Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16101) eJeti válasza Mr.Csizmás (#16099) üzenetére


eJeti
csendes tag

Igen!

Van custom printer.

eJeti

(#16102) izisz válasza Sayiid919 (#16100) üzenetére


izisz
senior tag

Jól beszélsz! :K így talán az is kitisztul a fejekben, aki bér nyomtat, miért annyit kér, amennyit (gondolok itt a hobbistákra, természetesen)

(#16103) Saccco válasza Sayiid919 (#16100) üzenetére


Saccco
nagyúr

Nekem most a lining-et ette meg...


Ez már nevezhető clog-nak... :D

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16105) Mr.Csizmás válasza Sayiid919 (#16100) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ne is mondd, tegnap egész este az említett állítócsavart bűvöltem kockával, szép lett az oldala, ma ráengedtem egy bonyolultabb printet, ahogy elnézem szedhetem is le negyed készültségnél :( :DDD

(#16101) eJeti köszi :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#16106) Saccco válasza Sayiid919 (#16104) üzenetére


Saccco
nagyúr

Ezt most konkrétan 1 óra alatt hozta össze. :D

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16108) Saccco válasza Sayiid919 (#16107) üzenetére


Saccco
nagyúr

Ilyen. :Y

Majdnem olyan, mint amikor a Wade extruder kicsit meggyűrte a PLA-t.

Tettem bele egy full metal titanium-ot, de ott meg van egy kis heat creep, emiatt akarok nyomtatni egy másik felfogatót. Megoldom, csak idő. :))

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16109) imibogyo válasza Sayiid919 (#16104) üzenetére


imibogyo
veterán

Ezen szerintem mindenkinek át kell esni. Mármint az anyázós részen, ami nem mellesleg egyenesági következménye az általad is említett "tudatlanságnak". :B

Anno amikor megvettem az Anet A6-ot kezdetben minden szép és jó volt (a sok "leszólás" ellenére nem egy rossz gép egyébként, csak a gagyi váz miatt lassabb és "állítgatósabb"). Aztán beindult a szívás özön és végül már annyira felb...a az agyam, hogy ki akartam dobni az egészet az ablakon. Mindezt úgy, hogy ekkorra már túl voltam két CNC marógép egyedi tervezésén és megépítésén, valamint egy CNC lézergravírozó összerakásán és használatán (ez mondjuk "bóti" váz volt, de na a lényeg, hogy azért nem a nulláról indultam a CNC-s témakörben). Mégis szívtam, mert ennek a fajta gépnek a használata, működése új és más volt, mint azoké (nem a szigorúan vett mechanikai, műszaki részre gondolok itt természetesen, az tiszta volt, hanem a pontos összefüggésekre, a "mi, mire van hatással?" dolgokra). Szerencsére nem dobtam ki. Többek itteni lelki fröccsének hatására felszívtam magam és neki álltam újból, a nulláról a gép összerakásának és beállításának és végül minden rendbe jött. Úgy is adtam el, hogy "tökéletesen" nyomtatott. Ekkor lett meg az Ender 5 ami hozta az általam elvárt "úgy jó ahogy van, de azért még fejleszt(het)ek rajta" érzést. Röviden öröm volt használni és nem éreztem büntetésnek már az első percektől fogva sem.

A csattanó az, hogy végül az élet visszasodorta hozzám az A6-ot (sajnos, egészségügyi okok miatt). Most már "érettebb fejjel", több tapasztalattal, nyugodtam, végiggondolva sőt eleve fejlesztésekkel elsőre jó lett a gép darabokból összerakva is. Mára már elég sok mindent nyomtattam vele, és lényegében hibátlanul teszi a dolgát a gyári alu asztalra is. Most vagyok a gyűjtési fázisban, mert azért ezt is szeretném átépíteni fémvázasra és akkor lesz két ténylegesen jó, masszív nyomtatóm. :K

(#16111) Reggie0 válasza Dyingsoul (#16093) üzenetére


Reggie0
félisten

Mint mondtam, ezek a sima leptetomotor tengelyere szurt hajtokerekes extruderek nem tudjak a 100mm/min-t a fejen keresztul, mert gyenge a rugo hozza. Ha a rugon szoritasz, akkor a motor lesz gyenge hozza, legalabbis ezek a szimpla nema17-es leptetomotorok.

Itt van, hogy nekem mi jott ki az ender 3ral: [link]

Kell az 1:5-os nyomatekvalto es azzal szepen megy, elobb tepi el a pfte csovet, minthogy megcsuszna.

[ Szerkesztve ]

(#16113) Reggie0 válasza Sayiid919 (#16112) üzenetére


Reggie0
félisten

Igazabol azt is le lehetne merni, mondjuk kozepallas eseten a tuloldalt hany mm-re lehet benyomni 0.1kg-val. Csak szerintem meg nem sokan tettek meg :)

(#16114) Dyingsoul válasza Sayiid919 (#16112) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Én csak egyetlen dologtól félek: hogy valamit menthetetlenül elrontok (pl stepper motort leégetni nagy blama lenne). Utánpótlás persze van mindenre... csak győzd kivárni mire ideér Kínából. Ami persze tartalék esetén nem nagy kunszt de ha valami fontos elromlik amiből nem lehet nyomtatni tartalékot az szívás.
Ki lehet persze tapasztalni sok mindent és minden fent van a neten. Csak mikor belekezdesz valamibe egy bizonyos tutorial alapján, egyáltalán nem biztos, hogy minden infó birtokába jutsz még akár több leírás átolvasása után sem.

Már párszor elkiabáltam úgyhogy már mindegy. Most inkább azt írom, hogy ideiglenesen megjavítottam. A rugó vagy az extruder oldali coupler a ludas: erre a nyomtatott karra is kellett a rugó alátét ami növeli a nyomó erőt a karon.
Illetve már nem volt kedvem egyesével mindent kipróbálni, ehhez lehet nincs köze de lecseréltem a bowden tube couplert is az extruder oldalon. Azért mert idegesített, hogy a másikba alig találtam bele. De ahogy lecseréltem én nem tudom mi változhatott de az új coupleren sokkal könnyebben csúszott be a filament. Ami nem értem hogy lehet. Úgy értem nem csak azonnal beletaláltam a filamenttel mikor azt betöltöttem, hanem mikor már benne volt a teflon csőben, sokkal könnyebben siklott végig egészen a hotendig, mint korábban.
Ez az extruder oldali coupler hogyan blokkolhatná a filamentet? Ez magát a csövet fogja... Az elképzelhető, hogy olyan erősen fogta a csövet, hogy a filamentre is rászorított?

Nem tudom, hogy a két dolog közül melyik segített ez alkalommal mert egyszerre tettem be a rugó alátétet és cseréltem a couplert. Vissza egyiket sem csinálom már, hogy megtudjam a választ.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16115) TheProb válasza Sayiid919 (#16069) üzenetére


TheProb
veterán

Végül az egyik fb csoportban megosztott profillal tűnik úgy, hogy megoldódott a dolog. Bár összefésültem az eddigi profiljaimmal is és nem láttam eget rengető eltéréseket. Nem csak a kockánál volt amúgy, hanem minden nyomatnál, csak a kocka felső pár rétegével teszteltem, mert az gyorsan megvolt.

Enyémen szilikon zokni van, de szerintem azért mert Pro. A sima szerintem még mindig a gyaőjókabáttal jön.

Hero me: Nekem az van, mit szeretnél róla tudni?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16116) Saccco válasza Saccco (#16097) üzenetére


Saccco
nagyúr

Bővebben a PrusaSlicer 2.0-ról.

Nem mellesleg itt van a Cura 4.1 Beta is.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16117) TheProb


TheProb
veterán

Ha netán más is WAVGAT féle UNO-t venne, BL flash-eléshez, akkor íme a megoldás. Szoptam vele eleget, így leírom mi lett a megoldás...
Én a TH3D féle csomaggal próbálkoztam, de szerintem a "rendes" IDE-vel is ez a helyzet. A komplett guide-hoz én ezt használtam, az általam leírtak csak annak kiegészítései.

WAVGAT UNO R3

Arduino IDE alatt a Tools->Board alatt az "Arduino Uno"-val nem fog működni. Le kell tölteni a termék leírásában linkelt extra file-okat és bemásolni a megfelelő helyre az Arduino mappájába. [link]

A fentiek elvégzése után, már fel lehet tölteni a konfigot az UNO-ra.

A másik, nagyobb szívás már a BL flash-nél volt. Hiába volt jó a kábelezésem, rendre az alábbi hibát kaptam:

Egy reddit-es thread-ben találtam meg a megoldást, mégpedig, hogy 3 vezetéket máshova kell kötni az UNO-n. A lényeg: "
pin 11 is is mosi, 12 is miso, and 13 is sck, use those pins instead of the ICSP interface.
only use the ICSP interface for ground and vcc"

Csináltam egy módosított képet is, Techig Tech színkódja alapján:

Így már be tudtam égetni a BL-t és fel tudtam flashelni az TH3D féle fw-t is.

Megcsináltam a manual mesh levelinget is. Nem véletlen anyáztam én erre az asztalra...

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16118) Mr.Csizmás válasza Saccco (#16116) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ez a prusaslicer vmi varázsló :U minden tuning nélkül k...szép calicat-et nyomtatott PETG-ből. (még hűtést se babráltam, minden maradt factory default)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#16119) vizimento


vizimento
senior tag

Nah, úgy tűnik nálam is kezdődik a szívás Ender 3-mal :(
Pedig eddig teljesen meg voltam vele elégedve, hiba nélkül tette a dolgát mióta (kb egy hónapja) megjött.
Valahol dugulás van a rendszerben. PETG anyaggal nyomtattam.
Szétszedés megvolt, nózi csere is, heatbreaker is megtisztogattam amennyire tudtam (abból sajna nincs cseredarabom), PTFE csőből többször vágtam, és tövig visszanyomtam. De még mindig nem jó, pár perc nyomtatás után eldugul.
Mit tudnék mér tenni?
Nem a léptetőmotor hibája, mert dugulás után, 230 fűtött fejjel, kézzel is hiába próbálom beletuszkolni a filamentet, nem jön ki a nózin semmi.
Legalább addig kibírhatná, míg egy V6 tartót kinyomtatok, mert akkor ki tudnám cserélni az egészet, mert abból már van tartalék, csak nem gondolkodtam előre, hogy annak se a felfogatása, se a heatbreak-je nem olyan, mint a gyárié :(

Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!

(#16120) Mr.Csizmás válasza vizimento (#16119) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

melyik v6 tartót akarod? mert ami thingin creality v6 néven van, az mind passzol a gyári x-carriage-ra.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#16121) vizimento válasza Mr.Csizmás (#16120) üzenetére


vizimento
senior tag

A minimalist verziót akarom kinyomtatni, pár hsz-el ezelőttről. (#16074)
Tudom, hogy mind passzolnak a gyári x-carriage-re a thingis creality V6 tartók, csak még nem nyomtattam belőle. Most meg nem tudok nyomtatni a dugulás miatt. Ezért nem tudom felrakni a V6 fejem :W

[ Szerkesztve ]

Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!

(#16122) Saccco válasza vizimento (#16119) üzenetére


Saccco
nagyúr

PETG-nek alsó határon van az a 230 fok, menj fel 240-245-ig.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16123) Mr.Csizmás válasza Mr.Csizmás (#16118) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

PrusaSlicer x CaliCat 240/235/75, 0.3LH, minden más factory default, Hobbyking PETG Premium Black

oop állapot, csak ennyire szemetelt, curához képest semmi ua beállításokkal. viszont kb*szottul rezonál, jerk+acc értékeket le kell vennem.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#16124) vizimento válasza Saccco (#16122) üzenetére


vizimento
senior tag

Az már necces PTFE csővel, nem!? Ahhoz már all metal kéne.
Amúgy a heat torony teszt szerint jó a 225 is. 205-nél kezdett alulextrudált lenni. De 225-nél már nagyon szép volt a felület és a bridge is. (Spectrum "áttetsző kék" PETG)

Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!

(#16126) HornedReaper válasza Dyingsoul (#16093) üzenetére


HornedReaper
senior tag

Az utángyártott bordázott extruder adagoló kerék sokkal jobb, élesebbek a rovátkák / jobb a kidolgozása ;)

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#16127) TheProb válasza vizimento (#16119) üzenetére


TheProb
veterán

Már párszor linkeltem: [link]
Nekem ez lett a megoldás.

(#16125) Sayiid919: A base-t az értelem szerűen seggel lefelé. A duct-ot én szintén seggel lefelé nyomtattam, de máshol front-tal lefelé pozícionálták. Support értelem szerűen csak "touching build plate"-el.

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16128) Saccco válasza vizimento (#16124) üzenetére


Saccco
nagyúr

Még élek. :D

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16130) TheProb válasza Sayiid919 (#16129) üzenetére


TheProb
veterán

A tájolás nyilván az, ahogy majd a nyomtatóra lesz felszerelve. Most nem tudok képet küldeni, csak majd este. Vagy nézd meg teching tech hero me-s videóját, abban látszik, hogy ő hogyan nyomtatta ki.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16131) vizimento válasza TheProb (#16127) üzenetére


vizimento
senior tag

A gyorskötözős csatlakozó rögzítésre gondolsz?
Van ott műanyag gyűrű éknek. Vagy azzal se volt jó?

Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!

(#16132) TheProb válasza vizimento (#16131) üzenetére


TheProb
veterán

Nem. A nozzle-t teljesen betekered (melegen) PTFE nélkül, majd egy teljes fordulattal ki. Utána tolod be a csövet tökig, majd ráhúzod a nozzle-t. Így faszán összeszorul a kettő és nem tud befolyni a fila a nozzle és a PTFE cső közé.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16133) Saccco válasza TheProb (#16132) üzenetére


Saccco
nagyúr

A heatbreak alsó széle mentén kell levágni a PTFE csövet és csak ez után szabad felrakni a heatblock-ot. (Csak akkor, ha a heatbreak teljes hosszán átmegy a PTFE, vagyis a nozzle tetejéig ér. (Bore 4.1))
Ha ezzel a dugdosós megoldással jó lett, akkor csak szerencséd volt.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16135) Dyingsoul válasza HornedReaper (#16126) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Na kíváncsivá tettél, alig várom már, hogy megjöjjön. :DDD

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16136) TheProb válasza Sayiid919 (#16134) üzenetére


TheProb
veterán

De hát ez nem seggel lefele van nyomtatva, hanem az X rod felé néző felével lefelé.Az a fele legyen lefelé, ami a hotbed felé fog állni (felszerelt állapotban). TechingTech is úgy nyomtatta.

(#16133) Saccco: Nem hinném, hogy ez akkora szerencse lenne. Miért lenne annyival jobb megoldás, amit te írsz? Azon túl, hogy macerásabb.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16137) Saccco válasza TheProb (#16136) üzenetére


Saccco
nagyúr

Nincs benne a fitting hátrahúzása.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16139) Saccco válasza Sayiid919 (#16138) üzenetére


Saccco
nagyúr

Ha a funkciót ellátja, akkor nem kuka. (Nem tudom, hogy így van-e. :) )

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16140) azbest válasza Sayiid919 (#16134) üzenetére


azbest
félisten

Amikor nekem voltak leszedhetetlen supportok, akkor a flow-ból kellett kicsit visszavenni, hogy kevesebb anyagot toljon. De hőfokonként is más lehet az ideális, mert melegebben jobban folyik és terül az anyag is.

(#16142) Dyingsoul


Dyingsoul
veterán

All metal hotenddel van valakinek tapasztalata? Félek rendelni az Ender 3-hoz mert páran azt írták, hogy a metal heatbreaknél cloggol a PLA nagy retraction-nél és nem is csúszik olyan finoman benne a filament...

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16143) Mr.Csizmás válasza Dyingsoul (#16142) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

nekem tegnap jött meg ez: [link]

belül meg gyufaszállal és vékony csiszolóval fel lehet csiszolni, vagy homokkal :))

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#16144) Dyingsoul válasza Mr.Csizmás (#16143) üzenetére


Dyingsoul
veterán

És te felcsiszolod?

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16145) Mr.Csizmás válasza Dyingsoul (#16144) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

még nemtom, megszakértem a fémipari QA-s öcsémmel.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#16146) Saccco válasza Dyingsoul (#16142) üzenetére


Saccco
nagyúr

Ezért vettem a TL titánt. Mondjuk szívtam vele így is, heat creep lett és bennemaradt a PETG... :W :D

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16147) Dyingsoul válasza Saccco (#16146) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Na pont ezért kérdezem, hogy mi az amivel nem kell szívni. :DDD De alin is ahogy olvasom a véleményeket az egyik extruderben a görgőt kell cserélni mert rossz minőség, a másik hotendben meg bennragad a filament mindenhol van valami negatívum. Én értem, hogy a nyomtatót mindig kell babrálni, de hogy nincs 1 olyan pici alkatrész sem amit bepattintasz és jó, működik, nem kell tovább gányolni az azért dühítő kicsit.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16148) Saccco válasza Dyingsoul (#16147) üzenetére


Saccco
nagyúr

Van sok olyan. Csak a feltételeknek is úgy kell alakulni. A heat creep itt több dolog miatt van, nem a torok hibája.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16149) azbest válasza Dyingsoul (#16142) üzenetére


azbest
félisten

van ahol olajozást javasolnak, hogy kialakuljon egy tapadásmentes réteg. Úgy, mint ahogy az öntöttvas serpenyőt kezelik [link]

(#16150) imibogyo


imibogyo
veterán

Na megküzdöttem a kastéllyal. Vannak rajta hibák bőven, de szerintem első próbálkozásra és a még mindig kalibrálatlan nyomtatóval (tudom, szégyen...) szerintem annyira azért nem lett rossz. Támasztékot nem használtam. Skirt volt...

A retraction/coasting beállításokkal lehet talán a legnagyobb baj nálam (már amennyire így olvasgatás és képek nézegetése alapján vissza tudom fejteni), valamint egy minimális alulextrudálás is látható. Mintha a szíjaim sem lennének elég feszesek (kézzel nem úgy érzem mondjuk), mert az oldalfalak sem lettek túl szépek, kontrolláltak. 200/60 fokon ment a nyomtatás 50 mm/s sebesség mellett. Méretezés az alap volt, nem állítottam rajta...

Bárkinek bármi ötlete, jótanácsa van ne tartsa magában. :N

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.