Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
Barátom tegnap fölhívott, kiderült, hogy nyáron fölrakatott egy klímát és most rásegít a fűtésre.
Műszaki cikkeket én szoktam neki keresni az igények és árkorlátok között, de most nem szólt.
Konyha, ebédlő, nappali min. 70 nm, egy légtérben.
A konyhában a hűtőszekrény fölé raktak egy 7 kW-os Gree-t.
Mondom, hogy jobb lett volna két 3,5 kW-os, mert ez lefújja a fejed és hangos, de mindkettőt tagadta.
Most jutott eszembe, hogy a hűtőszekrény által termelt hő a légkondihoz megy föl, így az mindig melegebbet fog érezni, mintha normális helyen lenne, akár hűteni, akár fűteni fog. -
F.N.
tag
válasz
Real_Necro #62623 üzenetére
Semennyivel. Pontosan ugyanúgy kell betölteni.
Mehet gáz és folyadék állapotban.
Még a folyadék csövet sem kell elzárni közben. -
PROTRON
addikt
válasz
Balthasar01 #62644 üzenetére
De hát Te kérted a maximális fűtési teljesítményt nem? Erre problémád van hogy a gép az utasításodnak megfelelően, fittyet hány a saját programjára és nem gazdaságosan üzemel, hanem a kérésednek megfelelően izomból tolja?
BTW a 6-os COP azt az optimális teljesítmény üzemállapotra értik, nem a maximális üzemállapot melletti COP.
Keres fentebb a topicban részletesen ki van fejtve, amennyire tudom (de majd mindjárt jön tapasztaltabb kollega) alacsonyabb pl 50% teljesítménynél van az az optimum, ahol a leggazdaságosabban tudja előállítani a hőt...felette vagy alatta használva csökken a "hatékonyság" azaz a pillanatnyi COP.A Te esetedben azt kérted fűtsön fel 30 fokra, miközben a helyiség jóval alacsonyabb hőfokon volt, tehát először a kérésednek megfelelően izomból nekiáll elérni a 30 fokot, aztán elkezd visszavenni (persze a kezedben lévő hőmérő nem biztos hogy ugyanazt az értéket mutatja, mint a gépegység hőmérője), végül valamilyen deriváló eljárással beáll a hőmérséklet szinten tartására. Na akkor már keresi a gazdaságos, optimum állapotot.
Amit persze átmeneti évszakban esélye sincs megtalálni. -
TeeJay
félisten
válasz
Balthasar01 #62644 üzenetére
És hány fokot fúj ki? 6-os COP-t hol láttad? Ha 3,5kW-os fűtőteljesítményt nyomna és valós 6-os COP lenne akkor 600wattot kérne. Persze a katalógusadat függ a csőhossztól is meg elhelyezés meg úgy 20 másik dologtól még.
-
Balthasar01
csendes tag
Sziasztok,
A hétvégén felszereltek nálam egy Midea Oasis Plus 3,5kW gépet, MOP3-as verzió.
Most tesztelgettem fűtésre és a fogyasztása nekem kicsit magasnak tűnik. Mindent max-ra téve (30°C, max. ventillátor fokozat) indulás után nem sokkal 1500-1600 W a fogyasztása, ez egy idő után visszaáll kb. 1200 W-ra.
Szerintetek nem sok ez egy kicsit?
Kint 11°C, ilyenkor kb. 6-os COP-al kéne mennie. A max. fűtőteljesítménye 4,25 kW, így viszont nem jön ki a matek. Kb. 7-800W-nak kéne lennie a fogyasztásának.
Akinek ilyen gépe van, mik a tapasztalatai? -
TeeJay
félisten
válasz
Real_Necro #62623 üzenetére
Tök könnyű mivel az R32 nem keverék így tölthető gáz és folyadék állapotban is.
Simán levákuumoztam a rendszert, rányítom a palackot úgy húzza befele mint a huzat. Ha meg még tolnál bele de már a nyomás nem viszi akkor gépet benyomni hűtésre és a kompresszor beszív még amennyit akarsz persze zárt nyomócsonk mellett -
Strezi
őstag
Tizedik éve fűtök _csak_ klímával egész teleket. Nincs bennük semmiféle fűtőpatron vagy téliesítés. Összel bakapcs tavasszal ki. Nem kell elkerülni a lefagyást, hiszen minden klíma kültéri lefagy hidegben. Aztán intelligensen leolvasztja magát... Nincs semmi dolgod azon kívül, hogy ezt nem teszed lehetetlenné, mindenféle kültéri "vízelvezető" csövezéssel, amibe persze hogy bele fog fagyni a pár fokos olvadék. Kültéri magában alkalmas téli üzemre. Legalábbis ami nekem van Fuji LTCA és a fűtő Daikin.
-
bb71
őstag
Volt kint felmerni egy klimas: egy 4,2-es multit javasolt egy 2 es egy 2,5-es belterivel. Megneztem a muszaki adatokat es en azt latom hogy a ket belteri mind huteskor, mind futeskor tobbet is tud egyutt fogyasztani, mint amit a kulteri tud - jo lenne ez igy, vagy inkabb ket mono klima?
-
MC Pite
veterán
Midea katalógusokból, meg az eurovents mérésekből.
A magyar webshopok,mint mindig,ramdomgenerátorral töltik fel az adatlapokat.
TZ35WKE (azóta WKEW-t kapni).
TOL
-15.00 °C Ph E 2.62 kWC OP E 2.35
Tbiv
-10 °C COP @ Tbiv 2.45Ph TBiv2 .80 kWNZ35 VKE meg -25⁰on 2,66kW ill TBiv -10⁰ 3,6kW (2,63COP).
Z_A_P: Az akadálytalan kifolyás a fontos. Ne tömítse elnlevél, stb kosz, illetve nenvízszintesen csorogjon métereket -10⁰ban, hanem minél hamarább és 45⁰ban menjen a ktériből a víz a csatornába/akárhova.
Fél télen folyamatosan 80W-al fűteni a levegőt nem gazdaságos. Már ha csepptálcafűtésre gondolsz.
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
van itt olyan, aki külső /beépített fűtőpatron nélkül használja télen is a klímát?
Ha igen, hogyan kerüli el a lefagyast?
Ha nem, akkor mikortól kapcsolja ki, illetve vissza? -
heti
csendes újonc
Köszönöm gabor9991.
-
mrmft
senior tag
Ez a -20 fokig fut egy bullshit. Az alap Daikin, Mitsubihi, stb... is elfut -20 fokban csak gyengebb a hatasfoka. Mikor volt itthon -20 fok? Az extra szuro szinten egy majomfogo, nezd meg mekkora feluleten szur, marketingesek agyszulemenye, semmire nem jo, de lehet erte penzt kerni.
@#62631 kissdani
Ennyiert jo. Ha nem kell a csicsa, es van meg keret, joval minosegibb egy alap japan. -
cd930
senior tag
válasz
kissdani #62628 üzenetére
A topicban a japán klímát preferáló fórumtársak legolcsóbb ajánlott készüléke a Daikin alapmodellje, a Sensira. Ez szerelve 350 ezertől van a 3,5kW-os fűtőteljesítményű, altípustól függően. Nincs benne wifi, sem extra szűrő, -15 fokig lehet vele fűteni.
Én olcsóbb készülékben gondolkodom, van már 3 Midea a családban, még egyet veszek. Abból az All Easy Pro -20 fokig fűt, wifis, extra szűrős. Ebből a 3,1kW fűtőteljesítményű szerelve 340 ezer körül van. -
kissdani
senior tag
Szeretnék kérni egy kis segítséget tőletek urak. Szükségem volna 2db 3.5 ös klímára. De tanácstalan vagyok melyiket válasszam olyan 300k/db körül + beszerelés lenne a keret. Fűtésre is használnám sőt lehet hogy még többet. Megköszönném ha tudnátok konkrét tipust ajánlani.
-
F.N.
tag
válasz
atirag #62625 üzenetére
Szívesen.
Nem volt rossz a régi sem, de mióta az Onecta van, azóta
legalább 5 firmware frissítés volt a beltéri wifi modulján.
Azokat már a régi app nem tudja lekövetni.
Én pld. hiányolom a közvetlen wifi vezérlést az Onectából.
Régebben abban a pillanatban reagált mindenre a beltéri.
Most meg kimegy a felhőbe, "megnézni milyen idő várható",
visszajön, és módosítja az új paranccsal. Meg lehet szokni ezt is.
Az egyik legstabilabb applikáció a Daikiné. -
Real_Necro
veterán
Szerelő szakikat kérdezném. R32 rátöltésének procedúrája mennyiben tér el az R410-től? Eddig csak utóbbival találkoztam.
Köszönöm
-
atirag
őstag
Udv . Használja valaki a daikin app-ot? Mert én nem tudom használni igazán házon kívül . Csutortok óta használom ,de inkább rossz mint jó . Eddig egyszer sikerült . Pedig be van állítva az out of Home . De az adapter nem válaszol üzenet érkezik mindig . Ez ilyen megbízható ?
egy daikin-től többet vártam . Már a beuzemeles is mintha a 19. században lennék -
heti
csendes újonc
válasz
Blackphant'r #62617 üzenetére
Júliusban rendeltem tőlük klímát, 3 napon belül leszállították, szerintem korrekt cég. Az esetleges szerelést általuk ajánlott alvállalkozó végzi.
-
Blackphant'r
tag
Sziasztok!
Webklima.hu-ról tapasztalatok?
Köszönöm -
hódmaci
senior tag
80K-HUF ért én is vennék.
Persze csak ha marad -
windy
tag
válasz
teleahocipöm #62611 üzenetére
Érdemes az alábbi szempontok szerint keresni klímaszerelő céget (ha szükséged van rá)
Lakóhelyedhez közeli legyen
Lehetőség szerint legalább 5-6 éves múlttal rendelkezzen
Elérhetőség ne korlátozódjon egy mail-címre (vonalas telefonszám, több mobilszám, stb.)
Üzletehelyiség, bemutatóterem, valós telephely, tehát igazi megtalálhatóság.
Referenciák, ajánlások (nem kimondottan a google értékelésre gondolok, mert az nagyon könnyen manipulálható.)
Személyes találkozás, benyomás. -
teleahocipöm
senior tag
Melyik a leginkább ajánlott, esetleg valami tapasztalat velük kapcsolatban?
Klíma 1,
Szenponaklíma,
Klímaprofi,
legkondicionalok.hu,
Klimaszerelonk.hu / Ujklimák.hu,
Szaniter és Klíma Center,
Vélemény róluk alig vagy semmi, referencia csak az egyiknek van, vagy nem találtam meg. Esetleg ha valaki tud egy jó, megbízható számlaképes céget, szerelőt, referenciával, aki elérhető, ha gond van és nem csak addig él a telefonja, amíg beszerelte. Előre is köszi -
-
"Zoli"
csendes újonc
válasz
Alpenjunge #62605 üzenetére
Ott mennyiért lehet most beszerezni az LN típust, ha nem vagyok indiszkrét?
-
jokerone
tag
-
TeeJay
félisten
válasz
DroiDMester #62603 üzenetére
Elvileg a kültéri tudása azonos ott nincs hátrány a beltéri tud kevesebbet
5 fokozat helyett csak 3 fokozat van a beltérin plusz ugye az auto éjszakai meg powerful mód -
-
mrmft
senior tag
válasz
Alpenjunge #62581 üzenetére
Ugy furj ki, hogy lejtsen a lyuk kifele. Van magfurod, ami normalis lyukat csinal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest