Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17049) DarkByte


DarkByte
addikt

Üdv mindenki! :)

Egy ideje szemezek a témával, és most elég közel vagyok hozzá hogy rendelek egy Original Prusa i3 MK3S-t Kit verzióban. Első nyomtató lenne. Mivel nem ipari nyomtatás lenne a cél, csak saját magam szórakoztatása (DIY elektronikai projektekhez burkolati elemek és dekor tárgyak nyomtatása), így gondolom ez kb. egy örök élet lenne nálam, és még upgrade-elni is lehet időnként. Alapvetően használni szeretném, és nem folyton bütykölni, ez pedig állítólag elég hülye biztos és megbízható.

Viszont a kit és a készre szerelt verzió között azért jelentős a különbség árban, így inkább megpróbálnám összerakni.
Leírásokat néztem, az extruder összeszerelés tűnik legbonyolultabbnak.
Nem gondolom hogy kétbalkezes lennék (IKEA bútorokat, és eddigi PC-jeimet is magam raktam össze), de azért ez csak finom mechanikás eszköz. Néztem neten hogy rengeteg leírás és videó van hozzá, és a hivatalos összepakolós cucc is iFixit szintű.
Úgy láttam Szegeden több embernek is van, talán lenne segítség is ha elakadok. :)

Bele merjek vágni? Akinek van, ment elsőre az összeszerelés?
Ha gond van, a Prusa hogyan áll az alkatrész cserékhez (valamit eltörök vagy túlhúzok, ilyesmi. marhára vigyáznék, de sose lehet tudni), elvileg ugye van 2 év garancia a gépre, a fogyó alkatrészeket leszámítva.
Azzal tisztában vagyok hogy kb. 10 óra belemegy az első összepakolásba, de nem gond. Pár este alatt szétosztva majd csak összeáll.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.