Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 15:58:25

LOGOUT.hu

Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55737) 5150 válasza envagyok (#55736) üzenetére


5150
aktív tag

Én a gyenge szektorosat (ha újként hirdette) cseréltetném vele. Egyébként ITT tudod megnézni a gyári garancia időt. Van olyan, hogy OEM (Dell, HP stb) példányok, azokkal az illetékes OEM supportját kell felkeresni elvileg, de a WD oldala nem szokta kiirni konkrétan melyik OEM-ről is van szó. Viszotn ilyenkor nincs "állitólag" meg ilyenek, az RMA check közli, hogy OEM és hagyd őket vele békén. Olyan szokott még lenni, hogy "out of region" ha pl. USA forgalmazású volt eredetileg. No meg olyan, hogy elgépel egy karaktert az ember.

"Raid 5 tömbben szeretném egy synology NAS-ban használni a 2 red-et egy 4TB-os WD GREEN mellett, és félek, ha így kezdődik a buli, akkor ebből gond lehet.
Mi a véleményetek?"

Bevallom, nem vagyok valami "szakavatott" de ez a winyó párositás elég meredek nekem. A green-ek még önmagukban, desktop gépekben is imádnak halni, bármiféle különösebb igénybevétel megléte nélkül. Egy NAS-ba nem véletlen RED vagy RE, esetleg SE (a RED Pro állitólag SE belső/red külső úgy hallom) winyókat javasolnak. Egyrészt nem dobja ki őket a vezérlő, ha hibajavitással szöszmötölnének, másrészt a rezgéseket is jobban viselik, meg a firmware-ük is másabb picit (mint a desktop winyóké) Ha RAID-et akarsz és már most "újonnan" gyenge (500~400ms>) szektorokat produkál, akkor a RAID tömbödben sem lesz életbiztositás én szerintem. Főleg egy GREEN-el karöltve!

Bocs, ha valamit félreértettem

"Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.