ennyi. -
runner 125
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
Ne is mond, fél órája értem haza, kb. 18:40 után már minden megtett km a kínok kínja volt, úgy fáztunk.
Cimborám írja most, h 150 nél amennyire tudott bekuporodtt a plexi mögé, mint ha 250-nel menne.. és amikor autókat előztünk visszaült normál helyzetbe, nehogy hülyének nézzék.

KrenAtesz
VFR szezonzáró? Passzolom egyelőre. Nem is néztem h hol lesz. De ha messze tőlem, szerintem idén kihagyom.
-
KrAt
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Nem jossz 14-en?

-
vendingo
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
-
Formaster
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Nagy mesemondó az Öreg, de szerintem érti a dolgát és lelkiismerettel dolgozik, ami nagy kincs. Ezt tükrözi is, hogy tele van munkával. Egy ismerősnek volt ott a motorja, amin a márkaszervíz bő hónapot ült és nem tudták megállapítani a baja, miért nem indul. Persze a márkaszervizben enni lehet a földről, de ezt a hajadra kenheted, ha motorozni akarsz.
-
Micsurin
nagyúr
Más is nézte ma a ShowderKlubot?
"[...]A dugati azóta dugati mióta felvásárolta a BMW [...] előtte azok is éheztek." Nem Volkswagen csoport, nem... BMW.
A Shiver 750 / 900 nem láttam a valagát... pedig Suzuki SV copy, eleve az olaszok a pizzahoz értenek.

Komolyan aláírom, lehet amit odavisznek korrekten megcsinálja
egy szelephézag + karbicsonk cserével nem igazán van komolyabb tapasztalatom**de az a stílus amit ez az ember levág...
-
Formaster
addikt
Azt hittem ma felrobbanok
Kimérem megint a lassító folyosómat (1 hónap múlva vizsga) de feszt 14 secnél lassabban nem tudok menni. Már majdnem felborítottam a motort, mire mondom csak lemérem nem szúrtam-e el valami. Szóval a 3 méteres mérőszalaggal kimértem 3+3 métert +1-et, mondván 3x3 az 9, +1 az 10
Szóval 7 méteres gyakorlások után kimértem végre 10-re és láss csodát 18-20 seces időket hozok. Na így kell gyakorolni, lehet a matekot kéne elővenni 
-
dellfanboy
őstag
-
ath
senior tag
válasz
zgospel
üzenetére
érdekes, mert nehéz eldönteni egy elrontott driftes balra kikanyarodás, vagy rossz időpillanatban elindulás után a drifttel korrigálás, hogy a motoros elől kitérjen. látszik a tükörből, hogy hátranéz, kérdés tényleg nem látta, vagy túl gyorsan jött.
mázli, az tuti, de az korrekt, hogy megvárta és megbeszélték, és nem volt lökdösődés/bunyó. -
zgospel
őstag
Volt már? 0:27-nél van a lényeg.
-
Geresics
addikt
Srácok, a vitával nincs baj, csak a stílus kezd egy kicsit... kocsmai lenni. Próbáljuk meg ezt felnőtt emberekhez mérten folytatni - már ha folytatni akarja egyáltalán valaki. Kérlek. Köszi!

-
zgospel
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Látod, mondtam én, szólj a szerveknek hogy te tudod a megoldást és hogy kitörölhetik a szirénával. Elvégre 100-ból 100-an üvöltetik a zenét a kocsiban.

Ha saját magadnak nyomod el az egyik érzékszervedet a forgalomban, akkor nem is értem min csodálkozol. Az a bamba sofőr aki ráhúzta szerencsétlenre a kormányt rád is ugyanúgy rádhúzta volna, bármilyen gyönyörűen is öltözöl fel. Van olyan aki nem lát, nem hall, csak megy, de nem ez az átlagos. A sportdob hasonlóan működik mint egy megkülönböztető jelzés. Ha nem lát akkoris van rá esély hogy meghall, és a hang alapján kezdi el nézegetni a tükreit. Utána már látni is fog.
-
Teasüti
nagyúr
Nem az én szakterületem az emberi agy működése, de nekem elég logikus érvelésnek tűnik. Illetve magam is így tapasztalom. Talán autónál nem a fényszóróból látni a legjobban a távolságot és sebességet? Talán nem létezik a pontszerű fényforrások körüli fényudvarnak nevezett optikai hatás? Nyugodtan rácáfolhatsz és kifejtheted pontosan mi nem igaz ezekből és miért.
Vagy nincs értelmes hozzáfűzni valód?
Ha olyan kibaszott okos itt mindenki, akkor semmi szükség erre a leereszkedő stílusra, ugye? -
HSM
félisten
válasz
Micsurin
üzenetére
Én se mérném a 2T RS125-t a mai agyig olcsósított 4T 250-300-as kategóriához. Az RS vagy 50kg-al könnyebb ezeknél (!!!!!!!!), miközben ha jól karbantartott, nem kilógó belű példányról beszélünk, akkor az erejüket is hozza (~30LE), ami így a gigantikus súlyelőnnyel összességében lényegesen fürgébb lesz.
És akkor nem beszéltünk a klasszisokkal jobb váz, futómű, fék kombinációról.
Szóval igen, szuper kis élménymotor az RS125, de az erejét keveselltem volna túrázni, plusz autópályán se szerette volna a folyamatos nyélen húzást.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Micsurin
nagyúr
Mentem RS-sel azt
de jó, hogy Persu nincs itt belém állítaná a bökőtnem mérném az elmúlt 8-10 év 4T 250-300CC vasaihoz, hiába elvileg pont a dupla akkora 4T-kel lehetne hasonlítani. Lustának még nem lusta mentem "kor társ" burkolttal, elvileg 48 ezer volt benne enyémben 54, ahhoz képest az érezhetően lustábban vette a lapot mint a sajátom. Ezt a tulaja is beismerte, és kicsit el is kente a kedvét.
Ellenben az biztos, hogy haverom gixere után az enyém nagyon lusta

-
HSM
félisten
válasz
Formaster
üzenetére
Köszönöm szépen! Hasznos anyag.
Ahogy nézem, a 7100-as Motul is egész korrekt eredményeket ért el. 
(#102664) ath: Ha jól emlékszem, durván 50-ről néztem meg, kb. 3000-es fordulatról hogy indul meg, ha adok neki egy kövér gázt.
Az egyértelmű volt, hogy ha sietősen használom, akkor kérdés nélkül letépi a fejem, de arra is kiváncsi voltam, hogy egy szolid "krúzolós" felhasználásnál hogy indul meg, ha visszagangolgatás nélkül csak odahúzok neki egy kövér gázt.(#102665) Micsurin: Holnap lefotózom, nálam milyen ~3000km után.

Lehet akkor a mostanid is lusta?
Én amúgy egyből SV650-re ültem robogó után, mert a 30LE-s Aprilia RS125-öt nem éreztem elég erősnek, így egyből a 600-as kategóriára léptem.
Szóval én már ahhoz hasonlítottam a többi gépet, amit utána/azóta próbáltam.(#102668) Teasüti: Nem tudom.
Én a gázreakcióra gondoltam még. Az SV-n az nagyon közvetlen, ha odahúzod neki nem gondolkozik, egyből elkezd húzni. A gsxr meg jóval nagyobb fordulatokra van kihegyezve.
Nem hiszitek el látom, de tényleg meglepően gyengusnak érződött alul.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
Látom nagyon megmondó emberesre veszed ma a figurát.
2006 óta van jogsim, néhány százezret levezettem már azért én is. Tudom miről beszélsz. És nem értek vele egyet.
Ha fénylik az út vagy a szélvédő, azon nem segít ha még az arcomba is világítanak. Azon a polárszűrő segít csak valamelyest. Amúgy ha nem ragadnád ki a kontextusból a neked tetsző fél mondatokat, mint a többieknek adott válaszaidban, akkor neked is egyértelmű lenne, hogy ez nem az én megállapításom.(#102669) etnies
Jah, akkor mea culpa. Emelt fényűnél azt hittem refire gondolsz. A dupla fényszórónál viszont még mindig fennáll az optikai illúzió veszélye. Nem véletlenül felemás fényszórók vannak gyárilag a legtöbb fejidomos gépen. -
zgospel
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Kéne szólnod a rendőröknek, mentőknek, stb, hogy tiszta hülyék amiért szirénát használnak. Kukásmellény meg díszkivilágítás kell nekik, ahogy neked is. Ha téged megvédett 200 ezer km-en át akkor őket pláne megvédi majd. Amúgy meg lassan menjenek és akkor nem lesz baj.

(#102666) Teasüti "Ugyanezen vélemények szerint még a nappali tompított fényszóró előírása is tévedés."
Skandináv országokban még lakott területen is kötelező a folyamatos tompított vagy menetfény használat. Ha mentél már naplementében, vagy télen amikor alacsonyan van a nap akkor egyértelmű lenne neked is, hogy ez marhára nem tévedés. -
etnies
senior tag
-
Micsurin
nagyúr
geresics itt tényleg laza a gyeplő, na de viták sincsenek... látod ezért jó, hogy nem IT topik vagyunk. Pedig ez csak egy hír volt.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Nem akarok nagyon bele vau-vau, de gondolkodtál már azon, hogy tuti biztos jó ötlet-e refivel közlekedni? Ráadásul dupla lámpával?
Egyes érvek szerint egyrészt a dupla lámpa motoron nem fasza, mert az agyunk a két fényszóró közti távolság progresszív növekedéséből érzékeli a leginkább, hogy közelít felénk egy jármű és mekkora sebességgel.
Motoron ez a tanult képesség nem működik, mivel teljesen eltérő méretarányai vannak, mint egy autónak.
Itt a két fényszóró közel van egymáshoz és egyszerűen nem fogják érzékelni az eléd kifordulók, hogy te nem autó vagy és közelebb vagy, mint az látszik.
Főleg ha még el is vakítod és esélye sincs meglátni a fényudvarban, hogy egy motor közeledik.
Motorosoknak szingli fényszóróval kell(ene) közlekedni, azt nem téveszti össze senki semmi mással.
Ami meg a refit illeti: az imént említett elvakítás miatt egyrészt a fényszóró fényudvara ki fogja takarni a motorodat a szembejövő szemében, esélye sem lesz felmérni a távolságot és sebességet mivel a 3D-s mozgó tárgyat (téged és a motorod) optikailag leredukálja egy 1D-s fényes pontra. Ugyanezen vélemények szerint még a nappali tompított fényszóró előírása is tévedés.Személy szerint én nem értem mi a francért kell refivel közlekedni (meg azt se, mi a frászért kell ködlámpával autós vonalon, de ez egy másik történet). Ez is vmi olyan kammer duma lesz, mint a "loud pipes save lives".

Ha elvakítom a szembejövőt azzal csak azt érem el, hogy jól elbizonytalanítom és nem mer kikanyarodni elém, vagy éppen ellenkezőleg. Főleg ha olyan habitusa van, mint mondjuk nekem: egy pillanat alatt döntök, ahogy megérkezek a kereszteződésbe, benézek jó-e onnan ahol elsőbbséget kell adnom és már húzom is a gázt. Ha én autóval vagyok és te refivel jössz, akkor én kb 0,5 másodperc alatt fogom felmérni, hogy beférek eléd, vagy nem. Ha csak egy éles fényt látok ami úgy tűnik lassan jön (ugye nem tudom felmérni a sebességét), vagy az optikai illúzió miatt úgy ítélem meg, hogy még messze vagy, akkor simán kimegyek eléd. Csak mondom.
-
Micsurin
nagyúr
Nem tudom nekem 4000-re fekete lesz, de már 1000 után sem árnyalata a vörösnek az tuti.
Pedig 3 csere alatt csak kiürült volna az 5100-as maradék mindenhonnan.Én nem tudom te mit éltél meg azt tudom én mit éltem meg és nekem bizony az a "alul lusta" 600-zas szedte a virgácsait nem is kicsit a magamé után.
Nehéz lesz ez a bő félév picit több... Ha ez nem jön össze akkor is lehet nézek egy ilyet esetleg GSR-t azt hiszem abban gixxer származék a blokk de lehet tévedek.
-
Formaster
addikt
Nos ez volna a német teszt, persze lehet jönni azzal, hogy fizetett reklám, nyilván a PH-n is az, ha az AMD procival szemben az Intel hoz jobb pontot
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont addig bújtam a témát, míg találtam ezt a figurát és az amatőr tesztjét, ami teljesen egyszerű alapokon nyugszik. Lehet fikázni ezt is, de a lényeg, hogy több, mint 400 olajat tesztelt már így több fázisban, ahol fémek ugyanazok, a motor, fordulatszám, terhelés és hőmérséklet szintén, szóval egyesenen arra van kihegyezve a teszt, hogy mekkora súrlódási erőt képest csökkenteni az adott olaj.
A dolog pikantériája, hogy a videókban ugyan csak a szobahőmérsékleti verziót veszi fel, de a tesztet elvégzi 100 fokos hőmérséklet mellett is és ezeket egy táblázatban folyamatosan frissíti. Érdekes módon, a fizetett tesztnek megfelelően a melegített verzióban a Castrol Racing olaj olyan értéket tud, amilyet a kategóriájában más nem, talán csak megközelítve. Itt elnézést, a tévedés jogát fenntartom, nem nyálaztam át egyesével a 400+ olajat, csak futólag szaladtam át rajta, de mindenki nekiszaladhat, akinek ideje van, sok közeli találat nem lesz, főleg ami nekünk kell.

-
Formaster
addikt
-
HSM
félisten
válasz
Micsurin
üzenetére
Nekem még a gsxr1000 is érzésre olyan nyögvenyelős "nem megy" volt 4-5000rpm alatt. Az sv valahogy sokkal vehemensebbben, meggyőzőbben reagál a hirtelen erős gázra.
Persze, 4-5000 felett a gsxr letépte a fejed, az sv meg sehol semmi, de az egy másik történet.
Nekem 4000km körül még narancs színű a kémlelőn, de 6000-re már tényleg fekete lesz.
(#102656) Formaster: Nem feltétlen a "racing" a jó döntés. Motulnál én olyat olvastam, hogy a 300v pl. versenyzésre ajánlott, gyakoribb cserére optimalizált, utcára ezért inkább a 7100-ast ajánlják.
-
Formaster
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi neked is, meg HMS-nek is + Fedzsoo. Castrol Power 1 Racing olajjal szemezgetek, ismét német tesztgyőztes téma. Amit nem értek, az hogy az egyik helyen 4L kb 70 euró, a másiknál 30 körül. Itt csak nem megy az olajhamisítás.
BlackSoul -nál még rákérdezek, csak nem küld el az árokba 
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat!

yoda neked külön, azért offoltam be a robisba is (bocsi érte) mivel ott többet látlak aktívnak és rémlett, hogy neked tutira volt, igaz az évjáratot benéztem, csak a hegyesebb lámpa és usd villa maradt meg barátom gixxeréből, meg az élmény.
geresics az lesz, most előhozakodtam az ötlettel a teljes családnak a hétvégén, úgy néz ki ha "kibányászom" magamnak a motor árat akkor szülőktől A, nagy családtól safety lesz virágok és egyéb szarság ajándékok helyett erre a ballagásos marhaságra...
Barátommeg megtartja így jövő nyárig a gépet (már lebeszéltük), ő is szívesebben adja így tovább mint valakinek akit nem ismer hiába pénz pénz sajnálná ha lepusztításra kerülne, első komolyabb motorja volt.
Mekkora változatos sorsa lesz a gixxernek.
zgospel a nem meggyel én se értenék egyet nincs viszonyításom de a 250-es után a próba kör alatt is azt éreztem mint mikor a fiat (1.2 szívó) átülők az 1,7-es CDTI-be. Ha finomkodsz is megy. Ezért tartok tőle de valami 40-50 lóerősnek nem látnám értelmét, Mike-nak lenne megint igaza, nyernék vele egy max két évet megint. És nem költenék sokkal kevesebbet mint most...
@HSM:
5100 is MA2, sőt szerintem az összes motorba való Motul az már.De szintén +1 a 7100 és fullszintnek, mióta azt teszek a kis légolajosba a csere közeledtével is ég és föld a váltó. Az viszont egészen biztos, hogy urban legend, hogy leengedve is vöröses rózsaszínes, nekem olyan fekete 4000km után mint a szomszédmacska. -
HSM
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Persze, egyértelmű, a félszintetikus Motul 5100-am is MA2 volt.

(#102651) zgospel: Sorry, én nem ezt tapasztaltam.
Igaz, én 600-as Horneten ültem, de az kis fordulaton kb nem csinált semmit. Az SV viszont 3000-től elég rendesen tol. Tény, felül elfogy 9000 körül, ezt aláírom, a legtöbb sport-rokon blokkos sor4 600 meg ott kezd csak igazán ficánkolni.
Ott kijön teljesen, hogy 72 lóval szembe azok közül az erősebbek inkább 100 körül vannak. De ugye ehhez azért rendesen meg kell forgatni, hogy ez előjöjjön belőlük."Egy 116 lóerős motorra ne mondjad már hogy alig megy"
Nem ezt mondtam.
Azt mondtam, hogy ha nem forgatja, akkor alig megy.
De ezt ki is próbálhatod, berakod jó nagy sebességfokozatba az FZ6-ot, ne forogjon túl sokat, aztán sok sikert a nyelezéses "kilövésekhez". ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Milyen évjáratú SV650-en ültél amúgy és melyik változaton? S vagy N?
-
zgospel
őstag
"ráadásul V2-re".
Ültem SV650-en és harmatgyenge. Ne sértődj meg, véletlenül sem akarom a motorodat fikázni, de nagyon gyenge még egy FZ6-hoz képest is. Mindenhol az, hiába V2.
8 ezernél meg amikor már végre történni kezdene valami, akkor hirtelen mintha elzárnák a csapot aztán szevasz.Egy 116 lóerős motorra ne mondjad már hogy alig megy
Fordulattól függetlenül bárhol legalább 2x jobban megy mint amin most ülsz. -
etnies
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nem tudom pontosan mire akarsz ezzel célozni, én egyszerűen azért raktam bele MA2-es olajokat, mert ezt tudtam Motulból kedvező áron beszerezni megbízható forrásból, és mert minden jel arra utalt, amennyire meg tudtam ítélni, hogy az MA2-esnek is tökéletesen jónak kell bele lennie, kb. amit vlevi is írt.

Pedig van (volt?) mindkettőből sima MA-s is. -
-
HSM
félisten
válasz
Formaster
üzenetére
Ilyesmiket az sv650 fórumain is lehetett olvasni. Én ugyan nem vagyok szakértő, de a félszintetikus 5100 motult nem tulzottan szerette ugy egeszeben a motor, most a szintetikus MA2-es 7100-al szvsz tökéletes, pedig a gépkönyv nekem is csak MA-t ír. Írtam régebben részletesebben is erről itt, ha érdekel a kereső kidobja.

-
Formaster
addikt
-
vlevi
nagyúr
válasz
Formaster
üzenetére
"JASO Standard MA-t ír"
Korábban utánaolvastam az MA minősítésnek.
[link]
Nem vagyok olaj szakértő, de itt arról van szó, hogy az MA minősítés meghatároz egy bizonyos viszkozitást, amit az olajnak teljesítenie kell. MA2 egy szigorúbb minősítés, de az MA értékein belül. Tulajdonképpen két részre osztották a korábbi MA határértékeket MA1 és MA2-re. -
Formaster
addikt
Olaj kérdés: ha lehet olyan nyilatkozzon, aki biztos abban, amit mond. Szóval az MT-07 gépkönyv szerint nincs meghatározva, hogy félszintetikus, vagy teljesen szintetikus olajat kér-e a motor. JASO Standard MA-t ír de, ha jól tudom itt el lehet térni felfelé, pl MA2-re, csak visszafelé nem lehetne. Ez így helyes-e?

Ami a szintetikus kérdést illeti, fórumokban azt írják a gyári félszintetikus és ha full szintetikusat rakunk bele, a kupplung csúszását okozhatja. Más gond nélkül használ szintetikusat. Szerintem ez a csúszás dolog azért nem állja meg a helyét, mert ezt elsősorban pont a JASO szabvány felelős meghatározni, tehát ha az szerint megfelel a motorunknak, akkor szvsz nem árthatunk a full szintetikus olajjal.

-
yodamastah
őstag
válasz
Micsurin
üzenetére
Az én K4 600asom nem érte meg a 100e km-t széthullott a blokk (utánam következő 2. vevőnél találkoztam a motorral). Igaz én olyan 8e km-t csutka gázon mentem vele, akkoriban (2005-2008) kapott rendesen
Ja meg 2x rommá volt törve, de nagyon rommá. Első tulajdonos telibe vert valami munkagépet és eltört a váz. Szerintem már bontóban van szegény....De emiatt nem beszélnélek le róla. Nincs komolyabb típushibája. A mai sportmotorokhoz képest kicsit sutának tűnik. Gyári geometria nem valami filigrán. A futómű mai szemmel sem a legjobb. De ezek a gyengeségek közúton nem nagyon fognak kijönni. Én inkább k6-ot vennék, az egy jobb csomag. De a k4-k5ben is van bőven lehetőség és tartalék.
" Amin megakadok az az, hogy 250cc 30 ló után nem lenne e közel életveszélyes vállalás? "
Nem a lóerővel van a gond. Nagyon stabil motor már a K4 is. Végsebességen is stabil. Nem nagyon jelez hogy sok lesz a tempó haver, csinálni fogja amit kérsz tőle. Gyorsan elhiteti veled hogy jól motorozol, és könnyen bajba kerülhetsz emiatt. Megfontoltan tisztelettel kell felülni rá minden alkalommal. Másik hogy annyit kell pályamotorozni amennyit csak tudsz. Akár kakucson ha nagy pályák nem megoldhatók.
-
Geresics
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Ha megígéred, hogy első dolgod egy rendes vezetéstechnikai tréning lesz, akkor azt mondom ugorj bele bátran, különben évek múlva is bánni fogod a "kihagyott alkalmat"!
Persze lehet, hogy a motor torka már kezd véres lenni, és Te ülsz majd a szopórollerre, ez mindig benne van, de ha kihagyod bánni fogod - pláne, hogy ismert az előélet!
-
Formaster
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Ugyan nem vagyok az, aki itt még bármi tapasztalatot leírhatna, de én 15 év kihagyás után ültem át kismotorról 670-esre és közel sem érzem életveszélyesnek a dolgot. Igaz az enyém sor2, nem kell pörgetni, alulról is szépen húz, de minap voltam egy komolyabb 300km-es veretésen és nem éreztem azt egy percig sem, hogy ettől kisebb motor kellene, vagy hogy bármiben is rezegne a léc, pedig pörgettem rendesen. A nagyobb gépen hamarabb odaérsz kanyartól kanyarig, de komolyabb a fék is, viszont tudnod kell a határokat, illetve nem feltétlen kell feszegetni azokat.
Az 1 gazda és vigyázó, megbízható tulaj egy ilyen idős motornál aranyat ér, de csak annyira, amennyire jó helyen szervizeltette. Ha nem mekkelek kókányolta és nem volt hidegen kitaposva a szeme, akkor a 66k km még elmegy reális áron. Én a mérettől, teljesítménytől nem félnék, pár ezer km és helyén kezeled. A 66k km nem kevés, de legalabb annyi és vigyázva volt rá. Az ilyen vételre tekintek úgy, hogy kihagyhatatlan.

-
Micsurin
nagyúr
Viszont benéztem K4-es.

Csak kicsit hirtelen volt a dolog a próbakörön is.
Nagyon mellette szólna viszont, hogy első tulajos a motor.
@Teasüti: Attól félek, hogy pont a hirtelen jött 4x-es erő többlet vinne bele a hülyeségbe, most nem próbálok be távokat mert tudom nincs meg az erő a kis ketyegőben, de ott nem lennék benne biztos, hogy nincs meg hozzá.
Az biztos, hogy évente felét menném a mostani távnak de nem kéne vacakoljak a szélsőben ha pályán megyünk a balcsira, és nem én lennék a "kolonc" mikor haverokkal gurulunk, mert hiába megyünk normális tempot ők tuti szenvednek egy Dl650-nel vagy a régi ZX6-tal mert egy tisztességeset nem mernek gyorsítani.
Szamárlétra meglenne szépen, 125>250>600Ruha is adott mert most is van egy nyári meg egy ősz-tavasz bőr, a jogsit meg összetenném ha megvan a gép. És tényleg azért mocorgat a dolog mert így nem kell fossak, hogy volt használva és vajon mennyire véres a torka.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Ha azt nézem, h én pl soha nem ültem 600-nál kisebb motoron és nem tartom magam balf@sznak, valamint az ügyefogyott haverom is rögtön korlátlan jogsira ment és 650-es géppel kezdett és még életben van, akkor szerintem te is rendben leszel. Persze ha hülye leszel, akkor megdöglesz. Szóval csak ésszel!

-
Micsurin
nagyúr
Van dolog ami miatt egy ismert előéletű K6-os 600-as gixxeről lebeszélnétek? Egy barátom agyal azon, hogy cserélné (emiatt eladná) 750-esre vagy a literesre.
Nagyon vigyázz a holmijaira, autó motor hifi etc, konkrétan gyári még a dob is... viszont majd 70 ezer (66,xyz) van az órában és egyszer volt dörzsölve, azóta gyöngyház fehér de nem kapott a motor csak sikerült vele taknyos úton elnyalnia.Amin megakadok az az, hogy 250cc 30 ló után nem lenne e közel életveszélyes vállalás?

Lehet így tavaszra motor nélkül maradnék, és valamikor nyáron tudnék visszaülni addigra lenne meg hozzá a kategória is.
Köztes időt úgyis elviszi a felvételi és társai... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Te értesz félre: amit én motorozásnak tartok, oda az ember "önként" megy, ha "van kedve" hozzá. Megfelelő lelkiállapotban, kipihenten, és mindig megfelelően beöltözve. Szóval nem muszájból, mert 40 fokban is "menni kell". De ugye ez csak az én magánvéleményem - annak magyarázatára, hogy miért öltözzünk be mindig rendesen.
40 fokban meg nem megyek motorozni, mert fürdőgatyában sem érezném jól magamat, az elvárható biztonságból meg nem vagyok hajlandó engedni.
(Nekem anno 1981-ben a B-s tanfolyamon megtanították, hogy kocsiba ülve a legelső dolgom a biztonsági öv becsatolása legyen - soha nem tettem kivételt, automatikussá vált már akkor, amikor az még nagyon nem volt "divat".)
-
etnies
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
"Etnies-nek abban igaza van, hogy a legjobb protektor a 2 füled közt van. Csak ugye ide el is kell jutni mire ezt összerakod magadban"
Egyetértünk. Néha a tapasztalatnak sem adja ki, de a tapasztalatlan sokkal többször kerül rázós helyzetbe.
Én már megtanultam elengedni. Ha nem biztonságos, akkor nem sietek. Várok. Már nem akarom edukálni az autósokat sem, nemhogy lerúgni a tükröt.
Sőt, minél többet motorozni, annál tatásabban adom. És nem szégyellem. -
etnies
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Bogyó, nem akarom összezavarni a gondolataidat, de minden motorozás, amikor valaki motorral közlekedik. Az, hogy szerinted mi az, az csak számodra fontos.
Továbbá évi 10.000 körül szoktam túrázni és még ennyit városban szaladgálni ide-oda. Akkor is, amikor esik vagy hideg van.Ha nagyon gonosz akarnék lenni akkor azt mondanám, hogy nem motorostúra az, amikor valaki összecsomagolja a lakását és kiviszi egy mezőre majd vissza.
De én nem akarok definiálni neked semmit. Szóval easy. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
"... lehet óvatosan, nem haladósan motorozni...."
Nem akarnék beleugatni, de az nem motorozás, hanem motorral való közlekedés. Általában -praktikusan - robogóval művelik, így robogózásnak is nevezhető.
A motorozás az a túrázás, vagy a csapatás, vagy a terepezés, vagy sokaknál az adrenalinhajhász gyorsulgatás. Szóval az, amit kikapcsolódásként, örömből teszünk. Az a motorozás.... -
etnies
senior tag
válasz
zgospel
üzenetére
Most miért kell játszani a hülyét?
Minden motoros, akinek van esze és tapasztalata tudja, hogyan lehet óvatosan, nem haladósan motorozni.
Én melegben nem öltözök be, mert pontosan tudom, hogy mit vált ki belőlem az, amikor a szemembe csöpög az izzadságom vagy bepállik a seggem.
Ez az én döntésem.
A te döntésed pedig a tiéd.
Nem értem, néhányan miért magyarázkodnak, hogy beöltöznek. Öltözzenek
Mindenki azt csinál, amit akar. Az elmúlt 15 évben szinte minden nap motoroztam, engem már nem kell tanítani, tudom amit kell. Hidd el, ha sokat motorozol akkor a kényelem fontosabb lesz. Amikor elkezdtem motorozni, wc-re is gerincprotektorban mentem, most meg 5 éve kb. elő sem vettem.
Majd térjünk vissza erre a témára, amikor te magad is lenyomtad a 250-300.000 km-ed motoron.Yoda, nem propagálok semmit.
-
ath
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
nem tudom pontosan, de nem szeretnék semmilyen ütést megtapasztalni

-
HSM
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
Sajnos sokan hiszik, hogy ha protektorban vannak, akkor biztonságban vannak, pedig úgy is rendesen meg lehet szívni, főleg, ha túlzottan magabiztossá válik az ember.
A legjobb, ha mindkettő van, egy alap védőfelszerelés és megfelelő vezetéstechnikai háttérismeret és józan ész, lélekjelenlét.
-
Geresics
addikt
nyáron sem muszáj belerohadni a motoros ruhákba, én ezért vettem pl. motoros farmert magamnak. Igaz, ez a legolcsóbb példány, de amikor majd elhasználódik teljesen (egyelőre nyoma sincs), akkor veszek egy drágábbat, de akkor is farmert!

Kabátból mondjuk nem tudom milyen lehet a farmer, de talán majd egyszer megpróbálom azt is...
-
ath
senior tag
Konnyen lehet egyedul leszek a hozzaallasommal, de teljes beoltozes nelkul kb felnek akar az utcankbol kikanyarodni is. Amiota van gerincprotektor, azota az is muszaj, hogy rajtam legyen, mert nem tudok elkepzelni 20-30 evet ugy, hogy 'bar felvettem volna akkor is', mikozben mas vakarja az orrom helyettem.
Rendben, hogy en elmenymotorozok es nem kozlekedesi eszkoz, de fel lehet biztosan kordurabol is ugy oltozni, hogy kelloen vedjen de ne is olvadj a ruhaba. A szenvedo alany (mindegy mekkora eses van es kinek a hibajabol) ugyis a motoros. -
Teasüti
nagyúr
válasz
HoaryFox
üzenetére
Ne feledjétek, hogy sokkal-sokkal védtelenebbek vagytok, kb. mint egy biciklis.
Ezzel nem értek egyet. Három évig bringával közlekedtem városban. Motoron biztonságosabb. Jóval kevesebb a fenyegetés. Motoron egy-egy hülye miatt meg lehet szívni. Biciklin bárki megszívathat, aki csak elmegy melletted. És mindenki elmegy melletted. -
törölt tag
-
Geresics
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
+1

-
yodamastah
őstag
válasz
etnies
üzenetére
A baj nem az hogy hülyeséget csinálsz, hanem hogy terjeszted

Mindenki szokott hiányos felszerelésben motorozni, 30 fok felett meg aztán főleg. Ettől még nem biztos hogy jó ötlet előadni hogy mennyire hülye meg lúzer aki melegben felvesz valamennyi (nyári) motoros ruhát. Nyilvános fórumot olvassák olyanok is sokan akinek nincs tapasztalata, és azt fogják hinni hogy tényleg ez jó irány.
Neked van tapasztalatod, hiszen motorozol vagy 15-20 éve, volt már közúti baleseted ahol szabályosan közlekedtél és nem te voltál a hibás, estél már 20-al miután hónapokig tartott mire ismét 100%os voltál, toltak már a műtőasztalra motoros baleset után, tudod milyen következményei vannak amikor rendesen odavered magad. Szóval tudod mit kockáztatsz amikor motorra ülsz. És nyugodtan megfejeled azzal hogy egy szál bukóban motorozol, mert képben vagy hogy mekkorát lehet szívni még egy biciklis tempóban eséssel is, de ezt te vállalod.
De nincs mindenki képben, nem mindenki tudja mit vállal, szóval lehet nem jó ötlet előadni hogy mekkora király aki nem öltözik be

(rövid verzió: én is szoktam hiányos öltözékben motorozni, de nem ajánlom senkinek)
-
HoaryFox
őstag
Kövezzetek meg, de én ha kb. arrébb tolom a motort, már akkor felöltözök full protektorba. Nem tudom, mikor fog kikanyarodni eléd egy autós, fog leszorítani az útról, bármilyen óvatosan is közlekedjen az ember a motorral. Ne feledjétek, hogy sokkal-sokkal védtelenebbek vagytok, kb. mint egy biciklis.
Persze, kinek a pap...
Captain Obvious-t hallottátok

-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Most meme alapot adtál a népnek tudj róla. Jövőben jöhetnek a captain obvious képek ha nyomod az igét a pórnépnek!

@veze: Meglepődnél nyaltam robin puha térdvédőben ilyen zselés cucc a shoxból egész jót fogott, a kérdés, hogy ott marad e ahol a helye van.
Baloldalt tette a dolgát, jobboldalt lecsúszott ott van is nyoma majd félévvel később is. -
veze
őstag
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Van azért olyan szituáció amikor tényleg nemigazán finom beöltözni 5-10km kedvéért.
Ritkán de sajnos velem is előfordul. Pl. amikor egész nap motorozol a túrán, megérkezel a szállásra szépen lecuccolsz és átöltözöl mert már a pokolba kívánod a motorosruhát, de este kizárólag motorral tudsz elmenni pl. vacsorázni és várostnézni. Nah ekkor pont nem öltözök be 5-10km miatt mert már széthullottam egész nap a motorosruhába. Cserébe viszont tényleg max 60-al megyek adott esetben városon kívül is. Viccen kívül. -
Geresics
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Inkább arra gondoltam, hogy milyen szép eredménye van, ha valaki ruha nélkül perecel!

Amúgy meg hiába hullik ki az ilyen, utánpótlás van bőven!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Yettel topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Apple Homepod Mini
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kimérem megint a lassító folyosómat (1 hónap múlva vizsga) de feszt 14 secnél lassabban nem tudok menni. Már majdnem felborítottam a motort, mire mondom csak lemérem nem szúrtam-e el valami. Szóval a 3 méteres mérőszalaggal kimértem 3+3 métert +1-et, mondván 3x3 az 9, +1 az 10
Szóval 7 méteres gyakorlások után kimértem végre 10-re és láss csodát 18-20 seces időket hozok. Na így kell gyakorolni, lehet a matekot kéne elővenni

Igaz, én 600-as Horneten ültem, de az kis fordulaton kb nem csinált semmit. Az SV viszont 3000-től elég rendesen tol. Tény, felül elfogy 9000 körül, ezt aláírom, a legtöbb sport-rokon blokkos sor4 600 meg ott kezd csak igazán ficánkolni.