Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sisco2
tag
Amit hallani nálad morajlás bugás valoszinu az a rezgés amit átad a kültéri a falnak. Ez a rezonancia épület és falhossz függő szobán belül lehet néhol erösebb halkabb és fordulatszám függő.
Megprobálnám azt a helyedben hogy középen lyukas gumipogácsákat a konzol és a fal közé a csavar felfogatásokhoz. Ezt már felszerelt klímánál is megtudod csinálni furatonként egyesével, 3 másik közben ugyis tartja. Ezután az L konzolnak semmilyen contactja nem lesz a fallal szinte ahol átadja a rezgést, max a csavar a tipliben. Meg kell hogy oldja a rezgés átadás problémát.[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
Szia
Ugyanilyen lakás, Kispest. Ide rakattam:
Nem akartam a baszom vastag kábelcsatornát végig a nappalifalon vezetni.
Viszont így is megy azért a folyosóra nyitott ajtón keresztül és onnan bekúszik a padlon a szobákba. Az a titka a lakás lehűtésének hogy hosszuideig menjen ne impulzus szerűen legyen ki -be kapcsolgatva, menjen napokig ha meleg van akár folyamatosan vagy ha éjszakára ki is va kapcsolva mert éjszaka szellőztetés van akkor reggel már legyen bekapcsolva. Így szépen lassan letudja hűteni az egész lakást. Most hogy kinnt 33-34c nappaliban 24c, konyhában 27c ez így kellemes. Ez az egy légkondi (Samsung 3.5kw) van az egész lakásban.[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
Mégegy ötlet, mert ezt már 5 éve szereltettem és azóta nézegettem hogy mit lehet fejleszteni a jelenlegi helyzten. Vannak drágább Mitsu meg Daikin klímák amiken komolyabb oldalra terelő lapát található, ezek méginkább az ajtófelé tudják terelni a hideg levegőt ha nem szembe rakod az ajtóval. Nem tudom milyen árszintben gondolkodsz ezeket 400e felett láttam, és nem is mindegyik modellen direkt ugy kell keresni hogy az oldalra terelésre is gyurtak azon a modellen tervezéskor. Ha érdekel majd kikeresem, mert valahova elmentettem tipusszám szerint ezeket a klímákat.
-
Sisco2
tag
válasz Fruityloops #45961 üzenetére
Ha mobilklíma mellett döntesz esetleg mégis, vegyél ilyet hozzá 10k huf körül van. Így nem kell kilógatni az ablakon a csövet és nem szökik el a hideg ez azért számít. Van egy ill. dupla csöves verzió is belőle, attól függ milyen mobilklímát veszel.
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
Sziasztok!
Daikin FTXP20M Comfora beltéri halkabb mint a Daikin FTXF20C Sensira, vagy teljesen ugyanaz? Hálóba lenne. Ha egy hangyaszellentésnyit halkabb akkor ráköltöm a +100e -et arra a settre mert nem szeretnék ezen mérgelődni a következő 10 évben hogy miért nem azt vettem.
-
Sisco2
tag
válasz tothm1991 #46503 üzenetére
Biztos több dologban eltér ill. jobb a Comfora, de mivel a hálóban lesz számomra most a beltéri által keltett zaj a legfontosabb kérdés. Illetve akkor még megtoldanám egy másik kérdéssel is, úgy tudom a Comforanal van jobbra balra terelés (javítsatok ki ha nem így van) ez segíthet a hálóban jobban beállítani hogy megfelő helyre fujja a légáramlatot ahol nem zavaró. Kérdés hogy a Sensiraban is van ilyen oldalra terelés?
-
Sisco2
tag
-
Sisco2
tag
Az akkor szerintem stimmel 1.3 kW megadott legkisebb hűtőteljesítmény (az ~200-220 W fogyasztás konnektorból) persze lehet hogy alá tud menni valamivel, sose mértem. Azt gondolom hihetünk a japánok által megadott gyári értékeknek.
Valaki egy HR25VF Mitsut megmérhetne mennyit fogyaszt konnektorból mikor leszabályoz teljesen. 78-80W körül tippelném.
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz K1LLMy53Lf #46808 üzenetére
MSZ/MUZ-HR35VF -et rakatnék, nagyon halk a legalacsonyabb fokozaton talán az egyik leghalkabb klíma. Tegnap fél napot tesztelgettem apámnál, én a kisebb HR25VF -et veszem majd valószínű a hálóba. Kültéri kompresszora is ezeknek a Mitsuknak nagyon komolyan körbe van hangszigetelve.
MSZ/MUZ-HR25VF 11:30 körül látszik
Mitsubishi Electric MSZ-HR25
8:27 -nél. Az egyik leghalkabb klíma amit mértek.[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
Samsung Wind-Free gépe van itt valakinek?
-
Sisco2
tag
válasz Szerpentin #47633 üzenetére
Mind a 4-nek ugyanígy berreg a kompresszora bizonyos fordulatszám tartományban vagy csak ennek ez egynek amit levideoztál?
-
Sisco2
tag
válasz Szerpentin #47638 üzenetére
Akkor talán kizárható hogy ez az egy hibás.
Anno nekem is volt ilyen problémám 2013 -ban vásárolt Samsung Maldives kültérivel, de csak egy bizonyos fszám. tartományban. Kihívtam a Samsungot kicserélték a kültérit egy másik újra, de az is ugyanazt produkálta. Ilyen a tervezés valószínű maga a kompresszor ill. a rezgéselnyelő bak és a körbe paplanozás nem a legjobb legalábbis ennél a régi Samsungnál.
Akkor én azt csináltam hogy vettem 4db köralaku gumipogácsát átfúrtam és az L konzol mögé beraktam a csavar felfogatáshoz fal-konzol közé így nem érintkezik a fallal a konzol és nem tud átadni rezgést. Persze azon nem segített hogy a csövek behozzák a berregést a kültéribe, csak talán kevésbé.
Esetleg majd érdemes neked is ezt megcsinálni ha más nem segít legalább az egyiknél és meglátod, rontani nem rontassz rajta.Elsőkörben én megkérném a telepítőt hogy nézzen rá, nem e tud igazítani valamit rajta.
Video alapján a venti elötti müanyag takarás berezeg, lehet hogy csak avval kell valamit csinálni.[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
Többen írtátok korábban hogy van egy olyan sajnálatos zavaró jelenség a Mitsubishi klímáknál hogy a beltéri egységek az újabb pl. a HR de felsőbb kategóriában az az AP sorozatnal is olvastam ill. gondolom akkor az összesnél megvan hogy (hűtő és fűtő üzemben is) szörcsögnek de csak R32 -es hűtőközeggel, annyira hogy aludni nem lehet mellette nyugodtan. R410a gázzal töltöttre nem volt még ilyen panasz.
Esetleg valaki rájött hogy ez miért van, pl.
csak rákellett tölteni és megszünt vagy nem lehet vele mit csinálni ez ilyen az eredetileg R410a -ra tervezett gépek ujabban az R32 -es gázzal töltve és árulva műszakilag így viselkednek? -
Sisco2
tag
válasz Atomgeszi #47785 üzenetére
Pl. itt AP-nál, de HR -re is olvastam már de azt most nem találom.
[hsz_39706]
[hsz_44275]Remélem ezek nem túl sűrűn előforduló egyedi esetek, és ahol csobog ott is csak a kültéri és azt nem hozzá be a csövek. Probálnám kideríteni hogy mennyire gyakori jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz kisbalazs83 #48051 üzenetére
Szia
Csak kiváncsiságból megkérdezhetem hány méter csövezés van a kültéri és beltéri között? -
Sisco2
tag
**Windy
Szia
Következő három típusú Mitsu MSZ-AP25, MSZ-EF25, MSZ-LN25 hűtés üzemben mennyire tudnak leszabályozni mi a gyakorlati tapasztalatod? Katalogusokat rojtosra néztem már a gyár által megadott adatokkal tisztában vagyok de azokkal nem sokkal vagyok elöbbre, kis méretű szoba miatt szeretném tudni.Vagy bárki más aki esetleg már mérte ezeket..
Diamondra ráadásul LN35 találtam már mérést, 60w -ra letudott menni bizonyos feltételek teljesülése esetén de a többit nem tudom: Mitsubishi LN35 cooling with low power consumption
-
Sisco2
tag
válasz #01758976 #48066 üzenetére
Nem olyan egyszerű ez a modulációs kérdéskör, katalogus adatokból nem lehet kiindulni mert pl. a Perfera 2kw -os nál is 1.3kw -os min hűtőteljesítményt ír a gyár hogy onnan de indul de ebből nem lehet kiszámolni a valós min. felvett teljesítményt mert láttam már kimérve hogy 40-45w -ig is letudszabályozni az FTXM20N Perfera és ez számít igazán nem a megadott min. hűtőteljesítmény.
-
Sisco2
tag
válasz #01758976 #48069 üzenetére
Szerintem meg teljesen kicsavartad a dolgot. Nézd meg az általam elöbb linkelt videot ahol a 2kW Perfera letud menni 40W -ra is, és tedd mellé a Daikin által megadott adatokat.
40W az nagyon durván alacsony és jó érték, ezt a megadott min 1.3kW -ból ember nem gondolná. Mit írnál be az összefoglalóba melyik értéket? Szerintem nincs olyan érték a specifikációkban amiből lehetne látni a valós modulációt és pontosan számolni lehetne a szobaméretezést.
Aki ez alapján szeretne gépet választani azt érheti meglepetésSzeretnék én is tisztán látni, és a végére járni de egyelőre itt elakadtam.
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
Ha már MELCloud, mitsu App.
Másnál is brutál lassu az app androidon?1 honapja mióta frissítették nálam nagyon lassu lett, elötte se volt egy sebesség bajnok de most kb 10mp -es várakozásokkal belépésnél de utána is minden menübe be és átlépésnél. Visszalépni már nem tudok előző app verziora. A kommunikácio gyorsult az AP25 vgk klímával, (firmware update is volt utolsó updatenél ugy emlékszem) de az app maga bűn lassú. Ez így a használhatatlan kategória.
Esetleg valami ötlet? Már újra raktam többször töröltem a telorol. (Galaxy A5 2017, azért ennyire nem lassu telo)
-
Sisco2
tag
válasz arnyekxxx #76527 üzenetére
Ilyenkor 15.8 - 16.2 fok körüli nem túl hideg hűs levegőt fúj ki, evvel szinten tartja a kis helyiséget ahol van. Jellemzően ez este/éjszaka fordul elő, mikor már a kinnti hőmérséklet nem több 28-29 foknál. Szóval nagyon visszatud szabályozni bizonyos esetekben ha kell.
A venti ettől jóval kevesebbet fogyaszt ha csak az megy.
-
Sisco2
tag
válasz kisfakir #76585 üzenetére
A kis 8nm -be keresnék egy kis AP20 -at az való oda mégjobban visszatud szabályozni mint az egyébként kiváló AP25/AY25. A 18nm -be pedig egy AP25/AY25 bőven elég.
Nekem a 20nm -es szobában van egy 3.5 de overkill ma már a kisebb 2.5-t rakatnám.
Kisebb szobában van itt egy 2.5, de a 2kw -os is bőven elég lenne.
Komfortosabb, jobban tudnak dolgozni. Olyan 10nm / 1kw -al érdemes méretezni ökölszabály, nyilván benapozottságtól redőny stb sok minden mástól is függ. -
Sisco2
tag
válasz FerNandor #76959 üzenetére
Az ajtóval szembe az ablak mellé raknám, nekünk is így van.
Így elfúj a lábatok felett vagy max a lábatoknál a takarót éri kicsit ha vissza pattan a csukott ajtóról, ha nyitva akkor a folyosót is hűti.2.5kw bőven elég oda és a Mitsu AY25 mindenben megfelel az igényeidnek, nagyon csendes legkisebb fokozaton (18dba), és visszatud szabályozni erre a 11-12nm -es szobára.
Annyi hogy ez drágább mint amit meghatároztál, de én úgy voltam vele hogy ezen nem spórolok nekünk is néha ott alszik a gyerek, illetve 10-20 évre veszem inkább máshol megspórolom azt a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
+1
Nagyon háklis vagyok a hangokra, zajokra ezért nagyon utána néztem hogy mit vegyek
így esett a választás AP25 -re a hálóba, és most is ugyanezt vagy az AY25 vennémSimán lehet aludni mellette, becsukás kinyitás mechanika is nagyon halk, éjszakai módban nem pittyen.. imádjuk
Hűtés közben a kültérinek ha kihajolok az ablakon szintén alig hallom a hangját ha mellé teszem a fejem, amit valamennyire hallani az a lapát nagyon gyenge szélzaja. csukott ablaknál meg konkrétan nulla hang a kültériből. semmi nem rezonál, ciceregEltudom képzelni hogy van akinek nem ilyen, de akkor az hibás darab vagy megsérült, pl. elmozdult valami a kültériben, vagy hiányzik a távtartó rezgéscsillapító szivacs stb.
Tuti szétszedetném és rendbe rakatnám. Az meg hogy milyen vastagságu muanyag a beltéri burkolata, néztem Fujitsut, Panasonicot, Daikint 700e feletti kategoriaban is mindegyik ilyen sporolos..régóta erre megy a világ. De annyire nem érdekel őszintén, fennt van a falon nem nyomkodom. Lényeg hogy hangtalanul teszi a dolgát.[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz DarkByte #77137 üzenetére
Biztos hogy lesz komoly fogyasztás különbség, de nem biztos hogy ekkora.
Azért azt is vedd figyelembe hogy most az elmúlt napokban éjjel azért hűvösebb volt, gondolom éjjel ti szellőztettek. Nálunk visszahűltek a falak bútorok emiatt annyira hogy ma bennt 25.5 fok van csak nem is kapcsoltunk ma még klímát.(Mi egyébként azt a rutint követjük hogy éjjel nem mennek a klímák mikor kinnt kellemes a hőmérséklet, ilyenkor ablakok nyitva mindenhol szellőztetés oxigén pótlás miatt.
Ha tartós rekkenő meleg van éjjel csak akkor megy a klíma folyamatosan ilyenkor rövidebb ideig megy a szellőztetés este, nem egész éjjel.) -
Sisco2
tag
Írták többen hogy új 1-2 hetes klímáknál is amik még értelemszerüen nem lehetnek koszosak is van ez a jelenség egyes esetekben, nem a klíma takarításával vagy rossz nem elég ferde ejtésű kondenzvíz elvezetéssel függ össze legtöbbször.
Érzékeny téma, hosszas vitákat szokott generálni.
2 tábor van. Vannak a hűtés végén kiszárítgatósok, és vannak akik csak simán lekapcsolják a klímát hűtés után. Ez a jelenség is ide kapcsolódik.A helység levegőjében lévő por, szennyeződés, baktériumok, vírusok, egyéb kórokozók, szag/illat anyagok, dezodorok, parfümök, tusfürdők, stb és ezek mennyisége, típusa, változó koncentrációjától függően..okozza. Az hogy kinél mennyire jön elő még ezeken felül is több mindentől függ. Milyen a helyiség szellőzése, friss levegő után pótlása, szellőztetés gyakorisága stb.
A hűtés fázis után mikor csak a ventillátor keringtet, forgatja át a helyiség levegőjét a nedves párologtatón, a lemellákon fennmaradó vízhez hozzátapadnak az összes olyan típusu molekulák amiket fentebb soroltam, és mivel a hűtés leállt nincs folyamatos pára lecsapódás, ami ezt folyamatosan lemosná a párologtatóról mint normál hűtés üzemben távozna a kondezvíz elvezetésen keresztül, ezért ilyenkor a beltériből koncentrált formában párásítva távoznak és ezt lehet érezni.
Van olyan aki leszárítgat és nem fúj be büdös párát közben, van aki nem szárítgat le egyáltalán csak kikapcsolja és soha nem büdösödik a klímája sok mindentől függ.
Általánosságban a többszöri szellőztetésen felül, az a jó ha letud szabályozni a gép és ha gyengén is de megy mindig hűtésben, tehát nincs túlméretezve az adott helyiségre a klíma.
-
Sisco2
tag
Egy 2.5kw -os gépet hasonlítasz hangban egy AY 5kw -oshoz?
Meg miért nem javíttatod meg ha szar és csörömpöl, már rengetegen leírták hogy náluk nem csinálja az AY. Valószínű a tied a hibás darab, megsérült, pl. elmozdult valami a kültériben, összeérnek a gázcsövek stb egy klímás lekapja a burkolatot és helyre pofozza.[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
Klíma mosózsákos takarításkor milyen vízzel mostok?
Nálunk nagyon kemény vízköves a vezetékes víz gondolom nem túl jó ha lerakódnak majd a vízkőrétegek mindig mosások alkalmával a klímán belül mindenre, hőcserélő, mókuskerék, csepptálca, burkolat elemek stb. Gondoltam ioncseréltvízre, de a gyengébb akkus kézi magasnyomásúak is már 1perc/3-4Literrel nyomnak pikk pakk elfogy 2-3db 5L -es ioncserélt víz.
-
Sisco2
tag
válasz Aszi123 #78952 üzenetére
Apámnál Mitsu HR35 van így van összehasonlítás alap, azért nálam az AP25 halkabb. Mondjuk a HR-t nappaliba tettük, oda tökéletes. Hálóba AP/AY 25 raktam/raknék, 1 -es leghalkabb fokozaton beltéritől 2m -re az ágybol már nem is hallom, és most nincs is Night mode -ba. Kültérit meg egyáltalán nem hallom, pedig az ablak alatt van ahol alszunk a fejünknél. Mondjuk azt akkor sem hallom ha kinyitom az ablakot és kihajolok.
-
Sisco2
tag
válasz Vhiktor #79548 üzenetére
Sokan nincsenek itt tisztában evvel a jelenséggel, így segíteni sem nagyon tudnak sőt sokszor a klíma telepítők sem értik tudják mi ez. Ez egy "normális" jelenség bizonyos körülmények együttállásakor minden klímával előtud fordulni. Első körben azt javaslom olvass vissza írtam erről. https://prohardver.hu/tema/milyen_legkondit_a_lakasba/hsz_77154-77154.html
Ilyenkor már méretezés és telepítés után korlátozottak a lehetőségeid, talán azért egy két tippet tudok adni, ha leírod hogy mekkora gépek kerültek mekkora méretű szobákba nyitva vannak e a szobák ajtajai miközben működnek a klímák, mert írod hogy több is van csak a hőeloszlás miatt fontos ez.
-
Sisco2
tag
válasz Vhiktor #79562 üzenetére
A lényeg hogy működés közben folyamatos legyen a párologtatón a páralecsapódás ami mossa a lamellákat és nem indul meg az a folyamat amíről írtam.
Ezt úgy lehet elérni hogy nincs túlméretezve a klíma az adott helyiségre, mindig dolgozzon viszont ezt nagyon alacsony teljesítményen tegye azaz letudjon szabályozni nagyon alacsony teljesítményre a kültéri ezt főleg a japán gépek tudják (ilyenkor nem olyan hideg 16 fok körüli levegőt fúj a beltéri de még van lecsapódás, így megvan a lamella öblítés) Lehet hogy a Gree legujabb 2.5kw -os gépei is visszatudnak szabályozni de azokról nem láttam még ilyen mérést, adatot.
"3.5 KW-os klímák. Csukott ajtó mellett vannak használva. 2 szoba 16-18 m2, 1 meg 20."
Sajnos gondoltam hogy ez a helyzet, túl nagyon azok a gépek azokba a helyiségekbe.
Nem tudják sokan a klímások sem hogy mennyire fontos a gépek méretezése, felméréskor lehet ezeket a problémákat megelőzni ilyenkor utólag
már nehéz ezt kezelni.2.5kw -os gépeket rakattam volna max ekkora helyiségekbe, de tudom ez már rajtad így nem segít utólag. 3.5kw -os gép nagyon gyorsan leáll még az is amelyik visszatud szabályozni egy 20 m2 -es szobában még egy nyitott ajtóval is nemhogy csukottal.
Mindenképp nyitott szobaajtókkal próbálnám meg először használni őket, ha ez nem elég akkor amit tehetsz hogy lecseréled kisebb gépre, és olyanra ami jobban letud szabályozni. Ha ezt nem szeretnéd még azt lehet csinálni hogy 25 fok alá állítod a célhőmérsékletet azokban a helyiségekben ahol a büdösödés elindul. Másik lehetőségként hogyha mindenképp 25 fok a cél és ez alá nem akarsz menni akkor nem használod mind a 3 klímát csak 2 klímát használsz, és ezáltal a 2 gépnek picit többet kell dolgoznia nem fog lekapcsolni a kompresszor ha letud szabályozni megfelelően és nem lesz büdös.
Ehhez nyitott szoba ajtók kellenek és folyamatosan működés hogy a hőeloszlás működjön, a hideg a padlón bekuszik mindenhova idővel a lakásban.
Utolsó lehetőségként, de ez nem túl hatékony viszont ezt a problémát megoldja hogy bukóra vagy téli állásban résnyire nyitva hagyod az ablakot
ahol büdösödik a klíma. A levegő utánpótlás ill. amiatt hogy nem tud így túlhűteni a klíma nem lesz büdösödés, viszont így többet fogyaszt valamivel de ezt még nem mértem.
Ezt ki kell számolni, és mérlegre tenni hogy melyik zavar jobban a szag vagy hogy többe kerül így a használatuk.Mikor kinnt meleg van és jobban kell dolgoznia a gépeknek hogy tartsa a 25 fokot kevésbé fog ez a jelenség előjönni,
ha pedig kevésbé van meleg kinnt akkor jobban. -
Sisco2
tag
válasz MaxxDamage #79564 üzenetére
Szerintem ez így jó, én leginkább csak simán szoktam lekapcsolni nem szárítgatom.
Így következő bekapcsoláskor csak pár másodpercig jön valami gyenge szag, és utána már szagtalan hideg levegő jön.De amikor néha mégis akkor csakis nyitott ablaknál és így pár perc múlva eltűnik a szag.
Persze ezt vagy este vagy reggel teszem mikor már kinnt is 25 alatt van a hőmérséklet, hogy ne jöjjön be a meleg.Nálam az a napi rutin ilyenkor melegben, hogy este 24h -kor kikapcsol a Mitsu automatán, de az ablakot mikor megyek aludni 23h körül már kinyitom és az egész éjjel nyitva.
Így 1 órát megy úgy hogy friss levegőt keringtet át magán, és még mivel a hűtés is megy mosódik a lamella. Így nem is fogyaszt többet, mert ilyenkor este a kinnti hőmérséklet közel van a beállított célhőmérséklethez.
Ez így bevált és nem szokott büdösödni.
Takarítás évente 2x tavasszal szezon elött és ősszel szezon végén. -
Sisco2
tag
válasz Vhiktor #79568 üzenetére
A legkisebb venti fokozatra rakd, 1-es vagy éjszakai ami azon a gépen a legkisebb.
Így csak késöbb éri el a célhőmérsékletet, csak késöbb kapcsol le a kompresszor és késöbb indul meg a folyamat amiről a linkelt posztban írtam.Ez egyébként nem telepítési hiba, és nem feltétlenül csak a csepp tálcán képőzödik a szag hanem a hőcserélő lamellákon, ahogy a nedvesség áll rajtuk és ebbe forgatja bele a ventillátor a szoba levegőjét. Itt megindulnak ezek a biokémiai folyamatok ezért kell hogy mosás alatt legyenek folyamatosan a csepptálca és a lamellák.
Ha a fenti listából egyik sem megfelelő, akkor azt tudod még hogy 25 fok, leghalkabb sebesség, terelőlapát fel vízszintesre. Megy így amig megy, ha elkezd büdoset fujni kikapcsolod vagy kinyitod az ablakot résnyire miközben megy a gép.
Látom írod hogy tetőtér nagy hőterheléssel, távoli szobák, lehet a nyitott ajtó is már megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz Shade45 #79793 üzenetére
Ahhoz amit a többiek írtak még annyit tennék hozzá hogy ne automatán használd a ventit hanem legkisebb fokozaton. Nálam is ez a gép van (AP25) egy még kisebb szobában, és nem áll le 26 fokon folyamatosan hűt alapjáraton, igaz az ajtó nyitva és a folyosóra kitud menni a hideg.
Csak akkor áll le ha este lemegy kinnt a hőmérséklet, illetve ha a másik klímát a nappaliban nem 26 -ra rakom hanem hidegebbre és így összedolgozva a kis AP25 -nek már "alig marad dolga".
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz Stitch #79801 üzenetére
60W körüli érték alá letud menni ez az alja, úgy hogy megy a kompresszor még alapjáraton, saját mérésről nincs videom de másik gépekről egy-két link:
Mitsubishi LN35 low power consumption
Daikin FTXM20N
AP35VG consumption[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz Shade45 #79806 üzenetére
Nem az ablak felé kellene, hanem az ajtónyílás irányába
De amugy ezek az oldalra terelők nem sokat számítanak merre áll, ugyis egyenesen fog fújni nagyjából. Viszont vízszintesre állítsd felfele hogy minél messzebre jusson, mert a hideg amugy is lefele esik magától is. Viszont a legalacsonyabb 1-es fokozaton, vagy akár még éjszakai módban is kiprobálhatod ez még lejjebb csavarja a kültérit 3dba -val és emiatt a kültéri teljesítményét is vissza veszi. Így a 26 fokot kellene tartsa nyitott szoba ajtóval. A másik klímával is játszhatsz hogy azt is így állítod be hogy alapjáraton ketyegjen mert valamennyire összeadódik/összefügg a működésük.[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz MaxxDamage #80073 üzenetére
Legkisebb venti fokozat manuálisan, úgy talán nem áll le a kompresszor beáll egy egyensulyi állapot és akkor nem indul be a büdösödés.
Terelő lapát legfelső állásba minél messzebbre jusson el a hideg.Hőfokkal játszál el nálam vannak 0.5 fokok is ha nincs 25>24 annyira vedd le ahol még nem fázol, kellemes.
Helyiség ajtaja legyen nyitva áttudjon menni a hideg máshova is.
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz Shade45 #80162 üzenetére
Csakúgy nem mellékesen a másik gép AP35 milyen hőfokra hűt a másik helyiségben és milyen venti állásban, ugye nem hűtesz vele az AY25 alá Auto módban?
Mind a kettőt állítsd 26 fokra, legfelső állásba, legkisebb venti + éjszakai.
Auto módot felejtsd el a te esetedben. Ennek így végtelenségig elkellene ketyegnie minimumra szabályzáson, lekapcsolás nélkül.Közben figyeld az applikációban, az aktuális hőmérsékletnek így egyik gépnél sem kellene a célérték alá mennie. Ketten együtt egy rendszer alkotnak mert hatással vannak egymásra.
Fentieket kezd úgy hogy beállítod (szellőztetéssel pl.) a szobák hőmérsékletét 26 vagy többre, és így már tartani fogják. Ha 25 vagy 24 -el indulsz akkor először lefog kapcsolni természetesen mert már alámentünk eleve induláskor.
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz Alemida #81121 üzenetére
Itt nézd meg böngészőből: https://app.melcloud.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.