Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16251) TheProb


TheProb
veterán

Ezek a hibák nem underextrusion miatt vannak? Mitől lehet, hogy csak bizonyos részén jelentkeznek a modellnek?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16252) Mr.Csizmás válasza Saccco (#16248) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ezzel mit nyomtatsz? T-1000-et?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#16253) Saccco válasza TheProb (#16251) üzenetére


Saccco
nagyúr

Dugulás, akad a szál, esetleg változik a szál vastagsága.

(#16252) Mr.Csizmás:
PEEK-et. Ereje vetekszik az acéllal. :D

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16254) Reggie0 válasza TheProb (#16251) üzenetére


Reggie0
félisten

Nekem most pont ezt csinalta. Olyan clogging volt, hogy sirnatok :) De ugyan ez lesz a problema, ha megakad a szal. En most egy Gembird tekerccsel szenvedek, amit szarul tekercseltek es surun kereszben vannak a szalak. Olyankor ha nem tudja huzni, ugyan ilyen lukat csinal. Nekem a vege fele el is akadt teljesen.

(#16255) Reggie0 válasza TheProb (#16239) üzenetére


Reggie0
félisten

Hat, biztos nem a rugotol porog gyorsan, elobb azt a problemat kell megoldani, mert csak ledaralja igy a filamentet. Gyari extruderrel nem biztos, hogy erdemes sokaig fesziteni, mert egy ponton majd a motort fogja lefojtani, de halalni fogod, pattogo hangot ad ilyenkor.

Nem lehet, hogy G20-al atvaltja inch alapura mm helyett? Az 12.7-szeres sebesseget jelent. Nezd meg a generalt G-code-ban, hogy van-e G20 benne.

[ Szerkesztve ]

(#16256) Dyingsoul


Dyingsoul
veterán

Hoztam egy kis visszajelzést a nyomtatóm státuszáról:

Tegnapelőtt és tegnap még csak ránézni sem volt kedvem ezért hanyagoltam a dolgot, erőt gyűjtöttem hogy ma nekiálljak a szerelésnek mivel még mindig nem tudom biztosan hol volt a gond (csak sejtem).

Szóval ez történt ma:
DD PLA filament, nozzle felmelegít 220 fokra (Ennek 200-235 a gyári javasolt hőfoka).
Húznám ki a filát, nem jön! Na mondom ezzel mi van? Oké, hogy clogg lehetséges de ennyire? Felmelegítést 225-ra állítottam, úgy sem jött. Majd 230-re tettem a nozzlet és úgy próbáltam hogy előbb nyomni kezdtem. Na a cloggnak ez gondolom az egyik sajátossága, hogy a nozzleből alig jött a nyomás hatására valami. Nehéz is volt nyomni, tényleg talán 1-3 cm harmatvékony filament jött ki a nozzleből és hosszabb nyomás után végre ki tudtam húzni a filamentet.

Leszereltem a bowden csövet a hotendről, a couplert is és a hot end fix alátétét is kivettem. A hot end fix rövid tefloncsövét kinyomtam a couplerről leszedett hosszabb csővel. A teflőon csőben ragadt meg egy kis anyag.

Itt jön az első kérdés: hogy ragadhat bele a teflon csőbe a PLA? Úgy értem nem a cső szélén volt, konkrétan benne a csőben vagy 1-1.5 cm hosszan. Mindegy, két darabban kijött.
Megtakarítottam a bowden csöveket, a hot end ptfe fixhez való rövidebb tefloncső külsején csak kevés pla volt de azért volt rajta.
Letekertem a nozzle-t, azt is megtakarítottam de csak felületesen. Nozzle menetszár végén nem találtam sok műanyagot, azt a keveset azért olló élével lekapartam.
A hosszú bowden csövet többször is keresztül toltam a hotenden mígnem alul ki nem jött, nem húztam vissza, takarítottam volna de nem nagyon tolt ki beragadt műanyagot (tehát a ptfe csövön belől lehetett dugulás).

És itt jött a dilemma: a hot end fix-szel rakjam vissza a bowdent vagy hagyjam a fenébe és tekerjem vissza a hosszú csövet?
Dilemma azért volt bennem mert a hot end fix előtt is hasonló gondom volt de a hot end fix sem segített nekem.
Úgy döntöttem most kihagyom a hot end fixet és csak a bowden csövet tolom végig.

Összerakás:
Nozzle-t visszatekertem de csak kézzel (kesztyűben, bitfejjel). szorulás után egy jó háromnegyed menetet visszafelé lazítottam.
Hot end couplert betekertem tökig, kulccsal. Bowdent a couplerbe bele, letoltam egészen a nozzle-ig. Couplert felhúztam, tettem rá kötegelőt a sapka alá, hogy vissza ne húzódjon (ezt is youtube-ról lestem).
Nozzle-t jók meghúztam közben kombinált fogóval tartottam a hot end alsó kockáját ahogy videókban láttam.

Első ránézésre is rossz:
Azt hittem mindennel kész vagyok, így töltöm be épp a filamentet. Ahogy a nozzle-höz leért azt tapasztaltam, hogy alig jön valami a nozzle-ből, akárhogy tömöm a filamentet az extruder felől... Na mondom hoppá. A nozzle hiába tűnt jónak (megsúgom kb 3 nyomtatással ezelőtt cseréltem nozzle-t is...) mégsem lenne jó?

Nem, volt kedvem még egyszer szétszedni, szóval a következő művelet, lehet hogy szakszerűtlen volt ezt majd írjátok meg pls:

Az Ender 3 szerelő készletében van egy tű. Gondolom nozzle tisztításhoz való... Na ácsi ki is kutattam rögvest és elkezdtem finoman szurkálni a nozzle hegyét. Paraszti logikával odabenn nyomás lehet, ha én benyúlok tűvel a 230C-os PLA-ba, akkor odabenn valahol távoznia kell a PLA-nak és nem lenne szerencsés ha utat találna magának mert újabb clogghoz vezethet. Ezért csak nagyon kicsiket "döftem" vele. Az első pár szúrásnak mikor már eltaláltam a lyukat, nem volt különösebb hatása. Aztán a sokadik alkalommal kicsit bátrabban, mélyre döftem majd húztam is ki a tűt. A sokadik ilyen művelet után egyszer csak megindult a PLA... Pedig nem is nyomtam az extruder kar csak rátartott. Na mondom oké helyben vagyunk. Még kicsit megszurkáltam majd kézzel rápróbáltam a filament nyomására az extruder felől. Áhh mint az álom olyan szépen olvasztotta a filamentet és nem kellett közel sem nagy erővel nyomni, gondolom ez köszönhető a 230C-os hőnek is.

Újra kalibráltam az extrudert, most E106-on klattyog, úgy nyom ki 10cm-t.
De az a 10 cm ami kijött létszik, hogy szép vastag szálból állt nem olyan vékony mint korábban. Szemre és tapintásra is hatalmas a különbség.

Ugye én már többször is leírtam, hogy sikerült megcsinálni, most nem írom le hogy sikerült, inkább csak ideiglenesen. A vízválasztó az lesz, hogy kikapcsolás után képes-e ismét helyesen működni mert előzőleg is lehűlés után "romlott el".

Viszont a tanulság:
Ha valaki jön majd clogging problémával feltétlen ajánljatok neki nozzle cserét vagy azt, hogy a gyárilag kapott tűt járassa meg a felhevített nozzle-ben.

Tanulság +1: Ha a gyári tűt használjuk érdemes akkor tenni amikor még nincs teljesen összerakva a hotend, vagy ha a nozzle-t úgyis levesszük, azt csipesszel gázláng fölött melegítve lehet a legkönnyebben szurkálni.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16257) TheProb válasza Reggie0 (#16255) üzenetére


TheProb
veterán

Ja, nem mertem összefüggésre gondolni a rugócsere és a "felszálló" extuder között.

Most talán már nem tekerne, mint az őrült. Most viszont olyan, mint ha leszarná a mesh-t és a levegőben kavirnyázik a nozzl.e Hiába írtam bele itt is a start gcode-ba az M420 S1-et.
Valahogy nekem nagyon nem akaródzik működni ez a PS2. :(

Ha már tekeredett fila. Most bontottam ki egy Spectrum PLA-t. Hát ránézésre rohadt kuszák a szálak...

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16258) Dyingsoul válasza Reggie0 (#16254) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Nekem is van kesztyűm de a tiéd Próbbnak tűnik! Milyen kesztyű ez? Linket vagy pontos megnevezést kérek! :DDD

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16259) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

gekkó átlátszó PLA-ból, PSL+V4 okosítás

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#16260) Zsolt74 válasza Saccco (#16253) üzenetére


Zsolt74
senior tag

A PEEK ára elég durva ,egy 750g-os tekercs több mint 500$.

Zsolt

(#16261) Reggie0 válasza Dyingsoul (#16256) üzenetére


Reggie0
félisten

Ez a rahuzom a nozzlet a ptfe csore azert eleg lutri,- ennek ellenere en is ezt csinalom -, ugyanis a ptfe cso a ranyomodo nozzle hatasara nem csak szet tagulhat, hanem ossze is nyomodhat es akkor nincs utja a filamentnek. Emiatt en ugy szoktam rahuzni, hogy elotte egy pla szalat vegigtolok a PTFE csovon, de hagyom szabadon futni, azaz a feederrol le van csavarva.

(#16258) Dyingsoul: Benu gyogyszertarban kek nitril kesztyukent aruljak. Kb. 5000 forint korul van egy doboz, ami 100 darab(50 par).

[ Szerkesztve ]

(#16262) energy4ever válasza Mr.Csizmás (#16259) üzenetére


energy4ever
addikt

A kep leirasaban PETG van... :P

(#16263) Dyingsoul válasza Reggie0 (#16261) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Na az egy jó taktika lehet, ezen is gondolkoztam amúgy, mármint hogy a PTFE csövet vajon mennyire nyomja össze ez a művelet.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16264) Reggie0 válasza TheProb (#16257) üzenetére


Reggie0
félisten

Hat, en most a marlin-t tuningolom, majd beszamolok az eredmenyekrol, ha hoz valami javulast. Sajnos most nem tudok jatszani vele, mert par dolgot elobb ki kell nyomtatnom surgosen, a varas teszteket is abbahagytam.

Amugy a PLA tekercselesi problemakon sokat segit, ha nincsen megcsavarodva a dob es a feeder kozott. Ha meg van, akkor a dob porgesekor a meglazulo szalakat egymas ala tolja. Lehet kene egy olyan dob tarto, ami egy szabadon forgo csovon all es a cso belsejeben fut a szal, ami igy iranyba tud fordulni mindig :)

[ Szerkesztve ]

(#16265) Reggie0 válasza Dyingsoul (#16263) üzenetére


Reggie0
félisten

Amugy nozzle csere utan, nekem baromira leromlott az ivek nyomtatasa, valoszinuleg problemat okoz, hogy valojaban 0.4mm-nel picit vastagabb a nozzle es 0.4-es vonalakkal sliceolok. Mar az elozo nozzlen kiprobaltam es az is picit nagyobb volt 0.4mmnel, mert a 0.4mm-es injekcios tu siman belefert. Az utobbit meg tolomerovel ellenoriztem, hogy annyi-e. Nalam a kovetkezo minosegjavito proba az lesz, hogy felmegyek vonalszelessegben, szerintem imibogyonak is azert sokkal szebb a kastelya, mert 0.4 felett nyomtat.

[ Szerkesztve ]

(#16266) Dyingsoul válasza Reggie0 (#16265) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Hmm na én még ideáig nem jutottam el. Mondjuk rendeltem (és már meg is érkezett) egy új, 20 darabos nozzle készlet, van benne mindenféle méretből több darab. Ennek a nozzle méreteknek még én is utána nézek. De kis kütyükhöz jobb a kisebb átmérő, nem? Úgy értem kis figurákhoz.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16267) Mr.Csizmás válasza energy4ever (#16262) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

legközelebb nem iszok posztolás előtt :DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#16270) Reggie0 válasza Dyingsoul (#16266) üzenetére


Reggie0
félisten

Igen, a reszletekhez kicsi kell. De nem tudom meddig erdemes lemenni enderrel, egy ponton tul a mechanika pontossaga es a processzor sebessege lesz a korlat. 0.1-es nozzlevel szerintem mar igencsak hatareset lenne. En 0.2-re terveztem lemenni, akkor 0.25-os fallal lehet nyomtatni.

(#16271) TheProb


TheProb
veterán

No, most tudtam összelegózni a PLATSA-t. Íme:

Kétségeim vannak, hogy az a nyomtatott spooler tartó mennyire lesz tartós és használható... Szívem szerint ezt csináltam volna meg, csak ez K sokáig nyomtatódna és nem volt még rá időm. A bevezetés egyelőre a gyári PTFE cső jóvoltából valósult meg, nemtom a gyakorlatban mennyire lesz jó. Picit, mint ha "szögben" kapná a filamentet így is az extruder.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16272) Saccco


Saccco
nagyúr

:DDD :DDD

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16273) Mr.Csizmás válasza Saccco (#16272) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

sok volt így reggel a napi Voron ;] :DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#16274) Saccco válasza Mr.Csizmás (#16273) üzenetére


Saccco
nagyúr

Mondjuk ez nem az. :P

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16275) TheProb válasza Dyingsoul (#16012) üzenetére


TheProb
veterán

Tudnál egy linket dobni ehhez a görgős guide-hoz? Én csak olyat találtam, amihez csapágy kell.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16276) gerleimarci válasza Saccco (#16272) üzenetére


gerleimarci
aktív tag

Nem ér a neves alaplapgyártótól képet lopni :D

(#16277) Saccco válasza gerleimarci (#16276) üzenetére


Saccco
nagyúr

New hope.

;]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16278) Dyingsoul válasza TheProb (#16275) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Kb 10 perce keresem de nem találom... Valahol én nagyon mélyen kutathattam mert csak csapágyas megoldások voltak nekem meg persze azonnal működő dolog kellett (ami annyira bevált, hogy azóta sem készítettem csapágyast, pedig lehetne...)

Szóval nem találtam meg csak a HDD-men van meg és nincs mellette se readme file se semmi. Valószínűsítem, hogy valami komment szekcióból kukáztam ki vagy egyszerűen megváltoztattam a mappáim rendezését és csak a fontos dolgokat hagytam meg, a sallagokat töröltem.

TLDR: Feltöltöttem G-drivera innen le tudod tölteni.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16279) Dyingsoul


Dyingsoul
veterán

Tegnapi nyomtatás eredménye...

Úgy látom a Cura nem jól szeletelte fel. De már nem ez az első model amivel gond van...
Ti találkoztatok már olyan problémával, hogy a support nem éri el a modellt? Ezt hogy lehet kiküszöbölni?

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16280) Dyingsoul válasza Dyingsoul (#16279) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Mellékesen a modellt kicsinyítettem, már nem emlékszem de cirka 60-70%-a az eredetinek.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16281) Reggie0 válasza Dyingsoul (#16279) üzenetére


Reggie0
félisten

A support jellemzoen nem eri el a modelt. Van az oldaliranyu tavolsag, az a "Support X/Y Distance", azert jo, mert konnyebb szerszammal benyulni a fal es a support koze. Es van a fuggoleges iranyu "Support Z Distance". Ezt allitolag nem erdekes 0-ra levenni, de meg nem probaltam ki, hogy mi lesz akkor ha leveszem.

(#16282) Saccco válasza Reggie0 (#16281) üzenetére


Saccco
nagyúr

Összeforr a support és a tárgy. Soluble support-nál kell 0-ra állítani.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16283) Reggie0 válasza Saccco (#16282) üzenetére


Reggie0
félisten

Igen ezt sejtettem. De ezt meg lehet fejelni azzal, hogy a support vonalszelesseget leveszem a nozzle meret ala, igy elegge gyengen kotodnek a retegek, viszont az alatamasztott szakasz pontosabb lesz.

Ha egy vonalal szeles, akkor konnyu letorni az osszeforrt darabot is.

[ Szerkesztve ]

(#16284) Dyingsoul válasza Reggie0 (#16281) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Support Z distance-szel már játszadoztam. Általában a rétegvastagság kétszeresére veszem, hogy könnyebben szétszedjem. Eddig ez működött is, de pl a konkrétan mutatott lónál a többi supportot alig bírtam levenni még így is.

Itt van két kép, hogy mire gondolok (de több ilyen model is volt, pl a pokemonos rayquaza is ilyen volt):

Szerk: megnéztem a kérdéses lógó supportokat 100%-os model méreten, úgy érdekes módon szépen kiér a model aljáig... Szóval a model méretezése miatt valamiért ilyen rossz lesz a support. Hogyan lehetne helyre tenni a supportokat kisebb modell esetén? Support density-vel kellene játszani?

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16285) Saccco válasza Dyingsoul (#16284) üzenetére


Saccco
nagyúr

Kapcsold be a tower-eket és játssz az átmérő értékkel!

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16286) TheProb válasza Dyingsoul (#16278) üzenetére


TheProb
veterán

Köszi!

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#16287) Dyingsoul válasza Saccco (#16285) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Köszönöm a tippet, kipróbálom! :R

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#16288) imibogyo válasza Reggie0 (#16231) üzenetére


imibogyo
veterán

Bocsi lagziban voltam pár napig... :DDD Mikre vagy pontosan kíváncsi? Vagy küldjem el a Cura projektfájlt? Vagy a gcode-ot? Az alapok egyébként a "szokásosak" 200/60 fokos fej/asztal, 50 mm/s sebesség. A többit nem tudom fejből. Melóhelyen van a nyomtató és a hozzá beállított számítógép/Cura (és egyelőre időhiány miatt nincs semmilyen távoli hozzáférésem). Ha addig ráér, akkor kedden megyek dolgozni, és akkor el tudok küldeni mindent...

(#16289) dugesz77


dugesz77
őstag

Egész meggyőző ez a Creawsome mod CURA 4.0-el . Ender 3-nál elég nagy a különbség az alap és ez között. Holnap kipróbálom.

[ Szerkesztve ]

(#16290) Reggie0 válasza imibogyo (#16288) üzenetére


Reggie0
félisten

Jaja. De kielemeztem a kepeket. Az alapjan 0.4 felett nyomtattal, mert nincsen meg a szamszerij hurja, az pont 0.4mm es nem volt bekapcsolva a print thin walls. A falakbol en ugy latom 1-es vastagsagot hasznaltal. A retegvastagsag 0.2.

De majd megadhatnad a pontos beallitasokat, kivancsi vagyok, hogy csak annyi-e a kulonbseg. Meg ra akarom ereszteni 100mm/s-sel is, mert az en 50-es es 100-asom kozott nincs durva kulonbseg.

Amugy most a tesztek alapjan, azt az 1-1 fal elcsuszast, mintha a jerk okozna. Most hogy felemeltem 3-rol 10-re nalam is megjelent.

[ Szerkesztve ]

(#16291) Saccco


Saccco
nagyúr

TMC2209
1,7A RMS :))

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16293) fape válasza Saccco (#16291) üzenetére


fape
senior tag

Úgy látom egyedül a "stallGuard4 - sensorless motor load detection (optimized for stealthChop)" az újdonság benne. Ezzel népszerűbb lehet majd mint a tmc2130, mert kb csak a stallguard "hiányzott" a tmc2208ból.

Sőt hamarosan TMC5161 alapú is lesz.

[ Szerkesztve ]

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#16295) Saccco válasza Sayiid919 (#16294) üzenetére


Saccco
nagyúr

Egy Ender 3 forma gépnek 10 alatti érték a barátja. Accel meg 1000 alatt.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16297) Saccco válasza Sayiid919 (#16296) üzenetére


Saccco
nagyúr

Van hozzá tesztkocka.
[link]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16299) Saccco válasza Sayiid919 (#16298) üzenetére


Saccco
nagyúr

Accel 1000-1500.
A jerk, ahol 20 van vedd le 10-re vagy alá.
Ezután csinálj próbát.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#16300) imibogyo válasza Reggie0 (#16290) üzenetére


imibogyo
veterán

Holnap megyek melózni, akkor majd okosabbak leszünk. De nekem gyanús, hogy a jerk értékem sokkal-sokkal magasabb, mint 3... :K

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.