Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61905) TeeJay válasza F.N. (#61904) üzenetére


TeeJay
félisten

Ha mindenhol bojler lenne ráadásul támogatva lenne 200-300 literes tároló azok 2,4-3,2kW-os teljesítménnyel fűtenek órákig, a 12-16óra közötti csúcsban simán el lehetne fogyasztani a felesleget. Persze nem panel lakásban mert ott életképtelen ez de vidéken családi házasban sima ügy lenne. Akkor aztán lehetne minden második házon napelem park és el lehetne helyileg használni a többletet.
Ha mindenhol okos relék meg vezérlők lennének telepítve ami oda vissza tudna kommunikálni a szolgáltatói vezérlővel akkor még hőszivattyú vagy klíma is kapcsolható lenne csak kommunikálni kellene az eszközöknek hogy "na most van 2óra túltermelés" akkor addig kapcsoljon be a környéken sok hőszivattyú és fűtse a HMV tartályt vagy induljon a plafon hűtés és társai.
Akkus tárolás szerintem drága lesz évekig, egy vezérlő sokkal olcsóbb lenne
Na meg ugye ha több elektromos autó lesz ott ki lehetne adni kedvezményes tarifát ha többlet termelés időben dugja fel a tulaj.
Minden csak akarat kérdése. Hiába dumálnak rá mindenkit most klímás fűtésre meg napelemre ha a hálózat nem bírja majd a túltermelést és lekapcsol az inverter mindenhol.

Lesz a tetőn egy drága rendszer ami nem termel majd, amikor meg a tulajnak kellene akkor úgyis este lesz és akkor használhatja ugyanúgy az erőművek által termelt delejt

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.