Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 15:58:25

LOGOUT.hu

Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55351) klepto


klepto
addikt

Sziasztok!

A WD 4TB SSHD-je (WD40E31X) milyen sebességű?
Sajnos a WD honlapja is hallgat róla, a neten pedig többségben vannak az 5400RPM jelölések, de akad 7200-as fordulatszámot szerepeltető termékleírás is...
Megbízhatóságra mennyivel jobb, mint a Seagate SSHD?

[ Szerkesztve ]

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#55352) Speeedfire válasza Speeedfire (#55348) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Nagyon gyors, viszont szerintem hangosabb, mint a blue. :U
Egyelőre marad.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#55353) ALFA


ALFA
senior tag

Ismerős vett korábban egy 3 TB-os backup HDD-t. Csodálkozott rajta, hogy miért lényegesen olcsóbb, amikor az olvasás/írás paraméterei ugyan azok voltak, mint a drágább hdd-ké. Amikor megkapta, csinált egy próbamásolást és valóban azt mérte, ami le volt írva, örült, hogy jó vételt csinált.
Azután nekiállt lementeni az első terás hdd-t és döbbenve látta, hogy a másoláshoz szükséges idő legalább a kétszeresére nőtt. Az olvasás ment, mint a karikacsapás egy ideig, majd jött egy hosszú szünet, majd ment az írás, mint rendesen.
A tapasztalata: igen, mind az olvasás, mind az írás sebessége illetve ideje a megadott értékeknek megfelel, csak éppen közben mindig van egy bizonyos idejű szünet, ami időnként hosszabb, mint az olvasás és írás együttes ideje.

Ezek szerint a backup azt jelenti, hogy a hdd egy ideig elgondolkodik valamin? :P

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#55354) klepto válasza klepto (#55351) üzenetére


klepto
addikt

Illetve még egy kérdés (és bocsi a duplázásért :B):
Ha a sebesség/megbízhatóság is egyaránt fontos, akkor melyiket válasszam:
A fent említett WD 4TB SSHD-t (36-ért), vagy 10%-al drágábban egy 2TB WD Black-et(40-ért)?

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#55355) Dzsekó válasza tomixpe (#55350) üzenetére


Dzsekó
addikt

Pedig a legegyszerűbb és legtisztább módja az eltolt partíció létrehozásának Win7/8/10-re rákötni és lemezkezelővel létrehozni a partíciót. 2048-as szektortól kezdődik majd a partíció, ami fedésben lesz a fizikai 4K-s szektor kezdésekkel. Helyedben én elvinném egy olyan géphez, amin van legalább win7 azzal megcsinálnám a partíciót és kész.

a. Elvileg működhet a jumperes megoldás, de sose próbáltam, mivel fenti megoldás egyszerűbb.
7-8-as lábakat kell összekötni. A kép régi, logikailag a sata táphoz legközelebb/mellett levő két lábat kéne összekötni, de ez nem 100%, mivel a kép még molex csatis. A régi sata1-es vinyókön még volt molex csati is, ami ott helyezkedett el, ahol a mai sata vinyókon egy lyuk van. Azaz ha a vinyó vége felől nézed, akkor a mostani vinyóknál a jobb szélén van a lyuk, itt volt a molex, mint a képen, bal oldalon a sata adat és táp, középen a jumper szekció.
Balról jobbra sata adat, sata táp, jumper, molex táp helye. De mint írtam, win7-es megoldás a biztos.

b. a betűkiosztás minden op. rendszernél helyileg dől el. Ha csak 1 partíció van, akkor az C lesz telepítéskor. Ha rádugod egy win7-es gépre, ahol már van pár vinyó, akkor ugyanaz a C kaphat akár egy K-t is, de ez csak abban a környezetben lesz K, amint hazaviszed és rátelepíted XP-t, C lesz a betűje.

c. Itt kevered a fogalmakat.
1. fizikai szektor: vinyó hardveres szektor (gyártó hozza létre így a lemez struktúrát), ezekből épül fel fizikailag egy HDD. Mai vinyók mind 4kB szektorosak és szoftveresen kifelé emulálják az 512Bájtot, hogy régebbi op. rendszerek is felismerjék. Idővel ezt az emulációt elhagyják majd, és akkor win7-nél régebbi op. rendszerek látni sem fogják a vinyót. Fizikai szektor adott, változtatni nem lehet.
2. logikai szektor: HDD az op. rendszer felé ezt mutatja. Fentebb írtam, hogy jelenleg 512Bájtot emulál op. rendszer felé minden HDD. Ez sem változtatható.
3. szektorcsoport (foglalási egység): az op. rendszer a szektorokat csoportokba rendezi, ezt adhatod meg partícionálásnál. Alapértelmezetten ez minden op. rendszernél 4kB. Lefelé nincs értelme változtatni, felfelé csak akkor, ha nagy fájlokat tárolsz a vinyón. Elvileg kisebb lesz a fájlok helyfoglalása, de én nem tudtam kimérni ezt. Sok kis fájlnál, azaz op. rendszernél erősen ajánlott a 4kB, ez alá menni értelmetlen a fizikai 4kB szektorok miatt.

[ Szerkesztve ]

(#55356) alfiboy


alfiboy
aktív tag

Sziasztok!

Külső merevlemez házba (LogiLink UA0115) keresek HDD-t. Elsősorban multimédiás tartalmak tárolása, lejátszása céljára.
Kettő kiszemeltem lenne:

WD10JPVX
ST1500LM006

Melyik lenne a megbizhatóbb, tartósabb, halkabb / hűvösebb, kevésbé fejparkolós?
:F

Előre is köszi!
:R

...

(#55357) King Unique válasza alfiboy (#55356) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A fejparkolás mindkettőnél megvan, bár a WD-nél lehet állítgatni, illetve van is külön topikja ennek a témának. Viszont a "kicsi kék" a motort is szereti sűrűn leállítani / felpörgetni és már egész rövid alatt meglehetősen komoly értékeket tud produkálni. Az M9T meg sípol, amit pl. én is tapasztaltam. Ugyanúgy csinálja a 1,5 TB-os és a 2 TB-os változat is. Továbbá abban a full alumínium külső házban vsz egyik sem nagyon fog melegedni, tehát ezzel vsz nem lesz gond. Sőt, abban még egy 7200 RPM-es sem főne meg.

Az említett felhasználásra mindkettő megfelelhet, de finoman fogalmazva nyilván egyik sem egy enterprise kategóriás cucc. Illetve azt sem lehetne mondani, hogy egyik annyival minőségibb és jobb lenne, mint a másik. Tehát azt kellene eldönteni, hogy melyik paraméter (ár, márkanév, tárkapacitás, egyéb) a fontosabb. Illetve, ha a minőség & megbízhatóság, akkor ilyen téren (elvileg) jobb a WD10JFCX.

[ Szerkesztve ]

(#55358) daniel2121 válasza ALFA (#55305) üzenetére


daniel2121
senior tag

3TB nem egyenlő 3000GB-al.

(#55359) tomixpe


tomixpe
újonc

T. Dzsekó!

a.
"Balról jobbra sata adat, sata táp, jumper, molex táp helye. De mint írtam, win7-es megoldás a biztos."
Nálam: sata táp, sata adat, jumber blokk. WD5000AURX-63UY4Y0:

b.
A "C" és az "L" billentyűk!
A WD által feltett screenshot-on a C-billentyű lenyomására, az én telepítőmben az L-billentyű lenyomására
fogja létrehozni a particiót.
Hacsak nincs egy "C"-s funkció is.

c.
Igyekszem megemészteni, de a particionálásnál csak a méretet adhatom meg. (Igazából ebben sincs választási lehetőségem, mert WD azt javasolja, hogy szingli legyen.)
Azt, hogy ez mekkora méretű kis egységekből álljon, azt nem.
Ennyi a lehetőségem a rendelkezésre álló teljes formázatlan terület kiválasztása után:
"A partició formázása NTFS fájlrendszer használatával (Gyors)"
"A partició formázása NTFS fájlrendszer használatával"
Ebből választhatok, aztán Enter-rel folytathatom.
Sehol sem kérdi, hogy 4K (vagy kevesebb vagy több) legyen a szektor-csoport mérete.

A Win7/8/10-hez még kérdés.
Az XP telepítésnél, ha nincs ez az AF-mizéria, akkor a particionálás, formázás a licenckulcs megadása előtt van. A Win7-nél is?
Ha igen, akkor megoldhatom ezt egy kulcs nélküli Win7 CD-vel?

[ Szerkesztve ]

(#55360) alfiboy válasza King Unique (#55357) üzenetére


alfiboy
aktív tag

Köszönöm válaszod!

Van itthon 5 db WD Red, ebből 2 db ~1,5 hónapja vásárolt, és az említett UA0115-ben teljesítenek szolgálatot. Azóta azt tapasztalom, hogy ~3000 forintot emelkedett az áruk. Ezért gondoltam spórolok kicsit...

Válaszaid figyelembe véve, átgondolva, már nem is olyan jó gondolat a spórolás. Így inkább maradok a minőségibb, már bevált WD Red mellett.

UI: Ránézve a WD10JPLX-re 1500-2000 forinttal drágább mint a WD10JFCX. Elgondolkodtató.
De, mivel TV-en is használva lenne, kicsit tartok a nagyobb felpörgési áramfelvételtől. Erről mintha beszéltünk volna a megfelelő topicban.
:F

[ Szerkesztve ]

...

(#55361) King Unique válasza alfiboy (#55360) üzenetére


King Unique
titán

Ha mind az 5 db 2,5" Red, akkor azokkal már van tapasztalatod. Illetve, ha eddig beváltak, akkor ezután is jó választás lehet. De mint mondtam, akár a fentebb említett másik kettő is szóba jöhet, ha fontosabbak bizonyos paraméterek, mint pl. az ár. Viszont azoknál vannak ugye bizonyos "apróságok" is.

Az új Black Mobile sorozatot itt a topikban is dicsérték, illetve említve volt, hogy halk és hűvös. Tehát, ha van rá keret és elég 1 TB, akkor akár az is opció lehet. A full alu külső házban vsz nem fog megfőni, illetve USB 3.0-n a tápellátással sem lesz gond.

Viszont egy TV-n használva már problémás lehet a tápellátás. De, ha van rajta például 1 A-es port, akkor talán ok lehet. Bár az ilyen készülékeknél nem feltétlen ajánlott erőltetni a 7200-as típusokat.

[ Szerkesztve ]

(#55362) sirszevenap


sirszevenap
őstag

Sziasztok!

Ez Western Digital Scorpio Black WD7500BPKX 750GB 7200RPM 16MB 3.0Gb/s notebook (2,5") HDD 11k-ért milyen vásár? 105 napot futott.

Bankkártyával? Hát persze!

(#55363) King Unique válasza tomixpe (#55359) üzenetére


King Unique
titán

A lényeg, hogy a Win7/8.1/10 már eleve jól csinálják meg az eltolást, illetve normálisan particionálják a lemezt. Egy mostani AF-es HDD-nél az 512e miatt a logikai / fizikai szektorok mérete pedig eleve 512 byte / 4096 byte lesz.

A Windows telepítőt lehet ilyen célra használni és a termékkulcs megadása odébb van, mint a particionálás. De előbbit lehet akár szkippelni is. Valamint a nagyszerű particionáló program, a MiniTool rendelkezik bootolható változattal is. Ezt egy optikai lemezről / pendrive-ról elindítva szintén meg lehet oldani az említett műveletet. Továbbá ebben aprólékosan be lehet állítani bizonyos paramétereket is, ha valakinek arra van igénye.

[ Szerkesztve ]

(#55364) klepto


klepto
addikt

Sziasztok!

Segítsetek választani :B
Olyan merevlemezt szeretnék, ami gyors, megbízható, és hosszú életű (min. 25-30 évet bírjon ki, mint a régi Quantumok).
A kinézettek:
WD Blue SSHD 4TB: 36.000.-Ft kéz alól (sebességre nem túl lassú?)
WD Black 2TB: 39.400.-Ft (érdekes bolt, elvileg van rá 60 hónap gari, de kétesélyes, hogy lehet-e érvényesíteni)
WD Black 2TB: 43.900.-Ft (biztosan érvényesíthető garanciával)
Seagate Firecuda 2TB SSHD: 37.900.-Ft (5 év gari)
Toshiba 3TB: 24.999.-Ft (2év gari).
Melyiket válasszam (egy HDD lesz csak a gépembe, és erre megy a rendszer+minden adat!)?

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#55365) scream válasza klepto (#55364) üzenetére


scream
veterán

Szerintem az is csoda, ha olyat találsz, ami 10 évig elmegy, nem hogy 25-ig. És akkor az áráról még nem is beszéltünk...

(#55366) ALFA válasza daniel2121 (#55358) üzenetére


ALFA
senior tag

Igen, tudtam, hogy egyszer meg fogom bánni, hogy sectorhiba miatt eltűnt az a kép, amin szerepelt, hogy az egyik 3 TB-os HDD-t a win 3000,5 GB-nak látta. :K

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#55367) King Unique válasza ALFA (#55366) üzenetére


King Unique
titán

Eleve nem lehet annyi, erről korábban volt szó —► [link], [link].
Amit láttál az max. a CDI program által megjelenített adat lehetett. De attól még pl. a Windows lemezkezelő biztos nem fog annyit mutatni.

[ Szerkesztve ]

(#55368) dannyl válasza ALFA (#55366) üzenetére


dannyl
addikt

Teccikérteni?

(#55369) tomixpe válasza King Unique (#55363) üzenetére


tomixpe
újonc

és Dzsekó:
köszönöm az infókat.

(#55370) jim bcs válasza klepto (#55364) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

"egy HDD lesz csak a gépembe, és erre megy a rendszer+minden adat"
Öreg hiba, ha elszáll akkor minden adatod repül, adatra legalább 2 hdd szükséges ha jót akarsz magadnak.

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#55371) alfiboy válasza King Unique (#55361) üzenetére


alfiboy
aktív tag

Csak 2 db 2,5" méretű és ~1,5 hónapja vannak használatban. Viszont a többi 3,5" közt van olyan is ami ~3 éve megy 24/7-ben. Az eddigi jó tapasztalatok miatt inkább maradok a jól bevált Red családnál, mentesíteném magam a "apróságok"-tól.

Szerencsére van a TV-en megfelelő áramellátású port. Mivel "nem feltétlen ajánlott erőltetni a 7200-as típusokat", ezért inkább most kihagynám.

Köszönök minden segítséget a megfelelő döntéshez!

...

(#55372) Yeffy


Yeffy
veterán

sziasztok!

laptop HDD-t keresnék, jót, tartósat, gyorsat :D
visszaolvasgattam pár oldalt, tájékozódtam erről a parkolós marhaságról, mindenképp ettől mentes (vagy hosszú időre kitolt) vinyót szeretnék.
2 TB-osat keresek, jól látom, hogy 7200RPM-esben nincs ekkora méret? sehol nem találok, max ilyen üzleti Seagate-et egy vagyonért. (most is egy régebbi laposon nyomulok, ilyen 5400-as vinyó van benne, egy halál, milyen tetűlassú :o ) vagy 1 TB-os WD Black-et. azt komáznám, nagyobban. elsősorban WD-vel vannak tapasztalataim, jók, ha lehet, maradnék annál. illetve Hitachijaim voltak régebben, picit zajosabbak voltak, de szerettem őket, azok is jók voltak. bár ezek mind PC-kben voltak.
mit ajánlanátok?

köszönöm a segítséget :R

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#55373) sirszevenap válasza sirszevenap (#55362) üzenetére


sirszevenap
őstag

:R

Bankkártyával? Hát persze!

(#55374) GoldhandRent


GoldhandRent
őstag

Hali!
Egy olyan problémám lenne, hogy:
Adott a Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemezem. Másodlagos, tárolásra használt meghajtóként üzemel egy SSD mellett. Energiagazdálkodásban be van állítva, hogy 1 perc után álljon le a merevlemez szundizni, viszont ezt nem teszi meg. A gépemnek a merevlemez hangján kívűl semmi hangja nincsen (ha böngészek, vagy tanulok rajta), játék alatt meg úgyis van más hang ami elnyomja.
Nem tudja innen valaki, hogy mi a fene baja lehet ? Nagyon hangosan pörgeti a lemezt, szúrja a fülem...
//Az internet elég mély bugyraiban kutatva, az ottani megoldások nálam nem váltak be//

Köszi a segítséget előre is ! :R

-

(#55375) jim bcs válasza Yeffy (#55372) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

(#55372) Yeffy DJ
Szia OFF kolléga :D Caddy van-e, vagy mibe menne, sima asztali vagy, lapos?

(#55374) GoldhandRent
Lehet kifogtál egy morgósabb példányt, sajna benne van a pakliban.

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#55376) Yeffy válasza jim bcs (#55375) üzenetére


Yeffy
veterán

Hello itt is Kollega! :D
Magaba a laptopba kene, nem bay-be, 2,5" formatumu, igy sajna ha jol lattam, a Purple WD-k elbol ki is esnek...

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#55377) GoldhandRent válasza jim bcs (#55375) üzenetére


GoldhandRent
őstag

Kettő darab is került a környezetembe, a másik is haonslóan "muzsikál".
Egyébként, ha sokáig nem volt használva, nem kéne idle állapotban a pörgetést is megállítania ? Mert ha megkéne, akkor ez nekem nem működik.
Ha ez szoftveresen nem lehet megoldani, tudtok dobni valami jó ötletet, miből csináljak neki dobozt/házat, hogy ne halljam a hangját ? Habszivaccsal próbáltam, de nem jártam sikerrel.
Köszi! :)

-

(#55378) Dzsekó válasza GoldhandRent (#55377) üzenetére


Dzsekó
addikt

Inkább 5400RPM-es vagy esetleg 2,5"-os vinyót ajánlanék az SSD mellé. Kár szenvedni ezzel a 7200RPM-esel hang tekintetében.

(#55379) mobal


mobal
MODERÁTOR

Egy HGST7K500 mérés (remélem jónak számít):

mobal,

[ Szerkesztve ]

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#55380) whited


whited
addikt

Sziasztok
Asztali pc-vel rendelkezem amihez van egy Samsung 850EVO-m(256gb).
A kérdésem az lenne, hogy szeretnék részben adattárolás, részben játékok futtatására HDD-t venni.
Megéri azt a sebességbeli különbséget egy Raptor azért az árért, mint amiért egy lassabb, de nagyobb tárhellyel rendelkező HDD-t kapok ? :R

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#55381) Lauda válasza whited (#55380) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Szerintem nem eri meg, a black majdnem utoleri sebessegben.

(#55382) whited válasza Lauda (#55381) üzenetére


whited
addikt

linkelnél egy ajánlhatót ? :R

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#55383) Lauda válasza whited (#55382) üzenetére


Lauda
félisten

2.5/3.5, tarhely meret? ;)

Egyebkent ha nem vagy hardcore jatekos ahol minden masodperc szamit, erdemes lenne megnezegetned a purple/red wd vinyokat is. Ar/ertek aranyban nagyon jok, joval olcsobbak mint a black. Igaz 3ev garral es 5400-es fordulattal, viszont ezek is gyorsak.

[ Szerkesztve ]

(#55384) Yeffy válasza Yeffy (#55376) üzenetére


Yeffy
veterán

valaki? :F

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#55385) whited válasza Lauda (#55383) üzenetére


whited
addikt

Mindenképpen 3.5, ez lemaradt valóban :D

Nem mondhatnám, hogy HC vagyok, és amikkel játszom inkább kevésbé pörgős, mintsem pörgős játékok

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#55386) Lauda válasza whited (#55385) üzenetére


Lauda
félisten

Mivel nem irtal meretet:

Black:

WD1003FZEX
WD2003FZEX
WD3003FZEX
WD4004FZWX

Purple:

WD20PURX
WD30PURX
WD40PURX

Red:

WD10EFRX
WD20EFRX
WD30EFRX
WD40EFRX

(#55387) erik365 válasza Yeffy (#55384) üzenetére


erik365
aktív tag

WD Black, nekem is azt ajánlották azóta is fülig ér a szám :D.

1.4 T-jet M32

(#55388) Yeffy válasza erik365 (#55387) üzenetére


Yeffy
veterán

Jo, en is azt vennem, csak abbol meg nincs 2 TB-os meretben... :(
Legalabbis en nem talalok sehol

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#55389) deny330


deny330
aktív tag

Üdv!

Talán nem ide tartozik, de megszeretném kérdezni: Ha adott 2db 1TB-os winchester (WD Purple, Black), hogyan állapítsam meg, hogy melyik melyik particíót képezi? A Blackre nagyrészt játékok mennének, de nem tudom, hogy melyik a black.. :C :U

(#55390) whited válasza deny330 (#55389) üzenetére


whited
addikt

HD sentinelben nem látod őket ? :)

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#55391) deny330 válasza whited (#55390) üzenetére


deny330
aktív tag

Megnézem, köszi a tippet! :)

Up: Látom így, köszönöm a segítséget! :R :))

[ Szerkesztve ]

(#55392) ALFA válasza mobal (#55379) üzenetére


ALFA
senior tag

Ezek mit jelentenek? :F

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#55393) Yeffy válasza Yeffy (#55388) üzenetére


Yeffy
veterán

:F

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#55394) jim bcs válasza Yeffy (#55376) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

(#55376) Yeffy DJ
Itt vagyok már, csak sok a meló :D Lapos alapnak mehetne Wd Scorpio 1TB, de neked 2TB kell amivel annyi a bibi, hogy csak 5400rpm-es lesz. Írj már rám egy privátot inkább, valamit kitalálunk, hogy jó legyen.

(#55379) mobal
Jó az :K

(#55389) deny330
pl. Win. Lemezkezelő ;)

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#55395) deny330 válasza jim bcs (#55394) üzenetére


deny330
aktív tag

HD Sentinellel megoldottam már, de köszi, legközelebb gondolok rá! :)

UI: Köszönöm a múltkori WD Black és Purple ajánlást. Rettentően gyorsan töltődik be a Blacken a BF4, a Purple pedig tényleg baromi halk és eddig nem volt vele probléma. Sata 2-es csati miatt lehet sebesség "veszteség" egyébként? A régi winchesteremhez képest nem venni észre, ezek vagy 5x gyorsabbak, de érdekelne. :R

(#55396) jim bcs válasza deny330 (#55395) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Szívesen. Némi különbség van, szemre nem feltétlen veszed észre, kimérni is elég.

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#55397) Yeffy válasza jim bcs (#55394) üzenetére


Yeffy
veterán

okés, Maestro, írok, mert kéne valamit vennem/rendelnem az újévi szabis hazarepülésem előtt :)

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#55398) ooszi


ooszi
senior tag

Sziasztok
Egy MicroServerbe kellene rendszer lemez, mivel 4db hely van benne ezért nem tudok ssd rakni OS-ek, így kellene egy gyors 500GB vagy 1TB os rendszer lemez.
Ki mit tud javasolni?

Jelenlegi vinyó sebessége:

BY ooszi

(#55399) jim bcs válasza ooszi (#55398) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

500GB WD Scorpio Black (WD5000LPLX)
1TB WD Scorpio Black (WD10JPLX)
1TB HGST Travelstar 7K1000

500GB WD RE (WD5003ABYZ)
1TB WD RE (WD1004FBYZ)

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#55400) Hepathos


Hepathos
újonc

lenne egy kapcsolódó kérdésem: milyen programokat ajánlotok amivel meg tudom mérni a jelenlegi meghajtóim élettartalmát? Hogy lássam melyikeket érdemesebb lecserélni vagy jobban karbantartani? Főleg hogy az egyik már néha kattog egy kicsit, jó lenne szerintem kivenni, csak nem tudom megállapítani melyik pontosan az.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.