Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16402) Zsolt74 válasza Saccco (#16398) üzenetére


Zsolt74
senior tag

Ezt úgy nyomtatta, hogy két karnak is kilazult a csavarja nyomtatás közben ami hallhatóan kotyogott is.

Zsolt

(#16403) Reggie0 válasza imibogyo (#16331) üzenetére


Reggie0
félisten

Na, kijott a te beallitasaiddal, de 50mm/s-re visszaveve(es a gyorsulast 500-ra) a var es kb. ugyan az lett, mint neked az elso. Annyi az elteres, hogy a torony ferde aljaban levo elcsuszott vonalak nekem pottyok lettek. A gcode alapjan ott kezdi a nyomtatast ezert van ez. Illetve az szamszerij alatt overhang rondabb, de az inkabb filament kulonbseg, enyemhez sok ez a 205 fok.

[ Szerkesztve ]

(#16405) Saccco válasza Sayiid919 (#16404) üzenetére


Saccco
nagyúr

[link]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16406) TheProb


TheProb
veterán

+1 Troubleshooting guide. Több hibát írnak le és adnak rá tanácsot, mint pl a S3D-s leírásban.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16407) imibogyo válasza Sayiid919 (#16404) üzenetére


imibogyo
veterán

Én remélem, hogy csak neked nem jött be ez a Hero Me dolog, mert nekem épp 5 perce fejezte be a fő elem nyomtatását a gép. Nem lett valami "hűde nyomat", a supportot is túltoltam, elfelejtettem visszavenni 50%-ról, de mindegy a célnak szerintem meg fog felelni. :K

Sima PLA, de 100%-os infillel (a fan duct is abból lesz), erre az alkatrészre szerintem úgy sem jut annyi hő, hogy bajt okozzon a folyamatos hűtés és a fejtől való relatíve nagy távolság miatt.

Sokaknak nem volt gond PLA-val (köztük magának a modell alkotójának is, aki 6+ hónapja használja a saját PLA példányát szilikon zoknival, lásd lenti kép), más anyagom meg úgysincs. :DDD Majd ha szerzek egyszer PETG-t, vagy ABS-t, majd újranyomtatom, de most úgy bevásároltam PLA-ból (és eddig is csak azt használtam, semmi mást), hogy most nem szívesen áldoznék még erre is, mást meg nem nyaggatnék ilyennel...

[ Szerkesztve ]

(#16408) Holleanyo válasza Reggie0 (#16400) üzenetére


Holleanyo
tag

Sikerült feltöltenem a bootloadert az Ender3-ra az USBasp programozó és az Arduino IDE program segítségével. Itt elakadtam. Mi a következő lépés az FW felrakásához?

Ender 3 - “az áramjárta vezető pont ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak hát más a fogása”

(#16409) TheProb válasza imibogyo (#16407) üzenetére


TheProb
veterán

Én is Qkáztam a Hero Me-t Szar helyre fúj a duct, hiába állítgatod fel-le.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16411) dugesz77 válasza imibogyo (#16407) üzenetére


dugesz77
őstag

Pedig most egész jó áron van a Spectrum PETG a vízeseknél.

(#16412) Saccco válasza dugesz77 (#16411) üzenetére


Saccco
nagyúr

Nagyon jó filament. 230/77-en szépen megy.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16413) Reggie0 válasza dugesz77 (#16411) üzenetére


Reggie0
félisten

De a DevilDesign ASA is jo aron van.

[ Szerkesztve ]

(#16414) TheProb


TheProb
veterán

ABS-nek ugye jól rémik, hogy nem árt, ha szabadon hagyom a spooler-t? Hydrofób, ugye? PETG is az, jól olvasom? Miért pont az ellentéte rémlik? :D

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16415) Reggie0 válasza TheProb (#16414) üzenetére


Reggie0
félisten

Kb. mint a PLA-nak. PETG, Nylon, PC az igazan erzekenyek, de Nylon a legdurvabb, abbol van olyan, ami 2 napig sem birja.

(#16417) Joshi válasza Saccco (#16373) üzenetére


Joshi
titán

Ok akkor megelégednék a ~200x200x250 körüli munkafelülettel. Ez a megoldás tetszik, de gondolom itt lenne vám is. Hasonló megoldás vámmentesen honnan lehetne beszerezni?

(#16418) Saccco válasza Joshi (#16417) üzenetére


Saccco
nagyúr

Akkor nézz rá arra, amit gerleimarci linkelt.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16419) Pitti11


Pitti11
tag

Tegnap szeleteltem egy benchyt Simplify3D-vel, itt sem piszkáltam a beállításokat egyelőre, ezzel 2,5 óra helyett 1 óra alatt elkészült a hajó, az eredmény pedig sokkal jobb lett.... egyre durvább ez a cucc :D (anycubic predator) és még a titan extruderrel illetve minden a gyári. Lett most egy két blob ami a lassú tempónál nem volt, illetve szőrözött is picit. De szabad szemmel nem nagyon látni csak ha makrofotózom és belenagyítok :) Asszem kell az a BMG nekem is... :)
Csavarok sem lazultak már ki, pedig rázta a fejet rendesen. Konkrétan majdnem végigbámultam az 1 órát amig dolgozott... olyan mint amikor a kandallóban a tüzet nézi az ember nem lehet otthagyni :D:D :DD Marhajól néz ki ezen a tempón :) :)

Az elején nekem is kilazultak a csavarok a gömbfejeknél mint Zsolt74 is említette, raktam a karokra gumit (majd cserélem rugóra) illetve húztam még egy picit rajtuk... most jónak tűnik.

(#16420) Joshi válasza Saccco (#16418) üzenetére


Joshi
titán

Köszi. Nem keresgélek tovább, egyelőre nincsenek túl nagy igényeim. A lényeg, hogy a lehető legjobb nyomtatót vegyem, nem szeretnék kidobni x összeget, akkor inkább hajlandó vagyok fizetni többet. Kaptam privibe is egy ajánlatot, szerintetek melyiket vegyem?

TWO TREES 3D Printer Sapphire S High-precision CoreXY Aluminium Profile Frame Big Area Kit Core XY structure Automatic leveling

Vagy

EU ANYCUBIC Kossel Linear Plus Delta Stampante 3d Auto Leveling Alta Precisione

Ha az olcsóbb is jó cucc akkor inkább azt venném, de fontos lehet az esetleges fejlesztés, cserélhető alkatrészek stb előny is.

(#16421) imibogyo válasza TheProb (#16409) üzenetére


imibogyo
veterán

Pontosan melyik duct? Mert van vagy 8 különböző...

(#16410) Sayiid919:
Jah. Csak azon a képen egy 5015 blower van nem a gyári. És írja is hogy a gyári Stock blower t nem ajánlja...
Hát de ha már egyszer ő sem ajánlja, akkor miért azzal próbálkoztál? ( ;] :P ) Nyugi, csak viccesnek szánt beszólás, természetesen. Én is gondolkodtam a gyári ventik felhasználásán először, de aztán meg arra gondoltam, hogy ha már egyszer "újraépítem az egészet", akkor már a ventiken is fejlesztek, csak így van értelme, máskülönben a gyári fejjel is el lehetnék relatíve normális minőség mellett, ahogy eddig is...

Ha duál 5015 t használnék biztos jó lenne de túl messze van a nozzle től ahoz túl gyenge a stock hűtő.
Nekem meg pont ez tetszett meg benne, szerintem ezért is működhet PLA-val is a dolog. Ami meleget kapna is esetleg azt meg pont "lefújják róla" a ventik.

Ja és a hotend et fújó venti meleg levegőt pont a nozzle re nyomja ahol keveredik a hideg levegővel így még ront a hatás fokán.
Mikori verziót töltöttél le a tartó elemből, mert mintha a legutolsó verzión nem lenne akkora gap alul, hogy azon jelentős meleg levegő lefelé mozduljon (az Ender 5 verzióról beszélek természetesen, a többit nem tudom milyen). TT is tesztelte az Ender 3 (gyári ventis) verziót és ő is említi, hogy jön alulra valamennyi levegő, de amint beindul a tárgyhűtés ez lényegében semmissé válik. Én még azon is gondolkodtam, hogy ha ez akkora probléma lenne, hogy pl. capton szalaggal leragasztom a tartó elem alját...

Holnap feltöltöm a kastélyt. Hihetetlen milyen jó lett már! Csak 10perc van vissza belőle de úgy tűnik minden gondomat megoldotta hogy le szedtem a hero me t.
Na, megoldódik minden. Azon viszont őszintén csodálkozom, hogy egy elvileg a gép működésén javító cucctól neked ennyire rossz lett minden. Nem azon, hogy esetleg jobb nem lett semmi, hanem azon, hogy konkrétan ennyit rontott a gép "teljesítményén".

(#16411) dugesz77:
Köszi. De előző hónapban is eldobtam egy 30-40k Ft-ot csak 3d nyomtatós cuccokra (a többiről nem is beszélve) és azért meg kell őrizni a otthoni békét is. Júniusban vár ránk egy komolyabb betonozás/renoválás is, így most nem szeretnék költeni "feleslegesen"... Majd meglátjuk hogy muzsikál a PLA verzió, aztán lehet én is kukázom az egészet és akkor feleslegesen nem költöttem semmire, főleg mivel én csak PLA-val nyomtattam eddig és ez jó eséllyel így is marad, mert alapvetően csak "proof of concept" dolgokat nyomtatok, sem komolyabb hőtűrésre, sem komolyabb ellenálló-képességre nincs általában szükségem, eddig egyedül ez a hotend-mod a kivétel, ahol jól jönne, ha lenne más anyagom... :B

(#16412) Saccco:
Eddig nekem is csak jó tapasztalatom van a Spectrum filamentekkel, ha veszek a jövőben, akkor is valószínűleg ezt fogom választani. :K

(#16413) Reggie0:
Ez mondjuk érdekes anyagnak tűnik. Nyomtatni mennyire nehéz? Volt már vele dolgod? Mert jókat írnak róla, de dobozolás nélkül még ABS-el sem próbálkoztam.

(#16423) Saccco válasza Joshi (#16420) üzenetére


Saccco
nagyúr

A Kossel-lel is vannak jó tapasztalatok. Viszont a delta nem kezdőbarát. Cserébe a leggyorsabb és az egyik legérdekesebb forma.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16424) izisz válasza Sayiid919 (#16422) üzenetére


izisz
senior tag

Az axiál fan megoldásokat (tárgy hűtésre) felejtsétek el szvsz. Az ilyen csilli-villi fan duct-kal együtt. Radiál fan a lehető legegyszerűbb konstrukcióban. Ne a tömeg után menjetek, hanem a józan ész felé.

Radiál ventiknek megvan a szükséges nyomása (static pressure), ami a cifra fan ducton való levegő átpréseléshez kell, az axiálnak nincs, annak csak a légszállítása (lehet) magas, de amint akadályt teszel elé, romlik a hatékonyság.
A másik, amit meg is tapasztaltál, a "hova fúj a /csöve/" - minden modell, amit valaki csak design-ból hasra ütve készített, szivatni fog. A nozzle hegye alá kell fújja a levegő nagyját, nem rá, nem főlé, nem a heater blokkra, a nozzle alá kicsivel. Amelyik modell nem így van tervezve, az szopatni fog.

(#16425) Mr.Csizmás válasza izisz (#16424) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

na ezért jó most, hogy az ender 3 24V, 2 db 12V csigát lehet feltenni egy vezetékről.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#16426) imibogyo válasza Sayiid919 (#16422) üzenetére


imibogyo
veterán

Pont ilyen megoldásokkal szemezek én is. Nekem valahogy nem jön be "a nyomtassunk 0,5 Kg filamentből légcsatornát" dolog. Egyelőre függetlenül a venti fajtájától linkelek példákat, de 5015-el fogom megoldani az új hűtést. Ilyesmi "rövid utas" elrendezéseket nézegetek most.

Most nyomtatás alatt van egy nagyon egyszerű központi elem is, ami jól körbeöleli a bordát és ehhez legózok még extra alkatrészeket, szintén csak tesztelési célból. De azért esett a választásom erre a nagyon egyszerű és könnyű modellre (~7g-os a gyári ~44g-os takaró elem helyett), mert szeretnék játszani egy kicsit a "távolról hűtés" lehetőségével is (bár én olyat tervezek készíteni, ami jobban szétteríti a levegőt). De ez az egész alapvetően csak tesztelési, "miért ne?" célokat szolgál...

(#16424) izisz:
:K Ezért nézek én is csak 4010, 5015 stb. ventis modokat. A többinek nincs sok értelme, vagy csak nagyon túlbonyolítva, például dupla, meg tripla ventikkel és nagy tömeggel (2-3 cm magas ventik a relatíve elfogadható statikus nyomás miatt stb.).

[ Szerkesztve ]

(#16428) Saccco válasza Sayiid919 (#16427) üzenetére


Saccco
nagyúr

A hegy alá közvetlenül.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16429) Reggie0 válasza imibogyo (#16421) üzenetére


Reggie0
félisten

Azt mondjak valamivel konnyebb, mint az ABS, de a tores veszelye ugyan ugy fennall. Viszont full UV es kornyezetallo, auto es kulteri alkatreszeknek tokeletes.

Mivel kamraba van zarva szellozes nelkul, igy meg semmi mergezo anyagot nem probaltam.

[ Szerkesztve ]

(#16430) Reggie0 válasza Sayiid919 (#16416) üzenetére


Reggie0
félisten

Es Imibogyo:

Szep lett, de tul sok a gyorsulas, probald meg 500-on. Nekem most jott ki a prusa vs cura osszehasonlitos darabjaim. Amelyiken rajta maradt a brim az a cura. Szerintem prusaslicer sokkal jobb eredmenyt ad. Ezt a kek szint nehez fotozni, most atrakom a szurket es megismetlem.

Amelyiken rajta van a brim, az a curas, a masik a prusaslicer.

[kep114715] [kep114823] [kep114825] [kep115125] [kep115148] [kep115209] [kep115223] [kep115235] kep115252]

[ Szerkesztve ]

(#16431) TheProb


TheProb
veterán

Asszem hatalmas pirospont a Creality support-nak (aliexpress), tényleg az ultrabase-es lapot sikerült kisírnom a warped bed miatt :DDD :Y .:

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16432) dugesz77 válasza Reggie0 (#16430) üzenetére


dugesz77
őstag

Pont ez nyomtattam én is délelött és ahogy nézem még a kék Gembird PLA is stimmel :DDD
Én most a Creawsome mod-ot próbáltam ki Cura 4.1 és Ender 3-al. Szerintem jobb lett a minőség mint volt szörösödés helyett pókhálós lett kicsit bár ez könnyem letakarítható.




[ Szerkesztve ]

(#16434) TheProb válasza Sayiid919 (#16433) üzenetére


TheProb
veterán

Ezért szoktam rá a calicat-re, az ~45 perc alatt megvan.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16435) Reggie0 válasza dugesz77 (#16432) üzenetére


Reggie0
félisten

Viszont ennek nem jo a felbontasa. Hianyszik a szamszerijrol az ideg. Ez azert van, mert 0.4-nel vastagabb vonalat hasznal es nincs bekapcsolva a print thin walls.

[ Szerkesztve ]

(#16436) Reggie0 válasza TheProb (#16434) üzenetére


Reggie0
félisten

Es fele annyira sem mutatja jol a hibakat. Azert be kell latni, ez a var egy atgondoltabb, sokkal alaposabb teszt.

[ Szerkesztve ]

(#16437) Mr.Csizmás válasza Reggie0 (#16436) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ccat alapvetően tengelytorzulások, feed pontosságot mérni jó.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#16438) Reggie0 válasza Mr.Csizmás (#16437) üzenetére


Reggie0
félisten

Igen, arra tokeletes.

(#16439) Saccco válasza Mr.Csizmás (#16437) üzenetére


Saccco
nagyúr

Nekem a Benchy a kedvencem. :D

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16440) dugesz77 válasza Reggie0 (#16435) üzenetére


dugesz77
őstag

Ja ,hogy annak is kellene látszódnia :U Végigkattingattam a teszt elemzést picit megnyugtatott,hogy nincs túl sok hiba.

[ Szerkesztve ]

(#16441) imibogyo


imibogyo
veterán

Közben haladok az Anet A6 fejlesztésével is. Lassan, de biztosan... :K

(#16442) Joshi válasza Saccco (#16423) üzenetére


Joshi
titán

Ez egy igen vagy egy nem? :F

(#16443) energy4ever válasza TheProb (#16431) üzenetére


energy4ever
addikt

Jo latni, hogy mukodik a kulfoldi gariztatas! Meg akkor is, ha hetek, honapok telnek el! :K

(#16444) Saccco válasza Joshi (#16442) üzenetére


Saccco
nagyúr

Bármelyiket választod jól jársz.
Persze csak akkor kezdj bele, ha szeretsz néha kicsit küzdeni, mert minden nyomtatóval kell néha.

Én a Kossel-t vennem, mert érdekes. De nekem nem első gép lenne. :D

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16446) Joshi válasza Saccco (#16444) üzenetére


Joshi
titán

Nekem is szimpatikus a Kossel, de youtubon láttam egy videót ahol valami szintezést nehezményeznek ha fejet cserél az ember. Mintha nem lehetne rögzíteni az Y tengely értéket, mert zárt a rendszer, vagy valami hasonlót beszél a figura.

(#16447) Holleanyo


Holleanyo
tag

Rakott fel már valaki új FW-t az Ender3-ra?

Ender 3 - “az áramjárta vezető pont ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak hát más a fogása”

(#16448) Saccco válasza Joshi (#16446) üzenetére


Saccco
nagyúr

Az egyébként egy régebbi verzió. Én nem akarlak se rábeszélni se le. :D

Holleanyo:
Megy az angol?

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16449) Joshi válasza Saccco (#16448) üzenetére


Joshi
titán

Szerintem megpróbálom a Kosselt, olcsóbb is tetszik is aztán ha nem jó akkor téged foglak okolni. ;]

(#16450) Saccco válasza Joshi (#16449) üzenetére


Saccco
nagyúr

Rendben. Köszönöm. :R

Fél áron érdekel majd. ;]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.