Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
válasz #73959936 #23827 üzenetére
Területnagyság alapján elegendő lenne a linkelt készülék, kérdés, hogy levegő áramlására rá tudsz-e segíteni, mert ha nem, akkor a beltéri szobájában több fokkal is hidegebb lesz, mint a másik két 20 nm-esben.
A kültérihez szerintem elég a hely.
Dive ever, work never.
-
DeFranco
nagyúr
válasz #73959936 #23841 üzenetére
persze, valamennyire fog keveredni. a mérték a kérdéses, meg úgy tapasztalom hogy ahhoz rendesen fenntartott hűtés kell. idén még nem fogtuk be a klímát komolyabban, este megy pár órát, nappal nincs rá szükség éjszaka meg nem járatjuk így sok vizet nem zavar a többi helyiségben.
tavaly viszont amikor ment sokat folyamatosan akkor érezhető volt a szomszédos helyiségekben is.
én laikusként úgy gondolom, hogy nem a klímában kell bízni hogy "áthűt", hanem egyszerűen a helyiségben lehűtött légtömeg nem fog megállni a küszöbön, hanem a közlekedéssel meg a fizikai törvények hatására keveredik a szomszédos helyiségek levegőjével. valamennyire. hogy mennyire, az viszont bizonytalan.
-
ZnVjaw0K
tag
válasz #73959936 #23827 üzenetére
Ez a vita lejátszódott már más szereplőkkel.
Az első két kérdésedre a helyszíni szemle után a szakinál itt senki nem fog tudni jobb választ adni.
Hogy a hideg mennyire vándorol egyik szobából a másikba, az megint csak erősen függ a konkrét környezettől.
Itt erősebb a "minden szobába külön klímát" lobbi, a helyiségenként tizedfokra beállított környezet vágya által hajtva. Ha nem gond, hogy akár 5-6 fok különbség is lehet a nagyobb helyiségek között, akkor hajrá, csak ne felejtsd el megosztani a tapasztalatokat! Max rásegítesz ventilátorral. Aztán még az is lehet, hogy csak 1-2 fok különbség lesz. Akkor nyertél. -
Zeki
nagyúr
válasz #73959936 #23841 üzenetére
A hideg is vándorol, csak LENT.
A falakból és ablakokból a többi szobában meg MINDENHOL ömlik a meleg.Nyilván háza válogatja, hogy a meleg mennyire is tud bejutni, mert attól is függ, hogy a másik szobából átkúszó lenti hideg az tényleg lentre szorul-e teljesen.
Nálunk emiatt 2 klíma kellett. Persze ki lehet próbálni, hogy a nagyobb szobából hogy megy át a hideg,és akkor a következő nyárra kell-e még egy klíma.
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz #73959936 #24271 üzenetére
nem, azt írtam, nézzük meg. nem vagyok benne biztos. valószínűsítek valamit, ami alapján van egy véleményem, de állítani annyit szoktam (már ha összejön) amit alá is tudok támasztani.
amit állítok, az az, hogy amit láttam greet és amit láttam daikint működni, ott volt eltérés a működésben a daikn javára (és mellé tehetjük a fujit is amit szintén láttam működni)
amit nem állítok, az az, hogy két azonos kategóriás friss daikin és gree modell között számottevő különbség van, vagy ez a különbség kiütközik 4-5 éven belül. ezt csak gondolom.
azt is gondolom, hogy a bináris gondolkodás és az értő olvasás hiánya butaság, renyheség, szellemi tunyaság, és sajnos túl gyakori, és a komplex értékítélet, a disztingvált megközelítés és az összetett mondatok használatának és értelmezésének képessége érték.
-
mrzed
senior tag
válasz #73959936 #24497 üzenetére
Tényleg lehetne hosszabb ideig... viszont ez a körülményektől is függ. Mostanában inkább csak nappal kell hűteni, este, amikor kikapcsolom, ablakot nyitok, akkor csak szinten tartott a klíma. Ilyenkor nincs olyan hideg a hőcserélő, hogy meglegyen a harmatpont, az-az nincs páralecsapódás, amúgy is száraz a belseje. Ha mégis intenzív üzem mellett szűnik meg a hűtésigény, akkor inkább átnyomom ventilátor üzemmódba, azt majd kikapcsolom, ha legközelebb arra járok.
-
Male
nagyúr
-
Csabroncka
addikt
válasz #73959936 #25833 üzenetére
Összesen 5600 Ft a villanyszámlád?
Feltételezem a klíma evett 140 KW-ot ami nagyon helytől függ.
Nyilván sok mindentől függ áramszámla, de egy lakott családi házban, vagy lakásban ahol 3-4 ember életvitelszerűen él (egyéb forrást ne számoljunk) gyakorlatilag kivitelezhetetlen.
"in medias res"
-
Core2duo6600
veterán
válasz #73959936 #26059 üzenetére
Azért érdekes, hogy a gyártó oldalán nem találtuk meg de egy forgalmazónál igen, ő honnan tudja ?
(#26052) Zizi123
Pont a méretezés amit nem lehet látatlanban megmondani.(#26061) Zizi123
Ez esetben a japán gyártók felé kellene nézelődni.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
elfelejtette
veterán
válasz #73959936 #26090 üzenetére
Sőt ha sokáig nem volt fűtésre használva, lehet hogy először leolvasztó üzemmóddal kezd, utána próbál fűteni...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Male
nagyúr
válasz #73959936 #26099 üzenetére
...én 110-es csővel vezettem el a kültériről a vizet... sajnos alul csináltam bele egy törést, onnan elkezd felfelé megfagyni a nagy hidegben, de ha az nem lenne, szerintem nem fagyna be soha. Illetve fent, ha nem kötöd rá, hanem van egy nagyobb rés a kültéri meg a cső között, akkor ha a cső végig is fagy, max körülötte folyik le, kárt nem okoz.
Ronda, de hatékony.tl-x: pjen-nel értek egyet, szerintem is kis teljesítményű klíma mindegyikbe ( a leszabályozási határt nézd, az legyen minél kisebb ). A villanyszámla meg egyáltalán nem lesz horror, sőt, esélyes, hogy olcsóbb lesz a fűtés, mint eddig volt, az egész telet nézve.
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz #73959936 #26118 üzenetére
Így csináltam meg: katt.
A tartókonzolhoz van rögzítve a cső, kicsit rugalmasan, és a cső oldalába vágtam egy nagy lyukat, abba csepeg bele... Ami fontos volt, hogy a cső ne érjen hozzá egyszerre a klímához is meg a falhoz is, mert akkor átadja a rezonanciát... tehát vagy-vagy támaszkojon -
HoryThePooh
aktív tag
válasz #73959936 #26099 üzenetére
Illetve a lecsöpögő víz szétfröccsenését hogyan lehetne megakadályozni ?
1, jobb verzió.
Ha nem zavar senkit akkor apró szemű (1-3mm) kulé-kavics, gyönygy-kavics dombocskát helyezz a lecsöpögés helyére2, kevésbé jó, de működik verzió.
Vékony lánc (Praktiker, Ezermester boltok) felhelyezése a cső végére, földbe rögzíteni (Kő, leszúrt rúd) azon folyik le a kondenz-vízThe one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
asha07lcc
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest